Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
prabhu
senior tag
-
prabhu
senior tag
válasz Ragnar_ #51421 üzenetére
Ja, az a felhasználói mappa. Ne ott tárold a képeket, zenéket, filmeket, letöltött dolgokat, stb... Ez amúgy is így praktikus, ha formázós újratelepítést szükséges.
Ezen felül a programok is pakolnak oda, pl. játékmentés, saját átmeneti fájljaik, telepítők. Erre részben jó valami takarító progi.[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz d.véderjoe #51518 üzenetére
Ott más a gond, simán látnia kell.
-
prabhu
senior tag
válasz sz.mich #51548 üzenetére
Megeszi a 7-8 kódját is a frissebb 10, de ha egyszer már volt aktiválva (hacsak nem cseréltél alaplapot) akkor elvileg magától aktiválja magát, rögtön ahogy netre kerülsz.
Amúgy szerintem nincs értelme a 7-nél (és főleg nem a 8-nál) maradni, hacsak nincs valami hardver/szoftver kompatibilitási gond. A kinézetet is tudod állítani, pl. Classic Shell-el vagy rakhatsz akár valami aero-t tudó progit is.[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz szőr Artúr #51569 üzenetére
Talán valami ilyesmi megoldás?: [WiFi Analyzer]
Amúgy meg simán [Speedtest]-en rámérsz.[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
-
prabhu
senior tag
válasz Hegyirabló #51658 üzenetére
OEM vagy retail verzió? Az előbbit úgy tudom nem lehet átvinni. Az utóbbira van módszer.
-
prabhu
senior tag
válasz Hegyirabló #51671 üzenetére
Hát igen, végül is egy teljesen más gép az jelentős hardvermódosítás
Többet nem írok, mert az már lehet valaki illegális megoldásnak gondolná. -
prabhu
senior tag
válasz Hegyirabló #51677 üzenetére
Ez stimmel és én értem is, a kérdés, hogy a MS is így gondolja-e ezt?
-
prabhu
senior tag
válasz apatyas #51684 üzenetére
Elvileg, ha beállítod, akkor nem tölt le forgalomkorlátos neten (ki kell lőni a frissítések továbbküldését is). Ha mégis, akkor futtatás: services.msc és Windows Update letilt. Mehet a háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (bits) is. Így nem fog magától frissülni a Win, ha mégis akarod, akkor meg engedélyezed és lefuttatod havi 1*.
A másik dolog ami még szükséges: letiltani a telemetriás vackokat. Ezt például Destroy Windows Spying-gal és Spybot Anti Beacon-nel lehet megoldani.
A hátránya ezeknek, hogy a Defender nem lesz használható, de szerintem amúgy sem az -
prabhu
senior tag
válasz szőr Artúr #51693 üzenetére
Ez már csak ilyen.
-
prabhu
senior tag
válasz betyar1974 #51707 üzenetére
A warez tilos, szóval a kmspico-s képernyőmentést talán nem kéne...
Szemét programok: driverbooster, systemcare és utorrent.
Az OS alá SSD és gyorsul minden.
Kinézetre nincs különbség, a fájlrendszer lesz más, NTFS helyett GPT.[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz szőr Artúr #51709 üzenetére
Bambulás esete forog fent MBR nyilván.
-
prabhu
senior tag
válasz betyar1974 #51711 üzenetére
A megfelelően létrehozott telepítő (sokan a rufus-t csípik) megcsinálja neked, a lényeg a BIOS-ban ne legacy mód legyen állítva, hanem UEFI.
-
prabhu
senior tag
válasz szőr Artúr #51768 üzenetére
[Speedfan] kicsi és egyszerű, bár nem tökéletes, de ingyenes.
Az alaplap gyártók is szoktak készíteni ilyen progikat (EasyTune, OC Tuner), ami ezt is tudja, bár az Aida-nak is működnie kellene -
prabhu
senior tag
válasz szőr Artúr #51784 üzenetére
Nem tudom. Kellene egy rendes kézikönyv, abból talán kiderülne valami. Esetleg a notebook-os topicban kérdezz rá, hátha van valakinek tapasztalata azzal a típussal.
-
prabhu
senior tag
válasz margithid #51788 üzenetére
Tekintve, hogy voltak gondok ilyen téren az összes eddigi Windows-zal és a mostanival is, én nem engedném rá azonnal a gépemre a frissítéseket, hanem letiltanám szolgáltatás szintjén (futtatás: services.msc) és mondjuk havi 1-2 alkalommal engedélyezném csak kézi kereséssel. Persze így a Defender sem frissül.
Ez lehet pár embernél kiveri a biztosítékot, de nem mindenkinek jön be az erőltetett update.[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz [CS]Blade2 #51785 üzenetére
Én letakarítanám az egész programot (minden mappát és reg. bejegyzést), majd újraraknám úgy, hogy a telepítőnek adok rendszergazdai futtatást a tulajdonságokon belül.
-
prabhu
senior tag
válasz Döglött Róka #51792 üzenetére
Mi a problémád? Cégeknél is előbb tesztelik, csak később engedik rá a gépekre az update-eket.
[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz tpeter77 #51800 üzenetére
El kell fogadnia, még talán nyáron jött be ez a build, aminél már nem kellett eljátszani előbb a régi rendszer 10-re frissítését, hogy utána az magától is aktivált legyen formázás utáni tiszta telepítéssel.
Te meg a legújabbat töltötted le. Na de, ha mégis Murphynek lenne igaza, akkor igen, MS support. -
prabhu
senior tag
válasz zolee0307 #51805 üzenetére
Pont múlt héten telepítettem egy s775-ös gépet 7-ről 10-re ssd-re cserével, ott állítani kellett. Nem mindenkinek van zsír új gépe, ahol alap az AHCI.
(#51806) [CS]Blade2 Akkor nincs több ötletem, sorry.
(#51807) Popes Igen, a kiskapu még él, mondjuk a MS érdeke is az egységes Win10. Nehogy Xp/Win7 beragadás legyen újra.
[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz alex devil #51935 üzenetére
[Csökkentett mód] Lehet vga driver a ludas.
-
prabhu
senior tag
válasz alex devil #51945 üzenetére
A másik topicban kaptál egy választ, azt még kiegészítve: indítasz egy telepítőt és azzal próbálsz meg javítani. Így nem kell kinyomogatni a gépet Win betöltés közben.
(Sajnos a jó öreg F8 már nem működik.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest