Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #232697 üzenetére
Abban egyetértek, hogy több szegmens neve utalhatna a lokációra, ahol található. A kreatív nevek ahogy fentebb is már elhangzott inkább az illegál nyomok-ra aggatják (valószínű nem véletlen, nem kell azt mindenkinek megtalálni, így is gyakori téma a pályaépítők ősellensége a szándékos pályaromboló megjelenése , aki gyalog szerszámokkal csak azért megy ki az erdőbe, hogy tönkretegye a pályát és néhány életveszélyes változtatást eszközöljön), a másik verzió, hogy ezek tényleg nem a turista utakon mennek és akár ugyanarról a hegyről 3-4 nyom is mehet lefelé, ugyanazt a nevet adni mindnek se lehet, számozós különböztetés meg annyira nem kreatív.
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz varsam #232681 üzenetére
Ínhüvely gyulladás. Túl lett erőltetve, részben az irodai kütyük használata, de a végén az utolsó 2 bringázásom tette be a kaput, utána már úgy fájt és recsegett, hogy egyszerűen nem múlt el hét közben. Most 1 hónapja kényszer pihenőn vagyok, se bringa, se súlyzózás, így maradt a futás. Az mondjuk jól megy, bár heti 5 alkalomtól nem csoda.
Az biztos, hogy az első bringázásom az nem perepen lesz, pumpapálya meg néhány alap skill frissítés után fogok csak újra pályára menni, ne legyek olyan béna, és első alkalmak inkább rázkódás mentesek legyenek. Még 1 hónap pihi elég esélyes.
-
sebgutkopf
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #232696 üzenetére
sok szegmenst a hagyományos eredeti nevén neveztek el, így gondoltam én is így teszek,...
Hát jobb is mint azok amiket itt adnak, mindenki agymenése megnyilvánul egy-egy szegmens elnevezésében."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz szimpláncsak #232695 üzenetére
Én is bírom . Nagyapám anno erdész volt, tőle sok hely eredeti nevét tudom, akkor még se strava sem internet nem volt. Aztán ahogy elkezdtem montizni, stravazni, észrevettem, hogy sok szegmenst a hagyományos eredeti nevén neveztek el, így gondoltam én is így teszek, mert a fiatalabbak sem árt egy kicsit művelődni és elég menő is . Kértem a helyi hegyimentőktől térképeket és azóta ha szegmenst csinálok az alapján nevezem el (ha nem tudom fejből a hely nevét). Mellesleg ha valaki eltéved, vagy elesik is könnyebb segítséget kérnie, ha tudja a hely nevét. Felénk legalábbis a hegyimentők jól ismerik a helyi dombok, ösvények eredeti neveit és ha elmondod a telefonban, hogy mittomén juhdöglővölgyben vagy, tudják, hová kell menni. Kár, hogy nincsenek ezek a nevek rajta valamilyen openstreetmap alapú térképen és nincs applikáció sem. Pedig nem lenne olyan nehéz megcsinálni...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #232693 üzenetére
Ez is Shimi árban van kb. Én lazán kezelem a méretet, mert ha picit nagy, akkor lehet a zoknival variálni, ha tökéletes a méret, akkor nem. Vékony zoknival meg max jobban meghúzom a BOA-t és nem lötyög. Nekem mondjuk a nyári cipőm is nagyobb kb fél számmal, mert 40.5 nem létezik, csak 40, 41.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #232692 üzenetére
nem emlékszem, hozzád szállítanak-e, meg hogy forgalmazzák-e ott, de ilyenem van, és én csak a talpát változtatnám, az szerintem elég béna, nem kapaszkodik a hóban, ha tolni kell.
(jó, ez mondjuk lehet nyomós ellenérv is, a shimiknek, amiket Toobee linkelt, jobbnak tűnik)
[link]
Azt is elviselném, hogy két zokni elférne benne (ugyanakkora kellett, mint a Shimanóból), de ez már egyéni szocprobléma, mondjuk sosem értettem, amikor olyan lazán kezelitek a cipőméretet, hogy két zoknival is jó, akkor igazából túl nagy, és lötyögős, nem? Mindegy, ez más téma, a cipő szerintem ennyi pénzért rendben van.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #232691 üzenetére
Idén tavasszal jóval olcsóbbak voltak ezek, emlékeim szerint főleg a Fizik, NW téli cipők voltak a legjobban leárazva, remélem jövőben is ez lesz. Ha nem, lesz egy évem a következő télig kitalálni melyik 100 eur körüli cipőt húzzam be. Idén remélem még kihúzom a Diadorával, a talpáról leszakadt a gumi recék egy része, de a működést nem befolyásolja. Addig a kínaiak is felébredhetnének
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #232690 üzenetére
Tényleg nincs, én is megnéztem. Sokat ne várj szerintem, az MW7-ből jött új modell, szóval jó áron van a "régi":
Shimano SH-MW7szerk.: későn vettem észre, hogy ebből totál el is kapkodták a készletet, nem is várható, hogy lesz új batch belőle, hisz itt az új.
az új picit combos cédulát kapott:
Shimano SH-MW702Olcsóbban meg ott a Shimano SH-MW501. Ebből még van minden méret.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Kezd szétmenni a Diadorám, ezért szétnéztem Alin, hátha van valami kínai téli cipő, Shimanohoz képest féláron. De kb. semmi nincs ami látszólag nulla fok alatt is működne, találtam egy piaci rést! . Muszáj lesz kivárni a német webshopok tavaszi akcióit.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
andrisbandi
őstag
válasz Hasaggymeg #232675 üzenetére
Átlag prohardveres, pl én
Nagy-nagy, de azért megpróbálom...
Az elvárás
videó TurboA valóság
videó RS[ Szerkesztve ]
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
varsam
őstag
válasz jjeahh #232684 üzenetére
Igen, itt ezek nálunk mind mesterséges pályák, a nevek pedig a helyiek kreativitását dícsérik. Van itt Lollipop, Danger, Kullancs, Lócomb, Karantrail (covid alatt készült) sőt még Soros is . De van ami megtartotta persze az eredeti nevét is, pl Irány-hegy, vagy a Vöröskereszt (Vk).
-
jjeahh
nagyúr
Felétek nincsenek az erdőknek, mezőknek, ösvényeknek hagyományos nevei? Nekem mindíg fura a montis videókban is (pl. BKXC), amikor egy ösvénynek vagy domboldalnak, ami valszeg már az emberek előtt létezett, valami trendi nevet találnak ki, pl. Patkány és Nigger . Mi itt felénk a strava szegmenseket is igyekszünk a hagyományos nevén nevezni, de lehet mi vagyunk földhözragadtak. Pl. egyik helyi dombról térkép részlet:
A szegmensek egyik szokásos körömön:
Mondjuk nem kicsit lenne fura bikeparkban egy trailnak Macskalik, Paphalála, Borjú-kert nevet adni . "Borjú-kerten a 8 méteres ugratón elfogyott az összes rugóutam" . Gondolom a bikepark trailok viszonylag friss ösvények. Az átlagos erdei xc szegmensek elnevezésekor viszont nem ártana ránézni a térképre szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz Hasaggymeg #232665 üzenetére
Hat ez gaz..
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Toobee
veterán
válasz varsam #232681 üzenetére
Igen, ez az 16 mp körül, tehát a Patkány2, de ez már nem így néz ki, gondolom közben építették tovább. A videón természetesen semmit se ad vissza arról, hogy milyen élőben.
Beni videóján is rajta van, köszi a linket! Ezen meg 3:12-nél, jobb is a minőség, frissebb felvétel ezen már rajta vannak a pici ugrók is a kanyar előtt.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz Toobee #232678 üzenetére
Ja, valamelyik patkányon mentetek ahogy látom.
Vagy ez: [link] vagy ez: [link] vagy ez: [link] Elég sok kombó van... Ezek a sziklás/droppos részek kemények, itt még jópáron én sem voltam, pedig mostmár szerintem mennének.sebgutkopf
Veled mi történt? Estél?[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz sebgutkopf #232679 üzenetére
Kevélyen láttam pár éve valakin egy ilyen csukló elmozdulás limitert, esetleg érdemes rákeresned, hátha pár héttel hamarabb tudsz bringázni.
-
sebgutkopf
őstag
válasz Toobee #232678 üzenetére
Az nagyon jó, hogy már tudod és élvezed azt, amikor sűrűn vannak egymás után a fícsörök.
Lassan javul nagyon, de már nem tartom egésznap sínben és a csukló mozgás tartományom is jobb. Szerintem a nehezén túl vagyok, lassan jön a türelem játék, nehogy túl korán üljek vissza és ismét túlterheljem. Azóta tiszta futó bolond lettem.
-
Toobee
veterán
válasz sebgutkopf #232676 üzenetére
Igen, mostanság voltam pár napot normális terepen is, azt sajnálom, hogy nem a Mecsek Enduro előtt. Úgy érzem, kezd visszatérni a bizalom is, szinte mindent megoldanak már ezek a modern bringát. Most is lejöttünk egy olyan részen, amit pár hete tutira messzire elkerülök. Meredek sziklafalon le kellett gurulni majd a végén volt egy viszonylag nagy letörés érkezővel, ott jól felgyorsulsz, jött egy drop, majd egy lyukas ugró, aminek az érkezője után rögtön jött is a kanyar. Ez a kombó iszonyat tetszett nekem (Vasram szerintem tudja melyikre gondolok, hátha van kép vagy videó róla nála).
Hogy halad a felépülésed?
-
sebgutkopf
őstag
válasz kobayashy #232663 üzenetére
Ameddig nincs meg a technikád, addig jobb is, ha nincs hozzá bátorságod. Nem a bátorságon múlik, hanem a tudáson, amit meg a sok tudatos tanulás és gyakorlással lehet megszerezni. Később pedig hozza magával az önbizalmat, ami a gyakorlati sikerélményeken alapul.
A bringa sokat segít és bizonyos méretű akadályokhoz kell a több rugóút, annak megbocsátóbb jellemzői segítenek és ad némi többlet bátorságot, de önmagában nem csodaszer.
Meg kell tanulni bringázni és itt most nem a tekerésre gondolok, hanem: alap testhelyzet (már ezen látszik a különbség ki mennyire tud), elnyelés, sebesség generálás, pumpálás, fékezés, kanyarodás, nyomvonal és csak ezek után jönnek az olyan huncutságok mint drop és ugrálás. Ha egy akadály előtt nem tudod mit kéne csinálni ahhoz, hogy sikerüljön, arra NE menj rá! A majd lesz valahogy az visz a kórházba. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #232673 üzenetére
Jópofa, nagyon technikásnak és erősnek kell lenni, a hirtelen, kirobbanó erő miatt ami egy-egy helyen nélkülözhetetlen a csajoknak szerintem esélyük sincs a fiúkkal szemben. Főleg így lehet nehéz, hogy nincs kitapasztalt nyomvonal, mindenki próbálkozik ahol tud...másik meg, hogy ennyire xar mászásnál már tényleg kellhet az összrugózás ahhoz, hogy hátul megmaradjon végig a tapadás.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Csokicsibesz
tag
válasz Hasaggymeg #232672 üzenetére
Szerintem még sok kell ahhoz, hogy vissza billenjen a piac.
Lehet, hogy alapfelszereltségű bringák tekintetében megindul egy kis konszolidáció, de szerintem a közép-felső termékeknél nem fog.Akinek van mondjuk több mint 1 millája a hobbijára az nem fog fél-1 éven belül csődbe menni és pénzé tenni mindent. Persze lesz nyilván ilyen is, de nem tömegesen.
Akik magasabb hozzáadott értékű munkát végeznek valamelyik multinál azok át fogják vészelni ezt az időszakot. -
andrisbandi
őstag
Youtube - The Impossible Climb
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #232668 üzenetére
Ilyenkor nehéz lenne megtartóztatni magad az önbíráskodástól.😬
#232670varsam...kezd visszabillenni a piac, csökken a kereslet így hátha újra érdeke lesz mindenkinek újra pénzt fektetni a tesztnapokba, portékájukat reklámozni.
Toobee...na azért nem megyek én oda soha! ...és nem ülök e-bikera sem. (viccvót, mind2-n voltam már🤭...én ha jól emléxem valami Reign 2 Tuned-on ültem )[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Toobee
veterán
válasz varsam #232670 üzenetére
Na, most kérdeztem a tapasztalt Kőszegeseket, akikkel mentünk, ezt nem ugrottuk valóban, de a road gapet igen.
A szombati Alpinbike túra nálam vízválasztó volt. Béreltem egy Giant Trance 2-t, mentünk egy HHH-t, azt hiszem pár nap múlva már nálam volt a Speci Enduro A merev XC Cube helyett.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
Szerintem próbálj meg bérelni, esetleg kölcsön kérni pár alkalommal. Próbáld ki először, látni fogod, hogy mennyire jön be mind lefelé mind felfelé. Van akit azonnal magával ragad a fully érzés és fülig ér a szája, másokat hidegen hagy és nem érinti meg őket ennyire.
#232669 6030D Alpinbike-nál én is voltam anno ilyen szombati fully túrákon, azok nagyon jók voltak, illetve ugye még ott volt a Mozgásvilág tesztnap is covid előtt, ahol nagyon sok jó gépet ki tudtál próbálni. Bennem ezen alkalmakkor bizonyosodott be, hogy fully kell nekem.
Kár hogy ezek már nincsenek Ha van rá lehetőség, ki kell menni Ausztriába pl egy wexlre és ott tesztelni.#232661Toobee
Azt a nagyot azért kevesen ugorják, jó eséllyel elhúzol mellette kb 40-el és észre sem veszed hogy ott van. A road gaphez viszont gratu Ha meg tényleg beugrottad, akkor nagy gratu[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Próbálj valamelyik boltban keresni tesztpéldányt, vagy kölcsönözni egyet. Az Alpinbike csinált régen egy napos túrákat, ott lehetett kölcsönözni, de most csak külföldi van, ahogy nézem. Szilvásváradon a Speci kölcsönző esetleg.
És ez a bajom,hogy lehet egy jobb alkalmasabb bringával sem jönne meg a bátorság.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #232667 üzenetére
Robin biciklije
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #232666 üzenetére
A Tolvajkergetők című "sitcom" elég tanulságos a tekintetben, hogy milyen módon viszonyul a rendőrség az ilyen esetekhez. ...ne hagyd sehol őrizetlenül, ha meg mégis muszáj akkor csak közel, valamivel lezárva és ráláss mindvégig...amíg "... hétvégén vette a debreceni piacon..." , lexarva, hogy vannak-e papírjai csak olcsó legyen, addig lesznek ennek a keresletnek kínálatot teremtők is.
Szerk. az jutott eszembe, hogy mivel vannak 10+ éves bringák akik (trehány ) tulajai már a vásárlás után egy hét múlva sem tudták volna felmutatni a vásárlási blokkot, legalább el kell kérni a személyiét, adatait, mert ha lopta, vagy tudja, hogy lopott biztos nem szívesen nyilatkozik pontos kilétéről.🤔[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz Hasaggymeg #232665 üzenetére
Nekem van bikesafe regisztrációm. Szerintem ez sem ér sokat. A bringàknàl az a baj, hogy csak a nagyon hülyék árulják eredeti állapotában a lopott kerékpárt. Akinek van egy kis esze az átcserèlgeti a dolgokat. Üést, kerekeket, stb.-t. Debrecenben járt csoporttàrsam úgy, hogy ellopták a 20-25 éves országúti bringájàt. Nem sokat ért amúgy. Aztán mentünk hazafelé és ott volt lekötve . Telefonon hívta haverjàt, hozta a fémfűrèszt, aztán megérkezett az új tulaja is. Nyilván számonkért minket, hogy mit csinálunk . Kiderült, hogy hétvégén vette a debreceni piacon . Persze csoporttàrsam mutatta a képeket a telefonjában, hogy az övé volt eredetileg.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
zsamiatt
őstag
Nem tudjatok veletlenul pesten hol lehetne a sorozat szamot belegraviroztatni a vazba? A gyari matrica nem sokat er.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
kobayashy
tag
válasz 6030D #232662 üzenetére
köszi srácok a tippeket
Azt hinné az ember,hogy milyen könnyű ez a bringa választás,mert még a helyes irányt is nehéz kitalálni,hogy igazából mire kellene a bringa.
Én igazából a lefeléken szeretnék fejlődni,de a mászásból sem nagyon engednék.Tudom a kettő együtt nehezen megy.Meg ki tudja meddig mernék fejlődni,mert azért mostanában láttam egy-két ugrót hát....se technikám,se bringám,se bátorságom hozzá.És ez a bajom,hogy lehet egy jobb alkalmasabb bringával sem jönne meg a bátorság.Akkor meg minek pl egy fully,inkább már akkor egy jó 11kg-os HT.De ameddig meg nem próbáltam mondjuk egy fully-t,addig nem tudom,hogy kell e nekem.....szóval ördögi kör ez,a bringák ára meg az egekben. -
varsam
őstag
válasz Toobee #232659 üzenetére
Nem, a road gap lejjebb van, még azt sem próbáltam, de azt már lehetne... Ez még feljebb van, lábbal mérve több mint 7 méter a gap: [link] [link] [link]
Amúgy balról lehet kerülni, ott is van egy kis pukli, egy hosszabb egyenes lejtő után.
Hétvégén pont a ban2 végén lévő raklapost ugrottam be most először, az nagy élmény volt[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz Toobee #232655 üzenetére
jáááj.... valami helyi hülye lehetett méghogy a ban2 lassú... 1 helyen került be pár kis bucka, amihez pont tempó kell hogy át tudd ugrani őket (én nem tudom), de simán kerülhető, azon kívül pedig ereszdelahajam az egész pálya. Az egyik leghosszabb és szerintem leggyorsabb pálya, a végére tutire meghalnak a combjaid, hacsak nem állsz meg közben szusszanni (mi szoktunk..)
Nem tudom láttad e ezt az új videót, helyi erő Liza felvezetésében: YT link (ajánlom mindenkinek, 14 éves "kislány" gyönyörű technikával és tempóval...).
1:19-től kezdődik a Ban2, 1:50 körül az említett rész, de szerintem ebből is látszik, hogy ez nem egy lassú pálya... na mind1, legalalább lesz miért visszajönni legközelebb"Külön öröm, hogy mindent sikerült beugrani"
Azt nem mond hogy vk1 közepén lévő 8 méterest is beugrottad, mert akkor le a kalappal...[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Csokicsibesz #232634 üzenetére
esetleg két ötszázezres paripa, darabonként 1 kulacstartóval?
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
andrisbandi
őstag
válasz kobayashy #232651 üzenetére
A bolhán sikerült eladni a régi bicómat.
Szerintem az idősebbek közül használják még.marketplace
Úgy hallani ez a pörgős. Vannak tematikus csoportok, talán tud valaki olyat ajánlani...░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Toobee
veterán
válasz varsam #232654 üzenetére
Csak egy gyors szabis nap volt, már újra az irodában vagyok és dolgozom
Volt helyi srác kint, mondta, hogy a Niggerbe kerültek be dolgok, ami miatt lassú lett, úgyhogy azt kihagytuk. A többiek voltak ezeken a pályákon is, amiket írtál Írottkőn, de most az idő rövidsége miatt ezek kimaradtak, így is majdnem 2000 szint lett. 15.30-kor már indultunk is haza.Igen, azért mentünk, mert a srácok voltak szombaton is és mondták, hogy patent minden. Straván látod melyikeken mentünk, ez a sorrend kedvességi fokban:
VK1
Danger (vagy valami hasonló néven fut, straván Vörös pálya)
Patkány1Én nagyon ajánlom mindenkinek, itt simán el lehet lenni 2-3 napot is.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz Toobee #232649 üzenetére
Nofene itt vagytok? Meddig maradsz?
Látom nyomtatok VK1-et (g-stone nevet sose hallottam ) Irányhegyet meg patkányt is. Mind nagyon jók. Sihaz felett még nagyon sok van, próbáljátok mind.
Én hétvégén voltam fent, szombaton nagy csapatos pálya takarítás volt, most minden levél mentes kb, szárazak a pályák, hibátlanok.
Ajánlom még Vk1 mellett a Ban2, kevésbé pc néven "N|gger" nevű pályát, nekem az az egyik kedvencem. Ez vk felső harmadában megy el egyenese (vk jobbra le). Illetve ha tudtok menjetek fel Írottkőre is, onnan először "unicum", majd "lócomb" aztán "borha bal" pályák. Trailforkson fent vannak. -
szimpláncsak
tag
válasz fulton #232652 üzenetére
Jogos kérdés . Tavaly még csak kamàslival tekertem télen, szóval a legtöbb amit kint tekertem az 2- 2,5 óra volt. De rám általànossàgban igaz, hogy sokkal hamarabb kezd el fázni a lábfejem,mint a kezem. A tegnapi 1-2 fokban is ali-s 5dolláros átmeneti kesztyű volt rajtam.
-
fulton
addikt
válasz szimpláncsak #232644 üzenetére
Köszi. A -5 ben sem fázott a kezed, mekkora folyamatos kinti időtartamra kell érteni?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #232640 üzenetére
Nem tudom... meg kellene fúrni a felső csövet.
jjeahh... mesés Erdély. 🤩
kobayashy...néhány ismertebb van az összefoglalóban is.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Toobee #232612 üzenetére
Shimano AM9 cipő és Shimano PD ME700 remek páros, hibátlan volt, kellett volna vennem már korábban is. Kőszeg is patent, ajánlom mindenkinek, aki szeret lejtőzni. Mászás aszfalton, simán 2/3-ának érzed, mint mondjuk janihegy és környéke nehéz mászások terepen. Picit több szint lett, az első 80 méter mászás hiányzik belőle.
Kezd visszajönni az önbizalmam is, úgyhogy most nagyon szépen muzsikált az Izzo. Ugyan szinte mindig kimozogta a teljes útját, de sehol nem éreztem azt, hogy a 130/130 kevés lenne. Az első körök után fújtam 5 psi-t előre, 10-et hátra (már az ajánlott érték felett vagyok), úgy sokkal jobb volt. Kívánja a tempót és akkor jó a feszesebb felfüggesztés. Külön öröm, hogy mindent sikerült beugrani, ahol jártunk, G-Stone Flow Trail néven fut a kedvencem, ami azt hiszem a vörös kereszt. -
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #232628 üzenetére
Nekem még G01s volt alapból a féktesthez, meg vagyok elégedve vele. De ha elkopik valószínűleg én is G05s-t veszek, vagy Ashima betétet.
Csokicsibesz: +1 a Canyonra.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Úgyis nagy Triban fan lettél... RR 900 S Gx axs + alu kerék?
Halkan jegyzem meg, hogy 1 milláért olyan használtak vannak...Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
fulton
addikt
A tekerés közben ha a kisebb keresztmetszet a combom térd feletti rész, értem ezalatt hogy a pulzust nem bírom feltolni mert a lábammal nem bírok tekerni olyan mintha izomlázam lenne. ugyanezt érzem pl ha állva hátra hajtom a lábam és elkezdem húzni a fenekem hez. Lényegében túl van terhelve? Ha csak járok nem érzem
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz Hasaggymeg #232639 üzenetére
Felszerelhető vajon nemcanyonra is?
https://www.canyon.com/en-bo/search/?lang=en_BO&q=IPU+Kit
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csokicsibesz #232637 üzenetére
Ha ugyanabban az árban vannak, akkor egy szavazat innen a Canyonra...színektől mondjuk eltekintve (olyan Kawasaki zöldet csak akkor vennék ha...nem is tudom ) a jobb kerékszett egyértelműen elbillenti a mérleg nyelvét javára, továbbá drágább telókkal, kissé jobb váltókarral, féktárcsákkal, sorral és főleg hajtóművel szerelik, még ha a váltója eggyel gyengébb is...és egy olyan impákt proteksön junitot is elfogadnék a vázamra ragasztott, ütközés helyét védeni hivatott matricák helyett.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Nekem bringás haverom pont most vesz Luxot, ugyanezt a CF6-ot. Sztem rohadt jó gép, nekem ennyi keretem nincs rá sajnos.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
andrisbandi
őstag
-
RexpecT
addikt
A Lux keró linkje nem működik.
-
Csokicsibesz
tag
Már egy ideje kattogok rajta, hogy váltsak-e fullyra vagy sem.
A Meridát még 2018-ban vettem, minden lényeges alkatrész már cserélve lett rajta (fék, villa, kerékszett stb.). Szerintem ezt a bringát már nem éri meg fejleszteni.
Ezen kívül egyébként az ég világon semmi baja nincs a gépnek, szeretek vele menni, jól is megy, csak eszi az agyamat a vegyél új bringát érzés.
Viszont a cserélt alkatrészek mind tök jók, szívesen megtartanám őket más bringán is.
De vázat cserélni kb. lehetetlen. Normális áron nincsenek váz szettek (1 millió HUF körül vannak a vázszettek --> így szerintem teljesen értelmetlen venni).
Vehetnék Trifoxot (potom 1k EUR/dollárért), de akkor még vehetem hozzá a tagot, a csapágyakat, kormányt, üléscsövet stb. stb. A nap végén még mindig csak egy kinai vázam van, ráadásul 1 kulacsat fogad csak.
Nekem fontos lenne, hogy kettő férjen be és 1 forgáspontos legyen, tehát hátsó háromszögön ne legyen forgáspont.A nap végén a használt alkatrészekkel is kb. annyit kéne ráköltenem, mintha vennék egy teljesen új bringát és nem kéne legóznom meg próbálgatnom semmit.
Az új Lux magyar szállítási címmel megvan 3700 EUR-ból (Német v Osztrák címmel 3500-ból) Tud 2 kulcsot fogadni, az én elvárásaimnak kb. meg is felel így.
Összehasonlítva a Merida 96-el szerintem jobb ár-érték arányban van.
Van bármi amit nem vettem figyelembe, bármilyen másik gyártónak esetleg valami modelje ami megfelel a fenti igényeknek és hasonló v jobb árban van?
-
ZolkoW
őstag
válasz Lacerta #232630 üzenetére
igen, TIR van, de úgy emlékszem, a 3-astól jött a két verzió (mindegy amúgy a téma szempontjából). szerelni kurvajó, jobb, mint a keskenyebb, hotspotosabb XTAR, ráadásul a Skilhunt természetes fehér (mai szemmel inkább sárgásnak mondanám), jobban szeretem már a hidegfehéret szabadban.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz itouchfan #232620 üzenetére
ha tiagra, akkor szerintem nem kell... vagyis... ja, 11-től szélesebbek az országúti sorok, ugye?
nekem montis 11-es sorhoz kellett, de a 2 db 1mm-essel is jól kiadta, nem kellett állítanom a váltón.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-
Lacerta
aktív tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #232625 üzenetére
Korábban írtam, hogy egy alkalommal a román határig utaztunk egy zivatarral, vagyis szinte 250km-t mentünk ismétlődő felhőszakadásban mely után úgy feláztak a gyantás Shimi betétjeim, hogy azt hittem megszennyeztem őket...aztán rájöttem, hogy mind2t aligha, így fékezgettem az erdélyi hegyekben egy jó párat és helyrejöttek.
jjeahh...minap vettem 2 pár ilyent a decaból (fémes létére hasonlónak éreztem a Shimi gyantáshoz, és jó az ára is), közben meg a G05S-RX-et használom, melyet szintén jónak találok.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #232625 üzenetére
Az Ashima gyantás nálam is ezt csinálta, a Miles Racing félfémes mosás után, esőben, alkohollal pucolás után is harap. Cserébe kissé fényesedik, mint a Shimano gyantás és valami fura fekete nyomot hagy a tárcsán. A télen jó lesz nekem, mert vizesen sem hangoskodik sokáig, tavasszal visszateszem az Ashimát.
-
MPowerPH
félisten
válasz stickermajom #232623 üzenetére
Esoben sem jobb... Sot, en most a tarcsakat a mosas utan direktben lepucoltam alkohollal, es eltunt a fekero.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #232615 üzenetére
#232623stickermajom...a gyantáson is érződik 1-2 fékezésig, hogy mosogatószerrel volt mosva. (Pur, Jar stb.)
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #232611 üzenetére
Mosás után mindig izgi az első pár kanyar a hideg fémes betétekkel.
-
Ringman
nagyúr
válasz itouchfan #232620 üzenetére
1.85 mm a hezagolo, kb 3-400 forintért vettem tavaly egyet bicikliboltban
Shimano gyari kód Y4T724000
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
itouchfan
senior tag
válasz itouchfan #232595 üzenetére
Kérdeznék is akkor a Suito-T görgővel kapcsolatban:
Ugye elvileg 11 sebességes szabadonfutó van a görgőn. Nekem a bringán ami van, az egy 10 sebességes Tiagra kazetta. Ha jól értem, kell a kazetta mögé, tehát "belülre" egy spacer. De a kérdésem, hogy milyen vastagságú? Illetve láttam olyan youtube videót is, ahol azt mondja az ember, hogy ő két spacerrel használja a 10 sebességes kazettát. Ti hogy raktátok össze?
Illetve, a váltót is ilyenkor kell állítani, finomhangolni utána vagy az rendben lesz ugyanúgy?(Ha benne van a kis user manual füzetben akkor sorry, nem tudtam még megnézni)
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
jjeahh
nagyúr
Srácok! Vennék valami olcsó tubeless ready gumit télre xc-re, ami picit agresszívebb, hogy hóban is tapadjon. Mivel télen a KOM vadászás nem fontos, inkább a biztonságérzet a lényeg és hogy edzésben maradjak, a súly nem érdekel. Eddig 2.25" Nobby Nic gumikat használtam decembertől áprilisig, de most agyalok, hogy kipróbálnám a Trail King-et. Valaki próbálta már hóban, vagy télen hidegben sárban mindkettőt? Vajon tapad olyan jól, mint a Nobby? Jelenleg Forekaster van elöl, hátul Rekon, de ezek inkább nyári laza körülményekre valók, valamiért hidegben az anyagkeverékük nem működik, brutálisan csúsznak télen. Szal Trail King vs Nobby Nic téli vélemény érdekelne pro-kontra.
-
ZolkoW
őstag
válasz bardi #232605 üzenetére
Nekem H02 van, próbáltam biciklizéshez is annó, de hiába a 7-800 (?)valós lumen, lóf*szt sem látni vele, de azt legalább egyenletesen, mert szépen terít
Oké, nullánál több, de teljesen alkalmatlannak tartom ilyen felhasználásra, és ott az XTAR, ami egyszerűen csak más vetítési képet ad, és azonos fényerő mellett jó kiegészítő sisakra.
Ez is 100 grammnál nehezebb akksival, de ha nem húzza el a fejet, engem nem zavar.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Lacerta
aktív tag
válasz bardi #232605 üzenetére
Hát, én Skilhuntot használok. H04F RC.
Pánton hordom magammal, de a sisakra is van dedikált tartója.
A sisakos tartó pedig univerzális, ha még több/hosszabb fény kell, akkor viszem a Skilhunt M300-at.Ami a vadászokat illeti, én úgy tudom, törvény szerint le kell zárni a területet, minden egyes bevezető úton jól láthatóan jelezni kell, hogy nem menj oda b*zmeg.
Innentől fogva nincs olyan, baleset, meg véletlen, csak olyan, hogy mulasztás meg veszélyeztetés.
Tudom, a fejfádra nem írják fel. -
Fall-N
veterán
válasz 6030D #232615 üzenetére
Nem minden telefonnál fordul elő, azaz nem mindegyik típusnál. Típuson belül is van szórás. Nekem ez a negyedik Xiaomi telefon (pontosabban Poco X3 Pro), de semmi baja nem volt egyiknek sem. Sokat lehet kalibrálni szerviz menüből, így nem megoldhatatlan a dolog. Ha mégis olyat kap az ember, ami hibás, akkor ott a garancia (vagy x napon belül teljes csere).
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #232591 üzenetére
Nagyon nézz utána, hogy milyen hibái vannak, és higgy az internetnek, mert becopod, mint én. Nekem a közelségérzékelő bugos, gyakorlatilag hibátlan a telefon, csak telefonálásra nem alkalmas. Illetve nem mindig....
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Fall-N
veterán
Igen, tárcsánál kevésbé érezni. Nekem szerencsére nem hangos vizesen sem. Viszont az szeretem, hogy az első Ashima tárcsa zümmög, ha sokat fékezek és kicsit melegszik. Egyáltalán nem idegesítő módon. Hayes tárcsa hasonló módon "zenél".
Viszont hiába ér előbb oda az első fele a betétnek, ha vizes vagy párás a felni, akkor visítani fog, méghozzá a V-fék betétjének anyaga miatt (gumis műanyag, esetleg egy próba a KLS két komponensű betétje). Normális minőségű betétnél nem fontos ezt a trükköt alkalmazni, mert halk lesz. Én csak simán rászorítom a V-fék pofáit és úgy rögzítem a betétet, meg a bowdent. Semmi hangja nem szokott lenni, az alap fékezési surlódáson kívül. Szóval alap, hogy normális minőségű legyen a betét. Tárcsafék is tud visítani ha szar a tárcsa és a fékbetét párosa. Általában ott is a betét cseréje megoldja. Viszont mivel más anyagból van a betét, így nem visít vizesen sem. (Mondjuk a tárcsa sem alu ötvözet, mint a felni, hanem rozsdamentes acél.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Toobee
veterán
FOX volt, azt nagyon nem ajánlom.
Endura cuccokat maximálisan ajánlom, szart még nem láttam tőlük. Tegnap jött meg egyébként a Shimano AM9 cipő és Shimano PD ME700 páros. A Mecsek kör ébresztett rá, hogy a normál SPD+karbontalpas cipő kombó nem annyira volt jó lejtőzni, úgyhogy ha megyünk ilyen helyre, akkor átcserélem. Már úton vagyunk Kőszegre, remélem, használható időnk lesz. Most épp esik[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz cousin333 #232610 üzenetére
Itt volt valaki (talán Toobee) aki nem esett hanyatt az Endura kesztyűtől, sőt visszeküldte húzzák a faxukra.
#232603Fall-N...a víz egyiknek sem barátja, a tárcsának is rontja kissé 6ékonyságát és hangossá is teszi, teheti...persze egyik sem annyira mint a felninél.
-
cousin333
addikt
válasz fulton #232596 üzenetére
Ez az Endura ránézésre annyit tud, mint a tied (hőmérsékletre). Érdemes lehet referenciaként megnézni a Castelli termékeket, azokhoz odaírják a konkrét hőmérsékleti tartományt is, - szerintem elég pontosan - nem csak azt, hogy "téli" (hol, a svédeknél, vagy a Szaharában?). 0 fok környékére szerintük az Espresso GT való, az meg ránézésre is komolyabb/vastagabb. Felhívnám a figyelmet a rajta lévő cipzárra: nagyon hasznos találmány, mert kellően szoros marad, ugyanakkor könnyen fel lehet venni. Általában nem is az elsőt nehéz, hanem a másodikat, amikor az első már a kezeden van...
"We spared no expense"
-
fulton
addikt
válasz Atti777 #232600 üzenetére
nem csak ebben a párás időben csinálja, hanem napsütés száraz időben 15 fokban is.
sztem a hátsó is adná ha a pára az ok.#232604andrisbandi: nem hiszem, mikor felraktam semmi hangja nem volt jódarabig, olyan csendes volt mint a hátsó. ugyan úgy takarítottam mint most, nincs változás. nincs minden út után letakarítva a felni.
#232599Jester01: itt mire gondolsz pontosan? szépen felfekszik a felnire am.
[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
válasz ZolkoW #232589 üzenetére
Amikor vettem, a skilhunt lámpák olyan 50-100%-kal drágábbak voltak, de azok voltak még tervben. Így, hogy írod, van benne valami, hogy ha picit keskenyebb lenne a fénycsóva, akkor erősebbnek tűnne adott területen, ki kéne próbálni több lámpát ehhez.
Lacerta: Szimplán érdekel mit javasolnál Mondjuk nagyobb értelmes körökre szerintem idén se fogok menni a rinyáló vadászok miatt. Veszélyes, meg elszalad a vad, hát faszom, 30 év alatt megtanulhattál volna mozgó célpontra lőni. Persze engem le tudna szedni a bicikliről 100 méterről, amikor megyek 40-nel, balesetnek meg véletlennek titulálva.
'92 Honda VFR 750
-
itouchfan
senior tag
válasz Hasaggymeg #232591 üzenetére
Volt kitől tanulni itt a topikban azt hiszem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Babyliss AirStyle meleglevegős hajformázó szett új6hó jótállás!
- DIVA Kerámia hajkefe új 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest