Hirdetés
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: A kérdés...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
Ne az Android Auto/Car Play-ben legyél, lépj ki a Toyota menübe de innen töltsd le a használatit.
-
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Egy nagyon amatőr problémám lenne.
Ma hoztam el az új Corolla Cross-t a kereskedésből, de nem találom a multimédia rendszerben az audió beállításokat.
-
OCTAMD
őstag
Ha valakit zavar ez a csomag gyerek anyós otthagyásának jelzése,kikapcsolható diaggal

-
ddsteel
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Valahol olvastam, hogy mindegy milyen egy autó hangja, a lényeg, hogy legyen, ha alacsony sebességgel megy, csak így kerülhet most már forgalomba.
-
blueye
veterán
Ma kaptam:
Tisztelettel meghívjuk Önt a Toyota 2026-os újdonságainak exkluzív bemutatójára.
A Várkert Bazárban most elsőként találkozhat a teljesen elektromos meghajtású Toyota C-HR+, bZ4X és Urban Cruiser modellekkel,
de megismerheti a vadítóan új Aygo X Hybrid-et is.IDŐPONT: 2025. november 19. (szerda) 9.30-13.00 óráig vagy 13.30-17.00 óráig
HELYSZÍN: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6. -
Pfiucska
aktív tag
MY25 corollanal lehet automatizalni az allofutest? Iphone 15-t hasznalok, de nem latom, hogy az alkalmazasban lenne erre lehetoseg es az iphone adta “parancsok” alkalmazas meg nem ismeri fel a mytoyota appot.
-
-
-szabi-
addikt
Remélem személyre szabható lesz beállítanám a kedvenc zenémet.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
Szibilla
üzenetére
Csak 2024 júniusától felfele csipog:
"2024. július 7-től csak olyan új autó helyezhető forgalomba Európában (és olyan kaphat újként itthon magyar autó rendszámot), ami rendelkezik az előírt, fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel. Az Európai Parlament és az Európai Tanács 2019/2144 / rendelete (EU General Safety Regulation II) alapján minden új autóban az alapfelszereltség része kell, hogy legyen:
1, Intelligens sebességszabályozó (ISA)
2, Tolatóradar
3, A járművezető fáradékonyságát és figyelmét érzékelő figyelmeztető rendszer
4, A járművezető figyelmetlenségét érzékelő fejlett figyelmeztető rendszer
5, Vészfékjelzés
6, Indításgátló alkoholszonda előkészítése
7, Eseményrögzítő (fekete doboz)
8, Fejlett vészfékező rendszer
9, Veszélyhelyzetben működésbe lépő sávtartó " -
ParmaBoy
aktív tag
válasz
ncc1701
üzenetére
2019:
"Július elejétől az Európai Unió tagállamaiban kizárólag hanggenerátorral felszerelve lehet forgalomba hozni új típusú tisztán elektromos hajtású és hibrid autókat.
Nagyon fontos leszögezni, hogy csak az új típusú járművekre vonatkozik a szabályozás, tehát a régi e-autók nem esnek a hatálya alá, úgyhogy ha valaki mondjuk jelenleg is olyan hibrid autót használ, amiben nincs hanggenerátor, nem fogják megbüntetni és a következő műszaki vizsgákon is át fog menni. Az Európai Parlament mindezt a gyalogosok és a biciklisek védelme miatt hozta, épp ezért az autóknak csak 20 kilométer per órás sebesség alatt kell mesterséges hangot kibocsátaniuk, aminek a mintáját nem specifikálták, csak azt, hogy minimum 56, maximum 75 decibeles hangerősséget kell megütni, gyorsításkor emelkedő, lassítás csökkenő hangmagasság mellett." -
mouzrr
őstag
Sziasztok,
2020 utáni Yarisokon, Corollákon mennyire állítható a sebesség túllépést jelző hang?
Hangerő, csipogások közötti időtartam, sebesség nagysága amikor elkezd csipogni - ezek módosíthatók?Azt más olvastam, hogy minden indításnál ki kell kapcsolni, mert motorindításnál visszaáll bekapcsolt állásra a beállítás.
Érintett tulajokat kérdezném, ezen kívül milyen idegesítő funkciót kell "elviselni" még?
2006-os Swiftből átülve biztos sok ilyen lesz. -
No.01
addikt
válasz
Jazzos
üzenetére
Elo, elofordulhat, de abszolute nem jellemzo. Egyaltalan nem tipushiba.
Nekunk volt/van a csaladban egy 2021-es kombi (igaz 2.0) es amit jeleztek a szervizban pl.: lengescsillapitok hamar megadjak magukat naluk meg egyaltalan nem jelentkezett.
Legyenek meg az idoszakos szervizek mas extra nemigen van tudtommal.vacs:
Nem tudom mennyire "4+ szerviz" specifikus, de legutobb feltunt, h ez a szerviz valoban olcsobb, de olajnal pl nem az eredetit teszik bele (merget nem vennek ra, de nekem ugy tunt. esetleg egy kerdest meger) tudom ezzel nagyon sokat lehet sporolni (20e+) de en ezt lehet nem kernem ha valoban igy van a mai modern motorok specifikacioja mellett**
**szemelyes velemeny! Be warned!
Egyebkent amennyire en/mi tapasztaltuk kisebb modositasok siman belefernek. Mi pl rendszerint nem ekrjuk az ablakmoso folyadek ellenorzeset/cserejet. Ugyanez ablaktorlo lapat es pollenszuro.
Viszont a fekfolyadekot es a valtotolajat mi hamarabb szoktuk csereltetni az eloirashoz kepest. Volt, h "magyarazkodni" kellett, de vegul atment az uzenet. -
Auris 2018 Hybrid, 180 000 km-es szervizre vinném az autót és a szervizes ügyintéző a teljes csomagot mondta.
Ez olyan, szerintem felesleged dolgokat is tartalmaz, mint:
- Vezetői padlószőnyeg rögzítésének ellenőrzése
- guminyomás ellenőrzéseEzek nem Toyota specifikus dolgok, ezt az előző autóimat szervizelő műhelyben is meg tudják nézni és ki tudják cserélni.
A 4+ szerviz leírásánál (lejjebb a képek alatt) van Karbantartási kis/közepes/nagy szerviz, de nem írják, hogy mit tartalmaz!
Kötelező vagyok ezt elfogadni és kifizetni, vagy csak rám akarta erőltetni??
Nekem elég lenne a motorolaj és gyertya csere és váltóolaj csere + Hybid garancia hosszabbítás.
Kérhetek csak ennyit?
-
Jazzos
őstag
Szeretnénk a RAV4 mellé egy Corollát a családba. Hibrid 1.8 kombi. 2020 +-1 év belefér. Ma hallottam először olyan problémáról, hogy az EGR hűtő kilyukadt a kiszemelt példányon. Persze javították azóta, de mennyire típushiba ez? Mire kell még odafigyelni ennél a típusnál úgy általánosságban?
-
tycon
tag
-
ncc1701
veterán
Srácok, az mitől lehet, h a jobb oldalon első-hátsó ablaknál, ha a gyerek felküldi az ablakot a gombbal (1x rányom az ember egy nagyot) felmegy teljesen, majd 10 centit le. Olyan, mintha lenne benne ilyen beállítás.
-
-
ncc1701
veterán
válasz
dragon1993
üzenetére
Köszi szépen!
-
honeker
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
Ezeket a pluszokat nem tudtam elöfizetni
-
dragon1993
addikt
Az alap szolgáltatások 10 évig.
Távvezerelt szolgáltatások 3 évig.
Okos szolgáltatások 3 évig.
[kép] -
ncc1701
veterán
Srácok a toyota app meddig működik? Gari ideig, utána előfizetéses?
-
g.Viktor
csendes tag
Sziasztok,
új corolla cross vásárlás előtt állok, az egyetlen dilemmám a skyview csomag. Milyen hátránya van/lehet a panoráma tetőnek az extra súlyon túl, hangszigetelés szempontból mennyivel rosszabb?
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Köszi , kezdek okosodni. Megtaláltam a neten a 723 oldalas pdf-et. Nekem valószinüleg a 2023 októberi verzió kell, mert 2024 februárjában vettem újonnan. Nem elég a két oldalas múltkori ismertető, mert előbb inicializálni kell és a szelepeket is regisztrálni kell. Főleg , hogy volt egy fejegység cserém is idén tavasszal garanciálisan , biztos örült neki a Panasonic. Mindjárt nekiesek és elolvasom mind a 16 gumirozós oldalt. Köszi!
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Cegre sem rossz (azon felul, h sztem itt is erosebb invertert kap a plugin), a cegauto ado kevesebb, a maradvanyertek magasabb.
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Guminyomás kijelzéssel kapcsolatban kérdeznék.
Kiváncsi lettem volna, hogy autópályázás során mennyre melegszik fel a gumi, ezért beállítottam a műszerfali kijelzőn, hogy mutassa a guminyomásokat (C-HR gen2).
Mutatta is, de aztán eltűnt a kijelzés, más kijelzés jelent meg. Gondoltam, hogy elrontottam valamit, visszaút előtt megint beállítottam, hogy mutassa a guminyomást. Megintcsak mutatta egy darabig, de aztán ismét eltűnt

A guminyomás értékét nem lehet tartósan a kijelzőre tenni?
-
-
Az újabb chipszegény modellek őszi-tavaszi felnicseréjénél az nyomásmérő szelepek miatti áttanítás tavaly ingyenes volt, idén pénzt kérnek érte. Miért is ???
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Árlistán még nem láttam én sem, de toyota főoldalon már hirdetik.
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Hol van ilyen akció?
Árlista szerint a plug-in hibrid 1,5-2 millióval drágább, mint a sima hibrid megfelelője...
-
Azért Plug in CHR sima hybrid árban elég erős ajánlat most ha nem is kedvelem a CHR-t... Gondolom ezt kifutó rav4-re nem fogják meghúzni.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez meg egesz jo. Nalam a corollaba akkor ment 38l miutan 60 km-t mentem el az utan, hogy kiirta, hogy 0 a megteheto km.
-
válasz
ddsteel
üzenetére
Meg akartam már nézni januárban mennyivel volt szervizben olajcserén, de azóta kb 12-13e km ment bele nagyjából. Nem olyan vészes. Én is csak 15-20 k között megyek egy évben.

Így hogy már pesten élek kevesebb a km, Veszprém megyéből messzebb van kelet Magyarország, de akkor még pestre is járnom kellene hosszabb utakon.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Ja, néha semmi baja nem lesz ettől, gondolom az nem jó, ha valaki folyamatosan így használja. Jó sokat beletettél már a vétel óta, nem? Párszor Zalaegerszeg, Miskolc most... Mondjuk mi nyáron a Corollával mentünk egy 4E km-es karikát: Bp-Prága-Salzburg-Udine-Velence-Rovinj-Örség-Bp. Jól bírják ezek, szép is lenne, ha nem...
-
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Az elég rekordgyanús
Én sosem mertem ennyire kijáratni, de 2 dolog miatt nem is ajánlják: az üzemanyagszivattyút az üzemanyag hűti és a tank aljára gyűlnek a szennyeződések, nem jó, ha azokat próbálja felszívni szegény. Én negyed alá sosem engedem semmilyen autómnál. Próbaképpen jó volt
Nekem mindig para ilyet kipróbálni... -
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Amikor átvettem a gépet, akkor aztan nullát mutatott, porzott a tank. Akkor ment bele 36 liter. Bár nem töltöm csordultig a tankot, két kattanás. Ez nagyon nem is javasolt.
-
BaLee
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ugyanezt figyeltem meg mikor átvettük tavaly anyám C-HR-ét. Felhívták a figyelmünket, hogy az első kúton tankoljunk, ne menjünk el a 2. kútig ami kb. 2km-re van...
Pontosan nem emlékszem, de 40 liter felett ment bele, talán volt 42+ is.
Azóta ugyanez, tudtam, hogy biztosan még bőven van benne benzin, de az asszony nem engedte, hogy kipróbáljam, hogy mi lesz ha elmegy 0-ig a számláló így megálltunk és kb. 34-35 litert tudtam bele tankolni...
Én elkönyveltem annak, hogy ez így nagyon hülye biztos, bár kíváncsi lennék mi történik ha lepörög 0-ig a tankolásig hátralévő távolság jelző. Az biztos, hogy 5l-es átlagfogyasztással utána még kb. 200km-et el lehetne vele menni.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem sikerült utoljára 41,5 litert tankolni bele. Enyingen kigyulladt a lámpa és az m7-en 120 tempomattal Budaörsig feljöttem még vele, de nem kezdett el villogni vagy semmi ilyen, csak időnként csippant egy bazi nagyot.

Eddig nekem is csak ilyenek voltak, mint neked de most kipróbáltam.
-
Pécsimunkás, ddsteel, köszönöm a választ

Ezek szerint ez ilyen, meg kell szokni. Majd kipróbálom, hogy mit mutat, ha nulla km még megtehető távolság alá viszem a verdát

Mondjuk lehetne nagyobb a tank, de a Yarisok tankjához képest még a 43 liternek is örülni kell

-
ddsteel
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az összes Toyo ilyen, ahogy olvasom. Hülyebiztos akar lenni, amikor 0-t mutat a tankban van még benne 5 liter biztosan, de lehet, hogy több. A fogyasztást korrekten mutatja a Corolla már (Auris lefele csalt legalább 4 decit), de a megtehető km-eket nem. Nekem 950km-eket mutat megtehető távot tankoláskor, de sokszor 1000 felett is tudnék menni vele (4,5 l/100km alatti a fogyasztásom szinte mindig). Egyszerűen nem számol a tank alján lötyögő 5 literrel, ez ilyen, hozzá kell szokni. Attól még az ott van és a fogyasztásod annyi, amennyit kiír. Szerk: na akkor lehet, hogy 8 liter is van az az 5

-
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Biztonsági ráhagyás.
Aurisnál papíron 7l benzin van a tankban, a könyv szerint, amikor kigyullad a szegènysègjelző.
Gyakorlatilag 10l benzin van a tankban.
Fedcompot nem nèzem, azzal nem foglalkozom.Előző autómnál - Mègane1 Ph2, 1.4 16V- pl ha 80km hatótávot írt mèg ki a fedcomp, utánna hirtelen 0km lett.
De volt mèg vagy 10l benzin ott is a tankban.
Azt nagyon bírtam. Szèp 60 literes volt a tankja.
-
Látszik, hogy nagyon béna Toyotás vagyok, még tankolni sem tudok

Egyszerűen nem tudok megfelelő mennyiségű benzint betolni a paripába a kúton. Elvileg 43 literes a tank a C-HR II autómban, ezzel szemben a következő mennyiségeket tudtam beletankolni:
amikor még 50 km megtehető távolságot mutatott, akkor 34 litert,
amikor még 35 km megtehető távolságot mutatott, akkor 35 litert,
amikor még 8 km (!!!) megtehető távolságot mutatott, akkor 37,2 litert
Pedig a legutóbbi alkalommal már láttam a benzint lötyögni a betöltőnyílásban, nem tudtam többet beletolni

Most vagy nem 43 literes a tank, vagy nem jól mutat a még megtehető távolságot mutató kijelző, vagy én nem jövök rá, hogy hogyan kell rendesen tankolni bele

-
No.01
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ha neked nem felesleges akkor nekem sem

A kerdes csak az, h mezei usernek ez minek???Ez kicsit olyan, mint amikor meg evekkel ezelott az androidos telefonokat "hekkelgetni" kellett otthon a friss SW vegett meg kulonbozo aprosagokert. Manapsag a legtobb felhasznalo a lehetosegek felet sem hasznalja ki akkor meg minek a root es tarsai.
Egy P2-nel meg tan ertenem is... (igazbol ott sem mert nekunk mindenfele trukk nelkul is elfutott 463e km-t) de neked egy friss C-HR-ed van.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
De az új autóknál nem megy a HA app, azt írtam. OBD-t azt tudod használni pl Tyre Assistant appal, ha neked pl nem mutatja az autó a kerekenkénti guminyomást, mint pl nekem (2021es Corolla). De a HA app nem fog futni, mert nem írták meg ezekre az új autókra. És még nem tudom, mi nem működik, de a HA az tuti nem.
-
polonic
félisten
Olaj hőmérsékletet ki lehet nyerni valahogy?
-
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Milyen autód van? Azt gyanítom, hogy új és azzal sztem nem megy a HA.
-
-
ncc1701
veterán
-
pècsimunkás
addikt
Egyèrtelmű.
Beviszed olajcserère, ès átnèznek mindent- mivel a garancia a hibrid rendszerre is vonatkozik.Ha meg lejár a normál garancia, akkor is èrdemes Toyotához vinni továbbra is az autót.
Assistance, hibrid garancia, alapvetően olcsó Toyota szerviz.
Igazából hirtelen így ennyi. -
No.01
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nekem eddig igy volt. Ok megcsinaljak de jelentosege valoban csak a gariido utan van.
Ha idoben jart a markeszervizben a kotelezo szervizeken akkor nincs gond. En 2 kulon helyen is rakerdeztem es egymastol fuggetlenul ezt a valaszt kaptam. -
BaLee
addikt
Sziasztok!
Ma adtam le anyám C-HR-ét egy éves szervizre és rákérdeztem erre a hybrid rendszer ellenőrzése dologra ami majd kell a garihoz, azt mondták róla azzal nem kell foglalkozni majd ha lejár a 3 év utána. Ez így valid? -
ncc1701
veterán
Köszi srácok a gumi szőnyeg tippeket. Gyári 70e vs 25e utángyártott, taposni jó lesz az utóbbi is tippem szerint.

-
Nerazim
őstag
Üdv!
2007/12 havi 1.6 benzin Toyota Corolla Versoba milyen gyújtótrafót javasolnátok? A gyári az Denso, ha jól tudom, de annyit nem áldoznék rá? Esetleg Hella? -
ddsteel
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
OBD a becsületes neve. Nekem olyan adapterem volt, amit most INGJOKE használ, NEXPEAK márkájú volt, filléres tétel (5E körül), ez akkor ajánlott volt, azóta állítólag kétes a minősége. A CARISTA-t szokták ajánlani, az jó minőség, stabil működés, de a NEXPEAK is tuti stabilan ment (és megy is sztem) az Aurissal. Már nem vagyok képben, most mit ajánlanak, Corollánál nincs már ilyen kütyüm. Tényleg a hőmérséklet állítása a legfontosabb benne. De sztem Neked újabb autód van, most nem olvasok vissza, milyen, de pl Corollával nem megy már a HA (nem fejlesztették rá és nincs is rá szükség, okosabb lett a ventikezelés talán vagy nem tudom). Az elején nagyon hiányzott a control-freak énemnek a HA, de most már fel se tűnik a hiánya (ugye a Toyo appban itt már lehet csekkolni az útadatokat). Corollától felfelé (és gondoom Yaris stb) ez az OBD kimerül kb a Tyre assistant alkalmazás (gumicsekk) és talán egyéb kis dolgok programozásának használatában.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Inkább tegyél bele egy szükség pótkereket (ha befér).
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Az autocarpet.hu oldalról vettem szőnyegeket és csomagtér tálcát, óriási a választék, minden autótípushoz van többféle anyagból többféle minőségben elkészített szőnyegük.
Közepes minőségűt vettem, elégedett vagyok vele

Nekem meg olyan kérdésem lenne, hogy C-HR autóban a csomagtartóban a pótkerék helyén lévő habszivacs tömb helyett van-e valami berakható tárolórekesz?
A pótkerék helye kb. 80-90 liter, ebbe bele van rakva egy polisztirol tömb, amiben kb. 10 liternyi rekesz van kialakítva a defektjavító készletnek. Ezt a helyet sokkal jobban ki lehetne használni, ha a polisztirol tömb helyett ott rekeszek lennének

Vagy vágjak be a csomagtartó aljába egy 10 mm-es OSB lapot, ami lefedi az alsó részt, oszt annyi, pakoljak az OSB lap alá

-
ncc1701
veterán
Gyerek vételezett egy 2025/2 havi 1.5 yaris crosst. Honnan vegyek hozzá télire gumiszőnyeget, meg csomagtértálcát? Van ajánlott gyártó, vagy google alapján bármi?
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Erről kérdezd meg inkább ddsteelt ő jobban képben van tőle vettem a kocsival együtt. (Majdnem
)
Kell hozzá az obd eszköz (ehhez kb 10-15 dollár) és egy androidos telefon(ezért tartom a céges telefon) meg a hybrid assistant program. Nem ez a legfőbb előnye, hanem hogy be lehet állítani hogy már 37 fokon full kakaón menjen az aksi hűtő ventilátor. -
-
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szél, domborzat, eső (fűtés). Simán benne van több, mint 20% is...
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az én tegnap esti utam Miskolcról Budapestre.
Le kell tölteni és valami normális böngészővel megnyitni, úgy igen részletes.

Toyota Auris ts hybrd 2015.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szèl pedig benne lehet.
Nem kell, hogy viharos szèl legyen.
Elèg, ha kicsit ellent tart az autónak. -
A hétvégén megvolt az első hosszabb autópályás menetünk, kiváncsi voltam az autó (C-HR 2.0) autópályás fogyasztására. Nem akarom előre lelőnni a poént, de nem lettem okosabb
Budapest mellől Szegedre vezetett oda/vissza az út az M0 - M5 autópályán. Odafelé egyenesen a temetőhöz mentünk, visszafelé rövid rokonlátogatás után jöttünk vissza.
A korrekt mérés érdekében igyekeztem egyenletes sebességgel haladni, GPS szerint 125 km/h sebességet állítottam be a tempomaton, amennyire lehetett, igyekeztem tartani a sebességet a hétvégi Halottak napja körüli autópályás forgalomban. Oda-visza hárman ültünk az autóban, oda-vissza ECO módban volt a vezetési módválasztó kapcsoló.
Szóval azért nem lettem okosabb a fogyasztást illetően, mert lefelé 6,2 l/100km fogyasztás jött ki, visszafelé pedig 5,2 l/100km fogyasztás
Ez testvérek között is ~20% eltérés, amit nem indokol szerintem semmilyen objektív eltérés a körülményekben
Berakom a végén a részletes adatokat, de lefelé 102 km/h volt az átlagsebesség, visszafelé 98 km/h, ez ~4 % eltérés. Odafelé 64 % volt az állandó sebességi mutató, visszafelé 67 %, ez megint lófütty különbség. Gyorsításban/fékezésben pedig akkor volt picit jobb a mutató, amikor nagyobbra jött ki a fogyasztás
(Az EV használat odafelé 10 % volt, visszafelé pedig 16 %, na ezt nem tudom, hogy miből adódik
)Szembeszél/hátszél nem volt érezhető, a hőmérsékletben délelőtt-délután nem volt érdemi különbség, sütött végig a nap, fűteni-hűteni különösebben nem kellett. Ráadásul Szeged az indulási ponthoz képest kb. 100 méterrel alacsonyabb tengerszint feletti magasságban van, tehát ennek alapján lefelé kellett volna alacsonyabbra kijönni a fogyasztásnak, nem visszafelé
Szóval fogalmam sincs, hogy mennyi az autó valós autópályás fogyasztása és fogalmam sincs, hogy mitől adódik ekkora eltérés az autó által mutatott fogyasztási adatokban
A részletes adatok lefelé:
Visszafelé:
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem hiszem, csak euban kotelezo, h minden inditasnal be legyen kapcsolva. Ezert logikus, h csak erre a funkciora megjelent egy gyors ikon a tapipad kozepen, mas ertelmet nem latom (tehat szandekos es udvozlendo fejlesztes)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új, Felbontott Bambulab P1S / P1S Combo! ÁFÁ-s! 1 Év garancia!
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) állapítsd meg led fényszóró van e az aygo hybridben (biztos full extrát visznek oda, az árlista viszont ellentmondásos ebben a kérdésben).