Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz
hunspikey
üzenetére
most vasárnap zalából fehérvárig tudtam menni 120-as átlagot (ott baleset volt), 23 lett a fogyasztásom csak a pályán nézve (nulláztam mikor felmentem).
egy pedálos üzemmódban megyek vele új kora óta. városban amit a számítások alapján meg lehet tenni legtöbb az 460 km volt (nem ennyit mentem, ennyi lenne a 100--0 között), pedig nem tolom neki. országúton láttam már 14-es fogyit is, az alatt soha.
-
hunspikey
őstag
-
Van Totalcar "teszt" (nem nevezném annak, ez egy bemutató, nem írt semmiről semmit szinte) az új EV GLC-ről, és azt kell mondjam, sokkal jobban tetszik szinte minden tekintetben, mint az iX3

Lehet a következő vas x év múlva már nem BMW lesz... -
TayRol
nagyúr
-
cOxeR
Ármester
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Pontosan szerettem az I3-at, de ha nem muszály nem ülnek vissza bele.
-
Kinder
senior tag
Viszont az ID7 menüjétől hülyét fogsz kapni.
Nekünk volt ID4, az maga volt a borzalom. Ennél az ID7 ugyan jobb, de továbbra sem felhasználóbarát, meg sem közelíti az iX1-et... ( Erre cseréltük, és ég és föld a különbség a BMW javára ) -
hunspikey
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Egyszerű a matek, az id7 ténylegesen ugyan úgy fogyaszt mint a bömbi csak nem 65-ös az elem benne hanem 86.
Innen fogva minden körülmény között kb 1/3-al messzebbre megy.
Tehát városban nem 500 körül hanem 650, auto úton nem 350 hanem 450 és pályán nem 250 hanem 330.
Az ix1 távjait saját tapasztalat alapján írom, nekem a régi inverteres van
-
axioma
veterán
válasz
bigdigit
üzenetére
a phev ampera van nalunk, nem a full elektromos, az lehet a kulonbseg, de amugy nem is a regeneral vagy fektarcsa nalunk a kulonbseg, hanem hogy fekpedal _nelkul_, de gazt se nyomva mi tortenik, csak a legellenallas fekezi, vagy mar ilyenkor regeneralas miatt erosebb fekezes van (mashogy: sik uton elengedett pedallal vitorlazik, vagy a sebesseg tartasahoz rendesen gazt kell nyomni)
-
biker
nagyúr
-
Andras6800
senior tag
Szerintem elején lesz, de majd a fekete leves inkább 7-8 éves korban jön. Mivel sok az LCI, követhetetlen lesz, hogy miben mi van, ami nem kedvez majd az utángyárott alkatrészek piacának. Illetve más termékvonalok jól látható, hogy mi a Kínai hozzáállás. Náluk a műszaki avulás egészen más megfontolásként jétszik, mint nálunk.
-
Andras6800
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Vágesz.
-
st81
tag
válasz
Andras6800
üzenetére
Kérdés, hogy valóban lesz-e akkor alkatrész. Az EU-s forgalmazás egyik követelménye az alkatrész ellátottság bizonyos ideig. Ez ok, mi van utána? Temu-s lengőkar, alibabás tablet? A szerviz felkészült-e az alkatrész vadászatra, a gyakori faceliftek közötti változások lekövetésére, pontos-e a gyári dokumentáció, évek múlva is elérhető-e? Ha megszűnik a márka forgalmazása (mert pl. az anyacég új almárkát indít), hova fordulhatok az - elvileg - különleges bánásmódot igénylő elektromos autómmal ("sarki" szerviz nem fogja vállalni)? A korábbi márkaszerviz elhajt-e melegebb éghajlatra?
-
WiZARD
veterán
Ha már teljesítmény arra is gondoltam, hogy a mostani M3 helyett egy 1-2 évvel újabb M3 performance

De biztos nem egy magas autóban keresném a teljesítményt.Igazából meg M3-nak is ritkán nyomom, Y erősebb de annak még ritkábban. De persze ki nem vágyik több lóra mint ami van...
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Andras6800
üzenetére
Persze, mert nem piaci alapon működnek, tökmindegy hogy profitot termelnek vagy nem.
-
Andras6800
senior tag
Itt az egyik pont Kínaiak kapcsán... jelenleg elég ratyi az értéktartásuk. Most kell pár év, mire belövi a piac, de ez a nonstop LCI-zés nem tesz jót neki. Egy logisztikai rémálom lesz ezt lefedni alkatrésszel 6-7 év múlva. De dolgozom úgymond Kínai autóiparban, nincs ilyen tekintetben business consideration. Simán kannibalizálják Kínai kollégák a saját bizniszüket új releasel...
Csak legyen mindig vmi új. -
Andras6800
senior tag
válasz
axioma
üzenetére
Plusz benne van a sok állami támogatás is. Ne fejeltsük el, hogy aki 2-3 M támogatással vette az autót, könnyeben enged az árból, pláne ha szabadulni akar tőle.
Az avulás kapcsán tök jogos a pontod, bár sztem kicsit túl van misztifikálva sokak által, mint ahogy az akku degradáció is. Valahogy a piaci félelmek nincsenek nagyon egyeztetve a realitásokkal. De ez sem új. -
Andras6800
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Hát ha van ideje 1+ évet várni

-
st81
tag
Nekem is az tetszik a legjobban a byd kínálatából. A csomagtartót érdemes megnézni, nekem kisebbnek tűnik mint a katalógus adat. Illetve kupés a hátulja, tehát a kalaptartó helyére, fölé már nagy tárgyak nem férnek el.
A múlt héten vezettem egy seal 3.8s-t és nagyon pozitív meglepetés volt. Nagyon jól ment, kellően komfortos volt a rugózása (19"--es felnivel), a 19ekm-t futott tesztautóban semmi nem zörgött, nyekergett. A csomagtartó nyílása szűk, de elég mély és valós értéknek tűnik a 400 liter. Ami nem tetszett, hogy picit magas belül a padlószint (úgy tudom érzékeltetni, mint amikor annak idején a magyarországi "egyes" Swift-be ült az ember, hogy szinte nyújtott a láb elől, de hátul sem fekszik fel végig a combon az ülőlapon), a csak tableten keresztül mozgatható szellőzőrostély, a belső kilincs rossz tapintású műanyagja és végül az irányváltó környéki zongoralakk. -
Kinder
senior tag
Igen, igen, papíron mindegyik jó.
Én szinte biztos, hogy maradok a BMW vonalon ( bár 1 éve ugyanezt mondtam, csak Teslával, amikor már tudtam, hoy eladom az akkor már 5 éves Tesla M3P-t, és biztos voltam benne, hogy MYP lesz az utód. Csak a kereskedésben ugyanannyiért volt egy BMW i4-40, és impulzusvásárló lettem
).
Jól összefoglaltad egyébként. -
biker
nagyúr
"pontosan mire vonatkozik a hosszú garanciaidő."
ezt minden autónál meg kell nézni. Én a hyundai 5 év garanciával jártam úgy, hogy a média egységre nem vonatkozik, csak 2 év.
Mondtam hogy ez nem média egység, mert ezen van minden, a klímavezérlőtől a töltés beállításig, de nem értették meg. -
TayRol
nagyúr
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
oh, igen, a keret az 20M sajnos. most az építkezés elvitt (és elvisz) mindent. :/
-
-
st81
tag
válasz
Kinder
üzenetére
A kínai autó esetében szerintem érdemes megnézni, hogy milyen töréstesztet értek el vele, milyen az alkatrész ellátottság (pl. beviszed egy kijelző hibával, vagy karosszéria javításra, hány nap/hét/hónap amíg cserealkatrész jön), pontosan mire vonatkozik a hosszú garanciaidő. Gyakoribb a facelift ami valószínűsíti a nagyobb értékvesztést eladáskor egy európai v. japán gyártóhoz képest. Amit nem (feltétlenül) tudunk, hogy ezen márkák mennyire "jól" öregszenek: a gariidőn túl is lesz-e hozzájuk alkatrész, mekkora a várható akku degradáció, szétszedhető vagy egyben cserélhető csak az akksi meghibásodás esetén, mennyire strapabíró a fényezés, a galvanizálása/felületkezelése a fém részeknek, a vegán/újrahasznosított felületek, műanyagok (kívül/belül), bőrök mennyi ideig bírják, fedélzeti szoftver mennyi ideig frissül, lejár-e pl. a navigáció licence, stb.
Papíron sok jó ajánlat van és a csili-vili honlapok könnyen elkápráztatják az embert... -
biker
nagyúr
válasz
F-ECT$
üzenetére
az átlag magyar autóvásárló úgy számol, ha van 1mFt-ja, akkor 1,2m-ért néz autót, mert 1m-re megpróbálja lealkudni, utána kér kölcsön az átírásra, majd nem viszi el vezérlés cserére, mert az eladó azt mondta, pont 2000km-el ezelőtt cserélt ki mindent is 300e-ért

Nekik mondhatsz bármilyen okosságot
ha újat vesz hitelre akkor meg úgy számol, hogy a törlesztő kifutja, a kötelező+casco+fenntartás meg majd lesz valahogy
-
TayRol
nagyúr
id7-ről van hatótáv tapasztalata valakinek? netet már kiolvastam.
hatótáv miatt gondolkozom az ix1 e20 cseréjén. Tesla kihúzva (no flame)
, hyundai és kia belülről rettenet, byd seal-nél a csomagtartó, bmw-nél (pedig évek óta márkahű vagyok) a kardánalagút (3 tini gyerek van) a kizáró. -
biker
nagyúr
ez a 6 hónap meg 10% olyan mint a nagy 20-80% aranyszabály sok mindenre
"Van egy másik szabály is: a vagyonod max 10%-a legyen autóban"
és
"Miközben pénzügyileg az az ajánlott, hogy 6 havi bérednél többet nem érdemes kocsiban tartani."Jelen értéken? újkorában? értékvesztés akkor realizálódik, mikor eladom, tehát egy újonnan 15 milliós autó a második évében 10milliót ér, de ha nem adom el, nem ralizáltam a veszteséget
mi van ha csökken/nő a fizetésem?Ezek mind olyan kérdések, mai után kiderül, ezt csak egy "mondani kell valamit" féle mondás
mi van ha olcsó az autó de magas a fenntartási költsége? mi van ha drága az autó de filléres a fenntartása?
mi van ha béreled?Ez főleg annak a fényében érdekes, hogy pl 10-12 éve egy jól felszerelt (GLX+bőr+LED+automata) suzuki vitarát vettem akkor volt 6mFt
ma ez 10-12mFt
A fizetések meg hányszorosára nőttek? és a benzinár a fizetéshez képest? változott azóta a 10% 6 hónap szabály? -
F-ECT$
titán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ez csak ilyen ökölszabály, kiindulásnak / becsléshez jó, de persze el lehet tőle térni.
Van egy másik szabály is: a vagyonod max 10%-a legyen autóban, de ez is olyan, hogy adott helyzetben ez lehet sokkal több és sokkal kevesebb is.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Ezt a 6 havi bér dolgot mondogatják már évtizedek óta, de nem igazán értek vele egyet.
Magánemberként, adózott pénzből autót vásárolva nem igazán az számít, hogy mennyi a havi jövedelmed, hanem az hogy mennyi a havi átlagos megtakarításod.
Tehát ha holnap leég az autód, akkor hány hónap alatt tudod megint összerakni a vételárat. -
F-ECT$
titán
Miközben pénzügyileg az az ajánlott, hogy 6 havi bérednél többet nem érdemes kocsiban tartani. (Kivéve persze ha már minden más fontos dolog megvan.)
Egyébként több autó is van forgalomban, mint 15 éve.
De az eredeti hozzászólásom inkább arra utalt, hogy 10M Ft régebben tényleg egy vagyon volt, ma meg már nem az az infláció miatt.
-
WiZARD
veterán
Nekem is 2 elektromos volt eddig új autó, mindkettőt az állami támogatás miatt vettem újonnan (na meg akkoriban használt kínálat is elég szűkös volt).
A következő nem hiszem hogy új lesz. Viszont nehezebb kérdés, hogy mi lesz.
M3 lízing novemberben jár le, de nem sok autó van ami picit is vonz, újonnan meg főleg nincs ami elérhető.
-Taycan, eleve lenne 3-4 éves + ott vannak a fenntartási költségek és megbízhatóság.
-EQE tetszik képről, de jót még nem hallottam róla
-M3 HL
-vagy marad a mostani, semmi bajom vele a kiváncsiságon, újra/másra vágyáson kívül, bírja még egy darabig. -
válasz
bigdigit
üzenetére
én eddig két új autót vettem az életemben mindkettő elektromos volt:
- e208 2020ban pályázattal
- Q6 (3 %os kamatra, 1 év ingyen cascóval, 7-8m forint listaárból való kedvezménnyel)Utóbbinál sokat agyaltam, hogy vegyek egy idősebb autót, de azok nem 800V-osak voltak és akku is kisebb volt bennük, nekem meg 400 valós km mindenképpen kellett, hogy ne kelljen mindig útközben tölteni (vagy ha kell akkor a 800V miatt elég legyen 10-15 perc). A következő autó jó eséllyel már 2-3 éves használt lesz nálunk is.
-
axioma
veterán
válasz
F-ECT$
üzenetére
Szerintem a ketto erosen osszefugg, a nagyobb ertekvesztes es a me'g gyorsan fejlodo technologia. Ugy is lehet nezni viszont, hogy ha elso elektromos, akkor az jobb ha nem egy agyonfeltett darab, foleg hogy hibat kovetunk el mind az ismeretlen terepen, es ha megvan a penzmag es az igeny, 1 evvel kesobb kisebb bukoval es mar tisztabb igenyekkel lehet atulni egy veglegesbe. (Bar valoszinuleg uj autonal rossz pelda, mert talan mar allithato, de nalunk az ion regeneral D-ben pedalt nem nyomva, mig az Ampera szabadon fut, es en az elobbit szeretem, parom csak a sajatjat...)
-
F-ECT$
titán
válasz
bigdigit
üzenetére
Ha senki sem vesz újat, akkor nem lesz használt autó se

Komolyra fordítva: az elektromos autóknál talán még nagyobb az értékvesztés, mint az ICE szegmensben, viszont elég gyorsan fejlődnek is, no meg ott az akku degradáció kérdése is. Szóval tök jó, hogy egy 4 éves autót megkapsz 50%-on, de általában ott már nincs gari (vagy ha az akkura van is, akkor az is már csak 2-4 év), az akku mérete és töltési sebessége már elmarad az új autókhoz képest, és a degradáció miatt 5-15%-kal kevesebbet is tud már az újkori állapothoz képest. Ennek ellenére magán használatra én is használtat néznék.
-
Mentolka
senior tag
Jó hogy nektek a gitárhúr a probléma vele. Én talán meg tudnám venni, ha fele ennyibe kerülne - ez a baj!
Miért nem lehet TÍZMILLIÓ FORINT (ez vazzeg óriási összeg) alatt normális elektromos autót kapni? -
Kinder
senior tag
válasz
mjani1172
üzenetére
Jaja köszi, közben én is megtaláltam az vadi újat.
Valahogy az aktuálisnak jobb a hátulja, legalábbis oldalról szerintem.
Most itt a kérdés, hogy az EVO-nak a majdnem 75 kWh-s akkuja a 220-as töltéssel élhetőbb e, vagy az újnak a kisebb, de (elvileg) sokkal gyorsabban tölthetője? Mivel itthon azért kevesebb a valódi gyorstöltő.
Nekem BMW i4 van, és annak a töltési tempója is megfelel úgy, hogy van 82kWh akkuja. -
kerepesig
tag
Sziasztok!
Cégre vásárolnék használt elektromos autót. Nagyjából 6 millió forintba kellene beleférnie. Irodába járós autó lenne, napi 40 km, itthon tölteném (van napelem).Ilyen árkategóriában érdemes nézegetni, vagy csak majd vennénk a nyakunkba? (viszonyításként most egy 1.3 - 2010-es Swift a mostani igásló)
-
mjani1172
addikt
Nekem ugyanez a gondom. A húrok még hagyján, de az utas előtti rész szvsz kifejezetten ronda, olyan mintha megolvadt volna a műanyag, ezért kinyúlt és elterült...
Valahogy a belseje (pedig nem vagyok ilyenre érzékeny mert mindenhol van hiba) egyszerűen nem tetszik. 😕Kinder
[ez az új] -
F-ECT$
titán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Kérdés hogy hol áll meg az olaj ára, ha nem lesz rövid időn belül béke.
-
Kinder
senior tag
BYD Atto 3 EVO Excellence 2026-ost nézte valaki?
Jó nagy frissítés lett.
2 motor, 4 kerék hatás, 450 ló, 3,9 sec nulláról százra, 74 kWh LFP akku, 800v-os technika, 220 kW-os töltési tempó.
0 km-es vadi új, full extra, 15,5 millió Ft 6 és 8 év garival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- 3D nyomtatás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Eredeti játékok OFF topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
- Logitech MX Master 3S for MAC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).