- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- N€T0X|N: SSD cserék
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
MasterDeeJay #14092 üzenetére
Azért kérdeztem a 6 channel lapot. Így már okés.
AMD esetén oszd el 4-el az ottani értékeket! Az a valós! -
-
KAMELOT
titán
válasz
MasterDeeJay #14088 üzenetére
Ez így rendben is van.
9800X3D ramsebességet kértem AIDA és GEARBENCH méréssel.
Milyen lapod volt pontosan amiben SIX Channel ram volt? -
válasz
Baryka007 #14089 üzenetére
Cr1 8gb modulokkal nem nagy szám. Sima 1rx8 alig terheli az IMC-t. Ez a nagy skylake 512Gb meg hasonlóra van kitalálva nem ilyen kevésre. Mondjuk 6db 128GB ram már nem ment volna cr1-el
Itt nincs hiba, bootkor hibás ramot kidobja egyből, ecc meg javít ha tud menet közben. Cr1 gyári időzítés, nem állítható. -
Baryka007
addikt
válasz
MasterDeeJay #14088 üzenetére
Az utolsó DIMM 16gb volt, de CR1 en üzemeltek a ramok. Nem hibázott így a rendszer ?
Egyébként nagyon komoly tempó -
-
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #14085 üzenetére
Látod... itt a probléma... Az előbb ezt írtad:
új játékok motorjára amik szándékosan úgy vannak kivitelezve hogy 300 wattokat kajáljon be a processzor
De itt az egész HSZ.-ed:
Ha pedig belegondolsz, e-magokra is azért van szükségünk, mert a kedves szoftvergyártók elhitették velünk, hogy ez nekünk kell.
Gonolok itt elsősorban az új játékok motorjára amik szándékosan úgy vannak kivitelezve hogy 300 wattokat kajáljon be a processzor, holott ugyanolyan jó grafikát rá lehetne írni sokkal kevésbé intenzív motorra
1.- Senki nem hitetett el velünk semmit... Mutass egy cikket erről ... Én sehol nem hittem el, hogy szükség van rá ...
2.- Sokszor a min fps-t megnöveli a sok E mag...
3.- Virtuális (HT) magok helyett sokkal többet ér még egy gyengébb, de fizikai mag is !!!
4.- Szándékosan úgy vannak kivitelezve ?! Ember ... egyszer próbálj meg belegondolni a fejlesztők sorsába is... Akikről amúgy a bőrt is lenyúzzák, ha van a fejlesztők között olyan szakma amit teljesen átértékel az ember miután melózott benne... na az a játékipar...
Mert meg***aszott időkeretek között a normális létszám 10% val kell produkálni AAAAAA játékokat nekik, mert különben csőd / kirúgási hullámok... --> Nézz rá a Ubisoftra...
5.- A mondatod másik fele: Szóval szándékosan vannak úgy "kivitelezve" -> fejlesztve hogy 300w ot egyen a CPU-d... Persze....if (cpu.wattage <= 300) {
rnd.generate.bfloat16();
} else {}Tuti van ilyen sor nekik a kódban yah
6.- 300w? Ember a te 12900KS ed PL2 >1S ig felvehető max teljesítménye 241w ......
Azonkívül a léghűtésed kb instant visszafogná az órajelét a CPU-dnak mert elforrná magát, szóval nálad talán még a PL1 fogyasztás is épp kimerül a hűtésed miatt... Szeretném látni hol láttál te VALAHA 300w ot zabálni ...És összességében a szó szoros értelmében képtelen vagyok felfogni, hogy hogyan írhatsz ekkora badarságokat 3 sorba egymás után, összefüggő mondatokba ...
Full valótlan, teljesen hamis alátámaszhatatlan dolgokat állítasz és rakod őket egymás után....
2 hsz.-el lejjebb meg már cinebench 300w ról beszélsz, ami még still nincs alátámasztva... Szeretném látni, hol eszik a te CPU-d először Játék alatt 300w ot, főleg az olyanokban amikben szándékosan úgy fejlesztenek...
Majd a cinebench 300w is érdekelne... szóval dobd a hwinfo képeket pls...
Aztán az is érdekelne, hogy melyik cikkben olvastad hogy "nekünk kell az E mag"
És talán azt is megmagyarázhatnád, hogy a játék grafikája mennyire befolyásoló tényező a CPU teljesítményfelvételén. Mert én mint laikus idióta aki nem ért annyira ezekhez mint te, szeretné tudni hogy a CPU teljesítmény milyen mértékben nő a szebb grafikától.Csak ennyi, ezért gondolom hogy lázítás amit írsz... De őszintén mondom, ha ezeket nem trollkodásból csinálod, akkor nézesd meg magad.
-
KAMELOT
titán
válasz
vezeralmos2 #14085 üzenetére
Miért te CB23-al játszol egész nap?
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Baryka007 #14083 üzenetére
Ez nem lázítás, csak nem nyerte el a tetszésem hogy már a 12900KS is 300 wattot eszik cinebench alatt ha auto beállítást nyomsz. Mikor megjelentek ezek az új procik én először azt hittem hogy az intel kb. trollkodik a 300 wattos procikkal, aztán majd úgyis előállnak valami újjal ami megint tarol, dehát nem így lett.
Holott pár éve még a 9900k-t fikázták itt csomóan hogy jajj de forró mert 180 wattot is be tud rántani. Na hát a 9-11. gen ezekhez képest semmi se. -
KAMELOT
titán
válasz
MasterDeeJay #14081 üzenetére
Itt mennyit mennek a ramok az AIDA és Gearbench alatt?
-
Baryka007
addikt
válasz
KAMELOT #14082 üzenetére
Amúgy nem tudom eldönteni... Hogy szándékosan eteti a népet, lázítja stb... Vagy pedig még szimplán soha nem látott monitorozó szoftvert élőben ...
MasterDeeJay:
Hány channelben mentek akkor a memóriák amikor 4000 ig toltad őket DJR el?Mert ha 4 csatornában tudta a CPU a 4000 et, akkor ott tuti volt 100gb/s +
-
KAMELOT
titán
válasz
vezeralmos2 #14070 üzenetére
Mi kajál be neked 300W mutasd már be, persze saját tezsteket???
-
válasz
Baryka007 #14080 üzenetére
4790K-m volt de nem emlékszem hogy 2 vagy 4 modullal (bár inkább kettővel). 2600-ig ment csupasz samsung 1600mhz-es ecc ramokkal. [link]
Azóta nem nézem a ram márkáját és hűtését sem, csak és kizárólag azt hogy milyen chip van rajta. DDR4-nél x299-ben i9-eshez olcsó ecc reg ramokat használtam hynix djr chippeset 4000-re húzva, a proci fáradt ki elsőnek. És most noname ramjaim vannak mert ugyan azt tudják mint a márkásak. (4x16GB Puskill 6000@cas32 1.35v) -
Baryka007
addikt
válasz
MasterDeeJay #14079 üzenetére
4 modullal 2200 ig mentem i7 4770K val. Tuti tud többet is
-
-
Baryka007
addikt
válasz
MasterDeeJay #14077 üzenetére
Drága barátom !
DDR3 at is támogat?
Akkor keríts neki gyorsan egy DDR3 as Z170 es deszkát (Van ilyen!!!)
És döntsünk mindenkori DDR3 világrekordot !!
Comet Lake IMC vel DDR3 ????Nincs ellenfél
Ott tényleg annyit fog menni a ram, amennyit csak bírAnno 2450 CL10-11-11 ig mentem el DDR3 ban... 4770K val... De az már régen volt, most már jobban csinálnám
Vannak 2800 CL13 as DDR3 as ramok
De itt egy 2400 CL10 es TridentX Gskill
hjujj mit lehetne gurítani -
válasz
Baryka007 #14076 üzenetére
Köszi!
Skylake az alapja ennek is mint az összes 6-7-8-9-10 gen procinak ezért kompatibilis.
BGA1440-es. Egy 1151 interposeren, ez miatt vastagabb és alátéttel kell megtámogatni a socket csavarjait.(itt még H110 lapban amiben előzőleg ment pár hónapot aztán kinyírta a lapot de teljesen érthető mivel megfőzte a hűtetlen VRM-et)
DDR3-at is támogat.
Régen is volt ilyen amikor 2011-es xeonokhoz használtak kínaiak mindenféle bontott asztali chipsetet Q65, B85 össze vissza, sandy chipset jó volt a haswellhez meg fordítva. Ott ugye 1150-hez szánt chipset vagy mi volt 2011-es procihoz.
Mivel Intel meg DMI-vel komunikál a chipsettel már vagy 20 éve vagy isten tudja mi óta ezért akár elsőgenhez készült chipsettel is össze lehetne hozni.
Aliexpressen lehet kapni 30-40eft között.
Biosmoddal bizonyos megkötésekkel mindegyik 6-7-8-9 gen megy 100-as chipsetes lapban, a 10gen csak ilyen adapterrel, illetve a 8-9 gen bizonyos procijainál kell pinmod is.
A célom az volt eredetileg hogy a legolcsóbb lapba tudjam használni a top procit ami csak létezik és megoldható nem túl nagy moddolással. MSI H110 lapban ment eddig, gyerekeim használták de megfőtt a lap alatta ami bizonyos szempontból érthető mivel szerencsétlennek nem erre tervezték a VRM-jét. Az 10eft volt és most buktam vele de hát tanulni kell belőle, most vettem ezt a Z170-es szintén MSI lapot 8eft-ért postával hibásként, használható de nem hibátlan azaz vetni vezérlés nem működik rajta meg a felső hosszú pcie bár utóbbit meg tudom csinálni mert az alján van egy karc a pcie sávoknál és arra még van technológiaám hogy javítsam. Venti vezérlést nem csinálom meg rajta, bőven jó fixen egy halk 12cm-es ventivel. -
Baryka007
addikt
válasz
MasterDeeJay #14074 üzenetére
De azt hogyan? a 10980HK ES az LGA 1200, a Z170 pedig LGA 1151 ... 49 pinnel több csati van a CPU alján nem ?!
btw, gratula szép munka volt !
-
raus
aktív tag
Sziasztok van valakinek tapasztalata hogy egy i9-11900kf, egy komoly EKWB cpu blokkal víz alatt milyen hőfokokat produkál? A Rocket Lake az forrasztott kupakkal rendelkezik. Nem deliddelném vagy ilyesmi, csak normál víz alatt custom loopban mennyire melegszik terhelve?
Köszi -
Újabb sikeres coffeetime mod.
10980HK ES Z170 lapban.IGP is működik, ram csak 2666-on de dualban.
Ami nem megy még az rebar, secure boot, tpm.
Tuning sincs, fix 4600mhz all core megy. -
-
válasz
Baryka007 #14069 üzenetére
Ezt tudja az aio kánikulában. Víz nem lesz rajta, annyira nem robbantok szét semmit.
Elmelegszik. 28° a környezet, a gpu is totál forró. Újrapasztáztam, de 15-16° a hotspot delta.
Csináltam jobbat is custom-ban, de ha a 2 grafikkal előtte fullba viszem, elmelegszik.
Se delid, se víz, ellenben kánikula.
Nincs olyan marha a világon, aki így bench-el.
W10 nvme a gyerek gépéből van, az asus chipset, driverek mellé rányomtam az msi-t is.
W10 is katyvalék.
Szerintem a 2. hely ilyen körülmények közt jónak számít.
Csak brahi volt az oc, sokkal bonyolultabb és hasznosabb egy szép 24/7, mint az eszement oc.
Persze azt is kell, de azt másképp illik.Szerk.:
Beültettem a gyereket minecraft-ozni. Az egy igazi whea teszt.
52x lett az egyszálas boost, minecraft végig egy mag, és 52x.
Gpu alszik, igpu-val is megy.
Ez jó teszt az egyszálas boost-ra
-
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #14070 üzenetére
Nem találtam 1 sort az egész HSZ.-ben ami ne lenne marhaság.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
zebra_hun #14068 üzenetére
Ha pedig belegondolsz, e-magokra is azért van szükségünk, mert a kedves szoftvergyártók elhitették velünk, hogy ez nekünk kell.
Gonolok itt elsősorban az új játékok motorjára amik szándékosan úgy vannak kivitelezve hogy 300 wattokat kajáljon be a processzor, holott ugyanolyan jó grafikát rá lehetne írni sokkal kevésbé intenzív motorra -
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun #14068 üzenetére
Visszanéztem a képeimet.... 1,43v al ment az 5,2 ac az én 10700K-mnak
Így már nem is csodálkozom annyira
btw, az első helyezett jól rád pakolt 500 pontot, azonos órajelen ! Ott valami trükk van
Agyon butított Windows, vagy nem tudom ...
Plusz a hűtésnél is vannak érdekességek 10°C al hűvösebb volt neki átlagban. Plusz ott 4400 on jártak a ramok apex deszkában, nem tudom mennyit számít 500 at biztos nem... Talán az apex lap segített neki, deszkában nagy különbség van köztetek -
Ne így nézzétek. Nem szabad hasonlítani a világ legjobb procijához.
Saját kategóriájában szabad hasonlítani. Egy Raptor persze hogy jobb, erősebb, újabb.Firestrike-ban 1080Ti mellett 2. hely.
Ez annyira nem is rossz. De messze van a 4090-től. Raptoroktól is.
Ez egy 8/16-os Intel, csak azokkal fair hasonlítani. 9900 pl., igen.
Lássunk 9900k eredményeket!
Nem fogunk -
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #14066 üzenetére
Tényleg az volt a legjobb, amíg nem jött az Alder, utána meg a Raptor
Mivel Rapival már 400 fps fölé is ellehet jutniTényleg jók voltak... De a 12600K-t berakom Plug&Play, és ott van a 280 fps ... Amihez a 10700K val már komoly meló kell ! Nekem a 10700K val 276 volt a max elért fps em ever !
Szóval akármilyen jó, amit itt Zeb csinált, azt kevés ember csinálja utána... És kell hozzá egy jobb fajta 10700K és egy jobb fajta B-DIE sem árt... Ez nincs meg mindenkinek... 12600K alá meg beraksz egy 3200 CL16 ot, XMP : ON és repeszt 280 fps el...Ugyan ezt, ha megcsinálod egy 14600K val, az meg csinál 310 et...
-
-
Baryka007
addikt
-
Megcsináltam az oc profilt.
5300MHz Core Clock, és 5000MHz Uncore Clock lett a vége. Mivel most nincs "modern" videokártya, így Tomb Raider 720 Lowest lett az alany.Alapon minden:
Felgyorsítva 53x/50x @4100C14:
Elég jónak mondható szerintem a beavatkozás.
53/50 kicsit lehet túlzás, ez BIOS-ban 1,36V LLC5-ön VCC Sense mérésben. De egy 52x/49x mehetne nyugodtan napira.OC Profil:
- 10700k
- MSI MEG Unify Z490i
- G.Skill 3600C14 @4100C14 -
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun #14060 üzenetére
Az az érdekes, hogy az én haveri körömben akik bőven átlag userek... Sok még az XMP-t se kapcsolja be...
Mind az MSI-t fényezi, hogy a legjobb
Egyébként neki lehet !
Az átlag usernek az a lényeg, hogy bekapcsolja és már villanjon is a Windows Load animáció --> Jó alaplapOké, nem csúcs deszkád van, meg itx stb stb... Ez nem is fika, az az alaplap arra lett kitalálva. OC ra ott a carbon meg unify vagy mi van az MSI csúcsán ....
De nekünk itt a fórumon az MSI valahogy soha nem tudta azt, amit akartunk volna
Ezért külön pacsi, hogy még ezen is brutál eredményeket érsz el ! -
válasz
Baryka007 #14059 üzenetére
Thx. Szép napi, ennyi.
Kicsit rápróbáltam oc-ra is, de piszok idegesítő Apex után.
Nagyon jó lap, le a kalappal. Bár pici, szinte lehetetlen kultúráltam szerelni. Mellékes, bench-re jó az célhuzalozással is.
De ha beadok olyat amit nem vesz be, én veszem be...
Nincs safe boot...
Dícsérgesse a fene az Apex-et, de bármit elcseszek (mert van olyan..., bőven), vagy kivárom a 3 próbát és betölti a safe bios-t, vagy ott a safe boot gomb, benyomom. Minden megmarad, átírhatom, újra próbálhatom.
Itt bazz..., clear cmos, nincs más.
Sok idő elmegy a semmire várással.
Nem tudom vkinek van e ötlete. Ok, ez nem egy oc-ra kihegyezett lap értem. De egy francos safe boot, legalább automatán. Nincs boot ok, kimegyek rágyújtok, de ennél le is fekhetek aludni, ez kiakadva pörögne évekig.
Összegezve röviden:
Ez nagyon jó lap, de nem verseny deszka. Időigényes nagyon, nem lehet gyorsan tesztelni.
Egy egy sub ha nem boot-ol, nincs mese. Ha nem fagy be, akkor a mentett profil megmarad. Befagyásnál az is repül.
Elnevezni sem lehet, csak simán dátum a profil neve. -
Összeállt a kép. OC Profil még nincs, így a 24/7-en lenyomtam a 720 tom radírt. 200 min fps meg is lett.
Megnézem majd kicsit odatett procival, fog hozzá tenni
-
válasz
Baryka007 #14056 üzenetére
Hosszú teszten nekem sem megy az "egyenes".
A 14 15 15 könnyítés neki.
DR, jóval nyafogósabb a SR-tól, de a kapott eredmény meg jobb.
A számok bűvölete nem érdekel (mármint aida), csakis a kapott fps.
Este csináltam egy 53/50 oc-kot, 206 lett a min fps.
54/51-be meg úgy belefagyott, hogy cmos reset, de elfelejtette a mentett profilokat...
Újra kellett pötyögnöm mindent. Legközelebb rutinosabb leszek, usb-re mentek.
Viszont 50x cache-en 33ns a latency.
Msi bios nagyon részletes, de az, hogy elfelejti a mentést, az kiakasztott.
Apex sosem csinált ilyet.A z590 asus tuf nagyon nem volt kezesbárány. 3800-on vége volt.
4300-at rápróbáltam, de boot sem volt. Majd még kepesztek rajta, de gyanús.
Apex-be volt nekem G1 4800c18 is kömnyedén a 4800c18 xmp-s royal-lal. Képek már nincsenek meg...
Mindenesetre megy ameddig megy, aztán megszorítom a nyakát.
Bench-re jó a 14 14 14, de 24/7-es profilokat szeretnék, azaz több órán át se hibázzon semmin se. -
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun #14055 üzenetére
Szépen levitted az értékeket... Külön pacsi, hogy ezt egy MSI alatt tudtad így kipofozni
Másik topicban láttam a 4600 cl16-17-17 es eredményed régről... Hát az brutál
De azért volt különbség Comet lakenél is már alaplap/alaplap között bakker ...Húgomnak amit 2 éve összeraktam Z490 Rog Strix-F abban nem ment a 4000 mt/s stabilan... sehogy ! Ami azért érdekes, mert előtte a Z370-Prime-A deszkámban is ment már a 4100 8086k alatt...
Az én Aorus Masteremben 4300 volt a plafon stabilan... de semmilyen rammal nem lehetett egyenesre húzni a főidőket... csak 17-18-18 ment, vagy 16-18-18... tRCD tRP nem tudott 18 alá menni az Aorusban...
Ellenben a húgom Rog Strixjében igenAztán jöttél te az Apexxel és 4600 16-17-17 ....
-
-
-
-
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun #14050 üzenetére
Sokszor behúztak a tesztjeid... Öröm volt nézni... Sokszor vagy 1,2v környékén inkább alatta... A legújabb konfigjaiddal is ...
Egyszerűen jó volt látni ... De túl "greedy" vagyok, és nem bírom ki, hogy ott járassam a CPU-t ahol még nem facsartam ki belőle mindent Safe voltage rangeben :'D :'D
Ezért van felette a 200k+ Ft.-os hűtés is ...
De sokszor behúztak a tesztjeid és az alacsony hőfokjaid, ezért vannak lowprofile OC profiljaim a bios-ban ( most pont nincs mert downgradeltem a BIOS-t...
de alder topikba biztosan láttad )
Az a szépsége annak amit csinálsz, hogy a gyári fogyasztás alá mész, a gyáritól sokkal nagyobb teljesítménnyel, és sokkal alacsonyabb hőmérséklettel
Btw !
Holnap meghívom sörözni, addig suttyomba a háttérbe elindítom majd a haveromnak a teszteket és bemutatom itt a fórumon a munkánkatHa neki is belefér a holnapi napjába a sörözés
Ui.: Az a 4000 CL14-14-14 ultra brutál !
Amennyit "elveszel" a CPU tól, annyit tolsz a ramokba -
válasz
Baryka007 #14049 üzenetére
Nosza, rajta. Egy 4x8Gb felállás vmi szép oc-kal megér egy igazi cikket.
De legyen normálisan kitesztelve.Engem kössz, de nem izgat semmi golden sample már, csakis a normál, energiatakarékos profilok legyártása.
Visszakerestem, '22-ben kezdett érdekelni ez a dinamikus v/f, ac/dc load line hangolással.
Egy Gigabyte ud z490 (totál 3 pálcás) lappal.
Nagy sikernek könyveltem el akkor, hiszen semmi mást, csak a fix allcore oc volt a divat.
VID teljesen ráhangolva a Vcore-ra (VR VOUT), 800MHz-en szépen dolgozott.
4800MHz volt a max, de ezt a 100W-ot vmi magasabb verziós Intel léghűtővel csináltam. Az a kerek gyári, csak a magassága nagyobb mint az átlagos.
Ezt így beállítgatni normálisan nekem a "művészkedés".
Aztán a 10600k után mindet így ment a 11600k, 11700k, meg most a 10700k is.
Sokkal de sokkal jobb használni egy dinamikus gépet, mint egy fix v/f-est.
A mostani z6-790 lapokon jóval egyszerűbb egy ilyet beállítani.
Itt még én is találgatok, próbálgatok sokat.
Ok, msi lapom sosem volt, mindent másként nevez minden gyártó. Másként működik is néha.
Szóval ezért nem izgat már semmi golden semple, ugyanis nem oc a cél, hanem egy legjobb "ár-érték" arányú oc profil.
Többet jelent mindennél. Nekem -
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun #14048 üzenetére
Nem csak ő
Én is egy haveromnál... Ugyan az az alaplapja van mint neked csak nem ITX be és Z590(Jelenleg is) Egyébként pályázik a 12600K CPU-mra ha váltok 14900K ra
Neki van az a Golden 10700K ja, amit említettem hogy most eladó... 1,4v @ 5,4ghz allcore mindenes stabil !Szóval, ha még kell, akkor megtudjuk oldani a cseréket
Csak hogy biztosan jó helyre kerüljön a golden sample
Van olyan érték, ahol mindig 1el nagyobbat ír... De van ami random két szám között hasracsapva állít ...
Addig trainingeztük amíg legközelebb nem volt a "Jó" hoz ... Aztán bekapcsoltuk a fastbootot
Pedig arról megérne egy cikket írni... mert 4x8 as felállásban van neki B-DIE ...
Az a non RGB-s piros színű gskill tridentz ... 5,2 allcoreon megy most neki valami nevetséges feszen 1,23v asszem Y-Crunch, TM5 Anta, CBR23 30perc, minden megvan neki 4000 cl17-17-17 4x8 as felállásba...
Van benne pár óránkDe ő sajnos nem fórumtag.
-
válasz
Baryka007 #14047 üzenetére
Összefoglalóba szépen listáztam régen
Ez a profil piszok jó, és takarékos. Teljesen felesleges az agyalágyult allcore oc meg a fix v/fEste nekiálltam szerelni, nemrég lettem kész.
Gyorsba neki is álltam, biztatóAmit Qtya írt régen, hát szembesültem vele. Ez magától állított mindent. Már nem, idomítom.
IOL félrement... majd máskor folytatom. Ennyi, egyszer csak lesz vmi belőle.
-
válasz
zebra_hun #14045 üzenetére
Nem hagyott nyugodni, siker.
Szerintem most példás 24/7 lett.Pár szálas Boost: 52x
Össz Boost: 50x
UCLK: 47x
Idle: 8x620 SC meg is van, ami CML-nél pont megfelel az 52x-nek.
Igazából ez egy 9900k, azt is választottam ki a CPUZ Bench-en.
Majd rakok be videokártyát is, most iGPU csak.
MSI BIOS nagyon pro, szokni kell. Pár év Asus után volt fejvakarás...
Ez megtévesztő lehet, ez csak CbR23 Vmin teszt, nem ajánlott! Y Cruncher biztosan dobna hátast, de azt majd. Ki akarom csak ismerni.Jelenleg sikerült a magonkénti OC, ugyanis az allcore OC-t erőlteti nagyon.
Az AC/DC Load Line menüt ki is szürkíti, alig bírtam életre kelteni.
Itt Advanced Offset a V/F, azzal csináltam egyedi Curve-t, LLC8 -on (semmi Vdrop kompenzálás) 112 mOhm DC, 65 mOhm AC Load Line.
Gigabyte volt hasonló, az is nagyon tetszett anno.
Nekem a fix V/F nem bejövős, ezt meg azért kepeszteni kellett. Főleg a pár szálas Boost-ot, ugyanis a 600 pontról nem akart feljebb lépni. Hiába az idle 52x, egy szálas eff clock 50x volt. V/F utolsó offset lépcsője tud olyankor vicceskedni.Szóval ez az 52-50x / 47x egy igen kellemes napi profil lehet.
Döglesztő kánikulában is 70C-on megfogja egy CM MLR360 a gyári, színes ventikkel.
P12-es Artic sokkal jobb, de most a gyárival raktam össze.
Kicsi MSI ITX előtt le a kalappal. I7-re nagyon jó.10700k, MSI MEG Unify Z490i, Balanced, 800-5000+200MHz OC Profil:
Tökéletesen hozza a 9900k szintet (jobban is talán), mégis jóval olcsóbb.
50e Ft egy ilyen, míg a kávé ~80e Ft. Érdekes sztem.
Majd játék bench-ek jönnek még, csak össze kell kalapálnom vmi ütős RAM OC-t -
Beüzemeltem az új szerzeményt.
MSI Z490i Unify, mini atx. Tenyerembe elfér.
Első MSI lapom, direkt ismerkedésre vettem.
CBR23 Vmin 1.20V VCC Sense@5G/AC
Most ennyire futotta így éjszakás után. Totál más mint az Asus...
Per Core OC ignorál meg, de nem adom fel.
Sajnos a DC Load Line is, pedig volt, hogy aktív volt. Így a VID nem kalibrált, azaz a CPU PP is.
Első nekifutásra az ac5g ilyen lett>Nagy reményeim vannak az 1DPC miatt a RAM OC-nak. Meglátjuk
Igazából ez egy 9900k. Csak nem 80e Ft, hanem 50e Ft. -
válasz
jozs6200ax #14043 üzenetére
Akkor jó
Nálam a kíváncsiság 2 raptor gépet szült
Azon van számomra élmény, lehet, sőt kell is piszkálni.
Éjjel megcsináltam a légkavarós tesztet, siker. Persze nem kis kepesztés volt, de egész használható lett.
Nem ajánlanám senkinek sem a léghűtést arra, de működhet a dolog.7800x3d-t nem fogod megbánni
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz
zebra_hun #14042 üzenetére
Öri hari plusz +1 nap
. Kapóra jött a teszt javaslatod , így látom mit tud a jelenlegi és a 7800x3d ddr5 páros majd. Reálisan nézve a dolgot felesleges a félkonfig csere számomra(főleg x3d)Amennyit per pillanat játszok arra ez a rakéta is elég így alapon. Itt most a jobban dominál a kíváncsiság és a "viszket a tenyerem "az új konfigra érzés . Ha beválik akkor idővel csak táp és vga cserére lesz gondom.
-
válasz
jozs6200ax #14041 üzenetére
Teljesen tökéletes mérések. Igen, így jók
Viszont bocs, nem lesz kellemes olvasni amit írok.
Vagyis nem írok, látod te is.A 4070s-t meg lehet küldeni 130 fps-re.
Nincs gpu limited, hiszen semmi előnyöd nem lett az 1080 és 720p felbontással.
Láttam az írásod a 7800x3d ügybem vhol. Talán a hűtő topikban.
Ezt a teljesítményt bőségesen übereli. Nagyon fog tetszeni az a cpu neked
X3D előnye, hogy nem kell babrálni semmit, nagyon jót fog adni alapon is xmp-vel.Ez a konfig egy ilyen cpu/ram intenzív játékban láthatod, hogy a 4070-et sem képes megdolgoztatni.
Amúgy a 11700 ha k lenne, és b helyett z lap, akkor ez is meg tudná dolgoztatni. Piszok sok BIOS túrkálással.
Ezért kezdtem úgy, hogy bocs. Nem rossz ez, csak lehetne jobb is.
A 9800x3d pedig az ilyen 4090, 5090 alá való, az meg a 4070s-hez kicsit sok. Tökéletes egyensúly sosem lesz, hiszen minden játék más és más.Remélem nem értesz félre, nem kritizálom, csak érdekelt mit tud alaphangon egy nem optimalizált, overclock-kolt rakéta.
Másoké sem jobb ám, illetve látod, az én 10700k-m alapon is ennyi. 90 fps.Köszi a teszteket, nekem nagyon hasznosak voltak.
-
válasz
jozs6200ax #14039 üzenetére
Ha elfogadsz egy jótanácsot:
Használni, játszani így jó.
De méregetni ki kell kapcsolni (legjobb már driverben) a g és vsync-et. Azok korlátozzák az fps-t, azaz fékeznek.
Normál használatban természetesen megvan az előnyük, jó dolgok azok. Főleg a gsync.
Egyik képen full egyenes (igaz a framegen miatt, mert túllövi) az fps vonal. Olyan, mintha ~140 fps-nél lenne egy fps korlát.
Ilyet a driver-es, force-olt vsync csinál.
Szóval ha a géped szeretnéd mérni, akkor ne engedj semmi korlátot, féket.
NVCPL-ben Fixed Refresh a Gsync, a Vsync egyszerűen off a Global ablakon.
Játékban vannan előre beállított preset-ek. Azokból kell választani, ugyanis ha bármit elpiszkálsz, akkor custom preset-re vált, nem hasonlítható másokéval.
Persze ez is csak a mérésre vonatkozik.
Normál játékban érdemes igényeinkhez szabni.
Zero Dawn nagyon gépigényes lett, nem véletlen került bele a Frame gen. Azt viszont most ne kapcsold be.
Az minden képkocka közé bedob egy számított képkockát.
Azaz nem valós fps számot kapsz.
Erre is azt tudom mondani, hogy a való életben nagyon jó és hasznos (bár sokan vitatják), szükség esetén opcionálisan ki lehet/kell próbálni, de mérésre nem használjuk.
Tehát egy mérés röviden eredeti preset (jelen esetben very high), G/Vsync off (lehetőleg driver-ben), DLSS és Framegen off.
Így lesz natív mérés.
Ha használsz MSI Afterburner-t/Riva Tuner-t, az fps limitálást kapcsold ki. Adja ki a maximumot amire képes a hardver.Nekem van egy 3080ti, az ugyanaz mint a 4070s, csak többet fogyaszt.
Nativ 1440 very high preset-en ez jött ki. (Itt még DLAA, de a TAA jobb, mivel az az amd-seknek nem elérhető. Kb. ua.)Fontos megjegyezni, hogy ez ebben a felállásban inkább a "cpu kihajcsa' e a gpu-t" mérés.
Ha pontosabban szeretnéd kimondottam a 11700-at lemérni, akkor 1080p, vagy esetleg 720p very high -on illik ezt megtenni.
Ott már nem fog bezavarni az a bizonyos gpu limit.Szívesen megnézném, hogy mit megy "szabályosan" 1440 nativ very high-on.
Illetve 1080p very high-on.
Pont jól jönne a sok kísérlethez egy pontos mérés.
Semmi baj az xmp-vel, hasznos. OC sosem kötelező, az egy lehetőség.Szerk.:
Az 1440-es képed egész jó, csak custom preset. De nincs vágva az fps. Majd mérek 1080p-ben is, csak most melóban vagyok. -
válasz
jozs6200ax #14037 üzenetére
Ha nem szeretszt bioszt túrni, az x3d jobb lesz.
Rapi nagyon jó, de nem alaphangon.
A kíváncsiságot megértem -
jozs6200ax
aktív tag
válasz
zebra_hun #14034 üzenetére
Már nem ruháznék be K-s cpura és Z deszkára . Alap beállításon 11700f B lapba is kiszolgál 1440p felbontáson.Pusztán a kíváncsiság hajt mit tudnak ezek az "újabb" procik. Aztán kitudja lehet egy raptor félkonfig is befigyel majd hasonló környezetben mint a te teszt " házad"
-
válasz
kicsipapucs #14035 üzenetére
Én a végeredményt nézem, az pedig pompás.
Ez nem azt jelenti hogy a 7800x3d rossz lenne, csak az utóbbi jobb. Játékban elért fps-re fókuszálva.
De vásárlás előtt illik utánajárni mindig, én csak a látottakat formáltam véleménnyé.
Privát véleményem pedig ha 1440-ben marad a 4070 super, akkor alig lesz érezhető profit. Tehát nem vennék semmit.
A jelenlegi 11700k is alkalmas azért sok mindenre.
A lenti teszt a HZD RM pedig egy rendkívül cpu/ram éhes játék.
Azért választottam azt. Jelenleg nem is tudok jobb játék bench-et.
Pl Forza 5, Wukong, stb. mind olyan gpu limites, hogy még a 4090 is elhasal 1440 kimaxolt grafikán. Ami persze játékos szemszögből jó, hiszen jól optimalizálták, nem kell reaktor alá.
Nekem tesztre meg pont ilyen kellett, ahol a gpu panaszkodik, hogy "hey, tudnék többet is, csak nem kapok alapanyagot"
De senkit nem szeretnék befolyásolni, ha szeretné az x3d-t kipróbálni, tegye.
Az tényleg berak aztán gyerünk neki.
Nekem pont az a lényeg, hogy alapon ne legyen jó, én szeretném szebbé tenni -
-
válasz
jozs6200ax #14033 üzenetére
Ha nem szeretsz "bütykölni" a beállításokba, az x3d jó választás. Persze ha játékra használod a masinát.
De a 7800x3d-től a 9800x3d klasszisokkal jobb.
Nekem van 3080 és 3080ti is, kb. 4070ti super szint.
Egy jobb z590 lappal a 11700k teljes mértékben kimaxolja ám a 4070-et.
Nekem itt van egy rakat tesztem szinte a teljes arzenállal
Még a 10400f-ből is ki tudtam hozni 4120/4120/4120MHz CL14-et.
A 11700k-ból 3866CL14 volt a max, de az az I7 szépet adott CbR23-ban is.
A 11700k viszont nagyon forrófejű, érdemes őket kordában tartani. B lappal nem tudom lehetséges e.
A Raptor topikba rakom majd be, ha kudarc, akkor is
Legalábbis csak bízom benne, hogy légkavaróval megfogom. Az mégmelegebb mint a rakéta. -
jozs6200ax
aktív tag
válasz
zebra_hun #14032 üzenetére
Várom az erdményeket.Jó látni ilyen "szélsőséges" teszteket . Egy olyan felhasználónak mint én aki csak "xmp huszár "
Raptor lake sajnos kimaradt. 4 éve van meg a platform ,imádom , igaz B lapra 10600kf proci volt szereve ami tudom bűn.Sose tuningoltam .most egy i7 11700f-et hajtok . DE ,most ki akarok próbálni egy 7800x3d-t 1440p-n (rtx 4070 super mellet). Főleg a kíváncsiság hajt ,de az alap setup úgy érzem megfog maradni.
-
válasz
jozs6200ax #14031 üzenetére
Ezt nem merném kijelenteni pár órás használat után. Az a samu b die kit ment vissza utána a Raptor konfigba, ebbe meg a 3600c16 19 19.
Ez a kit viszont sem freki emelést, sem szűkebb főidőket nem hajlandó nekem adni... kis mocsok
Így tegnap még az xmp-t "javítgattam".
Maradt 3600c16 19 19, és hűtés nélküli üzemre, azaz 1.35V-on maradva készítettem egy enyhe oc-t.
Nekem nagyon kellemes, nem vártam csodát.
Ez egy kommersz lap, teljesen átlagos I7-tel, átlagos RAM Kit-tel.
Ez arra volt jó, hogy lássuk egy ilyen konfig is ma jól megállja a helyét.
Persze a 4090 kicsit túlzás mellé, de egy "olcsó" rtx3080-nal párosítva erős középkategória.
180e Ft most egy 0km-es, vadi új rtx3080 garival, üzletből. Használtan ~100e Ft.
Egy ilyen félkonfig ~100e Ft. (CPU, lap, RAM)
Szóval ~200-250e Ft-ért nagyon, de nagyon jó ár-érték arány.
Majd "párosítom" egy 3080-nal is, BIOS profilt lementettem. Csak most visszamegyek a Raptorra, ott a 13700k és 14900k lesz léghűtéssel profilozva, tesztelve. Az is egy érdekes történés lesz
Majd este berakom a hosszú tesztet is, most melóban. 1.5 óra TM5 és AIDA stresszet készítettem.
Persze a Comet Lake többre képes felső kategóriában (10900k és Apex/4400-4600MHz memóval), de ez most tőlem az "olcsó" szegmens volt.
I9 és Apex már volt régebben. -
Itt van az UV-olt 47x (2 mag 50x)
De ua. mint a default, csak a Vcore alacsonyabb. Ezt le is mentettem, ugyanis a cpu oc lepkefingot hoz a konyhára. Nagyon kellemes profil.
-
válasz
jozs6200ax #14027 üzenetére
Bitte.
Amindenit. Te vagy az első, aki megnézi a műveimet.
Igen, nagyon jól kiszúrtad, hihetetlen jól látod az adatokat.
A sima 3866c14-et már BIOS mentésből csináltam, de csak az 5GHz-es volt. Többit nem mentettem.
Így egyszerűbb volt, hogy visszaírtam a frekit kézzel 47x-re és marad a millió memória dolog, mint "Load Default", aztán kézzel visszapötyögni őket.
Első körben a ram oc együtt volt a cpu oc-kal, de kevésnek tartottam a tesztek számát, illetve ez még hasznos is, ha külön meg akarjuk nézni csak a ram profitot.
3600c16 19 19 után volt a ram csere még default-on, utána mértem a 3600c14-et amit bénán mentettem így be sem raktam az eredményét.
[kép]
Aztán egyből mentem a ram és cpu oc-ra.
Utólag viszont a "Default" 47x már UV alatt, belőve készült.
Vmi 1.16V a 47x alap, de 1.05V-on is stabil.
Ez 20W-ot jelent.
65W vs 85W.Örülök, hogy észrevetted, vki legalább nézi is
Tesztgép: [kép]Itt a folytatása egy Raptorral: [link]
Ez már brutál proci plusz optimalizálás. Végén már a 4090 hasal el, ez, annyira megküldi.
A "csoda x3d" sem tud ilyet, pedig nemhogy oc, pont dc (downclock) alatt futtatom. -
Igen elégedett vagyok a 10700k-val
Jelenleg a legjobb Benchmark a Horizon Zero Dawn Remastered. 1440p Very High (TAA, No Fg, no DLSS) -on egy Raptor, de egy X3D sem tud kifektetni egy RTX4090-et.
10700k meg aztán pláne, de nem is ez a lényeg.
Ma szabadnapos vagyok, lurkók isi/oviba, mehetett a "móka"Kezdésnek mindig megnézem a full alapot. 10700k esetén ez 4700MHz allcore.
RAM szintén alapon, JEDEC 2133MHz CL15 15 15:CPU táblát kell nézni, az a valós fps. Ezt a CaptureFrameX progival kísértem is. Az egy rendkívül hasznos, sok sok hasznos infót adó log.
Ez volt a totális alapállapot, ezután beadtam egy átlagos XMP-t.
Proci marad végig az alap 47x/43x.XMP 3200CL16
Egész szépet emelt, AVG 90-ből lett 112, 57 minimumból pedig 75. Legalább aki 4k 60 fps-t céloz meg, nem esik 60 alá. Persze ehhez 4k very high-ra kell is a 4090.
Ez volt egy átlagos XMP, most lássunk egy 3600 CL16 19 19-et:
Sajnos nem jól mentettem, így a következő teszt kimarad, de nem is annyira lényeges.
Kiszereltem a másik gépből a 3600CL14 15 15-öt, így bemondásos lesz.
119 FPS-t adott. Árban sokkal drágább, de akkor is egy vakarék XMP.
Nem ismerem még az "új szerzeményt", de nagyon nem egy kezesbárány.
Akárhogy próbálgattam, sehogy nem jött össze egy 4000MHz sem...
Így be kell érni egy igen szoros 3866MHz CL14 14 14-gyel:
Szépet dobott, de jobb ma nem ment. Asus Z590 TUF egy totális "gagyi" kategória, Apex után szokatlan.
Mivel nem készítettem többet, így ezt dobtam fel allcore 5GHz-re 47x Uncore mellett.
Ahogyan ez mindig is van, szinte semmit nem ér a CPU kínzása.
Ezt a Raptor mellett is kimértem, alig ad vmit.
De érdemes elgondolkodni, hogy egy CPU-t hogyan is lehet többféleképp bemutatni.AC 5GHz 3866CL14 14 14:
Ez pedig egy egyszerűsített ábra, CFX-ben sok hasznos dolog van:Direkt kiraktam a GPU Load-ot, látszik szépen, hogy a GPU alszik, nem zavar.
Raptornál és X3D esetén már kellett a 4090-et is tekernem, hiszen azok a konfigok sok helyen futnak GPU limitre. 100%-ban azok sem tudják kihajtani ma még.Megtörtem kicsit a csendet, ez a Bench ma nagyon jó. Akinek kedve van, dobjon be egy HZD RM Benchmark-ot 1440 Very High-on, esetleg ha gyengébb a GPU, akkor 1080 Very High. Az ugyanaz.
-
válasz
kicsipapucs #14023 üzenetére
Ezek az időzítések nagyon szépek
A CPU vmi hihetetlen lehet, várom már a finálétAz az igazság, hiányzott. Most ebben a kategóriában fogom megtenni, és bízom benne, hogy jó és szép lesz. Lesz szerelés bőven, de remélhetőleg megéri.
Ha engem leköt, szórakoztat, már az. -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
jozs6200ax #14020 üzenetére
azért ne tegyünk úgy, mintha a 10400 gyári hűtője kiérdemelné a nevét
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Harbinger85 #14012 üzenetére
a 10600KF papiron ~10% magasabb orajelre boostol, ha nincs árkülönbség, akkor inkább azt venném ; azért egy B lapnak illene elvinnie, ha nem hasznalod ki a "K" betűvel jelzett tuninglehetőséget. ( Mondjuk Intelnél mintha "B" lapban nem is lenne engedelyezett a tuning. De még úgyis akár +10% sebességet kapsz !
)
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz
Harbinger85 #14012 üzenetére
Nincs hűtő a 10600-hoz.
-
válasz
Baryka007 #14017 üzenetére
Nem kössz. Teljesen jó ez. Relid sem lesz.
Itt a lényeg a normális beállítás.
800MHz, 2W, ha kell, akkor meg felpörög 5GHz-re. Az pont elég.
Lótúrót adnak a cpu oc-ok fps-ben.
Addig engedem, amíg "jól érzi magát".
Menne ez még léggel is 5.2-t, de nem akarom.
Ezt a "trágya" hynix-et még majd folytatom, de sok jót nem remélek
Most egy műszerész kéne, mi a frász kotlott meg a tartalék tápban. Lehet nem is érdemes javítani.
Kolink 1050W. -
-
-
Baryka007
addikt
-
-
Új szerzemény:
10700k, Z590TUF Gaming, Noctua D15, 3600CL16 19 19
Nagyon kellemes meglepi az alap beállítás.
47x/43x-en 1.23V ss alatt ketyeg.
1.25V-ba belefér az 50x/47x, ami ad nem kicsi löketet.1000 rpm így is, teljesen csendes. Relid sincs.
RAM piszka így nem lehetséges, 16 19 19 amúgy is gagyi, de a bunkó Noctua-tól hűteni sem tudnám.
Majd dobok rá egy AIO-t.
Egyelőre iGPU, adott szopást rendesen. Sosem használtam, de amíg nincs driver, addig ritka hülyén viselkedik.
Nem egy erőmű, de sztem egész jó félkonfig.
RTX3080-ra tökéletes, de majd kipróbálom mással is.
Tápot is be kéne szereznem, a próbatápom felrobbant a múltkor... -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
A 10100F procimat szeretném cserélni 10400F-re vagy 10600KF-re. Utóbbi most egy árban a 400F-el és azt érdekelne érdemes egy B460-as lapba tenni? Nem áll módomban semmilyen más fejlesztési út. Új GPU-it akarok 3060 vagy 4060, ehhez akarok erősebb procit. Valamint jól tudom hogy a 10600-hoz nem jár gyári hűtő? (bár úgyis cserélném, mert a 10100-é is borzalmas volt)
-
peete88
tag
Sziaztok!
Akadt egy kis problémám 16G -> 32G memória bővítgés után.
A konfig
Alaplap: ASUS B560-PLUS lap a gyártó honlpaján elérhető legfirsebb BIOS-al ami . ver 2001
RAM: 4x8 GB GSkill 3600 Mhz CL16 DDR4 RAM (F4-3600C16D-16GTZNC).
Proc: INTEL Core i5-11400F 2.60G
A jelenség az hogy nem akar elindulni a gép ha a RAM -ok 3600 MHz-n vanak csak 2133 MHz.
XMP I és II nem oldja meg.
Elött 16G XMP I -el 3 évet ment probléma mentesen.
Van valami tipp hogy mi lehet a megoldás?
Köszön előre is
-
-
Baryka007
addikt
válasz
senzaj #14002 üzenetére
Akkor vegyél DDR4 es alaplapot, best buy most ha alapból van már B-DIE ramod... Főleg, hogy LGA 1700 ban egy 8000 mt/s -t tudó alaplap még használtan is 160e Ft.-körül van...
Leszámítva talán az Asrock Lightning ITX et...
Én DDR6 ig kivárok a B-DIE ommal... zebra_hun által mutatott képeken látszik, hogy abszolút nem hülyeség
-
-
senzaj
senior tag
válasz
zebra_hun #14001 üzenetére
+1
Én 10700k-t cseréltem 10900k-ra.
1080P-ben Warzone és PUBG esetén érzek némi előrelépést. Számokkal nem fogom tudni sajnos alátámasztani, de érzésre szerintem magasabb a min FPS és fluidabb minden.Bár mostanság elgondolkozok, hogy a 3080 (12gb) miatt mennyire lenne érdemes váltani egy 13900K/14700K-ra, csak sajnálnám a B-Die ramjaimat.
-
válasz
F.B.I. #13999 üzenetére
Ha nem vág földhöz, sztem érdemes. Nagyon jó a 10 magos a mai napig.
De..., kontra:
Melegebb lesz azért. Be lehet szépen lőni, igen kellemesre.
Én eleinte enyhe oc-kal használtam (ac5GHz), de később 4.8GHz-en. Volt 10600k is akkoriban 1440p/rtx3080 mellett.
Nagyon szépet adott egy normális ram gyorsítással. Azt sem extrém módon, 4133cl17-en.
Sajnos már nem nagyon maradtak meg a méréseim, de azért találni itt még.
De D15, vagy 280-as aio ajánlott. Én delideltettem is, az is -10-12°C egy rendes terhelésen.
LGA1200-ben az a max, megtettél akkor mindent.
Ram sokat dob itt.
18°C vízzel enyhe oc. Érdemes +10°-ot hozzáadni emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hasznos Linkek:
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- E-roller topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Akciókamerák
- Napelem
- További aktív témák...
- KERESEK Intel i5- i7- 9.10.11.12. GEN & Ryzen 5,7,9-es processzorokat! /Processzor felvásárlás/
- Processzor felvásárlás, csomagküldéssel is. Készpénzes vagy utalásos kifizetés.
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel 1200-as Procik
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest