Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53851) #94477440 válasza prabhu (#53850) üzenetére


#94477440
törölt tag

Köszönöm!

(#53852) vlevi


vlevi
nagyúr

Mikor szoknak már le a 4TB-os Windows Update telepítőfileokról?
Már megint előjött :O

(#53853) netpeti98 válasza vlevi (#53852) üzenetére


netpeti98
addikt

Creators update
Az insider buildekben már javítva van: [link]

We fixed an issue where Disk Cleanup would sometimes unexpectedly show 3.99TB worth of Windows Update Cleanup files.

[ Szerkesztve ]

(#53854) vlevi válasza netpeti98 (#53853) üzenetére


vlevi
nagyúr

Kíváncsi leszek.
És erre 3 évet kell várni?

Wajon a creators update-ben az is javítva lesz, hogy, pl. be van állítva a háttérkép cseréje óránkénti cserére. Akkor ne váltson az 1 óra leteltével 1 percen belül kétszer is hátteret? Meg ilyen apróságok.
Hogy pl. ha megnyomom a kikapcs gombot a gépházon, akkor leálljon gép? Vagy az USB-be akár 3x is be lehessen dugni ugyanazt a pendriveot, és felismerje újra és újra, és működjön, vagy a képznézegetővel lehessen lépkedni a képek között?
Vagy ez az update sem javít semmi régebbi hibát, csak hoz újabbakat?

Bocsi a hangvételért, de sajnos már elvesztettem a humorérzékemet w10 kapcsán, én már nem hiszek benne, hogy ez walaha is akárcsak megközelítse a w7 működőképességét :(

(#53855) King Unique válasza vlevi (#53854) üzenetére


King Unique
titán

Én meg ettől a "csak a hetes a jó" mantrától... Kicsit túlértékelik egyesek, pedig azért nem olyan jó. Jobb is, hogy pár év múlva megszűnik a támogatása.

[ Szerkesztve ]

(#53856) beherit


beherit
tag

Sziasztok!

Thinkpad T420 Windows 10 alatt netwew01.sys kékhalált dobál random időközönként.

Aszondja a log, hogy:

On Tue 2017. 01. 10. 20:27:41 your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\011017-5890-01.dmp
This was probably caused by the following module: netwew01.sys (0xFFFFF807EE330521)
Bugcheck code: 0xD1 (0xFFFFB6805EEE8007, 0x2, 0x0, 0xFFFFF807EE330521)
Error: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
file path: C:\Windows\system32\drivers\netwew01.sys
product: Intel® Wireless WiFi Link Adapter
company: Intel Corporation
description: Intel® Wireless WiFi Link Driver
Bug check description: This indicates that a kernel-mode driver attempted to access pageable memory at a process IRQL that was too high.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: netwew01.sys (Intel® Wireless WiFi Link Driver, Intel Corporation).
Google query: Intel Corporation DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Frissítettem a wifi drivert 15.18-ra 15.16-ról, meg teszteltem a memóriát, amit jónak talált, de nem javult a dolog. Valami egyéb ötlet? Az a gond, hogy tesztelni sem tudom, mert van hogy 2 hétig semmi, aztán 5x 2 órán belül.

amor fati

(#53857) vlevi válasza King Unique (#53855) üzenetére


vlevi
nagyúr

Melóhelyen még hetest használunk, semmi baj nincs vele.
De a 10-esben ha nagyon összekapnám magam, szinte mindenbe bele tudnék kötni.
Walami érdekeset (rossz értelemben) mindíg sikerül alkotnia.
Mondom ezt úgy, hogy nekem alapvetően működik, nincsenek nagy fagyások, nem láttam még vele kékhalát (igaz, azt a hetessel sem, soha).

Ha pl. azt megmagyarázza valaki, hogy a win10 miért nem érzékeli, hogy megnyomtam a gépházon a powergombot, akkor annak valóban nagyon örülnék. Nem arról van szó, hogy nem áll le rendesen, hanem, mintha meg sem nyomtam volna. Semmi. Hatástalan. De közvetlenül a gép bekapcsolás, vagy újraindítás után tökéletesen működik, leáll vele a gép. De, ha egyszer már elaludt, és felébredt alvásból, onnantól kezdve hiába nyomogatom a power gombot, nem történik semmi. Csak a startmenüből tudom leállítani a gépet. Nem egy nagy dolog, de mégis. Ami a win95 óta működik, az most már nem.

[ Szerkesztve ]

(#53858) FoLey-v válasza prabhu (#53847) üzenetére


FoLey-v
addikt

prabhu és zsoltzsolt köszönöm! :R

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#53859) daimonion válasza vlevi (#53857) üzenetére


daimonion
senior tag

Én meg azt nem értem, hogy ha ennyire tudod mi a rossz akkor és mi a jó akkor miért nem programozol le egy olyan oprendszert ami TÖKÉLETESEN MÜKÖDIK .Nincs semmi hibája és kb 2,5 milliárd teljesen eltérő összetételű konfiguráción megy. Olyan konfigurációkon ahol még nemhogy a memória nem megfelelő hanem még a táp a perifériák sem.Én azt értem, hogy még a kákán is könnyű csomót találni, de azért az nem lehet, hogy nem biztos, hogy minden hibáért kizárólagosan csak a Win10 a hibás ? Nem leht pl a megnyomom a kikapcsológombot és nem kapcsol ki hibánál ha felébred alvásból user hiba lehet ? Pl nem állítottál be valamit pl a fökapcsoló tulajdonságoknál ?

(#53860) vlevi válasza daimonion (#53859) üzenetére


vlevi
nagyúr

Hatszázszor végignéztem, hidd el. W7 alatt sosem volt vele gond.
Ha van valamilyen beállítás, amit a w7 ota meg kellett volna változtatni, akár windowsban, akár a bios beállitasaiban, arra valóban kíváncsi lennék.
Ezt a user error dolgot meg hagyjuk már. Milyen user errornak kell ahhoz torténnie, hogy a képnéző ne tudjon a képek között lépkedni, vagy, hogy az usb-re dugott pendriveot már ne ismerje fel, ha többször ki-be dugod egy nap?
Gondllom a 4Tb-os windowsfrissítés is user error.
Érdekes, hogy korábbi windowsokon nem lehetett ennyi user errort elkövetni, de ennél, ami elvileg mégegyszerűbb, mégjobb, könnyebben hasznalható, itt minden usererror.
Drivereket is kihagyhatjuk a problémakörből, mert ez eg, Intel chipsetes, Asus b75m alaplap, minden driver a windows által került felrakásra. Nincs tuningolva semmi.

(#53861) TRob1 válasza vlevi (#53860) üzenetére


TRob1
veterán

"Érdekes, hogy korábbi windowsokon nem lehetett ennyi user errort elkövetni, de ennél,"

Na ezt azért már ne... miről szólnak az eddigi win topikok? Hogy hú de jó? Jó hogy nem mondod egyenesen hogy a win10 megjelenésével jelent meg a "júzer error" kifejezés is. :) Mai napig vannak problémáik a win7 usereknek is.
Tudod, erre szokták mondani hogy az idő megszépíti a múltat. Viszont a win 10 meg a jelent! :P
Véleményem szerint az eddigi legjobb win az összes közül. Hibái vannak, de volt mindegyik másiknak is. És lesz mindegyik elkövetkezőnek is.

A képnézőt aláírom, így használhatatlan (szerencsére soha nem is akartam használni)
Ilyen pendrive gondjaim sosem voltak, ellenben hallottam róla többször régebbi wineknél is.
És attól még hogy win által rakta fel a drivereket, nem az MS fogja megírni pl. az Asus lap drivereit. Meg az összes többi perifériáét sem.

ui: a 4TB meg csak kis szépséghiba, hogy legyen miről beszélni ha minden más oké. :D (áprilisra el is felejted hogy volt)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#53862) #93794560 válasza TRob1 (#53861) üzenetére


#93794560
törölt tag

A windows 10-nek az a baja, hogy állandóan változtatják, és emiatt nem tud kiforrottá válni. Mindegyik kiadásba becsúszik egy-két hiba, ami nem sok, de sok kicsi sokra megy. Valamint a hardvergyártók dolgát is megnehezíti, hogy a driver, amit az egyik verzószámú változatra kiadtak, a másikon hibásan működik, mert a MS megint megváltoztatta rendszert.
A 7-es előnye abban van, hogy kiforrott, és a rendszer drivermodellje nem változik állandóan, emiatt a hardverek stabilabban és kevesebb hibával működnek.
A10-esen legutóbb azon akadtam ki, hogy egy 300 kb-os jpg fájlt nem tudott átmásolni egy másik mappába, mert szerinte kevés a memória. S ezt egy 8 GB RAM-ot tartalmazó gépen, úgy, hogy nem futott semmilyen alkalmazás.
Ez mi franc, ha nem bosszantó hiba? Mert ha nyitva lett volna egy böngésző 8-10 füllel, mellette egy Word, meg egy torrent, akkor megérteném. De így?

(#53863) vlevi válasza TRob1 (#53861) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nagyjából működik nekem is a W10, szerencsére én nem tartozok azok közé a peches felhasználók közé, akiknak állandóan kékhalál, újratelepítés,...

"az idő megszépíti a múltat"
Ez nem a múlt, ez a jelen, mert a cégnél még mindíg hetest használunk.
A Win7 történet nálam úgy indult, hogy 2009 elején, amikor az első publikus bétája megjelent, akkor poénból elővettem egy régebbi winchestert, és arra feltelepítettem, hogy megnézzem, milyen az XP-hez képest.
Annyira új volt, hogy videókártya driver sem volt hozzá az ATI honlapján (de a win7-ben volt rendes driver, nem volt gond).
Attól a naptól kezdve az én gépemre az XP sosem került vissza, amikor októberben megjelent a win7, azonnal megvettem.
Namármost, a w10-t is nézegettem, benne voltam az insider programban, de amiket ott láttam, az alapján eszembe nem jutott volna egy petákot is adni ezért a rendszerért.
Rendszeresen visszapakoltam a gépemre a w7-et (pontosabban wisszadugtam azt a meghajtót, amin a w7 volt)
Egyszer volt egy elborult, gyenge pillanatom, amikor megadtam magam, és megnyomtam a frissítés elfogadása gombot.
Nálam még nem volt olyan pillanat, hogy visszasírnám a hetest, de többeknél előfordult már ilyen.

(#53864) TRob1 válasza #93794560 (#53862) üzenetére


TRob1
veterán

Viszont egyelőre nagyon úgy tűnik hogy ez nem is fog sokban változni, hisz erre jönnek a nagy frissítések, és nem új wineket adnak ki..
A hardvergyártókat meg szerintem azért annyira nem kell félteni, ha akarnák akkor akár napi "buildeket" is adhatnának ki a drivereikből, legalább vmi beta vagy nightly vagy akármi néven... de ugye sokuknak még hónapok (meg akár évek) sem elegendők hogy kiadjanak valami épkézláb drivert. Van aki egyenesen szó szerint baxik rá, és a régebbi hardvereihez semmit nem ad ki az újabb rendszerekre (esetleg ha már túl nagy a nyomás, akkor összetákol vmit) Persze tisztelet a kivételeknek. A win meg azért nem frissül olyan gyakran ilyen nagy mértékben.

Az általad említett hiba nem lehet vmi más progi (vagy esetleg hardver? :F ) által okozott memóriaelfogyás miatt? :F Ez ugyebár előfordul más rendszereken is ilyen vagy olyan hiba következtében.

(#53863) vlevi :
Na látod, én meg a megjelenés másnapján frissítettem a win 10-re, azóta is elégedetten használom (azóta már 3 gépen is) Legopogom, de sosem volt 1db kékhalál sem egyiken sem, és semmi egyéb kirívó hiba.
Jah, és előtte 8.1-et használtam, már annál sem sírtam vissza a 7est. Ellenben még mindig vannak cégek és magánszemélyek is, akik le nem cserélnék a "jól bevált XP-jüket" sem. :D

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#53865) [CS]Blade2 válasza TRob1 (#53861) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Szerintem a 7-esnél nem volt ennyi hiba a kezdeteknél sem, de lehet, hogy tényleg user-e és konfig-ja válogatja, hogy kinél melyik, hogy működik.

Más programokat használunk, (sokan frissítik is, én pl.: nem mindig, van amit évekig használok. TC 5.51 vagy 6.51 évekig szolgált. Utorrent-ből 2.2.1-et használok, és egy csomó ingyenes programnak is a régi telepítője van meg, mert bevált. Foxit 5.14, AIMP, MPC-HC. Office 2007-et vagy 2014-ig használtam.)

Nálam a 95 volt, hogy a telepítés után beadta a kulcsot, az XP-nél 1000x volt megfagyott egy program, és nem lehetett bezárni. A Vista már felüdülés volt, mondjuk nekem elég volt hozzá a gép. A 8-at és a 8.1-et kihagytam, de ahol találkozok vele, ott kicsit stabilabbnak érzem a 10-esnél, viszont nem találok azonnal szinte semmit.

A 10-essel olyan sz*ásaim vannak, mint a 95-el annó. Nagyon nehezen barátkoztunk meg, néha elég jó, néha viszont elég bosszantó dolgokat tud csinálni, és rendszeresen bele kell nyúlnom, utána nézni, hogy az ilyen és ilyen problémákat hogy lehet javítani.
Kezdte a frissítés után nem működő start menü keresővel, a soha le nem töltődő frissítéssel, aztán volt még vagy 10-15 hiba, amire rá kellett keresnem, hogy hogy oldható meg, és a napokban is kérdeznem kellett, hogy mi a istent csinál ez a windows, miért van naponta kék-halál az indításnál, utána az ablakról lépkedett le. Valószínűleg nvidia driver okozta, de azt meg a windows update tette fel. Nvidia win10 driverek a kezdetektől elég jók, nem hiszem, hogy nvidia hiba.

Ami nagyon bosszantó, hogy rengeteg hibát dob fel, mert nagyon kevés információt ad: Kiírja, hogy "Hiba történt." Hát ez nem igazán segít a megoldás keresésben.
A feladatkezelőben is nehezebb megtalálni, hogy mi az istent csinál éppen, ha az rendszer-folyamat.

(#53866) TRob1 válasza [CS]Blade2 (#53865) üzenetére


TRob1
veterán

Hááát, most belekukkantottam a win 7 topikokba, és akár 2009 végét nézem, akár 2011 körül, de még 2016 is, vannak bőven gondok (ott is).

Csak párat érdekességképp (mert lehetne százával szemezgetni), hogy mégsicsak az a bizonyos idő szépít (vagy épp az, hogy adott user itt találkozott ugyanazzal amivel más meg win7en és fordítva):

2009 vége:
"Mit telepithetett a frissitésekkel együtt a rendszer, amióta felrakta a frissitéseket nem tud elindulni, folyamatosan kékhalálozik. Próbáltam csökkentett módban is inditani ugyanez a helyzet, a rendszerinditás javitása sem segitett.
Mit lehetne még kezdeni vele, hogy elinduljon?
"

2011:
"Az lenne a gondom, hogy az utóbbi 2-3 hónapban nagyon belassult a windows betöltési ideje. Eddig kb 1 perc alatt betöltött teljesen a windows, most már meg kell vagy 4-5 akár 7-8 perc is mire feláll teljesen a rendszer és nem tekeri a winchestert folyamatosan."

2016:
"Telepitettem volna a notira 10 frissitest, mondanom sem kell el sem kezdte oket letolteni. Kezzel feltelepitettem ezt, par perc alatt talalt frissiteseket es azonnal toltotte is le oket es telepiti.
Ugy nez ki a microsoftnal nagyon ertenek windowshoz.
"

És ezt csak pár perc alatt, találomra klikkelve.

Egyébként én meg úgy vagyok vele, hogy minden programomat frissen tartom (itt is lehet kivétel, pl az általad is említett utorrent, mert ott ugyebár pont nem a progi javítására mentek rá az újabb verziókban - mondjuk mióta nas van, már nem is használom egyáltalán), és pont legfőképp az anomáliák elkerülése végett. Hisz mindig javítgatják, foltozgatják őket, nincs olyan hogy ez kész, ez jó, ez mindig működött és akkor most is meg a jövőben is fog. Pont azért mert a rendszer (és/vagy akár a hardver) változik, ezáltal kell igazodnia a programoknak (és drivereknek is) hozzá...

A winben lévő nvidia drivert is az nvidia készíti. És pont voltak nála is gondok, volt hogy kb 2 napra rá újabb drivert adott ki.

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#53867) #93794560 válasza [CS]Blade2 (#53865) üzenetére


#93794560
törölt tag

Nálam a 10-es az első rendszer, aminél mindig előjön valami hiba, még anno a legrosszabb Windows-nak kikiáltott Millennium Edition is stabilabbnak bizonyult.

Win95: Viszonylag stabil, volt, csak gyenge volt alatta a gép.
Win98: Ugyanaz, mint a 95 alatt.
Millennium: Stabil volt, csak egy régebbi hangkártya driver okozott hibákat.
XP: Elég stabil volt,néha hibázott csak.
Vista: Ez volt a legstabilabb rendszerem, pedig a gépem afféle határeset volt. Nem volt erőgép, de nagyon jól ment rajta a Vista. Soha egyetlen hiba nem fordult elő vele.
Win7: Stabil, hardveresen, driverek tekintetében hibamentes. Egyetlen szoftver telepítője működött bugosan rajta, amit szerencsére egy fájl kézi másolásával meg lehetett oldani.
Win8.1: A mostani gépemet ezzel adták, de csak UEFI-ben működött jól. Legacy-ban telepítve időnként kékhalálozott.
Win10: Sok apró hiba, amik ugyan nem nagyok, de ha összejönnek, akkor felbosszantanak. Nem mintha ezekkel nem lehetne együtt élni, de én szeretek egy rendszert úgy használni, hogy nem kell semmi másra odafigyelnem, csak arra, amit éppen csinálok. A problémák másik része szubjektív. Valamiért rossz érzés használni, de nem tudom hogy miért. Valami zavar benne, csak nem tudom, hogy mi. Úgy érzem, nem egységes a rendszer felülete, a beállítandó funkciók is szét vannak szórva. Ráadásul rondának tartom, de ez legyen az én bajom.

(#53868) Bandus99


Bandus99
őstag

Sziasztok!

Nem tudom hova valo a kerdesem, megprobalom itt, hatha van valakinek otlete.

Adott egy garancialis Acer Aspire E1-572PG laptop. Annyi a valtozas, hogy kerult bele +8GB RAM. A ramok jol mukodnek fel napig futtattam memtestet es nincs hiba. 64 bites Windows 10 enterprise oprendszert tette fel ra, a drivereket szepen felteszi, mindent megtalal. Probaltam angol es magyar nyelvu valtozattal is, mindnel az a problema, hogy ha a user lecsukja a laptopot es elmegy alvo uzemmodba, akkor 15bol 1x nem hajlando feleledni ebbol az allapotabol.
Semmire nem reagal, ugyedul az a megoldas, hogy hosszan nyomva a bekapcsolo gombot, kikapcsol a gep es utana lehet bekapcsolni es ismet hasznalni.
A gond az, hogy a user azt mondja -jogosan- hogy ez igy nem jo csinaljam meg, vagy ha hibas a laptop kuldjem vissza garanciaba. Van-e otletetek hogy lehetne megoldani ezt a problemat? Erzesem szerint ezzel igy hiaba kuldom vissza garanciaba nem nagyon fognak foglalkozni.

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#53869) TRob1 válasza Bandus99 (#53868) üzenetére


TRob1
veterán

Első körben körülnéznek a chipset és videokártya illesztőprogramok tájékán (főleg utóbbi, ha jól láttam intel van benne, ott előfordul az ilyen). Csere újabbra (vagy régebbire).

(#53867) gb4400 :
Ezek max nálad igazak, mert általánosságban (értsd többségnél) nagyon nem így volt. Annak ellenére hogy nálam is jól működött anno pl. Millenium és Vista is.
Főleg egy 98 (még SE nélkül)... vagy a magyar Millenium... vagy XP még SP3 előtt... Hosszú távon, reinstall nélkül egyiket sem lehetett normálisan használni. (95 meg csak flipperezni volt jó eleinte :D )

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#53870) 30z.Samu válasza #93794560 (#53867) üzenetére


30z.Samu
félisten

Összességében én is meg vagyok elégedve a Windows 10-zel, bár nekem különösebben egyik rendszerrel sem volt bajom. Win 10 van a 8 éves laposomon is és ahhoz képest elég jól muzsikál rajta. Nyilván nem egy sebességbajnok, bár ezt egy SSD-vel kicsit lehetne turbózni. :DDD Egy dolog nem tetszik a 10-ben, hogy egy kicsit agresszív. Például letölti és telepíti a frissítéseket, kiírja hogy újraindítás szűkséges. Ki X-elem, hogy oké majd később újraindítom. Aztán megint kiírja megint, aztán megint és megint, míg agyf@szt nem kapok és mondom hogy jól van, akkor indulj újra! De újabban inkább újraindítom elsőre, mielőtt az őrületbe kergetne. :DDD

Sic Parvis Magna

(#53871) Tybor66 válasza Bandus99 (#53868) üzenetére


Tybor66
tag

Nekem van egy Acer Aspire 8930G-584G32Bn tip. laptopom (4-6 éves), ugyan ez a hiba megvan nálam is, sőt, amennyiben az "Alvó állapot" kapcsolóval állítom le, akkor is előjön a hiba.

iPhone SE (2016) & iPhone SE (2020) -> Samsung Galaxy A54 (8/256) & Macbook Air M1

(#53872) mexel


mexel
veterán

Sziasztok! Gyors kérdésem lenne, talán kapok infót. Feltelepítettem egy win10 prot. A gép egy használt alkatrészekből összerakott masina ( I3, 8b ram és 7850 vga + ssd) Ez a konfig win 8-al jól ment, stabilan. Most mindent beállítottam, minden jónak tűnik, de 3d-s komolyabb játékoknál állandó fagyások vannak, leállások, a win10 összevissza reagál. ( tiszta telepítés, origi win)
A kérdés az lenne, hogy hagytam az ATI win10 által felrakott driverét, nem telepítettem mást. Ez a win 10 által feltelepített driver jó, vagy kelleneaz AMD oldaláról letöltött driver? Vagy ez ugyanaz gyakorlatilag? Feleslegesen nem telepítenék mást, úgy tűnik ez egy fullos AMD driver amit a win10 felrakott.

(#53873) 30z.Samu válasza mexel (#53872) üzenetére


30z.Samu
félisten

Általában javasolt a legfrissebb driver telepítése.

Sic Parvis Magna

(#53874) wjbhbdux válasza mexel (#53872) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Ha jol latom szeptember ota nem frissitette az AMD az ahhoz valo drivereket a win updaten, szoval erdemes az ujabbat kezzel felrakni.

/s

(#53875) mexel


mexel
veterán

Akkor megnézem talán segíthet valamit. Ilyenkor felülírja a win-est vagy azt távolítsam el? Mondjuk a win8-on már igen régi driver volt mert arra nem adtak ki újat.

(#53876) 30z.Samu válasza mexel (#53875) üzenetére


30z.Samu
félisten

Célszerű egy tiszta telepítést, a meglévőt szedd le előtte.

Sic Parvis Magna

(#53877) mexel válasza 30z.Samu (#53876) üzenetére


mexel
veterán

Köszi, próbálom. Bár valamiért úgy érzem nem fog segíteni az ilyen fagyásokon. :(

(#53878) 30z.Samu válasza mexel (#53877) üzenetére


30z.Samu
félisten

Ha máshoz is van Win 10-hez való friss driver, azt is érdemes feltenni.

Sic Parvis Magna

(#53879) Bandus99 válasza Tybor66 (#53871) üzenetére


Bandus99
őstag

Nem talaltal ra ezek szerint semmi megoldast?

i5 os CPU van benne HD4400

Hiaba szeked innen le drivert nem hajlando telepiteni

A telepiteni kívánt illesztőprogram nincs bevizsgálva ehhez a számítógéphez kezdetu hibauzenetre hivatkozva

[ Szerkesztve ]

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#53880) Rico45


Rico45
őstag

Sziasztok!

Valahogy be lehetne állítani win10 hogy gép induláskor ne kérje a jelszót??

Előre is köszi a választ!

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#53881) mexel válasza 30z.Samu (#53878) üzenetére


mexel
veterán

Mi lehet még ami fontos? Intel driverek jók szoktak lenni ha jól sejtem. Most próbálom teljesen eltünteni az amd drivert, amd clean up utilityvel.

(#53882) #93794560 válasza TRob1 (#53869) üzenetére


#93794560
törölt tag

Az XP esetén igazad van, mert idővel lelassult, de ha újratelepítettük, akkor megint stabil volt, és elég gyors. De 10-esen egy újratelepítés nem oldja meg a problémákat. Ráadásul úgy érzem, hogy a 10-esen nem teljesen uralom rendszert. Mintha időnként a saját útját járná, annak ellenére, hogy mindent pontosan beállítottam rajta.

(#53883) mexel


mexel
veterán

ja. lenne még egy kérdésem: Az auto update módját a csoportházirendben konfiguráltam, hogy az frissítéseket ne töltse le automatikusan hanem előtte érteasítsen. Most viszont ( nem tudom ennek hatására-e?) a defender is jobb oldalt alul érte4sít hogy vannak frissítések, töltsem le. Win 8-on simán a defender ikonon jelzett hogy frissítsem, és ha ráklikkeltem a defender nyílt meg és ott frissült is azonnal. Et betudom valahogy állítani, akár a csoprt házirend kezelőben is?
A másik: az óra melletti defenderikonra ha simán rákattintok, nem nyílik meg a defender, eléggé rapszodikus hogy 1-2-3 kattintásra nyílik vag jobb gombra.

(#53884) vlevi válasza #93794560 (#53867) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Win10: Sok apró hiba, amik ugyan nem nagyok, de ha összejönnek, akkor felbosszantanak..."
Igen, nekem is ez a bajom vele. Rengeteg dolog olyan, hogy nagyjából megy. De a tökömet nem tenném rá, hogy holnap is menni fog.
A többivel, amit írtál, azzal is teljesmértékben egyetértek.

(#53885) Tybor66 válasza Bandus99 (#53879) üzenetére


Tybor66
tag

Az igazság az, hogy különösebben nem is kerestem. A gépemhez a Windows 7 volt az utolsó támogatott op.rendszer az Acer részéről. Azóta már a honlapjukon sem találom ezt a tipust.

NVidia-ból is valami régebbi driver volt fent, az utolsó nagy Update-ig működött is rendesen, azt követően már a képernyő-beállítási lehetőség sem volt az igazi. Most decemberben frissítésre került a Windows Update által, de nem változott semmi sajnos.

Te nem próbálkoztál esetleg korábbi driver telepítésével? Vagy mindegyikre panaszkodik telepítés során?

iPhone SE (2016) & iPhone SE (2020) -> Samsung Galaxy A54 (8/256) & Macbook Air M1

(#53886) dni


dni
őstag

Sziasztok,

Adott egy gép e3-as Xeon procival 32GB Fizikai RAMmal és egy 4GB RAMmal rendelkező Quadro VGA-val. A proci 64GB memóriát tud kezelni. Maya 2017-ből történő publish-kor elszáll a Windows out of memory üzenettel. Ekkor a fizikai memória csak 31%-os kihasználtságon van, a videó memóriából is kb ennyi van lefoglalva, viszont a comited memory 61,4GB körül van a Win resource monitora szerint, amikor felbukkan a hibaüzenet és elszáll az export. A kérdés az volna, hogy a proci 64GB-os memória kezelési limitje az össz memóriára vonatkozik, vagy a virtulális memóriára lehetne ennél akár több is?

(#53887) mrhitoshi válasza pzstm (#53813) üzenetére


mrhitoshi
veterán

Aha, persze.

Ennyit tud nálam a onedrive. :O

[ Szerkesztve ]

PS4

(#53888) SP4C3 válasza dni (#53886) üzenetére


SP4C3
veterán

De minek neked ennyi virtuális memória?! :F

Csak hogy tiszta legyen: 32GB RAM + 4GB VRAM a quadro-n. VRAM nem számít bele - csak az OS-nél.

[ Szerkesztve ]

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#53889) vlevi válasza mrhitoshi (#53887) üzenetére


vlevi
nagyúr

TROLL ON
Sz***d le, ez is csak egy user error.
TROLL OFF

(#53890) -=RelakS=-


-=RelakS=-
veterán

Engem azzal szórakoztat, hogy a Serious Sam Engine 3.0 és az felett, illetve az új DOOM meg-meg akad időnként.
Ha fut a háttérben a Clicker Heroes steam-es változata, akkor ez akár percenként is lehet.

Más program vagy játék nem érintett, csak ezek. Pl Hard Resettel játszhatok napestig, nem röccen.

Szóval ki érti ezt :F
A Win7->Win10 upgrade rendszeren ilyen gond nem volt. Más xar volt ott :DDD

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#53891) TRob1 válasza vlevi (#53889) üzenetére


TRob1
veterán

Honnan tudod hogy előtte mit csinált az az user a gépével? Vagy egy bárhonnan telepített akármilyen app épp mit hogy cseszett szét?
Hisz ez a topik is sokszor arról szól mit tiltanak le, meg mit hogy k.rnak el "megbízható" külsős appokkal a rendszerben, pl. hogy ne küldözgessen "semmit", vagy itt-ott csillogjon, esetleg legyen egy balfax oldschool start menü (hisz abban mozog a júzer napi szinten több órát is akár), vagy átlátszóvá váljon valami, meg hogy kigyomláljanak ezt-azt, mert tudják hogy az nem kell oda...stb. ;] (Hisz egy semmitmondó orosz vagy kínai progi sokkal megbízhatóbb mint az MS :) )

Tehát bármi lehet. Akár User error is. :DDD

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#53892) mrhitoshi válasza TRob1 (#53891) üzenetére


mrhitoshi
veterán

Nem raktam fel semmilyen ehhez hasonló programot. Jogtiszta, alap Windows 10 van fent. Ezen kívül nem sok programot használok. Bár ez nem zárja ki azt, hogy valami ne kúrt volna bele, de ha van bárkinek ötlete, hogy mit csináljak anélkül, hogy elvesznének az adatok, akkor nagyon boldog lennék. :))
Gondoltam rá, hogy újra lehetne telepíteni a onedrive-ot. Nem tudom ez mennyire járható út.

[ Szerkesztve ]

PS4

(#53893) TRob1 válasza mrhitoshi (#53892) üzenetére


TRob1
veterán

Ez csak általánosságban írtam, nem konkrétan rád céloztam. :R
Csak már nem egyszer derült ki ilyen-olyan dolog, hogy jaaaa, igen, ezt meg ezt csináltam, lehet hogy akkor ez okozzzaaaa?!? Arra nem is gondoltaaaam! :D

Elméletileg újra tudod rakni. Gyakorlatilag meg majd kiderül. Ami fenn van felhőben, az nem tűnik el az app eltávolításával.
Hibakeresésre gondolom semmi érdemleges. "Víruskeresés" meg gondolom megvolt már pár progi által.

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#53894) prabhu válasza Rico45 (#53880) üzenetére


prabhu
senior tag

Itt lehet: gépház/fiókok/bejelentkezési lehetőségek-jelszó (üreset adsz meg újnak).

(#53895) prabhu válasza Bandus99 (#53879) üzenetére


prabhu
senior tag

Ki lehet kapcsolni a speciális indítási lehetőségekben az aláírt driverek-et, újraindítás után. Mondjuk ez nem biztos, hogy meg is oldja a problémád.

(#53896) fradi81 válasza fradi81 (#36815) üzenetére


fradi81
veterán

Kikapcsolás/alvó mód utáni újraindulásra a megoldás, ébresztés pipa KI:

moto g72, Ninebot d28e

(#53897) vlevi válasza fradi81 (#53896) üzenetére


vlevi
nagyúr

Tapasztalat szerint ugyanezt érdemes az egérnél is beállítani, mert az egér akár önmaga is meg tud mozdulni, másrészt nagyon érzékeny a környezeti zajokra (pl., belerúgsz az asztalba, megmozdul az egér, felébre a gép),

(#53898) netpeti98 válasza vlevi (#53897) üzenetére


netpeti98
addikt

Így van. Nálam a hibernálás nem működött, addig amíg le nem tiltottam az egeret. Alvó módnál érdekes módon nem volt baja.

[ Szerkesztve ]

(#53899) Rico45 válasza prabhu (#53894) üzenetére


Rico45
őstag

Szia! Nem engedi üresen hagyni :-)

"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"

(#53900) vlevi válasza TRob1 (#53891) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Honnan tudod hogy előtte mit csinált az az user a gépével? "
Én a Onedrive leállt hibára írtam.

De, ez már kezd vallásháborúvá válni :)
Mert annyiszor hallottam már itt a usererror-t mindenféle indok nélkül. Mert te sem tudhatod, hogy arra a bizonyos gépre van-e telepítve akármilyen egyedi segédprogmra, de már rögtön usererrort kiáltasz.

Annyiban egyetértünk, hogy a ccleaner, csodauninstaller, start8, gadgetnyóc, classic shell, remove windows spying és hasonló szoftverek használatát én sem tartom szerencsésnek.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.