Hirdetés

2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:20:07

LOGOUT.hu

►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) miller


miller
tag

Hali!

Tudtok olyan programot, amivel SD kártya fáljrendszerének hibáit lehetne ellenőrizni, javítani?

eof()

(#2) biboistvan


biboistvan
tag

format c: :DD

Doma - gyerekek, a Commodore 64 alatt miért nem fut a FarCry?

(#3) jagada válasza miller (#1) üzenetére


jagada
őstag

javítható egyáltalán az SD kártya???
nekem is van egy beszart 64 megás kareszom...

Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition

(#4) vtechun


vtechun
veterán

formázni próbáltad már? windowsban jobbegér a meghajtóra majd formázás..

(#5) jagada


jagada
őstag

up! mert még mindég szar az sd karesz..

Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition

(#6) rittzo


rittzo
tag

Hali.
Nekem az ismerősöm a FileRecovery For SD Card v1.2 progival megoldotta.
Nem tudom milyen jellegű volt a hibája de most tökéletesen müködik.

(#7) jagada válasza rittzo (#6) üzenetére


jagada
őstag

ezt az 1.2-es verziót nem tudod honnan lehetne leszedni?

Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition

(#8) miller


miller
tag

Köszi a válaszokat a FileRecovery For SD Card v1.2 progit majd kipróbálom.

eof()

(#10) jagada válasza miller (#8) üzenetére


jagada
őstag

van már eredmény?? siker??

Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition

(#11) jagada


jagada
őstag

a progi a kártyárol törölt képeket szépen vissza tudja állítani az tény.

nekem az a gondom az sd kártyával, hogy ha bekapcsolom a fényképezőt a hibás karesszal megfagy a gép és még kikapcsolni sem tudom, nem reagál semmire, csak elem kivét, kártya kiszed, elem vissza kikapcs segít...

erre tudna valaki megoldást vagy mehet a kukába???

Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition

(#12) pitman válasza jagada (#11) üzenetére


pitman
őstag

Ha a kártya kártyaolvasóval is ezt csinálja, és ott sem lehet formázni, majd ez után a gépben használni, akkor valószínűleg megadta magát, ezen szoftverrel nem hiszem, hogy lehet segíteni.

(#13) jagada válasza pitman (#12) üzenetére


jagada
őstag

azt tom, hogy ezzel a progival nem tudok semmit se csinálni vele, mert a készülék be se bootol, ezért nem is látja a pc. valami más megoldás kéne

Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition

(#14) pitman válasza jagada (#13) üzenetére


pitman
őstag

Ha a gép nem látja, pc nem látja, akkor kuka. Szerintem nem tudsz vele tenni semmi.

(#15) pitman válasza jagada (#13) üzenetére


pitman
őstag

Ha a gép nem látja, pc nem látja, akkor kuka. Szerintem nem tudsz vele tenni semmi.

(#16) freex


freex
csendes tag

Hi!

Van 1 ''király'' Kingston 512MB-os SD kártyám, ami lehet, hogy csak volt és ezek után már nem is király.
Szóval eddig tök jól müködött, igaz valamiért csak néhány 10kB/sec sebességgel tudtam másolni rá pc-s kártyaolvasóval. Ma pakoltam fel rá file-okat, igen elcsodálkoztam, hogy az eddigi 60-90kB/sec hely 1.3-1.4MB/sec sebességgel tolta. Az örömöm csak pár percig tartott, amikor beraktam a pda-ba, amellyel eddig kifogástalanul müködött. Pda mondja behelyezéskor: ''Storage Card: Do you want to try to format this storage card to make it readable? This will permanently delete any files on the card''. Mondom dehogyis. Erre nem olvassa, nem is látja. Pc-be vissza, hát ez sem olvassa. Ok, akkor gyerünk format. Pda-ba ismét, most már Yes, format. Erre pda mondja: ''Storage Card: This storage card could not be formatted. Try reinserting the card, or using a different one''. Ok, vissza a pc-be. Lemezkezelő mondja olvashatatlan. Letöltöttem egy rakás progit: PC Inspector smart recovery, Filerecovery SD, Pocket Mechanic, Flash format stb., egyik sem tud mit kezdeni a kártyával. A pda-s progik közül egyik sem látja, a pc meg olvashatatlannak mondja.
Ötlet?
Alig pár hete vettem a kártyát használtan, még mondta is a srác, hogy a Kingston az ''A KÁRTYA'', örökélet garancia. Rápattantam a Kingston oldalára, egy szó nincs az örökélet garanciáról.

Várom a hozzászólásokat, remélem nem kuka lesz a vége a méregdrága cuccnak.

(#17) pitman válasza freex (#16) üzenetére


pitman
őstag

Lásd az előző hozzászólásomat.
Illetve: utolsó esélyként megpróbálhatod a kártya érintkezőit megtisztítani mondjuk alkohollal, hátha csak valami kosz kontakthibát okoz, ha ez sem megy akkor nincs szerencséd. A programok, amiket felsoroltál adatmentésre valók, amenyiven a kártyát még érzékeli a pc csak filerendszer, illetve állomáynok törlődtek róla.
Az örökélet garancia egyébként 10 évet jelent, ha jól emlékszem, amennyibel a kártya legális úton került az országba, az eredeti számlával szerintem érvényesíthető lehet.

(#18) barbikenje


barbikenje
aktív tag

Valami hasonló megoldást tudtok XD kártyára esetleg? A fényképező fagy, mint vihar...

Azt hiszem kicsit meghíztam... A múltkor a Balcsin a japán túristák ölre mentek miattam a green peace-esekkel... Az egyik csoport meg akart szigonyozni... a másik meg visszatuszkolni a vízbe...

(#19) freex válasza pitman (#17) üzenetére


freex
csendes tag

Hát sajna számlám az nincs, de a kártya 10 évnél nem valószínű, hogy öregebb. Márcsak azért sem, mert 10 éve még sd kártyák sem voltak.
A Kingston oldalán megjelöltek pár magyar céget, akik a Kingston-t képviselik Magyarországon, esetleg még őket felhívom. Szerintem ismerve a magyar cégek hozzáállását, simán el fognak küldeni melegebb égtájakra. Ha kuka lesz a vége, soha többet Kingston.
Egyébként a pda is érzékeli a kártyát behelyezéskor, csak a tartalmát nem látja, a pc is érzékeli, de ő meg olvashatatlannak mondja. Szóval az érintkezőkkel nem hiszem, hogy gond lenne. A felsorolt progik adatmentésre is valók, de közülük 1-2 tud alacsony szintű formázást is.

(#20) pitman válasza freex (#19) üzenetére


pitman
őstag

Az érintkezőket csak azért említettem, mert az okozhat ilyet. Ez nem csak a memóriakártyákra vonatkozik, hanem pl. mobil rack-re is.

(#21) Varga Csaba válasza freex (#19) üzenetére


Varga Csaba
aktív tag

Hát én megpróbálnék esetleg egy NORTON Disc Doktort, az adatoktól amúgy is elbúcsúzhatsz, ez pedig egy formázás előtt rendbehozhatja a hibákat...

Igaz hogy hdd és nem flash, de nekem egy linux által megszédített partícionálhatatlan hdd-t rakott rendbe úgy, hogy utána minden rendben működik rajta...

próba cseresznye...

Azt esetleg megírhatnátok, hogy milyen fényképezőgép nyírta ki a kártyát, csak nem egy HP véletlenül???

[Szerkesztve]

''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

(#22) freex válasza Varga Csaba (#21) üzenetére


freex
csendes tag

Nem fényképezőgép volt, hanem pc-s belső kártyaolvasó. Eddig semmi baja sem volt, sem a kártyaolvasóval, sem a pda-val, most pedig hirtelen megadta magát.

Pitman. Az, hogy alkohollal lemosom az érintkezőket nem kerül semmibe, rosszabb biztos nem lesz tőle. Bár aranyozva vannak, koszosnak nem látszanak, de azért az ördög nem alszik.

Ja ezt olvasom a Kingston oldalán:

''Duration of Warranty

Lifetime Warranty:
The following Kingston products are covered by this warranty for life:

Memory modules including ValueRAM, HyperX and Kingston system specific memory, Flash memory cards (e.g. Secure Digital, CompactFlash, MultiMediaCard, SmartMedia) ATA Flash, and Linear Flash; memory expansion-boards, networking adapters, hubs, switches, print servers and routers without cooling fans (excluding the power supply), Flash adapters and microprocessor upgrade products.''

Kiváncsi leszek, hogy a magyar cégek mit szólnak ehhez. Meg azért elkezdek emilezni a Kingston supporttal.

(#23) jagada válasza freex (#16) üzenetére


jagada
őstag

mél ment...

Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition

(#24) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Lehet, hogy OFF, ez esetben elnézést kérnék, de...
Szóval barátnőm digitális fényképezőjéhez adtak egy MMC-kártyát, ami olyan szinten megadta magát, hogy egy laptop oldalába dugva direktben a kártyát formáztam fel. Most már legalább a számítógép látja, de az a baj, hogy a fájrendszert is megváltoztatta, így a fényképezőgép nem látja.
Az megint más tészta, hogy a kártya tönkrevágta a fényképezőgépet: nem lehetett kikapcsolni, illetve webkameráról visszaállítani..
Az MMC kártya megvan, a laptop látja, a fényképezőt megcsinálták gariban és vettünk egy SanDisck SD-kártyát garival, mert az MMC valami noname és nem garanciális.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#25) freex válasza jagada (#23) üzenetére


freex
csendes tag

Sziasztok!

Elég reménytelennek tünt az eset, ezért azt gondoltam, kihasználom a Kingston lifetime garanciát. Irtam egy mailt, kérdeztek valamit, visszaírtam, válaszban küldtek egy csatolt filét, kinyomtattam, a cuccot kis boritékba raktam, s az általuk írt címre elküldtem UK-ba. 1 héttel később jött egy csomag, benne egy csont új bontatlan, még fóliás 512MB-os sd kártya.

Ja, és én használtan vettem, ergo semmi papírom nem volt róla. Nem küldözgettek kiskerekhez meg a sóhivatalba számla hiányában, egyszerűen csak visszaküldették velem, s minden kukacoskodás nélkül kicserélték zsírújra.

Na, ezek után tudom, hogy a Kingstonnál a garancia az garancia.

Köszi mindenkinek minden segítséget, tanácsot.

(#26) jagada válasza freex (#25) üzenetére


jagada
őstag

mél ment!
bár ahogy nézem már nem aktuális....

Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition

(#27) Soma01


Soma01
veterán

Én pedig a következő képpen jártam!
PDA-ból 1 gigás SD kártya (3.3 V) ki. És kártyaolvasóval másoltam rá. Mikor kész lett a másolás, kb. 30 mega hely maradt még rajta. Ez a kisebbik gond. A nagy az, hogy midenféle össze-vissza karakterek lettek a normál fájlok és könyvtárak helyett és mostmár azt írja, hogy nincs is formázva.
Mivel próbálhatom meg visszanyerni az adatokat róla, ha még lehet egyáltalán? Formázni még nem próbáltam, remélem majd tudja és nem ment tönkre. De mitől letehett ez? 1,5 óráig tartott a másolás rá (usb 1.1-es a kártyaolvasó). Túl sok volt neki? Nem szabadna e miatt! Meleg nem volt a kártya és az olvasó sem. Vagy hibás a kártya? Eddig működött, igaz, ennyire tele nem volt még soha.
Mivel teszteljem és mivel próbáljam az adatokat visszahozni??? :O

(#28) [w] válasza Soma01 (#27) üzenetére


[w]
őstag

ezzel frankón lehet file-okat visszahozni, egy próbát megérne: PC INSPECTOR™ smart recovery [link]

illetve PC INSPECTOR™ File Recovery [link]

[Szerkesztve]

cmdr PETER W. VOLKOV

(#29) Soma01 válasza [w] (#28) üzenetére


Soma01
veterán

Köszi szépen! Megnézem. De nekem nem fényképek voltak rajta, hanem IGO 2006. Tehát fejléc alapján nem tudom hogy keres így! Mert ugye fényképeknél, ismert formátumoknál ok.

(#30) [w] válasza Soma01 (#29) üzenetére


[w]
őstag

neked a file recovery fog kelleni, amit másodikként linkeltem! mivel a kártyán lévő adatokhoz nem nyúl, csak próbálja kiolvasni, ezért végtelen számú próbálkozás képzelhető el, elrontani nem fogja.

cmdr PETER W. VOLKOV

(#31) tusi74


tusi74
őstag

Nekem tegnap halt meg egy Kingston 256-osom. Így karácsony előtt nagyon mérges voltam, mert ilyenkor az ember lánya fényképezne ugyan, másrészt a pénztárca is meglehetősen üres már. (hitelt meg mégsem veszek fel erre :D ). Azt vettem már 1 hete észre, hogy a fényképező nem kapcsol be. Ég a lámpája, de nem jön elő az objektív sem. Még sikerült lementenem róla a képeket a gépemre, tehát kár úgymond nem ért.
Aztán visszatettem, és már azt írta ki a fényképező, hogy card error. Hogy formattálja-e.
Azt választottam, hogy igen, erre kiírta, hogy format error. Na azóta se kép, se hang.
Elszaladtam a legközelebbi MédiaMarktba, de emberi áron már csak Emtec volt, úgy ki volt fosztva. Voltak 1-2 gigások, csak nekem meg pénzem nem volt.
Az a kérdésem, mitől mehetett tönkre a kártya? Lehet, hogy az, hogy nem USB-n használtam, hanem kártyaolvasóval?
Ezek az Emtec-ek milyenek? Annyit észrevettem, hogy ez az új kártya gyorsabb, mint a Kingston volt új korában. A fényképező is sokkal gyorsabban indul. Csak hát nagy kérdés a megbízhatóság.

(#32) tusi74


tusi74
őstag

Én is meglépem a Kingston garit!!! :)

(#33) Stirlitz válasza tusi74 (#31) üzenetére


Stirlitz
senior tag

Hát látom elkéstem, de azért beírom, hogy Tecsóban van-volt mostanában még pár napja olcsó sdkártya. Nem tudom menyit bírnak ezek az olcsó kártyák, én drágát még nem vettem. Nem tudom megengedni magamnak. Talán, ha bedöglik nem is lesz olyan mérges az ember, ez is egy kis vigasz....

Boldog Karácsonyt! :)

(#34) tusi74 válasza Stirlitz (#33) üzenetére


tusi74
őstag

Köszi, bár ezeknél én azonnal menteni fogok gépre. Mert sokszor az ember nem is a kártyát sajnálja legjobban, hanem ami rajta van. Még tegnap egy rakat képet lementettem, ami az iskolai karácsony képei voltak, és megy az iskola honlapjára. Hú mit kptam volna az igazgatótól, ha elvesznek.
Most írtam meg a mailt Angliába. Reménykedek.

Neked is boldog karácsonyt! :)

(#35) tusi74


tusi74
őstag

Szerintetek mikor járok jobban? Ha USB-vel, a gépről szedem le a képeket, vagy, kártyaolvasóval? Mert szerintem ez a kábelkibehúzogatás a fényképezőnek árt, akkor vehetek egy új gépet, pedig ezt imádom.
Ha kártyaolvasózok, akkor meg a kártyának ártok, de az meg 3-4 ezerből megoldható.
Jól logikázok?

(#36) tusi74 válasza tusi74 (#35) üzenetére


tusi74
őstag

Ez utóbbi kérdésem továbbra is áll. Vettem ugyanis ma egy Kingston Elite Pro-t és különösen szeretnék rá vigyázni. Szerintetek ártok vele, ha kártyaolvasóval használom?
Vagy mindig dugja rá a gépre? De akkor meg az aksi jobban merül.

Viszont baromi gyors ez az Elite Pro. Nagyon tetszik. És a poén, hogy olcsóbban vettem, mint a noname Emtec-et.

(#37) cyberdoom


cyberdoom
tag

Ez nem pont ide vágó téma (max áttesznek máshova),de én is a memória kártya olvasóval szenvedek pár napja.
Szóval:
Miért van az hogy a kártya olvasót egyik napról a másikra nem veszi észre egyik USB port sem. Másik gépben természetesen tökéletesen működik,illetve az ''alap gép'' usb portjába ha mást dugok digit. kamera,usb telefon stb. minden müxik.
a gép észre veszi a sajátgép/eszközkezelő/tárolás/kezelésbe DE NEM TUDOK HOZZÁ BETŰ MEGHAJTÓT RENDELNI. A sajátgépben és total commanderben nem írja ki a meghajtókat,csak a szokásos zöld nyilas ikon látszik a jobb alsó sarokban a ''hardver biztonságos eltávolítása'' címen.
Próbáltam kitörölni az eszközkezelőben az össze USB hubot és újra észrevetetni de akkor sem veszi észre :(
Ötletek ? USB tutti jó, kártya olvasó tutti jó

EP45DS5-Quad-4GB-22"-2TB-650W

(#38) tusi74 válasza tusi74 (#36) üzenetére


tusi74
őstag

Na úgy látszik, én meg vagy túl nehezet, vagy mindig rosszkor kérdezek, mert engem ez nagyon érdekelne, mert nincs pénzem havonta új kártyát venni, de gépet sem. Nem beszélve az elveszett képekről. :( Komolyan érdekelne.

(#39) Zozzant válasza tusi74 (#38) üzenetére


Zozzant
addikt

semmi baja nem lesz se a kártyának se a gépnek, ne parázz:) évek óta használok kártyákat meg fényképezőket... én a fényképezőt dugom az usb kábelre, nem szedem ki annyit a memóriakártyát, minek...

ne parázz, használd ahogy jólesik :C

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#40) tusi74 válasza Zozzant (#39) üzenetére


tusi74
őstag

Köszi. :)

(#41) Ba.G


Ba.G
aktív tag

Sziasztok,

ha esetleg valaki nem járna sikerrel a döglött kártyájával, szívesen venném a kártya tokját. :) [link]

(#42) Nightmare


Nightmare
senior tag

Nem tudom;hogy jó helyen járok-e.

Adott egy kingston micro sd kari;512-es.MEnt minden simán;aátmásoltam rá 2 jar fájlt;rájöttem,hogy rossz helyre került;ki akartam törölni.Nem tudtam.Írásvédettségre panaszkodott a gép.Leformáztam a telefonnal;lehet msáolni rá a telón belül.Rádugom a gépre...másolni lehet róla;de rá nem :F :((( Szüntessem meg az írásvédettséget.Jó...és hogyan;ha eddig sem volt rajta.Próbáltam 2 micro sd adapterrel(ki van a lock nyomva);ugyanaz.Másik gép;ugyanaz.A kártyolvasó más karit olvas.Ezt is;csak másolni nem lehet rá.Most ilyenkor mi a teendő?

-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar

(#43) Bass


Bass
addikt

Sziasztok
Történt egy kis hiba (egy net nélküli ismerősömmel)Egy Fuji 9600-as gépben lévő asszem sd kártya olvashatatlan lett(xd-t is olvas a gép).Történt ugyan is hogy véletlenül a teljes törlést választotta egy kép helyett de rögtön kikapta az elemeket (ami szerintem hiba volt) és azóta a gép nem ismeri fel a kártyát,kérdésem az lenne hogy miként lehetne életet lehelni bele és a fontos képeket visszanyerni valahogy?

"The gods who light up the sky at the gate of sethu"

(#44) somé


somé
őstag

BadCopy Pro 3.80 a megfelelő program,bármiről visszaállít,többek között memóriakártyákról (formázottról is),csak egy kártyaolvasó kell.
Ha valakinek kell a progi liszenc is,megtalál.

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#45) utánvétel válasza Bass (#43) üzenetére


utánvétel
aktív tag

Ha a kártya nem lett formázva EZ a progi megmenti a fotókat.

*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***

(#46) Psytróger


Psytróger
tag

Sziasztok!
Az egyik, számítástechnikában még nálam is kevésbé jártas rokonom most vásárolt egy pro fényképezőt 4 gigabájtos sd kártyával. A számítógépéhez tartozó kártyaolvasó az eddigi, max 1 gb méretű sd kártyáit gond nélkül olvasta, de ezt most nem volt hajlandó, sőt a fényképezőhöz mellékelt usb kábellel sem sikerült összehangolni a dolgot. Elmondása szerint telepítette a fotózóhoz mellékelt drivereket, de az sem segített, sőt a számítógépében bizonyos dolgok (képernyővédő, stb.) el is állítódtak mindeközben. Ezen problémák megjelenése után hívott engem, azonban semmi ötletem nincs... Laikusként arra gondoltam, hogy a 32 bites op. rendszere ugyanúgy, mint a több mint 4 giga ram-ot, a 4 gigás sd kártyát sem tudja kezelni, de aztán el is vetettem ezt az ötletet... Szerintetek mi lehet a probléma?
Előre is kösz az esetleges segítséget!

>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<

(#47) Szten Márs válasza Psytróger (#46) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Hát annyi bizonyos, hogy helyesen tetted, hogy az ötleted elvetetted, nem úgy működnek a dolgok :)

Egyébként igen érdekes hibajelenség, de így távolról nem lehet semmit sem mondani rá. Hasonló a helyzet ahhoz, mintha valaki felhívná az orvost, hogy felment a láza meg itt-ott fáj, mi lehet a baj, vagy még inkább az autószerelőt, hogy nem indul az autó. Kivizsgálás nélkül nem lehet megmondani mi baj, lehet valami komolyan elromlott ott, vagy csak kifogyott a benzin, passz. Szóval keríteni kéne egy embert, aki ért a számítógépekhez és személyesen meg tudja nézni, enélkül ugyanis nem fog menni a probléma megoldása.

(#48) dabadab válasza Psytróger (#46) üzenetére


dabadab
titán

A kartyaval jo esellyel az lesz a gond, hogy az nem SD, hanem SDHC kartya, amit csak olyan eszkozok tudnak kezelni, amik erre direkt fel vannak keszulve.

A tobbi hibajelenseg meg valoszinuleg a rokon "hibaelharitasi" kiserleteinek az eredmenye.

DRM is theft

(#49) Psytróger válasza Szten Márs (#47) üzenetére


Psytróger
tag

Kösz szépen a "segítséged"!:)

Úgy gondolom általában elmondható, hogy egy hasonló jellegű probléma nem egyedi, hanem már másoknál is előfordult. Ebből következően vannak már ilyen tapasztalatok, esetleg a megoldást is ismeri valaki... Többek között ezért is van ez a fórum, hogy hozzám hasonlóan kérdéseket tegyenek fel, és aki érdemben hozzá tud szólni a témához( és akar is), reagáljon rá valamit. Így megelőzhető, hogy komolyabb összegeket hagyjunk egy szakembernél... Amúgy pár hete felhívtam a dokimat, és személyes találkozás nélkül, az elmondásom alapján diagnosztizálta a betegséget, sőt, még gyógyszert is javasolt rá... Nyílván egy komplikált áttétes daganatnál ez nem megoldás, de egy egyszerű náthánál/vírusos hasmenésnél bőven elegendő.

>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<

(#50) Psytróger válasza dabadab (#48) üzenetére


Psytróger
tag

oksi, köszi, közben megkérdeztem, valóban ez a probléma, SDHC felirat van a kártyán... Javasoltam az unokatesómnak, hogy egy szaküzletben vásároljon egy megfelelő kártyaolvasót... Köszi mégegyszer!

>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.