Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: A BitLocker és a SmartThings problémák okai és azok elhárítása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Megvan, hogy mikortól telepíthető az iOS 27, ezekre az iPhone-okra érkezik
- Ennyibe kerül most egy új iPhone – ezek a magyar árak az Apple bejelentése után
-
28618 - 28501
28618 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2018-03-18 14:44 Téma összefoglaló
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Donki Hóte
veterán
Neked van igazad.
Kezdem elveszíteni a fonalat
Miben van neki igaza
Egy jól működő DSG váltó nem csinál olyat, mint amit ő leírt
Kizártnak találom, hogy itt mindenki csak rosz DSG váltóval találkozik
Egyébként pedig a kormányon lévő váltógombbal lehet motorfék üzembe kapcsolni
Várjunk csak, ha a kormányon lévő (váltó)kapcsolóval motorfék üzembe lehet kapcsolni, akkor mégis jól működik a DSG váltó, kezdem nagyon nem érteni, hogy miről beszélsz
-
polonic
félisten
Nem kell nekem hinni. De akkor is ezt tudom mondani. 2000 km-t vezettem az autót.
Tudom, hogy lehet kapcsolgatni. De nem akarom állandóan csesztetni. Nem sportautó ez, hogy én akarjak váltani. -
blueye
veterán
Mátrix led sokkal jobb (szerintem!) a VW csoportnál, mint amit a sajátomban tapasztaltam (C-HR+).
Műanyagok általánosságban kevésbé biliszerűek VAG csoportnál (csomagtartó, kalaptartó, egy-két helyen az utastérben is - persze vannak erre is ellenpéldák).
Octávban a tempomat kar sokkal jobb mint bármilyen gombos megoldás (de ugye ezt Golfban sem kapod meg
)Szintén Octávban a zajszint talán nem alacsonyabb összességében, de valahogy kevésbé zavaró a bejövő hangok frekvenciája (PHEV-em volt, így lényegében EV üzemet hasonlítok össze EV-vel, de szintén típusfüggő lesz).
Az én kattanásom a fogyasztás, erre a VAG appok kulturáltan szolgáltatnak információt, a Toyota konkrétan semmit, ennek előre utána sem néztem mert annyira alapnak gondoltam.
Egy gondolatban valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy a VAG termék inkább otthonosabb, a Toyota termék inkább célszerűbb. Engem a PHEV-DSG nem zavart

Összességében nem bántam meg, de lehetne jobb is.
"Octávban a tempomat kar sokkal jobb mint bármilyen gombos megoldás" csak hogy ON is legyen: nekem eddig az NX kormányon levő megoldása tetszik legjobban.
-
KMT
addikt
Akkor is így volt, ahogy leírtam. Nem írnám le, ha nem így lenne.
Jöttem le az erdőben a földúton, fékeztem, motorfék, abbahagytam a fékezést, motor leállt, nincs motorfék, autó megin gyorsult mint a veszedelem.
Ez így szar.
Skoda oktáv kombi, írtam korábban, a finneknél. Ha megyek leglözelebb, levideózom neked. Új autó volt, 6000 km-rel.
Néztem a sport fokozatot, de akkor meg indokolatlanul magasan tartotta a fordulat.
Ez továbbra is szar.
Neked van igazad. Vagy sok a hibásan működő dsg. Új autónál is...
Egyébként pedig a kormányon lévő váltógombbal lehet motorfék üzembe kapcsolni, sőt aztán még kisebb fokozatba is az erősebb fékezéshez. Vagy egyszerűen sport mód. -
polonic
félisten
Elhiszem, hogy így volt, csakhogy akkor kifogtál egy hibásan működő DSG váltós autót.
Baj, hogy a DSG már új korában elromolhat, de akkor is tény, hogy egy hibásan működő DSG alapján vonsz le következtetéseket a DSG váltók használhatóságáról
Az pedig, hogy a Sport fokozat magasan tartja a fordulatszámot, az jelen esetben teljesen jó, hiszen kéziváltós autók esetében is alapszabály, hogy lejtőn lefelé, motorfék üzemmódban eggyel magasabb fokozatba kell tenni a váltót, mint az adott sebességnél sík úton szokás. A Sport fokozat pont ezt teszi
Sajnos akkor ez van. De ez megint érdekes azért.
Nem csak ez zavart benne, hanem a váltás, az egész működése.
A sport fokozatot nem a motorfékre értettem már, hanem úgy általánosságban. Nagyon nem úgy működött ez, ahogy én váltottam volna.
Nekem e-cvt marad. Következő autó is ilyen lesz, remélhetőleg már Lexus. -
Donki Hóte
veterán
Jöttem le az erdőben a földúton, fékeztem, motorfék, abbahagytam a fékezést, motor leállt, nincs motorfék, autó megin gyorsult mint a veszedelem.
Ez így szar.
Skoda oktáv kombi, írtam korábban, a finneknél. Ha megyek leglözelebb, levideózom neked. Új autó volt, 6000 km-rel.
Néztem a sport fokozatot, de akkor meg indokolatlanul magasan tartotta a fordulat.
Ez továbbra is szar.
Elhiszem, hogy így volt, csakhogy akkor kifogtál egy hibásan működő DSG váltós autót.
Baj, hogy a DSG már új korában elromolhat, de akkor is tény, hogy egy hibásan működő DSG alapján vonsz le következtetéseket a DSG váltók használhatóságáról
Az pedig, hogy a Sport fokozat magasan tartja a fordulatszámot, az jelen esetben teljesen jó, hiszen kéziváltós autók esetében is alapszabály, hogy lejtőn lefelé, motorfék üzemmódban eggyel magasabb fokozatba kell tenni a váltót, mint az adott sebességnél sík úton szokás. A Sport fokozat pont ezt teszi
-
polonic
félisten
Az nem lehetséges!
A vitorlázó üzemmódot az autó csakis akkor kapcsolja be, ha haladó autóban, sebességfokozatban lévő DSG váltó esetében, járó motor mellett leveszed a lábadat a gázpedálról.
Vagyis ha nincs lenyomott gázpedál, amiről leveszed a lábadat, akkor menet közben nem aktiválódik a vitorlázó üzemmód, tehát ha jösz lefelé a hegyről, leveszed a lábadat a gázpedálról akkor bekapcsol a vitorlázó üzemmód, motor leáll, autó üresben gurul

Ha viszont (akár egy nagyon picit is) rálépsz a fékpedálra, akkor vitorlázás kikapcs, DSG a sebességnek megfeleő sebességfokozatba kapcsol, motorfék megjön.
Ha ezután nem teszed rá a lábadat a gázpedálra, nem nyomod meg, akkor a motorfék működni fog egészen a hegy aljáig

Ha persze közben nyomkodod a gázpedált, akkor ha leveszed róla a lábadat, akkor megint vitorlázó üzemmódba kapcsol, de magától sosem

Egyébként nem tudom milyen autóval mentél, de ha van benne Sport fokozat, akkor abba rakva eleve nincs vitorlázó üzemmód. Szintén kikapcsolja a vitorlázó üzemmódot az is, ha a kormány mögött lévő váltófüleket bármelyik irányba megnyomod. Szintén kikapcsolja a vitorlázó üzemmódot, ha a DSG váltókarán van fel/le váltási lehetőség és megnyomod valamelyik irányba a kart.
Szóval kikapcsolni sokféleképpen lehet, bekapcsolni egyes egyedül úgy lehet, hogy a benyomott gázpedálról menet közben leveszed a lábadat

Ez így szar.
Ez továbbra is szar.
-
KTTech
veterán
-
Donki Hóte
veterán
Az nem lehetséges!
A vitorlázó üzemmódot az autó csakis akkor kapcsolja be, ha haladó autóban, sebességfokozatban lévő DSG váltó esetében, járó motor mellett leveszed a lábadat a gázpedálról.
Vagyis ha nincs lenyomott gázpedál, amiről leveszed a lábadat, akkor menet közben nem aktiválódik a vitorlázó üzemmód, tehát ha jösz lefelé a hegyről, leveszed a lábadat a gázpedálról akkor bekapcsol a vitorlázó üzemmód, motor leáll, autó üresben gurul

Ha viszont (akár egy nagyon picit is) rálépsz a fékpedálra, akkor vitorlázás kikapcs, DSG a sebességnek megfeleő sebességfokozatba kapcsol, motorfék megjön.
Ha ezután nem teszed rá a lábadat a gázpedálra, nem nyomod meg, akkor a motorfék működni fog egészen a hegy aljáig

Ha persze közben nyomkodod a gázpedált, akkor ha leveszed róla a lábadat, akkor megint vitorlázó üzemmódba kapcsol, de magától sosem

Egyébként nem tudom milyen autóval mentél, de ha van benne Sport fokozat, akkor abba rakva eleve nincs vitorlázó üzemmód. Szintén kikapcsolja a vitorlázó üzemmódot az is, ha a kormány mögött lévő váltófüleket bármelyik irányba megnyomod. Szintén kikapcsolja a vitorlázó üzemmódot, ha a DSG váltókarán van fel/le váltási lehetőség és megnyomod valamelyik irányba a kart.
Szóval kikapcsolni sokféleképpen lehet, bekapcsolni egyes egyedül úgy lehet, hogy a benyomott gázpedálról menet közben leveszed a lábadat

-
polonic
félisten
Lejtőn lefelé motorfék kéne szerinted is, nem? Akkor sincs üzemanyag fogyasztás.
Motorja válogatja, benzinmotoros autóban úgy van, ahogy mondod, de dízelmotoros autókban motorfék üzemben is van befecskendezés, a motor kenése miatt.
Jövök le grossglocknerről és gyorsul ezerrel az autómotorfék nélkül.
Ez egyszerű user error, a vitorlázó üzemmódot a fékpedál megpöccintésével ki lehet kapcsolni, a DSG rögtön fokozatba teszi magát és megjön a motorfék

A fék is hamarabb elmelegszik, mert többet kell fékezni mint motorfék mellett.
Ez viszont kizárt, mert ha egyszer megnyomtad a féket, akkor a vitorlázó üzemmód kikapcsolt és van motorfék.
De pont azt írtam, hogy amint elengedtem a féket, egyből leállt a motor.
-
Donki Hóte
veterán
Tudom, hogy ez a vitorlázás. De totál agyfasz.
Lejtőn lefelé motorfék kéne szerinted is, nem? Akkor sincs üzemanyag fogyasztás. Szóval logikusan mi értelme van ennek? Sík úton, kicsi lejtőn értem. Meg lehetne oldani, hogy érzékelje a lejtőt. Van benne visszagurulás gátló. Az is érzékeli az emelkedőt. Fordított irányban is működne és akkor nem állítja le a motort.
Jövök le grossglocknerről és gyorsul ezerrel az autómotorfék nélkül. A fék is hamarabb elmelegszik, mert többet kell fékezni mint motorfék mellett.Lejtőn lefelé motorfék kéne szerinted is, nem? Akkor sincs üzemanyag fogyasztás.
Motorja válogatja, benzinmotoros autóban úgy van, ahogy mondod, de dízelmotoros autókban motorfék üzemben is van befecskendezés, a motor kenése miatt.
Jövök le grossglocknerről és gyorsul ezerrel az autómotorfék nélkül.
Ez egyszerű user error, a vitorlázó üzemmódot a fékpedál megpöccintésével ki lehet kapcsolni, a DSG rögtön fokozatba teszi magát és megjön a motorfék

A fék is hamarabb elmelegszik, mert többet kell fékezni mint motorfék mellett.
Ez viszont kizárt, mert ha egyszer megnyomtad a féket, akkor a vitorlázó üzemmód kikapcsolt és van motorfék.
-
INGJOKE
veterán
-
KTTech
veterán
Az a baj a dsg-vel, hogy "csak" dupla kuplung van benne. Megy egy fokozatba és bekészít egyet előre amit gondol, hogy következni fog. Ilyenkor, ha lepadlózod és ő nem arra tervezte a váltást, akkor szokott szenvedni és visszaváltani lassan. A tripla kuplungos automata, ami már létezik (csak már késő) az igazi, mert az az adott fokozat alatt és felett is tart egyet talonba. Lassan semmi jelentősége nem lesz, mert ugye az elektromos autók 98-99%-ban nincs is fokozat, csak egy.
A DSG-vel csak annyi a gond, hogy szeret szétesni... volt hozzá szerencsém hozzá, nem volt olcsó a javitás (a kettős tömegű cseréje sem).
-
mouzrr
őstag
Attól veszélyes, hogy nem számíthatsz rá minden pillanatban, hogy 130-nál 180-nal jön valaki. Ha 180-as a megengedett tempó, számíthatsz rá. Ez óriási különbség.
Ha 50-es szakaszon kifordulnál valaki elé, nem biztos hogy messziről meg tudod ítélni, hogy 50-nel vagy 90-nel jön, hány ilyen baleset volt, van s lesz is. -
dgyuri0123
nagyúr
Az, hogy kinek melyik a jobb, az használat módjától függ.
Akinek 50% körül, vagy afelett van megtett utakból az autópályás menet, annak összességében jobb a DSG.
Akinek kevesebb az autópálya és több a város/előváros, sima közút, annak meg jobb az e-cvt

Ha autópályán kell mennem és nem akarok akadály lenni, akkor biza a jó kis hosszútávú átlagom felett több mint 1 literrel eszik többet az autó. (Persze ebbe nyilván belejátszik az e-cvt váltó mellett a C-HR2 autó bumszli formája is, ami nagyon nem a gyors haladásra van megrajzolva
)Én nem vagyok egy teperős fazon, ezért nem is megyek 140-el, csak ha muszáj. Ezt a tempót alkalomadtán simán el lehet viselni akármilyen e cvt-s autóban. A 120-130 meg egyáltalán nem megerőltető egy CHR-nek, sem Corollának, sem semminek.. Még német autópályán is kényelmesen autózható tempó a 120-130, csak oda kell figyelni, hogy ne menj ki egy 250-el száguldó BMW elé, de mondjuk ha 150-el mész, akkor sem illik ennyivel "kicsorogni" egy 250-el közeledő akármi elé.
A CHR jó formájú bumszli. Nem klasszikus széltoló, szóval az idehaza megengedett tempó igencsak nem probléma vele. És az az 1 liter plusz fogyasztás bármilyen autóval összejön, ha 20-al gyorsabban haladsz mondjuk a 100-as tempónál. -
dgyuri0123
nagyúr
Mindig leállította a motort a technika, amikor elvettem a lábam a gázról. Még lejtőn lefelé is és gyorsult az autó. Pedig ilyenkor motorfék kéne
Ezt hívják a VAG csoportos autóknál vitorlázó üzemmódnak

Minden megszokás kérdése, amikor átültem DSG-s autóból Toyota hibridbe, akkor eleinte mindig meglepett, hogy mi történik, amikor leveszem a lábamat a gázról

DSG-s váltóhoz optimalizált aggyal felmértem, hogy szépen elvitorlázok a piros lámpáig, ezzel szemben a Toyota rögtön akkutöltő üzemmódba kapcsolt és a táv felénél már gázt kellett adni, mert szinte leállt az autó

Fogalmam sincs, hogy üza megtakarítás szempontjából melyik a jobb, de mindkettőt meg kell szokni

"DSG-s váltóhoz optimalizált aggyal felmértem, hogy szépen elvitorlázok a piros lámpáig, ezzel szemben a Toyota rögtön akkutöltő üzemmódba kapcsolt és a táv felénél már gázt kellett adni, mert szinte leállt az autó"
Akkor még mindig csak "tanulod" az e cvt használatát. De amúgy e cvt-nél a vitorlázás azt is jelenti, hogy ebben az "állapotban" nem töltődik (vagy alig), de nem is merül az akku. Rekuperációt azzal is állíthatod, hogy nem B-t, hanem D-t használsz városban is és akkor szinte olyan lesz, mint egy dsg-s autóval motor fékezni, csak akkor elveszíted az "egypedálos" vezetés lehetőségét.
-
Pfiucska
senior tag
Azt se felejtsd el, h nem biztos ám, hogy olyan veszelyes lenne az m6-n pl feljebb nyomni a sebesseghatart, es ami egyik nap meg sulyos szabalysertes, a masik nap meg mar termeszetes.
-
polonic
félisten
Mindig leállította a motort a technika, amikor elvettem a lábam a gázról. Még lejtőn lefelé is és gyorsult az autó. Pedig ilyenkor motorfék kéne

Minden megszokás kérdése, amikor átültem DSG-s autóból Toyota hibridbe, akkor eleinte mindig meglepett, hogy mi történik, amikor leveszem a lábamat a gázról

DSG-s váltóhoz optimalizált aggyal felmértem, hogy szépen elvitorlázok a piros lámpáig, ezzel szemben a Toyota rögtön akkutöltő üzemmódba kapcsolt és a táv felénél már gázt kellett adni, mert szinte leállt az autó

Fogalmam sincs, hogy üza megtakarítás szempontjából melyik a jobb, de mindkettőt meg kell szokni

Tudom, hogy ez a vitorlázás. De totál agyfasz.
Lejtőn lefelé motorfék kéne szerinted is, nem? Akkor sincs üzemanyag fogyasztás. Szóval logikusan mi értelme van ennek? Sík úton, kicsi lejtőn értem. Meg lehetne oldani, hogy érzékelje a lejtőt. Van benne visszagurulás gátló. Az is érzékeli az emelkedőt. Fordított irányban is működne és akkor nem állítja le a motort.
Jövök le grossglocknerről és gyorsul ezerrel az autómotorfék nélkül. A fék is hamarabb elmelegszik, mert többet kell fékezni mint motorfék mellett. -
Donki Hóte
veterán
Aki 160-al utazgat idehaza is, annak tényleg nem (lehet) jó egy e cvt. De ez szerintem egyeseket érint, nem tömegeket. Ezért végsősoron az e cvt mégiscsak jobb.
Az, hogy kinek melyik a jobb, az használat módjától függ.
Akinek 50% körül, vagy afelett van megtett utakból az autópályás menet, annak összességében jobb a DSG.
Akinek kevesebb az autópálya és több a város/előváros, sima közút, annak meg jobb az e-cvt

Ha autópályán kell mennem és nem akarok akadály lenni, akkor biza a jó kis hosszútávú átlagom felett több mint 1 literrel eszik többet az autó. (Persze ebbe nyilván belejátszik az e-cvt váltó mellett a C-HR2 autó bumszli formája is, ami nagyon nem a gyors haladásra van megrajzolva
) -
ParmaBoy
aktív tag
*nem szabad, de lehet.

A szabályokról betartatása pedig nem a munkaköröm része, szülinapi szabadnap sem árad felém.
-
Donki Hóte
veterán
Mondjuk ez a tempósabb autópályamenet is érthetetlen számomra. Hacsak nem Németországban megy valaki és ott is csak bizonyos szakaszokon.
Semmi baj nincs autópályán a corollával.Egyébként meg a dsg-s autó is ordít, ha lepadlózom.

Ami nekem a bajom volt vele:
Próbálta a lehető legalacsonyabban tartani a fordulatot, 1500 környékén. De akkor meg a motor erőlködött, ha egy kicsit nagyobb gázt adtam emelkedőn. Nem váltott vissza. Még egy kicsit nagyobb gázt adtam, hogy azért menjen már felfele az az autó. Kis gondolkodás, aztán visszaváltott kettőt. De akkor meg ugyanúgy megjött a motor ordítás, 4 ezres fordulat.
Mindig leállította a motort a technika, amikor elvettem a lábam a gázról. Még lejtőn lefelé is és gyorsult az autó. Pedig ilyenkor motorfék kéne. Modern motoroknál motorféknél sincs üzemanyag fogyasztás. Szóval ezt nem is értem. Na de amikor fékeztem, akkok a motor visszaindít, motorfék van, elveszem a fékről a lábam, motor leáll. Ez mi?
Nagyon nem úgy vált, ahogy én szeretném. 6000 km-es új autó volt egyébként.Mindig leállította a motort a technika, amikor elvettem a lábam a gázról. Még lejtőn lefelé is és gyorsult az autó. Pedig ilyenkor motorfék kéne

-
polonic
félisten
Nem lehet, csak sokan szarnak rá. Milyen a közlekedési morál...
Autózz egyszer mondjuk az északi országokban. Felüdülés. Tök jó, hogy tudod, hogy számíthatsz másra a szabályok betartásában. -
dgyuri0123
nagyúr
Mondjuk ez a tempósabb autópályamenet is érthetetlen számomra. Hacsak nem Németországban megy valaki és ott is csak bizonyos szakaszokon.
Semmi baj nincs autópályán a corollával.Egyébként meg a dsg-s autó is ordít, ha lepadlózom.

Próbálta a lehető legalacsonyabban tartani a fordulatot, 1500 környékén. De akkor meg a motor erőlködött, ha egy kicsit nagyobb gázt adtam emelkedőn. Nem váltott vissza. Még egy kicsit nagyobb gázt adtam, hogy azért menjen már felfele az az autó. Kis gondolkodás, aztán visszaváltott kettőt. De akkor meg ugyanúgy megjött a motor ordítás, 4 ezres fordulat.
Mindig leállította a motort a technika, amikor elvettem a lábam a gázról. Még lejtőn lefelé is és gyorsult az autó. Pedig ilyenkor motorfék kéne. Modern motoroknál motorféknél sincs üzemanyag fogyasztás. Szóval ezt nem is értem. Na de amikor fékeztem, akkok a motor visszaindít, motorfék van, elveszem a fékről a lábam, motor leáll. Ez mi?
Nagyon nem úgy vált, ahogy én szeretném. 6000 km-es új autó volt egyébként.Aki 160-al utazgat idehaza is, annak tényleg nem (lehet) jó egy e cvt. De ez szerintem egyeseket érint, nem tömegeket. Ezért végsősoron az e cvt mégiscsak jobb.
-
pècsimunkás
addikt
Mátrix led sokkal jobb (szerintem!) a VW csoportnál, mint amit a sajátomban tapasztaltam (C-HR+).
Műanyagok általánosságban kevésbé biliszerűek VAG csoportnál (csomagtartó, kalaptartó, egy-két helyen az utastérben is - persze vannak erre is ellenpéldák).
Octávban a tempomat kar sokkal jobb mint bármilyen gombos megoldás (de ugye ezt Golfban sem kapod meg
)Szintén Octávban a zajszint talán nem alacsonyabb összességében, de valahogy kevésbé zavaró a bejövő hangok frekvenciája (PHEV-em volt, így lényegében EV üzemet hasonlítok össze EV-vel, de szintén típusfüggő lesz).
Az én kattanásom a fogyasztás, erre a VAG appok kulturáltan szolgáltatnak információt, a Toyota konkrétan semmit, ennek előre utána sem néztem mert annyira alapnak gondoltam.
Egy gondolatban valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy a VAG termék inkább otthonosabb, a Toyota termék inkább célszerűbb. Engem a PHEV-DSG nem zavart

-
kcsa
veterán
Mi az ami hiányzik ès/ vagy jobb?
Egyèbkènt a mátrix LED - en kívül minden van az autóban, amit el tudok képzelni.
Az egy kisebb kompromisszum.
Otthon : [link] 1 millióval több ugyanez az autó, ami 1 èvvel öregebb, ès kicsit több km van benne.Autókozmetika, ès szervíz után adják át az autót, 12 hónap garanciával.
Szerintem jó ez így minden együtt.Mátrix led sokkal jobb (szerintem!) a VW csoportnál, mint amit a sajátomban tapasztaltam (C-HR+).

-
ParmaBoy
aktív tag

Nagyon nem úgy vált, ahogy én szeretném. 6000 km-es új autó volt egyébként.Pécsre pl. mindig lehet tempósan haladni Pestről.
De tényleg kinek mi, szabadon lehet választani. (kivéve cégest sok helyen, na ott tud fájni egy corolla-octavia csere vagy fordítva)
-
INGJOKE
veterán

Nagyon nem úgy vált, ahogy én szeretném. 6000 km-es új autó volt egyébként.Az a baj a dsg-vel, hogy "csak" dupla kuplung van benne. Megy egy fokozatba és bekészít egyet előre amit gondol, hogy következni fog. Ilyenkor, ha lepadlózod és ő nem arra tervezte a váltást, akkor szokott szenvedni és visszaváltani lassan. A tripla kuplungos automata, ami már létezik (csak már késő) az igazi, mert az az adott fokozat alatt és felett is tart egyet talonba. Lassan semmi jelentősége nem lesz, mert ugye az elektromos autók 98-99%-ban nincs is fokozat, csak egy.
-
polonic
félisten

Nagyon nem úgy vált, ahogy én szeretném. 6000 km-es új autó volt egyébként. -
pècsimunkás
addikt
Mi az ami hiányzik ès/ vagy jobb?
Egyèbkènt a mátrix LED - en kívül minden van az autóban, amit el tudok képzelni.
Az egy kisebb kompromisszum.
Otthon : [link] 1 millióval több ugyanez az autó, ami 1 èvvel öregebb, ès kicsit több km van benne.Autókozmetika, ès szervíz után adják át az autót, 12 hónap garanciával.
Szerintem jó ez így minden együtt. -
ParmaBoy
aktív tag
Én nem tudtam. Finneknél béreltünk skoda oktáv kombit dsg-vel, 2 ezer km-t autóztunk vele. És amikor leadtam, akkor is azt mondtam, hogy borzasztó a dsg. Megváltás volt visszaülni az e-cvt autóba.
Ami jó volt benne, az a helykínálat. Nagy hátsó tér és nagy butykos.
De ez is hangos volt, mint a corolla. Az, hogy a klímát tapipadról kell irányítani, az a másik borzasztó dolog.Láttam a videót. Régen minde jobb vót.

Kinek mi, van aki meg sírva kéri vissza a dsg-t egy tempósabb autópályás e-cvt menet után.
-
pècsimunkás
addikt
-
polonic
félisten
Én nem tudtam. Finneknél béreltünk skoda oktáv kombit dsg-vel, 2 ezer km-t autóztunk vele. És amikor leadtam, akkor is azt mondtam, hogy borzasztó a dsg. Megváltás volt visszaülni az e-cvt autóba.
Ami jó volt benne, az a helykínálat. Nagy hátsó tér és nagy butykos.
De ez is hangos volt, mint a corolla. Az, hogy a klímát tapipadról kell irányítani, az a másik borzasztó dolog.Láttam a videót. Régen minde jobb vót.

-
blueye
veterán
-
polonic
félisten
Sziasztok!
Lassan* búcsúzom a topiktól, átmegyek a konkurenciához: [link]
Pènteken megyek leelőlegezem.
Csak gondoltam berakom a linket, amíg megvan mèg.*Lassan...
Jövő héten az eladó lesz szabin, utánna 2 hetet èn leszek szabin, úgyhogy egy jó hónapos várakozás van mèg
.
Jó, azèrt kètsègbe nem esek, jó kis autó az Auris 1,2t
.A DSG váltó szerintem katasztrófa ez e-cvt után.

-
kcsa
veterán
Sziasztok!
Jövő héten az eladó lesz szabin, utánna 2 hetet èn leszek szabin, úgyhogy egy jó hónapos várakozás van mèg
.
.Annyira nem lesz rossz csere, én is a túloldalról érkeztem, és azért őszinte leszek, vannak dolgok amik hiányoznak és/vagy jobbak

-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
.
. -
Donki Hóte
veterán
-
OCTAMD
őstag
-
VMatteo
őstag
Félreérthetően fogalmaztam!
Nekem Corolla HB-m van 2021 októberi gyártású, ebbe varázsolnék ha lehet világító gombos felső gombsort. Az ötlet onnan jött mert megtetszett egy RAV4-ben
-
KMT
addikt
-
blueye
veterán
Neked mikori a C-HR? Mert amit én most adtam el az 2022.12. havi volt, de nem volt ilyen problémám vele, de már mástól is hallottam ezt. Van a felszereltségi szintnek köze ehez? Az enyém exe volt, de egy másik C-HR tulajnak megmutattam egyszer este, hogy milyen nekem, és el volt ájulva tőle......
Azt hittem mind ilyen, mint az enyém volt.Szvsz abban már AHS lámpa volt, most pedig AHB lámpáról írunk. Fugg a felszereltségtől.
-
Donki Hóte
veterán
Neked mikori a C-HR? Mert amit én most adtam el az 2022.12. havi volt, de nem volt ilyen problémám vele, de már mástól is hallottam ezt. Van a felszereltségi szintnek köze ehez? Az enyém exe volt, de egy másik C-HR tulajnak megmutattam egyszer este, hogy milyen nekem, és el volt ájulva tőle......
Azt hittem mind ilyen, mint az enyém volt.Az enyém 2024 végi Gen2 széria, 2.0 GR-Sport kivitel.
-
OCTAMD
őstag
Nekem '21-es Corolla comport style tech esetében lámpamosó van a vetítőlencsés fényszórómhoz, de automata szintezés nincs.
Más:
Nekem felül nem világítanak a gombok az SOS gomb körül, de ültem olyan RAV4-ben aminél világítottak (igaz az napszemüvegtartós volt). Létezik megoldás rá hogy világítsanak, esetleg hangulatfényt kapott vmelyik piac?Ha nincs szemüvegtartód a Rav4esben ,akkor az JBL es lesz és ha a gombok sem vílágítanak akkor 2021 december előtti
-
olajbogyo
aktív tag
Nálam C-HR-nél van ilyen probléma, de a szervizben visszautasították, hogy állítsanak rajta, mert "ez automata szintezős, jóvanezígy"

Azt hittem mind ilyen, mint az enyém volt. -
VMatteo
őstag
Nekem '21-es Corolla comport style tech esetében lámpamosó van a vetítőlencsés fényszórómhoz, de automata szintezés nincs.
Más:
Nekem felül nem világítanak a gombok az SOS gomb körül, de ültem olyan RAV4-ben aminél világítottak (igaz az napszemüvegtartós volt). Létezik megoldás rá hogy világítsanak, esetleg hangulatfényt kapott vmelyik piac? -
blueye
veterán
Nálam C-HR-nél van ilyen probléma, de a szervizben visszautasították, hogy állítsanak rajta, mert "ez automata szintezős, jóvanezígy"

Szvsz a sima parabola LED nem automata.
-
Donki Hóte
veterán
-
blueye
veterán
Akinek 2019-től van rav4-e, a még nem módosított verzióig (talán 2021 vagy 22). Megtudná mondani, hogy mennyire van megelégedve a tompított fényszóró fényerejével és annak távolságával?
Autópályán jöttünk este és alig láttunk az orrunkig. Maximum 2 csíkig világított el. Volt fényszóró beállításon és meg is nézték, azt mondták minden okés..
Az lbx-nél szinte nem is használok távolsági fényszórót olyan szépen világít.
Lehet kellene példaképeket beraknom ide, hogy lássátok, hogy normális e vagy tényleg gyengécske.Az én MY22esem is ilyen volt, nekem szakszervizben feljebb állították és sokkal jobb lett.
-
Tom1939
őstag
Akinek 2019-től van rav4-e, a még nem módosított verzióig (talán 2021 vagy 22). Megtudná mondani, hogy mennyire van megelégedve a tompított fényszóró fényerejével és annak távolságával?
Autópályán jöttünk este és alig láttunk az orrunkig. Maximum 2 csíkig világított el. Volt fényszóró beállításon és meg is nézték, azt mondták minden okés..
Lehet kellene példaképeket beraknom ide, hogy lássátok, hogy normális e vagy tényleg gyengécske.Nekem már faceliftes van (22-es modellév), de alacsonyabb felszereltség (comfort) ezért ugyanaz a fényszóró szerintem. És igen nem túl messze világít (s-cross és most a t-cross is jóval messzebb világít(ott), mondjuk szembe jövők gyakran levilogtak scross esetén). Szerintem a gyári beállítás a vakítást akarja elkerülni, ezért szakszerviz nem fogja feljebb állítani (ez a "gyári"), valahol máshol kell csináltatni az állítást ha válalhatatlanak érzed (ha Toyotánál nézetted, ha máshol akkor nincs tippem). Talán mert maga a rav4 jóval magasabb mint az scross/t-cross/lbx? Nem tudom.
-
stuka20
senior tag
Lehet kellene példaképeket beraknom ide, hogy lássátok, hogy normális e vagy tényleg gyengécske. -
INGJOKE
veterán
ha a parkradarra gondolsz, igen, más a hangja az első és a hátsó parkradarnak (gondolom azért, hogy csak hang alapján is meg tudd különböztetni őket)
és igen, az első parkradar nekem is szokott olyankor is jelezni, amikor nincs előttem olyan közel semmi (jó, főleg dugóban fordul elő, de akkor is túl korán jelez) - de ez kezdetek óta megvan (2018-as). meg olyan is volt, hogy nedves falevél tapadt az első érzékelőre, és azért jelzett.Az nem baj, ha más a hangja, de a hátsót szinte hallani sem lehet.
-
blg
senior tag
Kérdés: Eddig nem tűnt fel, de lehet hogy mindig is így volt. Az első parkasszisztens hangosan csipog, mikor tolatok, akkor meg szinte alig hallhatóan. Ez normális? Toyota Auris TS hybrid 2015 FL. A másik meg, hogy az utóbbi időben az első parkasszisztens, ha fúj a szél random bejelez, mikor megállok, de csak elől. Gondolom ez se átlagos?
ha a parkradarra gondolsz, igen, más a hangja az első és a hátsó parkradarnak (gondolom azért, hogy csak hang alapján is meg tudd különböztetni őket)
és igen, az első parkradar nekem is szokott olyankor is jelezni, amikor nincs előttem olyan közel semmi (jó, főleg dugóban fordul elő, de akkor is túl korán jelez) - de ez kezdetek óta megvan (2018-as). meg olyan is volt, hogy nedves falevél tapadt az első érzékelőre, és azért jelzett. -
INGJOKE
veterán
Kérdés: Eddig nem tűnt fel, de lehet hogy mindig is így volt. Az első parkasszisztens hangosan csipog, mikor tolatok, akkor meg szinte alig hallhatóan. Ez normális? Toyota Auris TS hybrid 2015 FL. A másik meg, hogy az utóbbi időben az első parkasszisztens, ha fúj a szél random bejelez, mikor megállok, de csak elől. Gondolom ez se átlagos?
-
KTTech
veterán
Ennyi elég neki bőven.
-
tycon
tag
Nálam pontosan ugyanez van az udvaron, csak nem összerakom, hanem először szétszedem. És Avensys. Még a kesztyűm is szinte ugyanaz.
-
blueye
veterán
Akkor már jobb lenne garázst venni, vagy bérelni. Ott lehet tölteni az akkut, ha kell
Én arra gondoltam hogy elhaszálódást megelőzendő cserélni, a lemerülést zsebbika oldja meg de erről már sokat írtunk.
-
GTVili
tag
Úgy értettem a "keveset"....én is általában 2 naponta megyek vele, de akkor 2x30km-t.... és max egy hétvégét áll.
Tavasszal állt 4 napot reptéri parkolóban, nyilván nem volt semmi baja. Most meg azzal megyünk majd 2000km-t.... szóval feltötődik rendesen.
-
Donki Hóte
veterán
-
JóGéza
aktív tag
Ráadásul nem is jön Eu-n belülre , ha minden igaz.
-
stuka20
senior tag
Nem használom keveset, inkább csak rövid távokon. Nyaralás miatt állt. Raktáron volt és úgy hozták. De yarisnál nem volt ilyen, se zörgés
De ezeket leszámítva szuperautó. Egy morizo lbx-et fogadnék el helyette, bár az nem annyira takarékos
-
Donki Hóte
veterán
-
blueye
veterán
Értem én, ettől függetlenül én korán vennák új akksit, és így nem lennék balek

Toyotával nem tudom megbeszélni hogy másfél kétszeres akksinak legyen hely
-
g0dl
addikt
De a dolog nem úgy van, hogy bedobsz egy akksi ára zsetont és örömésbódotá, hanem vagy korán veszel új akksit, és balek vagy, vagy későn, és akkor szívsz.
Ellenben úgy lenne tervezve, hogy másfél kétszeres akksinak legyen hely, és jól működik. -
Tom1939
őstag
Az beleférne, ami nem fér bele az hogy ne induljon, vagy akkor is menni kelljen vele amikor nem fér bele (ennek egy variációja az elmenni egy újabb akksiért). És nagyon úgy tűnik az 1.5 hybrideket csili vili új kis akksival se nagyon érdemes 1 hétnél tovább állva hagyni. Új autóim eddig megfeleltek annak a koncepciónak hogy évente vagy X kilométerenként van más dolgom mint tankolni. Kivéve persze a VW, arra morcos is vagyok.
Mondom úgy hogy az aygo hybrid mint koncepció nagyon vonz (pici városi, mely automata és benzinpáran eléldegél).
-
GTVili
tag
Csak azért bátorkodtam beleóbégatni, mert nekem is LBX van.... és eddig csak egyszer volt akku riasztásom, akkor is okkal....
Én talán picit többet megyek, mint Stuka.....
-
blueye
veterán
-
Tom1939
őstag
Sajna úgy tűnik főleg 1.5-ös toyota hybrideknek ez érzékeny pontja. Ez is a jazz felé hajt majd feleség autó ügyileg, ott ebben jóval kevesebb panasz van.
-
GTVili
tag
Rendelésre jött az autó...vagy készleten volt....? Lehet, hogy sokat állt korábban....és már kapott az akku egy pár pofont....
Mondjuk ahogy korábban írtad, elég keveset használod.... ez biztosan nem vitamin neki...
-
stuka20
senior tag
Ezek a kamerák folyamatosan rögzítenek ilyenkor, vagy készenlétben/ parkoló módban vannak, és csak mozgásra rögzítenek? Az én dashcam om parkoló módban olyan 220mA az LTE modul 120mA vett fel, ez 340mA=0,34A
Ez egy 45Ah akkut 132 óra alatt megfektet simán, ami 5 és fél nap. Persze ez sokkal kevesebb a valóságban, mert önkisülés is van, meg magasabb fogyasztású kamera is van.Állóhelyzetben csak mozgásra kapcsolódik be, és most kivételesen garázsban volt ezen idő alatt.
-
olajbogyo
aktív tag
Ezek a kamerák folyamatosan rögzítenek ilyenkor, vagy készenlétben/ parkoló módban vannak, és csak mozgásra rögzítenek? Az én dashcam om parkoló módban olyan 220mA az LTE modul 120mA vett fel, ez 340mA=0,34A
Ez egy 45Ah akkut 132 óra alatt megfektet simán, ami 5 és fél nap. Persze ez sokkal kevesebb a valóságban, mert önkisülés is van, meg magasabb fogyasztású kamera is van. -
Tom1939
őstag
Mondjuk úgy más. Kéne egy igényesen tetőbe épített napelem extra ami csak a kis akkut töltögeti...
-
stuka20
senior tag
my26-os. 6 éves rav4 is simán kibírta ezt az időszakot.
Bár hozzá kell tenni, hogy van rá kötve menetrögzítő kamera elől hátul + LTE. Tehát az már alapból lehúzta a beállított értékre aznap. -
Tom1939
őstag
Na. 08.27-től 09.05.-ig allt az lbx. Ma 5-én jött az értesítés:
"Az Ön indítóakkumulátora jelentősen lemerült, és az indítási teljesítménye kockázatos, azonban a járművet továbbra is vezetheti. Az akkumulátor feltöltéséhez vezessen legalább 30 percig. Alternatív megoldásként csatlakoztasson egy külső töltőt, vagy kérjen időpontot a Lexus hivatalos Márkakereskedőjétől, szervizétől vagy egy megbízható javítóműhelytől."Az elég kevés idő. Melyik modelév ez (mostanában kapott ha jól emlékszem erősebb kis akksit)? Rav4 hybrid kicsit több mint 1 évesen kibírt 3 hetet a reptéren, még értesítés se jött.
-
stuka20
senior tag
Na. 08.27-től 09.05.-ig allt az lbx. Ma 5-én jött az értesítés:
"Az Ön indítóakkumulátora jelentősen lemerült, és az indítási teljesítménye kockázatos, azonban a járművet továbbra is vezetheti. Az akkumulátor feltöltéséhez vezessen legalább 30 percig. Alternatív megoldásként csatlakoztasson egy külső töltőt, vagy kérjen időpontot a Lexus hivatalos Márkakereskedőjétől, szervizétől vagy egy megbízható javítóműhelytől." -
Tom1939
őstag
-
KTTech
veterán
-
olajbogyo
aktív tag
A Lexus felárát majd később fizeted meg... alkatrészben, szervizeltetésben. Persze Magyarországon nem a márkaszerviz az elsődleges, de felénk igen, főleg, hogy a Toyota/Lexus 10 év vagy 160E km gart ad, ha ott van szervizeltetve. Már a RAV4 kötelező szervize is jelentősen több (közel duplája), mint a Yaris Cross-é...
Sok mindenben igazad van nem is akartam mást, csak a saját véleményemet mondtam el az egészről. Nyilván én is márkaszervízbe fogom hordani, de eddig minden autómat, még anno a Suzuki Swiftemet is oda hordtam még 10 évesen is.
De továbbra is fenntartom, hogy 3-4 millióval kellene most többet adnom egy új Plug-in Rav4 AWD Executive 309LE verzióért, mint azért amit helyette veszek egy lexusNX450h+ szintén háromszáz valamennyi LE vel, quad Led fényszóró plug in prestige plus autóért, (bár az 1 éves tesztautó) minden földi jóval együtt. Ezért a 3-4 millió pluszért talán egy pár szerviz kijön, de ha nem is jönne ki egy darab sem akkor is a rav4 beltere egy paródia a lexus belteréhez hasonlítva. Ettől még a Rav4 egy szuper járgány, csak ennyi pénzért én már nem csupán közlekedő edényt szeretnék..."eastsider" Én is így gondolom. Azt is feltételeztem, hogy nagyon drága lesz a casco-ja is, de meglepően jó áron kínálnak hozzá. Még jobb az éves ajánlat, mint ami C-HR hez volt.
-
polonic
félisten
-
eastsider
nagyúr
-
Tom1939
őstag
A hangszigetelés "hiánya" igazából növeli a távolkeleti eladásokat. Mondjuk a Seat Leon MK3-nak pl. rosszabb a hangszigetelése, mint a Cross-nak (pedig magasabb kategóriás, és drágább is volt új korában).
A magyar piac meg teljesen irreleváns az eladások számában. Gyenge valuta, kevés eladás...
A műanyagok lehet, filléresek, de túlélnek egy atomkatasztrófát is.
Nem kötekedésből, de nem értem. Miért növeli a hangszigetelés hiánya a távolkeleti eladásokat? Magyar piac irreleváns voltával egyetértek.
-
KTTech
veterán
Pedig jó lenne, ha a racionális, normális véleményeket beépítené a Toyota a fejlesztésekbe, mert előbb utóbb ez is az eladások rovására fog menni, nem csak az egyre erősebb kínai konkurencia, ha ignorálja őket. (kóláskupak minőségű műanyagok / ultra filléres megoldások sok látható helyen, hangszigetelés szinte teljes hiánya, stb.)
Ehhez most Magyarországon még hozzájön a valóságtól / konkurenciától lassan érthetetlen módon elrugaszkodó árazás, amit egyszerűen már nem indokol az autó minősége: a hajtáslánc kivételével mostanra jóindulattal is max közepes-gyenge a legtöbb dolog, gondolok itt az anyagminőségre, szoftverre, stb.
Szvsz egy ideje a Toyota már nagyon azon a határon billeg, hogy egyszerűen nem éri meg sokaknak a 'megbízhatóságba vetett hit', volt nem egy ismerősöm aki utóbbi időszakban vett autót, és komoly esélyes lett volna a Toyota egy-egy modellje is, erre a magánszemélyes áraikat látva inkább vettek más gyártótól új autót.A hangszigetelés "hiánya" igazából növeli a távolkeleti eladásokat. Mondjuk a Seat Leon MK3-nak pl. rosszabb a hangszigetelése, mint a Cross-nak (pedig magasabb kategóriás, és drágább is volt új korában).
A magyar piac meg teljesen irreleváns az eladások számában. Gyenge valuta, kevés eladás...
A műanyagok lehet, filléresek, de túlélnek egy atomkatasztrófát is.
-
polonic
félisten
-
eastsider
nagyúr
simán. bár mi a yoyo-t szoktuk vinni, ami kabin méretű. plusz 3 évesnek bringa, cuccok.
Rav4-nek tuti nagyobb, de nem ez volt a fő szempont.mondjuk a 2 személyes szánkó már nem fér be hátra sajnos
-
polonic
félisten
NX-nek mekkora a csomagtartója? Elnyel egy összehajtható babakocsit és még marad hely a butykosban mellette?
-
eastsider
nagyúr
Bizony igaz, annyiért adják, amennyiért akarják!
Konkrétan az én esetemben olcsóbban veszek egy igaz, használt, 1 éves plug-in Lexus tesztautót 2000 km-rel, mint egy új Rav4-et! Oké, értem, hogy ízlések és pofonok, de az én véleményem szerint ez vicc. Ráadásul mivel néztem a Rav4-et is mint eshetőséget (beülve azonnal ejtettem az ötletet, egy halom műanyag lom, az előző verzió sokkal jobban bejön). Szóval azért egy fullos új plug-in Rav4 drágábban vehető, mint egy Lexus NX Prestige, azt álmomban sem hittem volna el?! De ha így is megveszik, akkor hülyék lennének olcsóbban adni. Egy emberkét kérdeztem, aki új Rav4-et vett, hogy Lexusban nem gondolkodott? Azt mondta, az nagyon drága, annyit nem ad egy autóért...! Mikor mutattam neki a valós árakat, majd sírva fakadt. Úgy gondolom, az emberek azt hiszik, hogy a Lexus rettentően drága (nem olcsó valóban), de arról fingja nincs egyiknek sem, hogy a Rav4 mennyire drága, be sem mennek egy Lexus kereskedésbe, mert azt hallották, hogy az hujujjujjjjjj.
Ha szétnéznének ott is, én meg vagyok róla győződve, hogy 50% Rav4 tulajnak nem Rav4-e lenne. A maradék 50%-nak pedig valóban jobban tetszik a Rav4, mint a Lexus, és ez teljesen rendben van így.
Pont ezért lett nekünk is NX. alig volt árkülönbség, a toyoták talán a camryt kivéve full fapadosak ehhez képest (nem felszereltségben, hanem minőségben) Lexus szerviz sem drága... nem is éri meg máshova vinni egyelőre
-
viizo
tag
A gyártó az eladások alapján dönt, nem az online vélemények alapján (plusz egy autó fejlesztési ideje 5-7 év), ráadásul a Toyota/Lexus elsősorban a japán vevők igényét integrálja első körben, másod sorban csak a többi piacét (több, mint 20 évbe telt nekik, hogy hozzáhangolják a hibrid rendszert az európai vezetési stílushoz, a japán ugyanis jóval takarékosabb - ott tanítják a takarékos vezetést).
Pedig jó lenne, ha a racionális, normális véleményeket beépítené a Toyota a fejlesztésekbe, mert előbb utóbb ez is az eladások rovására fog menni, nem csak az egyre erősebb kínai konkurencia, ha ignorálja őket. (kóláskupak minőségű műanyagok / ultra filléres megoldások sok látható helyen, hangszigetelés szinte teljes hiánya, stb.)
Ehhez most Magyarországon még hozzájön a valóságtól / konkurenciától lassan érthetetlen módon elrugaszkodó árazás, amit egyszerűen már nem indokol az autó minősége: a hajtáslánc kivételével mostanra jóindulattal is max közepes-gyenge a legtöbb dolog, gondolok itt az anyagminőségre, szoftverre, stb.
Szvsz egy ideje a Toyota már nagyon azon a határon billeg, hogy egyszerűen nem éri meg sokaknak a 'megbízhatóságba vetett hit', volt nem egy ismerősöm aki utóbbi időszakban vett autót, és komoly esélyes lett volna a Toyota egy-egy modellje is, erre a magánszemélyes áraikat látva inkább vettek más gyártótól új autót. -
Tom1939
őstag
Konkrétan az én esetemben olcsóbban veszek egy igaz, használt, 1 éves plug-in Lexus tesztautót 2000 km-rel, mint egy új Rav4-et! Oké, értem, hogy ízlések és pofonok, de az én véleményem szerint ez vicc. Ráadásul mivel néztem a Rav4-et is mint eshetőséget (beülve azonnal ejtettem az ötletet, egy halom műanyag lom, az előző verzió sokkal jobban bejön). Szóval azért egy fullos új plug-in Rav4 drágábban vehető, mint egy Lexus NX Prestige, azt álmomban sem hittem volna el?! De ha így is megveszik, akkor hülyék lennének olcsóbban adni. Egy emberkét kérdeztem, aki új Rav4-et vett, hogy Lexusban nem gondolkodott? Azt mondta, az nagyon drága, annyit nem ad egy autóért...! Mikor mutattam neki a valós árakat, majd sírva fakadt. Úgy gondolom, az emberek azt hiszik, hogy a Lexus rettentően drága (nem olcsó valóban), de arról fingja nincs egyiknek sem, hogy a Rav4 mennyire drága, be sem mennek egy Lexus kereskedésbe, mert azt hallották, hogy az hujujjujjjjjj.
Ha szétnéznének ott is, én meg vagyok róla győződve, hogy 50% Rav4 tulajnak nem Rav4-e lenne. A maradék 50%-nak pedig valóban jobban tetszik a Rav4, mint a Lexus, és ez teljesen rendben van így.
Amikor vettem (21. októberi rendelés) a rav4-et akkor sem volt már olyan durva a különbség, executive rav-ért adtak volna alap NX-et, és a plusz tételek a rav4-ben (műbőr ülés) nem voltak olyan vonzóak. Csak akkor nem lehetett még élőben megnézni. És egy dolog van amiért érdemesebb rav4-et venni, az az hogy a lexus képes ugyanabban a méretben jóval szűkebb autót csinálni... Mondjuk 1-2 éves plug-in RX vagy Rav4 azért egyszerű választás ha van mellé valami kis városi rohangálós.
-
KTTech
veterán
Valahogy így gondolom én is. Ha ez lesz az irány ezek után, több új autót nem veszek már. Bár nem vagyok már fiatal, de azért azt hittem még lehet. Ez van nem tudunk mit csinálni. Csak furcsa mert mindenhol inkább negatív véleményeket hallok, olvasok erről az egyenirányzatról, és mégis ezt erőltetik a gyártók, a fene se érti....
A gyártó az eladások alapján dönt, nem az online vélemények alapján (plusz egy autó fejlesztési ideje 5-7 év), ráadásul a Toyota/Lexus elsősorban a japán vevők igényét integrálja első körben, másod sorban csak a többi piacét (több, mint 20 évbe telt nekik, hogy hozzáhangolják a hibrid rendszert az európai vezetési stílushoz, a japán ugyanis jóval takarékosabb - ott tanítják a takarékos vezetést).
-
KTTech
veterán
A Lexus felárát majd később fizeted meg... alkatrészben, szervizeltetésben. Persze Magyarországon nem a márkaszerviz az elsődleges, de felénk igen, főleg, hogy a Toyota/Lexus 10 év vagy 160E km gart ad, ha ott van szervizeltetve. Már a RAV4 kötelező szervize is jelentősen több (közel duplája), mint a Yaris Cross-é...
-
olajbogyo
aktív tag
Ránéztem a hahu-n az árakra, elég durva hogy most magánszemélyként full alap rav4 1.5-szer annyiba kerülne mint egy full alap tiguan. Mikor 21 végén rendeltem a rav4-et még kb X-ben voltak ha jól emlékszem. Jól mutatja hol tart a két konszern (VW mélyen benne a "lében" Toyota meg annyit kér egy rav4-ért amennyit nem szégyel, és nem szégyenlős...).
-
Tom1939
őstag
Ha már rav4...Előbb nem nyílt és csukódott az elektromos csomagtérajtó, és próbálkozásra sípolt erősen (rav 4 5. gen hybrid, 2022-es). Már kétszer volt cserélve gariban nyikorgás miatt, de ilyet még nem csinált. Erőszakkal nyitottam és becsuktam, majd el kellett mennem. 15 perccel később hazamentem vele (2 kilométerre), és ott kétszer is simán nyílt (kis akku nemrég cserélve, arra nem gyanakodnék). Van valakinek tippje? Most én arra tippelnék hogy halálozás szélén van. Ugyanitt ha valaki cserélte manuálisra (jobban szeretném) vagy utángyártott elektromosra annak köszöném adatait (hol, mit, mennyiért).
-
Tom1939
őstag
Ránéztem a hahu-n az árakra, elég durva hogy most magánszemélyként full alap rav4 1.5-szer annyiba kerülne mint egy full alap tiguan. Mikor 21 végén rendeltem a rav4-et még kb X-ben voltak ha jól emlékszem. Jól mutatja hol tart a két konszern (VW mélyen benne a "lében" Toyota meg annyit kér egy rav4-ért amennyit nem szégyel, és nem szégyenlős...).
-
blueye
veterán
Ezek nagyon jó összehasonlító képek, köszi. Nagyon le akarták tudni a faceliftet, leginkább a tablet/műszerfal más nekem, pont az a tablet ami eddig nagyon jól volt integrálva.
-
olajbogyo
aktív tag
Ültem az új es-ben es élőben nem olyan rossz szeirntem
de a mostani Nx (regi) sokkal jobban tetszik kívülről, nem lesz csere erre .. harmonikusabbban néz ki a mostani valahogy . Hátsó lámpája az újnak is nagyon béna… legalább nem vágyom a pre faceliftes NX-em cseréjéreazert is lett az EV a családba egy Kona, mert itt vannak meg gombok
Valahogy így gondolom én is. Ha ez lesz az irány ezek után, több új autót nem veszek már. Bár nem vagyok már fiatal, de azért azt hittem még lehet. Ez van nem tudunk mit csinálni. Csak furcsa mert mindenhol inkább negatív véleményeket hallok, olvasok erről az egyenirányzatról, és mégis ezt erőltetik a gyártók, a fene se érti....
-
eastsider
nagyúr
-
blueye
veterán
Ültem az új es-ben es élőben nem olyan rossz szeirntem
de a mostani Nx (regi) sokkal jobban tetszik kívülről, nem lesz csere erre .. harmonikusabbban néz ki a mostani valahogy . Hátsó lámpája az újnak is nagyon béna… legalább nem vágyom a pre faceliftes NX-em cseréjéreazert is lett az EV a családba egy Kona, mert itt vannak meg gombok
Relatív hogy mi a régi. 😀
Új RAV4 nagyon sokáig nem volt itthon, most is alig van. -
eastsider
nagyúr
Ha így nézne ki belülről a NX450h+ autó, a büdös életben nem rendeltem volna belőle. Ez valami rettenet, pont ezért nem tetszenek ezek a tisztán elektromos autók, mert mintha követelmény lenne ez az egyen beltéri kinézet! Olyan mintha vennék egy tab-ot a temu ról, és feltenném középre, a kormányról már ne is beszéljünk. Manapság már követelmény az ocsmány kinézet? Már mindenki Kínának gyárt autót?
Értem hogy ízlésről nem lehet vitázni, de ne legyen már kötelező ennyire egyforma autókat sem gyártani. Tényleg úgy veszünk majd autókat, mint gatyát? Bemegyek egy autószalonba, és választok S, M, L, XL, XXL..... Mert különbség az nem nagyon van már márkán belül sem.Ültem az új es-ben es élőben nem olyan rossz szeirntem
-
blueye
veterán
-
blueye
veterán
-
GTVili
tag
Megvolt az első (15000-es) szerviz Monoron, a Kovács Autóháznál. Nagyjából egy óra alatt megvoltak vele, és az autót lemosva kaptam vissza. A szervizben kezdtem, de külön átkísértek a Lexus oldalra, hogy azzal azért mégiscsak külön foglalkoznak...

-
olajbogyo
aktív tag
Hát ez is megérne egy misét valóban.....
Próbáltam anno valami bemutató napon az omoda csúcs, azt hiszem 9 es verziót. Minden belső a műszerfal kinézetét nem nézve elképesztő minőséginek tűnt. De a klímát nem lehetett használni, mert úgy zúgott mint egy Boeing utasszállító, komolyan mondom 20Km nem bírtam volna ki benne megtenni. Ülés pozíció az nem volt benne, egyszerűen lehetetlen volt belőni, vagy nem érted el a pedálokat, ami azért hátrány, vagy nem láttad a kormánytól a kijelzőt, ja és olyan magasan ültél benne alapból, mint a helyi járati buszon.
De a karaoke mikrofon az biz lényeges volt benne, mert a muksó állandóan azt mutogatta....
Dőlni úgy dőlt a kanyarban, hogy az vicc.
Ott döntöttem el, hogy nekem ezek a kínaiak nem kellenek egyelőre, nem azért mert kínai(semmi bajom velük alapból), de az az érzésem velük kapcsolatban, hogy ezek nem autók, hanem "kütyük"! Bocs nem tudom jobban megfogalmazni. -
koxkids
őstag
Ha így nézne ki belülről a NX450h+ autó, a büdös életben nem rendeltem volna belőle. Ez valami rettenet, pont ezért nem tetszenek ezek a tisztán elektromos autók, mert mintha követelmény lenne ez az egyen beltéri kinézet! Olyan mintha vennék egy tab-ot a temu ról, és feltenném középre, a kormányról már ne is beszéljünk. Manapság már követelmény az ocsmány kinézet? Már mindenki Kínának gyárt autót?
Értem hogy ízlésről nem lehet vitázni, de ne legyen már kötelező ennyire egyforma autókat sem gyártani. Tényleg úgy veszünk majd autókat, mint gatyát? Bemegyek egy autószalonba, és választok S, M, L, XL, XXL..... Mert különbség az nem nagyon van már márkán belül sem.Én ettől az “felvillan a gomb ha közelítem az ujjam” résztől vagyok ki (kormány és klima panel). Elképzelem mikor az érzékelő nem megy… Miért kell mindent túl bonyolítani?

[link]
De jó hír, cserébe a mostani generáció olcsóbb lesz és több lesz a használt példány.. talán![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
olajbogyo
aktív tag
Értem hogy ízlésről nem lehet vitázni, de ne legyen már kötelező ennyire egyforma autókat sem gyártani. Tényleg úgy veszünk majd autókat, mint gatyát? Bemegyek egy autószalonba, és választok S, M, L, XL, XXL..... Mert különbség az nem nagyon van már márkán belül sem. -
Donki Hóte
veterán
Amikor először tesztvezettem egy Yaris Cross autót, akkor egyszerűen nem találtam az ajtón belülről a kilincset, hogy ki tudjak szállni
Amikor a kereskedő megmutatta, hogy hol van, akkor meg egyszerűen nem jöttem rá, hogy hogyan kell használni
Pedig vezettem pár autótípust
-
Tom1939
őstag
+1, igen. Emberek nagy rész ajtó esetén kilincshez szokott.
Szokásos átalakították ami mükődött másra. Persze van rosszabb is (mindent az érintőképernyőre pl), de én régimódi vagyok, ami jó ne változtassák. Vagy csinálják a franciák máshogy, tőlük megszoktuk
-
eastsider
nagyúr
-
Tom1939
őstag
Nem szerettem nyitásra a gombot, ez van, ez már nem fog változni
De a tesztelők többsége sem, szerintem előbb utóbb visszatérnek a kilincsek. -
eastsider
nagyúr
kívül jó, hogy van érintőgomb a zárásra mind a 4 kilincsen, a nyitásra meg gomb belül, elég intuitív. húzod és nyilik, de a kilincs marad 1 helyben
bent meg hüvelyujjal benymod mikor kiszállsz, adja magát -
Tom1939
őstag
-
eastsider
nagyúr
mi a baj a kilincsekkel, szerintem jó a UX-e.
nekem kívüről nem bejövős, belső nem rossz, meg amiket írtál. -
Tom1939
őstag
Azokat a kilincseket ki "faceliftelhették" volna belőle... Kisebb akku méret (több kapacitással), nagyobb csomagtér pozitív. Bár nekem régi kormány jobban tetszett, ez részlet kérdés. A halkabb sokkal részre meg kiváncsi leszek majd ha jönnek a tesztek.
-
Donki Hóte
veterán
-
g0dl
addikt
-
olajbogyo
aktív tag
Ez szerintem jó neked, és rendelkezik is aut.bekapcs móddal. Nem kell neki csak a hangszórókról a jel, és már megy is. De ezt az akkura kösd azért, biztos ami biztos, és a pozitív vezetékre 20-30-cm re tegyél egy 15A biztosítékot. Ja, és csak Ready ban hallgasd a zenét......mert hamar lecuppantja a kis akkut.
-
VMatteo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
28618 - 28501
28618 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Eléggé felborította a piacot a VGA-k nyári áramelése
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7430 i7-1270P 16GB 512GB 14" FHD 400nit Grade A, garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Alienware Aurora R11 brand számítógép - i7 10700F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB WIN11
- ÚJ FEKETE Surface Pro 10 Intel Core Ultra 5 135U 16GB 512GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 Gamer notebook - R7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB WIN11
- HP Victus 16 Gamer Laptop i7-13700H / RTX 4070 / 16 GB DDR5 / 1 TB SSD
)

)

.
Nekem Corolla HB-m van 2021 októberi gyártású, ebbe varázsolnék ha lehet világító gombos felső gombsort. Az ötlet onnan jött mert megtetszett egy RAV4-ben

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)