Hirdetés

2021. július 23., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-07 12:18:15

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54001) inf3rno válasza HKorn (#54000) üzenetére


inf3rno
veterán

Ja jó cipő. Csak picivel gyengébb minőség, mint a Mizuno Wave Rider, nagyjából ugyanazt tudja, és fele-harmada az ára. Többet kellett volna vennem belőle, amikor akcióban volt.

(#54002) HKorn válasza inf3rno (#54001) üzenetére


HKorn
addikt

Igen, nekem is venni kellett volna velőle még egy párt. Ride 13/14-et figyelem egy ideje, se szinte sosem akciózzák, 35-40k meg sok érte

Amúgy ma betévedtem egy Intersportba, ráértem, így próbálgattam az összes futócipőt ami volt a méretemben, jópár Asics modell Cumulus, Pulse stb, Nike Pega 37, Adidas solardrive, ultraboost21 stb, elszomorító, hogy szinte egyik sem volt kényelmes, szinte mindegyik szűk volt.

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#54003) inf3rno válasza HKorn (#54002) üzenetére


inf3rno
veterán

Én is ugyanezzel küzdök, azért már be se megyek. Spuriban vagy Nyúlcipőben találtam eddig csak jót. Asics Pulse volt nekem azt hiszem pár napig, az tetszett elől, de a sarka nekem túl kemény volt, visszaküldtem.

(#54004) Hi!King válasza HKorn (#54000) üzenetére


Hi!King
aktív tag

Az enyémben, szintén Ride ISO 2, most van 1840 km.

(#54005) inf3rno válasza Hi!King (#54004) üzenetére


inf3rno
veterán

Az kemény az az 1840. Sok csillapítás már nem lehet benne. Nálam van, hogy már 800km körül kimegy belőle.

Nekem tök furi. Most visszanéztem a teljes Strava történetet, és mindenhol beállítottam a cipőt az edzésnapló és a vásárlási dátumok szerint. Az első Mizunom 700km után ment szét, a második Mizuno-nál úgy éreztem alig mentem vele, és már széthullott, mégis az meg 1250km-ig bírta mire ugyanolyan állapotba került. Mindkettő Wave Rider 19. Megvan még valahol mindkettő, de akkor ezek alapján fűnyíró cipő lesz mindkettőből. Esetleg megyek még a másodikban egy búcsúztató futást, ha már eddig bírta. Pont ezen agyaltam régebben, hogyha csak ilyen 800km körül bírja, akkor nem éri meg a Mizuno, mert ahhoz meg túl drága. Nem tudom az elsővel mit műveltem, hogy ekkora lett a különbség. Talán többet mentem vele terepen, és azért, vagy a tél ártott meg neki.
A Saucony Ride 7 most tart 150km körül, legtöbbször csak versenyre és felmérőkre használom.
A Saucony Ride ISO2 175km körül jár most. Leginkább azt használom, szerintem év végére elérem vele az 1000km-t, ha nem sérülök le.
A Vibram 60km körül, de az marad is annyi, vagy talán fél évente egyszer használom majd rekortánon vagy füvön. Nagyon lassan kell futni benne, hogy ne menjen szét a vádlim. Képtelen vagyok megszokni, eladni meg nem tudom.
Nagyjából ennyi cipőm van most. Nem tudom még milyet vegyek hozzá. Kipróbálnék már más márkát is, de pl a New Balance, amit ajánlottak ilyen lábra talán még drágább volt, mint a Mizuno.

Na közben meg az egyik barátom bejelentette, hogy megvan neki a 2021km idénre. Komoly a lemaradásom.

[ Szerkesztve ]

(#54006) xy.zsolt


xy.zsolt
senior tag

Ma a fertődi kastély parkerdőben futottam egy rövidet.....nagyon élveztem. A klíma és a természet szuper, egy embert sem láttam....csend és nyugalom, pihenés az elmének. :K Ne hagyjátok ki ha erre jártok.

[ Szerkesztve ]

Outi Focus Izalco Race / Eleaf iStick Pico 21700 + Galaxies MTL RTA / Xiaomi MI8

(#54007) Hi!King válasza inf3rno (#54005) üzenetére


Hi!King
aktív tag

Nem vettem észre romlást a csillapításban, habár nem tudom összevetni az eredeti állapotával. Kiprun Long-ot viszont össze tudom vetni a Kiprun KD Plus-al, mert előbbibe beletettem 2 ezret, de nem dobtam ki, hanem bringázásra használom, utóbbiban meg van kb. 500, és majdnem ugyanaz gyárilag a kettő csillapítása. Ez alapján biztosan állíthatom, hogy 2000 km után nem szűnt meg előbbi csillapítása, abban az értelemben nem az igazi, hogy puhult valamennyit az amúgy is talán kicsit túl puha csillapítás.
Egyébként volt egy cipőm, ami szétment anélkül hogy terepen tettem volna tönkre egy egyszeri akcióval (ilyenek voltak régebben, pl. faág szúrta át), egy 7 ezer Ft-os Decathlonos, de nem tudom pontosan a km-t, olyan 2800 lehetett kb., és a felső része tiszta lyuk volt mindenütt.

(#54008) INTELligent válasza xy.zsolt (#54006) üzenetére


INTELligent
senior tag

Én is természetben szeretek a legjobban futni :).

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#54009) Peterhappy válasza xy.zsolt (#54006) üzenetére


Peterhappy
őstag

Varázslatos az a park, két éve voltunk ott Kedvenc Feleségemmel, nem futottunk, de majdnem minden nap sétáltunk ott legalább egy ekkorát.
Tekerd körbe a tavat! A klíma és a természet szuper, csend és nyugalom, pihenés az elmének. Ki ne hagyd, ha már épp arra jársz ;)

(#54010) zolikaDB válasza Hi!King (#54007) üzenetére


zolikaDB
veterán

Apropó, stabil Kiprun létezik?
Mondjuk 48-asban a Long 2-t leszámítva ennyit találtam:
Kiprun KS Light
KIPRUN KS500

Illetve jó zoknit tudtok ajánlani Decathlonból?

[ Szerkesztve ]

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#54011) emvy válasza emvy (#53963) üzenetére


emvy
nagyúr

Csinalok tervet, neked van? Itt (szerkesztes alatt)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#54012) HKorn


HKorn
addikt

Na megjött az adidas SL20.2, piszok jól néz ki, ellenben rettenet szűk, kb mint a Pega 37, vagy még annál is szűkebb. Sajnos megy így vissza :(((

Nem értem, hogy miért kell így elcseszni, az SL20 első verziója teljesen jó volt méretre.

Run&Ride

(#54013) xy.zsolt válasza Peterhappy (#54009) üzenetére


xy.zsolt
senior tag

Én itt lakom a környéken csak még nem futottam a parkban soha :) szóval élmény volt.

Outi Focus Izalco Race / Eleaf iStick Pico 21700 + Galaxies MTL RTA / Xiaomi MI8

(#54014) Peterhappy válasza xy.zsolt (#54013) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ooooo az milyen szuper lehet! :)

(#54015) inf3rno válasza Hi!King (#54007) üzenetére


inf3rno
veterán

Ennél a Mizuno-nál a gyöngyvászon szokott szétmenni. Én megvettem ugyanazt a modellt, mert bevált, és már kezdett kifutni, és akkor vettem észre mekkora a különbség csillapításban. Az egyikben 700km után jóval gyengébb volt, mint a másikban. Azért az elsőt már nem is használtam. A gyöngyvászon most mindkettőnél lyukas két oldalt. Használtam régebben egy Adidas cipőt, ami már 10+ éves volt gyakorlatilag nulla csillapítással. Úgy is el lehet futni benne, csak akkor a lábad viseli a következményét. Én heti 2-3x 10k-t futottam csak benne, úgy csak a bokám fájdult meg néha. Valszeg ha emelem a mennyiséget, akkor jöttek volna a durvább dolgok. Mezítlábas technikával talán még az is elment volna, sarkazással annyira nem.

(#54016) inf3rno


inf3rno
veterán

Közben nézem a méréseket, és nálam megállt 75.4kg-nál a fogyás körülbelül egy hete. 120km-nél járok ebben a hónapban, ami átlag 5.7km naponta olyan 6:30 -.5:30 közötti átlagokkal. Érdekes, hogy amikor két éve csináltam ugyanezt, akkor nem volt ilyen gond, hanem tök egyenletes volt a fogyás. Arra számítok, hogy egy ideig megül itt, és csak utána fog újra elkezdeni csökkenni. Valamiért mások beszámolói alapján ez tűnik jellemzőnek. Úgy sejtem a háttérben a zsír% továbbra is esik, az izom% pedig továbbra is nő, szóval ezek nem igazi platók, csak akkor, ha csak a súlyt mérjük. Emelném a mennyiséget, de úgy érzem, hogy a lábam nem bírná el. Így is eléggé határon van, hogy nem esik szét. Maximum keresztedzést tudnék betenni. Veszek majd egy kondi bérletet, csak nem erre a hónapra terveztem. A másik lehetőség, hogy belenyúlok az étrendbe, de ahhoz most sok kedvem nincsen.

[ Szerkesztve ]

(#54017) HKorn válasza inf3rno (#54016) üzenetére


HKorn
addikt

Én úgy néz ki megtaláltam a korábban panaszolt általános erőtlenségem okát, a kevés kalória (főleg CH) bevitel lehetett az, mert elmentünk a családdal nyaralni, elengedtem a kalóriakontrollt, gondoltam 5 nap szabadság, hadd szóljon, este 9-kor pizza sör kombókat benyomtam, harmadnap már éreztem hogy a lábaimba visszatér az erő, futottam is 14km-t tesztjelleggel, és utána se voltak fáradtak azóta is bírják.
Persze nem fogom rendszeresíteni a pizzazabálást főleg későn este, de úgy látszik néha alaposan vissza kell tölteni a testet.

Run&Ride

(#54018) Hi!King válasza inf3rno (#54016) üzenetére


Hi!King
aktív tag

Nem tudom tudsz-e, szeretsz-e úszni, én tudom ajánlani keresztedzésnek, mert a futáshoz hasonlóan fejleszti az erőnlétet, jót tesz a gerincnek, miközben nem terheli sem a térdet, sem a bokát. Én nemrég kezdtem ismét úszni hetente, és nagyon jól esik, annak ellenére, hogy mikor ott vagyok a medencében, akkor unom.

(#54019) Hi!King válasza HKorn (#54017) üzenetére


Hi!King
aktív tag

Lehet csak az én véleményem, de szerintem a szénhidrát szegény diéta és a futás nem kompatibilisek egymással. Lehet kalória deficitben lenni, ha fogyás kell, de akkor is az a legjobb, ha a zsírégetés lendíti át deficitbe.

(#54020) HKorn válasza Hi!King (#54019) üzenetére


HKorn
addikt

Igen, erre kellett nekem is rájönnöm. Amúgy nálam nem feltétlen a fogyás a cél, súlyom oké, inkább testzsír csökkentés lenne jó, hasról fogyni zsírt, szálkásodni.

Viszont a zsírégetés és a futás szerintem szintén nem kompatibilis, legalábbis nálam, mert a zsírégető pulzuszónában egyszerűen én nem tudok tartózkodni futás alatt, bármennyire lassan futok. Szóval marad a séta, vagy bringa.

Run&Ride

(#54021) bencze válasza HKorn (#54017) üzenetére


bencze
senior tag

Ja, ez szerintem normális. Néha kicsit jobb de az általános erőtlenség jellemző a kalóriadeficitre. Én olyan 5-600 kcal deficittel szoktam operálni de nem mindig bírom ki, rámjön a nagy szénhidrát éhség - kenyér pizzával meg fagyi meg sör :)
Biztos van az az étrend amivel ezt lehet mérsékelni de annyira nem vagyok szaki meg nem is érdekel annyit szarakodni étrenddel. Igyekszem valamennyire változatosan enni de zöldségből ha a fél kertet megenném úgyis kívánom néha a kenyeret / tésztát (pedig állítólag az is szénhidrát de mégsem ugyanaz).

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear =-

(#54022) xy.zsolt válasza HKorn (#54020) üzenetére


xy.zsolt
senior tag

Futásnál mi a zsírégető HR tartomány?
És ahogy a bringa tésztával üzemel, úgy gondolom a futás is. Napi 1óra intenzív mozgással nincs az a tésztamennyiség ami ne égne el..sőőt, vissza is kell venni a tempóból, hogy ne fogyjak tovább és nézzenek betegnek (67kg/179) :D ....esetemben, 50+ évesen.
Az igazság az is, hogy 80%-ban délelőtti éhgyomros edzést tartok mert ott vagyok jobb formában....délután már nem oké

[ Szerkesztve ]

Outi Focus Izalco Race / Eleaf iStick Pico 21700 + Galaxies MTL RTA / Xiaomi MI8

(#54023) emvy válasza xy.zsolt (#54022) üzenetére


emvy
nagyúr

A zsiregeto nem eget tobb zsirt abszolut ertekben egyebkent, mint az intenzivebb fokozatok :)

> Napi 1óra intenzív mozgással nincs az a tésztamennyiség ami ne égne el

Hogy a fenebe ne lenne. 1 ora intenziv mozgas az max 1000 kaloria, es ahhoz mar igazan tolni kell (nekem az kb. maratoni tempo, vagy folotte). Egy 32 centis duplasajtos pizza 2000-2500 kaloria vagy tobb.

while (!sleep) sheep++;

(#54024) HKorn válasza xy.zsolt (#54022) üzenetére


HKorn
addikt

Nagyon alacsony zóna, nálam 120-130 körül elvileg, de ez futásnál esélytelen, bringával oké, de ott sem lehet padlógázon tekerni, de ott jobban tudom szabályozni hogy zónában maradjak.

Viszont ha nagyon rámegy erre az ember, akkor meg nem szabad a CH-t túltolni mert nem égeti el a test ilyen laza edzésekkel. Legalábbis én így gondolom, de vannak itt ehhez jobban értő szakik, majd ők megmondják.

Run&Ride

(#54025) xy.zsolt válasza emvy (#54023) üzenetére


xy.zsolt
senior tag

Na jó, de aki nem sportol azon sem marad rajta mind a 2000 kalória....az átlagos sportmentes életvitelszerű zsírégetéshez adódik a sportoláskor elégetett 1000 kalória. Szerintem

bringán a 120-130 HR az a reco tekerés kb....nekem, érzésre (mert nem mérem)

[ Szerkesztve ]

Outi Focus Izalco Race / Eleaf iStick Pico 21700 + Galaxies MTL RTA / Xiaomi MI8

(#54026) Never79 válasza emvy (#54011) üzenetére


Never79
csendes tag

Igen van tervem. Én 60 chval számolok, de multkori hosszún se ment le 1 óra alatt annyi, pedig Vérmókuson simán hoztam ezt.Féltávnál egy kis szilárd, amúgy gél és folyadék (víz) 6- 8 dl / óra. Nálam fél literes kulacs lesz meg lehet 1 3 dles. Meglátom mennyire bírja a gyomrom, iso is lesz bekeverve gyengébbre, ha gebasz lenne. Só 2 db / óra. Azzal te nem számolsz? Vagy isodban van? Asztalról sós kicsi, és víz. Kólával én tavaly megjártam, idén max tényleg a végén. Ruha az fehér póló / karszár. Sapka nyakvédővel. Alapól freebelt, de 60 kmnél lehet cserélek mellényre. És mindenhol bekenem sudokrémmel. Pulzust megkaptam, tavaly 148-150 volt, most 150-153 meleg miatt. Még a tempót kell belőni, ezt a vasárnapi futás után fogjuk az edzővel megbeszélni. Ez most hülye példa lesz, de ha nekem a pulzushoz 4:50es tempó lenne, akkor inkább vissza kell venni. Azt hogy meddig, még most kell belőni. Bár szerintem érzésre már tudnám. A Sió töltés szar göröngyös/gazos/fűcsomós földút. Készülj fejben, a végén az emelkedő is ilyen földutas, betonutas/köves (mint egy szőlőhegyen) út, majd lefelé megint betontömbökből kirakott út. Nekem ott tavaly szar volt. Egyszer egy ismerősöm azt mondta, tiszta idióták vagyuk, azért szenvedünk hosszú órákat, hogy utána a beérkezés pillanatában (ami tényleg csak pár mp) átéljük a katarzist. De fasza lesz az a katarzis.

Jól összeállítottad, már csak a kivitelezésnek kell jónak lenni. Faxa ez az oldal, amit használtál.

(#54027) emvy válasza Never79 (#54026) üzenetére


emvy
nagyúr

Mi lesz a celtempod szerinted? Nekem még fogalmam sincs.

Valamennyi nátrium van a zselekben, amit viszek.

while (!sleep) sheep++;

(#54028) Hi!King válasza xy.zsolt (#54025) üzenetére


Hi!King
aktív tag

Nézd fordított irányból, ha nem lenne az a tésztamennyiség, akkor limitálva lennénk napi maximum 1 óra futásra.

(#54029) inf3rno válasza HKorn (#54017) üzenetére


inf3rno
veterán

Ja úgy látszik lemerült a CH. Nekem szerintem az lehetett, hogy résztávoztam egymás után 3 nap, aztán nem tett jót. Mostanra már elmúlt nálam is.

(#54030) inf3rno válasza Hi!King (#54018) üzenetére


inf3rno
veterán

Hát tudok valamennyire, de nem vagyok oda érte. Igazából magát az úszást szeretem, csak az uszodai tömény fertőtlenítős vizet nem. A fő bajom az úszással mégsem ez, hanem hogy ha hideg a víz, akkor rendszeresen begörcsöl a lábam. Volt, hogy egyszerre vádli, comb görcsölt be a Balatonon, és alig értem ki. Ezért járok Hévízre mindig.

[ Szerkesztve ]

(#54031) inf3rno válasza HKorn (#54020) üzenetére


inf3rno
veterán

Elég ha anaerob küszöb alatt futsz, akkor úgy a harmada-fele zsírból fog menni a kalóriának, a másik része szénhidrátból. Vagy ha nagyon lenyomod a szénhidrátot, akkor fehérjéből fogja előállítani a szervezet és elkezdi bontani az izmaidat. Ha szálkásodni akarsz, akkor inkább a fruktóz, alkohol és zsír bevitelt csökkentsd, mint a szénhidrátot. Én pl sörben is ráálltam az alkohol mentes meggyes Sopronira, mert annyival jobban esik futás után, mint egy rendes sör. Mondjuk a meggylé miatt sajnos cukros, de azért nem rossz így sem. Kipróbálom valamikor a sima alkohol menteset, az elvileg tisztán glükóz alapú szénhidrát, folyékony kenyér. Zsír szempontjából az lehet a legjobb, megy egyből glikogénbe, a meggy viszont elvileg jó izomláz megelőzésre.

[ Szerkesztve ]

(#54032) inf3rno válasza bencze (#54021) üzenetére


inf3rno
veterán

A szénhidráttal nincs baj, ha glükóz alapú, pl az összes gabonában és gumóban a keményítő ilyen. A fruktóz (cukros dolgok) ami problémás, mert az zsírrá alakul. Az alkohol szintén. Szóval kenyér, krumplis tészta, alkohol mentes sör, még a pizza is teljesen jó, ha nem atom zsíros a feltét. Szükség van a szénhidrátra edzéshez mert az energia jelentős része abból jön. Ha nagyon megvonod, akkor az izmot bontja le a szervezet, hogy előállítsa. Van ketogén diéta, ami ilyen, hogy szinte nulla szénhidrát, és inkább fehérjét visznek be, hogy abból állítsa elő a szervezet. Aki epilepsziás, annak hasznos, egy átlagembernek annyira nem ajánlom. Nagyon nehéz tartani, és állítólag káros is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#54033) ballazol


ballazol
aktív tag

tegnap-mai pihenés után holnap lenyomom a 3. 10km-emet a héten
a bal térdem mellett-alatt nagyon durva fájdalmaim voltak még ma hajnalban is, de úgy érzem, mostanra rendbejött :)
ne szóljatok semmit
megígérem, hogy beszámolok, hogy sikerült
és természetesen a sík rekortánra megyek holnap is (laza kocogós tempó, de az folyamatosan, megállás nélkül 60 kerek percig!)

inf3rno: szedjél valamit, nem kéne ennyit görcsölnöd!

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes."

(#54034) sharp4 válasza Hi!King (#54004) üzenetére


sharp4
senior tag

Asics GT-2000ben 2740km van. Éppen cserés, már ráfér a nyugdíj. Viszont tegnap előtt, ami víz belefolyt felül, az a talpán kifolyt.

Huawei P40 Pro & Ipad Mini 4

(#54035) tomcica válasza ballazol (#54033) üzenetére


tomcica
Topikgazda

meg a vegen lesz beloled valami ;]

'No matter how hard you train, Somebody will train harder. No matter how hard you run, Somebody will run harder. No matter how hard you want it, Somebody will want it more, I am that Somebody.' - Pre

(#54036) HKorn válasza inf3rno (#54032) üzenetére


HKorn
addikt

Ez hasznos info volt köszi, eddig a ch-t egy kalap alá vettem, azt gondoltam mindegy miből jön, de akkor ezentúl a fruktóz bevitelt próbálom csökkenteni, glükóz meg mehet, ha sok az edzés és intenzív.

Run&Ride

(#54037) parandroid válasza HKorn (#54036) üzenetére


parandroid
nagyúr

Pizza egyébként egy meglepően egészséges kaja, ha normális, vékony tésztával adják, rendes, egészséges feltéttel. A legnagyobb baja, hogy nehéz vele leállni, amikor elég lenne… :(

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#54038) norby_42 válasza parandroid (#54037) üzenetére


norby_42
tag

Főleg ha magadnak csinálod. Abból tényleg annyi fogy el, amennyi van

Eat pasta, run fasta - Eladó Suunto futóórám: shorturl.at/qDMNR

(#54039) parandroid válasza norby_42 (#54038) üzenetére


parandroid
nagyúr

Otthon nem tudsz jó pizzát csinálni. A tészta sem lesz jó, meg normálisan kisütni sem tudod. A házi, tepsiben, sütőben sült pizza minden lesz, csak egészséges nem. Pláne nem finom.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#54040) inf3rno válasza ballazol (#54033) üzenetére


inf3rno
veterán

Magnéziumot szoktam beszedni mielőtt vízbe megyek vagy hosszabb verseny van, az használ valamit.

(#54041) inf3rno válasza parandroid (#54039) üzenetére


inf3rno
veterán

Otthon nehéz, mert nincs meg a hőfok, a kemencében sült pizza az igazi. Azért az éttermi pizzák 2/3-a annyira rossz alapanyagból készül, hogy simán versenyzik velük az otthoni is. Én Tapolcán és Egerben ettem eddig jó pizzát. Veszprémben megyek valamelyik nap egy új pizzériába, kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak.

[ Szerkesztve ]

(#54042) inf3rno


inf3rno
veterán

Ma is toltam egy 5-6k-t több darabra osztva olyan 5:30-5:45 körül. Az jött le, hogy a fáradtságot nálam szinte biztosan a túledzés okozta. Ma tök jól ment, volt, hogy megkarcoltam a 4:50-et is, és nem volt semmi gond. Pulzusban is 175 körül lehetett a max érzésre. A lábam még mindig bejáratós az első kilométeren boka és térd környékén. Nem tűnik csonthártyának, ez inkább valami ízületi gyulladás lesz. Majd elkezdek nyújtani rá, hátha valamit dob rajta. De úgy igazán úgy tűnik, hogy inkább táp kiegészítőt kéne szedni rá. Most annyira nem akarok proenzi3-at szedni, viszont kitaláltam, hogy csinálok kínai csípős-savanyú levest csirke bőrből és mellből. A bőrben sok a kollagén, és egyszerűbb szétfőzni, mint a kocsonyánál a disznó bőrt. Ha esszenciális aminosav hiány, akkor ez megoldja. Ha nem az, akkor elkezdek proenzi3-azni.

[ Szerkesztve ]

(#54043) norby_42 válasza inf3rno (#54041) üzenetére


norby_42
tag

Egerben? Nem emlékszem, hogy láttalak volna vacsoránál... :)

Eat pasta, run fasta - Eladó Suunto futóórám: shorturl.at/qDMNR

(#54044) bencze


bencze
senior tag

A rokkant időkre annyit, hogy tegnapelőtt néztem napközben mitől fáj az achillesem de fennebb nem a cipő sarkánál szóval az nem lehet, még mintha kis seb és véraláfutás is lenne, esetleg megkarcolta valami erdőben, na mindegy. Fájdogált az elejétől nem erősen de nem is gyengén, olyan 3/10, a 8. km után jutott eszembe, hogy 2 nappal korábban kifordult a bokám ugyanott az úton (de tényleg béna vagyok, sima kavicsos út se akadály se gödör, nem is értem), hát ugya kicsit sziszeg az ember, továbbmentem fájdogált de nem volt vészes. Hát attól lehetett biztops megrántottam az achillest, ami ilyesmitől fura de megmagyaráz sok mindent. Mindegy végigkocogtam sajgott végig nem vészes. Ma pihenő, azért éreztem néha a súrlódó érzést az achillesemben mozgatásra, máskor elmúlt, így jött-ment egész nap. Este sétáltam egy órát azért jól esik a friss levegő.
Holnap esetleg este kipróbálom megint. Próbálok lassan, legutóbb szerintem betegeskedett pulzusmérőm (nem szokott), érzésre 125-135 pulzussal mentem végig a 16 km-t. Kíváncsi vagyok tudok-e 130 alatt futni tartósan. Nem lényeges de ha úgyse sietek. Most rövid távon annyit akarok csak 2 naponta tudjam az új, bővített 16km köröm lekocogni, aztán ha ez megy akkor visszarakok 2 napot amikor kicsit mocorgok és hétvégi hosszút és akkor onnan már lehet valamit kezdeni.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear =-

(#54045) inf3rno válasza norby_42 (#54043) üzenetére


inf3rno
veterán

Négy éve voltam ott. Szép hely! :-)
Ide tévedtünk be a vár nézés után. [link] Kinézetre nem egy nagy szám a hely, kicsit olyan vidéki kocsma feeling, de a pizza vékony, és az egyik legjobb, amit itthon ettem. Igaz nem voltam annyira nagyon sok helyen, hogy ez reprezentatív legyen.
Sütsz te is otthon?

(#54046) inf3rno válasza bencze (#54044) üzenetére


inf3rno
veterán

Kend be nadálytővel, hátha használ valamit.

(#54047) inf3rno


inf3rno
veterán

A túledzéssel kapcsolatban találtam egy érdekes dolgot. Ha valaki nem iszik elég folyadékot és nagyon túltolja, akkor könnyebben alakulhat ki izom elhalás. [link] Mondjuk ez a futásra kevésbé jellemző, inkább az olyan edzésekre az, ahol túl lehet nyújtani izmokat, és hajlamosak szakadni. Mindenesetre ez alapján az izomláz is enyhébb lesz, ha valaki elég hidratált edzés közben és után.

(#54048) inf3rno


inf3rno
veterán

Amúgy érdekes ez a túledzéses izomelhalás. [link] Azt mondja, hogy bárkinél kialakulhat, ha hirtelen olyan terhelést kap, amire nincs felkészülve. Általában sötét vizelettel, durva izom fájdalommal, néha feldagadással jár és persze fáradtsággal. Tipikusan olyankor fordul elő, amikor atléták visszatérnek néhány hónap nyári szabadságról, aztán alapozás helyett odavernek nekik egy durvább erőedzést. Katonaságnál is jellemző még. De persze lehet úgy is, hogy valaki abszolút kezdőként a minél jobban fáj, annál hasznosabb az edzés mentalitással áll neki. Érdemes kórházba menni vele, mert kinyírja a vesét. Egy sima vérteszt megmondja, hogy arról van e szó.

Futásnál azt írják, hogy ultramaraton után előfordulhat egy enyhébb változata, illetve ha valaki durván tolja a résztávokat napokig a normál mennyiség többszörösével anélkül, hogy törődne az izomlázzal, akkor előjöhet. [link] Még a HIIT, aminek vannak ilyen veszélyei, ha nem 1-2 nap szünettel csinálják, hanem minden nap, bár az szinte ugyanaz, mint a résztávozás, csak sokszor alap nélküli emberek csinálják, mert egy ideje divat, és mert nincs idejük vagy lusták normálisan edzeni.

(#54049) Hi!King válasza parandroid (#54039) üzenetére


Hi!King
aktív tag

Kritikus pont lehet a tészta, mert itt a közelünkben a korlátozások idején nyílt egy kiszállítós hétvégi pizzéria, és egyik pénteken vagy szombaton megjelent egy cikk róluk valami gasztroblogon, erre nem tudták teljesíteni az összes megrendelést, mert allítólag kell 48 óra, amikor áll a tésztája, és mikor hirtelen rájuk zúdult a sok megrendelés, már nem volt elég tészta előkészítve. Azért említem, mert ők tényleg igazan vékony tésztával, és minőségi feltéttel dolgoznak, kettő lelkes, főállasban nem vendéglátós csinálja, egyikük tanár, és úgy kezdték, hogy mindennek utánanéztek, hogy mit hogyan kell, és tényleg nagyon jó pizzát sütnek.

(#54050) ballazol válasza tomcica (#54035) üzenetére


ballazol
aktív tag

igen, egy testi roncs :D
most reggel jobb térddel olyan jól beletérdeltem az öltöző padba..... :(
és a bokám, jobb talpam és a bal térdem melletti izom is elég érzékeny
de mindegy, ma délután irány a park ;]

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes."

(#54051) inf3rno válasza Hi!King (#54049) üzenetére


inf3rno
veterán

Jaja, állnia kell, ha profin akarod. Én régen szórakoztam a tésztával egy csomót, még kovászosat is próbáltam, de meguntam. Manapság csak beszórom a gépbe sima élesztővel és dagasztja egy órát. Nem a legjobb, de nekem ez is elmegy. A sütési hőfok is nagyon fontos. Kell neki olyan 4-500°C, hogy gyorsan lehessen sütni, és ne száradjon ki. Ami nekem van régi Karancs sütő meg talán ha 200-at tud. :D Egyik haver vett valami mini pizza sütőt, azzal tök jó pizzákat lehet sütni anélkül, hogy kemencét építene az ember. Azt hiszem talán ez lehet az a sok közül: [link]

(#54052) bencze válasza inf3rno (#54051) üzenetére


bencze
senior tag

Hú ez jól néz ki, és nem is olyan durva az ára mint gondoltam, most megkívántam a pizzát :) elférne a balkonon, de kicsit tűzveszélyesnek tűnik, ha nem gyújtom fel a házat akkor a tulaj végezne ki érte. Na majd csak elmúlik :) de jópofa, lenne kertes házam lenne tuti kipróbálnám.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear =-

(#54053) inf3rno válasza bencze (#54052) üzenetére


inf3rno
veterán

A balkonon esetleg meg lehet próbálni, házban nagyon nem ajánlott. Annyira nem tűzveszélyes, ha valahogy el tudod terelni a füstöt, hogy ne a plafont melegítse, ami akár műanyaggal is be lehet vonva manapság (pl nikeceles szigetelés). Szerintem egy méretre vágott kályhacső féleséggel ez megoldható, hogy elkanyarodjon a kivezetése. De kezdünk nagyon átmenni gastro-barkács topikba...

[ Szerkesztve ]

(#54054) parandroid válasza bencze (#54052) üzenetére


parandroid
nagyúr

Nem éri meg szórakozni vele. :N
7-8 euróért kapsz egy jó pizzát, kemencében sütve, gyakran olasz szakácstól. Megrendeled, fél óra múlva kihozzák, vagy futás előtt odaszólsz, hazafelé meg úgy kanyarodsz, hogy beugrasz érte. Mi is szoktuk így csinálni. Friss, nem kell vele órákat szívni, és mindig a megszokott minőség. Úgyse mindennap eszi az ember, még csak nem is minden héten.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#54055) LanyUs


LanyUs
senior tag

Hoka talp probléma ( bevágás a belső talpélen ): egy hozzáértő eladóval találkoztam, aki már a Hoka képviselettel is egyeztetett erről. Nagyon sok felhasználó állt el a márkától, mert amikor bevezették a wide termékeket, tovább szűkítették a sima modelleknél a talpat. Ennyi a magyarázat. Nekem átlagos a talpszélességem mégsem kényelmes már a sima ( a Bondi 7-ből pedig a wide se ). Tehát a kis láb/pizza keskeny lábúak megint mákolnak. Szerintem ez stratégiai hiba volt. Lábam amúgy 46-os ( szandálból néha a 45-ös is elég ).

Az új szerzemények, amik az első pillanattól kezdve mintha a lábamra öntötték volna.

Asics gel kayano 26 ( 48-as ): ez még a vastagabb habos modell ( a 27-esnék vékonyítottak rajta csak ), tehát kicsit Hoka feeling + remek csillapítás.

Saucony guide 13 ( 49-es ): csillapítása ennek is jó + a saroknál nagyon fogja a lábat, nekem ez kiváló tempó cipő lesz. Érdekes, mert sokkal kényelmesebb, mint a Saucony Ride ISO 2 cipőm, amit csak sétára használok. Nem gondoltam, hogy veszek még Sauconyt :) .

Ha esetleg valahol látok/láttok még Stinson 6 ATR-t, akkor abból még veszek/szóljatok... Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#54056) emvy válasza LanyUs (#54055) üzenetére


emvy
nagyúr

De a wide-ban is bevag a belso talpelen, ez a problema.

while (!sleep) sheep++;

(#54057) zolikaDB válasza HKorn (#54020) üzenetére


zolikaDB
veterán

Nálam is cél lenne ez... Hasból, "felső test zsírjaiból" ledobni 36 évesen, hogy szépséges legyek :DDD
Futólépés videó

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#54058) Zozo0525


Zozo0525
senior tag

Végre hajnali jó idők visszatértek, 13-14 fok volt tegnap es ma a tempo is kezd visszaterni :D :D ma megvolt a masodik legjobb 5km a mai 10-s alatt ne adjuk fel :R

(#54059) norby_42 válasza inf3rno (#54045) üzenetére


norby_42
tag

Jól választottál, bár azóta van jobb. (Azt mondják, mert mi csak itthonit eszünk, az a vasárnapizza)

Eat pasta, run fasta - Eladó Suunto futóórám: shorturl.at/qDMNR

(#54060) ígyvanferi válasza LanyUs (#54055) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Lényegesen biztos nem vékonyítottak a Kayano talpán, max. 1-2 mm különbség lehet. De még a Lite verzió is ugyanúgy vastag, ahogy a 28-as is maradt 20 és 30 mm körüli vastagságú elől-hátul.

(#54061) LanyUs válasza ígyvanferi (#54060) üzenetére


LanyUs
senior tag

Lehetséges, de érzetre ég és föld a kettő! A 26-os számomra sokkal magasabb és puhább érzetű volt, mint a 27-es ( hasonlít a 20-asomra ). Hát ennyi Hoka-zás után kikötöttem újra az Asicsnél :) Szép :) Drop változásra leszek kíváncsi, hogy 5-ről ugrottam 10-re mit nyerek/vesztek vele.

(#54062) ígyvanferi válasza LanyUs (#54061) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Alacsony dropról magasabb dropra váltás nem hiszem, hogy gond lenne, fordítva szokta megcincálni az óvatlanok vádliját. Esetleg a mostaninál jobban sarkazol ilyenkor, nehezebben tudsz elől-középen talajt fogni (persze ez függ az eddigi technikádtól).

(#54063) emvy válasza ígyvanferi (#54062) üzenetére


emvy
nagyúr

> Alacsony dropról magasabb dropra váltás nem hiszem, hogy gond lenne

Abbol az lehet, h csapkodni fogja az illeto a sarkat, es esetleg az elkezd fajni.

while (!sleep) sheep++;

(#54064) bencze válasza LanyUs (#54055) üzenetére


bencze
senior tag

Rémlik valami Hoka-gate féle komoly problémád. Az én Mafatem eddig tökéletes a lábamra, kb 40 km után ami nagy szó.
A lábam a kimondott kacsaláb féle széles, ogres, ronda na, 10 civil cipőből 1 szokott kényelmes lenni. Futócipők közül is sok rossz. A lábamra Saucony volt eddig legjobb (2x phoenix 7, 5x swerve, 1x triumph).
Nem vág sehol. Kivettem a betétet és rendesen elszomorodtam, ilyen hitvány betét futócipőbe szégyen konkrétan. 170 euró volt a cipő. A boltban reklámoztak ilyen Currex runpro betétet amit akkor elvetettem de 2 nappal később mégis megvettem netről és meglepően jó. Sokkal stabilabban áll a lábam a cipőben, olyan mintha rá öntötték volna, és ez nem azt jelenti, hogy szorítana. Persze meg kell nézni egy maraton után de szerintem jó. Szépen átfűztem úgy ahogy szoktam és remek a lábamra...

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear =-

(#54065) HKorn válasza LanyUs (#54061) üzenetére


HKorn
addikt

Az összes Hoka 5mm dropos?

Run&Ride

(#54066) comegetsome1 válasza HKorn (#54065) üzenetére


comegetsome1
tag

Bondi 4mm, a többi úgy tudom, hogy 5ös.

Ezt a “belsőbevágást” én is tapasztaltam. Talpa hamar kopik, sarok 300km után el van nyalva, ami keményebb fekete gumiból van, rugalmatlannak érzem az egész cipőt, kellő izomláz és fáradás jelentkezik.(Clifton)Novablast 2vel szemezek. Mindenes cipőnek írják 4:30 tempót, hosszútávot is bírja, visszavették 8mm dropra 10ről.

Hokaból nekem egy elég volt… :( Vietnámban ragasztják ezt is össze… Ha akarom támogatni némi apróval “rabszolgákat” ezt megtehetem másik márkával….

[ Szerkesztve ]

(#54067) tomcica válasza comegetsome1 (#54066) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Novablast 1 van nalam,szeretem...igazi rugolab benne az ember :P na nem hasznalnam minden nap :N ez olyan,mint a karbonlapos cipok,ha tul sokat hasznalja az ember oket,egyfolyaban,akkor kepesek a lab talafogasi tehnikajaba bezavarni.Legalabbis ez a tapasztalatom.
Legjobb az ha van nehany cipo a rotacioban (0-10mm droppig) + neha mezitlab :K

[ Szerkesztve ]

'No matter how hard you train, Somebody will train harder. No matter how hard you run, Somebody will run harder. No matter how hard you want it, Somebody will want it more, I am that Somebody.' - Pre

(#54068) comegetsome1 válasza tomcica (#54067) üzenetére


comegetsome1
tag

Az újnál apró javításokat végeztek de 50et nem ér. Majd 1 év múlva…

5mm cipőt pont részleges belső oldalszalag szakadásra(LCM)vettem. Azt nem tudom, hogy az segített vagy az 5 hét idő :U ;] … karbonlapostól félek a merevsége miatt.

[ Szerkesztve ]

(#54069) tomcica válasza comegetsome1 (#54068) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Annyit nem, en 95 euroert vettem.

'No matter how hard you train, Somebody will train harder. No matter how hard you run, Somebody will run harder. No matter how hard you want it, Somebody will want it more, I am that Somebody.' - Pre

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.