Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lorden
senior tag
válasz
fajvedo #88150 üzenetére
Azt se értem, hogy ha közlitek a szerelővel, hogy télen használni akarjátok a konvektort, akkor mégis hogy rakhatja a parapet elé. Az szívja is be a levegőt, nyomja is ki az égésterméket, hihetetlen, hogy ennek ellenére képes volt odarakni.
Tényleg már csak az a lényeg, ahogy a Belga énekli, a "meló el van végezve". -
Cyberslider
őstag
válasz
fajvedo #88126 üzenetére
MSZ EN 15287-2:2008
A kitorkollás elhelyezése kiegyenlített égéstermék-elvezetés eseténHőre érzékeny építőelemek alatt, pl. műanyag esővízcsatornák, stb. természetes huzat esetén min. 300mm
Nicsak, egy kondenzvíz elvezető cső
DE! Szerencsére nem a kivezetés készül most, az már megvót!
-
TeeJay
félisten
válasz
barotron #88141 üzenetére
Hosszabb konzolon nem kellene hogy gond legyen
Láttam pár ilyet budapesten és több éves klíma ott van előtte
Nála azt rontották el hogy 40-es konzolon van a kültéri és 10cm a faltól az harmatosan kevés
52-55-65centis konzolon van a gép mögött 20-25-35centi az már azért elég hogy ne kapjon égésterméket -
lekorszke
tag
-
bb71
őstag
Arra kíváncsi vagyok, mikor mennek vissza arrébb tenni fajvedo-nál ezt a klímát...
Soha - "jó az úgy" -
barotron
friss újonc
válasz
TeeJay #88134 üzenetére
Ez így teljesen szabálytalan, akár gázóra leszerelés is lehet belőle.
Nem viccből van rá előírás a gázos szabályzatban, hogy
mekkora helyet kell SZABADON hagyni a konvektor kivezetés előtt- és körül.
Szakit visszahívni és máshová átrakatni szerintem.
--
Aggódásként.
A földgáz égése vízpárát termel, elég sokat.
Ami gondolom nem tesz jót a kültérinek fagyban.
A másik égéstermék a CO2 (széndioxid).
Ami a párával együtt "szódavizet" azaz enyhén savas nedvességet tud alkotni.
Ha úgy alakulnak a körülmények éppen.
Nem vagyok benne biztos, hogy előnyös a kültérinek az ilyen környezet. -
Pixibaby
csendes tag
A [klímás] oldalon nagyon dicsérik az AUX Aura klímát mennyire halk .
Volt már valakinek tapasztalata vele ?
Van olyan jó , mint a gree comfort pro ? -
brodorics
csendes tag
Sziasztok! Termék ismerettel rendelkezőktől szeretném kérdezni, hogy a Daikin FTXF35E/RXF35E Sensira típusú klíma beltéri egységében van/nincs Wifi modul? Amit én találtam infót az szerint nincs, és a BRP069B45 modult javasolják hozzá a webáruházak. A telepítőm szerint akit megbíztam a beszerzéssel amit ő kapott árajánlatot, az szerint van benne gyárilag. Ragaszkodnék konkrétan ehhez a típushoz, és félek, hogy ha rendel, akkor mást fognak küldeni. Meg aztán húzódik a dolog már több mint egy hónapja, mert kértem egyeztesse le újra a forgalmazóval a konkrét típust, de azt mondja nem kap választ. Előre is köszönöm!
-
TeeJay
félisten
válasz
G@bi90MR #88125 üzenetére
Sajnos amelyik jobb fajta az mind drága
Aspen szivattyú 40ezer : [link] ez a fajta nem rossz de nem is hangtalan
engem zavar mikor tolja ki a vizet
Viszont itt ketté van szedve a dolog mert van egy kis cseppvíz tartály abban van az úszó és ha eléri a szintet akkor indul a szivattyú amit el lehet tenni tőle több méterre is pl álmenyezet fölé vagy falon túl akár dekor csatornábaÉn sose tennék sehova senkinek, mindig csak a baj van vele, elég ha kosz megy bele és pár évente tuti lehet újat venni úgy meg drága móka
-
TeeJay
félisten
válasz
fajvedo #88126 üzenetére
Ez van mikor a mester spórol a konzolon és nem tudja megvenni az 52centis hegesztett verziót hanem felrakja 40-es konzolra mert az olcsóbb
Télen ha kint 0 fok alatt van akkor a kilépő égéstermék pillanatok alatt lehül, nem aggódnék bár nem a legjobb az elhelyezés természetesen
A kültéri elektronika az zárt helyen van a burkolat alatt, azt télen nem fogja megmelegíteni holmi kilépő konvektor égéstermék
Ha lángcsóva jönne ki azt mondom akkor igen de itt nem kell ilyenre számítani
Legalábbis gyerek koromban télen annyira se volt elég az ilyen parapet izé hogy a szét fagyott kezünket jól megmelegítse -
fajvedo
csendes tag
válasz
fajvedo #87127 üzenetére
Ma felszerelték a két 2 db Mitsubishi MSZ/MUZ-AY35VGK-ot tényleg csendes a beltéri és a kültéri is.
Lehet-e a kültéri egységet közvetlenül a parapet konvektor kivezető csöve elé tenni (a cső és a hűtőlamellák között 5 cm távolság van)?
Laikusként végiggondolva télen a konvektorból kiáramló füstgáz hőmérséklete elérheti a 200 °C-ot, ez a rendelkezésre álló 5 cm-en nem tud lehűlni és a magas hőmérsékletű égéstermék tönkreteheti a klíma elektronikáját . (A telepítéskor feleségem volt otthon, mire hazaértem a szerelők már elmentek.)
A szakma irányelveinek megfelel ez a telepítési mód? -
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Volt kint a héten két klímás szakember, mind a ketten azt mondták, hogy sajnos sehogy sem tudják megoldani a gravitációs kondenzvíz elvezetést, hogy ne gyűjteni kelljen. Mennyi kondenzvízre lehet számítani? Tudom, sok mindentől függ. 20-30 L edényt ajánlottak, kb mennyi ideig tarthat ki legrosszabb esetben? Illetve egy megoldás lehet, de brutális árkülönbséggel, hogy kazettás klíma kerülne beszerelésre. A cseppszivattyú beépítésre az egyik +60 e Ft-ot, a másik +80e Ft költséget számolt, de nagyon nem ajánlják, hangos, zavaró, gyorsan tönkremegy. A mennyezet és az erkélyajtó/ablak tetejének a plafontól mért távolsága 17 cm.
Tényleg ennyire gáz a cseppszivattyú? -
Vesa
veterán
Úgy fapados, hogy nincs benne ennyiért még WiFi sem.
Ez lenne az...de lehet, hogy pont WiFi van benne, franc se tud ezen kiigazodni, azt írja, WiFi csatlakozás:Igen. Akkor abban most van vagy nincs? Mert a "csatlakozás" jelentheti akár azt is, hogy csak elő van készítve WiFi modul fogadására. Bár végülis mindegy, semmi szükségem WiFi-re. -
Vesa
veterán
Amit ajánlott, az valóban kb. annyi. Picit olcsóbban, olyan 510k körül látom üzletekben azt a típust. Gondolom jót akart, hogy nem az alsó polcosat ajánlotta (bár pl. WiFi ebben sincs, nem mintha kéne nekem), de nem ez lesz az a terület, ahol szórni fogom a pénzt. Megy évi 3-4 hónapot max., vagy annyit sem mert nyáron általában Spanyolországban vagyok, teljesen felesleges 700k-ért egyetlen klímát felrakatni, ráadásul még csak nincs is bonyolult helyen, egy sima falátfúrás és ennyi, a kültéri is rögntön alatta lsz.
Nagya21
Köszönöm az infót! Én is arra húzok, mégis csak Japán, ilyenem még nincs, egy próbát megér és még árban is jó. -
AtaWrc
aktív tag
[link] Érdemes itt is körbenézni, elég jók az árak szerintem, 5 klíma telepítésről tudok az ismertségi körömből, eddig mindenki meg volt elégedve velük.
Most 20-án egy 3,5-ös Syen Muse Next-et rakatok fel nálam, ha valakit érdekel írok majd róla hogy milyen a cucc.
Nincs hozzájuk kötődésem, nem reklámozom őket. -
H-Mano
tag
Én egy Pana TZ35-ZKE-vel fűtöttem végig a telet (meg most a tavaszt
) , de a leghidegebb 8-10 napban gázzal rásegítettem estefelé:
Csak 29m2 (82m3) nappali(itt van a klíma)+nappalival egy légtérben konyha,étkező és egy apró közlekedő.(ezeknél a helyiségeknél nincsenek ajtók)
Ez összesen kb. 57m2 (156 légköbméter...)
Most az ára 339 rugó.. -
csgy66
tag
válasz
Nagya21 #88113 üzenetére
Köszönöm!
Akkor egyelőre marad a BroadLink RM4 Mini. -
TeeJay
félisten
válasz
Cyberslider #88104 üzenetére
Az a nagy gumi tömb alatta bőven elég
-
Nagya21
addikt
-
Cyberslider
őstag
válasz
Cyberslider #88049 üzenetére
Valaki erre? Lassan visszaengedik a gépszörnyet, nem tudom érdemes-e erre még bakot rakni!
-
Vesa
veterán
válasz
TeeJay #88101 üzenetére
Akkor a Syen is kilőve.
Marad ez a Mitsu, vagy bepróbálom ismét a csobogógépet.
(Megnézték amikor kijöttek, és fullon volt a hűtőközeg, nem lehetett rátölteni többet. Egyébként írja a Daikin gépkönyve, hogy ez a jelenség létezik és nem tartozik a garancia alá, de azt nem gondoltam, hogy ennyire hangos lesz. Beindul a hűtés és úgy szörcsög, mint kifogyott pohárból a szívószálazás) -
TeeJay
félisten
Töltsenek rá hűtőközeget és megszűnik ha van benne bőven
Syen Muse Next = Gree Comfort Pro csak a beltéri egység műanyag burkolata más dizájn
Syen a Gree leánymárkája, árérzékeny ügyfeleknek tartják fent a Gree Pulse és Comfort Pro olcsósított Syen verzióját Charm és Muse Next névenGree Smart One viszont már nincs Syen néven
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpársportok
- Gitáros topic
- Windows 11
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Softmodolt PS3 Slim - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest