Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
xandrush0831
üzenetére
Igen, itt az idő tényező nagyon nyomja a vállakat. Volt az az eset, ahol a fly-by-wire rendszer hibája miatt a yoke fordítva működött. A gép tolta le az orrát, a pilóták pedig vadul húzták hátra a yoke-ot, értelemszerűen mindenki ezt tette volna. Szegények le is zuhantak 200+ utassal, pedig "csak" annyit kellett volna tenni, hogy előre tolják a kart, mert amúgy a gépnek nem volt más baja. Így viszont sajno földbe álltak, de kinek jutna eszébe fordítva használni a kormányszervet, miközben zuhan? Nincs idő ilyeneket átgondolni.
-
xandrush0831
aktív tag
Nehéz dolgok ezek. NGC-n van egy ilyen sorozat. Nem a Légikatasztrófák, hanem egy másik, de nem ugrik be a címe. Ott mindig próbálják sim-ben (X-Plane) megoldani a problémát a valódi esetekből. Hát, ritkán sikerül elsőre, pedig ők előre tudják hogy gond lesz... Valami überbrutál pilóta szokta próbálni, meg egy műrepülő csajszi. 1-2 gépet földhöz vágnak, mire rájönnek mit kéne csinálni.
-
Vesa
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
És hogy sikerült?
Nekem az "Air Transat 236" okozott kihívást, ahol a transzatlanti járaton elfolyt az üzemanyag az óceán felett, leállt az összes hajtómű, és 65nm-et kell utazóról lejönni siklórepülésben az Azori szigetekig egy A330-al. Értelemszerűen nincs mód átstartolásra. Elsőre le kell tudni tenni pont a kifutó elejére azt a dögöt. -
Vesa
veterán
Kár, hogy nincs olyan addon, amivel szimulálni lehetne szegény UPS gép esetét. Olyat egyik se tud, hogy leesik egy hajtómű a szárnyról. Nem tudom melyik cégnek van MD11-es gépe, (PMDG-nek gondolom nincs), és akinek van, annak tud-e a szoftvere leaglább annyit, hogy lekapcsolja az egyik hajtóművet, miközben a szárnyon keletkezett tűzön átfutó rendszereknél is hibát szimulál.
Bár ahogy egyre több videót nézek erről az esetről, valószínűleg semmi értelme nem lenne próbálkozni, mert ez tipikusan az az eset, ami a legrosszabbkor történik és gyakorlatilag kivédhetetlen.
-
sheep
addikt
Azon az oldalon is egy hónap múlva lesz készleten. Az enyém már Németországban van, sztem köv héten megjön.
Amúgy repülős vonalon sztem simán jó lesz a kisebb ffb is, itt az újabb gépek mind fbw és ott nincs erőhatás, a kisebbeknél meg eleve nincs akkora erő hogy kitépje a kezedből.
Emléxem hogy régen volt több ffb-s joyom is és sokkal gyengébbek voltak de nagyon élveztem (MS Sidewinder pl).
Az autószimeknék közvetlen kapcsolat van az út és a kormány között szóval ott biztos van értelme a nagyobb nyomatékú ffb-nek, pl. egy F1 versenyen a több g-s kanyarban.
(anno toldót a warthoghoz is én egy esztergályossal csináltattam, simán elvittem neki a joyt hogy mire van szükségem és készített egyet. A Moza meg pont kompatibilis a warthoggal). -
ha jól emlékszem ez az oldal volt, itt még 1 van készleten

Az erejével szerintem nincs gond, főleg az én szintemen (főleg F1 2024 és egy kis Dakar), inkább a finomabb részletek átadása. Főleg mondjuk hosszabb, néhány órás játék közben (pedig még hűtöttem is). Nagyobb bázisok nagyobb tartalékkal rendelkeznek, az "erő mellé jut lehetőség az út széli kavicsoknak is"
Mondjuk ez nem tudom, hogy repülős vonalon mennyire lehet valid, főleg a modern gépek esetében amik fly-by-wire..
De valahogy jobban vonz az AB9-es alap egy extenderrel arra rá a markolat. Mondjuk a toldóval is az a baj, hogy 40E-ért kapod a hosszabb utat / és persze a Z tengelyt, de akkor már inkább pedál. Jó lenne csak egy sima toldó, de hát ez van, majd talán csinál valaki hozzá.
A fő bajom, hogy nem tudom mennyit, mennyire használnám a szettet. Amúgy nagy repülés kedvelő vagyok, de mi mi van ha így PC-n nem jön át, aztán ott van az asztalra csavarozva 3-400K...
Mondjuk ez egy jó ár lenne az AB9-es szettért. -
bunnyhu
senior tag
Újabb kedvesség az FS2024-től. Challange legue, felküzöttem magam a goldig 3 hét alatt. Aszongya az infó, hogy bronz-gold : nincs inaktivitás penality, afelett visszaléptet 1-2 hét után goldra. No mi történt? Igen, a gold-ról visszavágott a bronz ligába, mert múlt héten (1 hét kihagyás!) nem csináltam, tehát 1 hét kihagyás 2 szint hátraléptetés onnan, ahonnan nem is lehet visszabukni.
-
bunnyhu
senior tag
Szimulátor de játék, ne feledjük. De egyébként szerintem a profi szimulátorokban se arról szól a kiképzés, hogy 11 órán keresztül ülnek és nézik a robotpilótát, hanem a kritikus részeket gyakorolják. Persze van akinek ez a perverziója hogy IRL lerepüli, nem kérdés - de szerintem ők azok, akik ennek az egyébként is rétegjátéknak egy további nagyon szűk rétegét képviselik.
Az FS karrier módban engem pl az zavar, hogy miért bünteti a játék azt, aki csak élvezni akarja, ám ha átskippeled a 3 órás repülésből 2.5 órás robotpilóta nézegetést (amit be se kell állítanod csak átvenni a játék generáltat) akkor kb az 10%-át kapod a creditnek (az XP-t nem tudom mennyit csökken). Miközben ha átváltasz másik ablakba filmet nézni akkor megkapod a 100%. Szerintem ez aránytalan, számomra valahol a 10% credit vesztés lenne a reális, XP-ben hasonló cruise skippelésért.
Persze lehet mondani, hogy hagyd a karriert, csak repkedj. De az meg jó benne, hogy van valami cél, mint egy játékban. Egy open worldben is lehet csak császkálni és nézni a tájat, mégis inkább küldetéseket csinál az ember és mellette nézelődik. -
Vesa
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Remélem addig nem jutnak el, hogy csajokkal tologattatják a catering konténert a 2db utas között, és eljátszák azt is, hogy rendelnek kaját/piát.
-
Vesa
veterán
válasz
HantekDSO
üzenetére
Szimulátor, tehát azok csinálják, akik minél jobban bele akarják élni magukat egy igazi pilóta szerepébe. Nekem volt olyan szimes ismerősöm, aki még be is öltözött, rendesen felvette a kapitányi szerkót és képs volt végigülni egy transzatlanti járatot.
Ennél már csak az a durvább, amikor olyan home cockpit van, ahol egy 2/4 üléses utaskabin is meg van csinálva, éa "utasokat" (haverokat) is beültetnek. Ők tényleg mit csinálnak ott akár egy rövid LHBP-LOWW úton is, azon kívül, hogy néznek ki az ablakon? Még motion szimulátorban is unalmas lenne, statikusban pedig végképp az. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Tessék?
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Én sem értem azokat, akik 33.000 láb magasságban, bekapcsolt robottal órákat repülnek az óceán felett... Látvány = nulla, feladatok = nulla. De mindenkinek más a perverziója!

-
energomatt
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Csak így tovább., továbbra is csak az én stílusommal lesz probléma.
-
Vesa
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Gyere át a Joystick topikba, és megbeszéljük.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Free-ben én csak nézelődni, kirándulni szoktam, szóval ha bebugzik se érdekel annyira. És igen, engem is pont a hosszú utaknál baxx szét az ideg, viszont ha meg pénzt akarsz keresni kénytelen van hosszúra menni. Mondjuk azt se értem, hogy egy játékban miért büntet ennyire azért, mert nem akarod órákat nézni a monitort a semmivel, miért bukod kb a 80%-át a bevételnek ha skippeled az unalmas részt.
Amivel még pénzt lehet keresni (freelancerként) a rescue, viszont abból egyrészt kevés van másrészt meg vicc területekre küld, olyan felületekre ahol repülő tuti nem száll le, és amikor már 3x fut neki az ember a le vagy felszállásra, hát elmegy a kedve picit.
Állítólag még a tűzoltás ami jól hoz, ott a YT videó szerint kicsi a büntetés mértéke a skippelgetésért, csak most épp egyet se látok. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
Az a baj, hogy free flightban is mindig kitalál valami újat, amivel tönkrevágja az egész addigi repülést.
Nem is értem, hogy hogyan bírják azok akik 10-12 órás útvonalakat repülnek le. Én egy BP-Frankfurtot a végén elrontó bug miatt is legszívesebben letépném a Hotasról a sticket, és igazságot szolgáltatnék vele a fejlesztői irodában, síkosítás nélkül...
-
bunnyhu
senior tag
Na én most untam meg, miután az egyik repülésem nem akart végetérni mert nem váltott át a leszállási scriptre és ott ragadt hogy repüljek a célhoz miközben már le is szálltam (kb 1.5 óra után) mentem egy másikat ahol egy teljesen kilebegtetett lassú leszállásra crasht írt majd utána úgy adta oda a gépet, hogy a gázkar nem reagált 500lábon szóval 3mp után becsapódás úgy döntöttem, hogy ennyit a karrier módról.
Marad a free flight, én több órát nem baxok el, hogy aztán a végén derüljön ki, hogy bebugzott egy a fos. -
HantekDSO
aktív tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
+1 az X56 mellett!
(De nem használtan - amiben mechanika van, azt lutri használtan megvenni...) -
sheep
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Mindenképp az új / 150e ft-os kategória kell, és yoke -vagy lehet joystick is?
Mert ha lehet olcsóbb joy is én elgondolkodnék egy Logi X56-on:
[link]
Ez kb. mindenre jó, a yoke viszont csak nagy gépekhez. -
FireFox1996
addikt
MS Flight Simulátor 2024-hez keresek joystick kontrollert PC-n lesz használva, egyelőre csak ezeket találtam, amik jónak tűnnek:
Turtle Beach VelocityOne, 123e ft
Thrustmaster TCA Yoke Pack Boeing Edition meg 163e ftKérdésem: Ilyen 150e ft-os árkategóriában van-e jobb? Ha fenti 2 jó, akkor melyiket érdemes megvenni?
Mellékkérdés: Van olyan, ami a PS5-ön is használható, akár autóversenyzésre is? (nincs xboxom, és nem tervezem emgvenni) -
macy
addikt
Ha a térképet előhívjátok az mutatja az időt, az alapján vissza lehet állítani normál sebességre a repülést.
-
csaba951
veterán
válasz
bunnyhu
üzenetére
Free Flight-ban van rá megoldás. Tedd fel a flightsim-ről a SIM RATE SELECTOR-t. Pont azt és úgy csinálja amit és ahogy szeretnéd. (Most látom, hogy a SU3-al ezt is kinyírták.
)Sajnos ez nem oldja meg a problémádat, mert a Community addon-ok nem töltődnek be Career módban.
Jobb híján csináld azt, hogy az idő gyorsításnak és lassításnak külön-külön beállítasz billentyű kombinációt és menet közben számolod, hogy hányszor nyomtad meg a gyorsítást. Ugyanannyiszor kell majd megnyomnod a lassítást. Igen, ez így nagyon fapados, de nincs más megoldás.Gyorsítást maximum 4x módig használd, mert fölötte elromlik tőle a gép. Jönnek azok az anomáliák, amiket írtál. Ez ilyen, ismert "hiba", már az FS2020-ban is ilyen volt. Ha eddig nem javították, ezután sem fogják.
-
bunnyhu
senior tag
FS2024-ben használja valaki a szimuláció gyorsítást?
Egyrészt olyan, mintha meghülyülne tőle random dolog, most pl. teherrepülésnél utazó magasságon elszállt a hajtómű előtte csomó ideig jól működött, majd leszállás után nem volt szerintem orrfutó kormányzás, ezek így nem szoktak megtörténni normál repülésnél.
A másik meg, hogy tényleg nem lehet kiíratni a szim. sebességet vagy normálra állítani? Mert se azt nem látom épp hányszoros se nem tudom biztosan normálra rakni, pedig az ilyen 2 órás teherrepüléseket biztos nem fogom végig seggelni 50e creditért. Ha meg ugrok a landoláshoz lófa**t se fizet. -
Vesa
veterán
Igen, van hozzá egy gyári progi, elég fapad, de plug&play. USB-s, csak be kell dugni és kész. Én leszedtem hozzá egy 737-800 profilt, azt kell betölteni és már megy is a PMDG-vel. Tökéletesen működik minden, és nincs lag sem a monitoron látottakhoz képest. Meglepően jó minőség. Viszont nem sok gépet támogat még. A PMDG-ket mindet, és talán az iFly-t, de nem tudom pontosan. Még az EFIS panelt várom, de abból szerintem 2026 lesz.
-
sheep
addikt
Rendeltem egy MOZA AB6 Force Feedback Base + MHG Stick kombót, már régóta szemezek az ffb-el de eddig nagyon drágák voltak. Ebben a csomagvan van ffb base+joy+asztali tartó, és így együtt ~190e volt. Nem olcsó de ha azt veszem a Warthog stick+Virpil base sem olcsóbb. Heliknél kiváncsi leszek a trimre, írok majd róla ha leteszteltem.
-
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Vettünk egy Saitek pro flight yoke repülő botkormányt rudder pedállal, rádió panellel, multi panellel, switch panellel
Sajnos cd nem volt hozzá, és a saitek oldalán nem működik a letöltés.
Tudtok letöltési helyet a driverhez?
A flight simulator x-el úgy látom működik.
Nehéz beállítani?
Köszönöm -
cintula187
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Bocsáss meg energomatt kolléga,de néha tényleg bicskanyitogató a stílusod.
-
Vesa
veterán
Az áprilisban megrendelt WinWing cuccok most érkeztek meg. Nem kapkodták el, finoman szólva. Minőség egészen jó, rosszabbat vártam.
-
Vesa
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Ez egy fórum, remélem tisztában vagy vele mit jelent a fogalom! Azt írok és oda, amit és ahova akarok, amíg az nem ütközik szabályzatba! Ha neked valami nem tetszik, ajánlom az egérgörgő használatát!
-
bunnyhu
senior tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Én is próbáltam módosítani, teljesen meghülyül tőle.
-
xandrush0831
aktív tag
Megközelítés közben módosított útvonal miatt kifagyott az egész A330. A repülő repült, csak a cockpit kijelzői fagytak le. Nem baj, dolgoznak nagy erőkkel a PS5 verzión az a lényeg.
-
Vesa
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Senki nem reklamált, ez egy vélemény.
-
bunnyhu
senior tag
Banneres küldetést csinált már valaki? Elrepülök vele az első pontra, aszongya ok, most repüljünk át a következő pontra 600 lábon ... de a következő pontot nem mutatja, próbálom követni a térképen de egy zagyvaság az egész repülési útvonal, mindegy lerepülöm de soha nem állítódik zöldre a checklistában, hogy elértem bármi pontot is. Úgyhogy mielőtt megint negatív reput kapok inkább megszakítottam, csak qrva idegesítő hogy repültem fél órát a semmiért.
-
xandrush0831
aktív tag
SimBrief Gets Updated Real-World Routes Across Europe
[link] -
bunnyhu
senior tag
Váltottam én is a 2020-ról a 24-re, végre olyan szinten van, hogy igazából csak picit bosszantó
Sajnos a grafikai bugok továbbra is előjönnek de már ritkásan, cserébe tényleg lényegesen szebb a VFR repülés benne, úgyhogy lenyelem.
Elővettem a karrier módot is, itt azért vannak még pótlandók erősen, pl. számomra néha nagyon hiányos az eligazítás. Mondjuk ernyősöknél aszongya érjem el a kiugrási pontot, oké baszki de milyen magassággal, azt azért nem ártana megadni mert egy Cessna nem fog hipp-hopp felteleportálni 10000 lábra amikor az ugrási pont előtt végre benyögi azt a "kicsit" fontos infót is. Aztán aszongya 20km-re az ugrástól, hogy jelentsem be a 2 perces ugrást. Majd miután nem jelentem be akkor (hiszen még vagy 10 perc repülés) lebaxx, hogy hol a biztonság, elhalasztottam a bejelentést.
Rendszeresen átlépem a gurulón a sebességet miközben a műszer meg se mozdul tehát fingom nincs mennyivel is megyek valójában.
Néha képtelenség felismerni a pályát annyira semmi jelölés nincs sokszor a füves, földesnél viszont rögtön anyázik ha nem ott megyek ahol kéne szerinte.
Néha olyan göröngyös gurulóutak vannak, amire nemhogy repülővel de még terepjáróval se menne az ember rá.
Néha bebugol, az IFR vizsga végén pl kb fél másodperccel később nyomtam entert (VR-ben qrva nehéz megtalálni vakon) erre beleragadt a rádiózásban, újra kellett kezdeni.
Időnként teljesen szarul helyez el a fülkében, többnyire rátolva a műszerfalra de volt hogy oldal irányba is elcsúszva volt a center pont.
Szóval vannak gondok de összességében már van olyan szinten, hogy a 20-ast tényleg lehet nyugdíjazni. És VR-ben is teljesen smooth lett az élmény ami nagy előny.Végül egy kérdés: A rádiózás enterezés milyen néven fut a beállításokban? Ráraknám valami joy gombra.
-
Vesa
veterán
válasz
HantekDSO
üzenetére
Az MS nekem sem hiányozna.. az egyetlen ami hiányozna, az a photoreal satfotós 3D tájgenerálás. Amit pl. az X-plane és a Prepar 3D se tud. Nem véletlenül kérdeztem pár hete, hogy local HDD-ről működne-e az MS2020, mert komolyan lerántanám a bolygót, vagy legalább a nagyobb országokat/városokat, de erre nem sok esély van. Talán majd valami modder megoldja egyszer.
-
HantekDSO
aktív tag
"Én is attól tartok, nehogy kilőjék a szervereket egyszer."
Sajnos nagyon valószínű, hogy ez fog történni, vagy pedig maradnak a szerverek és forgalom után akarnak majd újabb és újabb milliárdokat összeharácsolni! A felhőről csak annyit: Kb. olyan, mintha a lakásom bejárati ajtaja mellé odaakasztanám a kulcsot is... De hál' Istennek, van (és lesz) élet az MS nélkül is!
-
energomatt
őstag
Mindezt a 0 információk alapján? Pl. nekem 5800X3D van és 40%-os a kihasználtsága, bőven elég. De 2D-ben használom és nem az FPS-t hajszolom, hanem a minél szebb garafikát akadásmentes futás mellett. Mások meg belahalnak a gyönyörbe, ha magas FPS-t látnak és maximumon izzik a gépük.
-
Vesa
veterán
válasz
HantekDSO
üzenetére
Nagyon jó a nyugodt hozzáállásod! Irigylem!
Én biztos elmenék a falig..nem a pénz miatt, hanem elvből. Azért kiadnak egy kieget ami konkrétan nem működik, ráadásul ahogy írod, nem is Te vagy az egyetlen, hanem egészen sok embernél nem megy, az elég gáz. Ezzel együtt valóban nem a világvége!
Én is attól tartok, nehogy kilőjék a szervereket egyszer. Ugyebár a Microfos egyszer már kaszálta a szériát, több mint 10évre, pedig az egyetlen jelentős community-jük volt a gaming részlegen már akkor is. Nem megbízható cég és nem szeretem a cloud függő dolgokat sem, mert kiszolgáltatottá tesz. -
Vesa
veterán
Apropó, használ itt valaki 9800X3D-t? Szerintetek van értelme beruházni a szimulátor miatt egy ilyen rendszerbe?
-
Vesa
veterán
válasz
HantekDSO
üzenetére
Nem tudsz pénzvisszafizetést kérni? Ha nem működik, akkor talán lehet. Vagy adjanak rendes támogatást, ha már ilyen sz*r a termékük. Esetleg külföldi fórumon kéne megkérdezni, ahol direkt FsTraffic userek vannak, ott talán tudna valaki segíteni.
Gondolom a saját fórumukat már nézted.
Fs fórumon is van valamiEsetleg még Facebook-on is biztos van valami.
-
energomatt
őstag
Mondjuk ha a szelephézagnyi bölcsesség helyett a configod szerepelne az adatlapodon, jobban lehetne érdemben ezt-azt mondani.
-
energomatt
őstag
válasz
HantekDSO
üzenetére
A Beyond ATC és az FSHud. DE nem ezek adják hozzá a repülőgépeket mint gondolom a Justsim. De hiszen nemrég irtunk ezekről, mondjuk egy-két héten belül többször. Az FSHudot használom és semmi gondom nincs a repülőgépekkel, a világ összes légitársasága jelen lehet helyszíntől függően és úgy viselkednek, ahogy elvárható.
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Mindent úgy csináltam, ahogyan a manuáljában le van írva - mást nem tudok tenni. Melyik az a kettő, amire gondolsz? (Csak ne az FSLTL legyen az egyik, mert mint írtam, idegbajt kapok a semmiből előbukkanó parkoló gépektől és a pirulettező nagyvasaktól...
) -
HantekDSO
aktív tag
Köszönöm a segíteni akarást!

(Most már mindegy - én voltam a hülye, hogy megvettem anélkül, hogy körbekérdezősködtem volna pár oldalon róla!
Szerencsére 33 euro még nem vág földhöz - de akkor is bosszantó, hogy ilyen sz@rt forgalmaznak!
) Remélem az MSFS2064-ben már talán megoldják a normális live forgalmat! 
-
HantekDSO
aktív tag
Pont ez a bajom - az MSFS2024-ben kikapcsoltam, az FS Traffic viszont nem generálja le a forgalmat. (A Justflight supportját imádom:
"As a first step, whilst loaded into an airport, we recommend opening the FS Traffic in-game menu and clicking the REMOVE TRAFFIC button, followed by clicking the REGENERATE TRAFFIC button. If traffic is still not visible, we recommend restarting the simulator."
-
Vesa
veterán
válasz
HantekDSO
üzenetére
Ja így már más a helyzet. Mert ez itt azt mondja, hogy az FS-ben kell kikapcsolni az Air Traffic-ot, nyilván azért, hogy a szimulátor a beépített forgalmat ne generálja, azt majd átvehesse az FsTraffic addon.
Eddig úgy értettem, hogy az "Air Traffic=OFF" az Fs Traffic addon beállítása. De nem az, hanem a szimulátoré.
-
energomatt
őstag
De igen, igazad van. Arról még csak nem is hallottam :-)
Amúgy SU4 bétában most semmi gondom sincs, sőt! Igaz a DLSS-t nem tudom használni mert villog a kép, de a TAA 80%-on, és dinamic setting ON esetében fix 16 FPS kétszerezéssel számomra remekül működik. Eközben a videokártyám 45-50 C fok között !
-
sheep
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Nem lehet hogy keveritek az FSLTL -el? Ő az FS Traffic-ot vette meg ami egy fizetős kiegészítő.
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Merthogy ahhoz, hogy forgalom legyen, az FS Traffic manuálja szerint ez a beállítás kell!

-
Vesa
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Az Air Traffic=OFF valószínűleg azt jelenti.
-
HantekDSO
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem az FS Traffic-ot, a manual szerint az alábbi beállítást kell(ene) alkalmaznom:Settings > General > Graphics > Global Rendering Quality - Advanced Settings:
Traffic Airport Quality: OFF
Air Traffic: OFFazonban nincsenek ilyen menüpontjaim. A sim verziószáma: 1.5.27.0
Tudna valaki segíteni? -
bunnyhu
senior tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Én ezért vallom, hogy nem szabad a régi játékokat elővenni, mert azon úgy szépek ahogy emlékszel rájuk. Mai szemmel viszont roppant csalódás, ezért is hagyom szépen békében a commodore-os cuccokat is

-
xandrush0831
aktív tag
Letöltöttem nosztalgiából. Hát nem igy nézett ki az emlékeimben.

Manapság meg sirok ha a photoreal felhők szélén van egy kis zizi.

-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Van útvonaltervezője, 2021-es AIRAC-al. Ez addig gengszter, ameddig nem kapsz egy olyan megközelítést ami azóta már nem létezik, és nem lesz benne a repülő navdatájában. Minden más értelmes ATC az MSFS-ből húzza az adatokat. Nekem az a gyanúm hogy nem tudja a fejlesztő megoldani, mert ezren kérdezték már tőle Discordon, amire nagyarcúan annyit válaszol hogy írjanak a Navigraphnak amiért azok csak 1 évig adják ingyen a navdatát a fejlesztőknek. Szóval ez az MSFS-ből AIRAC húzás egy requested feature, de csak kitérő válaszokat ad.
Taxi útvonalak:
-
energomatt
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Pl. van beépített útvonaltervezője és a saját moving map berajzolja a megadott taxi útvonalat. Én mindenesetre hozzászoktam már.
-
sheep
addikt
válasz
HantekDSO
üzenetére
Én már régóta nem használom az FSLTL-t, viszont a gyárilag beépített ai forgalom nagyon jól működik, legalábbis nekem megfelel. Élethű festésű gépek, rádiózás, szépen teszik a dolgukat, nem is emlékeztet a FS20-ban lévő default cuccra.
Már leszálláskor látod ahogy bent állnak bent a gépek, nagyon élethű az egész, sztem bőven kiváltja az FSLTL-t. Nem tudom persze hogy minden alap reptérrel működik-e de amerre járok mindenhol vannak ai gépek.
-
HantekDSO
aktív tag
Ha már légiforgalom... Az FSLTL van telepítve a gépemen, de már régóta nem használom, mivel több, mint idegesítő, hogy a landolás utáni guruláskor - ahogyan közeledek a kapukhoz, állóhelyekhez - a semmiből ugranak elő gépek és foglalják el a helyeket... A SIM saját forgalma ki van kapcsolva, az FSLT beállításait nem piszkáltam. Valószínűleg én bénázok el valamit, de nem tudom, hogy mit. Tudnátok segíteni abban, merre induljak el, mit nézzek meg? Köszönöm!
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Az AI traffic a CPU-t terheli nagyban, nem a GPU-t.
"Az FShud sok tekintetben mégiscsak jobb és még fejlesztik is."
Miben jobb? Én próbáltam mindkettőt, amióta megvettem a BATC-ot hozzá se piszkáltam az FSHudhoz. Ott hiányző futóművek voltak, nem volt fénye az AI gépeknek. Fejlesztik ezt is, most is volt update, ez nem tudom honnan jött. Pár hónapja került be az LLM igy már igazi AI, a traffic injector működik rendesen FSLTL-el, mert nem egy tahó a fejlesztő akit mindenhonnan kiutáltak.
Azt nem tudom mit csinál máshogy, de most repülök forgalmasabb helyen mint Mo., és még igy is stabil.
-
energomatt
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Na igen, az i5 processuzor esetében el tudom képzelni......
-
energomatt
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
A betöltött és mozgatott gépek főleg a grafikus kártyát, a vezérlés és a hangok meg a processzort és a memóriát terhelhetik valamennyire. Nem tudom miben lehetne olyan nagy különbség? Az FShud sok tekintetben mégiscsak jobb és még fejlesztik is.
-
xandrush0831
aktív tag
Lett egy kis időm próbálgatni a BeyondATC traffic injectorát. Ez valami brutál jól van optimalizálva. 30fps lock (Lossless Scaling-gal 240 környékére húzva), LHBP a maximumra állitott forgalommal is röccenésmentes, az FSHud fele ennyi gépnél is recsegett. Egy gyengus i5 11400f mellett.
-
sheep
addikt
Most néztem hogy van egy új kategória a Marketlapce-n, vannan olyan gépek amelyek ingyen kipróbálhatóak egy napig (trial).
Az új local legend japán gép is ilyen, és egy vitorlázó is bekerült.
Nemtom más hogy van vele de sztem ez nagyon jó ötlet, annyi fos van a mp-n hogy ezt már rég be kellett volna vezetni. -
sheep
addikt
válasz
xandrush0831
üzenetére
esetleg nézd meg ezt, hátha:
[link] -
sheep
addikt
válasz
xandrush0831
üzenetére
A megoldás nálam az hogy 2d-ben nyomok rá a Ready to fly gombra, és ha betölt akkor váltok át vr-ra. Így tökéletesen működik minden ahogy kell.
-
xandrush0831
aktív tag
VR-ban az SU4-es frissítés óta nem tudom egérrel kapcsolgatni a gombokat. A motion controller van helyette, de azzal nagyon macerás tekergetni a műszereket. Erre valaki véletlen nem tudja a megoldást? Középső klikk nem segít, sem a VR off-on, sem a full screen, sem a windowed mód.
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Semmi extrát nem állítottam. A linkelt képeken a jobb felső sarokban látható az FPS. Közben megnéztem KLGA környékén egy 320-assal - a Lossless kb. 20-23 FPS-t tud, míg a DLSS vígan 65-70 környékén mozog. Az előbbihez pedig már kiírás sem kell - szemmel láthatóan szaggat, mint a nokedlimetélő!
Persze 3xxx kártyákon és alatta, valamint AMD izéken lehet valóban van értelme. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
HantekDSO
üzenetére
Annyi FPS-t generál, amennyire állítod. Ott valami beállítási gond lehet. A szorzó az szorzó, a 2x nvidia framegen nem fog ugyanabból a base fps-ből többet csinálni mint a 2x LS. Az LS beépített FPS kijelzőjével nézted? Mert más nem írja ki mennyi a generált képkocka. A base fps-t írja ki minden más.
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
A puding próbája ugyebár...:-) Megvettem a Lossless Scalingot - három üveg sörrel kevesebbet iszok ebben a hónapban :-) - és kipróbáltam. De minek! Lehet, hogy a régi kártyákon van valami értelme, de egy RTX4090-nel történő kipróbálás után gyorsan el kellett felejtkezzek róla... A képminőség kb. ugyanaz, mint a DLSS-nél (Legalábbis 380x-os nagyításban érdemi külömbséget nem vettem észre) de az FPS romlása az katasztrófális!!!
Lossless Scaling:

DLSS:

A 46 nagyon nincs pariban a 109-cel - legalábbis én úgy gondolom! (Arról már nem is beszélve, hogy ha mindkettő mondjuk 1/3-ára esik Tokyo felett, felhős időben egy nagyvassal, akkor mennyi is a 46 FPS 1/3-a?...
Szóval kinek a pap, kinek a papné - én maradok a DLSS mellet! -
HantekDSO
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Viszont az FPS kb. a felére esik - már amennyiben hinni lehet az interneten fellelhető videóknak.
-
xandrush0831
aktív tag
-
xandrush0831
aktív tag
-
Vesa
veterán
Nem tudom rendelt-e itt valaki a WinWing-től FMC-t és/vagy MCP-t? Én áprilisban rendeltem, azóta se szálították le. Gagyi kínai cég úgy látom.
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Ez így 45 FPS. Van az FS ben fix FPS korlátozás, azt használd szerintem és állítsd 30 ra. Nem kell akkor Vsync.
-
cintula187
addikt
Aztán lehet hogy itt inkább a netről scenery első alkalommal letöltés miatt van gond, mert ekkora lag sem manhattan sem LAX, London környékén nincs
-
cintula187
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Amúgy dehogy vagyok FPS hajhász. Itt pont nem izgat, stabil 30fps nek örülnék. Kérdéses, hogy a frame lockot itt érdemes (monitor 144hz) vagy amd adrenalinban?

-
energomatt
őstag
válasz
v!ct0y
üzenetére
Nekem menne a 2x-es de sokkal jobb eredményt ad az, amiről az előbb írtam. Szinte hibátlan így a grafika.
cintula187: ez nem szerencse, hiszen ha még ennél is jobban eltérsz a reális lehetőségeidtől bárhol máshol is szaggathatna. Csak rajtad múlik. Végül is az ami a reptereken, vagy azok közelében történik, az az igazán érdekes az egész szimulációban. -
cintula187
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Mondjuk szerencsére "csak" landolásnál van akadozás, hátrány hogy így nehezebb reprodukálni a jelenséget.
-
v!ct0y
veterán
Nektek megy a frame gen 30as Nvidiával? Nálam nem akar.
Viszont kipróbáltam a LosslessScaling progit és elég smooth lett tőle. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Látványosan rombolja a látványt.. szépvót'.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
cintula187
üzenetére
A Terrain Level of Detail szabadítja fel a legtöbb CPU forrást. Mondjuk látványosan rombolja is a látványt. Vagy próbálj meg framegenelni, én 25 fps-re szoktam 8x framegent rakni, ilyen lassú mozgásoknál nem nagyon van artifact cockpit nézetben, meg a latency sem jön ki úgy mint egy lövöldében.
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Ebben a beállításban lehet, hogy így van, de az enyém már alapból nagyon más. DLSS + DLAA amire épül és 30 FPS korlátozás van. A LOD-ok 130/100 on vannak. Sok beállítás lehet middle és csak néhány high. Az ultrának ritkán van értelme, nálam pl. egy sincs. Fokozatosan emelhetsz egy két értéket amíg nincs akadozás. Ez nem úgy működik, hogy te mit szeretnél, hanem azt kell megnézni, mire van lehetőség.
-
cintula187
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Tudom hogy gépfüggő de mit érdemes lejjebb venni? Clouds ultra és object level min 100 az fontos és látható számomra. tehát az a minimum.
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
Mindenképp javítana. Nekem rendkívül nagymértékben eltérőek ettől a beállításaim, bár a hardverem csak a processzor tekintetében jobb valamivel. Igaz, hogy 25-40 % a processzor használatom, tehát tehetnél vele egy próbát, hátha. Feltéve, hogy nem hajszolod az FPS-t? Nálam fix 30 nem akadozik és jó a grafika.
-
cintula187
addikt
Nem tudom már melyik frissítés óta de random nagyobb reptereknél nem stock gépekkel játszhatatlanná lassul a sim. Alábbi beállítások közül az enyhítés javíthat vagy ez ilyen "deal with it" helyzet?

-
HantekDSO
aktív tag
válasz
cintula187
üzenetére
Igen, azokat. Ott kellene elvileg lennie a feliratoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 4G LTE 1 év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Poco M7 Pro 256,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk ez nem tudom, hogy repülős vonalon mennyire lehet valid, főleg a modern gépek esetében amik fly-by-wire..
)
Jobb híján csináld azt, hogy az idő gyorsításnak és lassításnak külön-külön beállítasz billentyű kombinációt és menet közben számolod, hogy hányszor nyomtad meg a gyorsítást. Ugyanannyiszor kell majd megnyomnod a lassítást. Igen, ez így nagyon fapados, de nincs más megoldás.
) Remélem az MSFS2064-ben már talán megoldják a normális live forgalmat!