Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
nLali
őstag
válasz
Zoliee
üzenetére
Én már írtam az ügyfélszolgálatnak. Egy vicc. 6 munkanap nem volt elég országon belül eljuttatni egy csomagot. Tegnapra volt igéret (előtte se, azóta se). Mára még ígérgető levelet sem kaptam.
Az automata, ahova kértem, az minden nap zöld. Nem túlterhelt.Szerintem ne várj vele sokat, nehogy azt mondják, hogy használatból eredő sérülés miatt kontaktos.
-
PuMbA
titán

Ma megjött a kis SMSL PO100 Pro DDC a szintén SMSL DAC-om mellé
Az összekötést a fehér optikai madzaggal oldottam meg, mert így galvanikus leválasztásban lesz részem, hiszen nincs fizikai összeköttetés, ami továbbvigye a zajt, csak fényátvitel. Féltem beindítani a zenét, hogy mi lesz, ha ezzel is befürdök, mint az előbbi két hangjavítási csecsebecsével, így minden beállítást átellenőriztem meg újraindítottam a gépet, mielőtt rákattintottam a lejátszás gombra.Szerencsére sokáig nem kellett várni a javulásra, mert egyből észrevettem a tisztább és részletesebb magasakat gitárpengetésnél, valamint cintányér játéknál. Amikor rázendített a zenebona a bevezető után akkor meg hallottam, hogy a tér pontosabb, egyes hangokra jobban oda tudok mutatni és ezeket a hangokat jobban is hallottam. Hátra és előre is kicsit tágult a tér, de itt már a hangfalam a limitáló. Legjobban észrevehető különbséget eddig a tapsban hallottam, sokkal jobban kivehetőbben szól, hogy igen, itt tapsol 200 ember, nem összefolyik, mint előtte. Körülbelül akkora a javulás magasakban, mint amikor DAC-ot cseréltem.
Szóval kipróbálást egyértelműen megér, aki natúr PC-s USB kimenetről hallgat zenét és szeretne galvanikusan leválasztást, hogy a PC-ben összeszedett elektromos interferenciákat kiszűrje

-
Dorien
veterán
válasz
roseben
üzenetére
Az úgy nem oké. A 4.4mm végű balanced kábelre lehet tenni 6.35mm / 3.5mm adaptert és így SE kimenetre kötni, de fordítva nem. Egy A30 Pro pedig - ahogy BKercso írja - ugyanolyan teljesítményt ad le mindhárom kimenetén (6.35mm / 4.4mm / XLR).
Én ilyen 4.4mm > 6.35mm adaptert vettem: [link]
-
roseben
tag
Ha egy erősítőn van egy 3.5mm trs és egy 4.4mm ttrs kimenet és az utóbbi nagyobb teljesítményű szimmetrikus csatlakozóba egy '4.4mm ttrs to 3.5mm trs' adapterrel single ended trs fejhallgatót kötök, akkor a kimeteni teljesítménye ugyanakkora lesz mint az SE kimeneten vagy a kettő között valahol?
-
Puro
aktív tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Aha, néztem képeket a belsejéről nekem már az is meggyőző, ha 3 opát látok a kimenetnél ESS9038/9039 dacban, esélyes, hogy az I/V átalakítást elvégezték benne. A kínai csupasz paneleken 1 opa van csak, ami nem egészen jó áramkimenetre. Viszont most 30k-ért kuponokkal sikerült alin bezsebelni a PS200Pro-t az úgy korrekt ár szerintem.
Az OPA1612 nekem SU1-ben nem tetszett, kb. referencia ic lehet jobban hallani vele a dac hiányosságait semmit nem vesz el belőle meg nem is ad hozzá. Próbáltam még LME49860, MUSES8920, OPA1656, OPA1642. -
vadkörte
addikt
A PS200Pro-ban felületszerelt TI1612A OpAmp-ok vannak, konverterezni ezt nem nagyon fogod. OpenAI(!) barátom szerint a 1656 nem a leg optimálisabb DAC-ba, a 1612 inkább.
Lehet, hogy eretnek vagyok a topikban, de Ali-s - YYCTG - RCA2RCA kábellel kötöttem össze a DAC-ot az erősítővel (Aiyima A07), a streamer-t - RPi2 - a DAC-cal a gyári SMSL USB kábellel, a Pi látja el árammal is (gyári RPi tápról) semmi mókolás, semmi lineáris táp, semmi speckó kábel.
Az előd egy TI PCM5122 DAC chippel szerelt I2S DAC kártya volt. Na az nagyon más kávéház.
Ha nincs bekötve a csöves előerősítőm tehát a hangját neutrálisnak érzem, nem tapasztalok kiemeléseket sehol (forrás FLAC/magas bitrátájú MP3). Nyilván szkóppal mérve lenne az igazi, de az nincs. A csövessel azért árnyaltabb lesz a dolog -
Puro
aktív tag
válasz
vadkörte
üzenetére
SU1 előtt durván átalakított kínai ESS9038 dacot használtam ami árban már ott volt, mint egy gyári 40ezres kategória. Azon minden Vcc külön-külön előterhelt ultra low noise LDO-t kapott, a dac analóg Vcc-je opás tápot, a Sabre ajánlása szerint, a legjobb I2S isolátort, de még az xmos tápja is át lett variálva, Ian Canada féle I/V konverter a dac kimenetre, 4 évet ment most pihenőn van, nem sikerült szarul azt kell, hogy mondjam

Megjelent az AKM4493ES gondoltam meghallgatom csak nem akarok már átalakítgatni legyen gyári meg dobozban, így került a választás SMSL-re. Egyébként ebben is volna jócskán tuningolni való, mert némelyik tápvonalon nagyon csúnya zajok vannak, gondolom a PS200Pro is hasonló lesz ilyen téren. Bár az LME opát kidobtam belőle kezdetektől fogva és adapterrel OPA1656 került a helyére. [kép] [kép] Próbáltam még javítani a névtelen DC-DC konverter szűrésén aztán sikeresen ki is nyírtam egy rövidzárral, helyére a piacon létező legjobb Murata féle került más értékű CLC filterrel (a gyári nincs ilyen jó). Ezek így pont befértek a fedél alá és itt megálltam, hogy nincs több mókolás, mert elszállnak az árak rögtön.
Az ESS9039 hangja, amire most kíváncsi vagyok, ezért a csere, csak nem akarok azért százezreket rákölteni komolyabb dacokra, megelégszem a kisebb árkategóriásokkal és csak normálisabb termék, mint fele ennyiért valami kínai boltos csupasz panel az aliról.
-
vadkörte
addikt
1-2 éve a rendeléseim pár nap alatt megérkeznek, előtte jellemzően 30 nap körül volt a szállítás. A 2025. december végén rendelt DAC, január 8-án már zenélt.
De, visszatérve a csoport témájához. Írtad, hogy SMSL SU1-ről váltanál SP200Pro-ra.
Lenne néhány kérdésem:
-miért döntöttél annó az SMSL mellett
-akkor miért az SU1 lett
-mi vitt rá a mostani cserére
-most miért maradsz az SMSL mellett és miért az SP200Pro
(az opamp-ok és a BT kivételével ugyanaz mint a sima)
Puszta érdeklődés -
Geza26
senior tag
Alin már évek óta van EU raktár! Robotporszívó, kárpittisztító, stb vettem már ott. Van spanyol, francia, lengyel stb raktár.
-
vadkörte
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ezek szerint csak én nem futottam még bele EU Warehouse-ba. Mondjuk van egy sanda gyanúm, hogy hamarosan szaporodni fognak.
Valami hasonló az én csettegőmre sem ártana - 50-es Neos - mert olyan kényelmes az ülése, mint a szögekkel kivert kazánlemez.
Egy barátomnak küldtek egyszer egy csomagot - Moth elő- és végerősítő - Kanadából hajóval. Végül is olcsónak olcsó volt...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
vadkörte
üzenetére
Néhány Ali-s cégnek van EU raktára (pl. Németországban. de van Csehországban is) - de nagyon picike a raktárkészlet.
( A Yamaha robogómra így lett pár napja komfortülésem pici pénzért német raktárból, ingyen szállítással, VÁM nélkül, 7 napos szállítással. Amúgy Kínából csak a szállítás 25 ezer forint lett volna, vonattal, 2 hónap alatt - mert nagy és nehéz). [kép]
-
vadkörte
addikt
Ali-n nincs EU raktár (vagy ha van még nem futottam bele).
Akkor még 98$ volt a legolcsóbb, most 109$...
Egy alkalommal rendeltem több árustól - kemény tütyőt rajztáblának, a tollának, makrópadnak, USB kábeleknek/adaptereknek; 2 garnitúra 4mm-es banándugót; 2x RCA2RCA IC kábelt; meg a PS200Pro DAC-ot - egy kupacban jött és mind incsájna de plussz költség nem volt. A lényeg, hogy az árnál ott legyen, hogyinclude VAT
. Ha nincs = ÁFA+kezelési költség. -
vadkörte
addikt
A lap alján az apróbetűsben írják, hogy az ár nem tartalmazza az esetlegesen fizetendő helyi költségeket (pl. ÁFA)
Lehet, hogy az Aoshida az egyik legmegbízhatóbb forrás, de én ezek miatt inkább az Aliexpress-ről rendeltem meg - még 100$ alatt volt az ára - igaz kicsit drágább volt, de nem volt semmi egyéb költség. -
PuMbA
titán
Az SU1-nek nem az AKM a problémája, hanem a gyenge körítés, ami miatt álrészletes / forszírozott magasa lesz
A PS200-nak lágyabb hangja van a beszámolók alapján, ami tök jó.Ha kiválasztható Magyarország, akkor természetesen kiszállítják neked, de nézd meg, hogy beleszámolja-e az árba a magyar áfát és mennyi a kiszállítási díj, mert különben érhet meglepetés. Akkor érdemes máshonnan rendelni: eBay, aliExpress vagy valamilyen európai üzlet.
-
Puro
aktív tag
Hi
SMSL PS200pro-t vennék aoshida audio-tól. Ez sima ügy hazai szállításra?
SU1-ről váltok 1 év után beleuntam a hangjába, meghallgatnám az ESS vonalat AKM után ebben az árkategóriában. -
exciplite
tag
válasz
Renegade1987
üzenetére
Hát ezek a nagy kérdések, merre tovább. Vakon vásárolni nagy hiba lenne, kérj kölcsön lejátszókat, vagy kéreckedj be meghallgatásra, a dac-od nem nagy könnyű magaddal vinni, és így halhatod mi merre mozdul, ha mozdul.
-
exciplite
tag
válasz
Renegade1987
üzenetére
Nagy tisztelettel, inkább a dac előtt és után cserélj dolgokat. Nem rossz az a dac, sokkal komolyabb rendszert is ki tud szolgálni szerintem (van a környezetemben, nagyon szépen mutatja a forrás minőségét). Egy jobb lejátszó többet hozna talán. bkercso MFA3 meg jó választás lehet a Hifiman-hez, az elektrosztatokhoz gondolom én van erősítőd.
-
Renegade1987
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Jelenleg van egy Wiim mini-Chord 2Qute-Fiio Pl50-Adam Audio T7V láncom. Erősen gondolkodom a DAC esetében feljebb lépésben: Chord Qutest-re gondoltam de más alternatíva is érdekelne.
A keretem nagyjából 350000 ft. Ezt követően még a későbbiekben bővíteném a rendszert fejhallgató erősítővel, Hifiman Audivina LE-hez, illetve Stax Lambda SR404, Koss ESP 95/X is hozzá lenne kapcsolva.Segítségeteket előre is köszönöm szépen!
-
Goxi
tag
Sziasztok!
Upgradelném HD 599 - Fiio K3 szettemet (innen van hová). Hifiman Edition Xs a biztos része. Dac-ban a hordozhatóság jegyében Fiio Q11-et szerettem volna. De ahogy tovább nézegettem szembejött az iBasso DC07 PRO és eléggé megnyőző dolgokat olvastam róla.
Úgy tudom hogy a planaroknak elég sok dzsúz kell, kérdésem hogy meghajtja e őt az iBasso szépen? Lesz élet a basszusokba? Mert éppen ez volt a fenti szettem leváltásának oka hogy eléggé vékonyka volt a mély. Persze mindezt balanced kábelen.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat. -
szaki58
senior tag
Azt mondják, hogy a DX340 nagykövete (propagandistája) vagyok. Vállalom, mert soha nem szerettem rossz cuccra bárkit is rábeszélni.
Ime egy jó vétel: [link] -
Dorien
veterán
-
Ear001
addikt
-
exciplite
tag
Kezd helyreállni a lánc, visszatért a dac-om (idengenben volt kedves fórumtársnál, ha akar ír róla amit gondol), hát úgy, hogy még a cd transport nem érkezett vissza, így streamerről is aztamindenit!!! Igaz a Qobuz felé valami adatbaszkedli van, oylkor megáll a lejátszás, a hiba nem itt van, kedves szolgáltatóval meg kardozzon akinek kedve van... tudom letojnák a fejemet a gondommal együtt. Mindenesetre olvasgatva az elmúlt eseményeket itt, és a fejes topikban... hallgassatok sok-sok zenét és ennyi
Legyen szép napotok! -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Telefonról játszanék le veszteségmentes formátumot tangent preampster 2 előerősítő felé. Jelenlegi láncban a telefon (samsung A34) bluetooth-ja ami leront a minőségen. Nincsenek high-end elvárásaim, kérdésem, hogy egy ilyen eszköz megfelelő lehet a minőség megtartásához?
Köszi! -
bitrograde
senior tag
válasz
Dorien
üzenetére
A készülékről történő zenehallgatás csupa kompromisszum. Ezek között vannak jobbak és rosszabbak. Ez a rosszabbak közé tartozik, mert olyasvalamiról mondasz le, amiről nem szükséges lemondani.
Tudom, lefutottuk már ezeket a köröket, és csak azért írom ide az ellenvéleméynt, hogy ha valaki olvassa a fórumot, akkor ez is megjelenjen. -
jippa
aktív tag
sziasztok, kísérletező kedvű elvtársaknak erősen ajánlom az ampapa q1-et, én 2 hete szórakozok vele, és végre ez egy olyan kínai valami, ami önmagáért jó, lehet sokat bizgerélni, és ez nekem nagyon-nagyon tetszik így, kb. nekem van kitalálva

a honlapon az EU-t hamar sold outra vágták, de úgyis lesz még abból
ez amúgy úgy jutott eszembe, hogy külső tápokat is próbálgatok alá, itt meg most erről a kérdésről van szó éppen
üdv -
Dorien
veterán
válasz
szaki58
üzenetére
No problemo.
Én tudom, hogy valójában milyen nagylelkű, segítőkész vagy, szóval eszembe sem jut, hogy ezt a részedről sértésnek vegyem.
Próbálom hobbi, szórakozás szinten tartani a hifizést, zenehallgatást. A gyűjteményem rendezése, új zenék felfedezése már sokkal jobban érdekel, mint a rendszerem fejlesztése. -
szaki58
senior tag
válasz
Dorien
üzenetére
Tudod, hogy nem komolyan írtam, amit írtam, csak olyan jól esett egy picit piszkálódni. Sajnos ilyen a természetem. Bocsi!!!
Úgy gondolom, hogy a flac szinte mindenkinek kielégítő, és a mérete sem vészes. Az SACD és DSD legyen úri huncutság, bár ha az eredeti felvétel így készül, vagy a masterről közvetlenül így történik a kódolás, az szerintem jobb hangot eredményez a flacnál (nél). A mérettel nem foglalkozom, amíg árulnak nagyobb tárolókat.
Viszont abból nem engedek, ha van az embernek egy mondjuk felső kategóriás cucca, amin igen jól hallható a felvételek, kódolások minőségbeli differenciája, akkor már inkább felfelé, mint lefelé haladjon a minőséggel. Egyébbként nem lenne értelme beáldozni a sok pénzt a komolyabb cuccért. -
Dorien
veterán
válasz
szaki58
üzenetére
Nekem a 320kbps mp3 amolyan "sweet spot" a minőséget és méretet tekintve.
Sokszor 1GB feletti lossless anyagokból csinál ~100MB-ot. De mindenki olyan formátumot hallgat, amilyet akar... A felvétel minősége a lényeg. Ha valamit sz@rul rögzítettek, azon a DSD1024 sem segít. -
-
PuMbA
titán
Nem tudom, de érdekes dolgokat mond
Rob Watts: The man (and mastermind) behind Chord's multi-award-winning DACs"Why do most Chord Electronics DAC products use what appears to be cheap wall-wart power supplies?
Because the units themselves have internal power regulation and RF filtering. Adding ‘better’ power supplies will either make no difference or make it sound worse (brighter) – so superficially more impressive but actually worse due to increased RF noise from big linear PSUs.
I am only interested in spending money on parts that will improve sound quality, so devices are designed to work with that particular power supply unit."
-
PuMbA
titán
válasz
PuMbA
üzenetére
Valamint ő hallja ha az RF interferencia modulációs torzítást csinál a zajpadlón -180dBFS-es mérés esetén is. Ezért van minden Chord DAC USB bemenete erősen RF szűrve / galvanikusan leválasztva. Nem igazán értem, hogy a modern DAC-okban miért nincs alapból az USB szét szűrve, bár a drágább modelleken már egyre elterjedtebb, de ezek szerint jó lenne a közép-alsó/közép kategóriában is.
-
Geza26
senior tag
Sziasztok!
A Topping E30II Lite miben gyengébb, mint a sima E30II? Újonnan olcsóbb, mint a másik használtan.
Köszönöm!
-
Kasya
nagyúr
Gondolkodom a Topping DX7 Pro+ cseréjén egy A90 discrete + D90 discrete párosra.
Szerintetek mennyire lenne elorelepes? Csak fejhallgatoval lenne használva (jelenleg Denon 7200). -
Zoliee
senior tag
válasz
roseben
üzenetére
Oké, akkor mivel szeretnél foglalkozni?
Mert PCM esetén sem találsz 1.536M (32bit), DSD formátumban pedig natív lejátszás esetén az 1024X kódolású felvételeket.
DAC-om tudja a fentieket, de számomra lényegtelen, már csak azon okból kifolyólag is, amire az volt a válaszod, hogy "Ez egyértelmű." -
szaki58
senior tag
válasz
Zoliee
üzenetére
Ez így van. Sajnos van olyan SACD felvételem, ami egyáltalán nem jó. Ilyenek a kimondottan rosszul felvett Dire Straits lemezek, vagy a még rosszabb Mike Oldfield lemezek. Neki nem kellett volna bele merülnie a keverésbe, maradhatott volna a zenélésnél
Természetesen vannak kitűnő hangzású flacjaim, sőt azok vannak nagyszámban. Egy 512-es kártyán flac van, a másik 512-es meg az SACD-é. Tervezek egy 1 terrásat vegyesre, ahol csak a tényleg audiofil zenék lennének. Ez csak hobby,
, az én mániám.
Az mp3-ról nem szól a fáma, az kimondottan Dorien felségterülete
(bocsi Dorien, nem tudtam kihagyni, de ez csak csipkelődés! Nem komoly!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Villanyszerelés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kompakt vízhűtés
- Gyúrósok ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Spórolós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB LIAN LI LANCOOL 217 Wood 750W
- Keresünk dokkolókat
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az automata, ahova kértem, az minden nap zöld. Nem túlterhelt.

Így a teljesítmény a 3,5-es kimenet teljesítménye lesz.

Az összekötést a fehér optikai madzaggal oldottam meg, mert így galvanikus leválasztásban lesz részem, hiszen nincs fizikai összeköttetés, ami továbbvigye a zajt, csak fényátvitel. Féltem beindítani a zenét, hogy mi lesz, ha ezzel is befürdök, mint az előbbi két hangjavítási csecsebecsével, így minden beállítást átellenőriztem meg újraindítottam a gépet, mielőtt rákattintottam a lejátszás gombra.

)
Tudod a mondást: Soha ne mond, hogy soha...