Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
válasz
blueye #24199 üzenetére
Érdekes, itt más számot írnak.A te számod ha jól látom az appban akkor csak munkaidőben él.
A Toyota Eurocare az alábbi telefonszámokon érhető el:
– Magyarországról: +36-80-201-294
– külföldről: +36-1-458-44-46Bár én még sosem hívtam.
-
-
rob210
nagyúr
válasz
polonic #24185 üzenetére
Komolyan kicseréltetted ennyiért?
Miért nem hívtál fel?
Itt van Érden. Csabi szerződött partner szerintem 240körül cseréli mindenestül. Nekem is a verson azt mondták sávtartó ez az amaz 540ezer. Konkréten 189 ért csinálta meg. Meg, hát a versoban nagyobb is a szélvédő nem kicsivelPofátlan lehúzás megy a szakszervizekben.
Meglátja, hogy biztosításra megy, ja akkor vegyük elő az Ácsceruzát a számlaíráshoz.
-
No.01
addikt
válasz
polonic #24185 üzenetére
Ez konretan hol es milyen? Csak azert mert nekunk is volt hasosnlo, de az ar baromira nem stimmel foleg, h nalad (Corolla ugye) ha jol tudom meg szelvedo futes sincs ami dragitana a dolgot.
Egyebkent nekem a Toyotanal mondtak, h ok is massal csinaltatjak (regebben legalabbis igy volt)
Igy kerultem az eger uti autouvegekhez. Nagyon-nagyon korrektek es segitokeszek.
Sajna mar en is 2x jartam naluk. -
válasz
blueye #24202 üzenetére
USA Toyota kifejezetten írt is erre körlevelet hogy csak a kifejzetten erre kialakított negatív pontra menjen a bikázás rav4 hybrid esetén (és magyar leírásban is benne van). A "pici" gond hogy a másik végében van a motortérnek mint a kivezetett akku pontok.... Zsebbika kábele nem éri át. Nekem különben [ez] van, Lidl linket már nem találom, ott vettem akkor még 20 ezerért. Régi dízel skodát is simán beindított (1.9 tdi-t tippelnék, de mélygarázs volt, sort generált, nem dumáltunk csak indítottunk).
-
blueye
veterán
válasz
-szabi- #24201 üzenetére
Lehet. A kiérkező assistance meg is csinálja egy komoly bikázóval, nem a két kocsit összekötve.
A bonyolult kapcsolat a 12V és a nagyfeszültségű rendszer között okozhat problémát (persze kicsi az esélye) és ezt inkább nem én fizetném ki (erre ugye nincs Casco és akár GTK is lehet)
Viszont fordítva: "Kerülje a RAV4 használatát más járművek beindításához" - ha jól emlékszem a használatiban is benne van, gondolom ugyanezért. -
-szabi-
addikt
Miért nem lehet bikázni RAV4-et?
-
rob210
nagyúr
1.6 auris 124le 2007 ből teljesítményre rángat, azaz terhelésen fulladozik a kocsi.
-
válasz
blueye #24195 üzenetére
Bebikázni én sem szeretném a rav4-et... Van nálam egy mobilbika, de csak végszükség esetén használnám saját autóra (pl. sarkon már befordultak a zombik és nincs idő az assistance-ra várni
). Másokat már mentettem vele, de saját autón utoljára az scrosson használtam az azért kicsit egyszerűbb technika (még nem hybrid 1.4t köszönt el gyári akkutól 4 évesen).
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
Toyota assistance-em van, van valami teendő kis akksi cserénél? valamit mondtak, hogy be kell náluk jelenteni? macerás őket felhívni... (yaris hibrid)
-
-
polonic
félisten
Azért egy szélvédő cseréért a 612 ezer forint valami brutális ár.
-
flegga92
senior tag
válasz
Graphics #24177 üzenetére
Kell bele a navi modul. FB csoportokban szoktak árulni, (jó drágán) de szerintem egy fillért nem ér. Főleg, hogy utána még fizetheted a térképfrissítéseket.
Inkább vennek egy márkaspecifikus AA/Carplay-t tudó normális fejegységet. Akár az újabb Touch 3-at (bár az nem tudom FL előttibe be megy e.) -
stuka20
senior tag
-
Nikaré
őstag
Ismét működik az app.
-
polonic
félisten
MyToyota app halott nálatok is?
-
Sziasztok! Adott egy Autós Hybrid, facelift előtti, 2013-as.
Valahogy ezen lehet navit okositani, mert most azt írja, hogy Not installed.
-
válasz
blueye #24158 üzenetére
Hát az útminőség itthon katasztrófa
Tényleg azt tudom mondani, hogy ha majd nem sietek már sehova, akkor nekem megfelelő alternatíva lesz egy Lexus, jelenleg meg csak az az egy amit írtam. Előtte w211 e osztály volt a családban, azután ez a Lexus nagy lépés volt. Édesapám imádja a radaros tempomatot, el van tőle ájulva, meg a sávtartótól is.
A gyártók meg nem a hazai utakra terveznek a 18+-os felnikkel és a peres gumikkal, meg a kicsit feszes futóművekkel. -
-
válasz
stuka20 #24167 üzenetére
Ugye ez még érkező motor tehát minden amit írok netes infómorzsákból van. Ez alapján jön egy 1.5 tsi "rendes" hybrid mely nyomatékában több lesz mint 250 nm (és ezért olajos lesz hozzá a dsg, nem száraz, nekem speciel ez fontos). Ha minden igaz VW-ben először az új T-rocban lesz amit valamikor ősszel mutatnak be (audiban lehet lesz hamarabb). De speciel azt gondolnám lesz majd golfban is ha később is.
-
Szibilla
aktív tag
válasz
INGJOKE #24168 üzenetére
Najó, de ha már ronda, lenne igényes anyagokból és jól összerakva. Többet nézem és tapogatom egy autó belsejét, mint a külsejét, persze tudom, némelyik pasi lemossa és simogatja az autót naponta.
AirLAC: egy váróterem minősége egyáltalán nem mellékes, ha sokat kell időzni benne.
-
stuka20
senior tag
válasz
Tom1939 #24162 üzenetére
Melyik vw modell az?
Pont azon agyalok még mindig, hogy milyen autóra cseréljem a yaris-t. Nekem a tiguan tetszik nagyon, de egyelőre még nem szeretnék suv-ot, na meg az elég drága is. Golf-ból meg GTE nekem nem éri meg, nem tudom otthon tölteni, ezért maradtam a toyota touring sports-nál, ami bár családi autó, de ha hosszútávra tervezek, akkor az egy jó választás lehet, mert bármikor kellhet a hely.
Viszont, ha jön a VW új hibrid rendszere, akkor lehet VW lesz. Kicsit több erő, csendes beltér, hely, prémiumabb beltér és jó fogyasztás, ezek az én szemponjaim. -
ncc1701
veterán
válasz
Stitch #24147 üzenetére
Max garis, új autót hordok márkaszervízbe, de a hozzáállás (illetve annak hiánya miatt) már az előző új kocsim is csak 1x volt márkaszervízben, onnan vittem szerelő haverhoz, és együtt csináltuk. EU-ban nem kitétele a garinak a márkaszervíz, elég, ha számlával igazolhatóan, szakember csinálja a kötelező dolgokat. És így legalább minden patentül meg van csinálva rajta.
-
blueye
veterán
-
-
blueye
veterán
válasz
Tsebacsi #24157 üzenetére
"50+-osok", de azok, én is
Nem is ebből a szempontból mondják amiket te írtál, inkább "Lexussal pihentető autózni", ez az érv.
Van egy olyan pont ami Mo-n fontos, a gödrök. Én "szinte" bármin átmegyek (még) amikor a mellettem ülő BMWs megijed de sajnos a másik autónk egy mostani GR Sport C-HR, na azon már volt "gödör durrdefekt"
-
válasz
blueye #24156 üzenetére
2017es BMW 530e-m van, most szervizelik, addig 2 hete a család 2023as utolsó kiadású Lexus RX450h-ját hajtom (ami még a szívó v6-os). Nem rossz de ég és föld a kettő.
Tetszik a magas üléshelyzet, a nagy tér, de sok dolog a BMW-ben átgondoltabb, az autó agilisabb, az ülések és az ergonómia jobb, a fedélzeti rendszer is letisztultabb.
A BMW-vel nehéz lassan menni, a Lexussal pihentető autózni.Tetszene egy SUV BMW szerintem, ha futómű és agilitás szempontjából hasonló az 5-öshöz.
A Lexus v6 hangja nem rossz, de a váltót szokni kell, nem halálos de azért egy 8hp más. A bőgés is olyan... Nem száguldásra való, naA 313LE közel sem olyan mint a BMW 250-300 lóereje.
Az új verzió tuti más, ahhoz még nem volt szerencsém.
Szóval nem tudom a haverok milyen BMW-ből ültek át de hacsak nem 50+-osok (én 41 vagyok) akkor én még nem lennék Toyota / Lexus fan. Egyáltalán nem rossz autó csak aki szereti vagy megszokta a német prémiumot annak a japán prémium eléggé más lesz...
De mondom az új RXet még nem vezettem de nagyon tetszik pl. az RX500h a hagyományos váltóval.Nagyon jó ez az új külső dizájn szerintem amit a Toyoták kaptak és az új ES Lexus is, meg most a Rav4.
Akár lehet, hogy a következő autó közülük kerül ki ha Asszonynak is Bejön az ülés és a belső ergonómia (a Lexus-ét nem kedveli).
-
blueye
veterán
válasz
Tom1939 #24154 üzenetére
"összkerék kábeleit is védettebb helyre tették" - ha ezt nem tették meg egyszerűen hülyék
"Nekem ez erős ráncfelvarrásnak tűnik" - én pont ennyit vártam, nagyon szeretem a mostanit is
OFF az jut eszembe amikor a Harleys ismerősöm átült az akkori GSX1200asomra (100LE/100Nm) és azt mondta hogy "khm, ez jó" - egy Harleystól ez nagy szó- ezt szokták mondani a BMWből, MBből átülő ismerőseim most a RAV4re
-
válasz
blueye #24151 üzenetére
Ja, többen elcseszték hogy csak a benzinmotor teljesítményt nézték. Kicsit erősebb lesz a sima hybrid (+12-20 ló között ha jól értettem). Nekem ez erős ráncfelvarrásnak tűnik mint a camry, remélem hagszigetelést javították és az összkerék kábeleit is védettebb helyre tették. A nagy klíma "tekerők" eltűnése nekem fáj. Én úgy érzem simán ki tudom várni az új ráncfelvarrását is, annyira ez most nem vonz hogy cseréljek (már lehangszigeteltem az enyém és nem AWD).
-
blueye
veterán
válasz
INGJOKE #24150 üzenetére
"Méretében alig változott" - ez tetszik a legjobban
amúgy - ahogy korábban írtam - várom a First Edition-t
Gondolom ez tévedés és csak a benzinmotoré: " aminek elsőkerék-hajtás esetén 183 lóerő a rendszerteljesítménye. Az összkerekes kiviteleknél azonban kerül egy plusz villanymotor a hátsó tengelyre is, így lesz a rendszer kombinált teljesítménye 191 lóerő." -
tycon
tag
válasz
Stitch #24147 üzenetére
Nem azért, hogy rontsam a jó kis olajcsere bizniszt, de ha te 70 ezret ki akarsz fizetni, mert nem tudsz aláhajolni, mert nem kertes házban laksz, akkor éltesd az olajcserélőt. Én egyébkét látok olyat, hogy odamegy, 10 ezer. És te veszed a cuccot.
Én még éppen alá tudtam bújni, egy emeléssel, a füvön. 2 csavar, egy olajteknő, egy olajszűrő. 17 ezer cakkpakk olaj 6L, szűrő, légszűrő, pollen. -
Stitch
őstag
Najó, akkor majd lehet nekiugrok.
De itt mindenki magának cseréli?Nincs márkaszervizes tapasztalat? Mondjuk gondolom hely függő is, nekem az M1-M7 kivezetőnél lévő lenne célszerű. De igazából messzebb is hajlandó lennék menni (pl. pilisvörösvári Mayer-t úgy látom nagyon dicsérik)
Esetleg arra tipp, hogy a második kulcs miért nem nyit gombra? A tulaj átadáskor az elemet mondta, úgyhogy nem is foglalkoztam ott többet a dologgal. De azóta megnéztem és nincs lemerülve.
-
Stitch
őstag
válasz
Stitch #23982 üzenetére
Sziasztok,
Végül egy 2018-as Auris kombival léptem be a klubba. :)
Sima 1.6 szívó, remélem sokáig nem lesz vele gond. Vegyes használatban lesz az autó, asszony ingázni fog vele kb. 2x20km naponta, ovi, bolt megállók, stb. Hétvégente meg hosszabb utak. Esetleg tipp, hogy mire figyeljek kimondottan? Eddig egy Opelt nyúztunk, azon többnyire megoldottam a kötelező szervizeket, a 10e kilométerenkénti olajcserét tartanám ezzel is.
Az Aurist viszont már márkeszervízbe tervezem vinni. Van bennem azonban egy előítélet, hogy pl. nem végzik el rendesen az olajcserét vagy csak félig cserélnek (a többi marad okosba), mókolnak ezzel-azzal, stb. Szerintetek mennyire van alapja egy ilyen "félelemnek"? -
tycon
tag
Kezdünk összecsiszolódni az Avensissel. Olajat cseréltem, szűrőt, olajszűrőt, kidobtam az utólagos xenont, a parkradar se ment, de megtaláltam a hibát. Mondjuk vettem egy 7 ezres Temu szettet, ami szinte ugyanolyan. De kiderült nincs semmi baja, csak a zümmögő vezetéke a kijelzős zümmögőben elforrasztótott. letört a nyákról egy vezeték a négyből. És aki berakta az eldugta a kalaptartó alá, nyilván csak zümmögni. Mert a kijelzője túrósan össze volt habosodva, a leszakadt madzag miatt meg nem zümmögött. Na, kikapartam a habot, megpolíroztam és előrehoztam a műszerfalhoz. A bal tükör nem hajtódot be. Vettem Temus fogaskereket, de nem jó, az Infitihez való kellett volna. De hát amikor rendeltem még azt se tudtam milyen a behajtós tükör. Már tudom. Most összemókoltam a két félbe törött fogaskereket, két M8 alátét közé 4 szegecsecskével, sima rézdrótból. Műkszik. öröm és bódogság. Szokjuk egymást. Mire rájöttem a tükör szétszedésre, a madzag alá eldugott csavart megtaláltam. És a másikhoz is praktikusan a tükör alatti lapot is kifúrtam, hogy a torxxal hozzáférjek rendesen.
-
galervin93
addikt
válasz
honeker #24133 üzenetére
Na igen, pont ez a bajom, hogy erre a cikkszámra is van amire P2-t dob, aztán meg 2012 utáni gyártást stb., szóval elég zavaros ez nekem ahhoz, hogy vakon be merjek rendelni. De azért köszi!
rob210
Ezt az ötletet viszont megpróbálom! A klímásom valami 70k körüli összeget mondott alkatrész beszerre, erősen túlzónak találom, hátha lejjebb lehet ezt tornászni. Köszönöm az ötletet! -
No.01
addikt
válasz
Tsebacsi #24135 üzenetére
A fogyira en sem talaltam megoldast meg... Szerintem nincs ilyen opcio itt meg.
A fuleket mostanaig eszre sem vettemde a Rav4-ben is csak egyszer probaltam. Szerintem zero ertelme van. (igazabol meg lejtmenetnel sem ereztem elonyet igy ketlem, h barhol mashol jobban mukodne)
-
stuka20
senior tag
Üdv!
2020-as gen5-ös rav4 multimédiás kijelzőjét cserélte már ki valaki valami jobbra?
Apukám ki szeretné cserélni, mert hogy rosszul lehet látni a kamerák képét és egy jobb kijelzővel az is jobb lesz, szerinte.
Mit ajánlanátok? -
Sziasztok, 4gen RX450h-ban ki tudja írni az autó hogy mennyi volt a megtett távolság tankolás óta vagy ez nem lehetséges? Bújtam a menüt de egyszerűen nem találtam sehol...
Plusz a váltó fülek csak bizonyos módokban vagy sport állásban használhatóak csak?
Tud az autó cvtje szimulálni fokozatokat hogy azt higgyem rendes váltó van benne? -
rob210
nagyúr
válasz
galervin93 #24132 üzenetére
wrc auto 17.kerület, weben fent vannak kiszállítnak.
-
honeker
őstag
válasz
galervin93 #24132 üzenetére
-
galervin93
addikt
Urak, P3 (2011), hűtés-fűtéskor zúg-búg a műszerfal felől, sejtésem szerint csapágyas venti hangja van, klímás ránézett, szerinte is az. Mi ennek a ventinek a becsületes magyar neve? Illetve ez a cikkszáma az említett ventinek: 8710352210? Honnan érdemes ilyesmit beszerezni?
-
g0dl
addikt
Most néztem meg, nekem 2023-as Corolla elektromos ajtó nélkül és CR2450.
Ami meglepett, de ennek kb. 2,5 szeres kapacitása van.
ez van a leírásban "Lithium battery CR2032 (vehicles without a smart key system), or CR2450 (vehicles with a smart key system)" -
Krisszer
aktív tag
válasz
Krisszer #24103 üzenetére
ha valakinek érdekes lehet, van egy ilyen frame
-
-szabi-
addikt
Ma reggel elsőre nem nyílt az ajtó aztán rendszerüzenet közölte a kulcs nem érzékelhető.
Aztán végül el tudtam vele indulni délután meg már nem volt gond.
Azért azt hittem az elem tovább fogja bírni a kulcsban, egy éve sincs, hogy vettem.
Előző kocsimnál 19 év alatt nem kellett cserélni.
Milyen elem kell bele 2032 vagy 2450? -
polonic
félisten
válasz
dragon1993 #24117 üzenetére
Minimális. Új szín jött és van az executive szintben led mátrix fényszóró autama magasság állítással.
-
Nyilván lehetne rajta még mit csiszolni, de szerintem az a kocsi rendben van.
-
polonic
félisten
válasz
INGJOKE #24113 üzenetére
A corolla is már 7 éves modell. Lassan jön ott is az új generáció.
2023-ban facelift történt, meg most 2025-ben is egyébként. Az egy dolog, hogy az 5. generációs hibrid rendszer a 2023-as facelifttel jött. Attól még jön majd az új valószínű ugyanúgy ezzel a friss hibrid rendszerrel. Vagy akár tölthető hibridként is? -
válasz
dragon1993 #24111 üzenetére
Corolla mi? Most jött az 5. hybrid generáció nem olyan rég.
-
ddsteel
aktív tag
Hello, március elején voltam, akkor vettem a 2021es TS-t, valami TDM modul frissítés volt (asszem talán ott fent a plafonon a segélyhívóval kapcsolatos) és kb max 2 órát mondtak rá. Valójában nem tudom, mennyi idő volt, mert eljöttem és délután mentem érte. Erre a frissítésre gondoltál?
-
Imy
veterán
Corolla visszahíváson volt már valaki, meddig tart a szoftver frissítés?
-
Krisszer
aktív tag
sziasztok!
új tulaja vagyok egy 2007 Avensisnek, a gyári TNS700 navival, amit szeretnék lecserélni. esetleg valaki nem tud róla, hogy van-e olyan utólagos AA/Android fejegység amit, vagy legalább a kijelzőjét a műszerfal tetejére, ahova más trimekben egy pop-up screen ment (mint Volvokban) lehetne operálni? kicsit alacsonyan van a fejegységnek a helye, bár kétségtelenül galaxisokkal jobb, mint a Yarisban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest