- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Meggyi001: Párizs a magasból, ahol nem Eiffel a főszereplő...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- thesound: Segítőkészség
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
Röviden és velősen annyi, hogy nem kell nyomni a gázt minden lámpa előtt mint süket a dudát, hogy pirosra odaérve satuzni kelljen, hanem meg lehet tenni ugyanezt az utat szépen gyorsulva és lassulva. Ja és ehhez nem is kell hibrid, hihetetlen de manuállal is lehet ilyen lightosan vezetni.

Teljesen átlagos szitu 2 (vagy több) sávon városban, hogy a külsőben "hibridesen" evickélek így lámpáról lámpára, balraeg ott van A Belső Sáv Császára, akit már a harmadik lámpánál érek utol és érdekes mód mindig egymás mellett állunk meg.
Na ezért eszik alattam 4-5 litert a kocsi, meg ezért nem vagyok idegzsába péntek délután 2-kor csúcsban hazafelé. 
-
A generátor akkor tölti az akksit, ha épp jár a motor, amire télen amúgy nagyobb az esély. Ma pl. elég meleg volt ahhoz, hogy ne járjon, tisztán elektromosan mentem, és olyankor ha felengedem a gázpedált, akkor csak simán lassít, és közben visszatölt...
Amúgy én nem mondtam, hogy kerülni kell a fékezést, csak igazából könnyedén, gond nélkül meg lehet csinálni, és olyankor fogyaszt legjobban a kocsi, ha így finoman lassítunk.
Az appot mef helyén kell kezelni engem a nagy gázadásokra is le szokott cseszni, pediglen csak el indulok
és a nagy fékezésekre is, pedig csak piros lett a lámpa...
Mindezt persze borzasztó szöveggel. -
tycon
tag
Sok amerikai színész Zsámbékon lehervad, ha beültetik egy kézi váltós autóba. Fordítva én hamar megszoktam a fiam A6-át. Hogy az autó tölt, vagy olajoz, vagy a belsejében mi történik, az az usert nem érdekli, többnyire. Az is látom a filmekben, még az se érdekli, hogy porzik a tank. Európában is sok autósnak a szine a fontos. Hogy hibrid, elektromos, benzines, plugi, vagy diesel, nem érdekli. Volt olyan aki videó szerint elkeveredett a töltőoszlopok között.
-
Egy lassú, nem hirtelen, nem intenzív fékezés persze hogy visszatölt. Viszont, ha sportosan vezet, egy hirtelen fékezést nem biztos úgy reagál le a rendszer, hogy mágnessel fékez, sokkal inkább fizikai fékkel. A hirtelen fékezés kerülendő (prediktív vezetés). Ha úgy vezeti mint egy turbódízelt (azt várja, hogy hasonló menetdinamika legyen) akkor ott bőven van mit javítani az app szerint a vezetési stíluson. Bennem az fordul meg, hogy lehet, hogy ezt nem mindenki hajlandó/képes megugrani. De drukkolok neki, hogy sikerüljön!
-
KMT
addikt
Jól tudod. Még az animáción is látszik. Teljesen felesleges a fék használatának kerülése. Ez a ballábas fékezés meg remélem, hogy egy rossz vicc...
A lassú felengedést nem értem. Nem lehet, hogy gyengébb fordítás angolról?
Esetleg arra gondolnak, hogy így hamarabb kell levenni a lábat a gázról, tehát nagyobb távot kell megtenni visszatáplálás módban, feltéve ha a megállási/lassulási pont adott. -
mp54
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Ha felengedem a gázpedált, a generátor tölti az aksit és ezzel fékez.
Ha finoman rányomok a fékre, a generátor még jobban tölti az aksit és ezzel még jobban fékez (mechanikus fék még nem dolgozik). Ha jobban nyomom a fékpedált, beindul a mechanikus fékezés is. Vagy rosszul tudom? -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
csak úgy megy, ha prediktív vezetsz, azzal a céllal, hogy a fékpedált NE kelljen lenyomni. Sokszor kigurulsz, csak annyi gázt adsz, hogy már eleve ne kelljen fékezni. Nyilván a forgalmi körülményeknek ezt lehetővé kell tenni. Ha úgy vezeted mint egy másik nem hibrid autót, valszeg engedd el, nem fog menni.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
amikor felengeded a gázpedált, már akkor motorfékez (és tölti az akksit is). Ha finoman engeded fel, finomabban fékez és többet tud vissza tölteni. A féket tényleg szinte csak vészfékezéskor kell nyomni...
Corollán. De gondolom ez a többi új generációs hibridnél is így van. -
Elméleti kérdésem lenne.
Ma ránéztem a MyToyota appra és azt írta nekem, hogy a vezetési stílusomon úgy tudok javítani, ha lassításkor fokozatosan engedem fel a gázpedált.
Abban igaza van, hogy tényleg gyorsan veszem le a lábamat a gázpedálról, mert ugye fékezés előtt átrakom a jobb lábamat a fékpedálra, hogy szükség esetén be tudjam nyomni

Ez miért rossz?
Hogyan kellene felkészülni a fékezésre? A jobb lábammal lassan engedjem fel a gázpedált, miközben a bal lábamat már rárakom a fékpedálra, hogy szükség esetén gyorsan tudjak fékezni?
Gokartozni így kell, de közúti autót nem szívesen vezetnék így

-
válasz
KTTech
üzenetére
Köszi az infót, nekem az aktív szenes szűrő is nagy előrelépés volt, de akkor érdemes áldozni rá. Off részen mint érintett (és sokat utazó
) , tudtok valami jó európai parlagfű mennyiséget mutató térképet (privátban is tökéletes)? Én eddig nem találtam igazán jót, de tapasztalati úton észak olaszban sem sokkal jobb a helyzet szezonban például. -
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Elolvastad?
" levegőben található pára segítségével" - nyilván a beszívott külső levegőről van szó -
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem.
"A Panasonic által kifejlesztett nanoe-X™ technológia a levegőben található pára segítségével, karbantartást nem igénylő módon, hidroxilgyököket (
⋅OHcenter dot cap O cap H⋅𝑂𝐻) generál. Ezek a részecskék gátolják a vírusok, baktériumok, penészgombák, pollenek és allergének szaporodását, valamint semlegesítik a kellemetlen szagokat, fokozva a beltéri levegő tisztaságát. " -
-
válasz
blueye
üzenetére
Bakancslistás hogy előbb utóbb veszek egy aygo hybridet városi harcra. Executive felszereltségben kb ez lenne a lényegi különbség nekem (style smartban meg a kisebb 17-es felni vonzana). Mondjuk a led fényszóróhoz hasonlóan azt is ki kellene deríteni hogy a mindenhol említett jobb hangszigetelés magasabb felszerltségnél pontosan hol kezdődik...
-
-
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Most ilyen van nekem. Semmi különbséget nem veszek észre, kivéve azt hogy a Lexus néha automatikusan lekapcsolja, a RAV4 mindig akkor ment amikor én kapcsoltam (ritkán kapcsoltam ki). Gondolom tisztább a bejövő levegő de ezt nem érzem.
Mondjuk tényleg "láthatatlan":
"
Levegőminőség védelem nanoe-X™ technológiával
Az új Corolla légkondicionáló rendszere a nanoe-X™ légtisztító technológia bevezetésével még többet tesz azért, hogy mindenki jól érezze magát az utastérben. A Panasonic által kifejlesztett, és Európában először a Toyota modelljében bemutatkozó rendszer nanoméretű, porlasztott vízrészecskék billióit juttatja a szellőzőrendszer légáramlásába. Független laboratóriumi vizsgálatok bizonyították, hogy ezek a hidroxil gyökök zárt térben történő alkalmazás esetén széles körű jótékony hatást fejtenek ki. Az olyan járművek utasterében, mint az új Corolla, ezek a következők lehetnek:
• A levegőben szálló baktériumok és vírusok aktivitásának gátlása
• Segít megelőzni a penész terjedését
• Gátolja a pollen és más allergéneket, például a háziállatokhoz kapcsolódó allergéneket
• A részecskékben található veszélyes anyagok lebontása (PM2.5)
• A gyakran előforduló, kellemetlen szagok megszüntetése
A nanoe-X™ használatával az utastér légkörében is jó páratartalom érhető el, ami pozitív hatással van az utasok bőrére és hajára. Ezek az előnyök minden alkalommal élvezhetők a légkondicionáló rendszer használatakor, de különösen értékesek városi vezetés közben, ahol a legmagasabb a légszennyezettség, vagy ha az autót rendszeresen használják különböző vezetők és utasok.
" -
Régen meg akartam kérdezni de mindig elfelejtettem. Akinek van Nanoe X klímás autója, mennyire elégedett vele? Mükődés közben mennyivel jobb mint egy "sima" klíma, illetve van e valami általános probléma vele? Köszi az infót.
-
stuka20
senior tag
Hali!
Van valakinek tapasztalata külföldről behozott Lexus-szal? Ha garanciális még, akkor az itthoni Lexus ugyan úgy szervizeli és intézi a granciális dolgokat, mint ha itthon lett volna véve? -
honeker
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
Igaz….
-
honeker
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
A tolato camera a rendszám fölött van a csomagtér ajtoban oda hogy törlő
-
dragon1993
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Sehogy.
Tükörből tolatok vagy kiszállok és megtörlöm.
A style felszereltségnél a lámpa mosó mellé mehetett volna egy kamera mosó is. -
Ebben az időben állandóan bekoszolódik a tolatókamerám üvege. Megtisztítom, de 10 perc menet után megint nem tudok normálisan tolatni, mert a hátsó ablakon nekem nincs ablaktörlő (nem tudom, hogy ki volt az az állat, aki ezt így kitalálta
), a tolatókamera optikája meg csupa kosz, sár 
Ti hogyan éritek el, hogy ne koszolódjon be a tolatókamera

-
g0dl
addikt
2023-as corollám még 2025 októbere körül jelezte, hogy jönni fog valamilyen safety sense frissítés. Na most arról azóta sem jött semmi, hogy ez megtörtént-e. Ezt ki lehet valahogy deríteni, hogy megrtörtént-e?
Elég siralmas a kommunikáció.
-
VMatteo
őstag
Megvolt a YC egy éves kötelező szervize, minden rendben vele. Bár bebaszott volna ha baja van 8800km-nél
Aktiválták benne a távirányítóról történő ablakmozgatást. Ez a lefele billenő visszapillantó vajon működhet, vagy ez olyan úri huncutság amit Style felszereltségnél felejtsünk el?
-
blueye
veterán
válasz
VMatteo
üzenetére
Lízingelt autó (a banké
) nem cserélhetek rajta ilyen dolgokat.
@eastsider: igen az NXem tudja ezt a billentést
@Donki Hóte igen, a most leadott C.HR tudott mindent (is
), UX-nek már áttúrtam a menüjét -
eastsider
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nx-nel a lefelé billeno tükör bekapcsolhato auto + valamelyik tükör oldal (L-R) kiválasztásával
-
válasz
blueye
üzenetére
Próbálj meg turkálni a középkijelzőn elérhető Beállítások között, ott is lehet olyan menüpont, amiben tudod a tükrök működését módosítani.
Egy ismerősnek tök hasonló C-HR autója van, mint az enyém, de neki van olyan tükörbeállítás, hogy rükvercbe kapcsoláskor lebillennek van 15 fokot a tükrök (pedig neki is 360 fokos kamerája van), nekem meg nincs ilyen beállítás.
Hasonlóan, ő be tudja kapcsolni, hogy elindulás után zárjanak az ajtózárak, nekem nincs ilyen beállítás
Lehet, hogy szoftverfüggő ez is
-
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi a fotót, ez le is zárja nálam. Ezek szerint nincs benne ez a funkció, mivel a te kapcsolód ugyanaz csak van rajta AUTO felirat.
Köszi mindnkinek! -
Nálam így néz ki a tükörbehajtás kapcsolója, a kapcsoló 3 állású, tükör kinyitva, automata, becsukva. Automata állásban a központi zár bezárásakor a tükrök becsukódnak.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Nekem a középkijelzőn előcsalogatható Autó Beállításokban lehet ilyeneket állítani, szerintem ott keresgélj...
(Tragédia, hogy a Toyotánál típusonként, évjáratonként eltér az egész beállítasi rendszer logikája, amit az egyik típusnál/évjáratnál megszoksz, az egy másik verzióban már messze nem úgy van
) -
BaLee
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Szülőknél olyan szűk a garázsbejáró, hogy régi kocsinál mindig behajtatták a visszapillantót be és kijárásnál (én be tudtam állni vele nyitott tükrökkel de tényleg max 2cm maradt), szerencsére a C-HR szűkebb, mint az előző kocsi így nem kell vele játszani de mind nagyon meglepődtünk amikor egy ~12 millás új kocsi nem tud egy ilyen viszonylag alap funkciót.
-
ddsteel
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Nálam is ki van kapcsolva, mindig. Ha olyan helyre állok, akkor én csukom be a gomb megnyomásával mindkét tükröt. Engem kifejezetten idegesített, mielőtt kikapcsoltam ezt a funkciót, hogyha kinyitottam az autót, hogy kivegyek valamit, rögtön nyitotta a tükröket. A befagyásveszélyről nem is beszélve. Aurisnál és Corollánál is rögtön kikapcsoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Egérpad topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Drón topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Formula-1
- További aktív témák...
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- 196 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és a nagy fékezésekre is, pedig csak piros lett a lámpa...

)

⋅OHcenter dot cap O cap H⋅𝑂𝐻) generál. Ezek a részecskék gátolják a vírusok, baktériumok, penészgombák, pollenek és allergének szaporodását, valamint semlegesítik a kellemetlen szagokat,
), a tolatókamera optikája meg csupa kosz, sár
)