Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ledgeri
nagyúr

Mindenki nálatok netfone-os, egy teszt sim más szolgáltatóval nem férne bele? Mert ha akadna valaki, vagy sim, csak rá lehetne próbálni -ha már el jutottál idáig-, hogy akkor tényelg a hálózat, vagy akkor a teló vagy valami beállítás ami akadályoz.
És ha külsős sim kellene is, el lehet használni autopálya matricára, útdíjra, egyébre a feltöltött összeget, szóval az sem direkt "kiadás csak ezért". + megtudod, hogy mi is a helyzet.
Meg akkor már az ügyfélszolgálatot is fel lehetne hívni, mert ez teknikailag szabadság megvonás
. -
Foose
addikt
Szándékosan nem használok voda apn-t. Nem számolja a felhasznált forgalmat. És azt mondják, ha valami nem jó a nettel, akkor magamra vessek ha nem netfone apn-t használok. Nem problémázok rajta, végülis akkor maradok eredeti dns-en, aztán használom a proton vpn-t. Ha lejár a hónap amit fizettem, majd kisütök valami mást. Végülis hosszú ideje már hogy semmit sem használtam reklámok, követés ellen.
-
válasz
merqree
üzenetére
Azt kellene kideríteni, hogy netfone alatt miért hasal el a privát dns, netfone topik hátha nekik van valamilyen ötletük.
Az android app-ok topikban lefutottuk már a köröket, és nem sikerült életet lehelni a privát dns-be.Foose: Az ingyenes nextdns 300.000 lekérdezésig/hónap működik, utána kikapcsol a havi ciklus zárásig (adblck mentes leszel ezen időszak alatt)
Stabilabb net-ért One(voda) apn-t használnak itthon, a roaming nem működik vele, külföldi használat esetén a netfone apn a nyerő.
A voda apn amiatt merült fel, mert lehet ha azt használnád a netfone helyett, akkor a privát dns is működne. -
Foose
addikt
válasz
merqree
üzenetére
Azt a github linket mondod? Megnézem. Bár a nextdns szolgáltatás is fizetős szerintem, és erre most nem tudok költeni, ha lenne rá most keret akkor egyszerűbb lenne az adguard. A 4359-ben linkelt kép nem azt jelzi hogy az én szolgáltatóm nem fogja engedni a dns-t? Hálózati beállításokat próbáltam csak, ott bármit írok dns címet, leáll a netem.
-
Foose
addikt
Először is onnan jött hogy dns, hogy ajánlottak egy appot, amihez írták hogy van benne kicsi reklám, de dns-el lehet szűrni. Na itt kezdtem el keresni a dolog után. Csak egyetlen mobil eszköz a cél. Jöttek is a tippek hogy kapcsoljak be privát dns-t. Nem jó. Bármilyen dns címet adok meg, megáll a netem. Jó eséllyel ez annak tudható be hogy netfone-os vagyok. Tehát itt jött hogy keresgéltem mit találok ami segít kicsit hogy kevesebb reklám jelenjen meg netezés közben, vagy akár applikációban. Jött az adguard, jó is lenne talán, de havi sok ezer Ft nincs rá, három gyerek, jövő hónapban kocsi műszaki.......... Akkor találtam a proton vpn-t, mivel az elképzelt célt elvileg tudja. (Reklám, szűr, gyorsabb net) Így jutottam a protonra. De ez is fizetős mint minden. Szóval kb ennyi, egyetlen mobil eszköz a tárgy, nincs router dolog....... Nextdns-t próbáltam.. eredmény: [kép]
-
ledgeri
nagyúr
A privát DNS az neked mire kellene, vagy milyen funkcionalitást vársz el tőle, milyen problémát oldanál meg vele? Mire gondolsz "privát" DNS alatt?
Sajnálom, hogy az eredeti kérdésre a ublock jött válaszul, mert az nem ebbe a kérdéskörbe tartozik, ha te jóra gondoltál.
A VPN-ek is másra vannak, ha tényleg DNS kell és nem más!Ha DNS-sel nem specifikus tartalmad blokkolnál, csak magadnak, csak hogy legyen valami védelem, akkor egy helyen beállítod az eszközödön, hogy mi legyen az a DNS url/szerver amit akarsz használni. Ahhoz nem kell semmit futtatni.
Ha specifikus dolgokat akarnál átláthatóan szűrni és engedni, akkor a nextDNS-sel kéne foglalkoznod egy kört.
Ha több eszköz, akkor mindre be-be állítgatva, ha hálózat, akkor esetleg a routeren ezt beállítani.
Ha a nextdns-sel belecsúszol a a fizetős mennyiségbe, akkor esetleg meggondolandó egy routerfirmware, ami ezt tudja, vagy rapsberry pi otthonra, amire mehet a pi-hole, vagy adguard home, amire, ha olyan, akkor bárhonnan ráVPN-ezhetsz.De ha meg VPN, akkor megint: Ha olyan, akkor beállítás szerint szűr, vagy olyan DNS-t használ amt választasz...
Nem mindegy, hogy mit akarsz, DNS-t ami nem az alap, DNS-t ami jobban véd, DNS ami személyre szabható, vagy VPN-t.
Nem mindegy, hogy zavar, hogy a szolgáltatód mindent lát, vagy jönnek a reklámok, vagy sok a kaszinós/egyéb specifikus tartlom körülötted, és ha figyelsz is megy a félrekatt, amit ellen bevédenéd magad, vagy szeretnéd látni és szűrni, hogy miyen kommunikációt végez az eszközöd, egy eszközöd vagy több eszközöd van.Ha megy az angol, vagy van jó fordítód, akkor infópakk 1, hogy mi is az ajánlott DNS szolgáltatók sora, ha már váltanál, vagy infópakk 2 ha a saját DNS szerverezősdi érdekelne!
Egyébként meg, ha a fentiekkel tisztában vagy, és csak félremnt az üzi, akkor meg a szolgáltatód topikjában is kéne futni egy kört, hogy megtudd, másnál hasonlók mennyire jól mennek, meg hogy a szolgáltató NAT-ol-e vagy sem, mert lehet, hogy csak egy hívással átállítható dologgal megoldható a teljes, alap funció használhatósága!

-
Foose
addikt
-
Penty
aktív tag
Nem nagyon van szükség ProtonVPN mellett más DNS-re, de lehet használni:
[https://protonvpn.com/support/custom-dns] -
Foose
addikt
Nem csak böngésző kiegészítő lenne a cél.
Most több DNS címet próbáltam beírni privát dns-nek, ugyanaz az eredmény, lehal a net, semmit nem tölt be..adguard (vagy proton vpn) nem lenne rossz, de előzőért évi 8-9000 Ft nekem most sok, három gyerek mellett meg pláne. Proton vpn rövid ideig fut, működik meg minden, de riaszt a droid hogy fut a háttérben nagy eneriga felhasználó alkalmazás.
-
Foose
addikt
Sziasztok! Privát dns-t akartam volna használni, de ha beírom az adguard DNS címet, lehal a mobil netem. Netfone-os vagyok, valószínűleg ez lehet a gond. Ötletek? Kikapcsolom a privát dns-t, rögtön működik a net. Az adguard appot javasolják, de nem terveztem fizetni ezért. Proton vpn-t vettem meg most akciósan 99 ft-ért,de dns-t nem tudok állítani benne. (Nincs infóm oda milyen cím kell) Droid 15,honor 400 pro
-
FoLey-v
addikt
Úgy néz ki az Ublock Origin elérte Edge böngészőnél is,hogy nem fogja támogatni.
Szerk.: A Lite verzió még jó,de kíváncsi leszek,hogy meddig. -
benfolds
őstag
sziasztok, az ublock origin lite probléma lehet, hogy pár napja, amióta új designja van a youtube-nak, azóta minden egyes videónál ezt írja ki chrome-on: "A videó nem áll rendelkezésre. Ez a tartalom nem áll rendelkezésre, próbáld meg újra később."
ha frissítem az oldalt, akkor elindul a videó. próbáltam törölni a yt cookie--kat, frissíteni a chrome-ot, de nem történt javulás.
másnál is jelentkezik ez a probléma a youtube redesign óta? -
GEPESZ66
veterán
A Chrome böngészőn belül használom a NextDNS-t.
Ki kellett kapcsolni, mert Paypal-al nem tudtam fizetni. -
lanszelot
addikt
Hello,
Brave brovser android box verzió reklám blokkoló és felugró ablak blokkoló sok oldalon ne működik. Át állítottam agresszív -re a beállításokban, de semmi változás.
Volna valami lehetőség android box-on reklám blokkolóra?
Ha igen, hogyan? -
ledgeri
nagyúr
Na csak érdekességképp: Discord 5000 orbért kipróbáltam az új Perplexity Comet AI böngészőt. -ennyit ért...
A korábban letöltött, és mással próbált, nem chrome boltos, hanem direktbenletöltős, kicsomagolt uBlockOrigin-re Manifest hibát ír. (legalább megláttam milyen is az az üzi...) -
merqree
őstag
válasz
kw3v865
üzenetére
Ha létrehoztál profilt, és a legördülő menüben kiválasztottad, akkor windows esetében ezt mutatja a beállítási segéd:

Ha ez alapján csinálod, csak akkor fog profil szerint működni.
Routerben ha csak IPt tudsz beállítani DNS szervernek, akkor tök mindegy, hogy használsz-e DDNS-t vagy sem.
A kettő teljesen másra való. -
kw3v865
senior tag
válasz
merqree
üzenetére
De én használni akarom a denylist-et is, tehát szükségem van a profilokra. Akárhogy is nézem kelleni fog a DDNS. Ha csak simán beállítom a PC-n a DNS-t az nem jó. Linked IP-vel megy, de hát az meg nem megoldás, mert változik az IP. Appot nem akarok telepíteni, mert azt szeretném, ha minden eszközön, ami csatlkaozik a netre, univerzálisan működjön oprendszertől függetlenül.
-
kw3v865
senior tag
ZTE. Tök alap, a szolgáltató (Digi) eszköze. A szüleimnél, ahol szintén be akarok állítani a NextDNS-t, ott meg Telekomos Sagemcom router van (plusz egy kb. 10 éves régi TP-LINK 1043ND, nem pont ez hanem a régebbi változata, úgy nézem a TP-Link Cloud-jával nem is kompatibilis).
-
vg
addikt
válasz
kw3v865
üzenetére
Milyen router az? Ha tplink, akkor ne a router jelszavával lépj be, hanem a tplink cloud regisztrációddal. Ott kapsz egy "akármi.tplinkdns.com" címet, azt kell beállítani Dynamic DNS-hez. Az akármi.tplinkdns.com-t pedig beállítod nextdns-en. Így mindig szinkronizál, ha az ip címed változik. Viszont ha a routerbe a router saját felhasználó és jelszavával lépsz be, akkor a Dynamic DNS törlődik, újra be kell állítani. Ez csak a tiplink-en tudom, mert csak olyan routerem van, nem tom, máshogy miként megy.
-
kw3v865
senior tag
válasz
merqree
üzenetére
Szia!
Nem megy így, hogy csak a routerben beállítottam a NextDNS két IP-jét. Azt írja a NextDNS-es webes felületen, hogy "This device is using NextDNS with no profile. Make sure to link your IP address in the Linked IP section below." Nem is blokkolja az általam megadott URL-eket.
A LinkedIP-hez meg ugye mindneképp DDNS kell, mert változik időnként az IP címem.Más: ti is úgy látjátok, hogy Androidon Firefoxban elegendő egy alap uBlock origin a YouTube reklámok szűréséhez (mondjuk NextDNS is be van állítva)? Nem szoktam telón YouTube-ot nézni, csak be akarom állítani ismerősöknek. Most megnéztem 1-2 videót, de nem látok reklámot, de azt se tudom milyen videóknál vannak reklámok és milyen gyakran.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Minden ilyen megoldás ahol a netes forgalom egy szűrőn megy keresztül lassít. Van ami jobban van ami kevésbé. A reklámmentességnek ez az ára, sőt így ugye a komplett netes forgalom van szűrve így a telefonod és minden alkalmazásod reklámszűrt.
A honlapjukon nem tudom, de a link amit adtam egy megbízható letöltőoldra mutat. -
merqree
őstag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Ilyenkor a telefon beállításainál kell megadni a NextDNS-t,s ezzel kapcsolod ki be?
Ha az applikációt telepted a telefonra, akkor az applikációnak van Enabled és Disabled kapcsolója. Vagyis vagy használod vagy nem.
Uyganígy lehet laptopon is használni.
Így egyik esetben sem kell a beállításokban matatni, hanem elegendő a programban állítani.A céges wifit kijárónak használod elvileg a külvilág felé, nem tudom, hogy valóban elleőrzi-e, hogy milyen DNS beállítást használsz.
-
Gargouille
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
"DoH-t, vagyis https-t is lehet szűrni proxy-val nem?"
Attól függ a "szűrni" alatt mit értünk pontosan. Mivel ez egy titkosított forgalom a kliens és a DNS szerver között, így önmagában a forgalom tartalmába nem tudsz belenézni, magyarán az azonosítható, hogy egy DNS over https forgalom, de azt már nem tudod, hogy mi van benne.
Ez is feloldható persze akkor, ha - leegyszerűsítve - a proxy közbeékelődik a forgalomba, kicsomagolja a https-t majd miután vizsgálta visszacsomagolja és úgy küldi tovább. De ehhez a kliensen is szükséges előzetes preparáció, a proxy szerver tanúsítványának telepítve kell lennie stb.
Ha viszont a "szűrni" alatt csak azt értjük, hogy azonosítható-e az ilyen jellegű forgalom és blokkolható-e, akkor igen, ez megoldható.
-
merqree
őstag
válasz
kw3v865
üzenetére
Szia,
Picit megkeveredtél, szerintem.
A routerben a DNS szerverhez a NextDNS profilodban lévő beállításokat kell bemásolni. ASUS TUF-AX3000V2 routerem van, ott csak IP címet lehet beállítani DNS-nek.
Ehhez nem kell Dinamikus DNS (DDNS) szolgáltatás. Meg úgy egyáltalán a NextDNS igénybe vételéhez nem kell.Javaslatom:
(Nekem is van előfizetésem, 8 db profilt használok).
Hozz létre profilokat, amelyekhez egyedi azonosító jön létre. Így minden profilt külön-külön be tudsz álltani. Van saját applikációja is, amit nem muszáj használni. Az eszközök DNS beálításait szépen bemutatja a létrehozott profilnál.
Ha az applikációt használod, az annyival kényelmesebb, ha kell, átmeneti időre ki tudod kapcsolni, majd vissza, míg a rendszerbeállításoknál átirogatni macera.
A profilok azért jók, mert pl nálam a gyerek miatt más beállítás kell, pl. -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem NextDNS-re fizetek elő és a casládi routeren állítom be, így a legegyszerűbb. Ugyanakkor, ha jól gondolom mindenképp szükség lesz DDNS-t beállítani, mert csak Linked-IP-vel lehet megoldani. Az IP címem meg nem fix.
Gondolom ingyenes megoldás nem igazán jön szóba. Nem vagyok annyira képben mire kell figyelni, amikor DDNS szolgáltatót keresek. Mi alapján válasszak? A biztonságot és a sebességet befolyásolja? Csupán a NextDNS miatt van rá szükségem. -
ledgeri
nagyúr
válasz
ledgeri
üzenetére
Ránéztem 140-es ungoogled chromiummal, és 1.66-os ublock originnel a youtube-ra, és bár nem tudok fejből találni egy biztosan reklámos youtube videót, ugyanúgy viselkedik minden, mint pl Brave-vel vagy firefoxxal.
Ha valaki biztos-reklámos videót tud ajánlani, akár sajátját, privátban vagy ide várok 1-2őt, próbának...

-
GEPESZ66
veterán
Chrome alatt az Adguard frissült.
Ahhoz, hogy egyéni szűrőt adjak hozzá, pl. OISD, a szkripteket engedélyezni kell a bővítmény beállításaiban.
Ezt nyugodtan megtehetem?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Gargouille
üzenetére
Tehát ott ül a gép előtt a Rendszergazda és figyeli hogy Józsika munka időben nyomja a Facebookot... 😁
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Gargouille
üzenetére
DoH-t, vagyis https-t is lehet szűrni proxy-val nem?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Gargouille
üzenetére
Illetve a fórumon azt javasolták, hogy a Macrodroid-al tudnám azt beállítani, hogy DOT szinten váltogasson a DNS között.
Ha csatlakozok a munkahelyi hálózathot, akkor váltson át a NextDNS-ről.
Nekem a Macrodroid bonyolult, ezért inkább maradtam a DOH-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3618,96% Akksi
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

.

👍
)

Szellem.