Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45966) csabi94


csabi94
őstag

Sziasztok!

Anyummal azon gondolkozunk, hogy le kéne cserélni a családi autót. 99-es Ford Galaxy, 1.9 TDI. A vásárláskor már sok km volt benne (óra szerint 260 ezer), sok ember ennyivel nem vesz autót annyiért, mint amennyiért mi vettük. Lényeg: nagyon meg voltunk vele a 8 év alatt elégedve, soha nem hagyott minket cserben, és bár sok extra nem működik/működött benne, az alap koncepciót nagyon jónak találtuk. Most azonban eljutott odáig az autó, hogy sok helyen ráférne egy alapos kasztnizás, küszöbök, hátsó kerékívek, csomagtér ajtó, stb. Maga az alváz is elég rozsdás. A javítás önmagában 200 ezer Ft körül lenne, ehhez jön még az, hogy van már benne majd 400 ezer km, nem működik a klíma, a tempomat, kissé le lett harcolva a belseje, adagolóshoz kéne vinni (nehezen indul), lehet, hogy porlasztócsúcsokat kéne cserélni (szintén az említett dolog miatt). Mindezeket figyelembe véve arra jutottunk, hogy le kéne cserélni.
Az új autónál nem kitétel, hogy 7 fős legyen (csak előny), viszont legyen szintén megbízható, és működjön mindene. A kérdésem leginkább az lenne, hogy ajánlott-e ilyen használatra egy hasonló, de jóval újabb autó vétele? Mondjuk ez: [link] Ajánlott-e egyáltalán ilyen autó vétele? Mennyivel kényesebb a PDTDI, mint a sima TDI? Anyum 90%-ban városban használja az autót, ezt a dízel autók nem szeretik, viszont a TDI az bírta a gyűrődést. A benzinessel az a bajom, hogy egy ekkora kasztnit mozgatni sok benzinbe kerül, illetve én nagyon szeretem a dízelek nyomatékosságát (jómagamnak egyébként egy 1.8-as benzines autója van, rendre 8-9 literes fogyasztással, 90%-ban országúti használattal, 10% várossal :D ). Mi a véleményetek?

Én Anyumnak ilyesmit javasoltam még: [link]
Ez is 7 személyes (nyilván a 2 hátsó ülés inkább valamiféle kényszerpad, de évente 3-4 50 km-es utat ki lehet rajta a 2 kisebb gyerkőcnek bírni).

Köszönöm ha eddig eljutott valaki, és még segít is. :R

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.