Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#155725) barnam_ válasza focvis (#155703) üzenetére


barnam_
nagyúr

Igen, most voltam januárban.
Eszméletlen jó hely... :) Nappal 30°C körüli időjárás, ha lemegy a nap, 20-25°C körül. Eső bármikor jöhet a semmiből, de ugyanilyen hirtelen el is áll. Sokat fúj a szél, segít elviselni a meleget. Cserébe néha jön egy kis hurrikán, vagy most földrengések. Elsőre fura érzés, hogy mozog alattad a föld, de pár nap után hozzá lehet szokni :D Szerencsére nem az epicentrumban voltunk, de azért Ponce környékére is elért. Hátrány, hogy emiatt sok ideig ki volt kapcsolva az áram - szinte mindenkinek van generátora, ergo a benzinkutaknál kígyózó sorok, Walmartban mindenki a "világvégére" vásárol be. Mivel áram nincs, ezért víz is korlátozottan volt csak elérhető (mindenhol elektromos vízpumpa szállítja a vizet).

Az utak magyarországi viszonylatban jók szerintem, bár néha még autópályán is találkozni kátyúval, volt egy eset pl. amit nem köszönt meg a futómű (elvakított a nap, belementem 90km/h körül). Villogással, idegesítő nyomulással nem nagyon találkoztam, de azért nem árt defenzív stílusban vezetni. A hegyekben élvezetesek az utak :) 10 napon keresztül a dzsungelben aludtunk egy vendégházban, szomszédok sehol, csak a békák meg bogarak zümmögtek, király volt. Majdnem 24 óra utazás után mire ébredek itthon? Persze hogy a szomszéd hülye dübörgő tucc-tucc zenéjére...

Mivel US állam, minden megvan ami ott is, ez szerintem jó. A hegyeket leszámítva széles utak, parkolóhely van minden bolt/étterem előtt, relatíve jó árak. Nem tudom milyen motor volt a bérelt autóban, de még a nagyobb emelkedőkön is simán gyorsult, persze ehhez vissza kellett váltania a váltónak. De 5 személlyel, cuccokkal, klímával, automatával szerintem kifejezetten jó a kb. 7,3 literes fogyasztás. Igaz, városi dugózás nem volt, mert az áramszünet miatt nem kellett dolgozni, így szinte üresek voltak az utak.
Mivel a földrengések miatt szinte minden zárva volt, ezért kifejezetten olcsón tudtuk megúszni a kirándulást. A turisták által látogatott helyeken, vagy nagyobb városokban beszélnek angolul, de vidéken nem nagyon.. így talán nem árt egy kis spanyol tudás sem.

10 óra Budapest - New York, 4 óra New York - San Juan, annyira nem vészes. 220 ezer ft volt a repülő/fő. Nagyjából 10000 km összesen, akkor az kilométerenként olcsóbb, mint a jelenlegi fogyasztásom alapján :D (25 ft/km)

(#155687) Qru: igen, de ott a nem automata kúton is előre kell fizetni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.