Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #303297 üzenetére
A 28ezer reális, a 32-35 már sok érte, az ebike.hu-n s SLX M7100 32ezer (első) és 34ezer (hátsó). Sajnos sokkal nem olcsóbb. Ezért írtam, hogy nevetséges itthon, mert szinte ugyanannyiba kerül itthon a Deore és az SLX, akkor meg már az utóbbi jobban megéri. Úgy rémlik tavaly 25ezer Ft körül volt az M6100, amikor néztem.
mauimagic: Én már jópár héttel (? vagy lehet hónapja) írtam neki, hogy kevés lesz az MT410. Én csak azért vettem meg pár dolgot, mert tervben volt véve egy női vázas bicikli építése, így simán át lett rakva oda jópár alkatrész. Úgyhogy kárba nem ment semmi. Egyedül egy KLS kormány van a szekrényben ami nem kell senkinek, meg a régi 26"-os vázam.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Dark Archon #303263 üzenetére
hmmm, ez működik úszáshoz is? segítene a monotonitás elleni küzdelemben
#303278Ixion77: egy előnye mindenképp van, kurva jól néz ki.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #303292 üzenetére
Igen vannak dolgok amik olcsóbbak de általlánosságban elmondható az hogy ha nem egy két tételt vásárol az ember hanem többet pl. egy pár rotort és két pár betétet akkor lehet már spórolni a hazai árakhoz képest. 2wheelsnél (ami szlovák) vásároltam M6100-t 28.000Ft volt kerekítve az első és hátsó darabja itthon átlag ára 32-35.000 körül mozog függően hogy első vagy hátsó akar az ember a rose-nál is hasonló áron mozog illetve a veloportálnál is az mtbiker-nél picit drágább de még ott is olcsóbb mint itthon. G04S betét szlovákoknál 4.000ft körül mozog (ezt vettem még) itthon ez 6.000-től indul eaz előbb említett BBS-56 nem "C"-s itthon szintén ennyiről indul
[ Szerkesztve ]
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #303272 üzenetére
Hol lax, Koppenhága?
szgzuri...mondtam, hogy jó, én is ettem elég házi lekvárt akkor mikor a cukrot Romániában jegyre adták és nem jutott sok a lekvárba.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
válasz velizare #303284 üzenetére
Általánosságban írtam, azért írtam, hogy kötve hiszem, hogy itthon nem elég a 180 mm.
Speedy007: Nézegettem a napokban a szlovák webshopokat is, nekem nem tűnt olcsóbbnak sok minden. Az XT fékkarok is drágábbak, mint az ebikenál. Komplett fékeket is néztem, azok sem olcsóbbak. Igaz a tárcsákat én is olcsóbban vettem a Muzikertől pár hónapja (RT-66-osok).
Betétek terén A Deore/SLX/XT/Alfine IceTech sem olcsó, annak is Shimanóból 8ezer Ft/darabja. Nézegettem a J04-et azt hiszem az a típusa a resinnek.
[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Sziasztok, bringás nadrág témában kéne kis segítség. 40km felett muszáj bringás nadrágot használnom,mert különben nagyon fáj a bringázás DE!
Két problémám van. Egyfelől viszket a combomnál ettől a full műszálas anyagtól,amiből nagyjából mind készül. Másfelől annyira megszoktam a boxert a mindennapokban, hogy baromira idegesít, hogy elől is rám tapad a bringás nadrág és baromira nyomja,amit nem kéne. Konkrétan már azért várom az út végét, hogy levegyem magamról a nadrágot. Van esetleg olyan,ami nem szoros elől? 😵💫 -
KISDUCK
addikt
válasz Maximum1 #303285 üzenetére
Nem fogok tuningolni, az a 600k-ás meg már sok. Ez a 450k is sok, de odáig jutottam hogy ez még fogcsikorgatással belefér. ~179cm vagyok kb. A helyi dechatlonba csak m-es kiállított volt a van ryzel 105 7000-ből, azt megpróbáltam, de az úr azt mondta hogy az kicsi nekem, mert nagyon rá kellett hajolnom a kormányra, azt mondta hogy az L-es méret abból passzolna nekem.
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #303282 üzenetére
SM-RT64 vhol 11-12.000 körül van a 180-s még a szlovákoknál is ugyanez SM-RT70 (Innen kezdődik a Center Lock-s Ice Tech) esetén 10-11.000 körül hozzá lehet jutni itthon zacskóban a Bikepro-nál szlovákoknál dobozosan. J04C-MF ezt szlovákoknál 7.000 körül van párja itthon 8.000 a BBS-56C alsó hangon is egy 10.000-s bordával együtt legyen bármilyen jó a BBB de ennyit már én is sokkalok egy betétért adni. 180-nál nagyobb nem fér bele meg nem is szeretnék ha egyedül vagyok akkor ez is sok sok esetben de jó hogy van.
[ Szerkesztve ]
-
szgzuri
tag
válasz Hasaggymeg #302987 üzenetére
Megkóstoltam az itt ajánlott Lidl-ös szilvalekvárt, ízlett.
Mondom ezt úgy, hogy békési gyerekként nagymamám szilvalekvárján nőttem fel. -
attiss66
senior tag
Sziasztok! Ilyen defektálló külső van az országútijaimon, a karbonon is és az acélvázason is.Continental Super Sport Plus drótperemes 622/700c gumiköpeny [link] . Ugyanilyet akarok venni megint, ha elkopik. Na jó, de honnan tudom, hogy elkopott, és már nem lehet menni vele hosszabb útra?!/ ha kirepedt a külső stb? /
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz KISDUCK #303264 üzenetére
Szerintem is sok érte a 440e
Olcsóbban 310e, bőven marad lové tuningra ha kevés a 9 sebesség.
Drágábban 600e, 160ezerel több, ezért a felárért kapsz, hidro 105 fék, elöl-hátul átütő, 32mm gumi tubelesre rakva, 38mm-ig tehetsz bele amit akarsz.
Ilyen 105 hidro szettem van nekem is, ennél nem kell jobb.
Alpinbájkban egy alkudozást megpróbálhatsz, van hogy engednek, kifutó modell, M-es, nem tudom milyen méret kell, 181cm-ig jó.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ezt a campa sort meg láncot be lehet még szerezni, ha lekopik? ebikeon meg bikepro-n pl. nem is látok 11 sebis campa sort.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #303281 üzenetére
Engem nem izgat az Ice Tech tárcsa, a fékbetétből többre értékelem. Ha megnézed, akkor a konkurens márkáknál a bivaly tárcsáik, mindenféle hangzatos név nélkül is jól bírják a hőterhelést. Ott a SRAM Centerline és a Magura tárcsái. Van ott is alubakos tárcsa, de még DH-hoz is van sima, rozsdamentes acél tárcsáik.
De a BBB tárcsáim sem melegednek túlságosan, ez is sima saválló acél. Az anyag és a forma is sokat számít, meg a megfelelő átmérő a felhasználáshoz. Azaz ha kevés valakinek a 180 mm akkor 203-as kell. De itthon kötve hiszem, hogy nem elég
Persze ha nem sok különbség van árban, akkor meg lehet venni. Csak alapból jóval drágábbak az IceTech tárcsák.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
-
Fall-N
veterán
válasz ZolkoW #303274 üzenetére
Fémből sem lenne lehetetlen megcsinálni fillérekből. De lehet valahol van olcsó, kínai változata is.
Ixion77: Meg sajnos nekünk, akinek hobbi is az egész - mindig a jobb kell. Most is így voltam vele. Elég lett volna egy SLX fékkar, de inkább az XT-t vettem. A felirat +10 % braking power.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz Tothgera30 #303240 üzenetére
A legjobb markolatom, ami valaha volt, egy rossz oldalra csúszás során szakadt le. A sok fejlesztgetés és cserék miatt bilincses markolatra váltottam, azokból is van jó. A Cube Race és FUNN Combat III is bejött, utóbbi van most is.
Jól jön most is az, hogy a héten ha megjönnek az új fékkarok, akkor szintén le kell szedni a markolatokat. Ha végre nem fejlesztek semmit, akkor veszek egy 34 mm-es Chunkyt.
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #303253 üzenetére
elég kegyetlen
3D nyomtatásra fel, +5 db. szögBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
KISDUCK
addikt
válasz Ringman #303265 üzenetére
és f_sanyee:
Használtat nem akarok, nekem mindegy hogy alu vagy karbon az 2-3KG nekem nem számít. Hobby célból szeretnék országútit nem célom versenyezni.
Igazából mondhatjuk hogy sürgős a vásárlás, mert már másfél hete rajta vagyok a bringa beszerzésen és szeretnék minél előbb tekerni. Nincs már lelkierőm még néhány hetet várni. -
Maximum1
őstag
válasz f_sanyee #303269 üzenetére
Már régen volt az appban mindenre 10%, szétszedték és sportágakra osztva adnak kupont, elég hektikusan.
Emailben kapod éppen mi az aktuális, ha kérted az értesítést az akciókról.Hasaggymeg
Kigyomlálásról jut eszembe, embertelenül be van nőve a város gazzal, van ahol rendesen bokor nőt már, autó úton sávokba belógnak, autók tükre, oldala koptatja, bringával is volt már kellemetlen szitum.
Sportcsarnok előtt is van egy komoly bokor, helyszínelő rajz is van ott, valakinek nem adta ki.
Vicc ez a város már tényleg, szúnyogokról már nem is írok....[ Szerkesztve ]
-
RobbyJr
őstag
válasz Hasaggymeg #303270 üzenetére
Biztos sok volt a szint
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #303263 üzenetére
70 km aszfalt mióta 3 óra, ki is gyomláltad a szobor körül?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #303229 üzenetére
Miért lenne overkill? Sok ismerősöm, ahogy én is, simán használ lightosabb felhasználásra is XT-t. Én megadtam az esélyt, MT200-zal kezdtem, de nem adta azt az érzést, hogy egy biztonságos és erős fékem van. Bár nem XT-t akartam rögtön (alkalmi vétel volt az Alfine/XT M8000), de bejött az ereje és az adagolhatósága. Egyedül a csúnya, 3 ujjas fékkar nem jött be hosszabb távon sem, ezért rendeltem meg az XT M8100 fékkarokat. Gondolkodtam, hogy komplett féket veszek és az Alfine megy az asszonynak, de meg vagyok elégedve vele, igy fele áron kijön a fékkarok cseréje, mintha vennék egy SLX-et vagy XT-t. Egyébként elsőre én is a Deore M6100-at néztem ki.
-
lsebestyen
addikt
A vicc, hogy szerintem az általad linkelt kényelmesebb, mint a drágábbik. Legalábbis én szívesebben veszem fel a te linkeden szereplőt, de amúgy nincs baj a másikkal sem.
-
Ringman
nagyúr
inkább a shimano az alkatrész-ellátottság miatt, de egyiket sem érdemes ennyiért megvenni, a felnifék gyak. halott, ennyiért használtan top karbon bringákat találsz.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
KISDUCK
addikt
Sajnos amit eredetileg szerettem volna low budget országútit, már sehol nem elérhető és most a dechatlon maradt mint megoldás. Egy bringát néztem, de 2 szettel érhető el:
Van Rysel EDR AF CENTAUR
Van Rysel Shimano 105 R7000, Fulcrum R900-as - EDR AF
a kérdésem az lenne hogy melyiket lenne érdemesebb választani a kettő közül és miért.
Legkésőbb szerintem holnap reggel leadom rá a rendelést és eddig az olasz szett felé húz a szívem. -
addikt
5 nap szünet után mentem 70 km-t félve, hogy megy. Viszont egész jó volt, néha bizony kell egy kis kihagyás.
Vittem most a Blitzwolf fülest, és kellemes meglepetésemre nem volt kényelmetlen 3 órán át sem. Fülbedugósakkal már szenvedtem volna. Király ez a csontrezgéses technológia. A pánt sincs útban a sisaknak. Meg persze a Wahoo szépen kezeli a zenelejátszást is.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #303256 üzenetére
Ha megkeresed és rámutatsz én megrendelem neked és elküldöm...feltéve, hogy nem egy vagyonba kerül.
MPowerPH...nem tudom, Castelli még nem volt. ...de tényleg faxa na.Toobee...mindjárt jön a székely fekete öves Alis és megmondja a tutit, mert ha ő sem tud segíteni akkor tényleg vehetsz Endurát, vagy Castellit te is.
-
stickermajom
addikt
Ilyen tuti montis nadrágot nem talált valaki Alin ami nem lycra? Ugye szakadt a gatyám a múltkori esésnél, egy valag pénzért rendeltem Fox Flexairt helyette, de kéne még egy legalább.
-
MPowerPH
félisten
-
(ex)Cat
senior tag
No ezért akarok venni inkább egy új szabadonfutót, csak nem vagyok 100%-ig biztos benne hogy emit találtam az kompatibilis.
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #303248 üzenetére
Nem segítenéd ki esetleg egy külföldre szakadt honfitársadat csapágy postázással? Itt a hanyatló nyugaton nem adnak már ilyen úri dolgokat.
-
dom1n0
senior tag
Teljesen jo ez a ykyw gatya szerintem is
-
Toobee
veterán
Tudtok mondani esetleg Kemaloce bibnél jobb minőségű kantáros gatyát aliról/alis árban, aminek van zsebe? Annyira megszerettem azt a két zsebet, hogy már nem is hordom a zseb nélkülieket.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz (ex)Cat #303250 üzenetére
Ja, ez az a méregdrága célszerszám? [link] ...ezek nem normálisak!
Más...félek el kell keserítsek minden foskínaist mert a korábbi 1 hosszú után ma megérkezett a 2 YKYWBIKE rövid kantárosom is és bexarás milyen prémium érzés hordani. Képet inkább nem is csatolok nehogy túlterheljétek az Ali szerverjeit. [link]
-
monster95
tag
Ma mentem egy intervallum edzést.Ez volt az eddig legjobb szerintem.Nagyon jó erőben éreztem magam.4x5 perces volt de érzésre ment volta 4x6-7 perc is simán.Stabilan megvolt a 164-165 pulzus a résztávokban.Mit gondoltok erről?
-
Kro
tag
válasz Hasaggymeg #303241 üzenetére
Szemeztem már vele én is, nekem is kicsit nagyobb a kezem az átlagnál. Kíváncsi leszek a véleményedre.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz Hasaggymeg #303246 üzenetére
[Itt] látszik. Mondjuk szerszámom sincs hozzá, az sem segít a dolgon.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz Hasaggymeg #303246 üzenetére
Nem, ki kellene tekerni belőle egy menetes anyát, de az nem megy.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #303245 üzenetére
Fóti egyik fickó onnan, így csak átugrottam hozzá érte.
Tothgera30...nagy kezem van, 11-es kesztyű a kényelmes nekem. Ez pl. XL-ben alig jön fel és mikor vásároltam nem is volt XXL, honlapon sem, így azt hittem ebből csak ekkora van.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #303241 üzenetére
34mm nekem érzésre vastag, bőven elég a 32mm. De kíváncsi leszek a véleményedre.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz (ex)Cat #303243 üzenetére
Mit akarsz azon szétszedni, nem csak ki kell ütni a csapágyat belőle, majd másikat belepréselni?
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #303206 üzenetére
A Gördülőt néztem én is, de nem sikerült rájönnöm, hogy postáznak-e, vagy csak személyes átvétel van.
-
(ex)Cat
senior tag
Meg tudja mondani nekem valaki, hogy a fotón levő kazetta ugyanaz-e mint ez? [MAVIC HG9 ID360]
Nem tudom szétszedni, hogy kicseréljem a csapágyakat, így vennék egy új kezattatestet, csak nem vagyok biztos benne hogy ez-e az... ?
11 sebességes GRX hátsó váltó/sor van a gépen. -
szuszinho
őstag
Mindenkinek jobbulást!
Ha gondoljátok, Toobee-val tarthatunk Hogy fogjunk talajt workshopot
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tothgera30 #303240 üzenetére
Én most hoztam egy a BikePro-tól (Káposztásmegyer) egy szuper Chunky-t, (34mm) mert ha lúd hát legyen kövér. Kíváncsi vagyok milyen lesz a Supacaz Siliconez (30) után.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Ringman #303210 üzenetére
Outin Decas mellennyel megyek a mai napig.
Alapbol keves volt a hozza adott 1l -es zsak igy a nyar erkeztevel, raktam bele a nagyobb taskahoz kapott 2l -est. Szepen elfer benne. 2l folyadekkal elvagyok, de ezt is siman lehet tolteni menet kozben. Ha innom kell, le sem kell vennem a kormanyrol a kezem, csak racuppanok a cso vegere. Es aero, nem log ki a kulacs a vaz vonalabol... Igen, a Felt olyan keskeny, hogy eleg feltuno sima kulaccsal. A Scott Foil mellett egy torekeny, zerge kis ozikenek tunt.
Elol elfer a telefon az egyik zsebeben, a masikban a nasi, ivozsak mellett par szerszam. Es joforman nem is erzem, hogy rajtam van, mivel futomelleny, vegig simul a hatadon, derekadon. 2 oran keresztul meg huti is a hatamat, mert 1l jeget szoktam beletolni a zsakba a 3 fokos viz melle.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
User_2
tag
válasz RobbyJr #303233 üzenetére
nem tudom, honnan tudnám, nem mérek ilyesmit.
csak élvezem a sebességet, fáradást, az izzadást, a bőrpírt, izomlázat.
ahogy az ősz szálak mennyisége növekszik, sok más fura dolog is megtörténik.de mindegy is, figyeljetek arra, mi történik bennetek.
ahogy a srácot a videon láttam, egyből azt gondoltam, itt nem a kő volt a legnehezebb, nem a kő volt rossz helyen. lehet, hogy a srác edzett volt, tapasztalt volt, de nagyon úgy nézett ki, mint aki már korábban elgyengült.
-
parandroid
félisten
-
MPowerPH
félisten
-
RobbyJr
őstag
-
arcitec
addikt
válasz Hasaggymeg #303223 üzenetére
Végül is, teát kell beletenni nem sima vizet ...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
User_2
tag
válasz parandroid #303204 üzenetére
köszi a headsup-ot,
megnézetem dokival, amit meg lehet nézetnivan hogy nehéz észrevenni a nyilvánvalót,
és van hogy nehéz nemcsak sima fáradtságnak tekinteni azt, ami nem az.
az akarat és a kitartás sok mindent el tud maszkolni.azt gondolom ez sokkal gyakrabban előfordul emberekkel, mint látszik, mint ahányszor beszélnek róla.
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #303228 üzenetére
Ahogy nézem a shimano kínálatát tárcsa téren SM-RT70-től kezdődik az Ice Tech ami nem drágább mint az SM-RT64 ami érdekes szerintem hozzá a fémes (igen ez lett a berögződésem a vizes körülmények között) ice tech gyári shimano betétek nem sokkal drágább mint a most vett BBB BBS-52S az MT-410-be. Tavaszra szerintem az SM-RT64 elfog fogyni ha továbbra is ennyit megyek vele így majd ez lehet a következő lépcső fok. Tudom hogy korábban azt írtam hogy over kill lenne de utólag jobban bele gondolva szeretem túl tervezni a dolgokat hogy legyen biztonsági tartalék.
Ott van még az 520-s ami elődje vagy utódja a 420-nak
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #303227 üzenetére
Nem véletlenül drágulnak az árak ahogy felfelé haladnak a kategóriák. Az igazi erő az a 6100-tól kezdődik, utána dob még a BH90-es vezeték a fékerőn (nagyobb olajnyomás). Utána már a tömeg csökkentést és a nevet fizeti meg az ember. Például ahogy írtam, tökéletes az SLX, ki a fene állítgatja a bite pointot például? Másban nem tud többet.
A 4 dugattyús felépítés meg a felső kategórián kívül nem sokat ad. Egy nagyobb tárcsaméret is ugyanúgy kábé 15-20 %-ot ad (pl. 160 -> 180 vagy 180 -> 203), cserébe kisebb a hibalehetőség, mert csak 2 dugattyú van, nem négy. Ezért sem értem minek van M420 meg 6120.
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #303226 üzenetére
Nálam is ez van a MT-410-l pláne hogy ez a piszok meleg van mostanában, ha egyedül használom fog mint a zöld festék ahogy tiszoktátok mondani. Ezzel én is bár elég para volt hogy nem volt tovább húzni kart és azt éreztem hogy ha tovább húzom akkor többet ártok vele mint használok. Lehet hogy bedőltem a marketing dumána ki tudja de én bízok a Servowave-ben "Működésre úgy kell elképzelni, hogy az első apró mozdulatra a pofa gyorsan mozdul, hogy a kezdő fékerő a lehető leghamarabb a rendelkezésre álljon. Miután felépült a fékerő, akkor a fékkar kicsit puhább érzetet fog adni, azért hogy a nagy fékerőt pontosabban tudd adagolni." Szerintem ez nagy segítség lesz lejtőzéskor mikor megindul a 150kg+. Mert a BL-MT401 erős túlzással olyan merev fogás ponti vissza jelzést ad mint egy V-Fék hiába mozog puhábban a kar a hidralikusnál.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #303225 üzenetére
Láttam az aprón én is a hirdetést. Kétes helyről én sem venném meg. Bármilyen gond van később, akkor a "kapu garancia" semmit sem ér, lehet a hirdető sem lesz fent az aprón addigra. Hiába működik sok 20 (!) éves első generációs, XT hidrós fék, azért elő tud fordulni, hogy a kerémia dugattyú eltörik vagy szivárog itt-ott valami. Garancia nélkül ez minimum azt jelenti, hogy az egész féktestet kompletten lehet cserélni. Sokszor nincs felújító készlet, na meg a csere is ha szervizben történik, az is plusz költség. Egy féktest meg 20-30 ezres plusz költség. Mondjuk a fékkar igaz fele annyi, de minek cseréje az ember önköltségen, ha nem muszáj.
Magura jó, meg erős, viszont macerásabb a szervizelése. A fékkar megszokása is egyéni dolog, maximum lehet csinálni belőle Shigurát, SLX vagy XT karral. Fékbetét van többféle a Magutól, de ott alapból jók a gyárik, ezért nincs ezerféle gyártótól hozzá.
A 6100 jó fék, viszont tényleg sok múlik a fékezési technikán. Amikor a gyereket viszem, akkor ott van vagy 125-130 kg tömeg, mégis meg tudok állni az MT200-zal. Igaz küszködik szegény, meg a fékút sem kicsi, de ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #303215 üzenetére
Gyártó szerint ez is már SM-BH90-SS vezetékes és valóban nem banjo-s. De ha viszont szétnézünk majdnem mindenhol az MT-420-s drágább mint a M6100-s. Nézegettem ahogy javasoltad a Magura MT5-t is mivel hasonló árban megy mint a M6100 de itt is felemás vélemények voltak róla meg ahogy szétnéztem az online bringa üzletekben nem sok kompatibilis fék betétek vannak hozzá ha van is java részt alsó polcos belépő kategóriások zöme.
Bolhán van nem egy jó vétel XT 8100 vagy SLX M7100 csak tartok tőle hogy ha rejtet hibás amiről a gazdája se tud mert nem volt használva valóban és nálam megy gallyra akkor lesz egy drága papír nehezékem mivel garancia nincsen rá ezekre így ezért esett a választásom az M6100-ra arra legalább lesz. Reménykedem/bízom benne hogy az erősebb és határozottabb fogás pontú fék az M6100 már kellően jó lesz a feladatra és nem kell Ice Tech-re váltani ami szerintem is over kill lenne hétköznapi használós bicajra.
Pláne ahogy nézegettem az E-M6100-nak ugyanaz a gyártói cikkszáma mint a BR-M6100-nak Veloportal.hu :EM61001JLFPRA100 náluk E-M6100 néven fut 2wheels.hu :EM61001JLFPRA100 itt már BR-M6100[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz jjeahh #303220 üzenetére
A régi vázamon tök érzéketlen voltam a markolatra, ezen az újon ( well, '91-es ) viszont több garnitúrát is kipróbáltam már, mert minden bajom volt a fogással.
A bilincses szivacs nagyon sz*r.
Aztán vettem ilyen Ergon koppintást, ez baromi kényelmes a fogás tekintetében, csak olyan kemény, hogy sírkövet lehet vésni vele, úgyhogy hosszú távon mégsem jó.
Utána próbáltam a bilincs nélküli szivacsot, ott meg hiányzott a csuklómnál az alátámasztás, meg nagyon éreztem a kormánycsövet a markomban, mert túl puha.
Végül egy ilyen Ergon hommage lett ( valaki linkelte korábban, és méltatta ), és ez tényleg jó. Vagy legalábbis mind közül a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fall-N #303215 üzenetére
Ügyesen összefoglaltad!
#303211arcitec...biztos jobb lenne egy hideg sör, gyöngyöző korsóból egy árnyékos függőágyban, de mikor már porzik a szád a nyeregben jó a meleg víz is, csak legyen valami.
[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Lacerta #303219 üzenetére
Kár, mert párszor már áttúrtam az alit olcsó matt ESI alternatívát keresve, de csak ezt a Mana-t találtam és ez is lehetne olcsóbb. Mondjuk amire ezt is megtaláltam, rájöttem, hogy a kormány végén vastagabb fajta ESI Fit Grips jobb lenne, mint a klasszikus formájú szilikonok
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Lacerta
aktív tag
válasz jjeahh #303164 üzenetére
Gyerek bringáján 34mm-es van, de azt nem én vettem rá, viszont kicsit irigykedek.
Most hogy így nézem, ez tényleg mattnak tűnik a review-k képein is, ami nekem van az fényesebb, viszont egyúttal puha is. Egy kicsit nekem túlságosan az, abban az értelemben, hogy kormánycsőig rá tudok markolni. Egyébként bilincs nélküli Rockbros ( tudom, mondtad már hogy az sz*r ).
Van otthon bilincses változat is belőle, na az tényleg kemény, de ez a legkevésbé sem nevezhető annak, sőt. Viszont tény, hogy nem ilyen matt a felülete, hanem fényesebb.
Szóval nem szóltam. -
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #303116 üzenetére
Még nem találkoztam konkrétan az E jelzésűvel, de gondolom e-bike kompatibilis. Magura esetén van egy kábel, amit ha beköt az ember, akkor fékezés során lekapcsolja a motort. Ha Shimanonál nem látsz ilyen elektromos kábelt akkor valószínűleg csak a fékbetét lehet más "ebike compatible" fajta. Szóval Maguránál van értelme a dolognak.
-
Fall-N
veterán
válasz parandroid #303081 üzenetére
Párszor leírtam, hogy a TrustFire is jó minőségű, igaz "nem Alis", mert itthon is kapható dupla áron. Ez is előrenyúló, alu tartó, csak stabil. Ha kicsit nehezen lehet belerakni a tartóba, azaz elfordításkor nehezen megy be az a jó. Ha ellenállás nélkül, könnyen lehet elfordítani, akkor nem jó a tartó, lötyögni fog tudni és ki tud repülni belőle.
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #303205 üzenetére
most, hogy ezt tudom, mindjárt nyugodtabban alszom
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #303051 üzenetére
Az M6100 az XT olcsóbb változata. Ennek még BH59-es fékvezetéke van, nem banjo amivel a féktestbe csatlakozik és nincs a fékkaron a gyorsállító csavar. A fékbetétet sasszeg fogja a helyén és a dugattyúk itt műanyagból vannak.
Az M7100 SLX már majdnem teljesen az XT (8100), csak a festésben tér el, illetve a fékkaron hiányzik az állító csavar (free stroke). Ezzel lehetne állítani a fogáspontot. Minden másban egy az egyben XT, azaz már banjo amivel csatlakozik a féktestbe, BH90-es a fékcső és csavar tartja a helyén a fékbetéteket és már kerámia dugattyúk vannak benne. Minimálisan nehezebb (25-30 g kábé) az XT-nél. Minimálisan eltér még, hogy a fékkaron nincsenek a csúszásgátló kitüremkedések hanem kicsit szélesebb a kar ahol behúzod a féket.
Szóval árban talán az SLX éri meg a legjobban, de a Deore M6100 is megéri az árát, az egy kicsit le van egyszerűsítve.
Múltkor szó volt a 4 dugattyús olcsóbb fékekről is. Van az M4100-as sorozatból az MT420, a Deore M6120 és az MT520. Utóbbi kettő egy az egyben ugyanaz, csak más a kinézet. Elméletileg 15-20 százalékkal nagyobb a fékerő a sima változathoz képest. A 2 dugattyús fékekben 22 mm átmérőjű a dugattyú, a 4 dugattyús pedig 16 és 18 mm átmérőjűek. Viszont a fékbetétek amik kábé 20 %-kal nagyobbak csak, ezért nem sokkal erősebbek. Ha hasonlítani kell, akkor viszont a Deore M6120 nem erősebb az SLX M7100-nál és az XT M8100-nál. Az MT420 sem éri meg emiatt az árát, mert minimálisan erősebb az MT410-nél.
Annyit fejlesztek én a napokban, hogy rendeltem két darab M8100-as XT fékkart és mennek a 3 ujjas Alfine-ok helyére. Így gyakorlatilag lesz egy BL-M8100 XT fékkar + XT M8000 féktest kombóm. Annyi, hogy a féknyergeken Alfine felirat lesz, de az is egy XT amúgy. Gondolkodtam erősen, hogy elég lenne egy SLX 7100 fékkar is, de minimálisan drágább az XT, akkor legyen az.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz arcitec #303211 üzenetére
Nekem ivótartályos hátizsákkal az tűnt fel, hogy amennyi víz a csőben marad, az meleg, ami a tartályban van, az nem annyira, sőt, talán hidegebb, mint a kulacsban. Viszont XCO-n semmi értelme nincs, inkább hosszú versenyekre való, ahol nincsenek frissítőpontok.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz arcitec #303211 üzenetére
Unboundrol vannak tapasztalatok, pedig az 9+ oras verseny talan 2 frissitesi ponttal
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #303209 üzenetére
ivozsakos rule28 aero mez akkor mar [link]
-
-
RobbyJr
őstag
válasz parandroid #303204 üzenetére
Én is dokit javasolnék. Én ha nyélen megyek, akkor sem történik ilyen.
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Hasaggymeg #303205 üzenetére
...én anno itt vásároltam, a Zen sem lehet rossz.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #303200 üzenetére
Ez itt erény és nem jellemhiba, csaxólok.
stickermajom...mit nem találtál csapágyat vagy 6030D kollégát? Amúgy meg van itt elég olyan csapágy. [link][ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz User_2 #303184 üzenetére
Ezt a sztorit nem igazán tudom hova tenni, de ha az alkoholnak nem osztottak benne szerepet, akkor én sürgősen megnézetném magam dokival (vérkép, ekg, vérnyomás, ilyesmik).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #303199 üzenetére
Nemkínai 3802-2RS, 15x24x7mm. Elvileg MAX kéne belőle, de már az se baj ha nem az. 6030D-t megfűztem, hogy adja fel nekem, mert 250 grammig 3500 a posta, de nem találtam.
Vám amúgy meglepően laza, csomó minden jött már Aliról, se vámot se áfát nem fizettem eddig.
-
ReFleXx
addikt
válasz balintbaba #303177 üzenetére
Jobbulást! Multheten en is taknyoltam egyet, egy murvas kanyarban fekezve kiszaladt az elso kerek (csak 2
sört ittam pedig😄). Sikerult kibukfencezni az esést igy csak a tenyeremről ment le a bőr egy 10 forintos reszen, meg a labam szarat szurta ossze a murva. Masnap vettem a dmben wundsprayt meg vizallo sebtapaszt es naponta tobbszor cserelgettem, mert kozben a balcsin nyaraltam. Igy egy het utan egesz szepen begyogyult, meg is lepodtem, lehet segitett hogy nedvesen volt tartva a seb vegig. Szerintem legkozelebb is igy fogom. Egyebkent 90%ban kesztyuben tekerek, de most persze nem vittem magammal a nyaralasra, azzal megusztam volna meg ezt is.2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
nagyúr
íjjjj
jobbulást az elesetteknek!
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest