Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11551) Essejó válasza kenwood (#11542) üzenetére


Essejó
veterán

A Pad Thai nekem túl tésztás.:D
Van még egy a Haller utcban ahol etrem már, nekem az is bejött. link
De a Hoa Sen-t is merem javasolni. link

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#11552) Moleman válasza Essejó (#11551) üzenetére


Moleman
addikt

+1 a Hoa Senre, nekem magasan az a kedvencem, pedig sok helyen próbáltam már pho-t. A többi ételük is finom, ha esetleg még éhes maradna az ember. :D
(Kivéve a citromos kecske, nagyon egzotikusnak hangzik, ritkán elérhető, aztán egyszer sikerült végre megkóstolni, de a katarzis elmaradt.)

(#11553) Essejó válasza Moleman (#11552) üzenetére


Essejó
veterán

Ott még a vaslapon sult kacsa a kedvencem

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#11554) arcsin válasza kenwood (#11533) üzenetére


arcsin
senior tag

Csak a hai nam pho :3 van dunakeszin is a templomnál egy pho levesezo, a Sushimado(varoskaputol megy busz) amúgy meg hogy csirkés marhás, vagy rákos az csak topping. Az alaplé ugyanaz az összes hús alatt.

[ Szerkesztve ]

(#11555) solfilo válasza kenwood (#11533) üzenetére


solfilo
veterán

Elmondod, hogy csináltad pontosan? Hátha kiszúrunk valamit a folyamatban.

solfilo

(#11556) Beni2360


Beni2360
félisten

Idén sós kalács helyett YUDANE SHOKUPA Japán kenyeret sütöttem.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#11557) arcsin válasza Beni2360 (#11556) üzenetére


arcsin
senior tag

Nálunk idén is barhesz sült húsvétra :) Nem az újévi,kerek verzió hanem a sima 3as fonásos verzió, de isteni.

[ Szerkesztve ]

(#11558) Beni2360 válasza arcsin (#11557) üzenetére


Beni2360
félisten

Mazsolás édes kalácsom már pénteken kész lett. Ez is a recept szerint édesebb de én több sót és kevesebb cukrot tettem bele.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#11559) sutszi


sutszi
veterán

Egy kis ínyencséggel jövök. Sült kacsa máj. Nem nehéz elkészíteni, de legalább könnyű elrontani. Bár láttam ellenpéldát, de a legfontosabb, hogy nem szabad nyersen sózni.

Hozzávalók:
Kacsa máj
Kacsa zsír vagy Liba zsír vagy vaj.
1 kisebb fej hagyma
Néhány gerezd fokhagyma.
Pár levél babér levél.
Bors
Kakukkfű

És akkor jöjjenek a fázis fotók.

1. Mindenki másképp csinálja, én szeretek előkészülni, hogy lehetőség szerint minden kéznél legyen.

2. A fokhagymákat kicsit megnyomom, a hagymát negyedelem.

3. Jöjjön a főszereplő.

4. Jó 1,5 ujjnyi szeletekre vágom.

5.Alacsony fokozaton a babérlevél, hagyma, fokhagyma triót elkezdem finoman összeolvasztani.

6. Amikor már kezd üvegesedni akkor már jó.

7. És akkor hozzáadom a kacsa máj szeleteket. Itt már magasabb fokozaton kb 2 percig pirítom oldalanként. Nem kell megijedni, mert rengeteg zsírt fog engedni és eléggé össze fog esni az eredeti méretéhez képest. Itt ment rá még bors, kakukkfű

8. Ha mindkét fele megpirult akkor tálalhatjuk. Egy egyszerű kakukkfüves tepsis sült krumpli készült mellé. Most már bátran lehet sózni.

9. A hagymást és a maradék májat egy üveg tálba tettem és a kiengedett zsírral felöntöttem.

Jó étvágyat!
#kacsa #máj

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#11560) lumpy92 válasza sutszi (#11559) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Grat, valamint köszönjük! Remek poszt.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#11561) lumpy92


lumpy92
aktív tag

Sziasztok! Kifiléztem egy busát, eltettem a húst későbbi felhasználásra.
Olvastam már utána és azt találtam, hogy van a közepén egy vörös sáv, aminek erős hal (egyesek szerint iszap) íze van. A fehér húsnak állítólag nincs jellegzetes íze, de ügyesen fűszerezve finomra készíthető.
Kérdésem, hogy a képen látható vörös rész az? Ezt a kivágást úgy képzeljem el, hogy a filéből telibe kivágom azt a 1,5-2 centis csíkot? Tényleg érdemes azt eldobni?



Felhasználás előtt fokhagymás tejbe áztatás jó ötlet?
Ha valakinek van bevált receptje/elkészítési módja busához, megköszönöm ha megírja!

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#11562) yanna válasza lumpy92 (#11561) üzenetére


yanna
őstag

Volt jó néhányszor "szerencsém" busához... Véleményem szerint igen, kidobandó a vörös rész. Persze nem feltétlenül igaz, lehet nem mindegy milyen vízben élt az a piszok... Próbáld ki így is, úgy is. Nekem eddig kétféle módon ízlett igazán, egyik füstölt szalonnával körbetekert roston, grillen, tárcsán sütve, másik pedig halfüstölőben (fűrészporos, meleg füstös) elkészítve. Fűszerezés egyéni elképzelés kérdése, de kell. Az áztatás nem árt, főleg ha 10+os a hal... szerintem.

(#11563) lumpy92 válasza yanna (#11562) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Köszi! Dunai, 5.6 kg volt.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#11564) yanna válasza lumpy92 (#11563) üzenetére


yanna
őstag

Egyébként elkészítve is ki lehet szelektálni a vörös részt amennyiben rossz az íze, én nem sajnálnék annyit eldobni elkészítés előtt. Nem ettem még, de fasírtot is, kolbászt is olvastam már. Ettem már amúgy halászlében is, kb. felejthető volt, de lehet a léhez adott valamit. Rántva, sütve még emlékeim szerint nem találkoztam vele, de lehet kísérletezni.

(#11565) sutszi


sutszi
veterán

Mai vacsora:

- Ír érlelt Rib-eye steak (Lidlben szépek vannak)
- Mozzarella golyók
- Bébi spenót
- Rukkola
- Jégsaláta
- Újhagyma
- Paradicsom
- Szarvasgombás sajt, Carski sajt
- Kis darab kovászos kenyérből pirítós.

A zöldségeket, sajtot..stb felvágtam és tányérra helyeztem. A marha szeleteket forró serpenyőben oldalanként pár percig sütöttem. A belső még szép rózsaszín maradt. Szaftos ahogy a nagy könyvben meg van írva. Fordításkor 1-1 fokhagymát nyomta a tetejére.

Desszert:

- Kalács
- Görög joghurt
- Áfonya lekvár( saját készítés)

Maradékmentő akció keretében a megmaradt húsvéti kalács végéből pár szeletet bedobtam a pirítóba. Ahogy egy kis színt kapott felkockáztam és egy nagyobb üvegpohárba dobtam.
Ezután kikevertam a natúr görög joghurtot a házi áfonya lekvárral majd leöntöttem a kalács kockákat.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#11566) pohár válasza sutszi (#11565) üzenetére


pohár
félisten

hány percig sütötted, mennyire lett szép a közepe? és hány percig pihentetted? :D

hétvégére lehet venni kéne 1-2-t :))

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#11567) sutszi válasza pohár (#11566) üzenetére


sutszi
veterán

Kiváló kérdések. :D Egy ideje már "érzésre" csinálom. Amint a külső rész kap egy szép kérget már fordítom is meg... Szerintem 3-4 perc körül lehetett oldalanként... de most tényleg nem mértem szabályosan.
A belsejéről nem készült fotó, de kb 1-2mm volt a kéreg vastagság és a többi rózsaszín.
A pihentetés úgy 5-8 perc lehetett... Igazából siettem mert a gyerek is kapta a vacsorát és vittük fürdetni. :DDD

Én tényleg ajánlom a Lidl-ből ezt a tálcás Rib-eye-t. Az írországi érlelt verzió nem mindig a kínálat része de mostanában látom többször... Felbontás után én perverz módon mindig jó alaposan megszimatolom a húst és nagyon finom illata volt. Akkor már tudtam, hogy ebből jó fog kisülni.

Jut eszembe a só bors kimaradt... az mindig sütés előtt kerül rá...mindkét oldala kap egy kis masszázst. :)

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#11568) pohár válasza sutszi (#11567) üzenetére


pohár
félisten

hány dekás szeletek ezek amúgy? 25-30?

annál még jó lehet a 3-4 perc/oldal :K

amúgy emberes egy vacsora lett ez hé :DD

[ Szerkesztve ]

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#11569) sutszi válasza pohár (#11568) üzenetére


sutszi
veterán

Az egész csomag volt 400g. Kettő szelet volt benne. Éhes voltam. :DDD

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#11570) Keef_Lee válasza yanna (#11564) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Busa: Beirdalva, kukorica lisztbe forgatva, hirtelen olajban sütve nagyon ízlett.
Kolbászt is készítettem már belőle. Ha gyengén fűszerezzük, akkor semmilyen. Ha erősen, akkor teljesen elvesztette a jellegzetességét és olyasmi volt a kolbász, mint bármi másból.

(#11571) pohár válasza sutszi (#11569) üzenetére


pohár
félisten

az nem vészes akkor, egész emberi adag :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#11572) sutszi válasza pohár (#11571) üzenetére


sutszi
veterán

Azt azért hozzáteszem, hogy ezt délután 17 körül ettem, és éjfélkor lefekvés előtt sem voltam éhes... :DDD

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#11573) Essejó


Essejó
veterán

Kis vacsi utáni nasi, maradék kalácsból. link

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#11574) attiati


attiati
veterán

Tudtok itthon kapható valódi görög joghurtot?
(aminek magas a fehérje tartalma)

Nem görög stílusú és egyéb fantázianevekre gondolok.

(#11575) Digitalpimp


Digitalpimp
senior tag

Mindig visszatérő téma a serpenyő. Ez nem bevonatos, viszont igen jónak tűnik, nem mellesleg szép is. Coinokkal ~30 dollár. Link

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#11576) sutszi válasza Digitalpimp (#11575) üzenetére


sutszi
veterán

Ez eléggé hexclad copy érzetű...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#11577) Digitalpimp válasza sutszi (#11576) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Ja, csak szebb, meg olcsóbb. ;]

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#11578) body007 válasza Digitalpimp (#11577) üzenetére


body007
addikt

Meg ahogy látom csavart is lehet benne pirítani :D

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#11579) Mr.Csizmás válasza Digitalpimp (#11575) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

[ennyiért van ikeás is] ce/eu/iso akármi bevizsgált bevonattal és tanúsítvánnyal ;)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#11580) Digitalpimp válasza Mr.Csizmás (#11579) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Ha figyelmesen olvastál volna, nem bevonatos, meg nincs olyan hét, hogy itt azejuban ne hívnának-vonnának ki valami szuperül bevizsgált öko-bijo sz.rt. Ami kiderül, meg amik nem, lásd csodálatos magyar húsüzemek, meg boltok. Ja, és az Alin is van öntöttvas, havazt akarsz.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#11581) Mr.Csizmás válasza Digitalpimp (#11580) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

hát aki megveszi annak sok sikert a mintázat takarításához :C

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#11582) solfilo válasza Digitalpimp (#11580) üzenetére


solfilo
veterán

A linkelt méhsejt mintás is bevonatos szerintem, a mintázat közötti sötétebb felület az gondolom valamilyen teflonos lesz. Hexcladnál is teflonos az a rész, ha minden igaz.

solfilo

(#11583) Ance válasza solfilo (#11582) üzenetére


Ance
őstag

Pontosan úgy van, ahogy mondod! :K

(#11584) sherlock82


sherlock82
senior tag

Jó reggelt, rizottó készítésénél ti mire figyeltek elsősorban ? :)

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#11585) Mr.Csizmás válasza sherlock82 (#11584) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

nincs rá egzakt recept, mint a brassóira :DD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#11586) sutszi válasza Ance (#11583) üzenetére


sutszi
veterán

Ez milyen serpenyő?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#11587) krizmo_ válasza sherlock82 (#11584) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Szép estét! :)

Én általában így szoktam készíteni(nem csak gombás verzióban): [link] Mindig tökéletes krémes lesz a végén. :K

(#11588) Ance válasza sutszi (#11586) üzenetére


Ance
őstag

Egyik tagja a Berlinger Haus Eternal Collection Withford eterna bevonattal [link] serpenyőknek. Már írtam róluk korábban. Majdnem Hexclad jóval olcsóbban. Kaptam ismerőstől kölcsön hexclad-ot kipróbálásra, hogy összehasonlítsam. Nehezebb, vastagabb, szebben eloszlik a hő, de a felárát nem éri meg ehhez képest. Ez is profi, tényleg sokkal kevesebb hő/indukció kell neki, mint mondjuk egy tefalnak. Egyébként a Berlinger Haus volt előbb, azt fejlesztették szerintem tovább.

(#11589) sutszi válasza Ance (#11588) üzenetére


sutszi
veterán

Hexcladot néztem, de szerintem irreális az ára... Olyan mint a Zsiráf...szép, szép, de otthonra nem kéne.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#11590) solfilo válasza Ance (#11583) üzenetére


solfilo
veterán

Köszi a leírásról a képet!
Milyen tűzhelyen használod? Lehet beruháznánk mi is egy ilyenre. :B

solfilo

(#11591) Ance válasza solfilo (#11590) üzenetére


Ance
őstag

Gázon és indukcióson is használom. Főleg indukción, mert az van a teraszon, bent ritkábban főzök.

A Hexclad biztos jobb, érzetre is minőségibb, de úgy vélem inkább a professzionális felhasználáskor tudja visszahozni az árát, otthoni körülmények között nem.

A wokot vettem ebből először, akkor botor módon kidobtam a papírját és nem néztem meg, hogy a fekete rész az valami tapadásmentes bevonat. Nos emiatt kb. 10-15ször fém dörzsivel lett elmosva, de az sem látszik rajta :B Azt már használtam vagy 50-szer. Egyelőre itt tart a teszt. Pár közeli kép arról a dörzsis takarítás és az 50 használat után (lényegében semmi változás nem látszik rajta):


A legutolsónak még megvan a papírja, azt is iderakom:

[ Szerkesztve ]

(#11592) body007


body007
addikt

Nem tudom ki nezi a fallout sorozatot, de muhelybe telepitett fozo alkalmatossagom kicsit hajaz ra:
:))
Egyebkent a vegeredmeny nem nez ki rosszul sztem:
No majd meglassuk :B

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#11593) fradi81 válasza body007 (#11592) üzenetére


fradi81
veterán

Na ez nekem kimaradt, máris megyek a kölcsönzőbe az első évedért :DDD Jól néz ki a kaja is, mi is a recept? :)

moto g72, Ninebot d28e

(#11594) Mr.Csizmás válasza fradi81 (#11593) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

4ezer huf a lengyel amazon egy évre, nem kell VPN se, csak kattintani, pls támogassuk az új évadot ezzel is :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#11595) solfilo válasza Ance (#11591) üzenetére


solfilo
veterán

Köszi szépen a beszámolót és a képeket! Egy wokon gondolkodom, abból most is bevonatosat használok, egészen kedvet kaptam lecserélni. :)

Itt kerámia főzőlap van, nem szeretem (albérlet).

solfilo

(#11596) body007 válasza fradi81 (#11593) üzenetére


body007
addikt

10 jeux Fallout rejoignent la bibliothèque NVIDIA GeForce NOW - ProGuideAH

Fallout rakottas taszegyli - "majdnem" vegán recept :D

Az egész úgy készült, h nem voltam hazafele boltban - de főzni kellett vmit így jött az, h ami van otthon abból főzünk :D
Elég sok fajta por alapom van (kaptam őket), kiválasztottam egy rakottkarfiolt.

- jó sok zsíron megpirítottam pár szem hagymát, ezzel kentem ki a tepsit
- pár szem krumplit sós vízben héjastól félig megfőztem, ez ment alulra felkarikázva, reszelt szerecsendóval, sóval, borssal meghintve.
- találtam a mélyhűtőben mexikói keveréket és egy fél karfiolt. Ezeket is félig megfőztem, tört foghagymával, babérlevéllel, friss lestyánnal. Ez a zöldségmix ment a krumplira.
- A maggi cuccot hideg tejben elkevertem, 3 tojással, reszelt gouda sajttal és ráöntöttem a zöldségre.
- kb. 40 perc a fenti sütőben és kész is volt

[ Szerkesztve ]

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#11597) Essejó válasza Ance (#11591) üzenetére


Essejó
veterán

Bocsi milyen márkájú edény ez?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#11598) Ance válasza Essejó (#11597) üzenetére


Ance
őstag

(#11599) Essejó válasza Ance (#11598) üzenetére


Essejó
veterán

Köszi szépen! Úgy tűnik nem csak a fémdörzsi nem tesz kárt benne.
link Yt Allert!

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#11600) Ance válasza Essejó (#11599) üzenetére


Ance
őstag

Ja. Csak a mosogatógéppel nem értek egyet. Nekem eddig minden mosogatógép-tűrő edényem megsínylette, ha ott mostam el állandóan. Persze volt ami több év elteltével, de akkor is.

(#11601) Essejó válasza Ance (#11600) üzenetére


Essejó
veterán

Itthon én vagyok a mosogatógép. :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#11602) sherlock82 válasza krizmo_ (#11587) üzenetére


sherlock82
senior tag

Köszönöm !! Szuper ebéd lett belőle. Nagyon nem hibázunk vele, ha mellette állunk és kevergetjük szépen és türelmesen. :)

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#11603) tomszli11


tomszli11
tag

Sziasztok!

Van itthon egy ilyen típusú wokunk.
Több helyen olvastam hogy fém dörzsi szivaccsal érdemes nekiállni és a felső reteget leszedni róla.
Aztán be kell avatni.
Valakinek van tapasztalata ezzel a folyamattal? Köszi :R

(#11604) Mr.Csizmás válasza tomszli11 (#11603) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

[logout.hu wok]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#11605) arcsin


arcsin
senior tag

Sziasztok! Indukciós főzőlaphoz keresek bridge módhoz való grill lapot. Egyelőre az electroluxosat találtam meg illetve a Klarstein-est. A klarsteint mint márkát nem ismerem jól, ilyen "kamu" németes neve van mint a Berlinger housenak, vagy tényleg jó minöségü német cuccokat átulnak?
2-en vagyunk párommal, van asztali grillünk, viszont azon minimum 3-4 menetben tudom csak megsütni a dolgokat(hús, zöldségek). Sajnos nem hajtható hátra vízszintbe a felső lap hogy ott is sütni tudjak. Van valakinek tapasztalata a Klarsteinessel vagy az electrolux-szal, netán tud valami más alternatívát?

[ Szerkesztve ]

(#11606) Digitalpimp válasza arcsin (#11605) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Én úgy emlékszem, hogy a háztartásigép topikban már többször írták, hogy kamu németes nevű cucc. Ilyesmi lapok vannak sima öntvényből is, azok olcsóbbak szoktak lenni, de azokat is be kell égetni, mint a többi öntvény cuccot.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#11607) krizmo_ válasza sherlock82 (#11602) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy jól sikerült. :)

(#11608) tomszli11


tomszli11
tag

Sziasztok!
Van egy ilyen elektromos grill sütőnk, aminek a sütő felülete tapadásmentes bevonatú alumínium. Viszont elkezdett lejönni róla a bevonat, de arra gondoltam hogy lecsiszolom az egészről a teflon réteget és megpróbálom úgy használni. Sikerült is teljesen eltávolítani róla, most egy fényes alu felület látszik. A kérdésem az lenne, hogy nyers alu lemezen mennyire lehet sütni? Mennyire tud leégni? Vagy mennyire egészségtelen?
Köszi előre is.

(#11609) Mr.Csizmás válasza tomszli11 (#11608) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

abszolút ne, még állatoknak se csinálj rajta kaját. a beoldódó alumínium jópár betegséget okozhat.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#11610) tomszli11 válasza Mr.Csizmás (#11609) üzenetére


tomszli11
tag

Még van egy ilyen megoldás, mert méretben szinte teljesen tudná helyettesíteni. Bár ez nem olyan típus, de jelenleg így van szabadon a fűtőszál az alu lemez alatt. Szerinted mennyire jó megoldás lehet a fűtőszálra rárakni egy vaslapot pl.

(#11611) Essejó válasza Mr.Csizmás (#11609) üzenetére


Essejó
veterán

Ehhez képest évtizedekig főztünk aluminium kuktában.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#11612) Mr.Csizmás válasza tomszli11 (#11610) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

a vaslapos megoldás az jobb, legrosszabb esetben a vérképedet javítja csak :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#11613) Keef_Lee válasza Mr.Csizmás (#11612) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

A vaslapra meg egy temus fekete állandó sütőpapír helyettesítőt :)

(#11614) krizmo_ válasza Mr.Csizmás (#11609) üzenetére


krizmo_
Topikgazda

:Y Alumínium kávékapszulák, alumínium kávéfőzők, alufóliák... Mind meghalunk!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.