Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #302998 üzenetére
ööö, van olyan lekvár, ami bontatlanul megromlik? az nem dzsem inkább? (ami darabos, Mo. egyes részein rosszul tudják)
házi szilva/meggy/bodzalekvár tényleg eláll évtizedekig, max annyira megkeményedik, hogy késsel kell vágni.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #302992 üzenetére
Erdélyben kotyónak is hívják melynek sajátossága, hogy hozzáadott cukor (tartósítószer, hűtés stb.) nélkül is eláll kábé az idők végezetéig. Nem sok olyan gyümölcslekvár létezik melynek 100%-a gyümölcs, ez pedig olyan. Az egésznapos főzésnek köszönhetően fekete lesz mint a szurok, nagyon alacsony a víztartalma és hűtés nélkül sem romlik meg, én is pl. kint tárolom a polcon a konyhában mint a mézet...azt ugyanakkor elfogadom, hogy aki az agyoncukrozott, pektinezett, zselézett és aromázott dzsemeken nőtt fel annak szokni kell az ízét.
vlevi...tudod itt minden tök nagydobosi, minden dinnye hevesi és minden szilvapálinka szatmári...a lényeg nem az alapanyag származási helye, hisz abból van elég itt Nógrádban is minden egyes faluban az út szélén, hanem az elkészítés, mely alapján az összetevők sora a következő: szilva...vége.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
őstag
válasz user2 #302995 üzenetére
Nem tudom mi a gyorsan merül mértéke, de nekem kibír(t) 5-6 órát a második leghalványabb, folyton világító fokozaton. Az meg olyan, hogy bringás nem szívesen jött mögöttem, az autósok meg a másik sávban kerültek. Viszont 12 rongyot nem ér, akkor inkább a Velo (régen ezek egy árban voltak, 3-5000 Ft körül).
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
Kro
tag
válasz Czimby #302991 üzenetére
[Moon Nebula] bevált darab, tudja amit kell.
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #302987 üzenetére
Ajánlásodra vettem egyet, olyan mint a szurok, íze sincs, nekem nem jött be.
-
Czimby
addikt
Meghalt a cateye hátsó lámpám(a duracell szétfolyt benne)
Tudnátok ajánlani valami jó áras akkus lámpát?
Nem kell, hogy okos legyen(auto on/off, féklámpa meg hasonlók)
Bírja sokáig az akku meg legyen jó fényes ennyi az igenyem.Hazai vagy külföldi(Banggod, Ali, eBay) beszerzés is jó.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
vlevi
nagyúr
válasz Hasaggymeg #302987 üzenetére
Aki szatmári szilvából lekvárt főz, az bármi más gaztettetre is képes
-
zsamiatt
őstag
válasz MPowerPH #302972 üzenetére
teljesen jó. Addig már ülepszik a gyomrodban.
A lekvár és hasonló dolgok vagy a méz is szerintem felejtős. Gyorsan felküldik a vércukrodat a fenébe és mire oda kerülsz már esik is le és éhes leszel. Én még kevernék bele egy adag fehérjeport. Nem ennék többet egyszerre mert leüli a gyomrot (70-100g zab). Viszont isostart vagy más isot, energia zselét valamit vigyél magaddal ami folyamatosan ad energiát.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
MPowerPH
félisten
válasz balintbaba #302984 üzenetére
Szenhidratom van a vizembe. Na mindegy, csak nem tartom majd fel a sracot azzal, hogy megzuhanok
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ilyen bolti lekvárt otthon sem eszel. [link] (pro tip Lidl)
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
az ilyen tömény ch-tartalomhoz szoktatni kell a gyomrot, amúgy van aki gyak. szirupot kever ki: [link]
vsz. nekem sem menne egyből, de nem is tekerek nagy intenzitással. volt már hogy cukrot raktam a 800ml-es kulacsba (+ pici asztali sót és citromlevet), de nem 20-30 dekát, az úgy fogyasztható. (nem emlékszem mennyit)
Bolti legvár meg szerintem ehetetlen
azzal szerencsére nincs sok tapasztalatomÉn ma is elvoltam a szokásos 90 kilis körömön bevitt energia nélkül
az elég jó amúgy
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
balintbaba
tag
válasz Ringman #302981 üzenetére
Házi kovászos kenyér FTW! Bolti legvár meg szerintem ehetetlen.
Én ma is elvoltam a szokásos 90 kilis körömön bevitt energia nélkül, de nem nagyon tudom, hogy magasabb intenztás mellett, hogyan vinném be a megfelelő mennyiségű üzemanyagot, ha nem mehetne a cukor, főleg ilyen melegben. Van aki belerak 90 gramm kristálycukrot a kulacsba és megvan a frissítés 1 órára.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz MPowerPH #302978 üzenetére
tekerés közben a szárított datolyával nincsen bajom (pedig az nagyon édes), reggel max. banán (v más gyümölcs), ami édesből elmegy.
mikor indultam szegedre reggel, előtte azt hiszem kenyeret (olivás ciabatta lidl/aldiból, ha épp húgom nem süt kovászos kenyeret) ettem hummusszal és vmi zöldséggel, inkább ez mint az oatmeal v müzli/granola.
cukrot én sem eszem (nem rakok semmibe, lekvárokat/befőtteket sem szeretem)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #302946 üzenetére
igen, és amikor van egy ilyen félrefordítás benne, akkor mi lehet még?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ringman
nagyúr
Road Bike Tire Test: Tufo Endurance 7TR 28
jól gurul, (laborteszten) jól tapad, kár hogy nincs belőle min. 32-es
-
Ringman
nagyúr
hogy tudtok ennyi édeset enni, főleg reggel? (azaz számomra hajnalban, még az 5:30-as kelés is horror)
-
MPowerPH
félisten
válasz balintbaba #302973 üzenetére
Akkor tolok lekvaros kenyeret e melle, bar nem rajongok erte. Peksutemenyt meg nem eszem, nem szeretem.
Don't Tread On Me
-
balintbaba
tag
válasz MPowerPH #302972 üzenetére
Itt nálam egy sokkal okosabb ember biztos, hogy van, szóval fenntartással kezeld, amit most írni fogok.
Ha fontos a teljesítmény és erős lesz a tempó, akkor én biztos, hogy ennél többet ennék. Másrészt pedig zab, gyümölcs helyett inkább valami olyat választanék, amiben kevesebb a rost. Lekváros kenyér, szemét gabonapehely, péksüti, ilyenek.
Bringázás közbeni frissítésnél is kerülném a nagyobb rost bevitelt, de te ismered jobban a tested, a távot és az intenzitást.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Holnap egy komolyabb korre megyek ismerosommel, aki gyors... Most jol akarok kajalni elotte. 5:30 -kor indulunk, szoval felkelek 4 -kor. 70g ejszakas zab, joghurttal, mezzel es gyumolccsel eleg lehet reggelire?
Regen epmentem ehgyomorral, dupla espressoval. Most nem akarom lassitani azzal, hogy bezuhanok. Na meg a balesetem is ezert volt, szoval nem akarok ujra ebbe a hibaba esni.
Bedobok 2 kavet, meg iszok sok vizet a zab melle.
Es viszek magammal ilyen gyori edes natur zabkekszet.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
Igy majd’ 3 hettel az utkozes utan sikerult mennem egy 1 oranal hosszabb utat, azert a kihagyas erzodik, de a bordam birta szerencsere (76perc, 137hr, 141np, szoval nem nyomtam neki)
-
félisten
Sziasztok!
Haverom régi v-fékes trial bringájával elkezdett ugrálni a fia.
Egy baj van, hogy nem találunk kifejezetten trial-ra való fékgumit.
Találtam sima fékpofát trial-ra, de a haver ragaszkodna a cartridge-es megoldáshoz.
Tudtok ilyenről? Mármint csak betét kellene, ami trial felhasználásra jó.Ezer köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
semmiho
tag
válasz parandroid #302967 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Az Watt valós (nyilván a lefelék nullái levitték) és nem becsült, Wattmérővel mentem.
Szóval, gyertek ezekre a versenyekre!
[ Szerkesztve ]
-
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #302963 üzenetére
No legközelebb megnézem, köszi!
semmho: Gratula a mai menethez, néztem Stravan, hát az a 25-ös átlag nagyon komoly
[ Szerkesztve ]
-
semmiho
tag
Jó volt Bükkzsérc ma, szuper kis családias versenyszervezés, kitűnő pályajelöléssel, egy nem igazán technikás, de összességében szerintem jó pályával.
Blazsó Marcival nyilván nem bírtam még úgy sem, hogy technikai gondjai akadtak (dupla defekt), de a "hosszú" távon ez a 25.1 km/h-s átlagom még engem is meglepett. (Strava log: [link] )
Az erdő alapvetően hűs volt, néha locsoltam magamra is a 2 kulacsból, amivel elrajtoltam, teljesen elégnek bizonyult.
Akit érdekel a versenyzés, jöjjön ezekre (https://sportnaptar.hu/distance=0-250;sports=mtb-hegyikerekparozas;from=2024.07.28.)! -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #302956 üzenetére
Závozig lehet erdőben is menni, a turista központ mind 2 oldalán indul felfelé az út, jó mászós, a nyergen az infotábla mellé érsz ki. ...ami meg onnan tovább illeti talán 1x voltam fel és 1x lefelé, de emlékeim szerint az sem köves, sziklás.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
-
parandroid
félisten
válasz scorpyx #302951 üzenetére
Szép munka, gratula! Szeretem, amikor valaki ilyen igényesen megoldja a tárolást! Ha végre kiürül a garázsból a sok szemét, én is rendet rakok végre, és megy fel a falra legalább az országúti.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #302954 üzenetére
Biztato
Legkozelebbre azt tervezem felmegyek Zavozig betonon es onnan Csovanyosra raprobalok.
Az is ilyen koves sziklas cucc vegig?Szerk erre voltam:
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Mitől tud le ereszteni belső magától? Át néztem a belsőt sehol sem ereszt a szelep se engedi a levegőt vissza. Van mikor rendben megtartja a levegőt van mikor nap végére elengedi
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #302949 üzenetére
Bár a Hadi út része a Borzsöny hosszú távnak is, ott még csak a felszínt kapargatod. ...a 2 végén felkanyarodva Csóványos, Nagy Hideg Hegy felé kezdődik igazán a móka, kezdésnek azért jó.
dom1n0...az jó ár, szombaton voltam náluk Gödöllőn és kitéve a boltba 7,5e körül láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Na f@sza, lehet kuka az első gumi. Ma vettem észre otthon hogy tejes kívül és van egy púp rajta. Viszont a tej szépen megfogta, nem is ereszt csak a lötty jön ki ha megnyomom. De alighanem cserés lesz. Még jó hogy rendeltem egy tartalék Contit annó, az mehet most fel.
Més que un club!
-
scorpyx
csendes tag
válasz belaazallat #302925 üzenetére
Én ilyet csináltam hulladék anyagból.
Az alap egy hajópadló ami a padlótól a plafonig tart, géllel lekezelve, ennek elég csak olyan hosszúnak lenni ahol felfekszik a kerék, nekem így tetszett, így a falat sem koszolja. A rögzítő része egy fél cseréplécből készült. Egymáshoz vannak csavarozva, kifúrva keresztbe, hátulról a hajópadlóhoz rögzítve. Az átmenő pálca pedig egy betonacél darab lecsiszolva és kinezológiai tapasszal betekerve, hogy ne karcolja a felnit. Az egész pedig 2 db 10-es csavar-alátét-tipli kombóval megy a falba. Az általad linkelt tartót én is megvettem, de nem mertem használni, kényelmetlen beleerőszakolni a kereket. Az én megoldásommal a hátsó kerék a padlón támaszkodik, fél éve használom, szuperül működik. -
dom1n0
senior tag
Megvolt a Borzsonyi felavatasa a csodagepnek delelott egy rovidke 20 kilis uton, a garmin Hadiutnak irta amerre mentem, eleg korrekt, nagyreszt sziklas koves ut, hat mashoz szoktam itt nalunk, ez nekem eleg HC volt most kerekparkezeles szempontbol, de sikerult lehozni eses, doles, egyeb meglepi nelkul.
A valton allitottam meg picit amit Hasaggymeg irt tegnap, koszonom , sokkal jobb lett igy, meg picit allitok majd rajta.
Erzesre a telonak adott 115 psi egesz jo.
A 34T elso tanyer meglepoen jol mukodik, amikor lassan akartam menni kenyelmesen ment, amikor kicsit kuldtem az is nagyon jo volt erzesre.
Osszessegeben nagyon elegedett vagyok a bicoval, latszik itt en vagyok a szuk keresztmetszet, foleg a kerekparkezelesi ismereteken kell fejleszteni szerintem
Egy ket kep: -
Weareus
addikt
az valójában az áramvonalas kerékpárt jelenti, szerintem.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
monster95
tag
Erre nem figyeltem fel de tényleg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #302937 üzenetére
Magyarázd meg neki ne nyavalyogjon mert az aero pozícióban nyer 4,758 wattot ami apa 4 órás láncwaxolásával kiegészítve felkerekedik öt wattra és ami azt jelenti mindenki örömére végre zékettőben maradhat a fekvőrendőrökön felfelé is.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz parandroid #302885 üzenetére
A 4:30 -as pont nem laza 10km -en(nekem), hanem zuzos, es joforman kiadok mindent magambol. 2 nap sulyos labfajas az eredmenye. Nem is tudok jobbat, 4:30 es 4:45 kozott van a maximumon, forma fuggoen. Ha van velem egy erosebb, akkor persze konnyebb, mert szepen felhuz. En az 5:30 -as lotyogesre mondtam, hogy laza, azzal elvagyok(-elvoltam maratoni tavon is).
En akkor nem tudom hol elek, de itt is, es Pecsen is van par hobbista, aki igaz indulgat versenyeken, de a 4:30 -as atlagot inkabb felmaratoni tavon hozzak. Mondjuk nem erdekel, mert a futast tenyleg nem ezert csinalom, nem vagyok futoalkat sem. Szerintem kicsit nezzetek ra Strava idokre, mit mennek a rendszeres, de meg amator futok.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
zsola32
senior tag
Elkezdtem a Merida Speeder 100 fejlesztését, pár hét múlva már Speeder 400 lesz belőle.
Kap egy Shimano 105 hajtás (11 sp) frissítést a bringa, a fékrendszer még marad az alap MT200.Nem tudom mennyire érdemes belenyúlni a fékrendszerbe, de jól mutatna rajta a 105-ös szett, elméletileg a BL-RS600-as fékkarokkal működik a rendszer...
A DT P1850-es kerekeket pár hómapja még gombokért lehetett venni, erre cserélem a 8 sebességes kerékszettet. (jó lesz a lányok bringáihoz, nekik Speeder 100-uk van)
Mivel a fiamé lett a két éves Speeder 400-am, és túl jó bringa volt ahhoz hogy csak így elengedjem, meg kellet lépnem ezt a fejlesztést. A Scultura mellé jó lesz egy lazulós bringának.
(közben a fiam 2x esett a "régi" Speederrel, szóval... mindketten túl vannak a tűzkeresztségen...sajnos ) -
mauimagic
senior tag
válasz ZavaBalazs #302935 üzenetére
nem, nem akarok woom 3-at használtan 150-ért :N
Én vettem egy hulladék tucatbringát, aztán mikor láttam, hogy szívesen bringázik, jött a Woom.
Egy 3 évesnek is feltűnik a különbség.
Lehet hogy 150-be kerül, de 3 év múlva 120-ért el is adod (az egyszerűség kedvéért az inflációval és a tőkejövedelem kieséssel nem számoltam ) -
stickermajom
addikt
válasz ZavaBalazs #302935 üzenetére
Akkor legyen Prevelo Zulu Two használtan 150-ért.
Megvolt ma az első próba. Felraktam a csini lila platform pedálokat és beállítottam a fékkar távolságot. Elsőre szokatlan neki az üléshelyzet, sokat korrigál mert ez jobban rádőlős. -
emilll
tag
válasz mauimagic #302924 üzenetére
Tökmindegy, hogy hol gyártják, a minősége ugyanolyan, mert ugyanazok a tervrajzok, az alkatrészek, az előírások, a minőségellenőrzés.
Ahogyan egy rakás német, amerikai, akármilyen kerékpár gyártó is Tajvanban, Kínában gyártatja a vázat, amire aztán rárakja a japán (malajziai vagy akármilyen gyártású) alkatrészeket.Manapság már alig van olyan akármit gyártó, ami ne próbálna olyan helyen gyártatni vagy olyan helyről importálni alkatrészeket, ahol olcsóbb a gyártás. Csak így tudnak versenyezni egymással, vagy úgy tudnának ha csökkentenék a profitot, de azt meg miért tennék ha így is megveszik az emberek.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz parandroid #302885 üzenetére
ezt mind aláírom (főleg az 5:30-4:30 különbséget, utóbbit én szerintem sose fogom tudni), csak annyit akartam mondani, hogy az 50-55 perc közti edzős 10k szerintem könnyebben elérhető, mint a 33,3-as átlag 100-on (amihez ráadásul még a pirosnál se szabad megállni ). idén volt eddig 30 óra futás, 125 bicikli, lesz mondjuk még 20 (októberben kipróbálom a félmaratont ) és 125, de szerintem mégis a futással leszek közelebb, pedig abban mélyebbről indultam.
---------------------------------
5 éves gyereknek kéne venni 16-os bringát, mert a 14-es kell a 3 évesnek, hogy sikerült ezt a biciklit 2 kilóval nehezebbre csinálni, mint ezt? mondjuk a gyereknek a narancssárga tetszik, mondhatom neki, hogy a piros jobb...
nem, nem akarok woom 3-at használtan 150-értwir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Napfénysüti
nagyúr
-
dom1n0
senior tag
válasz (ex)Cat #302930 üzenetére
Erdekes modon nalam lassabb tekereseknel, hegynek fel erzodik valahogy konnyebbnek, illetve sikon magasabb temponal jobban gordul, kevesbe lassul gyorsan le a bico.(lBiztos csak bekepzelem ),
Gunit is csereltem Vittoriarol Conti gp5000-re, + latex belsok ugye.[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
válasz Ringman #302929 üzenetére
A kigyorsítás annyira nem érdekel. Már olyan szempontból, hogy ha ezen múlik, akkor úgyis leráznak pillanatok alatt. Nagyon nem vagyok a srácokkal egy szinten. De nem jellemző az hogy cél lenne a másik leszakítása.
Akkor ha jól értem, sokkal nem lennék előbbre vele, max a tudat, hogy könnyebb szett van alattam.
Mondjuk a mostani + a 2 TUFO olyan 2500g lehet kb. Emez meg 28-as Conitkkal lenne kb. 1800 körül. -
Ringman
nagyúr
válasz (ex)Cat #302927 üzenetére
forgó tömeg kigyorsításnál érződik, főleg ha már egyből egy (szerintem min. 30, de inkább 32-es ) outi külsőt raksz rá.
hogy érdemes-e, az már egy más kérdés.
-
belaazallat
addikt
válasz Toobee #302926 üzenetére
Jó cucc, 20000Ft kicsit sok, főleg hogy 2 db kellene. Oldalra dőlésre amúgy sem lesz hely.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
(ex)Cat
senior tag
Mennyit számít a kerék súlya? Van egy gravel gépem, egy 1650g-os DT Swiss kerékszettel, rajta Tufo Thundero 700x36C gumikkal. Lenne egy szett tök új DT Swiss RR 21 DB DICUT 1420g-os szett eladó 400 Euró alatt.
Érdemes ezzel foglalkozni?
A cél az lenne, hogy országúti gurulásnál, de főleg ha megyünk ismét hegyekbe, akkor esetleg könnyíteni a bringán. De nem tudom, van-e ennek jelentősége. mert ha azt nézem a két szett közötti különbség mondjuk bő 200g. No 20 dkg-ot le tudok adni én könnyen és súlyban uott vagyok, de ugye talán nem mindegy, mekkora tömeget kell forgatni..
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz belaazallat #302925 üzenetére
Topeak swing up-ot ajánlom.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Fali kerékpártartót szeretnék venni, ilyen rendszerűt. Van valami, amire érdemes odafigyelni ezek vásárlásakor, vagy mindegy melyiket veszem? Ha túl gondolom szóljatok! Köszi!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #302842 üzenetére
a Shimano igenis etalon a kerékpáriparban, ahogy a japán termékek zöme más területeken
A japánt úgy érted, ahogy a Shimano (made in Malaysia), vagy esetleg úgy, ahogy a Toyota, vagy éppen a Mitsubishi (klímák) --> made in Turkey?
Ja meg az esztergomi Escalade, az is jappánMondjuk én ezek szerint a váltókhoz meg a fékekhez is hülye vagyok, mert a GX után túl nagy különbséget nem éreztem az XT-nél, se a Sram G2 után a Deore féknél, pedig mindkettő fényévekkel szarabb az itteni vélemények szerint.
Lehet rá kéne próbálnom egy Full Alivio bringára RST telóval...[ Szerkesztve ]
-
monster95
tag
válasz lsebestyen #302922 üzenetére
Pont ma tekerés utánn jött nekem is értesítés a frissítésről.Tényleg gördülékenyebb lett a rendszer.
-
RobbyJr
őstag
válasz monster95 #302918 üzenetére
Az is ad igen, illetve a wattokra is kapsz zónákat. Azokat az edzésterveket is lehet csinálni, igaz nem olyan hosszúak időben.
Én általában csoportos tekerést szoktam menni, B meg A botokkal, aztán váltok útvonalat, és megyek hegyre szintezni saját tempóba. 2-3-4 órákat is szoktam menni, szóval tekerek sokat[ Szerkesztve ]
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
RobbyJr
őstag
válasz monster95 #302914 üzenetére
Az is jó igen, ott is több edző van, és változók az árak.
Maximum1: Persze, nem tudjuk az edzettségi szintjét. Ezért kellene mindenképpen előfizetni valamire, ami nyomon követi, és segít neki hogy mikor vegyen vissza, vagy növeljen az intenzitáson.
Nálam a Strava az alap, arra éves szinten elő vagyok fizetve, és mellé jöhetnek az edzők TP-ről, vagy máshonnan.
Profiktól is lehet eltanulni ezt azt, mikor megnézed az edzését. Látod milyen zónákban mozog, mennyit ment, és azt csak át kell konvertálnod a te FTP szintedre, rövidítesz az időn, és mehetsz te is hasonlót. Én az évek alatt sokat tanultam innen-onnan, de ebbe rengeteg időt bele kell fektetni.Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Ringman
nagyúr
válasz Victoryus #302898 üzenetére
terhelésnél is vált: az idén v jövőre megjelenő pinion lesz az. [link]
ha a terhelés alatti váltást elengeded, akkor bármelyik nexus.
-
monster95
tag
válasz dom1n0 #302916 üzenetére
Nálam pesig pont fordítv van
Maximum1
Használtam egy időben a training peaks-t,csak nem voltam előfizetve rá.De így hogy mondjátok mennyire jó előfizetek rá.Meg annyi hogy majd zwiften csinálok egy ftp tesztet valamikor.Az is ad egy támpontot a zónákra nem?
És még annyi hogy zwiften lévő edzéstervek mennyire jók?[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz RobbyJr #302909 üzenetére
5-6% -ig akár lényegtelen is lehetne, de kérdés az edzettségi szintje stb..
Max Grade 11,2% ezt sem tudjuk meddig tartott és hogy mennyi volt 8% felett.
Felesleges ezen rugózni, elő kell fizetni ha van komolyabb cél, ezt már többen is írtuk ha jól dereng.monster95
Training peaks az egyik legjobb, és a legdrágább is ha jól tudom, de talán most van akció, a héten jött vmi mail.[ Szerkesztve ]
-
monster95
tag
válasz RobbyJr #302912 üzenetére
Ma azért nem mertem magasabb pulzuson menni mert elég meleg volt.De sikerült folyamatosan frissítenem.Meg ittem 3 liter izotóniás italt,meg óránként ment a 60g szénhidrát.Nem is volt meg rogyásom.
Igen ez szerint a zóna behatárolás szerint edzek egyébként.
Milyen fizetős edzéstervre gondolsz?Training peaks?
[ Szerkesztve ]
-
-
RobbyJr
őstag
válasz monster95 #302911 üzenetére
Akkor próbálj e szerint edzeni, és azért pár résztávot csinálhatsz 5-10 percest Z3-ba, meg 1-2 perces Z4 Anaerobot. Ha hosszabb endurancet mész, akkor meg mehet a Z2 még kicsit magasabb átlag pulzussal is mint a mostani, bár ez függ a stressz szinttől, melegtől stb.
Így tuti fogsz tudni fejlődni. Bár ha komolyabban akarod venni, akkor meg vannak a fizetős edzéstervek, olcsótól a drágáig, dehát valamit valamiért
-
RobbyJr
őstag
válasz Maximum1 #302905 üzenetére
A szint az lényegtelen, ha az ember lightosan megy fel oda is. Mivel nincs wattmérő, csak pulzus, így a max pulzus alapján kell a zónákat megcsinálni.
Wattmérővel edzeni pontosabban lehet, én is aszerint tekerek, mert van mikor az ember fáradtabb, vagy kint a 35 fokban megy, már magasabb eleve a pulzusod.
Olyankor a 150-es puzlus 160 lesz, és már borul a zónád.Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
RobbyJr
őstag
válasz monster95 #302903 üzenetére
Az jó. Ha van Stravad az kijelzi a zónáidat, vagy amilyen computert használsz, Garmin, Wahoo, és akkor utána zónák szerint tudsz edzeni. Bár tuti van neten is valami kalkulátor, ahová ha beírod a max pulzusod, akkor kiadja a zónáid.
Akkor nem szóltam semmit
[ Szerkesztve ]
-
monster95
tag
válasz RobbyJr #302902 üzenetére
Limitig még nem mentem idén.Ami legmagasabb volt az síkon sérülésem utánni első edzések egyie,akkor volt 183.De az nem volt limit.Mert nem készültem meghalni,nem voltam se rosszul se semmi.Úgy abban még volt.
Szerdán volt egy intervall edzésem 171ig felnyomtam a pulzust,szintév volt még benne.
Nyugalmi pulzusom 48-50.Most valamiért nem esett jól a magas pedálfordulat.
De amúgy 95-100 között szokom tartani ha lehetséges síkon.[ Szerkesztve ]
-
RobbyJr
őstag
válasz monster95 #302897 üzenetére
És mennyi volt a max pulzusod ebben az évben, amikor teljesen elmentél a limitig?
Mert ha felbírsz menni ilyen 190 környékére egy sprint alatt, akkor az a 136 az egy jó Z2 közepe.Meg egy tanács, hogy próbálj kicsit pörgősebben tekerni, a 80 az nálam nagyon alacsony, taposós. Nekem átlagban 92-94 szokott lenni outival. Nyilván kicsit magasabb pulzussal is jár, de hosszú távon kifizetődik.
[ Szerkesztve ]
-
f_sanyee
senior tag
válasz balintbaba #302899 üzenetére
A fánkból jöhet nekem is! Mindenki rá van kattanva a fogyásra, én inkább hízni szeretnék, de a mérleg egyre kevesebbet mutat, hiába eszem a nutelláskenyeret tízóraira...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest