Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
Ez itthon az új kedvenc csak az adott édesítőt felezni kell. Vagy a süti egyéb alkatrészeit duplázni, mert az eredeti édesítő mennyiséggel túl gejl. link
Én vagy Dia Wellness 4x-es vagy a 4x édest használom hozzá ami Eritrit és Stevia keverék -
-
Moleman
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Én a 20 dekás előrecsomagolt zacskós változatot szoktam venni, mikor 1299-ért akciós (van belőle sima és zöldfűszeres-fokhagymás is), azt csak megvárom míg kiolvad, és bedobom a forró serpenyőbe, gyorsan lepirítom. Kis fokhagyma, chili, kb 1 deci tejszín, parmezán, kicsi tésztavíz, összekeverem a spagettivel és kész is.
-
tibbike01
addikt
Sziasztok!
Ma vettem a Lidlbe ilyen kimérős fagyasztott garnélát. Serpenyőben spagetti tésztával akarom megfőzni. Valami tuti receptet tudnátok ajánlani? Illetve az érdekelne leginkább, hogy fagyasztott állapotban kell a serpenyőbe dobni vagy engedjem ki, mossam át? Nem szeretnék erős hal ízt érezni.
-
-
btraven
őstag
Kenyérsütőgépnél benne hagyjátok a kenyeret a tartályban/üstben a gépben amíg kihűl?
Tegnap benne felejtettem és teljesen más állaga lett. Mondjuk nem rossz. -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Fedeles üveg edényeket (téglalap, négyzet, kerek is lehet a kisebb) hol lehet jó áron venni?
A téglalap kb. 20x15 cm-es (maradék étel tárolásra), a négyzet 15x15 vagy 20x20 körül (savanyúság tárolásra is).
A tető jó lenne ha nem a négy oldalon pattintós lenne de ahogy nézem olyan már nem nagyon kapható. -
válasz
AssAssynn
üzenetére
Ez viszonylag egyszerű és finom tészta:
Tészta
- 4 tojás
- 180 g cukor
- 200 g liszt
- 1 dl olaj
- 1dl tej
- 1 csomag sütőpor (vagy 9 gramm szódabikarbóna)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 citrom reszelt héja
Szétválasztod a tojásokat.
A tojás sárgáját elkevered cukorral, aztán hozzáadod az olajat, folyamatos kevergetés mellett, majd a tejet is hozzáöntöd.
Aztán átszitálva hozzákevered a lisztet, fűszerkeveréket, citrom héját, csipet sót és a sütőport/szódabikarbónát.
A tojásfehérjéből habot versz, ebbe kerül a vaníliás cukor. Majd belekevered a masszába, amit a tojássárgájából csináltál, óvatosan forgatod, nem töröd össze a habot!
Kikent formában előmelegített sütőben 160 fokon megsütöd. Tűpróbáig kell sütni. Attól függ mekkora a forma, 15-20 perc környékén ránéznék. -
AssAssynn
addikt
válasz
krizmo_
üzenetére
Nekem igazából bármi megfelel, a szempont csak tényleg annyi, hogy kisgyerekekkel akarok vele kézműveskedni, szóval ne legyen túl nehéz, és lehessen szilikon öntőformákba önteni, mert Temuról vettem sok szép, aranyos formát, ami biztos, hogy nagyon tetszene nekik. Az elején sima mézeskalácsra gondoltam, mert ahhoz is vannak aranyos kiszúróink, csak azoknak a formái nem annyira látványosak, meg azt utána festeni, díszíteni kell, hogy kiadja a mintát. A szilikon formában pedig minden meglenne. De nyilván, ha lehetne a mézes kalács/puszedli tésztát annyira folyósra keverni, hogy belefolyjon a szilikonba, és utána sütés után is megtartaná a mintát, akkor nekem az lenne a tökéletes, csak gondolom azt nem lehet úgy megcsinálni.
-
válasz
AssAssynn
üzenetére
Nem gond, ha "púposan" fognak megsülni, kicsit olyanok lesznek, mint a muffinok? Ilyen receptem van.
Bármilyen süti karácsonyi ízvilágú lesz, ha teszel bele mézeskalács fűszerkeveréket, pont tegnap sütöttem almás pitét és tettem a tésztába, nagyon jó lett.
Mézeskalácson, vagy keksz szerű tésztán nem gondolkodtál? -
AssAssynn
addikt
Karácsonyra akarok a gyerekekkel olyan süteményt készíteni, aminek a tésztáját bele tudom önteni kisebb méretű, állatkás, stb mintájú szilikon sütőformákba. Később ezt díszítenénk. Fontos, hogy a sütés után is látszódjon az eredeti mintázat. Es lehetőleg ne túl sötét tészta legyen, mert az nem adja ki a formát és nem jól díszithető utána. A kérdés, hogy milyen süteményt, vagy inkább tészta fajtát ajánlanátok ehhez a művelethez? Előny, ha karácsonyi ízvilágú, de nem feltétel. És lehetőleg ne kapjon az ember cukormérgezést sem tőle.
Az is előny, ha könnyű az elkészítése. Ez inkább tényleg a kézműveskedésről szólna és nem a gourmetről.Kérlek segítsetek.
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnék venni ajándékba egy serpenyőt. 28 cm-nél szélesebbet szeretne, és lehetőleg minél magasabb oldalút. Sütőbe rakható kéne (levehető vagy fix fogantyús), ha lehet fedővel. Tartós tapadásmentes réteg legyen benne (gránit, kerámia), mert sima inoxot nem akar.
Nem bánnám ha 50 rugó alatt megúsznám!Tudnátok segíteni?
-
Valaki tudna abban segíteni, hogy egy Whirlpool AKZ 6230 NB beépíthető sütőbe pontosan milyen utángyártott tepsit kell venni?
Csak a kihúzható rácsot kaptuk meg hozzá. Van jelenleg tepsink, de nem pontosan illeszkedik. -
válasz
Derron
üzenetére
A Kitchen Aid nagyobb verziója van nekünk, ha több tésztára lenne szükség, akkor érdemesebb nagyobb gépet venni. Minimum egyszer használom hetente, szóval jól bírja. Jól mutat a konyhában, nagyon szép gép. Én nagyon szeretem a húsdaráló adaptert, amivel vettük anno.
#13548 Beni 2360
Utána nézve jobb a Kenwood mível spiral dagasztó horga van.
Ahogy a KA-nak is.
-
Beni2360
félisten
Van nekunk túl főzött s.barack lekvár ami nagyon kemény így évek után. Mivel lehetne turmixolni egy egy üveggel, hogy tudjuk kenni.
Szilva lekvár keménységű. -
Beni2360
félisten
válasz
Derron
üzenetére
A Kenwoodhoz tudok pluszba 20% kupont.
A a pdf-ben le van írva, hogy dagasztashoz mennyi a max liszt.
A másikban meg 3 fajta Watban van a legkisebb csak keverésre elég.
Utána nézve jobb a Kenwood mível spiral dagasztó horga van. A gyártó oldalán még tart az akció és ha elfogadja hozzá még a 20%-s kupont nem gondolkodnék. -
Helló!
Konyhai aprítóból van esetleg tippetek melyiket lenne érdemes? Hagyma, gyümölcsök, zöldségek aprításához kellene. Elég nagy a kínálat, olvasgattam sokat, a legtöbb típusról vannak pozitív és negatív vélemények is.
Köszönöm szépen!
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Karácsonyra ajándékba szeretnék vásárolni egy robotgépet, 2 típussal szemezgetek:
-Kitchen Aid 175
-Titanium Chef Baker XL ezüst KVL85.594SIKenwood esetében ehhez a géphez már lenne 3 kiegészítő is, míg a Kitchen Aid hez csak az alap gép jár.
Kitchen Aid et sikerült élőben megsimogatni, érzésre van benne anyag, de ha jól tudom a Kenwood is fém vázas, gondolom az is bírja azért.
Amit különbségnek találok, hogy a Kitchen Aid gépnél 1kg lisztet ír, míg a Kenwood-ra csak 910g lisztet. Használ esetleg valaki ilyen Kenwood gépet? Elbír 1kg lisztel is?
Néha sütök Pizzat amit 1kg lisztből csinálok, és 60-70% víz kerül hozzá, így a teljes tészta tömege nem lenne több mint 1,7kg. -
-
fradi81
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ezt még kipróbálom bár a végeredmény hasonló mint itt ez az átmenetes színárnyalatú, aztán majd váltok vas sütőre ha minden kötél szakad.
-
válasz
fradi81
üzenetére
Én inkább a recepten változtatnék, nálunk az Annuskám receptje jött be, annyi csavarral, hogy olaj helyett vaj megy bele, 5 ek olaj helyett 10 gr vaj.
-
Ajándékok
aktív tag
Van már ultrahangos konyhakés is. Kés élezés.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Cyberbeni
üzenetére
Egy kis leírás
Ebay-en időnként lehet találni olcsón is jó minőségű kést. -
válasz
Cyberbeni
üzenetére
Nekem nincs bajom a kerámia késekkel, nálam tartósak
A titok az, hogy nem tesszük mosogatógépbe, a fiókba a többi kés közés kizárólag a tokjában tesszük és soha nem adom az asszony kezébe (aki szemrebbenés nélkül elkezdi a leégett koszt vakarni vele a tepsi aljáról
)Csontot nem szabad vágni vele, kemény zöldséget, fagyott húst nem vágunk vele
Na, mivel a konyhában szokásos használati módok 90 %-ára nem használjuk, így persze, hogy tartós
Viszont felvágottat, húst szeletelni a legszebben kerámia késsel lehet
-
Cyberbeni
addikt
Konyhakésből kinek mi vált be? Van két kerámia késem, amiből az egyiknek az éléből már kitört pár helyen egy-egy kisebb darab, illetve nem lehet őket nagyon élesre fenni, plusz azt is hamar elvesztik, úgyhogy eléggé megérettek a cserére.
A pengék 15x3,5 cm és 17x5cm nagyságúak. Ha esetleg valakinek ezekben a méretekben van konkrét tippje, az is jöhet.
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsot, a késes módszer nekem nem vált be, veszek valami céleszközt, alin, temun láttam pár okosságot
A főzés jó módszer, de a családnak jobban ízlett a sült gesztenye, főleg azért, mert nem jöttünk rá, hogy a főtt gesztenyéről hogyan lehet eltávolítani azt a belső vékony barnás hártyát, ami sütés után 90 %-ban leválik a sült héjjal együtt, de főzéskor ráfő a gesztenye belére
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem próbáltam, de diótörő, csőfogó is jó lehet. Ha ezekkel fogod meg a gesztenyét, nincs a penge közelében a kezed.
krizmo:
"Az ízhez zsír kell. Több ízhez, több zsír.
Szerintem nem így van. A palacsinta ízét nem a zsiradék adja."
Nem a zsír (azért az is), hanem a pörk anyagok. A zsír egy része a tészta alá kerül. Ha több zsír van alatta, bemélyedések alakulnak ki a tésztán. Minél több a zsír, annál nagyobb ezeknek a felülete. Ezeken alakulnak ki a pörk anyagok. Nagyobb felületen, több pörk anyag (íz) keletkezik.
Ezeknek az íze akkor fejti ki leginkább a hatását, ha forrón, töltelék nélkül eszed a palacsintát. Amikor sütök, mindig csinálok pár ilyet. A többség természetesen minimális zsírral készül, a töltelék úgyis elnyomja ezt az ízt. -
-
Bandus99
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
ilyesmi? akár házilag?
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ráteszem egy deszkára, és úgy vágom be egy éles késsek, sosem fogom a kezembe.
Sokáig sütőben sütöttem, aztán kipróbáltam főzve, azóta csak úgy csinálom, szerintem úgy a legjobb, nem szárad ki annyira, és finomabb is. -
mephi666
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
én még 3-4 éve vettem mol-nál ilyen fekete nagykést meg kisebb zöldségpucolót: ezzel a kisebbel szoktam szárazon X-ben jó mélyen bevágni
elmúlt hetekben 3szor sütöttünk AF-ben és soha nem vágtam el a kezem... technikán múlik minden: konyhapulton a gesztenye, hüvelyk és mutatóujjal leszorítom és a kettő közt a pult felé tolva a kést vágok keresztbe-hosszába... majd áztatás 2-2.5 óra és sütés 205 fokon 20 percig...tegnapi adag:

-
totron
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nagyobb lyukú jékkocka készítőbe tedd, esetleg sütiforma vagy bármi megfelelhet ami közre fogja az ebadtát, hogy ne szökjön el. Éles kés vagy borotva.
Itt a répa legmakacsabb-legvastagabb részéből sikerült úgy kinyerni és viszontlátni a késpengét, hogy sikeresen megfiléztem a hüvelykujjam.
Fej fölé kellett tartani egy rakat ideig aztán és napokig vigyázni a rutinmozdulatokkal, még ragtapaszon át is. Félelmetes mennyi vért hordozunk magunkban nap mint nap. -
Hogyan lehet kényelmesen és főleg balesetmentesen kis keresztet vágni a sütni való gesztenyék tetejére?
Ma sikerült igen alaposan elvágni az ujjamat gesztenye beirdalás közben
Azt olvastam, hogy érdemes a gesztenyét pár órára beáztatni, mert akkor megpuhul a héjja és könnyebb bevágni. Na, én egész éjszaka áztattam, de mintha a dió héjját akartam volna puhítani
Semmivel se lett puhább, ellenben jó csúszós lett, nagy nehezen kb tizet sikerült bevágni, aztán a tizenegyedik vitte az ujjamat is
Miután feltakarítottam a vért, a maradékot konyhai bárddal kettévágtam és ment a forróvízbe, főzni
Amiket sikerült bevagdalni, azok mentek az airfryerbe, nagyon jó lett
Szóval ha lenne valami jó módszer a bevagdalásra, akkor maradnék a sütésnél. -
mephi666
nagyúr
válasz
BluEyes
üzenetére
ugyanilyet vettem, praktikerben
nem nagyon vacakoltam egyenletes előmelegítéssel... olaj kell azért hozzá, de hozza ugyanazt, mint szüleimnél a kb 60+ éves palacsintasütő... nem mellesleg az is kicsit meg volt görbülve, mert billegett
...miénk még nincs olyan szép feketére égve, de majd pár évtized múlva kialakul (olasz nyaralásra is vittük magunkkal, hogy süthessünk palacsintát az apartmanban
) -
BluEyes
őstag
válasz
fradi81
üzenetére
Natúr vas kell neked!
A legfaszább autentikus nagymamás ízt a piacos, magyar kisipari 2000 forintos vas sütő adja. Sajnos nagyon vékony anyagból készül, ezért óvatosan, lassan kell előmelegíteni, hogy egyenletesen melegedjen fel, mert különben hullámos lesz, onnantól meg macerás sütni vele. De filléres, egy próbát megér. [link]
Sokkal komolyabb a De Buyer vas, van a családban kék acél meg Carbone+ vas is, nagyon szeretjük őket. Kezelhetőbb, mint az öntöttvas sütő, de ugyanolyan jól süt. És elpusztíthatatlan.
[link] -
-
Ajándékok
aktív tag
Lenne pár élesztős kérdésem.
Ha jól tudom, az élesztő szaporodik és közben gázt termel, ez keleszti meg a kenyeret.
Miért kell 1kg liszthez több élesztő, mint 10dkg-hoz? Akár 1gr is el tud szaporodni. Nem
A receptekben azt írják:
1 felfuttatni
2 mindent beletenni, összegyúrni
3 keleszteni
4 Összegyúrni, keleszteni
5 formába tenni keleszteni, aztán sütni.
Miért van szükség a 3, 4-es pontra? -
Ajándékok
aktív tag
válasz
fradi81
üzenetére
Az ízhez zsír kell. Több ízhez, több zsír. Ha dobálva fordítanád, a kerámia nem jó.
Gyerek koromból emlékszem, amikor anyám a vas palacsintasütő mellé vett egy tefal mintás aljú teflonosat, abban ugyan az a tészta mennyiség, ugyan akkora, de vastagabb (puhább?) palacsintát eredményezett. Én akkor szoktam megfordítani, amikor a sütő rázásakor érzem, hogy a palacsinta hozzákoppan a sütőhöz. Ilyenkor már megsült, de nem égett. -
fradi81
veterán
Palacsinta sütőből milyen anyagút érdemes venni? A mostani valami kőszerű és teljesen jó, de csak egyszerű puha palacsinta sikerül vele, hiányzik az a retró égett szag meg a fekete foltok az íze is más. Alu,öntöttvas vagy acél?
-
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Mindig kínlódunk ezekkel a szalámikkal. -
totron
addikt
válasz
inf3rno
üzenetére
Van csont nélkül is. Ez jó, mert van választási opció, nincs benne a súlyban a csont. Ugyanakkor bordát csont nélkül venni...? A kettő találkozásánál van a lényeg ízben. Kevés a jó forrás, az is ugyanennyire fontos. Hacsak lehet háztól érdemes venni. Ami marhánál nem a legegyszerűbb mutatvány. De ha összejön és jó fajta, megfelelő tartásból és takarmányozással élt az állat, az élmény felejthetetlen. Azt már elrontani sem lehet.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
totron
üzenetére
Ja nem kint vagyok, csak ír recept oldalakat nézegetünk már egy ideje. :-) Azért furcsa, mert nem tűnik úgy, mintha lenne benne csont, mégis bordát írnak rá. Mondjuk valahol arrafelé kell keresni, mert a szalonna a borda alatt van emlékeim szerint és ugye bacon is meg rib is. Lehet a marhánál húsosabb is az a rész, mint a disznónál. Nincs vele nagy tapasztalatom.
Az lehet, hogy erről van szó? [link] Még sosem hallottam csont nélküli bordáról.

-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Az íreknél ez a bacon. Ez vajon milyen fajta hús lehet? Lehet ilyet itthon kapni?
-
-
totron
addikt
-
btraven
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Én is megszoktam, de most ennek a lidlis Pikok gyulai-szerűnek olyan héja van hogy úgy húzom ki egészben a számból, nem merem lenyelni mert a torkomon akad. Marha undi.
Viszont jó hír hogy újra vettem több akciós lidlis szeletelt Tilsiter sajtot és most nem párásodott be.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- LEGO klub
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi kamera + HUB + okoskonnektor eladó
- Philips EP5330 digitális automata kávéfőző tejtartállyal
- BOMBA ÁR! ÚJ, bontatlan Dyson V15 Origin (SV51) porszívó
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max újszerű, 29 hónap garanciával 160 000 Ft
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
)

Mr.Csizmás