Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
setup #112962 üzenetére
Ezek tantál kondik, azok cseppalakúak és polarizáltak.
Egyik 5eFt-os kínai jelalakgenerátorban 2db hamis TL062 volt (!). 60Ft-os IC és olyan gányul hamisították, hogy tiszta B-osztály volt a kimenete, keresztezett +-0,7V-ot. Nem hittem a szememnek.
Miért LM4250?
Ha hangminőséget szeretnél építeni, akkor pl. jelútba csak NP0 kondi, OPÁ-nak OPA1656 (vagy SS3602), és a tápját szűrd meg cap-multiplierrel - előtte RC-előszűrés, mögé ferrit bead+ hidegítés (1u X7R + 47u low-ESR az OPÁ-nak).
Földelj csillagpontosan: a csillagpont köré rakd az előfokot, végfokot, tápokat! Végfoknál a hangszórókimenet is a csillagpontnál legyen. Minden ide jön, szűrések is.
Sztereó erősítőnél dupla szekunderes trafó a tutti, mert akkor nem kell ground loop breaker 10ohm a (hangszóró+táp) csillagpontja és a jelföld-csillag közé (ez kicsit rontana a hangon). -
setup
tag
válasz
bkercso #112948 üzenetére
Hogy működik vagy nem az még csak csak, de hogy az egyik kondival mitől szól jobban mint a másikkal? Itt van például ez az előerősítő. Ezt az utánépítést 35 ezerért adják az ebay-en, oké tartozik hozzá 3 minőségi poti, aminek legyen darabja mondjuk 5 ezer, meg bemeneti aljzat, de akkor is... hát vagy 18 ezret felszámolnak ezért a nyákért, amit a képen látsz.
Vicc, ilyen LM4250-em van is itthon nem is egy, sőt megvan a kapcsrajz is, de ha én az alkatrészboltban bemondom például ezeknek a kondiknak az értékét, akkor nem ilyen sárga bogyókat hoznak ki nekem, hanem tök mást és itt akkor ez a skill, hogy ezekkel szól jobban?
Ezt a kapcsolást a filléres opampos próbanyákra feldobálom 5 perc alatt, még nyákot sem kell gyártani az egészhez és még csak nagyobb sem lesz.
De volt már hogy összetettem hasonlót és nem szólt pont ugyanolyan jól. A potik vacakabbak, vagy a kondik, nem értem mi lehet. Egy olyan filléres vackot, mint egy 4250-es hamisítsanak és hamis van nálam? Nem hiszem. -
btraven
őstag
Youtube-on már nem csak auto felirat van, hanem auto-dub fordítás is. [link]
-
domedee
senior tag
válasz
Sajna, cáfolni kell részben az SMD kondi repedés láthatóságát. Simán repedhet úgy, hogy nem látni mikroszkóppal sem. Nem kizárt, hogy láthatod, de ugyanannyi az esélye, hogy nem. A repedés pedig nem kimérhető elektromosan. Kivéve azt az esetet, amikor kb. szétesett. De ha csak részben repedt, esélyed sincs kimérni vagy látni.
A buborékos forrasztás is nyák, ha nem "hajtod karikába a nyákot" semmi nem lesz vele vagy nem forrasztásod volt eredetileg, hanem ementáli sajtod
, amiben több a légzárvány, mint anyag.
-
vadkörte
addikt
válasz
btraven #112953 üzenetére
Ha jók az információim, akkor a 6N3P-EV [adatlap] (=növelt élettartamú, fokozott mechanikai szilárdságú verzió) csöveket már rég nem gyártják. Ami elérhető az vagy bontott vagy NOS. (az előfokom adatlapján szép nagy betűkkel ezt ki is emelték).
A két cső megjelenésében eltérést nem tapasztalok, a feliratok épek nem kopottak, a felfűtési idők azonosnak tűnnek és a hangjuk is egyformának tűnik, persze az igazi a műszeres teszt lenne, de ennyire nem érdekel. Kb. 30s után jön meg a hangjuk, 2-3 óra használat után már elég rendesen melegek (=forróak) ezért egy ventilátorral temperálom őket. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Szerintem nem pont erre gondolt, hanem mondjuk ha elkó van jelútba, akkor egy normál elkó, vagy low-esr elkó, esetleg kifejezetten audio-ra gyártott Elna RFS elkó a jó megoldás... Utólag megnézve egy kapcsolást meg be sem feltétlen lehet azonosítani mit raktak fel.
Mondanám, hogy vannak bevált megoldások, mint mondjuk a polipropilén tömbkondik, de azoknak is van elég sok altípusa.
Bogyó bá': na meg összehasonlító meghallgatás előtt várni egy fél órát bekacspolva, hogy beálljon a stabil hőmérsékletük a csöveknek, meg az egész kapcsolásnak.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #112947 üzenetére
Legalább 50-100 órát járatni kell a csöveket, mire a "végleges" hangjuk beáll.
-
-
válasz
setup #112946 üzenetére
Ha az SMD alu elco felül szét tud nyílni (bevágott), akkor ki lehet szúrni a púposodást, különben valóban nem. Ripple voltage-ot lehet mérni, általában az egyik hamarabb megy tönkre a párból és azon akkor nagyobb. Szkóppal vagy true rms multiméterrel (10eFt eBay-ről). Táppufferek mehetne tönkre, amiken nagy a ripple current.
A kerámia MLCC nem szokott tönkremenni, csak ha megreped, azt meg nagyÍtóval látni.
Csak a NYÁK-panel hajlításokar törhet el. Ugyanekkor forrasztás is eltölrhet, ha pl. buborékos. Egy hajszálrepedést egy SMD forrasztáson keresztben csak mikroszkóppal látni. -
Gzula[HUN]
addikt
Megjöttek (Vateráról) a ruszki csövek a P20-hoz. Térérzet nagyobb lett, szerintem V-be kicsit átvitte (erre már nem esküdnék meg, 1-2zni meg nem fogom a forró csöveket), a kínaival én mintha linárisabbnak érezném egy picit. Jobban nem megyek bele, a "mennyivel lett jobb, vagy nem lett jobb" mókába, rosszabb nem lett, az tuti.
Igazából így az egész láncot egész jónak érzem (Acer Predator laptop, Vention USB C -> Type B 3.0 kábel, Ifi Zen DAC V2, ATaudio RCA/balanced kábelek, Loxjie P20 + szovjet 6N3P-EV csövek). Erősítő tápján még lehet mókolok valamit, de azzal nem fogok kapkodni. Nyilván nem tökéletes, de ha "csak" ennyire futja később is, akkor nem leszek szomorú.
Ami tuti, hogy az Ifi Zen Dac V2-nek nagyon jót tesz a Loxjie D20, a magas hangok sose volak ennyire tiszták és csillogók. Önállóan az ifi szerintem pl. az X2HR-hez nem is passzol, de így elég ok. Többi fejesem hangja meg csak jobb lett. -
setup
tag
válasz
bkercso #112944 üzenetére
Köszönöm, sajnos elemről tápolva sem jobb a helyzet, az elkók hát ég tudja, ilyen alu kupakos SMD mind. Ezeknél nekem fogalmam sincs. Te honnan tudod, hogy melyik jó minőségű és melyik nem?
Én itt elvesztem, hogy felületszerelt, mert nem tudom mit lehet ezeken kiszúrni? Az RC szűrők is... az én szememnek SMD kerámia kondi, de legfőképpen "sárga"aztán hogy most, az jó vagy nem jó... hát úgy is csak vág, arra meg elvileg jó, aztán részemről ennyi a tudomány.
Szóval odáig oké, hogy "mi hajcsa" de hogy most ott egy elko és pont az a vacak, hogy ezt Te hogy szúrod ki vajon?
Rákapcsolsz valamit és a jelalakot nézed szkóppal vagy hogy? -
btraven
őstag
-
-
Bodz
nagyúr
Nem hagyott nyugodni a dolog. Előkotortam a KA11-et (aztán rá is jöttem, hogy ha fiókban van hónapok óta, akkor nincs is rá szükségem), az elmúlt pár órában hallgattam zenét, megnéztem 2 Last Of Us részt, de még mindig nem értem, hogy mi lehetett a gond nálad. Fülesek: Fiio FH15, Tripowin Piccolo, Blon Z300. Nyilván van ennél jobb, meg több mély is, de nem tapasztalom ezt a 200Hz alatti vágást. Lehet defektes volt a nálad lévő, vagy nagyon máshogy hallunk.
A Blonba egyébként meglepően sok életet lehelt. Jól áll neki az a kicsit arca mászós hang, amit a KA11 tud. -
setup
tag
válasz
bkercso #112932 üzenetére
Szia, bocs ha kicsit off itt, egy analóg előerősítőnek nagyon alsó polcos hangja van és az lenne a kérdésem, hogy Te ismered e esetleg a "TL071C" nevű műveleti erősítőt? Erre épül, de én még nem találkoztam ezzel a típussal. Kérdés, hogy vajon ez a gyenge, vagy inkább más baj (is) lesz? Az a gondom, hogy nem lehet kikapcsolni ezt a vackot és így kvázi jelútban van. Nem akarok egy áthidalást belegányolni a készülékházba és ráadásul pici, zsúfolt 2 oldalas nyák, ami egy potméter fenekére van kvázi rámókolva. Gusztustalan is, meg gáz a hangkép is.
-
Dorien
veterán
válasz
thornadoj #112931 üzenetére
Eredeti, persze. Az Audio-Technica mindig is túl volt árazva nálunk.
Ha felszámolták a HÉA-t, akkor nem lesz további dolgod vele.Remélem, tetszeni fog.
Nekem többször is volt AD900X-em, annyira tetszett a könnyű, teljesen nyitott kialakítása. A kábele sajnos nem egy nagy vaszizdasz, jó merev harisnyát kapott, de más hátránya nincs. Mélyben erős forrással érdemes párosítani vagy EQ.
-
-
Bodz
nagyúr
Én a KA11-ről beszélek (ami a dongle, igen), meg Beri is. Igazából csak stellaz keverte bele ebbe a nincs mélye a KA11-nek dologba a K11 R2R-t.
Az hogy eredetileg stellaz tett véletlenül egy plusz a betűt, azt most már mindegy. Az egy külön téma, hogy Dilikutya mit vegyen. -
-
Beri
addikt
válasz
stellaz #112914 üzenetére
A ka11-nek semmi köze az aszlihoz, ami k11 r2r (nem ka), viszont én sem ajánlanám. Nekem volt, hangos volt, de valahogy semmi mélye nem volt.
Dilikutya: A ka13/15/17 tök jó, bátran merem ajánlani. Mindegyik bőven elég az ft1-hez. Ha szeretnél peq-t, az csak a 15/17-ben van, és csak a 17 thx-es. Ha ezekre nincs igény, boldog leszel a 13-mal is. Van hasonló típus több is, mindenféle gyártóktól, de szerintem ezeket a fiio-kat a legkönnyebb beszerezni.
-
stellaz
veterán
válasz
thornadoj #112915 üzenetére
Minőségi MP3-as cucc, az ma a DAP, de egyébként köztes megoldás a kis donglie vagy még kényelmesebb BT lejátszók. Telefonnal nyomod rá a zenét, a kis bt egység a zsebedben és igen fasza hangra képesek már, nem nagyon mondod meg, hogy BT kapcsolaton megy a dolog kábel helyett.
-
-
Dilikutya
félisten
Melyik DAC lenne ajánlott? A kinézett fejes a Fiio FT1. Mivel van 4,4mm-es csatlakozása, ami elvileg jobb a 3,5mm-es jack-nél, így a DAC-on is legyen. Kínával nem szeretnék bizniszelni, magyar boltban kaphatót keresek. A forrás PC jack-ről vagy USB-ről, nincs optikai kimenet.
A nézett típusok:
Fiio KA13, KA15, K11. Igen, nem egy árkategóriásak, a kérdés, megéri-e a drágább, ha semmi extra nem kell. Vagy van-e esetleg más, jobb típus?
Tájékozódni csak tesztekből tudok, nincs módom meghallgatni, konkrétan semmi bolt nincs a környéken a Media Markt-on kívül, azt meg hagyjuk. -
stellaz
veterán
Itt sok a műszaki érdeklődésű ember ezért bedobom, de nem akarok spojlerezni: ha valaki járna az ISS-en mostanában, az ne lepődjön meg, ha találkozik a....dik.....sal
hehe
-
-
stellaz
veterán
válasz
thornadoj #112902 üzenetére
Mennyit szánnál rá? Minél könnyebben hajható fejest nézel, annál egyszerűbb és olcsóbb megoldásokból tudsz válogatni. Donglitól a féltégla méretű eszközökig van kínálat.
Nem tudom, hogy a venni kívánt fejes mennyire energia éhes, de olcsón jót eszköznek ott van pl a VE Megatron (apróban is láttam most egy újat huszonegykét ezer forintért), könnyebben hajtható fejesekhez elég szerintem (Én Philips shp9500 és Grado sr225x-el használtam, azokhoz jó volt). Elég univerzális kis cucc, 3.5 és 4.4 kimenettel, line out, mikrofont is kezeli asszem, és a telót is lehet tölteni rajta keresztül, Cserébe ipari kinézet és fizikai hangerő szabályzás nincs rajta. Otthoni áthelyezésre éppen elég kicsi és könnyű, de zsebben már nem fér el.
Van pár BT cucc is, ami jó lehet 40 ezertől kezdődően fejestől függően (pl FIIO BTR15).
Klasszikus dongliból viszont nincs nagy tapasztalatom, ezért inkább a többiekre hagynám ezt.
Illetve több ilyen kis cucc erősebb ballanced (4.4) kimeneten, érdemes olyan fejest nézni, amin lehet ballanced kábelt használni. Ezek a tipikusan két oldalon vezetett, cserélhető kábeles cuccok.
-
-
thornadoj
aktív tag
válasz
stellaz #112901 üzenetére
A lényeg, hogy a számítógép előtt is, de a mobilról az ágyban fekve, vagy a kanapén elterülve is tudjak minőségi zenét hallgatni. Sajnos a témában nagyon nem vagyok jártas, de valami olyasmire gondoktam, ha lenne egy hordozható cucc, amit a telefonra, és a számítógépre is rá tudom kötni. Hogyha nincs ilyen megoldás, akkor a telefon lenne a fontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest