Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#92551) Morris válasza -v- (#92549) üzenetére


Morris
veterán

Ez lesz. Csak akkor el kell kapnom a másik szomszédot is. Meg azokat akik eddig ott fordultak meg.
Tavaly, amikor vettem az ingatlant, a kőkerítésben volt egy hiba. Konkrétan ki volt törve belőle egy kocka, mert nekitolatott anno valaki. Szóval én elsősorban azt szeretném kieszközölni, hogy a jövőben ilyen ne történhessen meg.

Plusz még ha jövőre letérköveztetem akkor nagy batár autókkal ne ott forgolódjanak, nehogy megsüllyedjen a térkő.

[ Szerkesztve ]

(#92552) kisza25 válasza Morris (#92546) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Ezt amúgy nem értem, a kapu elötti rész az közterület, miért ne fordulhatnának meg ott elötted :F
Nekem is térkövezve van, én csináltattam.
Pl. Mikor az utcában csinálták az utat megbeszéltem velük hogy új kútgyürű kell, felszedték az egészet és visszarakták, a végét meg hozzáaszfaltozták az úthoz.
Csináltak f@sza peremet is neki, nekem van a legszebb hidam az utcában.
Annyi volt az egész, hogy megkértem a főnököt normálisan, kulturáltan, még a számom is elkérték, hogy szóljanak mikor csinálják.:)

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#92553) szabonagyur válasza kurion (#92548) üzenetére


szabonagyur
félisten

Mivel neked van elsőbbségadási kötelezettséged így ha ő nem jött gyorsabban ki, mint az előírt mindenképp te vagy a hibás. Nem véletlen a sárga jelzés sajna.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#92554) Qru válasza szabonagyur (#92553) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ha gyorsabban jött akkor is. Kb lehetetlen lesz bizonyítani, hogy valóban gyorsan jött... :(

#nincsbennetarcsi

(#92555) B3ny00 válasza Qru (#92550) üzenetére


B3ny00
aktív tag

Nekem van egy imprezam, nem olyan vészes.

Xbox One GamerTag : Gyurisub | Subaru Impreza Gc8 | Htc One | Htc One X+

(#92556) bajnokpityu válasza szabonagyur (#92553) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ha jól emlékszem a megengedett duplájáig osztott felelősség van.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#92557) Tsebacsi válasza kisza25 (#92552) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Valahol megértem, mikor van előtte is hely, miért a te portádon forog? Nekimegy valaminek (kerítés, bokor, fa, akármi) és nagy esélyel elmegy mert: A. paraszt B. nem is veszi észre
Plusz mint írta térkövezne is ami pont nem szereti ha 3,5tonnás vagy nagyobb kisteherek ott forognak.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#92558) szilva01


szilva01
őstag

Na vágjunk bele...

Nem feltétlenül konkrét választ keresek (bár nem lenne rossz :P ), tudom, hogy a távgyógyítás az autóknál sem működik, csak valami iránymutatást, merrefelé keresgéljek az interneten. Lenne itt egy 2006-os C Corsa, 1.2-es benzines automata váltóval, a wiki annyit mondja róla, hogy semi-automatic. Felfelé kerekítve 44 000 km van benne, de évente volt olajcserén. Az egyik probléma, hogy hidegindításnál a váltó nem pöcköli feljebb ~4200 fordulat alatt, miközben villog a check engine. Ezzel már volt szervízben, l*faszra sem jöttek rá, ők is csak néztek bambán, talán az olajat lecserélték benne, de nem biztos (nem szeretnék hülyének néződni, ha száraz a váltó :DDD ). A másik probléma, hogy a kipufogó már a külső részén is fekete kb. 2 milimétert.

(#92559) szabonagyur válasza Qru (#92554) üzenetére


szabonagyur
félisten

Tudom, hogy lehetetlen, de kb. akkor lenne minimális esélye.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#92560) Jorus válasza MunezXBK (#92543) üzenetére


Jorus
nagyúr

Az jól hangzik, asszonyt ráugrasztom. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#92561) bitpork válasza EQMontoya (#92461) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Na itt :)

A németek eddig sem akartak hibridet. Most sem akarnak, csak muszáj. Nem keverném ide. Egyszer szívó benzint citálsz egyszer meg hibridet. Mi a következő a sorban, a Samsung hajógyártása v mikró részlege? :D

A légrugó nem egyenlő a hidrós futóművel :N A probléma felvetése ugyanaz, de alapjaiban más a rendszer. Mindkettő költséges ha nem törődnek vele, és mindkettőtől retteg a magyar értelmetlenül. Pedig mindkettő nagyon de nagyon jó!

Hogy jön ide a piacok kérdése? Az usa de bármely más piacon is ugyan ez a felállás: a náczik igyekeznek a szív szerinti autókat szállítani, míg a távol keletiek kiküldik a jegyzetfüzetes embereket és lemásolják, vagy továbbfejlesztik azt amit látnak. Ez nem hiba. És az esetek többségében valóban kevésbé igénylik a megoldásaik a törődést a Merkel trióhoz hasonlítva. De nem is azonos a közönség, és a vásárlás oka sem. Egy Ls600 már-már versenyben van, de még mindig nem elég egyedi ahhoz, hogy komoly konkurencia lehessen világméretekben - szerintem.

A CR-t említed mint szopórollert. Itt a teljesség kedvéért meg kellene említeni, hogy a digók megoldásai kifejezetten tartósak és jók! Más kérdés h a Merkel mérnökök tekertek rajta még kicsit és hát a teljesítmény oltárán valamit áldozni kellett. Ez a hosszútávú élettartam hiánya és a felhasználáskori odafigyelés képében jelent meg. De aki nem akart szívvel is szerethető, sorból kilógót venni, az nem vett olyat és talán a mai napig megelégedéssel használja. De ne mondd h egy autóbuzi nem akar titkon egy porsche-t dsg-vel, egy picit megtekert 3.0 v 1.9 tdi-t, vagy csak egy bszott nagy bálnát a road presence , a sebesség vagy bármi okból kifolyólag. Éppen úgy ahogy az igazi autóbuznyák egy Nissan Skyline-ra sem mondana nemet, vagy egy Lancer evo-ra sem. Mind másban jó és mindnek megvan a maga bogara -ra. Azt nem szívesen keverném ide, hogy volt-e visszahívás - azt gondolom amíg nem életveszélyes egy hiba addig a számok és a nyújtott szolgáltatás önmagát magyarázza. Ha sok ember nem tudja felmérni egy autó (a választott autója) üzemeltetésének költségeit, akkor ott nem a gyártó a hibás. Ehhez még lehetne emlegetni a tekergetést ami egy német autónál (amit valamiért a történelmileg érintett országokban etalonként emlegetnek) gyakrabban fordul elő mint egy távol keletinél, máris kész a nyígás. Természetesen adjuk meg ami a királyé: a dél Koreaiak pl az utóbbi időben eszméletlen módon belehúztak és igen csak versenyképesek lettek sok téren.

Azzal hogy mi az elég nem is áll szándékomban vitázni. Én is csak pályára engednék 250LE feletti gépeket. Akár lehetne 200LE is ha nincs mellette súly. De ez megint más történet az én olvasatomban.
A bálnákat , A8-t és 7er-eket nagyon kevés esetben vezetik sofőrök. Amikor megveszi valaki -tapasztalatom szerint- piszkosul nem azt nézi mi a jó a sofőrnek. Magának akarja a mit nyújt a böszme gép. Ha sebesség a fétis akkor az (Vmax) ha 99 irányban állítható masszírozós maláj kurva ülés akkor az de valami mindig van ami a két lábbal a realitás talaján álló embernek nem igazán megérthető. Itt van rögtön a Dán barátom. Panamea. majd 500LE. 3.9 alatt százon, akkora kerámia fékekkel h megmozdítani nem lehet leszerelve. Erre Koppenhágán belül használja a legtöbbet, 2 pici (az idősebb asszem 4 éves) gyerekkel. Nem mellesleg egész Dániában a pályákon 110-s korlátozás van. De neki ez kellett és kész.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#92562) kurion válasza szabonagyur (#92559) üzenetére


kurion
senior tag

Hát egyetlen tanú van, aki mellettem ült de ő a kocsi tulaja. Mind egy beadjuk a biztosítóhoz és ő eldönti mi volt mert én nem érzem magam hibásnak.

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#92563) MunezXBK válasza bitpork (#92561) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Jaj, ne is mondd. 3.6, 4.2 + 5.2 litereseket nézegetek.

Be is zártam inkább mobile-t. :D

(#92564) focvis válasza szilva01 (#92558) üzenetére


focvis
veterán

A váltó neve: Easytronic és egy robotizált kéziváltó, van olaj benne.
Nem szokták dicsérni. :(

(#92565) bitpork válasza MunezXBK (#92563) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

De ha az kell, és meg tudod venni? :) Akkor neki kell menni.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#92566) Acheron válasza Morris (#92551) üzenetére


Acheron
őstag

Vilikével értek egyet, először érdemes beszélni róla, lehet a másik fél nem is érzi, mi ezzel a probléma. Nálunk a sarkon (két háznyira) van egy kozmetika és egy fogászat, az "ügyfelek" rendszeresen előttem parkolnak, sokszor nem tudok a saját házam előtt megállni, kijárják, letapossák az utcafrontom (tudom, közterület, de na!) Egy ideig az alkalmazottak és az egyik tulaj is itt parkolt reggelente, mikor a munkába indultam. Mindkettőjükkel beszéltem, udvariasan, de határozottan elmondtam, miért zavar, hogy ide állnak (két autóval állok ki reggel, bosszantó, ha saját házam előtt nem tudok megállni az egyikkel, míg másikért visszamegyek.) Megértették, elfogadták, azóta (cirka egy éve) nincs ilyen problem. Velük. A vendégek más kérdés, miattuk a mai napig gondolkodom valamilyen korlátozó eszközön, elszórt szögeken, néha drasztikusabb dolgokon is... ;]

[ Szerkesztve ]

(#92567) MunezXBK válasza bitpork (#92565) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Értelme 0. Nem tudom amúgy mi kéne.

(#92568) Jorus válasza bitpork (#92561) üzenetére


Jorus
nagyúr

Mindennapos autónak jó nekem az OBK, de mondjuk el szoktam gondolkodni, hogy kéne nekem egy Navigator, az 5.4 V8-cal bevásárolni, meg egy Hawk STI hétvégére pályázni. Ejj, mindegyik olyan kell-ízű, de nehezen támaszthatók alá észérvekkel, pedig egyik sem túl drága ma már. :)

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#92569) focvis válasza MunezXBK (#92567) üzenetére


focvis
veterán

(#92570) -v- válasza focvis (#92569) üzenetére


-v-
addikt

:(

(#92571) szőröscica válasza focvis (#92569) üzenetére


szőröscica
addikt

Ebben amúgy mi annyira különleges? Értem, hogy kevés van belőle, mert rájöttek, hogy dízel AMG nem kell a népnek, de amúgy nem csak egy mezei 3 literes dízel C Merci?

(#92572) MunezXBK válasza focvis (#92569) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Ennél sokkal komolyabbakat néztem. :D

(#92573) Tsebacsi válasza focvis (#92569) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Erről nagyon le kéne téged robbantani :D Tudtommal ez volt az egyik legrosszabb C-osztály. Aztán lehet tévedek, most ne arra menj, hogy nagy dízel és csudijó, mert ami mögötte van az a fos. Tipik ellentéte joamilestoné BMW-jének. Ott a motor egy fos, a többi jó, itt meg a motor nemrossz, de a többi meg... Khm... :N

Olyan mint az Öreg E-mercije. Az a sorötös dizli a világból kimegy 6 literes fogyasztással, de a váltó, a fékrendszer elektronika, az ülésállító elektronika, a beázó napfénytető, az állandóan beszaró belső világításpanel az meg Grrrrr :W

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#92574) Richard! válasza MunezXBK (#92572) üzenetére


Richard!
addikt

Neked is inkább egy S60 kellene!!! :K :K

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#92575) -v- válasza focvis (#92569) üzenetére


-v-
addikt

(#92576) Tsebacsi válasza -v- (#92575) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Egy az, hogy az AMG-nél szerintem a szerviz még a normál E-mercihez viszonyítva is 2x szorzó. Plusz az elektronika ugyanúgy fos. A váltó vajon hogy bírja ezt a nyomatékot? És benzinkártya is kelleni fog a városba, mert ez 20-at fog kérni, nem 10-15öt mint egy GTI Golf. :))

A C30 motorja legalább gyereke a 270CDI sorötnek, csak fel van fúrva, és úgy lesz 230 ló, ennyi erővel ott a 3.2 V6, csak az lehet nem került C-be...

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#92577) MunezXBK válasza Richard! (#92574) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Nem tudom mi kellene. Az Omega kezd az agyamra menni, ( vagyis inkább a pék + a lisztje ) rövidesen kéne találni valamit.

(#92578) bitpork válasza MunezXBK (#92567) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Az értelem halgasson csak mélyen ha az élvezetről van szó. Vagy lehet neki engedni és akkor swiftet mindenkinek mert az elég.

Jorus: én sokáig vadásztam Gazsi előtt navigátort. De itthon nem találtam olyat amit bevállaltam volna. Pedig most is teCCik :B MOD különben én erre recskázok álmomban :)

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#92579) Qru válasza B3ny00 (#92555) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nekem is az van. Városban sokat eszik meg pályán is de hát ez van.

#nincsbennetarcsi

(#92580) szőröscica válasza Tsebacsi (#92573) üzenetére


szőröscica
addikt

Kikérem magamnak, az E61-ben nem csak a motor szar, rendkívül sok típushibája és nyűgje van nekije anélkül is. :D

Amúgy az a 270cdi nagyon jó cucc, még a hahun is van nem egy bevallottan bőven 400 ezer felett futott példány, akkor szerintem a legtöbb 6-700-at simán elment már, és egészen egyben lévőnek tűnnek. :Y

(#92581) mdani01 válasza bitpork (#92578) üzenetére


mdani01
aktív tag

Szép darab, ez ilyen városba járkálós?:D

Én erre, ahányszor megnézem :B

iPhone 6S SpaceGray

(#92582) bitpork válasza mdani01 (#92581) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Mindenhol elmászkálós :DDD De akkor is lesz egy ha már nyugdíj után a halál kapujában leszek.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#92583) Tsebacsi válasza szőröscica (#92580) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Az a típus egy korosztály a tieddel. Belül nekem az E jobban tetszik de a BMW stílus kívül sokkal jobban adja. De az a motor... Se kettős tömegű, se dpf. A fogyasztása meg botrányosan jó pályán.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#92584) Qru válasza Jorus (#92568) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

És ez az Sti már újra van fűzve. Támogatom. :C

#nincsbennetarcsi

(#92585) -v- válasza Tsebacsi (#92576) üzenetére


-v-
addikt

nem 10-15öt mint egy

...focus? ;]

(#92586) Morris válasza kisza25 (#92552) üzenetére


Morris
veterán

Mert nem szeretném ha megint nekimenne valami barom a kerítésnek.

(#92587) Tsebacsi válasza -v- (#92585) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

:C :R

Ha már bilibe lóg a kezünk: AMG

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#92588) focvis válasza Tsebacsi (#92576) üzenetére


focvis
veterán

Létezik C320 CDI, ill. CLK. Túlzsúfolt a motortér a V6 miatt, nagyobb a hőterhelés. A sor5 koncepció tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#92589) rbalint88 válasza focvis (#92588) üzenetére


rbalint88
addikt

télre kell mellé buszbérlet a szmogriadó miatt. euro3 dezső már nem mehet idén, csaxólok. jövőre már euo4d is banolva lesz. mer' aztán ettől van kurva nagy szmog, nem a fafűtéstől, tényleg.

(#92590) Qru válasza rbalint88 (#92589) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az para. Kormi is euro4... :(

#nincsbennetarcsi

(#92591) szőröscica válasza Tsebacsi (#92587) üzenetére


szőröscica
addikt

Mondjuk egy ilyenbol en egy sima V6 szivo benzint siman elfogadnek, nagyon tetszik ez a forma. Szigoruan facelift elott.

(#92592) w333 válasza TheProb (#92542) üzenetére


w333
félisten

Gratulálok :)

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#92593) kisza25 válasza Tsebacsi (#92587) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

fater ahol a kia-t vette, az kia merci kereskedés volt, egy ilyen merci volt bent a szalonban, kicsit csorgott a nyálam

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#92594) bitpork válasza kisza25 (#92593) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Csak elbszt-k az oldalt mert az állófűtése fogyaszt csak 9,5-t...

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#92595) EQMontoya válasza bitpork (#92594) üzenetére


EQMontoya
veterán

Alapjáraton, óránként tényleg ennyit eszik. :D

Same rules apply!

(#92596) molnarpeter válasza kisza25 (#92593) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

GT-R kéne, jó cucc az állítható ESP. Mondjuk a 720S drift control miatt lehet szórakoztatóbb, de ár-érték arányban a Merci elég jó a McLaren ellenében.

GT-C Kecskeméten Hoványnál (vicces, hogy az SX-4 alig hamarabb, de szinte ugyanezt a Panamericana hűtőrácsot hozta be újra :DDD)

[ Szerkesztve ]

(#92597) bajnokpityu válasza molnarpeter (#92596) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Szép, de ennyi erővel homlokomra írhatnám,h nem áll fel..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#92598) EQMontoya válasza bajnokpityu (#92597) üzenetére


EQMontoya
veterán

:D

Na igen. Sokkal inkább kellene egy 911, még ha valamivel gyengébb is, letisztultabb, nem ennyire hivalkodó...

Same rules apply!

(#92599) molnarpeter válasza EQMontoya (#92598) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Ha már 911, olyan 50 körül indulnak kb a Singernél (és akkor még US határokon belül), kár, hogy 100 tájékán van, mire személyre szabod :D Az mondjuk teljesen egyedi, ízléses és nemes tárgy, szöges ellentéte az AMG GT-nek, de mindkettőnek van piaca. Érdekes, hogy mintha a tükörtojás 996 ára is emelkedett volna kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#92600) brumi1024 válasza molnarpeter (#92596) üzenetére


brumi1024
veterán

Nem is a 720S az AMG GT-R ellenfele, hanem az 570S. A 720 azért jelentősen komolyabb, már csak a teljesítményből adódóan is (570 vs 720 ló), egyébként meg azon kevés autó egyike, ami bármilyen tempóról nevetve hagyja maga mögött a Model S P100D-t.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.