Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165527) tboldi válasza tboy93 (#165525) üzenetére


tboldi
nagyúr

A motoros topikban biztosan írtam róla, de szerintem itt is, úgyhogy ha minden részlet érdekel pontosan, keress vissza! De leírom a lényeget. :)

Feketeerdő és Dunakiliti között haladva egy balos kanyarban a szembejevő audis hölgy túl gyorsan jött, 90 helyett 120-130-cal, nem tudta sávon belül tartani az A3-ast, és másfél méterrel átlépve a terelővonalat elütött engem. Reagálni sajnos nem volt időm semmit, csak egy "húbaszdmeg" csúszott ki a számon - ezt a műszaki szakértő is alátámasztotta, a szimulációja szerint az észlelés és az ütközés között 0,7-0,8 mp telhetett csak el. Az Audinak kitört a komplett bal első futóműve, a nő megúszta egy szakadt harisnyával, én és a motorom már kevésbé. A két éves CB500X gtk-ra tört, sérült a blokk, megtekeredett a váz és az első villa, illetve az első kereket tartó tengely is eltörött. Nekem meg egy nyílt combcsonttörés, egy nyílt bokatörés, a bal alkaromon egy jó nagy, V alakú, szakított seb és a bal kisujjamban egy elszakadt feszítőín lett. Ja, meg egy leszakadt köröm a nagylábujjamon. Plusz az első műtét során a bal combomból egy tenyérnyi izmot el kellett távolítani, mert annyira roncsolódott a kikandikáló csontdarabok miatt.

Ruha:
- Sixgear Trail dzseki a gyárinál jobb, Level 2-es protektorokkal
- sima farmergatya + Assesso térdvédők (van egy motoros nadrágom is, de a nyílt törés azzal is megtörtént volna)
- TCX AirTech GORE-TEX csizma
- Dainese Carbon Cover ST kesztyűk
- Lazer Breva Z-Line sisak

Nem a legszuperebb cuccok, de sokat védtek azért, a két legfontosabb dolog, a fejem és a gerincem egyáltalán nem sérült, illetve még ha kompromisszumokkal is, de a saját lábamon járok még mindig. A helyszínelő rendőr azt mondta anyuméknak, hogy egy ilyen fajta balesetnél kb. 10-ből 7-et letakarnak. :(
Akkor éppen azon dolgoztam, hogy a leggyengébb láncszemekből vegyek jobbakat, a kesztyű pont a baleset előtt kb. 2 héttel érkezett meg (majdnem el is késtem a szóbeli érettségiről a futár miatt :D), és azon a nyáron mentem volna a móvári Continentalhoz melózni, mert kinéztem egy fasza Shark sisakot.

A korábban linkelt képen csak a maradékok vannak. :D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.