- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A generátor akkor tölti az akksit, ha épp jár a motor, amire télen amúgy nagyobb az esély. Ma pl. elég meleg volt ahhoz, hogy ne járjon, tisztán elektromosan mentem, és olyankor ha felengedem a gázpedált, akkor csak simán lassít, és közben visszatölt...
Amúgy én nem mondtam, hogy kerülni kell a fékezést, csak igazából könnyedén, gond nélkül meg lehet csinálni, és olyankor fogyaszt legjobban a kocsi, ha így finoman lassítunk.
Az appot mef helyén kell kezelni engem a nagy gázadásokra is le szokott cseszni, pediglen csak el indulok
és a nagy fékezésekre is, pedig csak piros lett a lámpa...
Mindezt persze borzasztó szöveggel. -
tycon
tag
Sok amerikai színész Zsámbékon lehervad, ha beültetik egy kézi váltós autóba. Fordítva én hamar megszoktam a fiam A6-át. Hogy az autó tölt, vagy olajoz, vagy a belsejében mi történik, az az usert nem érdekli, többnyire. Az is látom a filmekben, még az se érdekli, hogy porzik a tank. Európában is sok autósnak a szine a fontos. Hogy hibrid, elektromos, benzines, plugi, vagy diesel, nem érdekli. Volt olyan aki videó szerint elkeveredett a töltőoszlopok között.
-
Egy lassú, nem hirtelen, nem intenzív fékezés persze hogy visszatölt. Viszont, ha sportosan vezet, egy hirtelen fékezést nem biztos úgy reagál le a rendszer, hogy mágnessel fékez, sokkal inkább fizikai fékkel. A hirtelen fékezés kerülendő (prediktív vezetés). Ha úgy vezeti mint egy turbódízelt (azt várja, hogy hasonló menetdinamika legyen) akkor ott bőven van mit javítani az app szerint a vezetési stíluson. Bennem az fordul meg, hogy lehet, hogy ezt nem mindenki hajlandó/képes megugrani. De drukkolok neki, hogy sikerüljön!
-
KMT
addikt
Jól tudod. Még az animáción is látszik. Teljesen felesleges a fék használatának kerülése. Ez a ballábas fékezés meg remélem, hogy egy rossz vicc...
A lassú felengedést nem értem. Nem lehet, hogy gyengébb fordítás angolról?
Esetleg arra gondolnak, hogy így hamarabb kell levenni a lábat a gázról, tehát nagyobb távot kell megtenni visszatáplálás módban, feltéve ha a megállási/lassulási pont adott. -
mp54
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Ha felengedem a gázpedált, a generátor tölti az aksit és ezzel fékez.
Ha finoman rányomok a fékre, a generátor még jobban tölti az aksit és ezzel még jobban fékez (mechanikus fék még nem dolgozik). Ha jobban nyomom a fékpedált, beindul a mechanikus fékezés is. Vagy rosszul tudom? -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
csak úgy megy, ha prediktív vezetsz, azzal a céllal, hogy a fékpedált NE kelljen lenyomni. Sokszor kigurulsz, csak annyi gázt adsz, hogy már eleve ne kelljen fékezni. Nyilván a forgalmi körülményeknek ezt lehetővé kell tenni. Ha úgy vezeted mint egy másik nem hibrid autót, valszeg engedd el, nem fog menni.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
amikor felengeded a gázpedált, már akkor motorfékez (és tölti az akksit is). Ha finoman engeded fel, finomabban fékez és többet tud vissza tölteni. A féket tényleg szinte csak vészfékezéskor kell nyomni...
Corollán. De gondolom ez a többi új generációs hibridnél is így van. -
Elméleti kérdésem lenne.
Ma ránéztem a MyToyota appra és azt írta nekem, hogy a vezetési stílusomon úgy tudok javítani, ha lassításkor fokozatosan engedem fel a gázpedált.
Abban igaza van, hogy tényleg gyorsan veszem le a lábamat a gázpedálról, mert ugye fékezés előtt átrakom a jobb lábamat a fékpedálra, hogy szükség esetén be tudjam nyomni

Ez miért rossz?
Hogyan kellene felkészülni a fékezésre? A jobb lábammal lassan engedjem fel a gázpedált, miközben a bal lábamat már rárakom a fékpedálra, hogy szükség esetén gyorsan tudjak fékezni?
Gokartozni így kell, de közúti autót nem szívesen vezetnék így

-
válasz
KTTech
üzenetére
Köszi az infót, nekem az aktív szenes szűrő is nagy előrelépés volt, de akkor érdemes áldozni rá. Off részen mint érintett (és sokat utazó
) , tudtok valami jó európai parlagfű mennyiséget mutató térképet (privátban is tökéletes)? Én eddig nem találtam igazán jót, de tapasztalati úton észak olaszban sem sokkal jobb a helyzet szezonban például. -
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Elolvastad?
" levegőben található pára segítségével" - nyilván a beszívott külső levegőről van szó -
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem.
"A Panasonic által kifejlesztett nanoe-X™ technológia a levegőben található pára segítségével, karbantartást nem igénylő módon, hidroxilgyököket (
⋅OHcenter dot cap O cap H⋅𝑂𝐻) generál. Ezek a részecskék gátolják a vírusok, baktériumok, penészgombák, pollenek és allergének szaporodását, valamint semlegesítik a kellemetlen szagokat, fokozva a beltéri levegő tisztaságát. " -
-
válasz
blueye
üzenetére
Bakancslistás hogy előbb utóbb veszek egy aygo hybridet városi harcra. Executive felszereltségben kb ez lenne a lényegi különbség nekem (style smartban meg a kisebb 17-es felni vonzana). Mondjuk a led fényszóróhoz hasonlóan azt is ki kellene deríteni hogy a mindenhol említett jobb hangszigetelés magasabb felszerltségnél pontosan hol kezdődik...
-
-
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Most ilyen van nekem. Semmi különbséget nem veszek észre, kivéve azt hogy a Lexus néha automatikusan lekapcsolja, a RAV4 mindig akkor ment amikor én kapcsoltam (ritkán kapcsoltam ki). Gondolom tisztább a bejövő levegő de ezt nem érzem.
Mondjuk tényleg "láthatatlan":
"
Levegőminőség védelem nanoe-X™ technológiával
Az új Corolla légkondicionáló rendszere a nanoe-X™ légtisztító technológia bevezetésével még többet tesz azért, hogy mindenki jól érezze magát az utastérben. A Panasonic által kifejlesztett, és Európában először a Toyota modelljében bemutatkozó rendszer nanoméretű, porlasztott vízrészecskék billióit juttatja a szellőzőrendszer légáramlásába. Független laboratóriumi vizsgálatok bizonyították, hogy ezek a hidroxil gyökök zárt térben történő alkalmazás esetén széles körű jótékony hatást fejtenek ki. Az olyan járművek utasterében, mint az új Corolla, ezek a következők lehetnek:
• A levegőben szálló baktériumok és vírusok aktivitásának gátlása
• Segít megelőzni a penész terjedését
• Gátolja a pollen és más allergéneket, például a háziállatokhoz kapcsolódó allergéneket
• A részecskékben található veszélyes anyagok lebontása (PM2.5)
• A gyakran előforduló, kellemetlen szagok megszüntetése
A nanoe-X™ használatával az utastér légkörében is jó páratartalom érhető el, ami pozitív hatással van az utasok bőrére és hajára. Ezek az előnyök minden alkalommal élvezhetők a légkondicionáló rendszer használatakor, de különösen értékesek városi vezetés közben, ahol a legmagasabb a légszennyezettség, vagy ha az autót rendszeresen használják különböző vezetők és utasok.
" -
Régen meg akartam kérdezni de mindig elfelejtettem. Akinek van Nanoe X klímás autója, mennyire elégedett vele? Mükődés közben mennyivel jobb mint egy "sima" klíma, illetve van e valami általános probléma vele? Köszi az infót.
-
stuka20
senior tag
Hali!
Van valakinek tapasztalata külföldről behozott Lexus-szal? Ha garanciális még, akkor az itthoni Lexus ugyan úgy szervizeli és intézi a granciális dolgokat, mint ha itthon lett volna véve? -
honeker
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
Igaz….
-
honeker
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
A tolato camera a rendszám fölött van a csomagtér ajtoban oda hogy törlő
-
dragon1993
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Sehogy.
Tükörből tolatok vagy kiszállok és megtörlöm.
A style felszereltségnél a lámpa mosó mellé mehetett volna egy kamera mosó is. -
Ebben az időben állandóan bekoszolódik a tolatókamerám üvege. Megtisztítom, de 10 perc menet után megint nem tudok normálisan tolatni, mert a hátsó ablakon nekem nincs ablaktörlő (nem tudom, hogy ki volt az az állat, aki ezt így kitalálta
), a tolatókamera optikája meg csupa kosz, sár 
Ti hogyan éritek el, hogy ne koszolódjon be a tolatókamera

-
g0dl
addikt
2023-as corollám még 2025 októbere körül jelezte, hogy jönni fog valamilyen safety sense frissítés. Na most arról azóta sem jött semmi, hogy ez megtörtént-e. Ezt ki lehet valahogy deríteni, hogy megrtörtént-e?
Elég siralmas a kommunikáció.
-
VMatteo
őstag
Megvolt a YC egy éves kötelező szervize, minden rendben vele. Bár bebaszott volna ha baja van 8800km-nél
Aktiválták benne a távirányítóról történő ablakmozgatást. Ez a lefele billenő visszapillantó vajon működhet, vagy ez olyan úri huncutság amit Style felszereltségnél felejtsünk el?
-
blueye
veterán
válasz
VMatteo
üzenetére
Lízingelt autó (a banké
) nem cserélhetek rajta ilyen dolgokat.
@eastsider: igen az NXem tudja ezt a billentést
@Donki Hóte igen, a most leadott C.HR tudott mindent (is
), UX-nek már áttúrtam a menüjét -
eastsider
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nx-nel a lefelé billeno tükör bekapcsolhato auto + valamelyik tükör oldal (L-R) kiválasztásával
-
válasz
blueye
üzenetére
Próbálj meg turkálni a középkijelzőn elérhető Beállítások között, ott is lehet olyan menüpont, amiben tudod a tükrök működését módosítani.
Egy ismerősnek tök hasonló C-HR autója van, mint az enyém, de neki van olyan tükörbeállítás, hogy rükvercbe kapcsoláskor lebillennek van 15 fokot a tükrök (pedig neki is 360 fokos kamerája van), nekem meg nincs ilyen beállítás.
Hasonlóan, ő be tudja kapcsolni, hogy elindulás után zárjanak az ajtózárak, nekem nincs ilyen beállítás
Lehet, hogy szoftverfüggő ez is
-
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi a fotót, ez le is zárja nálam. Ezek szerint nincs benne ez a funkció, mivel a te kapcsolód ugyanaz csak van rajta AUTO felirat.
Köszi mindnkinek! -
Nálam így néz ki a tükörbehajtás kapcsolója, a kapcsoló 3 állású, tükör kinyitva, automata, becsukva. Automata állásban a központi zár bezárásakor a tükrök becsukódnak.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Nekem a középkijelzőn előcsalogatható Autó Beállításokban lehet ilyeneket állítani, szerintem ott keresgélj...
(Tragédia, hogy a Toyotánál típusonként, évjáratonként eltér az egész beállítasi rendszer logikája, amit az egyik típusnál/évjáratnál megszoksz, az egy másik verzióban már messze nem úgy van
) -
BaLee
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Szülőknél olyan szűk a garázsbejáró, hogy régi kocsinál mindig behajtatták a visszapillantót be és kijárásnál (én be tudtam állni vele nyitott tükrökkel de tényleg max 2cm maradt), szerencsére a C-HR szűkebb, mint az előző kocsi így nem kell vele játszani de mind nagyon meglepődtünk amikor egy ~12 millás új kocsi nem tud egy ilyen viszonylag alap funkciót.
-
ddsteel
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Nálam is ki van kapcsolva, mindig. Ha olyan helyre állok, akkor én csukom be a gomb megnyomásával mindkét tükröt. Engem kifejezetten idegesített, mielőtt kikapcsoltam ezt a funkciót, hogyha kinyitottam az autót, hogy kivegyek valamit, rögtön nyitotta a tükröket. A befagyásveszélyről nem is beszélve. Aurisnál és Corollánál is rögtön kikapcsoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cairn - Indulhat a hegymászás!
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- Adata DDR5 5600 RAM 2x8 GB
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
és a nagy fékezésekre is, pedig csak piros lett a lámpa...

)

⋅OHcenter dot cap O cap H⋅𝑂𝐻) generál. Ezek a részecskék gátolják a vírusok, baktériumok, penészgombák, pollenek és allergének szaporodását, valamint semlegesítik a kellemetlen szagokat,
), a tolatókamera optikája meg csupa kosz, sár
Aktiválták benne a távirányítóról történő ablakmozgatást. Ez a lefele billenő visszapillantó vajon működhet, vagy ez olyan úri huncutság amit Style felszereltségnél felejtsünk el?
)