Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Major Lion #197396 üzenetére
Ez még attól is függhet, hogy mennyire érdekel, és mihez szoktál hozzá.
Eleinte becsatolni volt fura (komfort zónán kívüli), most a taposópedál furcsa (kb mint biztonsági öv nélkül vezetni)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
6030D
őstag
Aszfalton túrázni nem. Terepen ad egy plusz stabilitást és kontrollálhatóságot.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
xy.zsolt
őstag
kényelmes túrázgatáshoz én nem vennék....mivel nem szeretnél kilépni a komfortzónádból. Ha a teljesítmény fokozása is a cél akkor érdemes.....legyen ez outon vagy terepen
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Major Lion
senior tag
válasz 6030D #197393 üzenetére
Ez világos, csak ez mennyit jelent számokban? Aki országútizik és sokat sprintel, versenyzik, biztos van haszna, viszont aki túrázik, csak kikapcsolódásként tekint erre annak vajon szüksége van erre? Arra próbálok rájönni, hogy megérné e venni vagy sem
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
xy.zsolt
őstag
válasz Major Lion #197392 üzenetére
Húzni is a pedált, (nem csak taposni) csak becsatolva lehet.....és biztosan több mint 10% a hatékonyság növelés pl hosszabb távokon....pláne miután ott már pörgetni érdemes, szintén hatékonyságnövelés miatt IS
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Major Lion #197392 üzenetére
Leegyszerűsítve: a combodon van elöl meg hátul is izom. Ha taposóval mész, akkor csak az elsőt használod, mert az alul lévő pedált nem tudod felfelé húzni. Ezen kívül még 4 másik izmot is használsz, ha megtanulsz körbe forgatni, és minden tartományban erőt kifejteni. Tegyük hozzá, hogy ez szerintem a kerékpárosok 5 %-nak ha megy 100%-ban.
-
Major Lion
senior tag
válasz Hasaggymeg #197390 üzenetére
Erről a hajtás hatékonyságról tudnál linkelni valamit, amiket én találtam ott ez számomra az elenyésző kategoria, max 10% ha jól emlékszem. Én MTB cipőben tekerem a gravel-t, mert városban is használom közlekedésre, meg sokat állok meg túrák alatt is, szóval még nem tudtam magam meggyőzni hogy a becsatolás jobb lenne nekem
-
FőDudu
veterán
válasz rígel #197360 üzenetére
Szia!
Meghajtottam a gyerek bringajat. Dombnak folfele, dombrol le.
Nem nyekereg ez sehol. Se a hajtomunel, se a kerekeknel, se a feknel.Valtast nem nagyon probalgattam, az beallithato ha nem lenne pontos.
Egyedul a racsnizas ami nekem hangos - de ez ugye tipus fuggo.
Meretre majdnem jo - kicsit hosszabb nyeregrud kene, mert 186 magas vagyok.
Teljesen kihuztam amig a vonal jelezte, de nekem kicsi igy is.
Szerintem vidd vissza a bringadat, nem normalis ha taposasra rag a csapagy vagy egyeb hangot ad ki.Ezt hegymenetben jol megtapostam, nincs semmi rendellenes hang.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #197380 üzenetére
Csak nézett szerencsétlen, hogy ezeknek mi a bajuk?
Becsatolás...az a hajtás hatékonyságának növelése miatt lett kitalálva, ami a városnézésnél ugye teljesen irreleváns...na meg ott sem a legjobb ahol folyamatosan le-leteszed a lábad, sétálsz Zasszonnyal kézen fogva, tolva a kerékpárt a macskakövön, meg ilyenek. Gyerekek mögött bringázásról nem is beszélve, én keresztlányom is csak úgy be-befékezett előttem és kérdésemre, hogy ezt most miért teszi azt válaszolta, hogy ő szokott ilyent csinálni.😧... mintha csak a fékezés az amúgy uncsi bringázást izgalmassá tevő tevékenység lenne.😳 Ugyanakkor persze ha nincs a Crank Brothers a hozzá vásárolt cipővel, téli bakanccsal akkor az új lóval nagy valószínűséggel már én is becsatoltam volna magam...és nem is a hajtás hatékonyságának növelése miatt, hanem csak úgy kíváncsiságbú.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
addikt
válasz parandroid #197384 üzenetére
esni nagyon nehéz megtanulni, mert ösztönösen ivódik beléd az évek alatt a rossz esés - alapból ugye próbál az ember balanszolni amíg lehet, emiatt kezek-lábak lengenek minden irányban.
küzdősportok általában segítenek, főleg kiskortól. birkózás, judo, karate, kickbox, ilyesmi
de felnőtt korban is tanulható, itt egy példa“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
FőDudu
veterán
válasz Hasaggymeg #197377 üzenetére
Itt egy Ljubljana kornyeki vadasztol szoktam vasarolni a piacon.
Arul szarvas, oz, medve szalamit.
Valahol a Ljubljana kornyeki hegyekben el, onnan vadaszik.Nem tudom mennyi medve lehet benne (ha van egyaltalan), de izre finom. Jobb az oz/szarvas szalaminal.
FőDudu
-
jjeahh
nagyúr
válasz polonic #197383 üzenetére
Jó az a stopli nagyon, ha az 56-os nincs, én le is mondtam volna az spd-ről. Asszem kb. 3 hónap után váltottam le 51-esre, mert akkor nagyon megszoktam már.
parandroid: én terepen gyakran megyek 4km/h-val és nincs gond, városban is spd-vel tekerek. De ha valaki hirtelen megáll előttem, azt én is utálom, mert reflexből az első féket is beránthatom és akkor repülés lesz a vége. Így törtem el a bordámat anno . Szal aki még nem tudja, annak szvsz meg kell tanítani, hogy ha meg akar állni, szóljon, intsen, küldjön füstjeleket, vagy sprinteljen bele, amíg biztonságos távolságra távolodik tőled és úgy álljon meg. Meredek emelkedőn, terepen is sz*r amikor előttem megállnak, ilyenkor is mindíg szólok, hogy következő alkalommal, ha nem bírod kihajtani és megállsz, légyszi állj félre, hogy nekem legyen helyem kihajtani .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
polonic
félisten
-
xy.zsolt
őstag
válasz polonic #197383 üzenetére
56al nem vagyok képben.....én alapból erős kötést biztosító patenttal kezdtem. Idővel hozzászoksz és még a strandpapucsból is bokafordítással lépsz ki Az eldőlésnél pedig amúgy nagyobb az ijedtség és a ciki faktor mint a fájdalom.....és igaz, esni is tudni kell
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz polonic #197381 üzenetére
Legjobb, minap a lányommal mentem, mögötte lazáztam felfelé kb 4 kmph-val valami szögegyszerű emelkedőn. Amíg ő úgy nem döntött, hogy semmi kedve tekerni, inkább leszáll. Én meg eldőltem, mint egy zsák, miközben eldoplereztem neki a nevét.
Amúgy azt hiszem, a múltkori kéztörős eset tanulsága is az (van időm gondolkodni...), hogy nem biztos, hogy családdal, lazázva tekerve megéri becsatolva tekerni. Jó, ott pont nem volt köze a lazázáshoz, ez akár tempónál is megtörténhetett volna, de tény, hogy ha nem vagyok becsatolva, akkor le tudom tenni a lábam, és nem esek. Másrészt meg ugye meg kell tanulni esni is, csak aztán ha sok esetből egyszer nem sikerül, és kilóg az ember könyöke...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
polonic
félisten
válasz xy.zsolt #197382 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam. Alapból jobb oldalon léptem le eddig mindig.
Akkor úgy írom, hogy a megfelelő oldalon még nem megy reflexből, csak valami, ahogy sikerül.
Itt amúgy szerintem sokat segített az 56-os stopli. Még jó, hogy nem az 51-est szereltem a cipőre elsőnek.[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz polonic #197381 üzenetére
ha ilyen akrobata mutatványra képes vagy akkor van ott reflex....próbáld többször a baloldalt kicsatolni elsőre.....mert lehet nálad is az van mint nálam, hogy 80%ban a jobboldalt csatoltam ki elsőre ha csak simán megálltam
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz xy.zsolt #197363 üzenetére
Persze, jogos. Volt is egy ilyen eset. Asszony hirtelen megállt előttem, mert bogár ment a szemébe. Én meg nagy fék és hirtelen a jobb lábam tudtam kicsatolni, de balra kezdtem el dőlni. Na mondom basszus, de valahogy átemeltem a jobb lábam hátul és leraktam, nem dőltem el. Utána sikerült a balt is kicsatolni.
Szóval reflexből még nem megy. -
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #197376 üzenetére
Sajnos már tökmindegy, a helyi "jandarmeria" légkürttel és fegyverropogással sem tudja már elijeszteni őket, szokva vannak, gyakorlatilag a legforgalmasabb utakra is kijönnek.
Hasaggymeg: elég durván ordibálunk tekerés közben és kb. folyamatosan, megállás nélkül, ha nem is ijednek el, jobb ha legalább számítanak ránk. Tavaly is ordítozva találkoztam a Fitódival, szerencsére nem volt agresszív.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szuszinho #197378 üzenetére
Felteszed a szádra mint egy lélegeztetőt, aztán csak tekerni/lihegni kell és menekül az egész erdő.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #197375 üzenetére
Gyenge a hangod.🤭
arcitec...itt az van, hogy ha idetéved Szlovákiából leadják egymásnak a drótót a vadászok és a tiltás ellenére szépen csendben kilövik azt a néhányat mit a sz@rt, mert hát medvét lőni itt ritkaság. Az a baj, hogy ott elszaporodtak, Európa ~17ezres medvepopulációjának fele ott van (~8000), aztán mehetett egy kontraszelekció is az évek során mikor is a nagy, idősebb, általában ember és jószágkerülő kapitális trófeát szolgáltató 250+kg-os egyedeket lőtték ki, a nyeszlett ~100kg körüli igazi bajkeverők helyett. A támadásokat szinte kizárólag kisebb, nem túl öreg medvék hajtják végre, akik persze így már nem is lesznek nagyok soha mert célkeresztbe helyezik magukat viselkedésükkel.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #197372 üzenetére
Ű, ez mi? . Azért ha van sokkolód, az sem árt, mert a hangjától félnek és egy helyi boltban (nálunk vadászüzletben és normál random áruházban is kapható) bors sprayt is vehetsz, valszeg az a leghatékonyabb, kb. 45 percig kiüti a kutyát. 15 ron, kb. 1000 forint, annyin ne múljon az élet. Csak vigyázz a széllel amikor használod, takard el az orrod. A helyi medvék meg sajnos a zajtól, embertől már nem félnek, most is próbáltam elijeszteni, de kb. le sem sz*rt, felnézett, hogy mit akarok és evett tovább . Bringával lejtőn veszélyes, mert viszonylag halkan és gyorsan közeledtek, ha megijed és rátok támad, nektek annyi . Folyamatosan zajongani kell.
arcitec: pár fotelhuszár zöld ember miatt már nem vadásszák őket és túlszaporodtak. Azzal jönnek, hogy kivágjuk az erdőket és már nincs ahol lakjanak, meg régen is volt medve, de ez nem igaz, 3 éves koromtól járom az erdőket és kb. egy szál fával sincs kevesebb. Régen vadászták őket, így szabályozták a vadállományt, az eladott vadhúsból meg a fennmaradó egyedeket a hegyekben etették, hogy ne járjanak be lakott területre. 3-4 éve még egyedül is mertem túrázgatni, ma már sajnos nem merek.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz INTELligent #197366 üzenetére
Nem kicsi az neked? ...olyan aprónak tűnik a váz.
-
arcitec
addikt
válasz jjeahh #197371 üzenetére
Aj jaj, Tusnádfürdő az durva. És mi az OK? Sok a medve (túl sok), vagy nincs kaja mert az ember elvette előle a teret? Miért nem tesznek valamit? Nálunk szerintem kilőnék őket. Már persze ha túl sok lenne a garázdálkodó.
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #197371 üzenetére
MiJen kicsi, az rozsomák! ...készülök én is ezzel-azzal, de inkább magam megnyugtatása végett mintsem a találkozás valós veszélye miatt, ha zajt csapsz inkább elkerül, akkor van baj ha megleped és vagy megijed, vagy bocsokkal van, esetleg nincs ideje felfogni, hogy emberrel van dolga és utánad ered ahogy menekülni vél a kerékpáron téged.
A kutyák más történet, azok sajnos nem félnek az embertől, oda csak kell valami a közéd és közéjük helyezett kerékpáron kívül is.🤔 Rendelek egy ilyent és legfeljebb jól megverem vele a juhászt.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Tegnapi már lassan megszokottá váló story: pihenőnapon "regenerálódásképp" kitekertem a kb. 3-4km-re lévő faluszéli kertünkbe picit rendbetenni a dolgokat és miközben dolgozgattam, a szemben lévő dombon egy maci hangyászott. 2-3 órán át "élveztük" egymás társaságát, aztán odébbállt. Úgy voltam vele, hogy ha elkezdene felém futni, van nálam kapa, balta, bors spray és bemenekülök a kerti házunkba . A kertünkbe is bejárnak, látszik a nyoma több helyen. Lassan hajszálra vagyunk attól, hogy a szomszéd város sorsára jussunk. Mobillal megint csak ilyeneket sikerült lőni, nem volt annyira nagyon közel: [kép] [kép] [kép] . Befele gurulva elmentem egy róka mellett is .
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz INTELligent #197366 üzenetére
Dehogynem, csak még lealkudom az új vázat.
-
Sleek
senior tag
válasz zsocy #197347 üzenetére
Csak egy egyszerű zoom alu csövet . Persze van drágább szebb könnyebb stb . Most csendben van a bringa 🙂 [link]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
flash-
veterán
válasz balintbaba #197332 üzenetére
persze értem én
csak sokan nézik fogyás miatt,azért volt ez a szösszenet tőlem -
balintbaba
tag
válasz xy.zsolt #197363 üzenetére
Valószínűleg, ami késik, nem múlik. Elég sokat mentem klipszes pedállal, mégis sikerült párszor elesnem SPD-vel mikor váltottam. Országúton szerencsére sosem sikerült, montival már kicsit más a helyzet. Sokkal több váratlan dolog történt velem terepen, nem tudtam kitekerni az emelkedőt, elsüllyedtem a mély homokban, mindkétszer eldőltem. Most a DH-s részeken sem tudom úgy engedni a bringát a nagy szárazság miatt, múltkor is teljesen keresztbe állt a bringa alattam, mert megúszott a hátsó kerék, ilyenkor azért platform pedálról sokkal gyorsabban tenném le a lábam.
-
-
FőDudu
veterán
válasz Hasaggymeg #197362 üzenetére
A 26" az kezd kihalni.
Minden uj 27,5 vagy 29" mostanaban.
Biztosan van elonye.FőDudu
-
xy.zsolt
őstag
Most, 2800km után cseréltem meg a gumikat.....azt kell mondjam, hogy nagyon jó a Pirelli P Zero Velo. Az első olyan mintha új lenne és a hátsón is kevés kopás van. Defekt eddig nem volt.....kopkopkop
-
xy.zsolt
őstag
válasz polonic #197355 üzenetére
Majd ha nem számítasz rá (pl egy nem tervezett megállásnál, mikor elvonja a figyelmed más) is megy reflexből akkor mondhatod el, hogy hozzászoktál. De az már fél siker, hogy így megy. És még akkor is bekavarhat egy lelazult csavar......tessék sűrűn ellenőrizni. Dőltem én már ilyen miatt volt is lepődés.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz FőDudu #197353 üzenetére
A gyermek nagyon ráérez a dologra.🤭
bazsimano...inkább 26, sőt 27,5 újat a Decathlonbú.
...vagy használtat a piacról.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, nagyon hasznosak voltak.
-
FőDudu
veterán
válasz rígel #197358 üzenetére
En nem probaltam ki, mert kozel vagyok a 150 kilohoz es nem akarom tonkretenni.
Nincs nyekergo hang sehol - bar nekem a fogaskoszoruja hangos. Kerreg. De ez nem hiba.Nalam az XTC total nema - az SRAM fogaskoszoru nem kattog.
De az mar egy oreg bringa - meg azt ugy alakitottak at, hogy birja a sulyomat.Alapbol XTC '05, tarcsafek helyett V fekkel mert ilyen sulynal elcsavarja a villat a tarcsa mert egy oldalon van a terheles. Melle Truvativ pedal - ami megintcsak birja. Schwalbee Big Apple pedig birja a sulyomat jol felfujva is.
Holnap majd megnezem jobban - bar meghajtani nem merem.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz 6030D #197354 üzenetére
En sem hinnem el, ha nem mutatja az elado.
A nyerget annyira le lehet ereszteni, hogy a hatulja kb 1 centire van a kerektolKivett 3 biciklit, meg volt egy hasznalt (valami elektromos rasegitesu 26-os gyerek verzio, nehez mit a sar), Liv, Arx, meg ez. A liv ugye noi - de szep volt a festese, elment volna fiunak is. Az ARX-et at se tudta lepni, meg v fekes volt es alacsony felszereltsegu.
Gyereknek rendes biciklit kerestunk van rollerja (Xiaomi Pro2), igy az most nem tema.
Szeret tekerni, nem is art a sportolas.Ezt elsore jol allitotta be maganak (nyeregzar nagyon konnyen allithato, nyereg is fel kezzel kihuzhato, nem szorul), majd el is indult vele magatol. Bringabolt egy park mellett van, ment egy kort, latszott, hogy kb. jo neki. Elado mondta, hogy a poz alapjan a kormany tul szeles, abbol vagni kell.
Pop lock, hidraulikus tarcsafek, 2x9 sebesseg, hatul Deore XT szett. 10 eves sincs, ez kb. tul sok is.
Egybol erezte, hogy ez a legkomolyabb amit ma probalt. Es mivel jo volt, meg is vettuk.
Kertek, hogy fel orat varjunk vagy setaljunk amig leroviditik a kormanyt mindket oldalon, majd meg egyszer beallitottak a gyereknek a dolgokat (valtot atneztek, fekeket, stb). Aztan adott 2 spacert (szallitasnal a fektarcsa helyere kell betolni, hogy nehogy eleressze az olajat), megirtak a garilevelet, fizettunk, bodotta'.
Azt mondanam, hogy 150+ Cm amitol ez tokeletes, de 145 centisen is hasznalhato ha nem total ugyetlen a hasznaloja. Az XTC juniorban amit levaltunk majdnem 10K km van, szoval sokat tekert a gyerek.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
polonic
félisten
Megvolt a tekerés spd pedállal. Pont a kicsatolástól féltem, de azzal egyáltalán nem volt gond. Egyből sikerült mindig, már legelsőre is. Mondjuk ebben az 56-os stopli is segített. Viszont a becsatolással nagyon balfasz voltam. Mire sikerült először becsatolni, meg mire menet közben is ráéreztem. Na de a végére összeállt minden.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz 6030D #197350 üzenetére
Szia!
Csaloka az a kep. Ahogy lentebb latszik kb gyomor magassagban lehet a kormany ha a foldon all.
Meg tud allni ugy a felso cso folott, hogy nem nyomja a zacsit, ez a lenyeg.
Ezt ki is probaltuk - ennel megy, ARX-nel at se tudta lepni a felsocsovet.Itt icipicit labujjhegyre all ha a nyeregben ul (kepen epp megall) - egyebkent teli talppal tud allni a foldon. Pedig az en fiam rovid labu, nem nyurga gyerek.
Nyereg total minimumon - igaz igy ugye nem jo tekerni...
Epp ezert mondta az elado is, hogy ez kb. epp jo - annak ellenere, hogy 29-es a kerek a vaz meg eleg kicsi es pont jo neki. Persze a kormany szeles volt, de abbol vagtak le es igy mar siman meg tud fordulni kormany elengedes nelkul (marmint mindket kezzel fogja amig megfordul, mert nem rovid hozza a keze).En is meglepve tapasztalom, mert ugye a weboldalon nem ezt irjak.
Gyerek boldog, tud vele kozlekedni, jo bicikli, a tobbi nem erdekes.Majd holnap tudok meg kepeket csinalni - most a gurulos mar elmosott lett. Sotetedik.
FőDudu
-
bsh
addikt
üdv,
lemértem a kerekem gördülő kerületét kb. mm pontosan és beállítottam a "kompjútert" erre. (azóta még egy 10mm-vel kisebbre is állítottam). közben telefonnal és navigációval is mérek. a "kompjúter" szerint ugyanaz az út 6.5km, a navigáció szerint 6.7km.
melyiknek higyjek? -
6030D
őstag
válasz FőDudu #197338 üzenetére
Fain a bicikli, de egy képet majd tehetnél be, hogy milyen, amikor rajta ül, megy vele. Tud egyáltalán úgy állni a földön, hogy leér a lába és alatta van a bringa (= nem akad fel a zacsi)? Ha belegondolok, hogy olyan bringával kellene menni, aminek a markolata mellette állva a mellem magasságában van...
-
FőDudu
veterán
válasz maximilian4 #197346 üzenetére
Itt szerencsenk van - olyan helyen lakunk ahova mas maximum nyaralni jar.
10km a tenger, de itt mar egy volgy bejaratanal a dombon lakunk.Van minden amit a biciklis elvezhet. A Parenzana mellett lakunk.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz balintbaba #197345 üzenetére
mar probalgatja, de szerintem 29-es kerekkel nagyon nehez dolga lesz.
FőDudu
-
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #197337 üzenetére
Áhh, itt a nagy Alföldön nagyon rossz montizni. Mondjuk országútival sem a legizgalmasabb, de sokkal több örömömet lelem benne mint montival tekeregni.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
balintbaba
tag
Fhú, szép bicó, nagyon jó dolga van a kis srácnak. Valami birkozó edzésre is irasd be, hogy ki tudja kapni egykerékre a 29-et.
Emlékszem ennyi idősen egy egész nyarat töltöttem el azzal, hogy megtanuljak egykerekezni, megjegyzem nem sikerült. A másik szórakozásom meg a két utcával arrébb lakó srác kontrás biciklije volt.
-
FőDudu
veterán
válasz parandroid #197342 üzenetére
Koszi!
Mar el is tunt. Estig tuti nem is kerul elo.
Ugy orditottam utana, hogy legalabb a sisakot vegye fel.Nagy kerek elonye: nehezebb lesz vele fejre allni.
Bar a hidraulikus tarcsafek pont eleg eros hozza.Volt a boltban valami 8500 Euros karbon bicikli ( csak giant amit arulnak) annak pl. valami mualkotas a fektarcsaja.
Nem a szokasos masfel centi szeles koriv, hanem azon kb 3-4 centis lehet a resz ahol a fekbetet felfekszik. Biztos van eleg fekero.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Hasaggymeg #197339 üzenetére
Es meg brake spacert is adott, mert mondtam, hogy kiveszem a kereket a szallitasnal.
Jol jott a gyorskioldo. Nem fert volna abe a kocsiba ha nem veszem ki az elso kereket.Rendesek. Mindent ki lehetett probalni.
Elso latasra szerelem volt, belefert a keretbe, hat megvettuk.
Elottunk 2db 2e Euros elektromos pedelecet vittek el. Epp akcios volt.
Egyet anyunak, egyet a gyereknek.Nem mi aranyoztuk be a napjat az eladonak.
Amugy a meret tablazat szerint ez inkabb 160 centitol ajanlott - de jobban kezre all neki mint a baratja Fuji Nevada bringaja ami 27,5".
Ugy voltam vele, hogy ez vagy 2 evig biztosan jo lesz.
En gyerek koromban csk almodhattam a tarcsafekrol - bar volt egy erdedeti Shimano 3 sebesseges agyvaltos bringam. Nem a Csepel muvekben gyartott verzio - az amirol azok koppintottak.
Igy hat en is vettem a fiamnak egy rendes biciklit. Erre fele nem extra a komolyabb sport eszkoz.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mi ez, sem kúpos fejcső, sem átütős tengelyek, sem 1x hajtás?! Kérem a gyyerek elérhetőségeit húzzam le a bringáját. ... egy ilyenért 2x ennyi idősen is ölni tudtam volna. 🤭 Szép, gratula.
-
FőDudu
veterán
No akkor ha valaki hasonlo cipoben jarna: 145 cm magas gyereknek jo a 29"-os Giant Talon
Ugyan a kerek 29", de a vaz kicsi es pont jo a 145 centis gyereknek. Az ulest meg vagy 20-25 centit ki lehet huzni - jo lesz talan 170 centiig.Minden ami szep es jo, egy 10 evesnek meg talan tulzas is.
Kormany tul szeles volt neki, abbol vagtak 3-3 centit mindket oldalon.
Lett volna meg ARX vagy 26" XTC Junior - a LIv meg ugye lany bicikli.Szerencsere a Scott Contessa eseten is azzal kezdte az elado, hogy az lany bicikli.
Igy arrol letett. Majd neztunk meg KTM biciklit - de vegul ez nagyon bejott neki.Igy ha valaki hasonlo cipoben jarna, annak ellenere, hogy a kerek 29", a bringa tok jo egy 10 ev koruli 145 magas fiunak.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz maximilian4 #197336 üzenetére
Bezzeg a monti.
-
maximilian4
addikt
Nézzétek a pozitív oldalát sérvesek és leendő sérvesek😈, én bechterew kórral tekerek már 5 éve. Gyógyíthatatlan autóimmun gerinc betegség. Mikor előjött a gyulladás és fellángolt, nem tudtam lábra állni, mióta kapom a biológiai terápiát (hála istennek jogosult lettem rá és hamar meg is kaptam - 2 hetente hyrimoz injekció), azóta hellyel-közzel tünetem sincs. A testtartás miatt az orvosom szerint az egyik lehető legrosszabb testmozgás az országúti kerékpározás (a merida a rövidebb fejcső miatt még agresszívabb volt mint az endurance speci, meg az csak egy versenygép), de mondtam neki h erről nem mondok le.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Sleek
senior tag
válasz Major Lion #197278 üzenetére
Wilier Gtren most cseréltem a nyeregcsövet mert egycsavaros volt. Úgy recsegett a gödrökben mintha a váz tört volna el. Ez a bordás megoldás nagyon hülye dolog. Az új nyeregcsőnél meg a befogató csavarokból kellett vágnom mert elérte a nyereg alját .
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz INTELligent #197324 üzenetére
Ha nincs lelakva nagyon akkor szerintem jó vétel lehet.
-
balintbaba
tag
válasz flash- #197159 üzenetére
Én itt csak arra próbáltam utalni, hogyha az átlag wattokat jól tippeli a Strava, akkor abból elégetett kalóriákat is viszonylag jól lehet számolni a kerékpáron. A fogyást illetve az energiafelhasználást te hozod ide, és nem is nagyon értem, mit szeretnél vele mondani.
A fogyásnál első sorban a bevitt és elégetett kalóriákat kell figyelni. Hosszabb távon úgyis csak a kalóriadeficit számít, tök felesleges idehozni a zsíron vagy nem zsíron menés témáját.
-
parandroid
félisten
válasz sutirablo #197326 üzenetére
Röviden: Igen. Nem.
A City Bike városba való, ahol gyakran kell le-fel szállni, fontos, hogy jól beláss mindent, hogy jól pakolható legyen, ellenben nem számít a hosszú távú kényelem, és a hajtáshatékonyság. Emellett a váltással, hajtással kapcsolatos összes szempont teljesen más. City Bike bevásárláshoz, meg a gyerek oviba cipeléséhez való, városból kimozdulni vele kínszenvedés. Nektek - szerintem - inkább a trekking kell, abból kereshettek valami kevésbé sportos geometriát is, csomagtartóval, kitámasztóval, nyereg- és váztáskával, ballonos kerekekkel, teleszkóppal.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ZolkoW
őstag
válasz polonic #197313 üzenetére
hogy összezavarjalak: én azt akét csavart is zsírozom, mint majdnem mindent, meghúzom rendesen, és ennyi. terepen telemegy minden sárral, jobb, ha nem rohad be. így is munka kilazítani olykor-olykor, ha állítani szeretnék, vagy stoplit cserélni. Az 5 Nm nem olyan kevés, pl. pipa imbusszal a kisebbik erőkarral, 4-es kulcsot feltételezve fájdalom nélkül szerintem nem is lehet elérni. Tehát ha a pipa nagyobbik erőkarját használod, akkor már ne tépd nagyon meg, mert még elnyalod a menetet. Nem kell annyira óvatoskodni sem, de érzéssel meghúzod, felváltva oda-vissza sokszor, és készen vagy.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
őstag
válasz INTELligent #197324 üzenetére
Max féket kell rajta cserélni, ha nem válik be, de amúgy nem rossz. Ha tetszik a váz, nekem nem.
-
rígel
őstag
válasz Major Lion #197327 üzenetére
Igazad van, csak konfrontálódni sincs kedvem, lehet mellényúltam a bolttal.
[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
válasz rígel #197316 üzenetére
Ez egy szar hely, én nem foglalkoznék velük. Nem tudom hogy ennyire pörög a hely és megtehetik hogy leszarják a vásárlót, de mindegy is, hogy lehet ilyet mondani, nem is értem. Legutóbb elvittem egy szervizbe a bringám a kattogással, csávó csinált valamit, visszamentem felültem rá és kattogot még mindig, most erre mit mondasz a szervizesnek? Hogy mekkora fasz vagy hogy ki sem próbáltad? Ilyen helyekkel nem kell tölteni az időt szerintem.
-
sutirablo
csendes tag
Sziasztok!
Feleségemnek szeretnék biciklit venni, nem konkrét típus, hanem kategória ajánlást kérnék.
Neki a city bike-ok jönnek be kinézetre. Felhasználás: rövidebb túrákra mennénk, aszfaltozott terepen.
Van lényeges különbség a trekking és a city geometriák között? Ha nagyon kényelmetlen lenne a city túrára, egy kormány csere megoldhatná?
Előre is köszi a válaszokat! -
INTELligent
senior tag
válasz INTELligent #197247 üzenetére
Köszönöm nrg.960 véleményét, a többiek mit szólnak hozzá? Mert ha emellett döntök, akkor azért jó lenne több szempontot meghallgatni.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #197320 üzenetére
Guminyomást is pár naponta szoktam, persze érzésre mindig megnyomom a gumit, nehogy valami alattomos defekttel induljak el. De ez is függ attól, hogy mennyit mentem az utolsó ellenőrzés óta. 400 km-es héten nyilván nem csak egyszer fogok ránézni. Ugyanígy, ha áll szegény pár napot, mert nem használom, akkor úgyis rámérek.
p
-
nmate91
tag
Kicsit off, de bringamosáshoz kapcsolódhat: nem ismertek véletlen Zugló környékén (vagy belsőbb kerületekben) olyan kézi autómosót, ahol tudok kártyával csippantani? Mint ami Csömörön Auchannál van, vagy amilyen régen az Egér úti autómosó volt.
Ez a sok aprós levesz az életről. -
-=RelakS=-
veterán
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #197317 üzenetére
én tekerésenként ellenőrzöm, guminyomással együtt
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
Kis tanácsra volna szükségem miután elolvastam az összefoglalót.
Gyerkőcnek lesz a 9ik születésnapja, testmagasság átlagosnak mondható 140-145 cm. Kérdésem az volna, hogy 24es vagy inkább 26os?
Ugye kérdés, hogy használt vagy új, én hajlok a használt felé, de feleségem meg inkább az új kerékpár mellett döntene.
Ezek a decathlonos kerekparok, mennyire jók? érdemes foglalkozni velük?
Vagy mindenképp inkább nézzek szét a használtpiacon?
Amit rászánunk az nagyon max 100ezer huf.
amire használná, az a teljesen atlagos hasznalat, suliba menni, hetvegente kis tekerés...semmi extra profi vagy speckó használat.
Előre is köszönöm a tippeket. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #197312 üzenetére
Esetleg fű? Vagyis ha a séta nem segít akkor legalább lelazulsz és lesz@rod a szűnni nem akaró derékfájást?
-
parandroid
félisten
válasz polonic #197315 üzenetére
Nem kell, elég ha jól meghúzod. Meg néha nézz rá, hogy nem lazult-e le. Hetente, vagy néhány hetente elég, attól függően, mennyit használod, de ha nagyon parázol, akkor akár minden tekerés előtt. 1-1 sec az ellenőrzés a cipők felhúzása előtt.
p
-
rígel
őstag
válasz bringasisti #197309 üzenetére
Lehet, sőt...
csak tudod az a bajom, hogy mikor vásárlás után fél órával visszavittem és elmondtam a nyűgöm, még csak meg se nézték. Annyira sem hogy legalább annyit mondjanak hogy ők nem tapasztalnak hibát. Vagy hogy áthúzzák a csavarokat. Egyszerűen letudták azzal hogy ez ilyen. Ha nem tetszik visszaküldik bevizsgálásra. Vagy nagylelkűen visszavásárolják. Mert első a vevő elégedettsége. Jól hangzik, csak nem ezt érzem.
Én meg nem fogok hozzányúlni garanciavesztés terhe mellett. Szóval ezért is filózok hogy mi legyen.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz polonic #197313 üzenetére
Nagyon és kék loctite is menjen rá. Ha lelazul nem tudsz oldani és eldőlsz, mint egy darab fa Biztos nem 5-6Nm az rohadt kevésnek hangzik. Nem kell nyomaték kulcs, meg kell húzni rendesen azt csá. Kerékpáron egyedül karbon nyeregcső, kormány igényel nyomaték kulcsot.
-
polonic
félisten
Stopli csavart a cipő talpán mennyire tépjem meg? Az oké, hogy 5-6 nm kéne, de fogalmam sincs, az mennyi meghúzás lehet nyomatékkulcs nélkül.
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #197310 üzenetére
A cigis rész vicces, pedig tényleg logikus..
Nekem nincs diagnosztizálva sérv, csak derékfájós vagyok, 15 év ülőmunka megtette a hatását, lassan master 2 is leszek... de a mozgás, meg néhány mélyizmos gyakorlat segíteni látszik, néha el is felejtem a derékfájást, épp emiatt aztán a tornát is ...
Az nekem is feltűnt, hogy az orvosok között, főleg, ha nem specialisták, nincs egyetértés, egyik szerint jó a futás, másik szerint nem, stb...Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
őstag
válasz Kickass #197300 üzenetére
Egyébként nekem pont a McKenzie-n volt olyan gyakorlat, hogy oldalt fekve az egyik lábat behajlított állapotból majdnem nyújtott lábig mozgassam (idegmobilitás gyakorlat). Rájöttem, hogy ez ugyanaz, mint amit a bringán csinálok. El is kezdtem aszfalton, égbe emelt kormánnyal tekerni, és mire hazaértem, addigra megszűnt a fájdalom. Nem csoda, hisz amit tornán megcsináltam 3x10 ismétlésben, azt a bringán jóval többször. Annyi veszélye volt, hogy ha gond van (esés, hirtelen lelépés), akkor rosszabbodhat.
Egyébként a combok és a segg nyújtására kell figyelni még, mert ha egy izom nagy terhelést kap és nincs lenyújtva, akkor összehúzódik. Mivel a combizmok a gerinc és környékéhez csatlakoznak, ezért el tudják azt húzni és meg is van a deformáció, félre terhelés. Nekem például az ágyéki 4-5-ös csigolya között van a sérv, úgy derült ki, hogy a bal lábam fájt hátul, de most ha megerőltetem és ismét fáj, akkor a bal combot hengerezve és nyújtva (pár nap alatt) elmúlik. Gyógytorna gyakorlatok + nyújtás/hengerezés, ez a megoldás (de én sem csinálom sajnos rendszeresen ).Fontos: amit itt leírok, azt a saját szavaimmal megfogalmazva írom, biztos nem ez a helyes megfogalmazása a dolgoknak, szóval mindenképp keressétek fel háziorvosotokat, gyógyszerészeteket!!!
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz stuka20 #197304 üzenetére
Nem igazán. Alig van készlet, és minden rohadt drága. Linkeld, hogy mit találtál, és próbálunk segíteni, hogy miben gondolkodj az alapján, illetve majd jól megmondjuk, hogy az miért nem jó.
p
-
rígel
őstag
válasz bringasisti #197306 üzenetére
190 a hazai ára, ha az enyémről beszélünk
-
bringasisti
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #197299 üzenetére
5-600 dollár körül.
stuka20...beállítás kérdése, országútin kívül talán minden bringánál be lehet úgy állítani, hogy a kormány legyen magasabban...ami a trekkinget illeti az, hogy milyent végy, Merida, KTM vagy éppen Cube-ot ugyanolyan irreleváns kérdés mint az, hogy milyen autót vegyek, VW, Peugeot-ot vagy Opelt, vagyis nem annyira márkafüggő mint az, hogy melyikben találsz számodra megfelelő felszereltségűt. Ha nagyos spur vagy akkor irány a Decathlon, he nem akkor lehet - máshol - is - nézelődni, de nem lesz könnyű most kerékpárt találni, vagyis kicsi a választék a Covid miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz rígel #197297 üzenetére
Két lehetőséged van. Elengeded azt a biciklit, a boltot meg messzire elkerülöd (én ezt javaslom), vagy saját költségen csináltatsz magadnak egy rendes biciklit abból a nyomorúságból, amit rádsóztak (nem drága az alkatrész az ilyen olcsó bringához, 20-30k forintból csodát lehet csinálni). Mind a kettő járható út, neked kell eldöntened, hogy mit szeretnél, meg mennyire tudsz tisztességes szervizt találni, meg mennyire tudod elfogadni, hogy vettél egy új biciklit garancia nélkül.
egy új (viszonylag neves) gépnél nekem kell hibafeltárnom
Nem a termék szar, hanem a bolt. Ezek a biciklik úgy érkeznek, hogy a gyárban összerakták, bedobozolták és kész. A kicsomagolt kerékpárt üzembe kell helyezni (ellenőrizni a működést, beállítani, stb.). Simán lehet, hogy akár meg is kotlik egy csapágy, mert odaverték szállítás közben, de ezt még akkor kéne feltárnia a boltnak, mielőtt te ráülsz a termékre.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz Hasaggymeg #197298 üzenetére
Hű, ez részletes, de sajnos idő hiányában nem megy, ma el kell döntenem hogy megy vagy marad, napközben meg nem vagyok otthon. Szétszedni semmiképp nem akarom, menni is csak óvatosan mentem vele, az esetleges visszavétel miatt, mert mondták hogy ne csapassak vele, csak óvatosan, ha vissza akarom vetetni.
Terhelgetni próbáltam, szerintem a hajtókarok, középtengely körül lesz a gond, de talán a hátsó váltó felől is hallok hangot.
Igen valóban sok idő ezeket kinyomozgatni, és igazából megvallva az gáz, ha egy új (viszonylag neves) gépnél nekem kell hibafeltárnom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest