Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54351) vlevi válasza Syl (#54348) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem kéne, hiszen windows csak egy van!
Kipróbáltam a dolgot a 14955-os insider preview verzióval, és itt is így működik az USB :W
Szóval egy win reinstall NEM oldaná meg a problémát, bárki is javasolná. Ugyanis a win insider verzióm szinte üres, nincs rá telepítve semmi, csak ami gyárilag is felkerült rá, plusz egy Firefox.

(#54352) tordaitibi válasza debianos (#54327) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

A bios kornyeken kene pedig kutakodni.
Persze tevedhetek.
A safe mode es a fastboot kikapcsolasa megerne egy probat.
Tovabbi tippem nincs sajnos.

(#54353) krbC


krbC
tag

Sziasztok!

Hol tudok a legolcsóbban win 10-et venni a saját PC-m re?

http://sov24.hu/operacios-rendszerek/18-windows-10-pro-32bit-64bitkey-olcson-operacios-rendszerek.html?gclid=Cj0KEQiAzZHEBRD0ivi9_pDzgYMBEiQAtvxt-A71py_vnlNmSjP0_lHrQnJDpsi29tRrG_5K8cdTM-gaAk7X8P8HAQ

ez pl?

köszi

-gl hf-

(#54354) King Unique válasza gtamate2 (#54308) üzenetére


King Unique
titán

Milyen választható Start menü :F
Nekem a mostanival sincs különösebb problémám, illetve full screenben használom. A hagyományos menü, meg a külső utánzatai számomra már kényelmetlen....

(#54347) t72killer:
Erre mondják azt, hogy max. az adott hardveres / szoftveres környezetben. Én is használok egynéhány külső HDD-t, de olyat még nem nagyon tapasztaltam 1607 alatt, hogy egy multimédia fájl megnyitása & lejátszása BSOD-ot okozott volna...

[ Szerkesztve ]

(#54355) TRob1 válasza Popes (#54343) üzenetére


TRob1
veterán

Véleményem szerint itt mindenki csak tippelget a driverek meg a hardvergyártók mikéntjét/mivoltát illetően. (Persze én is, csak én nem mindig ugyanabban látom a bűnöst). :U
Elég csak megnézni pl. az egyik "legnagyobb", az nvidia utóbbi pár hónapnyi (évnyi) termését. Bőséggel adtak ki drivereket driverek hátán. Sokszor xarabbnál xarabbakat. Sőt, volt hogy vissza kellett vonni, mert olyan xar lett. (Sokan már úgy vannak vele mint itt néhányan a win update-tel, merjem vagy sem az újabbat felrakni :D ) És ez mellett érdemes megnézni hogy hány win10 build/frissítés volt közben. A töredéke. Tehát vajmi kevés köze van az MS-nek vagy a win10nek a drivergyártók xarjaihoz, főleg hogy nem is csak win10-re xarják el... AMD driverek is xarok voltak már win10 előtt is, állítólag most is. Tehát ez sem win10 vagy MS miatt (szerintem).
Realtek-nek is volt xar hangkütyü drivere win10 előtt is, meg azóta is van hogy vkinél ez, vkinél az a jobb. Sőt, nekem a Giga alaplapon lévő Realtek hálókártya drivert vissza kellett egy régebbit rakni, mert újjal jelentősen xarabb volt a "belső háló" sebessége. Asus is kb baxik a világra újabb driverek terén. Anno Soundblaster driverek sem voltak jók az akkori új Os-re, tákoltakat kellett használni (aztán vmit nagynehezen kiadtak, vagy működött vagy nem)
És akkor ki tudja az összes többi gyártót. Tehát nem kell ide win10 hogy elbaxxák (vagy épp ne is foglalkozzanak vele), megteszik anélkül is. Idő meg sztem bőven van ahhoz képest hogy néha párnaponta is ki tudnak adni újabbakat a gyártók, mindenféle win update nélkül is. (Ráadásul a nagyobb updateket azért nem kevés hónapnyi beta teszt előzi meg - lásd pl. AU vagy a majdani Creator -, ez alatt csak tudnának normális drivert írni, még ha kicsit többet is kell(ene) módosítani benne - mert állítólag mindig időben megkapják a speceket)
Peace.

:R

ui: Azok meg akiknek minden egyes módosítás (lásd pl. start menü) majdhogynem fizikai fájdalommal jár, mihez fognak kezdeni a jövőben? Hisz mindig módosulni fog a win10, sosem lesznek boldogok vagy elégedettek vele, ezután is mindig a változtatások ellen lesznek, hibákat keresnek. :B (Természetesen nem azokra értem akiknek konkrét hibákat produkál az újabb build)

(#54346) vlevi:
Azért azt gondolom tudod hogy ilyen hiba már XP-nél és Win7-nél is jelen volt sokaknál? Gugliba jó sok ilyen cikket, fórum bejegyzést lehet találni. Persze tudom hogy ez nem vígasztal. Meg azt is értem hogy nálad a 1607 baxta el... (De nem újkeletű ez a jelenség, anno x éve egyik ismerősömnél kb. ugyanez volt, asszem win7-en. Felismeri, leválasztod, utána nem. Másikba utána jó... legközelebb már az egyikben is... vagy ott sem)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#54356) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Sziasztok!

Ha belépek az insider programba, ott is minden frissítés automatikus? Mármint ha jön egy új build, az is csak random újra fogja indítani a gépet, vagy ott azért van más opció?

Everybody lies.

(#54357) vlevi válasza TRob1 (#54355) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Felismeri, leválasztod, utána nem"
Közben rájöttem.
A leválasztás baxta el. De az üzembiztosan.
Ha csak ki-be rángatom a pendriveot, ott működőképes marad (az, hogy mennyi file sérül meg rajta, az más kérdés :) ). De ha szabályosan leválasztom, és úgy húzom ki, akkor az eszközkezelőben megjelenik egy sárga felkiáltójeles bizbasz, ami azt mutatja, hogy a leválasztáskor hiba történt.

(#54358) cigam válasza TRob1 (#54355) üzenetére


cigam
félisten

+1

A D630-asom nem mai gyerek, de köszöni szépen a 1607-el sincs gondja. Persze egy új eszközmeghajtó előhozhat inkompatibilis beállításokat. Lehet chipset bug, vagy a BIOS sara is, elég sokminden okozhatja.

Tybor66 ellenőrized hogy a régebben még jól működő drivert ki készítette, és mikori verzió volt? Nem változott meg a 1607-ben?

A start menüs "problémát" én se értem, ha egész nap a gép elött ülök sem nézem/látom használom/ tovább mint az idő 0,1%-a.

vlevi
Hasonlóval W7 alatt is találkoztam. Ott egy újraindítás oldotta meg azt, hogy újra lássa a kártyaolvasót.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#54359) TRob1 válasza vlevi (#54357) üzenetére


TRob1
veterán

Hoppááá! :)
És annak a bizbasznak nem próbáltál újabb, régebbi vagy csak "másabb" drivereket pakolni? Hátha...
Eleve az összes usb vezérlőre megpróbálnék ráfrissíteni illetve másik illesztőket felrakni. Ki tudja.

¤ R'n'R ¤

(#54360) t72killer válasza TRob1 (#54359) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog (1)

"Eleve az összes usb vezérlőre megpróbálnék ráfrissíteni illetve másik illesztőket felrakni. Ki tudja." - én is próbálkoztam ezzel több hónap elteltével is (pár újabb driver kijött időközben), maradt az instabilitás.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#54361) qqcqqc válasza vlevi (#54357) üzenetére


qqcqqc
őstag

Próbáld ki az usb safely remove programot. Én azt használom, és nincs gond.

(#54362) King Unique válasza vlevi (#54357) üzenetére


King Unique
titán

Azért ez elég abnormális működés...Ilyet eddig nem nagyon sikerült Windows 10 (1607), de talán még a korábbiak alatt sem reprodukálnom. Amúgy egy restart sosem árt neki, illetve az eszközillesztő eltávolítását is meg lehetne próbálni. Na meg a különféle drivereket átnézni.

(#54361) qqcqqc:
Ha ennyire rendellenesen működik nála ez az egész, akkor az U.S.R. sem feltétlen megoldás. Illetve az eleve egy fizetős program, bár 30 napig ingyen lehet próbálgatni.

[ Szerkesztve ]

(#54363) qqcqqc válasza King Unique (#54362) üzenetére


qqcqqc
őstag

Van egy jó topik: Program promók, 2-3 havonta megtalálható az adott program.

(#54364) King Unique válasza qqcqqc (#54363) üzenetére


King Unique
titán

Tudom, ismerem, illetve szoktam ott kunyerálni... :D
Viszont a legutóbbi akció sem éppen mostanában volt.

[ Szerkesztve ]

(#54365) vlevi válasza TRob1 (#54359) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem, mert egy külön vinyóra felraktam egy üres win10-t, és azon is így működik. Frissebb driver nincs, mert egy 2012-es kiadasú, Intel chipsetes (Asus b75m lx plus) alaplaphoz nincs ujabb driver. De minek is kellene? Eddig jó volt.

Restart természetesen megoldja, de hát azért rohadjon meg a befőttje. Mert aki nem kapcsolja ki a gyorsinditast, annak a gép kikapcsolásával sem oldódik meg a baja (csak a tényleges ujrainditassal).

[ Szerkesztve ]

(#54366) rioter válasza debianos (#54316) üzenetére


rioter
csendes tag

Egyáltalán nem a régi géped miatt van bootolás helyett fekete kép+kurzor. Nálam skylake cpu+r7 300-as sorozatú vga-val is produkálta ezt, igaz, kb 2 hetente egyszer, és 1-2-3 újraindítástól töltött csak be. Kollégám laptopján még többször kellett újraindítani, munkahelyi gépeket is rendszertelenül előjött. Szerencsére jó ideje nem láttam már, vélhetően az anniversary update tüntethette el a dolgot.

(#54367) laskr99


laskr99
addikt

Sziasztok!

2 bajom van remélem tudtok segíteni.

Az első ,hogy egy megszakított telepítés után a telepített alkalmazásoknál ott van a fel nem telepített app. Ezt ,hogy lehet törölni?

A második,hogy a gép hetente egyszer felkel kikapcsolásból. Alvó módba meg nem akar menni mert alvó módba megy és egy idő után bekapcsol.

Kérem légyszives ebbe valaki tud segíteni? Avgt futtattam nem talált semmit.

[ Szerkesztve ]

(#54368) vigyori78 válasza laskr99 (#54367) üzenetére


vigyori78
őstag

Üdv.

Az első ,hogy egy megszakított telepítés után a telepített alkalmazásoknál ott van a fel nem telepített app. Ezt ,hogy lehet törölni? : Feltelepíted teljesen és utána uninstall.

A második,hogy a gép hetente egyszer felkel kikapcsolásból. Alvó módba meg nem akar menni mert alvó módba megy és egy idő után bekapcsol.

Nekem például Asrock lapom van és biosban van sok beállítás ahol egér bill mozgatásra nyomásra lehet indítani a gépet.
Alvó módnál meg megkel nézni mi ébresztheti fel a gépet.

(#54369) Janou


Janou
őstag

Sziasztok

Másnál is előfordul hogy a Windows 10 véletlenszerűen befagy 1 mp-re? Zenehallgatás és filmnézés közben is tapasztalom, notebookon és asztali gépen is...

(#54370) laskr99 válasza vigyori78 (#54368) üzenetére


laskr99
addikt

Az elsőnél megcsináltam már de 2x írta ki. Kmplayer akarta felrakni a World of Tanksot de megszakítottam azóta ki van írva.
Nekem is Asrock lapom van és elvileg mindent kikapcsoltam benne. Windowsban is minden beállítást ami alvó módhoz tartozik én kikapcsoltam. Pl: események felkelthetik a gépet meg társai.

[ Szerkesztve ]

(#54371) Syl válasza laskr99 (#54370) üzenetére


Syl
nagyúr

A bios-ban van két inteles beállítás (azt hiszem rapid start és smart connect), kapcsold őket ki.
Windowsban az eszközkezelőben tiltsd le az ébresztés funkciót az egérről és a hálókártyáról.

(#54369) Janou

Nem.

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#54372) Barthezz2 válasza Janou (#54369) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Igen.. 1 hónapos gép, friss win.
BIOS-ban már mindent állítgattam amit lehetett, stress teszt, prime95, minden megvolt. Látszólag semmi baja, de azóta is csinálja.
Most épp insider build-re várok, hátha..

Everybody lies.

(#54373) RexpecT


RexpecT
addikt

Üdv!

Lenne egy olyan problémám, hogy a gépre kötött külső monitor kikapcsol ha nem nyúlok a géphez ~5 percig.
Az energiagazdálkodásban természetesen úgy van beállítva, hogy semmilyen módban ne kezdeményezze a gép alvó üzemmódját, illetve a képernyő kikapcsolását.
Mi lehet a megoldás? :R

(#54374) zolokas


zolokas
aktív tag

Üdv!

Egy kérdés, multkor törlödött pár fénykép a gépről, vissza is hozta a recuva program de nem lehet megnyitni mert azt írja valami hexa kodolási kínja van! Mivel lehet azt visszahozni? egyáltalán vissza lehet?

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#54375) raidx


raidx
őstag

Időnként a fájlkezelőbe a hálózatnál megjelenik valami mobiltelefon ami nincs a géphez csatlakoztatva. Sehol máshol nem látható, de van, hogy napokig nincs. Név és mac címen kívül semmit nem tudni róla. Mi a fene lenne ez? Mióta vin 10 van a gépen előfordul. De tiszta telepítés utánn is volt. Win eredeti Retail 7-ről frissített 10-es.

Most ez volt.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#54376) Janou válasza Barthezz2 (#54372) üzenetére


Janou
őstag

Kíváncsi leszek, hogy megoldja-e a problémát... :)

(#54377) Barthezz2 válasza Janou (#54376) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Én is. De nagyon remélem.
Egyelőre még nem jelent meg egy build se, úgyhogy még csak várok..

Everybody lies.

(#54378) MaciG


MaciG
addikt

üdv.

Van egy ssd a laptopban, két részre van osztva, az egyik partícióra feltelepítettem a windows 10-et, de a másik particiót nem formáztam meg (lehet létre se hoztam?) így nem látom. Ezt hogy tudnám elővarázsolni?

BANZAII

(#54379) pzstm válasza MaciG (#54378) üzenetére


pzstm
titán

DiskManagerben nézd meg.

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#54380) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Ismét Win10 gépészkedésre kérdeznék rá. Akinek Intel chipsetes cucca van és nem használ RAID tárolást, telepíti win 10 alá az IRST-t (Intel Rapid Storage Technology Driver software)?
Win 7 alá valamiért jó volt ha feltettem, de már nem emlékszem az okra. Talán az SSD sebesség lett jobb :F Most pedig a legújabb "IRST_Win7-81-10_V15201020" verzió nem megy fel win10-re. Persze ha nem kell, nem erőlködnék vele.

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#54381) TBMC


TBMC
addikt

sziasztok!

egy ismerősöm segítséget szeretne kérni (csak nincs PH accja) oly kérdésem lenne, windowson állítólag korábban az adobe reader telepítésével települt neki az adobe print to pdf nyomtató.

Ami pedig mostanság tölthető az oldalról (mert újrahúzta a gépét), az ingyenes acrobat dc, állítólag azzal nem települt az adobe nyomtató. install problem lehet, vagy már kivették az ingyenes verzióból a nyomtatót?

(bocs nem vagyok nagyon otthon a windowsban, osxesvagyok)

köszi!

markbellus.hu 

(#54382) tom_tol válasza TBMC (#54381) üzenetére


tom_tol
addikt

Nekem sem telepitett a reader printert, de van a 10-nek saját pdf nyomtatója, nálam működik is.

(#54383) TBMC válasza tom_tol (#54382) üzenetére


TBMC
addikt

igen, most azt használja, viszont korábban egy számlázó programjához használta az adobe pdf printert, és nagyon szerette, hogy automatikusan megnyitja mentés után az adott filet.

nem tudom esetleg képes erre a beépített windows 10 pdf nyomtató is? :B mert akkor ezis lehetne egy megoldás számára szvsz.

markbellus.hu 

(#54384) tordaitibi válasza TRob1 (#54355) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ujitasok oke,
DE a feluletet miert kell nehany havonta megvaltoztatni?
Peldaul sok kozepkoru vagy kicsit idosebb ember hasznalja es Edesanyam peldaja,
ha az asztalon a word ikont 1 centivel arrebb tettem veletlenul, mar baj volt mert o ott szokta meg evek alatt.
Nekem sem tetszik sokminden a w10-be, de elfogadom, es mire megszoknam, jon egy ujabb meg szarabb megoldas.

(#54385) qqcqqc válasza TBMC (#54383) üzenetére


qqcqqc
őstag

Foxit Reader is telepít pdf printert és automatikusan megnyitja. a PDF Creator nevű program is tud ilyet és az is megnyitja, ha kész a file.

(#54386) Syl válasza tordaitibi (#54384) üzenetére


Syl
nagyúr

Ezt hívják "fejlődésnek" :B

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#54387) tom_tol válasza TBMC (#54383) üzenetére


tom_tol
addikt

A beépített nem nyitja meg. Amiket qqcqqc ajánlott, vagy a Bullzip, én pl. ezt használom.

(#54388) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Van egy "adruino" uno eszközöm. [link]
Letöltöttem a drivert, fel is ismerte az eszközt. Majd x-edik ki-bekapcsoláskor nem ismerte fel és 43-as hibát dob az eszközkezelőben. Valami hiba van vele és emiatt letiltja az eszközt.
A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Hibakód: 43)

Van valami tippetek, hogy mi lehet a gond és miért csinálja ezt? Próbáltam másik usb porton is, de ugyan ez történt.

[ Szerkesztve ]

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#54389) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

Windowson lehet úgy másolni, hogy a fájlok módosítási dátuma ne változzon meg? Backupolnék dolgokat, de ha átmásolom másik meghajtóra, akkor a mai dátumra módosul minden fájl dátuma. (Így elég nehéz időpont alapján visszakeresni dolgokat)

(#54390) VoidXs válasza Chosen (#54389) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Két módszert tudok, ami így másol:
1. zipbe be, zipből ki.
2. Total Commander.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#54391) TBMC válasza tom_tol (#54387) üzenetére


TBMC
addikt

és qqcqqc: nagyomn köszönöm mindkettőtöknek! :R

markbellus.hu 

(#54392) cimbi186


cimbi186
aktív tag

Sziasztok!

Csak procit cserélnék a gépemben C2D E8200-ról Xeon E5440-re.

Szeretném megkérdezni hogy a Win feláll-e?
Aktivált marad-e?
Vagy feláll és újra kell aktiválni? Support aktiválja-e vagy elhajtanak új licenszért?
Mi a helyzet ilyenkor?

(#54393) #87634016 válasza cimbi186 (#54392) üzenetére


#87634016
törölt tag

Most cseréltem procit nemrég egy gépben ,nem szólt a win,hogy bármi problémája lenne.Nem volt semmi intézni való vele.Indult és aktivált maradt.

(#54394) Воланд válasza cimbi186 (#54392) üzenetére


Воланд
titán

Az egyik lga771 a másik meg lga775.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#54395) cimbi186 válasza Воланд (#54394) üzenetére


cimbi186
aktív tag

Tudom,köszi . Átalkítóval lenne.

(#54393) rngcom Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#54396) Воланд válasza cimbi186 (#54395) üzenetére


Воланд
titán

Akkor simán menni fog, ha nem lesz alaplap csere.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#54397) cimbi186 válasza Воланд (#54396) üzenetére


cimbi186
aktív tag

Több mint jó hír!
Nagyon köszönöm!

(#54398) jokerone


jokerone
tag

Sziasztok!

Pár napja álltam át win7-ről win10 pro-ra HP 8440p-n. Displayporton keresztül szoktam eddig a TV-hez kapcsolni a gépet, de mióta win10 van a laptopon a hang nem megy át, csak a kép.
Próbáltam vga drivert cserélni, de úgy látom, hogy win10-hez már nem adtak ki drivert (Intel HD Graphics).
Van esetleg valami ötletetek, hogyan tudnám megoldani a problémám (új laptop vásárlását nem tervezem emiatt).

Köszi előre is! Üdv:
Laci

(#54399) szotadi válasza jokerone (#54398) üzenetére


szotadi
tag

Szia,
letöltöd az intel oldaláról a legutolsó win7 video drivert [link]
kicsomagolod, eszközkezelő, hang, video és játékvezérlő, elvileg 2 eszközt mutat, valamelyiket lefrissíted a korábban letöltött driver-el. (HP 2540p hasonló hibám volt régebben)!

(#54400) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Asztali Windows 7-ről szeretnék átállni windows 10-re, és olyan kérdésem lenne, hogy ehez is mint a 7-hez is kell még felrakni ezeket?
kodek packok, (pld K-lite) Adobe Flash player, ffdshow, + ezekből valami
[vagy ezekből valami]
maradék...
Mi káros a win10-nek, és mi nem?
Jó volna tisztán lássak mi szükséges nagyon, mi fölösleges, ha nem életbevágóan fontos valami, nem szeretném teleszemetelni a gépem!
Előre is köszönöm! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.