Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
válasz
boltvarazs
üzenetére
Az csak a laboratóriumi tesztkörülményekre vonatkozik. A procut sheet alján leszokták írni a kondíciókat, de végül is csak a tesztelt kinti-benti hőmérséklet kombinációkra vonatkoznak.
-
-
Máté94
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Biztos? Nézd meg újra.
Az ATXD az a régi Perfera kültéri + Comfora beltéri. 
Igazából ezt a kettő thread-et olvasd el róluk.
https://akkudoktor.net/t/preisguenstige-splitklima-aus-italien-daikin-siesta-serie/10322
-
TeeJay
félisten
válasz
fogkefe21
üzenetére
Mert ha jól emlékszem 15centi grafitos homlokzati szigetelése van 3rétegű ablakokkal és 5kW-os FTXC50C klíma nem tudott annyira leszabályozni hogy kvázi ne on/off-ként fűtsön.
3,5kW-os Perfera konzolos beltérivel viszont ezerszer jobb komforttal és főleg szépen leszabályozva fűti neki

41nm konyha+nappalit veheted úgyis hogy abból a konyhát részben kell hűtened mert ott ha főzés van jobb is ha nem megy a klíma ugyanis tele szedi magát kaja szaggal
Siófokon unokatesóm Ezüstparti 2. emeleti nyaralóját ami 75nm 1db Daikin Sensira FTXF35D hűti, pedig 2001-ben épült és még csak 5cm sima EPS szigetelés van rajta meg sima gatya 2rétegű ablakok nuku argon meg egyéb hőszigetelés javítással. Sőt azóta a gumitömítés mind szét repedezett és az ajtó vasalat sem zár rendesen.
32fok van mikor lemegyünk és a klíma 1 nap nyélgáz üzem után 23-24fokot csinál utána meg tartja.Nappali+konyha egybe van, körbe üvegezve nagy erkély ajtó Balaton felé
középen a bejárati ajtóig hosszú folyosó amiről jobbra balra 1-1 kb 12-14négyzetméteres szoba nyílik plusz egy fürdő meg egy külön WC.
Ha benyomom a klímát pár óra múlva már a bejárati ajtón belépve érezzük hogy jó idő van. -
csobi1
tag
Valaki vásárolt már a Dagimarketről Daikin ATXD35A ARXD35A klímát vagy ennek 2.5 kw változatát?
-
fogkefe21
csendes tag
válasz
boltvarazs
üzenetére
Miért cseréltetek le az 5 kW-t 3,5 kW-ra?
Nekünk elsősorban hűtésre kellene a klíma, meg max kiegészítő fűtésre átmeneti időszakban.
Közben elővettem az alaprajzot, 41 nm a konyha és nappali egyben délre néző 3 nagy üvegajtóval + 3,7 nm a folyosó, de ez már kanyarban van. Sajnos elég rosszul becsültem meg eredetileg.
Akkor erre inkább a 3,5 kW az ajánlott méret? -
Janusz001
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Csak megerősíteni tudom a többieket, egy alaposan igénybevett klímánál a gőzölős szart se ér, hacsak nem újkorától kezdve hetente nem csapatod át vele.
-
boltvarazs
csendes tag
válasz
fogkefe21
üzenetére
Ha az segít, annó nálunk is a nappaliban 1 db 5kW-ost csöveztek be kb 39 m2-re.
Tavaly lecseréltük 3.5kW-os Daikin parapet perferára, de gondolkodás nélkül cseréltem volna le perfera splitre is. Nyilván az újabb le és felszerelés díja így plusz költség volt, szóval én ha tehetném ettől nagyobb területre is azonnal 2 db 3.5-est raknánk mert ilyen nagy területen az 5kW , ha jó a szigetelés, ugyan kifűti gond nélkül, de a hőkomfort sosem lesz azért tökéletes. Nem tudom az 5kW-nal hol van egyáltalán relevanciája. Pláne hogy egy sensira 5kw-os valójában fűtésben asszem csak 4,2 kw-ot tudott bár ha jól látom ez már változott, mindenesetre egy 3.5kw-os perfera is teljesen más kávéház lesz egy 5kW-os sensirahoz képest is... -
boltvarazs
csendes tag
válasz
Máté94
üzenetére
Áh valóban, igazad van, valószínűleg valami régebbi típus specifikációját dobta fel a net (talán webklimán), bár gyanús lehetett volna mert az 1.3kw min is hibás volt, hiszen valóban 0.8-ra tud lemodulálni.
mindenesetre ebben a táblázatban is a névleges teljesítmény 2.8 vs 4.00 kW.
Ennek a gyakorlatban mennyi a jelentősége? -
robag93
aktív tag
Ehhez mit szóltok egy pici hétvégi házba hűteni és egy picit kitolni a szezont fűteni 96k-ért (tehát kb. szeptember végéig, amikor már azért hidegek a hajnalok)?
-
TeeJay
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
A gőzös tényleg gáz... Midea motort kifingatott vele egyik mekkmester egy nyugdíjas néninek nálunk a telepen...
A gőz megy mindenhova és lecsapódik, a nagynyomású víz csak oda megy ahova spriccelem.
Deep Clean vegyszer meg a szakmában a tuti, akinek erre nem telik az ne tisztítson
Garancia kérdést lekorszke leírta, tudunk számlát adni mert f-gáz számos hivatalos szerelők vagyunk és ez a lényeg
Sokszor pecsét sem kell meg semmi mert azt öreganyám is be tudja írni, számlázni viszont csak klímás cég vagy egyéni vállalkozó tud aki be van regisztrálva a klímavédelmi hatósághoz
-
-
lekorszke
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ezt a forró gőzös dolgot elkell engedi, semmit nem ér.
Maximum az egy éve felrakott klimánál ami 2x volt bekapcsolva....
Csak szétszedéssel és normális vegyszerrel való átmosással lehet minőségi eredményt elérni!
A többi megoldás mind kóklerkedés és pénzlehúzás!
Ezt a gari kérdést átbeszéltük már párszor a fórumon.
Bárki megcsinálhatja akinek van hivatalos F gáz száma, a karbantartásról számlát állít ki és pecsétel a garifüzetbe.
Nálunk az alap mosás 20.000-. tól indul.
Ha 2x vagy többször kell vegyszerezni és átmosni 25.000/db főleg BP
De vidéken is ugyan ennyiért csinálom ha megyek.
Üdv -
Sziasztok!
Vidéken 2,5 kW-os klímák tisztítására, karbantartására a 14k/db elfogadható? Kérdeztem mit tartalmaz, forró gőzzel takarítják, majd fertőtlenítik szerrel. Külső-belső burkolatát szétszedik, kitakarítják és elvileg valami hőmérsékletet is ellenőriznek.
Ők telepítették tavaly, mondta, hogy rendeljem is meg a karbantartást, én szeretném veletek csináltatni, de megkérdezek mást is. Hogy akkor nincs garancia monológot elkezdte.
-
TeeJay
félisten
válasz
fogkefe21
üzenetére
Daikin Sensira FTXF35E/RXF35F jó páros
fórumban többek által kitesztelve 110wattig leszabályoz és fűtésben is sokkal jobb mint a kínai gépek.
Nagyon sokan egész télen végig fűtenek vele gond nélkül.
Kicsit gondold át az 5kW-os témát mert később csalódnál ráadásul egy 5kW-os Daikin ami viszonylag még halk is az 5kW-os gépek között van vagy 520ezer csak a gép és még a telepítés sehol nincs -
fogkefe21
csendes tag
Vezeték van csak a kültérihez, több helyre nincs, gondolom padláson keresztül lehetne ügyeskedni. Ez nem hangzik jól bakker, bár igazából a kültérit sem tudnám hova tenni csak a masik mellé, mert balról jobbról szobák vannak, egy falam van csak a kertre, szóval futna a cső a falon...
Gree smart one és a legolcsóbb Daikin között vacilálok most már csak, de akkor ez lehet patthelyzet és át kell gondolni... köszi az infókat!
-
TeeJay
félisten
válasz
fogkefe21
üzenetére
1 kiállás az mit jelent? Be van csövezve már vagy csak valahol van egy áram kábel a kültérinek?
5kW-os gépből halkat én még csak Daikint láttam aminek még elviselhető a kültéri hangja is de beltériben éjszakai módban az is 31decibel hűtésben és 30decibel fűtésben
Ettől a kínai gépek biztosan hangosabbak még pluszban
Ezért szoktunk ekkora négyzetméterre inkább 2db 3,5kW-os gépet ajánlani két oldalra mert az komfortosabb és halkabb is plusz fűteni is jobban lehet 2 géppel két oldalról
-
TeeJay
félisten
válasz
fogkefe21
üzenetére
2db 3,5kW-os géppel vagy 2,5kW-os géppel jobban jársz, halkabbak lesznek és hatékonyabbak.
5kW-os gép 1,5kW alá ritkán megy inkább leáll és ha te csak 24-25fokot akarsz kb on/off klímád lesz inkább, plusz ahol a beltéri lesz ott jégverem lesz hogy az 55nm-t hűtsekültériben 5kW-os halkabb gép főleg japán vonalon van pl Daikin FTXF50
Más gépek 5kW-os kültérije teker rendesen -
Reggie0
titán
-
fogkefe21
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi három klímán gondolkodom, ezekhez lenne ajánlas alapján szerelő:
-AUX ASW-H18E3A4 / CMR3DI-C7-5 Helia
-TCL Elegance TCE-18ELG
-Gree Airy GWH18AVDXE-K6DNA1A
Szerintetek melyik a legjobb a három közül?Közben olvastam, hogy a fórumon nagyon ajánlotta a Daikin FTXF50F / RXF50F Sensira. Ez jobb lenne? Többet tud mint a fenti három?
Vagy esetleg a Panasonic KIT-BZ50-ZKE ? -
Máté94
addikt
válasz
boltvarazs
üzenetére
Szerintem rosszat néztél, de a lényegen nem változtat.
-10, -15°C fokon is kevesebb mintt 200 W a különbség, tehát elenyésző.

-
TeeJay
félisten
válasz
boltvarazs
üzenetére
Maximum akkor ha árban olcsóbb.
Ha közel azonos árban van én akkor egyértelmű hogy a 3,5kW-os Perferát venném
-
Máté94
addikt
válasz
boltvarazs
üzenetére
Akkor végülis is maradhatsz a 35-nél, mert ahhoz vagy szokva.
A 0.5 kW a különbség a maximum kapacitásuk között fűtésben.
-
Joe63
tag
válasz
boltvarazs
üzenetére
ha egyformán le tudnak szabályozni, akkor a 2.5-nek csak akkor lenne létjogosultsága, ha jelentősen olcsóbb lenne, szerintem
-
boltvarazs
csendes tag
válasz
Máté94
üzenetére
Hát nem tudom. Nekem egy kb 9 és egy 12-13nm2-es szobában is 3,5-es van és egyenletesen tökéletesen mennek. Igaz az ajtók nyitva vannak így egységesen fűtik a házat a helységekből is. Valszeg a 2,5-es is megoldaná de azért a januári extrém hidegben már biztos vagyok benne hogy ott jobban erőlködött volna a 2,5-es, míg normál téli viszonylatban meg a 3,5-es sem fogyaszt többet. Ezért is kérdezem hogy vajon kiknek lehet jó/jobb valóban egy 2,5-es...
-
Máté94
addikt
válasz
boltvarazs
üzenetére
Ilyen 15 m2 alatt, de belmagasság és szigetelés függvényében.
Nyilván itt hőmennyiséget kellene számolni.Mennyit állít elő minimumon a kisebb, mennyit a másik és ezt összevetni hol haladná meg a hőigényt bizonyos külső-belső hőmérsékleten.
Adatlap alapján a beltéri-kültéri ventilátor sebességekkel játszadoznak, és talán az áramfelvétellel. -
boltvarazs
csendes tag
A kollégám hozott 2 db perferát (helyileg Budapest, de szállításban tudok segíteni.)
Vagy most hétvégén vagy május 4 után vehető át.Akit érdekel privátban keressen!
Más: van szerintetek olyan szobaméret (jól szigetelt) vagy bármilyen eset, ahol a 2,5-es Perfera már előnyösebb lehet mint egy 3,5-es? Mindkettő ugyanarra tud leszabályozni, de talán ahol felesleges a 3,5-es plusz teljesítménye, ott lehet egyenletesebben működhet egy 2,5-es?
@TeeJay, szerinted?
-
windy
tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
Még nincs hat éves a géped, úgyhogy jó tíz évig meg sem kell fordulnia a fejedben, hogy lecseréld. Számtalan 20 éves Daikinhoz járunk karbantartani. Elég jól működnek most is.
-
TeeJay
félisten
válasz
spiritex
üzenetére
A Daikin Comfora alapból FTXP..N a kültéri meg RXP..N
Sensira FTXF..E vagy már F végű gyárilag wifis, kültériből meg most RXF..F-et adják ott az E kültéri ki lett vezetve.
Szóval FTXF-D az már felejtős mert 2023 előtti gép
Amúgy a Comfora nagyon nem éri meg. Igazából annyival tud többet hogy a beltéri wifis gyárilag, motorosan tudod jobbra balra irányítani meg ugye a kültéri egység 4,2SCOP helyett 4,6. Cserébe egy halom felára van a Sensira-hoz képest.
Ha már jobbat akarsz akkor Perfera legyen
-
spiritex
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Közben leesett, hogy simán rám akarták sózni a régi FTXF-D-jüket, és már amikor kint voltak felmérni, készítették elő ehhez a terepet azzal a dumával, hogy a Comfora (amihez kértem az árajánlatot!) legújabb modellje már nem 770 mm széles, hanem annál szélesebb... Gondolom arra számítottak, hogy a laikus majd úgysem tudja megmondani, hogy melyiket rakták fel neki, hiszen nincs ráírva. Ezek után nyilván az első dolgom az lett volna, ha nem dobozban hozzák, hogy lemérem a beltérit mérőszalaggal, hogy milyen széles, de inkább elengedem őket...
-
Aske
aktív tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Őszintén szólva én ezt a dobozolás dolgot továbbra sem értem. Ott akkor az egész klíma már egy ginpszkartonra van felfogva és hátul mennek ki a csövek? Vagy pedig a klíma a rendes falon van, és az oldalra menő csövek vannak eltakarva? De hogy néz ez ki pontosan? Hogy néz ki az átmenet a gép és a gipszkarton között?
-
takacsbotond
őstag
Daikin Perferám van, amit Windyék telepítettek, és nem tervezem jó ideig még cserélni, pusztán kíváncsiságból kérdeztem, hogy elszakmázgassunk róluk, mert nem sok szó esett eddig erről a fórumon.
-
TeeJay
félisten
Ha úgyis gipszkarton lesz akkor hilti szalaggal fel szoktuk rögzíteni a csöveket a falra aztán mehet rá a gipszkarton. Kár bonyolítani mert a hilti szalag szépen tartja, ilyenkor merev cseppvízcső kell annak nem lesz hasa és méterenként egy rögzítés lejtéssel hogy a cseppvíz tudjon folyni aztán kész is.
Dekor csatornával ugyanez 3x2 szigetelt rézcső és mellé cseppvízcső (lehet közösíteni mert 3 klíma is elmegy 20-as cseppvíz csövön lazán) és 3 kommunikációs kábelhez már kell a 90x65mm-es dekor csatornaAzt is csinálhatod hogy első körben 90x65-ös dekorban megoldják és ha zavar arra tesznek gipszkarton falat és kész.
Beltériből jobbra ki lehet állni ha dekorcsatornás elvezetés van viszont ha gipszkartonba menne akkor csak bal alsó sarkánál lehet beállni a klíma csővel mert középen kell a hollanderes kötést csinálni, ott ha jobbra állnál ki a gipszkarton mögöt kellene kötni ami eléggé lehetetlen
Na meg ugye falba se teszünk kötést mert sose lehet tudni mikor kell leszedni a beltéri egységet valami hiba miattHa jól látom 3-as multit nézel, itt a Daikin nagy király egy 3MXM68A9 kültéri meg hozzá 3db FTXP35N Comfora beltéri vagy még inkább 3db FTXM35A Perfera beltéri és füligérő mosoly lesz nyáron
Bár előtte 3 instant agyvérzés mikor meglátod csak a gép árát
-
Aske
aktív tag
Sziasztok!
A lakás kivitelezője fogja készíteni az előcsövezést a klímáknak. Úgy döntöttem végül, mindhárom szobában legyen klíma.Most ő mindenáron el akarja "dobozolni" gipszkartonnal a csöveket. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok, ti láttatok már ilyet. Ilyenkor dekorcsatornában futnak a csövek, és az van kvázi gipszkarton mögé rejtve, vagy pedig szabadon futnak a szigetelt csövek?
Tudtok esetleg mutatni pár képet hogy szokott ez kinézni ha rendesen meg van csinálva?
Őszintén azon gondolkodok, nem volna-e elég első körben sima dekorcsatornában futtatni a klímacsöveket, aztán ha nagyon nem tetszene, akkor esetleg utólag bedobozoltatnám. Vagy felejtsem el mert ez annyira ronda lenne?Amúgy 3 klíma kalorikus csöveinek mekkora méretű csatorna kell? A kondenzvizet az falban vezetjük a lefolyóba.
Ja és mégegy dolog, ez most lehet egy kicsit butus kérdés lesz, de a beltériből ki lehet állni jobboldalra is (Klíma2) igaz?
Köszi előre is a segítséget!
-
TeeJay
félisten
válasz
takacsbotond
üzenetére
Az hogy nézz inkább Daikint vagy Mitsubishi-t vagy kínai közül Gree és TCL-t
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Xiaomi klímákkal kapcsolatban valakinek van tapasztalata? Mi a véleményetek róla? -
BundyDr
csendes újonc
válasz
BundyDr
üzenetére
Mind a Mitsubishi AP42 mind a Daikin fűtésre optimalizált Perfera FTXTM40 képes leszabályozni 150-155 Wattig, mindkettő számomra pozitív csalódás. Ami érdekes, hogy a Mitsubishi AP25 265 Watt alá nem szabályoz le, míg a 4,2 kW-os 155-ig lemegy.. Shelly Pro 3EM méri az összeset, a biztonság kedvéért megnéztem és a H tarifás órával megegyezően mérnek, tehát pontos a mérés. Az AP25 2020-as, míg a 42-es 2022-es telepítés, gyártás, lehet ennyit változtattak volna rajta? Az AP42 - illetve feltételezem az utód AY42 is - abszolút best buy fűtésre. Dupla soros kondenzátor, halk beltéri, kültéri, -10 fokban is lead 4,2 kW-ot.
-
Flinter
tag
Szervusztok!
Az vajon miért/hogyan van, hogy a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság - szerintem igen bénán megoldott - "Térképes képesített vállalkozás kereső"-jében alig találok pár "helybéli" klímást?
Olyanokat se, akik évtizedek óta, és most is klímáznak. Meg hát a környéken (vidéki megyeszékhely) szerintem tucatnyi+ szaki hirdeti magát/foglalkozik klíma telepítéssel.
(Egy split klíma telepítésről lenne szó. Gondoltam ott találom a legtöbb szakit - mint pl. EON regisztrált villanyszerelők listája - de utóbbi legalább átlátható és nyilvános.)
https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/kereso.php -
spiritex
veterán
[Ez] a meglévő klímánk, amit 3 éve szereltek fel. Az mekkora gondot jelent (és mennyire sürgős a javíttatása), hogy ennyire szétrohadt a rézcsövek szigetelése?
-
krx21
nagyúr
Megkezdődtek a fák virágzása… Rengeteg a nyárfaszósz, ami a kültéri egység ellensége…
Ki hogy védekezik ellene? Vagy lehet, hogy csak én aggódók?
-
spiritex
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
A Sensira fixen kattintható akár két külön irányba is a két oldala míg a Comfora csak mindent ide vagy oda tud forgatni
A Comforánál tényleg nem lehet fix pozíciókra (pl. 4 vagy 5 egyre magasabb állásba) állítani a legyezőket? Tehát nem tudom pl. csak fentre pozícionálni, hogy ne fújjon rám, ha mondjuk 2 méterre ülök tőle?
-
TeeJay
félisten
válasz
Pfiucska
üzenetére
Hamarabb lesz irigy minthogy hallja működni a gépet

Tapasztalat
Saját unokaöcsémnek telepítettünk öcsémmel ketten Siófoki ezüstparti nyaraló ablak alá egy Daikin Sensira-t amit a fél emelettel lentebbi 8méterrel bentebbi erkély tulajdonosa azonnali feljelentgetéssel nyugtázott.
Első körben az ügyvéd ismerős jelezte hogy nyugodtan maradjon a klíma, két alsó lakás tulaja aláírta hogy engedélyezi a felszerelést, hívjon hitelesített mérővel szakit aki majd megmondja hogy 8méterről fél emelettel lentebbről nem igazán fog egy Daikin klíma bármiféle hangerő értéket át lépni... Mivel ezt bukta volna utána az önkormányzatnál vagy hol tett bejelentést hogy a nyaralójának az értéke csökkent mert akadályozza a kilátást a kültéri egység
Erről mellékelt egy képet hogy mivel fél emelettel lentebb van a kültéri egység kb. a fák lombjaiból takar ki egy pár centit
Ezt is buktaVégül a parasztja mivel semmit nem tudott tenni azt csinálta hogy akár hányszor bekapcsoltuk a gépet és látta hogy pörög a ventilátor elkezdte ütni rúgni a nyaraló ajtaját hogy kapcsoljuk ki mert hangos a klíma

Leordítottam hogy menni fog a gép, pár napig még ilyen állat módra rúgdosta aztán mondtam unokatesómnak hogy át teszem a kültérit a Balaton felé erkélyre, így bukni fog egy kis helyet de legalább mehet folyamatosan mert nem fog senki se bele szólni.
-
TeeJay
félisten
Mert ragaszkodik az eredeti céghez aki csak kimegy és felveszi a pénzt de kimosni nem fogja a klímát...
Ezt szombaton lőttem
[link]
Ami durva hogy tavaly nyár elején telepített LG klíma ami már nyáron csepegett de bent
A tulajt kihívta az albérlő, és egy klíma tisztító spray-t fújt bele, mint látszik nem igazán ért semmit
A lényeg hogy tisztára mostam és küldtem videót a tulajnak hogy telepítési hiba van ugyanis a mekkmester úgy vezette ki a cseppvíz csövet hogy a beltéri bal alsó részén kb 2-3centivel fentebb van a fali furat alsó része mint a beltéri alatt végig futó gyári cseppvízcső így mint egy vízlépcső felfelé kell kimenjen a víz
Naná hogy áll az alsó 60-80centi csőben folyamatosan a víz és ha tele megy kosszal máris nem tud kifolyni
A klíma is ezért ilyen full penész 1 szezon után mert végig kapja vissza a csőből a vízpárát -
TeeJay
félisten
válasz
Csápájev
üzenetére
7éves gépnél már nincs garancia, hívja nyugodtan az eredeti céget
Ez a mocsok 7éve van rajta nyakamat tenném rá
szóval potyára fog fizetni ismét 
Kiveszik a szűrőt és 5perc múlva ott sem lesznek 20-25ezerért
Mosózsákkal úgy kimosom hogy jobb lesz mint újkorában
Rézcső nem tömődik el, amire te gondolsz az a cseppvízcső ami PVC és azért nem látsz cseppvizet mert még nincs elég meleg, kint meg szeles idő volt ma száraz levegővelHa eső után lesz 35fok te meg 18fokra rakod akkor majd lesz cseppvíz
-
válasz
Pfiucska
üzenetére
Ezt a helyi építési szabályzatban tudod megnézni, bár távolság szerintem nincs meghatározva, mivel ahány klíma annyiféle zaj. Két méter az semmi, tuti át fog berregni a szomszédhoz, ha ott ők közlekednek, jönnek-mennek, nyitott ablaknál alszanak, máshova tenném a kütériket, mert csak gond lesz belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Le Mans Ultimate
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ingatlanos topic!
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Eredeti játékok OFF topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB 512GB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ma is egy klíma át telepítés meg 2darab 2-es multi klíma tisztítás volt és már pakoltam be holnapra, panel telepítéshez meg 3darab Daikin tisztításhoz plusz megyek felmérni 2. kerületbe egy lakást
Az ATXD az a régi Perfera kültéri + Comfora beltéri.