Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- potyautas: Öregek napjára
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
4489 - 4401
4489 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-09-22 13:57 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polgesz
tag
-
Cs1csó
titán
Kössz, nag nehezen megnyílt alul a görgető sáv, így már latom a tag-ot is.

felugró ablakra (pop-up ? ) akartam keresni, de olyasmit nem ismer..
Most van két weboldal, ami ezzel kezdett szórakozni, azokat nyírnám ki, de máshol pedig pont felugró ablakkal lehet hozzáférni fontos infokhoz, azt meg nem lenne jó letiltani - hosszas játék lesz, úgy tűnik....A felugró ablakra próbáld ki az "annoyances" ("zavaró") filtert vagy a "cookies" megoldásokat.
DE az Ublock Origin is tartalmaz a beállításaiban több filtert ami benne van de nincs bekapcsolva ott is van amit bekapcsolhatsz anélkül, hogy külön kellene letölteni pl.SŐT az Adugard résznél alul ott hogy "POPUP OVERLAYS"
(Hol találod: Ubock Origin ikonon bal egérgomb klikk a megnyíló szövegdobozban a jobb alsó sarokában ott lesz a 3 fogaskérék katt arra ott a KÜLSŐ SZŰRŐK résznél hogy minden inaktív filter látszódjon le kell nyitni ott nézd végig és van több opció. -
epicdev
junior tag
Ott van az a kis tölcsér szerű ikon ( a "software" résznél) az a szűrő ha arra kattintasz akkor feljön egy lista és ott kiválasztod az Ublock Origin-t és így már szűkíted.
Aztán ott van pl. a "tags" és ott adott fajta szűrésre kereshetsz rá.
Többfajta szűkítési lehetőség is van de ez a kettő a fontos:
1. kiválasztani, hogy melyik kiegészítőhöz akarod használni nyilván az Ublock Origin a legjobb vagy az AdGuard ingyenes bővítménye
2. a "tags" pedig MIT akarsz szűrni pl. "cookies" "ads" stb.Kössz, nag nehezen megnyílt alul a görgető sáv, így már latom a tag-ot is.

felugró ablakra (pop-up ? ) akartam keresni, de olyasmit nem ismer..
Most van két weboldal, ami ezzel kezdett szórakozni, azokat nyírnám ki, de máshol pedig pont felugró ablakkal lehet hozzáférni fontos infokhoz, azt meg nem lenne jó letiltani - hosszas játék lesz, úgy tűnik.... -
Cs1csó
titán
Ott van az a kis tölcsér szerű ikon ( a "software" résznél) az a szűrő ha arra kattintasz akkor feljön egy lista és ott kiválasztod az Ublock Origin-t és így már szűkíted.
Aztán ott van pl. a "tags" és ott adott fajta szűrésre kereshetsz rá.
Többfajta szűkítési lehetőség is van de ez a kettő a fontos:
1. kiválasztani, hogy melyik kiegészítőhöz akarod használni nyilván az Ublock Origin a legjobb vagy az AdGuard ingyenes bővítménye
2. a "tags" pedig MIT akarsz szűrni pl. "cookies" "ads" stb. -
epicdev
junior tag
Még mindig várom a javaslatokat, hogy a 385 oldalas filterlist weboldalon miket ajánlott bepipálni és hogyan lehet gyorsan megtalálni azokat, hogy ne kelljen egyesével végigléptetni abc sorrendben.
-
epicdev
junior tag
Ezek szerint profi vagy benne, én csak alapnak hazsnálom, és egy évig nem voltam gépközelben, azalatt nyilván újabb reklámfajták és ellenanyagolk születtek, hiszen az általam közel háromszáz oldalas filterlist lassan az ötszázhoz közelít.
Ublock-ban tudomásom szerint 2, azaz kettő darab opció van, a legalsó sorban.
Az egyik a bal szélső villámcsapás-ra emlékeztető jel, amivel általánosan lehet a nem kívánt elemre kattintva azt elrejteni.
A gyakorlatban gyakran nem működik, állandóan visszajön rengeteg alternatívája van, gyakran egy karakter eltésésel ugyanaz, mintha adatbázis adná ugyanannak az eltérő neveket, hogy nehéz legyen blokkolni.Van még a második opció, balról a második jel, ami injekcióstű és egy toll keveréke lehet, ezzel lehet egyedileg közölni, hogy azt az elemet nem akarjuk többé látni.
Ez többnyire hatásos, de néha ilyenkor más elem is blokkolásra kerül, ami nyilván a weboldal készítőjének bosszúja, mert tudja, hogy van ilyen lehetőség, és akkor keresztbe tesz.Az, hogy milyen filtereket kell használni, az meg erősen lutri, nálam csak pár easy list és annoyance van a filter-list menü alatt.
Azt megköszönöm, ha adtok tanécsot, hogy a filterlist weboldalon már közel négyszáz oldalnyi listából melyeket érdemes bepipálni, úgy sacclom, pár tucatnyi elegendő lehet, de sajnos a weboldal statikus, nem kereshető és egyesével előre-hátra léptetni kínszenvedés, nem értem, miért nem adatbázisként oldják meg.
PS:
Az összefoglaló nagy része az adblock-ról szó, ami már nem nagyon ajánlott tudtommal, az ublock a mnő már pár éve, és az összefoglalóban lévő bővítmény link egy ideje már nem él. -
ledgeri
nagyúr
Azt gondolni, hogy nem lényeges tudnia a válaszadónak azt, hogy te a millió opcióból mégis melyik egyet használod, pict merész...
...de ublock originen belül filterek- vagy szabályok-fül, amit "ikonkája" majd "fogaskerekek" úton érhetsz el.
-
epicdev
junior tag
Jó ideje szenvedek, de nem jövök rá - hogyan lehet megnézni, hogy egy weboldalon miket tiltottam le és visszavonni azt az egyet, amit nem kellett volna letiltani
ublock origin, ha fontos. -
Cs1csó
titán
Azért óriási passzív tudás, és jó érzés ma már felfogni, hogy mi a fastly, cloudflare, unas, googletagmanager, shopify, jsdelivery, megilyesmik... mindez abból a kb 10 másodpercből míg egy ismeretlen/ritkán használt oldal nagy, fixálandó töréseit helyrehozom 2-3 frissítéssel. Meg vicces, hogy ez-az-amaz már "töréséből" látszik, hogy melyik cdn-t használja. pl. két magyar webshop egymás alatt volt találatoknál... és egyik után a másik elemlistája már "gyanússá" tette azt. Aztán kiderült, hogy az első a "végfelhasználói", a másik meg a "B2B" oldala ugyan annak a cégnek (impresszium alapján)...
Kb olyan "meta-meta" tudás, mint amilyen "meta" a reklámos vs reklám mentes internetezés annak aki "nem is gondolt rá, hogy lehet tiltani a reklámokat".
"Merész, több böngészős" kezdőknek "mindenes, általában nem belépős nézelődős" böngészőbe ajánlom az internet "eggyel mélyebb rétegeinek feltérképezésére"!
Annak is aki ráborzadna, hogy mennyi oldalon van nem interaktív google recaptcha, ami persze google-TOS/ÁSZF-es... (borzalom!!!)Arra már én is rájöttem, amikor két webáruház gyakorlatilag egy és ugyanaz.
-
ledgeri
nagyúr
Azért óriási passzív tudás, és jó érzés ma már felfogni, hogy mi a fastly, cloudflare, unas, googletagmanager, shopify, jsdelivery, megilyesmik... mindez abból a kb 10 másodpercből míg egy ismeretlen/ritkán használt oldal nagy, fixálandó töréseit helyrehozom 2-3 frissítéssel. Meg vicces, hogy ez-az-amaz már "töréséből" látszik, hogy melyik cdn-t használja. pl. két magyar webshop egymás alatt volt találatoknál... és egyik után a másik elemlistája már "gyanússá" tette azt. Aztán kiderült, hogy az első a "végfelhasználói", a másik meg a "B2B" oldala ugyan annak a cégnek (impresszium alapján)...
Kb olyan "meta-meta" tudás, mint amilyen "meta" a reklámos vs reklám mentes internetezés annak aki "nem is gondolt rá, hogy lehet tiltani a reklámokat".
"Merész, több böngészős" kezdőknek "mindenes, általában nem belépős nézelődős" böngészőbe ajánlom az internet "eggyel mélyebb rétegeinek feltérképezésére"!
Annak is aki ráborzadna, hogy mennyi oldalon van nem interaktív google recaptcha, ami persze google-TOS/ÁSZF-es... (borzalom!!!) -
Cs1csó
titán
Az 5-6 (ha nem több) év alatt én még nem kaptam... De olyan már volt, hogy így tűnt fel, hogy hopszika valaki beépített egy google beépülőt az egyik oldalba (ph-n is csúsznak be ilesmik ad-hoc), amit immel ámmal nézek... (google alapból nekem "köszi nem" státuszu), vagy hogy "köze nincs oldalon" szépen ott a facebook, linkedin, twitter követő, mert "az kell...". Egészségére annak aki ezen nyílt szívvel átmengy... nálam alapból nincs. Elvagyok, jól vagyok.
Ami sűrűbb-ös, az meg elemenként megy a white-list-re. És még így is szórakoztató, mikor valaki CDN-t vált, amit meg az alap user nem is észlel, én meg tanulok.
VPN van, mert néha az kell.
Tor is van, mert néha meg az.
Ublock Origin Köszöni szépen, működik úgy ahogy kitalálták hogy tudjon!
-
ledgeri
nagyúr
Az 5-6 (ha nem több) év alatt én még nem kaptam... De olyan már volt, hogy így tűnt fel, hogy hopszika valaki beépített egy google beépülőt az egyik oldalba (ph-n is csúsznak be ilesmik ad-hoc), amit immel ámmal nézek... (google alapból nekem "köszi nem" státuszu), vagy hogy "köze nincs oldalon" szépen ott a facebook, linkedin, twitter követő, mert "az kell...". Egészségére annak aki ezen nyílt szívvel átmengy... nálam alapból nincs. Elvagyok, jól vagyok.
Ami sűrűbb-ös, az meg elemenként megy a white-list-re. És még így is szórakoztató, mikor valaki CDN-t vált, amit meg az alap user nem is észlel, én meg tanulok.
VPN van, mert néha az kell.
Tor is van, mert néha meg az.
Ublock Origin Köszöni szépen, működik úgy ahogy kitalálták hogy tudjon! -
Cs1csó
titán
Nálam -úgy mint megannyiszor mikor "már temették"- ublock origin, hard mode, dedikált youtube profil (és akkor a mindennapokra gondoltan külön mozilla telepítés), csak a videószerverek, és képszerverek elérése beállítva, vígan megy bármilyen gond nélkül a youtube.
Max annyi van, hogy 5 videóbol egyszer 10 másodpercig tölt, mikor alul megjelenik a "lejátszási hiba?"... aztán megy tovább...
A filterezgetősdivel lehet szórakozni, de ha én alapból mindent blokkolok, majd azt engedem ami kell, én már tudom, hogy magam részérő jobban járok.Ez a legprofibb, tehát a "minden tilt" módból indítani, de ez macerás, és idegzsábát okoz.
Bár szerintem ez sem feltétlen a legjobb mert kellene mellé VPN és TOR böngésző, izolált hardver, hardveres tűzfal stb.
-
ledgeri
nagyúr
Sziasztok.
CachyOS, Gnome környezet, librewolfot böngésző. Mostanában vettem észre, hogy bizonyos yt videók minősége úgy jelenik meg, hogy a videó felénél van egy minőségbeli vágás, az egyik oldal színezete eltér a másik oldaltól és jobban is pixelesedik. Kiderült, hogy az uBlock Originset kikapcsolva megszűnik a jelenség. Találkozott ezzel a jelenséggel valaki? Megoldható, hogy az uBlock-ba egy filtert beírva megszűnik a jelenség, vagy le kell mondjak yt alatt az uBlockról?Nálam -úgy mint megannyiszor mikor "már temették"- ublock origin, hard mode, dedikált youtube profil (és akkor a mindennapokra gondoltan külön mozilla telepítés), csak a videószerverek, és képszerverek elérése beállítva, vígan megy bármilyen gond nélkül a youtube.
Max annyi van, hogy 5 videóbol egyszer 10 másodpercig tölt, mikor alul megjelenik a "lejátszási hiba?"... aztán megy tovább...
A filterezgetősdivel lehet szórakozni, de ha én alapból mindent blokkolok, majd azt engedem ami kell, én már tudom, hogy magam részérő jobban járok. -
xy.zsolt
addikt
Sziasztok.
CachyOS, Gnome környezet, librewolfot böngésző. Mostanában vettem észre, hogy bizonyos yt videók minősége úgy jelenik meg, hogy a videó felénél van egy minőségbeli vágás, az egyik oldal színezete eltér a másik oldaltól és jobban is pixelesedik. Kiderült, hogy az uBlock Originset kikapcsolva megszűnik a jelenség. Találkozott ezzel a jelenséggel valaki? Megoldható, hogy az uBlock-ba egy filtert beírva megszűnik a jelenség, vagy le kell mondjak yt alatt az uBlockról?UO-t sajna el kell mostantól felejteni....jobb leváltani Adguard-ra
-
ballington
addikt
Sziasztok.
CachyOS, Gnome környezet, librewolfot böngésző. Mostanában vettem észre, hogy bizonyos yt videók minősége úgy jelenik meg, hogy a videó felénél van egy minőségbeli vágás, az egyik oldal színezete eltér a másik oldaltól és jobban is pixelesedik. Kiderült, hogy az uBlock Originset kikapcsolva megszűnik a jelenség. Találkozott ezzel a jelenséggel valaki? Megoldható, hogy az uBlock-ba egy filtert beírva megszűnik a jelenség, vagy le kell mondjak yt alatt az uBlockról? -
Semplar
őstag
Facebook már régóta ki tudja játszani a hagyományos adblock-okat a Suggested-nek címkézett
tartalmakkalreklámokkal. Nekem ráadásul több böngésző is használhatatlanul lassú aktív reklámszűréssel Facebookon.
Ami még valamennyire működik ott az a Facebook Purity direkt erre a célra fejlesztett addon.Igen, a FP a legjobb, néha vannak pár napig reklámok, mert folyamatosan megy a harc, de a fejlesztő mindig megoldja, mint 2 napja is
-
Matrox1995
tag
Kipróbáltam az Adguardot.
Ugyanúgy nem blokkol semmit se FB-on… se az MV3, se az MV2 (firefox).
Persze az asztali alkalmazással nem próbálkoztam, bár egy dns filter itt semmit se érne amúgy se. -
Sweet Lou 6
addikt
Facebook már régóta ki tudja játszani a hagyományos adblock-okat a Suggested-nek címkézett
tartalmakkalreklámokkal. Nekem ráadásul több böngésző is használhatatlanul lassú aktív reklámszűréssel Facebookon.
Ami még valamennyire működik ott az a Facebook Purity direkt erre a célra fejlesztett addon. -
ledgeri
nagyúr
Csak röpke alapozó kérdés: hány weblapot néztél meg úgy igazán, uBlO-val, azon belül hard mode-ról indulva?
-
xy.zsolt
addikt
[link] Facebook kontra ublock 1-0
én úgy vélem 'volt az a pénz'....szóval az uBlock megvehető
A Meta engem hidegen hagyna, de nem ez lesz az utolsó aki megviszi kilóra az uBlock-ot. (szerintem)
Most rögtön váltok adguardra....reméljük ők kitartanak a ránkerőltetett tartalmak blokkolása elleni harcban -
Jack Oneill
veterán
[link] Facebook kontra ublock 1-0
-
Semplar
őstag
-
ledgeri
nagyúr
... az igazi megvilágosodás, meg hónapok, évek múlva jön, mikor egy olyan eszközön kell időt tölteni amin nincs semmilyen blokkoló:
"Ez volt "oké" akkor?
"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Semplar
őstag
Egyes androidos játékoknál lehet gond, pl. nem tudsz felvenni reklám megtekintéséhez kötött jutalmakat, vagy segítséget, de ezt gondolom tudod. Másrészt viszont a jó dolgokhoz(reklámmentesség) könnyü hozzászokni.
-
xy.zsolt
addikt
-
Semplar
őstag
-
GEPESZ66
veterán
-
xy.zsolt
addikt
-
GEPESZ66
veterán
Mivel az MS Edge-en ellehetetlenítik az uBlock Origin-t ezért vagy találok használható megoldást vagy más browser-re váltok.
Nem vagyok egy hálózati szakember ezért bocs ha hülyeséget kérdezek
Nos, a mobil neten jól működő dns.adguard.com-ot be lehet írni az itthoni routerhez is...pl nem zavarja meg a netszolgáltatónál dns kiosztását vagy mittudomén?
Ha van egyéb jó megoldás a szitura akkor írnátok egy hsz számot a topikban ami ezt tárgyalja......kösziAz Ublock lite működik Edge alatt!
-
xy.zsolt
addikt
Jelenleg még az uBlock Origin is teszi nálam a dolgát
Edge-ben, de kérdéses meddig.....talán napok vagy max hetek. Crome-ra nem váltanék....akkor inkább a yt-hoz a Brave-et fogom használni. -
lck
senior tag
Tudtommal jelenleg az udguard Chrome alatt jó. De nem használom, csak valahol olvastam. / Lehet a beállításaiban a szűrőlistáknál is kell valamit matatni.
-
xy.zsolt
addikt
Azt olvastam valahol, hogy az adguard bővítmény szintén nem fog működni Edge-en ☹️
Ezért gondoltam a direkt dns szűrőre a routerbe vagy modembe írva. -
lck
senior tag
Mivel az MS Edge-en ellehetetlenítik az uBlock Origin-t ezért vagy találok használható megoldást vagy más browser-re váltok.
Nos, a mobil neten jól működő dns.adguard.com-ot be lehet írni az itthoni routerhez is...pl nem zavarja meg a netszolgáltatónál dns kiosztását vagy mittudomén?
Ha van egyéb jó megoldás a szitura akkor írnátok egy hsz számot a topikban ami ezt tárgyalja......kösziBe lehet írni, de youtube reklámot jó eséllyel nem fog szűrni. Ahhoz helyi szűrés kell. esetleg inkább az UO helyett az adguard edge bővítményével érdemes próbálkozni.
-
xy.zsolt
addikt
Ha van egyéb jó megoldás a szitura akkor írnátok egy hsz számot a topikban ami ezt tárgyalja......köszi -
DeathAdder
nagyúr
4 éve mikor aktív szakaszba lépett az orosz-ukrán háború volt erről szó a reddit-jükön, ott az írták, hogy az infrastruktúrájukat úgy alakították ki, hogy ne függjön Oroszországtól.
igen, aztán kb. egész este a redditet bújtam
mindent egybevéve inkább nem telepítem a saját és a család eszközeirevalószínűleg megbízható, és saját problémám nyilván, de ez bizalom kérdése, és úgy nincs biztonság, ha valakiben nem bízom meg
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv,
Adguard ruszki háttere miatt mennyire redflag?
későbánat mert épp megvettem a lifetime family licenszt, eddig is tudtam hogy az egyik legismertebb, de nem olvastam utána.. és most telepíteném minden eszközömre
4 éve mikor aktív szakaszba lépett az orosz-ukrán háború volt erről szó a reddit-jükön, ott az írták, hogy az infrastruktúrájukat úgy alakították ki, hogy ne függjön Oroszországtól.
-
DeathAdder
nagyúr
Üdv,
Adguard ruszki háttere miatt mennyire redflag?
későbánat mert épp megvettem a lifetime family licenszt, eddig is tudtam hogy az egyik legismertebb, de nem olvastam utána.. és most telepíteném minden eszközömre
-
ledgeri
nagyúr
Ezt teszt jelleggel írtam: azaz mindegy hogy a sütik tiltva vannak, és így megy az UO, vagy elfogadtad a sütiket (tehát első alkalommal UO nélkül látogattad meg az oldalt)
és úgy is reklámmentes már aktív UO mellett.(Sajnos van olyan oldal, ami süti elfogadás nélkül kvázi használhatatlan, ekkor tetszik vagy sem ez a "metód" :
UO kikapcs --- oldal betölt -- süti elfogad --- UO visszakapcsolva --- oldal frissítése.
Engem ezek a süti dolgok nem érdekelnek, nem érdekel (nagyon) hogy profiloznak stb.
Ami zavar: a felugró vagy az oldal hasznos tartalmából helyt foglal el, pl. ez mobiladatnál ahol nekem minden kbyte számít fonos mit tölt be.Ebben a hozzáállásban az a baj, hogy nem a reklámbokkolót kell kikapcsolni, hanem csak azt kéne engedélyezni, ami "süti-pop-up-interakció-megtörtént-e"-sütit elrakja a munkamenetre...
Hard mode-os-ként írom, hogy az ami a sütiket nyomná átlagban 1 a 8 egyéb cuccból, amit a teljes kikapcsolással ugyanúgy átengetsz. -
ArthurShelby
addikt
Köszönöm szépen a segítséget!
Sajnos egyik tanács sem vált be.
Azonban közben én töröltem az összes böngészési előzményt, az összes sütit, és arra lettem figyelmes, hogy amíg nem fogadom el a gyakori kérdések sütieit, addig nem jelennek meg ezek a hirdetések. Addig semmi hirdetést nem látok. Amint elfogadom akár csak a nélkülözhetetleneket, azonnal elkezdenek megjelenni ilyen bookline-32, sinsay-22, jutaoraekszer-36, és hasonló hirdetések. Továbbá mikor kipróbáltam a NoScript Security Suite nevű bővítményt, akkor szintén eltüntek ezek a hivatkozások az oldalról, viszont a kiegészítő azt is eredményezte, hogy egyéb oldalak használhatatlanná váltak.
Érdekes jelenség, mert az AI képfelismerői nem látják ezeket a reklámokat, de közben pedig a probléma mégis ismert, mert korábban (még olyan év eleje körül) egy ottani tag írt néhány kozmetikai szűrőt az Ublockhoz, amik elrejtették ezeket (igaz elrejtettek néhány hivatkozást azok közül is, amik ténylegesen az oldalhoz tartoznak, de ez nem baj, mert nem voltak létfontosságúak), de nemrégiben újratelepítettem a gépet, és ezek elvesztek, a kapcsolódó kérdéseket pedig a moderátorok törlik. Úgyhogy jelenleg tanácstalan vagyok, mert sütik elfogadása nélkül nincs reklám, ha belépek az oldalra a fiókommal (ezáltal elfogadom a szükséges sütiket) akkor van reklám, Noscripttel nincs reklám, de más oldalak sem működnek megfelelően, ha fut a noscript. A reklámok pedig billentyűzetes használat mellett igen bosszantóak tudnak lenni.Nekem ilyenkor egy ublock reinstall használt legtöbbször.
-
Cs1csó
titán
A hiba ott van, hogy nem kötelező elfogadni a sütiket, el is lehet azokat utasítani.
Emlékeim szerint ez a gyakorikérdéseken nem is nehéz.
A sütik a gdpr miatt vannak. Ilyenkor látod, hogy hány helyre küldik az adataid (a kedvencem, mikor jogos érdeknél 71 partnert mond, akkor mi lehet, ami nem jogos
)Szerk: így jogos, és ezzel egyet is értek. Nálam is volt ilyen, hogy a válasz után minden megjavult.
Igaz, az "elfogadás" azt is jelentheti, hogy elutasítom, a lényeg, hogy JELENJEN meg a kérdés (ne legyen blokkoló ami ennek a kérésnek a megjelenítését is blokkolja) és azt el lehet utasítani.
-
ArthurShelby
addikt
Ezt teszt jelleggel írtam: azaz mindegy hogy a sütik tiltva vannak, és így megy az UO, vagy elfogadtad a sütiket (tehát első alkalommal UO nélkül látogattad meg az oldalt)
és úgy is reklámmentes már aktív UO mellett.(Sajnos van olyan oldal, ami süti elfogadás nélkül kvázi használhatatlan, ekkor tetszik vagy sem ez a "metód" :
UO kikapcs --- oldal betölt -- süti elfogad --- UO visszakapcsolva --- oldal frissítése.
Engem ezek a süti dolgok nem érdekelnek, nem érdekel (nagyon) hogy profiloznak stb.
Ami zavar: a felugró vagy az oldal hasznos tartalmából helyt foglal el, pl. ez mobiladatnál ahol nekem minden kbyte számít fonos mit tölt be.A hiba ott van, hogy nem kötelező elfogadni a sütiket, el is lehet azokat utasítani.
Emlékeim szerint ez a gyakorikérdéseken nem is nehéz.
A sütik a gdpr miatt vannak. Ilyenkor látod, hogy hány helyre küldik az adataid (a kedvencem, mikor jogos érdeknél 71 partnert mond, akkor mi lehet, ami nem jogos
)Szerk: így jogos, és ezzel egyet is értek. Nálam is volt ilyen, hogy a válasz után minden megjavult.
-
Cs1csó
titán
Ami zavar: a felugró vagy az oldal hasznos tartalmából helyt foglal el, pl. ez mobiladatnál ahol nekem minden kbyte számít fonos mit tölt be. -
ledgeri
nagyúr
Ezt nekem mindig olyan érzés olvasni, mint ha valaki azt mondaná, hogy:
Zavar hogy áramlik be a szenny, de hogy ha egy picit beengedek, az beszárad, így a többi nem jön. -
Cs1csó
titán
Azonban közben én töröltem az összes böngészési előzményt, az összes sütit, és arra lettem figyelmes, hogy amíg nem fogadom el a gyakori kérdések sütieit, addig nem jelennek meg ezek a hirdetések. Addig semmi hirdetést nem látok. Amint elfogadom akár csak a nélkülözhetetleneket, azonnal elkezdenek megjelenni ilyen bookline-32, sinsay-22, jutaoraekszer-36, és hasonló hirdetések. Továbbá mikor kipróbáltam a NoScript Security Suite nevű bővítményt, akkor szintén eltüntek ezek a hivatkozások az oldalról, viszont a kiegészítő azt is eredményezte, hogy egyéb oldalak használhatatlanná váltak.
Érdekes jelenség, mert az AI képfelismerői nem látják ezeket a reklámokat, de közben pedig a probléma mégis ismert, mert korábban (még olyan év eleje körül) egy ottani tag írt néhány kozmetikai szűrőt az Ublockhoz, amik elrejtették ezeket (igaz elrejtettek néhány hivatkozást azok közül is, amik ténylegesen az oldalhoz tartoznak, de ez nem baj, mert nem voltak létfontosságúak), de nemrégiben újratelepítettem a gépet, és ezek elvesztek, a kapcsolódó kérdéseket pedig a moderátorok törlik. Úgyhogy jelenleg tanácstalan vagyok, mert sütik elfogadása nélkül nincs reklám, ha belépek az oldalra a fiókommal (ezáltal elfogadom a szükséges sütiket) akkor van reklám, Noscripttel nincs reklám, de más oldalak sem működnek megfelelően, ha fut a noscript. A reklámok pedig billentyűzetes használat mellett igen bosszantóak tudnak lenni.Nekem úgy is ment a reklámok eltüntetése az UO-val, hogy kikapcsoltam az UO-t frissítettem az oldalt ekkor jöttek a süti elfogadó kérdések ezeket elfogadtam frissítettem az oldalt bekapcsoltam az UO-t és az oldal frissítése után nem voltak reklámok.
-
ledgeri
nagyúr
Érdekes jelenség, mert az AI képfelismerői nem látják ezeket a reklámokat, de közben pedig a probléma mégis ismert, mert korábban (még olyan év eleje körül) egy ottani tag írt néhány kozmetikai szűrőt az Ublockhoz, amik elrejtették ezeket (igaz elrejtettek néhány hivatkozást azok közül is, amik ténylegesen az oldalhoz tartoznak, de ez nem baj, mert nem voltak létfontosságúak), de nemrégiben újratelepítettem a gépet, és ezek elvesztek, a kapcsolódó kérdéseket pedig a moderátorok törlik. Úgyhogy jelenleg tanácstalan vagyok, mert sütik elfogadása nélkül nincs reklám, ha belépek az oldalra a fiókommal (ezáltal elfogadom a szükséges sütiket) akkor van reklám, Noscripttel nincs reklám, de más oldalak sem működnek megfelelően, ha fut a noscript. A reklámok pedig billentyűzetes használat mellett igen bosszantóak tudnak lenni.Próbáltad a ublock origin script szűrőjét (pontosabban javascript blokkolóját) bekapcsolni?[csak ezt használva] (Nagy ki-be kapcsoló gomb alatti első sor ikon jobbszélebbike... felette, nagy ublockos ki-be kapcsoló melletti lakat iknonkával rögzíthető állandóra)
Mennyire megy az angol? Csak hogy merhetem-e ajánlani a ublock origin wiki-jét, onnan is az üzem módokat? (githubos wiki linkje erről), vagy inkább irjam frissen? -
Ricsii2001
tag
Érdekes jelenség, mert az AI képfelismerői nem látják ezeket a reklámokat, de közben pedig a probléma mégis ismert, mert korábban (még olyan év eleje körül) egy ottani tag írt néhány kozmetikai szűrőt az Ublockhoz, amik elrejtették ezeket (igaz elrejtettek néhány hivatkozást azok közül is, amik ténylegesen az oldalhoz tartoznak, de ez nem baj, mert nem voltak létfontosságúak), de nemrégiben újratelepítettem a gépet, és ezek elvesztek, a kapcsolódó kérdéseket pedig a moderátorok törlik. Úgyhogy jelenleg tanácstalan vagyok, mert sütik elfogadása nélkül nincs reklám, ha belépek az oldalra a fiókommal (ezáltal elfogadom a szükséges sütiket) akkor van reklám, Noscripttel nincs reklám, de más oldalak sem működnek megfelelően, ha fut a noscript. A reklámok pedig billentyűzetes használat mellett igen bosszantóak tudnak lenni. -
Semplar
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a közösségtől egy oldal reklámmentesítésével kapcsolatban.
Szoktam lógni a gyakorikerdesek.hun. Mostanában azt tapasztalom, hogy nagyon elárasztották az oldalt saját, beépített reklámokkal. Próbálkoztam az UBlock Origin element pickerével, viszont rólam érdemes tudni, hogy vak felhasználó vagyok, és a számítógépet képernyőolvasó segítségével használom, egészen pontosan az ingyenes NVDA nevű szoftverrel, és így nem tudok az element picker segítségével billentyűzettel szűrőt létrehozni az oldalon. Amikor ugye aktív az element picker, és ráenterezek az adott reklámra, annyi történik, hogy betölt a reklám mögötti oldal. Ezért szeretnék segítséget kérni abban, hogy valaki ha szépen megkérek mindenkit, írjon olyan egyéni szűrőt, amivel el tudom tüntetni a saját reklámokat az oldalról.
Hasonló linkekre gondolok:
https://www.gyakorikerdesek.hu/bookline-32
https://www.gyakorikerdesek.hu/libri-47
https://www.gyakorikerdesek.hu/sinsay-15
Rengeteg van ezekből, van Régió játék, Tokshop, meg mindenféle hülyeség, és valahogy úgy szeretném ezeket eltüntetni ha lehet, hogy a reklámblokkoló ne rejtsen el olyan dolgokat az oldalról, amik nem reklámok. Vagy ha nem Ublock szűrővel, akkor milyen egyéb módon tudok megszabadulni az oldalon lévő reklámoktól? Egyébként csak ott jelennek meg reklámok, máshol nem. Firefoxot használok, és szeretnék is Firefoxnál maradni mindenképp. Legújabb Firefox, legújabb Ublock, és jelenleg nem használok semmilyen DNS szűrést, viszont nem zárkózom el tőle, csak még nem próbáltam egyik szolgáltatást sem, mert úgy voltam vele, hogy nem volt rá úgy igazán szükségem, mivel telefonon nem játszom sokat, ha pedig mégis, akkor azt az egy-két játékot amivel tudok játszani igyekszem megvásárolni, ezáltal a szórakoztatásomért cserébe támogatom a fejlesztőket. Ami pedig az egyéb szoftvereket illeti igyekszem open source szoftvereket használni, amik ugye az esetek túlnyomó részében nem tartalmaznak reklámokat, windowson pedig eddig elvoltam a böngészőbe telepíthető Ublock Originnel.
Az oldalon nem lehet ezzel kapcsolatban érdeklődni, mert egyből törlik az ottani moderátorok.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!Szia!
Inkognitó ablakban próbáltam bővítmények nélkül és jöttek a reklámok. Gondolom a felugróak a zavaróak számodra, amiket külön be kell zárni.
Adguard dns beállítása után ezek a felugrók megszűntek:
94.140.14.14
94.140.15.15 -
Csöves
őstag
Szia, Windows 10 alatt Firefox-al netezem Ublock Origin-nel. Rámentem a gyakorikerdesek.hu-ra és nálam SEMMI reklám nincs. Igaz nem vagyok tag, így nem vagyok bejelentkezve nem tudom ez számít, de tervezem, hogy regisztráljak.
Alapvetően az "alap" beállításon használom az Ublock Origin-t, ezek a filterek aktívak:
ublock filters, easy list, adguard ads, Easy privacy, online malicious url blocklist, Peter Lowe's ad and tracking server list, Adguard/UO cookie notices, Adguard Annoyances, HU filterAmúgy elsősorban nem az a fontos, hogy AdGuard vagy Ublock Origin-t használ az ember, hanem milyen filterekkel.
A gyakorikerdesek.hu elég fontos, oldal ahhoz, hogy a legfontosabb szerintem a "HU fillter" azaz biztos van olyan fejlesztő aki a fontosabb magyar oldalakat tartja karban mint pl. az időkép.hu, vagy a gyakorikerdesek.hu
Akár azt is kipróbálhatod, hogy az Ublock Origin-t inaktiválod és helyette telepíted a szintén ingyenes AdGuard böngésző bővítményt.
Sokszor a bővítménnyel van gond, ezért az is egy jó megoldás, hogy törlöd az Ublock Origin-t a böngészőből, majd fogod, újraindítod a böngészőt és újra telepíted az Ublock Origin-t, ez a kis trükk gyakran segít.
Én most próbáltam belépéssel és anélkül is.
Semmi reklámot nem dobott. -
Cs1csó
titán
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a közösségtől egy oldal reklámmentesítésével kapcsolatban.
Szoktam lógni a gyakorikerdesek.hun. Mostanában azt tapasztalom, hogy nagyon elárasztották az oldalt saját, beépített reklámokkal. Próbálkoztam az UBlock Origin element pickerével, viszont rólam érdemes tudni, hogy vak felhasználó vagyok, és a számítógépet képernyőolvasó segítségével használom, egészen pontosan az ingyenes NVDA nevű szoftverrel, és így nem tudok az element picker segítségével billentyűzettel szűrőt létrehozni az oldalon. Amikor ugye aktív az element picker, és ráenterezek az adott reklámra, annyi történik, hogy betölt a reklám mögötti oldal. Ezért szeretnék segítséget kérni abban, hogy valaki ha szépen megkérek mindenkit, írjon olyan egyéni szűrőt, amivel el tudom tüntetni a saját reklámokat az oldalról.
Rengeteg van ezekből, van Régió játék, Tokshop, meg mindenféle hülyeség, és valahogy úgy szeretném ezeket eltüntetni ha lehet, hogy a reklámblokkoló ne rejtsen el olyan dolgokat az oldalról, amik nem reklámok. Vagy ha nem Ublock szűrővel, akkor milyen egyéb módon tudok megszabadulni az oldalon lévő reklámoktól? Egyébként csak ott jelennek meg reklámok, máshol nem. Firefoxot használok, és szeretnék is Firefoxnál maradni mindenképp. Legújabb Firefox, legújabb Ublock, és jelenleg nem használok semmilyen DNS szűrést, viszont nem zárkózom el tőle, csak még nem próbáltam egyik szolgáltatást sem, mert úgy voltam vele, hogy nem volt rá úgy igazán szükségem, mivel telefonon nem játszom sokat, ha pedig mégis, akkor azt az egy-két játékot amivel tudok játszani igyekszem megvásárolni, ezáltal a szórakoztatásomért cserébe támogatom a fejlesztőket. Ami pedig az egyéb szoftvereket illeti igyekszem open source szoftvereket használni, amik ugye az esetek túlnyomó részében nem tartalmaznak reklámokat, windowson pedig eddig elvoltam a böngészőbe telepíthető Ublock Originnel.
Az oldalon nem lehet ezzel kapcsolatban érdeklődni, mert egyből törlik az ottani moderátorok.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!Szia, Windows 10 alatt Firefox-al netezem Ublock Origin-nel. Rámentem a gyakorikerdesek.hu-ra és nálam SEMMI reklám nincs. Igaz nem vagyok tag, így nem vagyok bejelentkezve nem tudom ez számít, de tervezem, hogy regisztráljak.
Alapvetően az "alap" beállításon használom az Ublock Origin-t, ezek a filterek aktívak:
ublock filters, easy list, adguard ads, Easy privacy, online malicious url blocklist, Peter Lowe's ad and tracking server list, Adguard/UO cookie notices, Adguard Annoyances, HU filterAmúgy elsősorban nem az a fontos, hogy AdGuard vagy Ublock Origin-t használ az ember, hanem milyen filterekkel.
A gyakorikerdesek.hu elég fontos, oldal ahhoz, hogy a legfontosabb szerintem a "HU fillter" azaz biztos van olyan fejlesztő aki a fontosabb magyar oldalakat tartja karban mint pl. az időkép.hu, vagy a gyakorikerdesek.hu
Akár azt is kipróbálhatod, hogy az Ublock Origin-t inaktiválod és helyette telepíted a szintén ingyenes AdGuard böngésző bővítményt.
Sokszor a bővítménnyel van gond, ezért az is egy jó megoldás, hogy törlöd az Ublock Origin-t a böngészőből, majd fogod, újraindítod a böngészőt és újra telepíted az Ublock Origin-t, ez a kis trükk gyakran segít.
-
GEPESZ66
veterán
Szia!
Most felnéztem a gyakorikerdesek oldalára, megnyitottam néhány témát, reklámot nem látok sehol.
Nálam úgy néz ki a dolog, hogy be van kapcsolva a Vivaldi böngésző saját reklámblokkolója, azon kívül van még uBlock Origin (nem Lite), illetve NoScript.
Azt sajnos nem tudom, hogy nálad miért jelennek meg reklámok. Talán valami beállítás lehet az uBlock Origin-ben?
Én az Ublock Lite-t használom és a NextDNS-t Hagezi Pro szűrővel, s nálam sincs reklám.
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!Szia!
Most felnéztem a gyakorikerdesek oldalára, megnyitottam néhány témát, reklámot nem látok sehol.
Nálam úgy néz ki a dolog, hogy be van kapcsolva a Vivaldi böngésző saját reklámblokkolója, azon kívül van még uBlock Origin (nem Lite), illetve NoScript.
Azt sajnos nem tudom, hogy nálad miért jelennek meg reklámok. Talán valami beállítás lehet az uBlock Origin-ben?
-
Ricsii2001
tag
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
NeoPampalini
senior tag
Nem lesz kielégítő a válaszom, de én inkább a vivaldit engedném el, mint a ublock origint...
Egyébként meg érdemes megnézni, mit írnak frissen a problémázok a vivaldi forumon, ír-e valamit az addon-oldal vivaldin belül, meg ír-e valamit a uBO készítője a mostani változásról. Ha az összegzett infó az, hogy igen "ubo halott vivaldin és nem lesz javítva" na akkor keresnék mást komolyan!Sajnos a "workspaces" opciót egyetlen másik böngésző se tudja (legalábbis pár hónapja még így volt), anélkül meg nem tudom tematikusan szétdobálni a tabokat.

Egyelőre lett Ublock Origin Lite, aztán hosszabb távon kiderül, hogy mizu.
-
ledgeri
nagyúr
Sziasztok!
Jött frissítés a Vivaldi böngészőhöz, most ez van fent:
Version
8.1.4087.46 (Official Build) (64-bit)Chromium Version
150.0.7871.113...és ezzel egyidejűleg lekapcsolta az uBlock Origin és az AutoScroll plugin-okat.
Manuálisan visszakapcsoltam őket (remélve, hogy ettől nem áll fejre a világ), de most ez így merre tovább?

Az AutoScroll nélkül még elvagyok. Létezik valami másik reklámblokkoló az uBO helyett, ami nem ilyen "lite", reklámot mégis átengedős, kínaiaknak hazabeszélős adatlopó cucc?
Nem lesz kielégítő a válaszom, de én inkább a vivaldit engedném el, mint a ublock origint...
Egyébként meg érdemes megnézni, mit írnak frissen a problémázok a vivaldi forumon, ír-e valamit az addon-oldal vivaldin belül, meg ír-e valamit a uBO készítője a mostani változásról. Ha az összegzett infó az, hogy igen "ubo halott vivaldin és nem lesz javítva" na akkor keresnék mást komolyan! -
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Jött frissítés a Vivaldi böngészőhöz, most ez van fent:
Version
8.1.4087.46 (Official Build) (64-bit)Chromium Version
150.0.7871.113...és ezzel egyidejűleg lekapcsolta az uBlock Origin és az AutoScroll plugin-okat.
Manuálisan visszakapcsoltam őket (remélve, hogy ettől nem áll fejre a világ), de most ez így merre tovább?

Az AutoScroll nélkül még elvagyok. Létezik valami másik reklámblokkoló az uBO helyett, ami nem ilyen "lite", reklámot mégis átengedős, kínaiaknak hazabeszélős adatlopó cucc?
-
ledgeri
nagyúr
Sziasztok!
proxmoxon futtatok adguardot, esdig minden tokeletes volt evekig.
jol sejtem hogy mostanaban egyre tobb, az adott oldalt hasznalo reklam kezdett el teret nyerni? Hebe-hona (telex, nemzetisport) reklamokba futok. Olyan mintha a reklam az adott domainrol toltodne be, alcazva magat. Gondolom nem marad mas, mint minden egyes eszkozon benazni az adblockerekkel ezesetben.. vagy valamit rosszul gondolok?
PC-n jobblkikk, elem viszgálat -tal kiderülhet hogy az a valami honna, vagy milyen úton töltődik! Nagy eséllyel...
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
proxmoxon futtatok adguardot, esdig minden tokeletes volt evekig.
jol sejtem hogy mostanaban egyre tobb, az adott oldalt hasznalo reklam kezdett el teret nyerni? Hebe-hona (telex, nemzetisport) reklamokba futok. Olyan mintha a reklam az adott domainrol toltodne be, alcazva magat. Gondolom nem marad mas, mint minden egyes eszkozon benazni az adblockerekkel ezesetben.. vagy valamit rosszul gondolok?
-
zazenke
őstag
ma megpróbáltam újra és most minden jó volt lite alatt is nem is kellett a szűrését tiltanom a youtube-nál sem. mindenhol be volt kapcsolva a szűrés a legerősebb fokozaton
-
Viktor77
titán
hát én nem akarok állandóan kapcsolgatni de amúgy próbálkoztam azzal hogy a kivételek közé teszem pl a www. youtube.com oldalt de nem segített mert ha a youtube-on belül tovább navigálok akkor az már egy új oldalnak számít és megint elkezdett szórakozni. most úgytűnik a bitdefender vpn progi segít de még arra kíváncsi vagyok hogy belassítja e a torrent klienst. Szerintem nem fogja mert a beállításai közt találtam olyat hogy per to per programok figyelmen kívül hagyása. illetve kivételt lehet tenni konkrét oldalaknál is. Majd tesztelem még de ha bejön akkor az adguard csak a telefonomon marad ott nem szórakozik a youtube-al . Nekem nem célom a youtube premium kikerülése az viszont zavarna hogy ez miatt ne fusson állandó reklámszűrés más oldalakon. Más bővítmény is szórakozik az asztali gépen pl ublock origin lite .
Lite-ot használok, ha kikapcsolom a YT-on a szűrést (szintén előfizető), akkor megjegyzi, nem kell kapcsolgatni, más oldalon meg megy.
De ez már a nem Lite-nál is így volt. -
ledgeri
nagyúr
hát én nem akarok állandóan kapcsolgatni de amúgy próbálkoztam azzal hogy a kivételek közé teszem pl a www. youtube.com oldalt de nem segített mert ha a youtube-on belül tovább navigálok akkor az már egy új oldalnak számít és megint elkezdett szórakozni. most úgytűnik a bitdefender vpn progi segít de még arra kíváncsi vagyok hogy belassítja e a torrent klienst. Szerintem nem fogja mert a beállításai közt találtam olyat hogy per to per programok figyelmen kívül hagyása. illetve kivételt lehet tenni konkrét oldalaknál is. Majd tesztelem még de ha bejön akkor az adguard csak a telefonomon marad ott nem szórakozik a youtube-al . Nekem nem célom a youtube premium kikerülése az viszont zavarna hogy ez miatt ne fusson állandó reklámszűrés más oldalakon. Más bővítmény is szórakozik az asztali gépen pl ublock origin lite .
Én évek óta elégedettséggel használok............több böngészőt.
Mindet valamire. Az egyik ilyen a youtube-os, google-es.
Ha kívülről nézem, ott a portmaster mint .exe specifikus szűrő. Azon túl ami kell a captcha-hoz máshol, az ott blokkolt. Az ennek fenttartottnál engedem, ami a google fiók bejutáshoz, meg egyéb google-es tartalmakhoz (pl drive, sheets) kell.
Ha belülről, akkor ezt feladdonozom ahhoz ami a youtube-hoz kell, és semmi máshoz való nem kell, hogy fusson állandóan, ha youtube-ozok.
Bár ublock origin van, és firefoxról beszélünk, így még ezzel is szűrögetek (hard mode rulez!!!), ez teljesen más "márkával" is megolható valamelyes. ....nem sokkal több egy "mindent tálcára, duplakatt ennek a böngészőjére, linkmásolás [csakis session ID nélkül]" megoldás, mint hogy "egérközép katt" az új ablakhoz. Hátránya, hogy pl gamepod cikknél releváns "beillesztményeket" youtube-ról nem látok, hátrányának előnye, hogy egyéb oldalakon, ha olyanok, nem kell betöltetnem a potenciális millió szütykot.
Ha valamiről youtube videót igénylek, rákeresek, megvotl. -
Semplar
őstag
Szintén prémium van, de ezzel nincs gondja:

-
Lauda
titán
Az adguard kiegészítőt használom és ott ha kikapcsolom adott oldalon a szűrést, akkor egyik youtube videónál sem szűr.
-
zazenke
őstag
-
Lauda
titán
én prémium előfizető vagyok a youtube-on de ennek ellenére futtatok más oldalak ellen reklám blokkolót és tönkrevágja a youtube-ot. Video nem áll rendelkezésre hibaüzenet stb. Ha kikapcsolom a blokkolót akkor minden jó lesz. Viszont azt vettem észre ha elindítom a bitdefender premium vpn progiját akkor abban is van reklámszűrő funkció és az nem zavarja a youtube működését. Egyenlőre próbaidős verziót használok de ha minden ok akkor megválok az adguard és társaitól. Azért az igazság az hogy a vpn nem annyira tökéletes szűrést csinál mint az adguard mert pl egy online filmnéző oldalon mire elindítok egy filmet azért be becsúszik egy-egy reklám de ezek már hardcore oldalak reklámok szempontjából és ezeket eltekintve jól szűr a vpn progi. Csak kisérletezés szempontjából szoktam ilyen filmmegosztós oldalakra felmenni. Szóval elgondolkodom lehet egy bitdefender premium vpn megvásárlásán (10-13 000 ft)
Én kikapcsolom ilyenkor az adott oldalon a szűrést.
-
zazenke
őstag
én prémium előfizető vagyok a youtube-on de ennek ellenére futtatok más oldalak ellen reklám blokkolót és tönkrevágja a youtube-ot. Video nem áll rendelkezésre hibaüzenet stb. Ha kikapcsolom a blokkolót akkor minden jó lesz. Viszont azt vettem észre ha elindítom a bitdefender premium vpn progiját akkor abban is van reklámszűrő funkció és az nem zavarja a youtube működését. Egyenlőre próbaidős verziót használok de ha minden ok akkor megválok az adguard és társaitól. Azért az igazság az hogy a vpn nem annyira tökéletes szűrést csinál mint az adguard mert pl egy online filmnéző oldalon mire elindítok egy filmet azért be becsúszik egy-egy reklám de ezek már hardcore oldalak reklámok szempontjából és ezeket eltekintve jól szűr a vpn progi. Csak kisérletezés szempontjából szoktam ilyen filmmegosztós oldalakra felmenni. Szóval elgondolkodom lehet egy bitdefender premium vpn megvásárlásán (10-13 000 ft)
-
Csöves
őstag
-
TomMusic
őstag
-
Lauda
titán
Adguard nagyon ügyes. Nemrég próbaképp aktiváltam az egy hónapos youtube prémiumot és gyakorlatilag semmivel nem vagyok előbbre youtube prémiummal adguard nélkül, mint prémium nélkül adguarddal.
-
Szellem.
Topikgazda
Vergődést? Szerintem eltévedtél. Ez nem böngésző és nem Brave topik. Ha érdemben nem tudsz hozzászólni, akkor ezeket a kategorikus megjegyzéseket érdemes máshová tartogatni.
És nem vergődtem, hanem szimplán leírtam mit tapasztaltam ma. Komolyan, baromira nem értem, amikor valaki ilyeneket hány be a topikba. Ha valaki nem tud konstruktív lenni, akkor erre mi szükség van? -
merqree
őstag
Én olvastam. Csak a "vergődést" nem szoktam érteni, hiszen párszor leírják/leírjuk, hogy Brave és kész. De befejeztem!
-
Szellem.
Topikgazda
Olvastátok amit írtam? Edge alatt nem volt jó Ublock Lite-al. Chrome Ublock Lite ment minden frankón. FF Ublock Originnel minden jó volt. Szerintem az Edge-es Ublock nem frissült, vagy ott volt valami gond. De most Edge Adguarddal jó minden.
-
vicces
addikt
-
pietrrr
senior tag
-
Cs1csó
titán
Nekem is NextDNS van rendszer szinten a telefonon - Android - és FF-en sincs reklám, de én finnyás vagyok szeretem telefonon a "dedikált alkalmazás élményét"
ezért pórbálom mindig ezt hajtani és persze saját YouTube fiókkal és most erre nálam a Morphe vált be. (a Revanced egyik "utódja" ) -
merqree
őstag
Srácok, bennem van a hiba biztosan.
Brave böngésző, NextDNS, és a youtube-on nincs reklám, minden megy. -
Szellem.
Topikgazda
Csak a bővítményre? Arról jókat hallottam, a rendszerszintű AdGuard az kicsit mint ha lassítana, anno elég messze volt a szerver, hogy minden adat azon menjen keresztül.
Melyik a fő böngésződ? Nekem az FF és az is marad még egy ideig, de ha Chromium alapon tolod akkor érdemes próbálkozni az EDGE mellett a Brave vagy az Opera, Vivaldi is teljesen jó opció lehet.
Lassan 10 éve, hogy Chrome-ról váltottam FF-re és nagyon megszerettem.Csak a bővítmény. Én nem vagyok hajlandó adguardot mint programot a gépemre telepíteni. Mindig volt vele valami gondom. Ez a sima app a böngészőbe.
Én 3 böngészőt használok. Illetve kettőt. Edge, FF és a Chrome vész esetére van telepítve. -
Cs1csó
titán
Csak a bővítményre? Arról jókat hallottam, a rendszerszintű AdGuard az kicsit mint ha lassítana, anno elég messze volt a szerver, hogy minden adat azon menjen keresztül.
Melyik a fő böngésződ? Nekem az FF és az is marad még egy ideig, de ha Chromium alapon tolod akkor érdemes próbálkozni az EDGE mellett a Brave vagy az Opera, Vivaldi is teljesen jó opció lehet.
Lassan 10 éve, hogy Chrome-ról váltottam FF-re és nagyon megszerettem. -
Szellem.
Topikgazda
-
Cs1csó
titán
Sajnos ez volt a FŐ célja ennek a manifeszt izének, a többi csak duma, hogy ellehetetlenítsék a blokkolókat.
-
Szellem.
Topikgazda
Most érdekes, hogy csak Edge alatt nem működik. Amúgy meg nem értem, hogy miért nem lehetett a Lite verzióba beletenni egy szűrőlista frissítést opciót. Lehet ez a gondja, hogy nem frissült. Valahogy ez az Ublock Lite nem az igazi Manifest V3 ide vagy oda.
-
Cs1csó
titán
Majd frissítik a listákat és jó lesz. Ez a reklámblokkolás egy folyamatos háború, ahol hébe-hóba egy csatát lehet nyerni a blokkoló ellen, de ez remélhetőleg csak ideig óráig tart és jön a "felmentő sereg" és a javítás.
-
Szellem.
Topikgazda
na akkor neked szerencséd volt. nekem miután kikapcsoltam sem engedte. ma újra engedi bekapcsolt ublockal is. amúgy elég szánalmas módon művelte, mert a beágyazott videókat engedte illetve az élőt is tudtam nézni ha rákerestem és a találatok között az indexképre rávittem az egeret. amúgy ha általános lesz ez, megvan a ellenszer MPHC+yt-dlp. aztán ka..a be a YT.
Az az érdekes, hogy jelen esetben most működik. De FF alatt ahol nem az Ublock Lite fut, ott ilyen gond nem volt.
-
ledgeri
nagyúr
na akkor neked szerencséd volt. nekem miután kikapcsoltam sem engedte. ma újra engedi bekapcsolt ublockal is. amúgy elég szánalmas módon művelte, mert a beágyazott videókat engedte illetve az élőt is tudtam nézni ha rákerestem és a találatok között az indexképre rávittem az egeret. amúgy ha általános lesz ez, megvan a ellenszer MPHC+yt-dlp. aztán ka..a be a YT.
Mi az MPHC?
-
gV
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
4489 - 4401
4489 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
- RAM topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mortal Shell ll
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Netfone
- Mesterséges intelligencia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VE FHD Gamer notebook - i5 12450H 32GB DDR4 992GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- 311 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
- KERESEM: RTX 4090 jó áron, de nem várok arra hogy rám találjon
- GIGA AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i7-11850H 32GB RAM 1000GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar