- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
senior tag
Elképzelhető, hogy a jövőben néhány filmet(bár nincs túl sok) ahol a FEL ténylegesen észrevehető előnyt hoz a base layerhez képest, elkészítek majd olyan formában amit kb minden dolby vision-t tudó, de FEL-t nem kezelő médialejátszóval és tv-n is lejátszható lesz úgy, hogy a FEL nyújtotta előny is látható lesz majd.
-
blakey
titán
válasz
rendon
üzenetére
Van valami megoldás a filmek lejátszására?
- ha a TV-t használokd mint lejátszót, akkor sok értelme nincs a remuxoknak, mert a többség P7 és tartalmazza a plusz FEL réteget, ezáltal a TV nem fogja normálisan lejátszani. "Egyszerűbb" anyaggal próbálkozz, P5, P8. HDR10+ is felesleges, mert a TV nem tudja. -
Tyrone89
senior tag
-
rendon
tag
Sziasztok!
Van egy LG G2.
Hetek óta nem játszik le filmeket a belső médialejátszója. Amit eddig gond nélkül meg tett. Valaki tud valami hibáról? Általában ezek a fájlok nem tetszenek neki, UHD.BluRay.REMUX.DoVi.HDR10P.mkv. -
MM
őstag
Még lenne pár kérdésem, mert végül a WOLED-es Samsungokat inkább kiejtettem a képből, maradt az 55S85F és a 65S90F.
Ha van még elérhető LG 65" G4, az hogyan viszonyul a 65S90F-hez? RTINGS szerint felskálázásban jobb, többi kb egál, de ez is még WOLED. Amit 5 év garanciával azért bevállalnék.
Elvileg 3 év garanciával hirdetik, erre vajon él az 5 év a panelre?
Ráadásul G48 modell, ami szerintem nem itthoni (talán német piacos?), így necces lehet az itthoni ügyintézés is. -
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Ezek rtings-es vásárlások és/vagy tesztkészülékek. A széleken lévő sötétebb megjelenítés technikai adottság, minden darabon jelen van. Az OLED-ek 50%-os szürkénél és felette már szép homogének, fekete közeli szürkéknél szokott problémás lenni esetlegesen, WBC kijelzőn elsősorban volt maradandó. Evo, ex, mla, tandem, qd-oled kijelzőkön inkább átmeneti jelleggel van csak jelen.
-
alaves
addikt
-
shaggy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Lg B5 hol kell beállítani, hogy ha bekapcsolom ne a webos induljon, hanem a hdmi1 telekom box? -
Sasi001
őstag
válasz
Lackó1984
üzenetére
Én egy évig küzdöttem az Lg- vel nekem az bőven elég volt. De engem nem igazán érdekel a szerviz ha nem kel igénybe venni. Akárhogyan is nézzük, a Samsung qd-oled-el sokkal kevesebb a meghibásodás, főleg panel téren. Egy tápot kicseréltetek akár a garancia lejárta után is de egy panel csere már abszolút gazdaságtalan. Az Lg tele van olyan hibákkal amit a mai napig nem küszöböltek ki. Ebből elég is csak a panel rothadást említeni. Biztos jól esik valakinek, ha lejárt a garancia és rohad a panel. Sok esetben volt akinek panelcserénél sem volt szerencséje, és kezdődött minden előröl mint nálam is. Már a tudat, hogy ezzel kel foglalkoznom is idegesítő számomra. Nem azért vettem egy termeket, hogy állandóan a szervizhez igazodva várjam őket, van elég dolgom.
“2 hét az ügyfélszolgálattal történő veszekedés volt.”
Érdekesség képen anno az Lg-t hívtam mert a távirányító egyik gombja nem reagált a nyomásra. Be kellett vinnem a szervizbe, és kb. két hét után kicserélték. Szintén távirányító probléma volt a Samsung S95B-nél hamar lemerült. Felhívtam őket, videóhívás, be kellett kapcsolnom a tevét, ahol megnézték a típust stb. és két nap után postázták. -
-
Sasi001
őstag
válasz
Lackó1984
üzenetére
Egy táp hiba azért nem a világvége. Nem mondtam, hogy hibátlanok, de a qd-oled-nél lényegesen kevesebb a hiba. Nincs panel rothadás-tinting, jó a homogenitás. Lg-nél sok esetben a panel csere is lutri. A tinting miatt nálam eleve kilőve, mert nem bírom elviselni. Én egy évig küszködtem az Lg-vel mire kaptam egy csere utalványt. Nem volt egyszerű és nem volt olyan jó a hozzáállás mint itt írják páran. Nem mindenkinek van rossz véleménye a Samsung szervizről, mint ahogy jó sem az Lg-ről. Viszont már a második qd-oled-et használom problémamentesen.
-
mvkly
senior tag
Köszi a tippet, ami írtál az az LG fölhatalmazott márkaszervize, e mellett ott van még a hivatalos is, szintén BP, meg egyéb honi helyeken. Így 2 vonalon is érdemes informálódni. A +3 éves garit valszeg megveszem, nem ezen fog múlni (kértem díjbekérőt a sráctól manóéknál).
Amúgy tuti túlreagálom a beégést, ésatöbbit, bár izgulni nem izgulok rajta, csak hosszú távra tervezek. Ha konstans hiba lenne, a kutya sem venne oledet. -
válasz
mvkly
üzenetére
Én anno beszéltem a Szervíz KFT vel, -nagyon rendesek- még a Philips vásárlásakor, ők az LG és Philips hivatalos szervíze.
Azt mondták hogy ha zavaró(tehát jól látható helyen van) akár pár pixelnél is már cserélik.
Szerencsére nekem 4 év után nincs egyetlen darab rothadás vagy halott pixel sem, pedig 11000 óránál járok. Most már mindegy is mert lejárt a gari pár hete. ( 3+1 év volt rá). -
hyppo!
aktív tag
-
mvkly
senior tag
válasz
mvkly
üzenetére
Alzánál vettem meg végül a 42" C5-öt. Most már nincs rá mód, hogy a kiterjesztett garit, azonnal cserét, stb. később vásároljuk meg. Egyedül díjbekérő formájában van 2 hét "gondolkodási idő", ha nem jelölted be rendeléskor a fenti opciókat. A +1/+3 év lefedi a panelmeghibásodásokat, nincs kisbetűs rész. Viszont 4 vagy 5%-ot meghaladó pixelelhalást, rohadást vesznek alapul panelcseréhez. Ez azért elég meredeken hangzik.
LG pesti szervizénél még nem regisztráltam, az ottani min. cserére jogosult hibás pixelszámot (amit a topikban asszem 10-nek adtak meg) még nem tudom. -
Lackó1984
tag
válasz
Sasi001
üzenetére
Ezt miből gondolod?
Családban van egy 65S90D, ami táphibás lett, sípolt. Azt a szenvedést, amit az ügyfélszolgálattal átéltem, nem kívánom senkinek.
Ezen kívül fel tudnám sorolni, azt a további pár példát, ami Samu TV-vel történt.
Ezek LCD-k voltak.
-Gari után 2 héttel meghalt 43 colos
-új QN80 ledobálta az ARC eszközt, visszavittem
-új QN95 nem csatlakozott wifire, visszavittemEzek után visszatértünk az LG-hez. Egészen eddig, az oled pixelhibáig egyikkel sincs semmi gond. Van még egy B2 is, azt majd megnézem (anyóséknál van).
Szóval nálam a Samsung lejáratta magát a minőség ellenőrzéssel, vagy annak hiányával és az ügyfélszolgálattal. Persze ez csak az én személyes tapasztalatom, nem akarok befolyásolni senkit.
-
eL Geri
őstag
Sziasztok!
Valószínűleg már sokan tudjátok, de jöttem ide is duzzogni egy kicsit, illetve hátha nem tudja még valaki.
Péntek óta nincs Magyarországon (se) Dolby Vision támogatás a Disney+ -on.
Ez nekem most épp azért fáj nagyon, mert pont kedden szántam rá magam, hogy előfizetek a prémiumra egy éves számlázással. De G4 tulajként nem vagyok hajlandó elengedni a DV-t. Szóval marad a warez… remek
Olvasni ezt-azt, pl. hogy valami jogi ügy kavart be a németeknél. De ez nem hivatalos. Szerintem csak spórolnak és nem is jön vissza.
-
Sasi001
őstag
válasz
Lackó1984
üzenetére
El is engedtem a c1 után és ez csak egy a hibái közül. Utánna vettem s95b-t, a mostani pedig 77s95d. Egyikkel sem volt gondom. Lehet jó az Lg szerviz de köszönöm akkor sem. Maradok a qd-oled-nél. Mielőtt felháborodna valaki ez az én véleményem de tiszteletben tartom mások döntését, véleményét is.
-
Tyrone89
senior tag
A Terminator első részéből készítettem új verziót. Benne angol TrueHD Atmos és DTS, valamint két magyar ac3 hangsáv és magyar full felirat. 49 GB a mérete
-
Gtaati
őstag
Helló!
Ha már annyit volt emlegetve a panel rothadás. Megnéztem az öreg 55B7-t. Azt tudni kell hogy 2017-es vásárlás és két éves korában volt egy panel csere, talán a B8 panelja lehet, kb 12-13 ezer óra és 7-8 éves lehet ez a csere utáni adatok. Hát a piros színnél elég jól kivehető a probléma, főleg a panel szemből nézve a jobb oldalán rendesen és a felső szélén is, bal oldalt alig van alul meg semmi, érdekes.... Az is hogy nem minden színnél jelentkezik egyforma mennyiségben.. Nyilván napi használatban ez nem szembetűnő és most is hálószobában teszi a dolgát, de ettől függetlenül aggasztó a jelenség..... Remélem az új 77C51LA nem lesz ilyen, vagy még elő jön garancia alatt....
[Video a jelenségről] gyenge idegzetűek ne nézzék meg

-
mp54
senior tag
válasz
tipcsibacsi
üzenetére
Én Pana 50g30-at (hibátlan még most is...) cseréltem Samu 65s95f-re...(600k)
-
Atomgeszi
nagyúr
Ha mondjuk PS-eztek vagy streaming és ki kell ugranotok valami miatt előreláthatólag 5-10 percre akkor LG tvnel a távirányító fogaskerék, és utána Képernyő KI megfelelő erre?
Mert mondjuk nem szeretném a játék menüjében vagy játékban hagyni arra az időre.
Vagy attól sem lesz baja?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Egyrészt körülményes az ügyintézés. Másrészt olyan érzése van az embernek, mintha arra menne ki az egész, hogy hárítsanak.
Például a hiba bejelentése után jellemzően az a protokoll, hogy videóhívásban bizonygatni kell, hogy hibás a készülék. Ráadásul általuk meghatározott távolságról olyan tesztképekkel, ami a legtöbb hibát elfedi. A durvábbakat is.
Maga az egész folyamat is ritkán megy le gyorsan. Általában hetek. Egyébként erélyesen kell velük viselkedni.
Szerk.:
Maga a Samsung sem igazán partner, de a szerviz sem túl jó, ha nem valami normálisabb alvállalkozóval kerülsz kapcsolatba. Pesten a hírhedt Oktogon szerviz csinálja az egészet. Gorenje -vel kapcsolatban is lehet szerezni negatív tapasztalatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor Magic V2 - origami
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Warships
- További aktív témák...
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG OLED65C41LA OLED 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Vivobook Go E1504GA-NJ284TW Notebook
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Néztem egymás mellett mindakettőtt.

- TCL C9K (csúcs kat. miniLED TV):
-QN95D (csúcs kat. miniLED TV):
Vhiktor