Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- czundermák: Shikoku Henro #1 Költségek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tycon
tag
válasz
lalibatyo
üzenetére
Avensis 2.2 150 LE 2006 D-4D.
Kauffer. (6 liter olaj)
XY11-0530-07-005Mannol 7701-5 Energy Formula OP 5W-30 (5W30) motorolaj 5lit.1db7 765 Ft7 765 FtXY11-0530-07-001Motorolaj1db1 946 Ft1 946 FtJ1322103-NIPLégszűrő1db2 843 Ft2 843 FtJ1312022-NIPOlajszűrő1db1 517 Ft1 517 FtÖsszesen:14 071 Ft -
lalibatyo
csendes tag
Sziasztok, bekerült a családba egy 2008 as dízel Avensis 93Kw os motorral . Melyik motorolajat szereti ez a kocsi ill hány liter kell bele egy cseréhez. Sajna semmi gépkönyve doksija nincs.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Versohoz kéne első féket vennem, gyári alkatrész beszerzésre van valami jó megoldás?
Üdv,
Attila -
polonic
félisten
Mondjuk a magyar kegyetlenül szar utakból eredő futóműhibák nem az autó gyengesége.
-
válasz
honeker
üzenetére
Két fix modell van. Suzuki swace= Toyota Corolla kombi hybrid 1.8 két felszereltség van csak.
A Suzuki Across a RAV4 tölthető hybird, gondolom itt is csak két fix felszereltség van, max színt választhatsz még, de azt se mind ami van a toyotánál.
Swace-be gondolkodtam én is, ha már a suzukikal anno nem volt semmi bajom soha.
-
honeker
őstag
Most olvasgatom…a suzuki Across az Rav4 más matricákkal hmmmm
-
peetie1
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Én is olvastam az AI írását, igazából amíg indít addig szerintem nincs baj. Majd amikor nem indít akkor lesz baj. De amúgy nem tudom.
Ki a franc gondolta hogy már új korában egy majd 15 millas kocsinak az akku feszültségét kellene méregetni, hogy tudjuk honnan indul...
-
-szabi-
addikt
válasz
peetie1
üzenetére
Pont egy órája mértem rá a motortérben az indítóponton. A feszültség 12.21V.
Ez régen közepesnek számított mert 12.6 és 12.8V között mondták jónak.
De ezeknél a modern autóknál nem tudom.
Próbáltam rákeresni a neten, hogy ez jó, rossz, tragikus de nem találtam egyértelmű választ.
Megkérdeztem még a mindent tudó a.i-t, esetleg most szolgál valami hasznossal.
Azt mondta 12.2V már gyenge. 12.5V vagy picivel felette a jó. -
peetie1
aktív tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Én karácsony óta "küzdök" ezzel. A szerviz bemérte az akksit , szerintük jó, lehet használni. Az enyémen van egy visszajelző (kék-OK, piros-tölteni kell, fehér-kuka), az kéket mutatott. Hiába hagyom readyben 50 percig, vagy megyek vele 2 órát, olyan 12.3Vig töltött csak. Ha közvetlenül azután mérem hogy leállítottam a kocsit, akkor láttam 12.5Vot is, de erre azt írták hogy azért magasabb mert a hibrid rendszer még dolgozik. (nem tudom igaz e)
A múltkor már úgy írta az app, hogy ismételten alacsony az akku fesz és sürgősen vizsgáltassam meg. 11.88V volt benne az ajtó nyitás után, és simán readybe ment a -5 fokban.
Felkészültem mindenre, vettem zsebbikát, ha mégse indulna. Aliról rendeltem egy konnwei kw520 akku tesztert, ami töltő is egyben (48$ volt), még nem jött meg. Amíg a kocsi garis, nem is szívesen dugdosom rá, de legyen ilyen is ha kell. A kézikönyv nekem is azt írja, hogy töltés előtt kössük le a negatívot, és én is így csinálnám magamtól is.De egyelőre kivárok, hogy mikor menjek majd újra a szervizbe.
-
nobodyy
csendes tag
Engem is utolért az 12 V akkumulátor hiba jelzés (még indul) de nem akarok szórakozni vele, inkább cserélem... Mi az ajánlott egy Toyota Yaris MK4 2022 hybrid MXPH11 motorkódú autóhoz?
Más írta hogy AGM legyen de őszintén nem találtam ami elvileg méretben passzolna. Abban sem vagyok biztos hogy a jelenlegi, gyári akkumulátor AGM e. Nyilván utastérben van ez is, ülés alatt.
Ha a Varta honlapján beírom a típust nem is ad ki AGM-est.
-
-
No.01
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ha nincs kihagyva resz a futoszallnak akkor nincs benne.
-
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Sosem kell kint állnod, mondjuk egy bevásárlás alatt?
-
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ha van esetleg a környezetedben hőkamera,azzal nagyon jól látni,mint az ülésfűtést is
-
honeker
őstag
HIGHLANDER …van valakinek tapasztalat ? 3 dik sor mögöt
van a csomagnak hely -
No.01
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Pont ott van ahol a lapat megall ablaktorles utan. Corollanal egy vagy 2 szall van osszesen, nagyon kell figyelni, h eszrevedd.
C-HR-t nem tudom biztosan, de a Corollanal is felszereltseg fuggo volt. -
-
KTTech
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
Feleslegesen számolgatsz. A töltő/csepptöltő pontosan tudja mit kell csinálnia az áramgenerátorának, mint ahogy azt is tudja, milyen dV-t kell figyelnie, hogy tudja, mikor van tele a 12V-os akku - és ennek semmi köze a vezeték hosszához.
Az Ai-t meg feleslegesen kérdezted, mert eleve a kérdés is rossz volt
-
-szabi-
addikt
válasz
INGJOKE
üzenetére
Arra több videót is láttam, hogy motortér felől "bikáznak", ezt a kézikönyv a hibrid rendszer újraindításának nevezi.
Megkérdeztem mr ai-t és ezt számolta feszültségesésre: klikk
Ez alapján nem értem, hogy tudja a csepptöltő precízen belőni a töltést.
Magasabb feszt állít, mert úgyis esik a távolságon?
Úgy állítja mintha az aksira direktbe lenne kötve, de akkor meg nem tölt csurig?
Értetlenkedek itt de sosem töltöttem még aksit "távolról".A 722 oldalas kézikönyvben ezt írták:
12 V-os akkumulátor töltése
A 12 V-os akkumulátorban tárolt elektromosság fokozatosan akkor is kisül, ha a gépjármű nincs használatban: a természetes kisülésből és bizonyos elektromos készülékek energiafogyasztó hatásából eredően. Ha a gépjárművet hosszabb ideig használaton kívül
hagyja, előfordulhat, hogy a 12 V-os akkumulátor lemerül, és a hibrid rendszer nem indul. (A 12 V-os akkumulátor a hibrid rendszer működése közben automatikusan töltődik.)
A 722 oldalon olyan fontos dolgoknak jutott hely, mint a hová ne dugjam a lemerült elemeket de ha mégis valamelyik nyílásomba kerül menjek orvoshoz, de például a töltésről egy értelmes mondat nincs, semmi arról ha én akarom tölteni.
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Denaturált szeszt azt a benzinbe tesszük inkább,2-3 liter 25-30 liter benzinhez
-
-
tycon
tag
3 nap ponyva alatt. Ma megkerestem az Avensist 2.2 150LE 2006 a lavina alatt. Befújtam olyan 7-10 másodpercet indítóspryvel. És indult. Kint -13, kocsi mutatott -8-at. Öröm és bódogság.
-
ddsteel
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
így van, ne bikázásnak nevezzük, hanem rendszerfelélesztésnek.
Volt olyan, aki egy akkus fúró 12V-os akksijáról élesztette újra (szinte bármi jó, ami 12V-os, alig kell neki áram az éledéshez). Persze ha annyira szar az akksi, hogy gatya, akkor nem elég a felélesztés, mert utána is teledobálja mindenféle hibával az autót, akár menet közben is, ha pl zárlatos az akksi vagy ilyesmi.@-szabi-: a gázfejlődés csepptöltésnél - szerintem - már minimális. Ettől függetlenül, mivel zárt térben töltöd, lehet, hogy ez kérdés. AGM az akksi, ha csomagtérben van (ha jól olvasom)? Be van kötve ilyen szuszogó cső az akkuba a gázfejlődés miatt? Ugye normál esetben kifelé szuszog a szabadba, ami nálad a garázsba... De csepptöltésnél talán aig fejlődik gőz...
-
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez technikailag így van - nem magát a motort bikázzák, hanem elég 12V-ot adnak ahhoz, hogy az ECU és a vákuumszivattyú el tudjon indulni és Ready módba tudjon lépni a rendszer.
Ha a HV akku lemerül, akkor nincs olyan cég, aki be tudná indítani az út mellett az autót
, de még a Toyotánál se biztos a dolog sikere (az UK-ban konkrétan 2 db töltő van, amivel a HV akku tölthető). -
-
-szabi-
addikt
Elismerem elég extrém volt a helyzet mivel három hétig állt kinn ez alatt ráfagyott, esett, olvadt, újrafagyott, megint esett stb. elég vastagon volt rajta.
A szélvédőre fagyott alsó réteg megolvadt de a többi réteget a nagy tömböt nem azt úgy kellett letúrnom róla.
A lapát nálam sem volt ráfagyva csak közben egy nagy fagyott darabbal törölgetett.
Most arra gondoltam esetleg beszorult az ablaktörlő alá.
Ezek szerint hosszabb menet esetén itt a motortérből nem áramlik ki annyi hő, mint előző autómnál.
Nah nem akarom tovább ragozni a dolgot.Holnap mérek egy aksi feszültséget aztán ha 12,5V felett van nem foglalkozok a töltéssel.
-
No.01
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Csak futoszall, de futi ott lent is igy a lapat sem fagy ra.
En miota megvan a Rav4-rol nem kapartam jeget
(igaz van amikor bosszantanak a kis futoszallak... bar meg mindig 3 fenyevvel jobb, mint amit a Ford hasznal mert az nagyon durvan idegesitett)Donki Hóte:
Szelvedo es nem olyan veszesen draga. Leglabbis a Rav4-hez kepest fele (sajna nekunk kellett mar cserelni szinte az osszes auton) -
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én az elsőre szavazok

-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Egyébként ez a lapátfűtés hogyan működik
A szélvédő aljában van valami fűtőszál beépítve (méregdrága szélvédő
), vagy magában az ablaktörlő lapátban (gumiban?) van beépítve valami fűtőszál (méregdrága lapát/gumi
) -
-szabi-
addikt
válasz
OCTAMD
üzenetére
Azt a gombot szoktam használni de én azt hittem az csak a szélvédőt olvasztja.
Most is használtam, de azt nem vettem észre hogy az ablaktörlőt is olvasztaná.#26750 polonic
Nézem a képet nálam nincs ablaktörlő ikon csak a cikkcakk fűtőszál a szélvédőn.#26754 No.01
Igen az van. Nálad van ablaktörlő ikon a gombon csak csak a fűtőszál?#26755 adrian14
Holnap megpróbálok szerencsétlenkedni a kicsi garázsban, hogy rátöltsek.
Ha kicsit nyitva hagyom a csomagtartót akkor talán elférek, csak úgy meg égni fognak a belső világítás lámpái, szóval töltők és merítek egyszerre.Ebben a videóban a motortér felől töltötték az aksit mert van a biztosítéktáblánál egy pozitív csati és állítólag onnan is lehet.
Nekem ezzel fenntartásaim vannak mert úgy tudom 12V egyenfeszültségnél már a csomagtér motortér között is van feszültségesés szóval, hogy állítja be pontosan a töltést?
Szóval én inkább direkt az aksi pólusain töltenék.
Azt sem tudom itt meg kell lazítani bármi aksi kupakot a gázfejlődés miatt!?
Persze az elmúlt két napban már nem láttam az üzenetet, lehet feltöltődött annyira és kár ezen pörögnöm. -
polonic
félisten
Mínuszokban nektek sem működik a fényszóró mosó?
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Balra mellette a kormány fűtés van.
-
-
ddsteel
senior tag
válasz
Stitch
üzenetére
Auris HSD volt az előző autóm, most Corolla HSD. Sosem kötöttem le a kis akksit töltéshez, és ilyenkor télen nonstop rajta lóg egy lidlis töltő (csak hétvégén autózom ilyenkor télen, akkor se hosszú távon). Soha semmi baja nem volt. Én egy lengő 7Ah-s biztosítékot azért ráforrasztottam a pozitív csipesz elé biztonság kedvéért, de akkor se lenne semmi, ha nem tettem volna.
-
Stitch
őstag
Nem igazán mozgunk az autóval, így hogy beütött a tél, viszont az autó akkut nem szeretném mélykisülésbe vinni. Auris E180 sima 1.6-on szokott valaki külsőleg akkut tölteni?
A gyári kézikönyv nem túl specifikus és főleg a hibrid modellre van kihegyezve. Vajon sima 1.6 benzinnél le kell választani a sarukat? Alapból leválasztanám, csak nem tudom utána el fog-e indulni.

Ennyit találtam, de ez is hibridre vonatkozó mondatok között szerepel.
A gépjármű 12 V-os akkumulátorának feltöltésekor először kösse le a testkábelt.
-
ddsteel
senior tag
És a legkörnyezetbarátabb rádugni egy csepptöltőt (nyilván, akinek van erre lehetősége).
-
VMatteo
őstag
Én is most P állásban fékre rányomtam és start gombbal READY-be tettem, minden fogyasztót kikapcsoltam és töltöm a kis akksit.
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Még a régi C-HRben is van nekem ablaktörlő fűtés,15percig megy utána kikapcsol,de újraindítható
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére

-
-
válasz
blueye
üzenetére
Igen, nem tudtam, hogy bináris a kézifék, csak 0 és 1 állása van, Azt hittem, hogy a gomb nyomása fokozatosan adagolja a fékerőt

A B állással kapcsolatban nekem az volt a tapasztalatom, hogy a motor felbőg (tehát erősödik a valódi motorfék hatás) és a műszer mutatója jobban lemegy a Charge mezőbe, vagyis jobban tölt, mintha D állásban gurulnék a lejtőn, de azt nem tudom, hogy ha ugyanabban a szitációban D állásban maradva a lábféket nyomnám erősebben, akkor jobban töltene-e

-
-szabi-
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Szegény nagyon lefagyott a 3 hét alatt, több rétegben.
Indításra mint aki mély álomból jön vissza, felzúg valami aztán valami más, majd újabb zaj aztán a jó pár másodperces előkészület után ráadta a gyújtást és beindult.
Vezettem picivel több mint 1 órát, ez alatt egy bosszantó dolog volt.
Előző autómban a motortérből az ablaktörlőre jött annyi meleg levegő, hogy leolvasztotta az ablaktörlőre fagyott jeget. Ez itt nem történt meg. Végig azzal a jeges tömbös törlővel maszatolt.Másnap kaptam egy értesítést az alkalmazásban, hogy alacsony akku feszültség és vezessek legalább fél órát. Mondom kösz tegnap vezettem 1 órát.
Most kaptam kölcsön egy töltőt holnap rá akarok tölteni az aksira.
Mókás lesz, hogy oldom meg ebben a kicsi garázsban ahol nem tudom teljesen felnyitni a csomagtartót.
A lámpák azért idővel kialszanak ha nyitva hagyom a csomagtartót és ezzel az autót?
Van valami trükk amire figyelni kell hibrid töltésénél vagy csak simán mint a régi autómon rá a két pólus és kész? -
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Valószínűleg "vészfék" állapotba került az EPB.
-
KMT
addikt
válasz
ddsteel
üzenetére
Nyilván B-be nem áll át magától, mert az a kar helyzetétől függ csak. Teljesen logikus, hogy ha az akksi tele, akkor túljárva a user eszén, rásegít motorfékkel is, hogy az 1.0 sofőr se égesse meg a tárcsákat. Egyébként én hosszabb autópályás fékezés esetén is észrevettem már hogy felbőg a motor. Ilyet egyébként dsg VAG-nál is tapasztaltam.
Ez nem jelenti azt, hogy nem fullos akksi esetén ne tudna akksit is tölteni B módban. -
ddsteel
senior tag
A logikám az, hogy ha nagy a lejtő és már tele van az akksi az autó - számomra látszólag legalábbis - átáll B üzemmódba. Én annyit veszek ebből észre, hogy az akku maxra van töltve, bőgeti a motort, mint állat (hogy termelje a vákuumot). Nekem az lenne a logikus, hogy ha a motorbőgetést megteszi fullra töltött akkunál, akkor az akkut ne töltse még hatékonyabban. De az is lehet, hogy ekkor nem áll át B módba, hanem csak bőgeti a motort, csinálja a vákuumot és nem tölti hatékonyabban az akksit, mert azt csak B-ben teszi. Én mint user ezt nem látom, szóval lehet, hogy a 2 eset más, csak a user által tapasztalt tünet (motorbőgés) azonos. Szóval igaz, ezt nem tudom.
-
KMT
addikt
válasz
ddsteel
üzenetére
Miért ne jelenthetné a B állás azt, hogy kimaxolja a visszatöltést? A célja az hogy minél kevesebb energiát kelljen az üzemi fékkel elégetni. Tehát lehet nagyobb teljesítménnyel tölteni az akkut, illetve áttérni motorfék módba. A kettő nem feltétlenül vagy-vagy, mindkettő lassít.
-
válasz
KTTech
üzenetére
Amikor még új volt az autó és nem nagyon tudtam, hogy mi hogyan működik, akkor megcsináltam, hogy a jobb lassulás reményében egy lejtőn behúztam a kéziféket

Nyomtam az elektronikus kézifék gombját, de eleinte nem történt semmi, erre nyomtam tovább, kb. egy másodperc múlva befogott, de tövig

Na, azóta nem merek a külöféle fékrendszerekkel szórakozni, jó nekem lábbal óvatosan fékezgetve menni lefelé a lejtőn, nem merem B-be se rakni

-
ddsteel
senior tag
válasz
dobolan
üzenetére
Nekem is ez gyanús, hisz logikusan a motorvákuum fékezi akkor B állásban az autót, ami mehetne az akku táplálására is. De nem oda megy. Ráadásul a motorvákuumot is akkor indítja (magától, akár D-ben, akár B-ben van az autó), amikor lejtőn jövök le és már csurig van az akku. Nem gondolnám, hogy ekkor termelne többet az akksiba. Aztán lehet, hogy a B állás és a motorvákuum egymástól független dolog (akkor is, ha B-be rakva motorvákuumot csinál az autó, de fordítva nem biztos, hogy igaz, ha motorvákkuum keletkezik, nem biztos, hogy B-be rakja magát...)
-
dobolan
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Én nem ezt tapasztaltam. Tátrából jöttünk visszafelé. Motorfék megnövelt ez ok, de a rekuperáció jóval gyengébb volt, mint D-ben.
-
Jazzos
őstag
válasz
Jazzos
üzenetére
Na válaszolok magamnak.
Most már tuti, hogy a kesztyűtartó zárszerkezete a ludas. Ezen a kemény havas úton folyamatosan ciceregen abból az irányból valami. Ha kiveszem a kulcsot a távnyitóból és beleteszem a zárba és félig elfordítom, akkor tádámm, minden hang megszűnik. Mit lehetne tenni vele a purhabon kívül? 
-
Auris Hybrid 2018-ban B állásban is töltődik az akksi a kijelző szerint.
Hazudik az autó? 😁 -
ddsteel
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
A B semmi mást nem csinál, csak a motorfékerőt növeli úgy, hogy vákuumot állít elő. Azaz, ha nyomod a gázt, semmi különbség nincs a D-hez képest. Akkor van jelentősége, ha motorféket akarsz (tehát igen, havas, jeges úton az az előnye, hogy motorfékkel erősebben lassít, mint D-ben tenné és akkor nem kell a lábfékkel fékezned, kisebb a csúszásveszély). De: tapasztalatom szerint a vákuum néha jóval később "épül fel", mint ha manuálisban motorfékezel, én így vettem észre. Nyilván ezek tapasztalati dolgok. A fogyasztás pedig azért nő meg (nyilván) B-ben, mert a lassítás nem az akkupakk töltésével valósul meg, hanem a motor vákuumjával, kvázi "elveszik" számodra a mozgási energia, így a benzinmotor óhatatlanul többet jár, mert kevesebbet fordít az autó az akku töltésére. Nagyon lassú tempónál - gyanítom - a B-hez kapcsolódó motorvákuum alig fejti ki hatását - amellett, hogy lassan épül fel. Így a B-nek lejtőn van nagyobb szerepe (csakúgy, mint jó időben), ahol kell a nagy motorfék, hogy ne az üzemi féket terhelje, illetve télen, igen, hogy kevésbé csússz meg. És ha az akkupakk már tele van a nagy lejtő miatt, az autó kvázi magától is átáll "B" üzembe, azaz pörgeti a motort a vákuum miatt attól függetlenül, hogy D-ben vagy (gondolom ezt már észrevetted 1 év alatt
) Tehát igen, néha érdemes B-t használni télen - szerintem, akár többször, mint jó időben. -
Csak úgy reggel még friss volt az agyam, ahogy a nem közlekedő villamosról rohantam a még járó buszokra. Anno mikor hó esett a manuális váltóval egyel, nagyon extrém esetben kettővel alacsonyabb fokozatban mentem, hogy legyen motorfék a csúszós útra. Ezt a toyota hybridnél a B-vel lehet azonosítani? Tudom nem erre van kitalálva, de árt neki, ha csúszós havas úton ebben megyek?
Kizárólag elméleti kérdés nem akarok ragebait-elni.
-
honeker
őstag
15 cm ho az ország le bénult lehet csuszkálni
-
Bakker
-
ncc1701
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Lesz ott sár is, meg minden vacak. Az a gagyi tré műanyag, ami rá van henkölve az ajtó aljára, ott vezeti ki a rittyót.
De lehet neki örülni, h legalább nincs lezárva. -
No.01
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Torodj bele, ott fog.
**U.i.: amikor esoben mesz ott vizes is lesz.
-
Megjöttünk az állatorvostól, semmi gond sem volt az úton, mindössze egy körforgalomban éreztem, hogy csúszik kifelé az autó, amúgy eléggé stabil volt.
Viszont hazaérve a garázsban egy furcsa dolgot vettem észre, az ajtók aljában a belső oldalon állt a sáros hó

Hogy kerül az oda?
Kiváló lesz, ha ez a trutyi a garázsban olvad ki

-
KMT
addikt
válasz
realist
üzenetére
Először erősebb lett a facelift után, aztán jött a kibocsátácsökkentés miatti visszavétel.
A tempomat nagyon jó.
Az app facelift után tud ilyet, natívan és stabilan. De tényleg az hírlik, hogy kivezetik, de nem világos, hogy kiknek (német / osztrák appos reg, vétel, vagy lokáció, egész eu?! ).
A "hiba" hogy a gyári hangszigetelés gyatra, illetve a 12v-os akksi. Esélyesen lemerül 1-2 hét állás után is akár. -
-
Most hogy leesett a hó Pesten is, haza kellett hozni a kocsit a Hybrid Carstól(ők csinálták a műszaki hosszabbítást) és kipróbáltam mennyire lehet keresztbe tenni az Aurist. Még hogy nem lehet vele élvezetesen autózni? Csak kis hó kell hozzá. Még tapsot is kaptam (rövid duddangatás formájában) a BMW hoka mokától.
-
dobolan
senior tag
-
OCTAMD
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
32GB vegyél és azt simán tudod formázni FAT32re,de vannak programok amivel a nagyobbat is lehet arra formázni
-
realist
őstag
válasz
realist
üzenetére
Kösz mindenkinek aki írt véleményeket!

Időközben ami még nyitott kérdés:- Németektől behozott fiatal példányok esetében van valakinek garanciális ügyintézéssel kapcsolatos tapasztalata? Röviden: kötekednek?

- Mytoyota app használata kapcsán van valakinek tapasztalata? Ténylegesen be lehet indítani távolról a klímát?
- Új vásárlása esetén mennyire alku képesek az árak? Továbbra is valid a korábbi 1-2%?kösz!

-
-
ncc1701
veterán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Szerintem mindenhol fat32-őt használnak.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Tegnap kicsit rá is csodálkoztam, hogy ennyire új autónál, mint a tiéd, még mindig ez a régi fájlformátum van használatban.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
van ami nem fejlődik!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB be quiet! Pure Base 501 850W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de még a Toyotánál se biztos a dolog sikere (az UK-ban konkrétan 2 db töltő van, amivel a HV akku tölthető).
(igaz van amikor bosszantanak a kis futoszallak... bar meg mindig 3 fenyevvel jobb, mint amit a Ford hasznal mert az nagyon durvan idegesitett)
), vagy magában az ablaktörlő lapátban (gumiban?) van beépítve valami fűtőszál (méregdrága lapát/gumi