- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
D.Orion
üzenetére
Fitness bringa váz geometriája alacsonyabban van a tekingethet képest és az első kerék is közelebb esik a lábad felé.
Bizonyos részben igazad van de a tányérok koszorúk a leg kisebb lényeges dolog azt tesznek rá amit akarnak vegyítik is rendesen.
Van pl: a tárcsafékes,patkófékes változat 48 hajtómű 32-35 külsők 12-13kg csomagtartó és sárvédő felfogatási lehetőséggel
Az outis változatra nem teszel csomagtartót 32-35 külső sem hiszem,hogy belemenne.
Attól függ téged melyik változata érdekel jobban. -
fidig
tag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
És mennyi üzemanyagot használ a moci?

-
D.Orion
veterán
Ferrari kerékpárt valaki? Fene se gondolná, hogy ilyen is pont nálunk van.
-
D.Orion
veterán
válasz
üzenetére
Nekem azért rémlik valami olyasmi is, hogy mintha a fitness gépen nagyobb tányérok lennének elől és kisebb koszorú hátul, mint egy cross gépen. A váltás is outi szériából való tipusnevekkel ékeskedik. A hajtókar mérete is nagyobb, a vázgeo is laposabb. Így ébredés után hírtelen csak ennyi jutott eszembe.
Ha valamiben nem vagy elég tájékozott, akkor ne szólj hozzá, csak figyelj/olvass/tanulj. Több mint egy éve járok a topikba és nagyon sok ragadt rám, de még mindig full noob vagyok egy hozzáértőhöz képest.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
DjKoxi
üzenetére
Nekem eddig teljesen megfelelt, rövid távon kényelmesebb mint a betétes rövidnadrág. De nálam a nyereg sem az igazi, meg a bicikli sem. 5 fokig elég a nadrág és gumis térdmelegítő, felülre pedig a kabát meg egy hosszú ujjú póló.
Toomy, én azt figyeltem meg magamon, ha biciklivel megyek túrázni, akkor sokkal többet költök mintha motorral mennék. Ugye akkor kell kaja, víz, nyáron jólesik egy kis fagyi, stb. Motorral meg hamar otthon vagyok, így nem szoktam megállni szinte sehol. Szóval nekem a biciklizés drágább mint a motor

-
Zola007
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
én nem reszelgetném a helyedben, mert nem lesz egyenletes
ha már sufnituning, akkor vennék egy 25,4-es nyeregcsövet és körbehajtanám 0,7-es hengerelt alu lemezzel.
Közé egy leheletnyi fém-ragasztó (bringától szigorúan távol rákenve) és ha jól adagoltad a ragasztót, akkor lesz belőle egy ~ 28,2-es csöved, amit már be kell fogadjon a 28-as vázcső is.
ha mégsem, ebből büntetlenül lehet csiszolgatni, az eredeti anyagot nem vékonyítod el vele. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Zola007
üzenetére
Nem tűnik valami profinak így 1előre nem veszem meg az egész nyeregszárat.Mindenképp fekete kellene és külön adapter 26-ról 28-ra nincs,hogy mondjuk egy jobb fekete 26-ossal beleszereljem...úgy hogy adok még1 esélyt neki,szépen megreszelem mind2t.,nyeregpálcát ill.a nyeregrögzítő 2 részét,hátha mégis megfogja valahogy.
A nyakam az összetettebb dolog.Rossz tartás,rossz párna,sok számítógépezés,túlzottan előrehajolt üléspozícióban letekert ~5000km és egy guggolásból,felegyenesedés közben kapott erős ütés a vállamra 1ütt váltotta ki ezt a valszeg. lappangó nyaki gondot...tehát inkább csak rátett egy lapáttal,viszont intő előjel lehet mindenkinek aki évente többször úgymond "beállt" nyakkal ébred. -
válasz
rétisün
üzenetére
Ja megkérdezem magamtól, hogy mehetek e és sosem kapok nemleges választ. Enyhe skizo beütése van a dolognak. Beruházni nekem is be kellene, de akkor biztos hogy nem tudnék ilyen sokat tekeregni, mert hatványozódna a meló. Az igazság az hogy nincsenek nagy igényeim, mint pl. több millás autóm legyen, vagy medencés házam/nyaralóm. Az igazi örömöt egyenlőre a bringázás nyújtja és a vele járó szabadság érzet, hogy önerőből akárhova el tudok jutni, csak idő kérdése.

-
Zola007
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Nem úgy értettem, Teee!

egyébként az hogy neked pozitív tapasztalatod van a dologgal, nem jelenti azt hogy ezentúl a nyaki sérvet - (ami egyébként fiatalok között gyakori és a ropogó, elgémberedő nyak igen jó előjele) - ezentúl 200km-es bringaversennyel kellene kúraszerűen kezelniAz hogy a törzs és nyakizmok edzettsége nagyon sokat számít a csontos váz kisegítése szempontjából, megint teljesen más lapra tartozik. Vannak ennek értékelésére kiváló gyógytornász tesztek, értelmes orvos felméreti a beteg fizikális állapotát mielőtt szikéhez nyúl.
A 30 év feletti, fizikai munkát vagy súlyemelő/saját súlyos sportot nem végző emberek nagy része olyannyira edzetlen (itt most nem a kollégáról beszélek), hogy egy könyöktámaszt vagy fekvőtámasz állást nem tud 1-2 percig kitartani, arról már ne is beszéljük hogy az alsó háti sérvek klasszikus oka az "én csak kinyújtott karral felemeltem a gyereket vagy odébbraktam a mikrót" panaszokhoz köthető.(#11688) DjKoxi: én 2 melegítőnadrágot vettem ma fel, "kínaisat". na az volt baromi kényelmetlen

-
DjKoxi
senior tag
Augusztus óta "félve írom" 1000 Km-t tekertem, de ez lehet több, mint 45 évem alatt megtett Km összesen

Ma, mikor elindultam 17C fok volt, hosszúnadrágot vettem fel, ALDI-sat.Sokkal kényelmetlenebb mint a rövidnadrág, mert nem jó helyen van a betétje. Nagyon előre varrták. Legközelebb csak kantárost fogok venni, valamilyen nagyobb márkát. Felcsúszik, meg el is fordul a lábamon. Jobbra számítottam.
Nektek bevált? -
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Igen fizetik. Vagyis kiveszem a bal zsebemből és beteszem a jobb zsebembe. Amúgy jó pár százezret megspóroltam a másfél év alatt. Igaz abból megy azért a bringára is és a kajáról már nem is beszélve...
De most amit megspóroltam azt el is fogom költeni végre egy jó kis bringára. A 10 éves MERIDA 903 megmarad edzőtársnak.
Amúgy csak ezért tudok ennyit menni, mert én vagyok a góré és a beosztott is egyben.
-
válasz
Zola007
üzenetére
Másfél év alatt sikerült felszívnom magam. Tavaly április óta ma fordult át a 45 ezer.
Amúgy néha elugrom versenyekre is a száguldozás miatt.
A 24 órázásra jó ha minél több km. van a lábamba.
Talán jövőre lecsillapodok egy kicsit. Bár tavaly is ezt mondtam.
(#11673) planbmokus . Én 173 vagyok és a 39/53 -as hajtókarhoz nekem a 172,5 ös a kényelmes. kipróbáltam a 34/50 -es hajtást 175 -ös karral, aminek majdnem többszöri zakózás lett a következménye. Ugyanis hozzászoktam hogy mennyire dönthetek kanyarokban tekeréssel együtt. De persze ez csak a beidegződés miatt volt. De akkor sem vált be a 175, mert én igen pörgősen megyek. De kinek a pap kinek a papné.

-
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
Hol lehet beszerezni 700x28-35 (27x1 1/8x1 1/4) méretű külsőt? Belső van a neten, külsőt ellenben nem találtam.
-
Packersbay
tag
Akit érdekel még matrica nyugodtan írjon,mivel maradt nálam még egy jó pár
-
Tomi_Sci
őstag
A patentpedálok története: [link]
Nagyon érdekes például a fém Look Delta stopli, kipróbálnám. Biztos nem lehet könnyű, de tuti gadaságosabb mint a műanyag.
Illetve az, hogy az SPD alapvetően országúti felhasználásra készült. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Zola007
üzenetére
Bicikli miatt történt minden! Fel se üljön rá soha többet, mert meg fog HALNI!
Nekem azt mondták az ortopéd rendelésen 18 éves koromba, hogy ne biciklizzek, mert a gerincem annyira rossz, hogy nem tudok majd vele semmit se csinálni.. Na utána versenyeztem 4 évig.. majd még eltelt 2-3 év hobbistaként és még mindig itt vagyok, és nem fáj annyit a hátam mint azoknak, akiknek teljesen normális a gerince.
Mondjuk ez a TV shopos "szar" sokat segített, mert felüléseket nem csinálhattam: AbSwing
Egyik szezonra felkészítő edzés tervbe betettem ezt a gépet, minden nap nyomtam vele kétszer, végén már 2x150 ment a legnehezebb fokozatba, de ott már vicsorítasz és folyik rólad a víz, nem vigyorogsz mint a tv reklámban.. Előtte 40km után már olyan volt a hátam, mintha lefagyasztották volna, nagyon fájt, és a kormány magasságától nem függött, miután a géppel megerősítettem a hát és has izmaimat, 10 centivel lejjebb levő kormánnyal 200km as tour de pelson sem fájt a hátam. -
Zola007
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
reméljük tényleg jó lesz bele

doki mit mondott, bringázás miatt lett gerincsérved vagy csak rátett egy lapáttal? -
-
Zola007
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
az ott egy villanyak-magasítás?
milyen magas vagy egyébként?tuti a 28-as, nem 28,6?
decathlonban láttam azt hiszem 28-as nyeregcsövet, de nem mernék rá megesküdni -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Zola007
üzenetére
Nem Colonago,de úgy tűnik 10+ évvel ezelőtt a Schwinn valamiért kedvelte őket,mert Schwinn Csepel Adrenalin sp-m hajtóműcsapágya is az volt (ami a kisebb baj) és a nyeregcsövem is 28-as.
-
Zola007
veterán
Köszi, de ez nem túl bíztató: [link]
(#11673) planbmokus: nyakigláb lehetsz vagy átlag felett bírja a térded (egyelőre), de 180-ast azért elég rendesen 185 vagy feletti magassághoz szoktak használni. Nekem 170-es van gyárilag a 19,5-es vázra, 175 talán jobb lenne, de 183 centi is vagyok hozzá 85-s átlépővel.
-
Zola007
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Colnago vázról van szó?
akkor szép expedíció lesz az a 28-as nyeregcső -
Hasaggymeg
Topikgazda
Erre valaki?

(#11666) Solad...talán ha nem veszed ki a csomagolásból.

-
Zola007
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Nézegettem a fitness bringa kínálatot, hát nem sok választásom van.
Vagy átalakítok egy országútit, de az lutri, méricskélés, utánajárás és plusz költség.
vagy veszek egy fitness bringát abból a kb 3 típusból (Kelly Physio, Merida Speeder, KTM Strada) ami minőségileg esetleg szóba jöhet.Speeder lesz ennek a vége, én már tudom. Érzem a szagáról
Csak még a pénztárcám nem tudja -
Solad
addikt
válasz
---Lasali---
üzenetére
Vannak olyan anyagok, amik nem vagy, kevésbé igényelnek (persze felhasználástól függően). Pl. a kerámiacsapágyakba én sem teszek kenőanyagot a korimban, de egy bringaláncnál nem annyira tartom elképzelhetőnek az olyan bevonat létrehozását ami ezt lehetővé teszi. De az is igaz, hogy láttunk már karón varjút, szóval a fene tudja

-
Solad
addikt
Csak számomra tűnik parasztvakításnak, vagy lehetséges ilyen?
Egyedi kezelésnek köszönhetően kisebb a használat során fellépő súrlódás és zaj, emellett nincs szükség kenőanyag használatára.
-
fpeter07
veterán
-
csabi94
őstag
8000 km-nél járok idén kb....

-
D.Orion
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
1337. Egyszerű, mint az 10.
Aki nem érti miért írtam a tízes szám elé "az" névelőt, annak segítek, hogy az nem 10, hanem 1.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zola007
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Pont akkor utaztam el, bár kibontva még nem volt, így szerintem kicserélik.
Határeset egyébként, ki kellene próbálni az XL-est is.
Lehet hogy az meg nagy lenne, ez mindig lutri egyébként, 4 mérettel nem lehet lefedni sokmillió féle vádli-térd-comb kombinációt.(#11654) Solad: attól is függ milyen pedált használsz, teljesen más lesz a végeredmény spd-vel és hagyományos pedállal is, előbbin jobban megérzed, mert fix ponton taposod, a simánál úgyis mászkál valamennyit.
(#11653) -=RelakS=- : de lehetne, csak fórumozás közben még csinálok három féle dolgot, így erre nem figyeltem.

-
Solad
addikt
válasz
planbmokus
üzenetére
Köszönöm szépen, eddig nekem is oké, de abba belegondoltál, hogy itt az erőkar ~1,5%-ot rövidül?

Nem elméleti, sokkal inkább gyakorlati tapasztalatra voltam kiváncsi

Szakbarbár, ---Lasali---, Zola007: Köszi Mint mondottam elég rövid lábú vagyok, 172 magassághoz 76 centi belső lábhossz társul. Meglátjuk milyen lesz, ha kényelmetlen, akkor marad a mostani hajtókar, csak a lánctányérok kerüülnek át az újról
-
Zola007
veterán
azért olyan nagyon sokat nem
mondjuk egy 100nm-es tengelymenti forgatónyomatékhoz 170-es karon ki kell fejteni 588nm-t, 172,5-en meg 580-at.
Inkább kényelmi szempontból fontos, mert a leírt körnél a difi már 5mm és az többet számít, főleg rövidebb láb embereknél.A 70-80-as években egy 170-es hajtókar még a versenyzők között is hosszúnak számított, manapság meg már a legkisebb vázakat is ilyennel szerelik.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sokat számít. 172.5 nekem pont jó országútin, szépen tudok vele pörgetni, hosszasan, nem esik szét sok km múlva se a technikám, és van nyomatékom is. 170 essel úgy érzem hogy üresbe forog a lábam, tolom neki de nem megy, mintha húznám a féket, pörgetni meg úgy pörgök mint a veszedelem, egyáltalán nem okoz problémát a pörgetés és a körkörös hajtás de mégse megy a bicikli annyira. 175 össel sokkal nagyobb nyomatékot érzek mint a 172.5 el, erősebben tudok megindulni, terepen is hirtelen kis emelkedőkre kis tempóval is rá tudok indulni stb, de nem tudok annyira pörgetni, a körkörös hajtásom is érezhetően gyengébb, és sokkal fárasztóbb is jó technikával haladnom. Ezért használom országútin 172.5 öst, MTB-n on pedig 175 öst. Én kb 181 magas vagyok, és 44 es a lábam.
(#11649) Zola007
Ezt én is néztem ma a Lidl be, nagyon jónak néz ki, ugrótérd szindrómára nézegettem annó, 8 ezer alatt nem volt, ez meg elvileg arra is jó, és 3 ezer, minőséginek is néz ki. Amúgy hogy ez érjen is valamit, ahhoz elég szorosnak kell lennie, persze nem úgy hogy elszorítson meg fájjon stb, szerintem ki kell hogy cseréljék, főleg ha időbe visszaviszed (3 napon belül). -
Szakbarbár
aktív tag
Nekem van már tapasztalatom:
1-es számú bicikli, 150 mm-es hajtókar: meredek dombokra nem nagyon lehet felmenni, a 175 mm után szokni kell, inkább pörgetős áttételeket használok.
2-es számú bicikli, jobb oldalt 175 mm, bal oldalt 170 mm
no comment... nem tudtam mitől fáj a csípőm, amikor hajtást cseréltem kiderült.
3-as számú bicikli, 175 mm, nekem ez kényelmes.Nyomatékot fogsz veszíteni a rövidebb erőkar miatt, de észre sem veszed.
planbmokus Kb 1-2 % nyomaték csökkenés lesz, nem hiszem hogy sokat számítana.
-
Zola007
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Mekkora méretű lábra jó ez?
combközépnél pöndörödik le nekem minden, hiába megpróbálom táblázat szerint választani.
vajon visszaveszik ha nem jó?múlt héten vettem ilyen LIDL-s térdbandázst, L-es méretben 40-43-as vádlira és 50-53-as combközépre írják, de szorít mint atom.

-
Solad
addikt
Srácok, valakinek van tapasztalata hajtókarméretváltással?
Eddig 172.5-es votl a bringán, amit most vettem helyette az 170-es. Egyrészt elég rövid lábú emberke vagyok, így nem gondolom hogy kicsi lenne, bár tényleg fogalmam sincs hogy mennyit befolyásolhat az a 2.5 mm. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Dechatlonban vettem egy B'Twin neoprém térdmelegítőt.
-
Zola007
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Abszolút nem látok még rá erre az országúti/fitness témára. Majd szerintem tavasszal zargatom a debrecenieket és nyakamba veszem a boltokat, hogy kiderítsem mekkora váz is az ideális számomra.
Hozzád hasonlóan évekig én sem voltam az a kaliber, aki országúti - sőt akármilyen másféle - kerékpárra egyáltalán ráülhet.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
fpeter07
üzenetére
Itt Veszprémben nem igazán akart megmozdulni a hőmérő a 10 fokról. Délutánra elértük a 11-et, aztán egyszercsak felugrott 18-ra. De hát nem lehet 2 óra alatt lenyomni egy túrát, amíg annyi is marad

Köszi a matricák szállításáért neked, az elkészítésükért pedig xboxmod-nak! Megfogadtam, hogy a bringámra nem ragasztgatok semmit, de ezzel kivételt kellett tennem

Zola007: Mi lenne haaaa, szépen elboltolnád Deicide-al (már ha akarja) és mindenki boldod lesz

-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
tornáztasd egy kicsit terhelés nélkül, hogy mozogjon át az ízület, terüljön a folyadék bennne.
langyos (nem forró, ~32-34 fokos) fürdő és C-vitamin pár napig, -
Zola007
veterán
válasz
D.Orion
üzenetére
Az a gond, hogy Debrecent a 2-es villamos miatt feltúrták keresztbe, hosszába.
Remélem nagyjából jövőre rendbe rakják az utakat is.Azonban most mire kijutok a városból, már dadogok, annyi rázón kell keresztül menni. És ez még a jobbik fele, ha a déli rész felé kell menni, akkor a város közepénél véget ér a kerékpárút és onnantól néha már az MTB-m sajnálom.
Nekem a túlzott előregörnyedt állapot sem kényelmes, elég masszív a mellkasom és a combom is és vállam sem a tartozik a keskenyebbek közé. Ezért is gondolkodom egyelőre egyenes kormányban.
Merev villát tervezek mindenképpen, 28-ban 1.2 körüli gumival és a tárcsaféket is szeretnék legalább elöl.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szevasztok! Nyeregcsövet szeretnék cserélni,mert nyergem folyton csúszik hátra,nem rögzíti rendesen ez a sz@r Kalin márkájú szemét.Az enyém 28mm-s és égen-földön nem találok minőségi darabot ebben a méretben.28,6 van,de félek nem fog belemenni.Valakinek van ebben jártassága esetleg?Köszönöm!
-
D.Orion
veterán
Hm-hm. A korábban 180K-ért nézett Sirmium Pro + Rock Shox SID Race, már "csak" 150K.
Most így elgondolkodtam rajta, de nem szabadna ilyenekre költenem.
Mondraker Finalist 2012 (Rock Shox XC32, Sram X7 3x10) 189e Ft
Spyder Carbon vázas MTB <Ez miért ilyen olcsó?
-
D.Orion
veterán
Ha csak aszfalton megy, akkor felesleges a Cyclocross vagy a Cross. Egy jó kerekekkel rendelkező OUTI kell, megfelelő agyakkal és vázzal. A kátyúkat meg ki kell kerülni, kresz szerint ár nem kell az útpadka mellett közlekedni, lehet helyet hagyni a csapadék elvezetőknek és a kátyúknak.
-
RootRulez
félisten
válasz
rétisün
üzenetére
Szomorú, bár az árakat elnézve, amibe kerül egy ilyen szerkezet a biciklire, jobban megérné egy új bicikli, amin alapból ilyen van...
-
RootRulez
félisten
válasz
D.Orion
üzenetére
Amikor megvettem, tettem fel róla két képet, most melózok, majd csinálok róla másikat, mert ezek nemigen jók a célra
Városban ezzel járok dolgozni (télen kiderül mi lesz) meg alkalmanként eljárogatok biciklizgenti is. Illetve, amikor mennem kell és tehetem, biciklivel megyek.

-
D.Orion
veterán
válasz
RootRulez
üzenetére
Első körben dobj egy képet a kerékpárról, mert kell lennie hordszemnek az első villán és hátul is meg kell lennie a felfogatási pontnak. Nem minden V-Fék-es váz tud fogadni tárcsát.
Ha az adott kerékpárból ugyanezzel a vázzal a gyártó adott ki tárcsafékes verziót, akkor minden bizonnyal megoldható a dolog.Felhasználási terület? Fékerő igény?
Első körben egy képet vagy linket a kerékpárról ahol látszik az első villa.
Zola007: Merida kar és térdmelegítő, csak annyi a baj, hogy nem emberi az ára.
Én használtan vettem bolti ár feléért. Nézegesd folyamatosan a használt piacot. Ilyenkor ősszel sok gép kerül eladásra. 90kg alatt semmi rendkívüli tervezést nem igényel, hogy elbírjon. Gyártók által szervezett tesztnapokon outik-nál általában 100kg-nál mozog a súlykorlát.fpeter07: Tudom, legközelebb azért majd veszek fel.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Teljesen laikus vagyok ezen a téren, szóval hamarosan viszem a biciklit őszi rendberakásra, és a fékekre ráfér a pofacsere, arra gondoltma, mi lenne, ha tárcsaféket tennék rá...
Kérdésem, hogy mennyi karbantartást igényel, mennyi az élettartama, miután újra áldozni kéne rá (gondolom a tárcsája kopik). Eleve van-e valami szabvány vagy akármilyen (kialakítású) biciklire fel lehet tenni vagy van kötve valami adathoz, pl hogy felférjen a villához vagy nem tudom, mit kell nézni. Általánosságban megéri olyanra cserélni a V-féket.
Köszi: RR
-
fpeter07
veterán
válasz
D.Orion
üzenetére
Nem holnapra fog ez kijönni, sok év kell hozzá. (szélsőséges esetben csak néhány hónap)
15 alatt azért már elkél egy-egy plusz réteg alulra/felülre is. (az októberi 15 fok nem egyenlő a nyári 15-el) Az sem mindegy, hogy országúton mész, vagy terepen, szélvédett helyen. -
Zola007
veterán
Ha fitness / masszívabb országúti bringát akarok venni használtan, akkor most nézelődjek vagy ráér tavasszal is a dolog a piaci árak / bőség szempontjából?
Hely és időhiány miatt jobb lenne tavasszal is kapnék még nekem valót.
183 centihez és 86 kilóhoz miket nézegessek hogy bírja is a kiképzést és a Debrecen környéki utakat (már aki ismeri) ? -
Zola007
veterán
válasz
D.Orion
üzenetére
Én 15-16:00 között tekertem 25-ös átlaggal (Debrecen-Józsa térség) és lábszinten ugyan nem fásztam (mackónadrág rulez), de a fejem azt hittem lefagy, fojt is az orrom rendesen mikor hazaértem, pedig nem vagyok papírból.
bőrkesztyűn keresztül szintén kipirosodott a kézfejem, úgyhogy olyan meleg nem lehetett.#11613) -=RelakS=- : milyen térdmelegítőt használsz?
más is ajánlhat esetleg valami, ami kényelmes, nem tekeredik le a lábarmról és melegen tart (és persze emberi áron)
-
D.Orion
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Velencei tó körül tekertem. Mikor elindultam sütött a nap, mint állat és 16°C volt árnyékban. Mire hazaértem már csak 10°C, ezt már azért éreztem. De 16°C-ban bőven elég volt még a rövid nadrág. Ha megint megyek, akkor elviszem a lábmelegítőket azért. Vagy időben megyek, hogy ne sötétedjen be.
Egyébként furcsa, mert én fázós típus vagyok, 24°C alatt már simán felveszek egy vékony hosszú nadrágot.
pengemetal: Nekem a sisak alatt izzadt a fejem.

-
pengemetal
aktív tag
-
D.Orion
veterán
Bocs srácok, de most már megkérdem:
Ma mindenki hosszú gatyában tekert?
Én délután négytől voltam kint este hétig. Persze csak a saját lagymatag tempómban. De négykor egy rövidgatyát vettem fel + egy ujjatlan aláöltöző meg egy olcsó hosszú ujjú mez. Persze ahogy a nap lement 6 után éreztem, hogy hűl az idő, de addig még felül is melegem volt.
Mondjuk majd holnap kiderül, hogy fájnak-e a térdeim, de eddig semmi. KOPP-kopp.
-
Zola007
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
outi váz ez
sose értettem ha ott van az a rohadt kartonpapír, akkor miért len lehet letépni egy darabot, hogy ne a beton térkőre rakják rá a középcsapágynál
-
rétisün
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
az kell legyen, mert se v-fék, se tárcsafék-konzol nincs rajta. marad az outi fék, de az ahhoz való furatot meg nem látni oldalról.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
A változatosság kedvéért ismét vázszettel zaklatlak benneteket, most ezt találtam:[link] Eddig ez a legjobb amit találtam, csak kár hogy Pécsen van. Bár ahogy olvastam Budapesti átvétel is lehetséges. Ez egyáltalán outi váz?
-
Zola007
veterán
válasz
SOAD19
üzenetére
Nem ilyet vettem végül, mert keskenynek találtatott (145mm) nekem pedig 155 és feletti nyergek jók (nagy a s.gg.m, 'micsináljak
)
Vagy a Pótkerékben vagy a Biketrialban (böszörményei eleje és végi boltok) láttam belőle kirakva ha jól emlékszem.
Egy SMG Argo-t vettem végül a montira, de még nem raktam fel. A boltbajáróson DDK Gel van, az inkább fotel kategória, de nekik is van verseny(szerű) nyergük jó áron, azt pedig a Gyöngyben tudod megnézni. -
SOAD19
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Értem, köszi!
A két nyerget már nem tudom összehasonlítani, mert azt már eladtam a régi bringával együtt.
Valószínűleg megpróbálom beszerezni, ezt a selle monte grappa liberty max-ot, jókat írnak róla. Neked milyen nyerged van, rákerestem az említett nyeregre a topikban, és láttam, hogy pont ilyet akartál venni. Hátha pont ilyet vettél, és kipróbálhatnám, ha már helybeli vagy!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zola007
veterán
válasz
SOAD19
üzenetére
A két nyereg közt ránézésre valóban nincs sok difi, de fogj egy 2-3 centi vastag könyvet és tedd rá oda ahol körülbelül felfekszik az ülőcsontod. Szerintem látni fogod, hogy más szögben és más ponton támaszkodik meg a könyv a két nyergen.
Ülőcsontszélesség mérésének legegyszerűbb módja a következő:
Egy ép falú kartondobozból kivágsz egy 20x30-as darabot. Rárakod egy kemény székre (pl hokedli) vagy ráraksz egy székre egy könyvet és arra rakod.
Na erre a kartonlapra kellene rákuporodni, hasonló dőlésszögben, mint ahogy a bringán ülsz. Csak ülj le, de ne mocorogj utána. Ha felállsz, akkor láthatod, hogy a kartonlap frankón benyomódott két helyen.
A kartonlapot lerakod a földre és a mélyedésekbe dobj bele 1-1 csapágygolyót, ahol megáll a mélyedés közepén, ott van az ülőcsontod közepe, a legmélyebb ponton.
Ezt beikszeled mindkét gödörben, majd leméred a távolságukat.Olyan ülést válassz ez után, ami legalább 2-3 centivel szélesebb mint amit mértél és (fontos!) amin a mért táv párnázott, sík vagy csak kicsit íves részre esik.
-
SOAD19
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Anno az előző bicajomnál, azt hittem, hogy szerencsére szerencsés alkat vagyok, és nincs gondom a nyergekkel. Akkor is olvastam itt, hogy sokan nem találják a megfelelő nyerget, de sajna nincs szerencsém.

Ilyen volt a régi nyergem (a bicaj is stimmel): [link]
a mostani meg a korábban linkelt: [link]
Eléggé hasonlítanak szerintem, és mégse jó, ezért gondoltam, hogy lehet a mostani túl kemény, a másik ettől jóval puhább volt.

Az ülőcsont távolság lemérésére valami tippet tudnál mondani, rákerestem, de hirtelen nem volt barátom google kolléga. -
stracker06
aktív tag
Segítsünk, ha tudunk.

-
Zola007
veterán
válasz
SOAD19
üzenetére
valószínűleg inkább az a problem, hogy keskeny, nem pedig puha.
mérj egy ülőcsontszélességet, abból már kb ki lehet indulni, de a nyereg párnázottságának görbületét is figyelembe kell venni.
egyébként pedig buy & try alapon mükszik csak a dologddk eden, selle royal mach, selle monte grappa liberty max (utóbbi hiánycikk)
próbálj olyan boltot nézni, ahol engedik kipróbálni vagy legalább kicserélik ha nem kényelmes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Villanyszerelés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- PlayStation 5
- Torrent meghívó kunyeráló
- Assetto Corsa Rally
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...viszont 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
no comment... nem tudtam mitől fáj a csípőm, amikor hajtást cseréltem kiderült.