- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
height
aktív tag
Sziasztok!
Kinek van tapasztalata a kerékpáros telefon tartó használatéban ?
Ki milyet használ ?
-
Zsohi
őstag
válasz Hasaggymeg #106315 üzenetére
A váltó/fékkar megúszta karcokkal, mechanikusan hibátlannak tűnik. Az első keréken is ott a sérülés és egy szép centis 8-as.
Az ütés nyoma a kormányon, meg egy minimálisan meghajlott.
A váltó, külsőleg én nem látok semmi sérülést, de egyszerűen nem tudja felrakni a nagyobbik lánctányérra a láncot akárhogy próbálom állítani, kézzel kellet felraknom.
A gép egy Felt z5.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Bati0501
őstag
válasz ivana #106380 üzenetére
Igen, gondoltam hogy olcsóbb, csak vajon miért cserélhették le az Ultegrát? Csak mert gondolom az volt rajta, ha minden más Ultegra.
Meg az FSA-val is történt valami, mert le van kopva a betű egy része.Ezt a mennyire reális árat meg úgy egészében értem, hogy a kevéssé ismert váz + alkatrészek szintje milyen árat indokol úgy nagyjából. /természetesen tudom, hogy pontosabban csak élőben, a bicikli állapota alapján lehet mondani/
De látom nem túl népszerű ez a kérdésem itt.
-
StLui
veterán
Rég ültem már A 18 éves 26-os GT montimon, tegnap sor került rá, azt hittem az 1 éve használt nagyon csúcs fully-m után szörnyű lesz, de tévedtem, kifejezetten élveztem a könny(ű-ed)ségét. Minden eredeti még rajta, de precízen teszi a dolgát. Lehet kíváncsiságból ezzel megyek, ha megyek szombaton a a Dunakanyar MTB csapattal Börzsöny túrázni. Stucni már a képhez képest rövid rajta, mert gyerek méretéhez próbáltam átszerelni, de nekem is jó így.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
cozmo
őstag
válasz Napfénysüti #106296 üzenetére
+1
Én is Bryton 530-ast vettem (van olcsóbb is de minek, azokhoz nincs sebesség szenzor a T csomagban) és remek cucc! Azóta tudom, hogy a lefeléken is egekben a pulzusom, mert sípolps.:meguntam hogy a telefonom állandóan lelövi a strava-t mert szarul írták meg
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #106386 üzenetére
Azért egy normális agynak úgy kell forognia, hogy a zsírt érzed max. ahogy mozog. Épp itt van az asztalomon egy 600-as tricolor agy kifűzve (igaz ez híresen jóféle cucc) olyan mint a vaj. De tegnap raktam össze egy 80 éves waffenradot annak az első agya is fullos lett egy kónusz csere után, az agyon semmiféle berágódás nem volt, igaz az egy darab acélból esztergált agy (ilyet amúgy még nem láttam én se acélból), nem szar.
A montiról holnap nyomok képet érdekes egy cucc. Igaz a fékváltók váltó részét lehet lecserélem sunrace váltókarjaimra mert azok jobbnak tűnnek, de a váz egy műremek krómozott villa és jobb láncvilla 0.9-es oria csövekből, baromi könnyű darab... A vicc, hogy a canti fékekhez szerintem outi fékhíd van, csak nem fúrták át A geo kicsit trekkinges, szerintem ez nagyon korai monti lehet, tök egyenes felső csővel. De 26-os araya felnik szóval ez mégis csak monti
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #106375 üzenetére
Láttam én Exage szettet,de az valami újabb volt mint ez.
(#106372) MZsoltee...zsírhiány,rossz hézagolás stb.lehet,de hacsak nem felső kategóriás agyakról beszélünk,teljesen sima forgásra (mondjuk úgy ha kiszerelt,forgó kerék tengelyét fogod) ne is számíts...sőt,gyakran még ott sem.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ivana
Ármester
válasz Scarabe #106381 üzenetére
Annak ellenére, hogy ez a kategória tűnhet jó választásnak egy adott felhasználásra, szvsz nem igazán ajánlott. Általában túlárazott, a telók nagyok gyengék 100kg-hoz rugós teló szart se ér. A vázak geoja kb. egy túra csepelre hajaz, aminek én nagy kedvelője vagyok de egyenes kormánnyal halál.
Szerintem két értelmesebb lehetőség is van ennél: veszel montit, az szerintem simán gurul annyira mint ezek és rendesebben megy terepen. Vagy veszel fitneszt, ami merev villás, jobb rajta a szett és ugyan úgy rámegy egy 40mm körüli gumi ami gyenge terepre elég.
-
Scarabe
csendes tag
Sziasztok,
Remélem nem néztek ki innen. Utoljára 22 éve vettem bringát és most érett meg cserére vagy inkább hívjuk már pótlásnak.
Odáig eljutottam, hogy feltehetően egy Cross lenne nekem a legjobb választás, gyenge terep/városi használat. De innentől tanácsot szeretnék olyanoktól, akik értik mitől bringa egy bringa manapság és nem csak hülyeséget magyaráznak mint én itt össze-vissza.Amiket néztem a következők, rossz helyen tapogatózom?
Gepida Alboin CRS 500 2018
Kellys Phanatic 50 2017A magasságom 196, súlyom 100. Így a 21" körül nézelődtem.
Előre is köszönök minden jó tanácsot, segítséget.
"We never really grow up, we only learn how to act in public."
-
Bati0501
őstag
Pár napja linkeltem egy Fondriest bringát, de nem jött rá semmi reakció, (keresővel se volt egyetlen egy találat sem) ezért gondoltam utána keresgélek sk.
Hát külföldi fórumokon is hasonló volt a helyzet: ki ismeri ezt a márkát? Mit lehet tudni róla? És hasonlók.
Olyan válaszok voltak, hogy valószínűleg mint mindenki, Taiwan-i vázakat matricázhat/festhet át a cég, ami ugyan annyira jó vagy rossz, mint a többiek esetében.
Akiknek bármennyire is volt tapasztalata a márkával kapcsolatban (vagy neki volt, vagy ismerősének) mindenki azt mondta, hogy meg volt vele teljesen elégedve, szereti, kényelmes, feltűnő, meg szokták dicsérni a bringát. Azt hiszem az egyik fórumozó így fogalmazta meg ezt: "I got bike envy."Ezen a cangán ilyen alkatrészek vannak:
- Shimano 6800 Ultegra 2x11 (képek alapján fékek is Ultegra)
- FSA Gossamer 172,5mm 52-36 (Vmi történhetett, mert az "F" betű jó része fémig lekopott, meg amúgy is, a hajtókar már miért nem Ultegra vajon?)
- Fulcrum R 7Ez 300e.
Ez szerintetek nagyságrendileg reális ár? -
6030D
őstag
válasz inifini #106370 üzenetére
Köszi, még csak bimbódzunk, a szüret majd hónap végén kezdődik. Május 27-én kezdődik a Top Maraton sorozat Szilvásváradon, az lesz a következő.
Eléggé megrogytam, maximum fél órát tudtam volna még így menni (egy normál középtáv +1-1,5 óra). Az első negyed órában 170 volt az átlag pulzusom (végig mászás), 1 óránál 166. Edzésen meg 1-2 percre tudtam csak felvinni 160 fölé, nem tudtuk mi a baj (mondjuk voltam beteg is, az is kihatott, vérvétel is bizonyította). Most meg le lettem baxva, hogy na ugye, megy ez csak akarni kell, és innentől nagyon fog fájni minden erőfejlesztő.
Pulzuson minden esetre matekozni kell, hogy mi fér bele.
A technikai része az nagyon ment, élveztem, néha még azt is elhittem, hogy tudok biciklizni. Bringával is minden rendben volt, nem volt hiányérzetem.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
pittlaren
csendes tag
válasz jjeahh #106371 üzenetére
SunRace-t vettem, elégedett vagyok vele. Á, ne dőlj be a közkeletű tévhitnek, miszerint ha XT alatti szettel elhagyod az aszfaltozott utat, akkor a bringád porrá omlik,és eggyé válik az univerzummal
Itt helyben több boltban is megfordulok, a srácok zöme maratonozik, viszonyítási alapnak az ő bringáik tökéletesen megfelelnek: ami nekik jó, az nekem bőven jó
(#106355) Hasaggymeg: Eszembe se jut, érettségitől államvizsgáig ezzel fűtöttem magam
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
bunddog
tag
Befürödtem egy koozer xm 470-es kínai rachet system-es aggyal, tud valaki meggyőző érvet a kónuszos shimano agy mellett (ár miatt) novatec vagy dt 350 helyett? nem nekem lenne, de elég nagy az árkülönbség de mégis inkább a dt felé húzok úgy érzem azzal már nem fogok mellé fogni.
-
ivana
Ármester
Képzeljétek vettem egy montit Nagyon régi crmo darab, de eléggé egybe van megy mint az állat. Nagyon beteg kék rózsaszín színben Exage szett van rajta, ami érdekes montin de jön, megy fékez. Egyenes kormányos exage fékváltóval amit még soha nem láttam.
Ez a szett [link] alig van róla valami a neten.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Úgy tűnik sikerült megoldani az avid fék légtelenítését. Ezt a videót követtem új fékpofát használtam, és egy O gyűrűt is cseréltem, nem tudom melyik volt a fő gond, de most úgy tűnik rendben van, lehet rajtam kívül senki nem használ ilyen féket de ha mégis talán neki hasznos lehet.
Elmentem egy rövid körre bekoptatni a féket, és ez nyilván csak leejtőn lehet hatékonyan szóval másztam kicsit, kezdte, feszegettem a határaimat, előszór idén. Bal combtőnél kezdett picit fájni ahol a sérv is érződött, de ez most más volt. Remélem holnapra nem lesz belőle nagyobb gond, és idén megint nekifuthatok egy versenynek
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Because
őstag
-
MZsoltee
veterán
válasz MZsoltee #106268 üzenetére
Na sikerült az első igazi külső, belső csere. Természetesen a nem sérült belsőt sikerült kilyukasztanom a kerékleszedővel. De azt is megragasztottam. Szóval asszem már menni fog máskor is. Köszönöm az instrukciókat mindenkinek!
Viszont arra lettem figyelmes , mintha a csapágyak (első és hátsó) nem kis morgó hangot adnak ki. Az elképzelhető, hogy esetleg nem megfelelő a zsírozása a csapágyaknak? Újonnan vettem a bringát tavaly augusztusban. Vittem garanciális szervizre, de nem oda ahol vettem(pesten vettem pécsi vagyok), azt gondolom, hogy a nem a mi kutyánk kölyke alapon szarnak az egészre, hiába garanciális partnerek.
(Gepida 300 crs pro) Meg ahogy láttam van kis 8-as is a kerékben, majd megyünk centizni balcsikör után.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
jjeahh
nagyúr
válasz pittlaren #106353 üzenetére
Milyenre váltottál? Van Deore-nél olcsóbb szett? Sunrace csinál ilyesmit? Az Acera amúgy viszonylag gyorsan elkopott, a hátsó sor Deore, az egészen jó állapotban van... szal ha így nézzük valszeg hosszú távon a drágább Deore az olcsóbb megoldás
tacto: Ok, meggyőztetek
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
PartyNewl
tag
29" x 30mm kerékszetthez milyen szélességű szalagot kell vegyek 29mm vagy 32mm?
-
RaiZka
tag
válasz Hasaggymeg #106345 üzenetére
en pedig nem tudom kovetni a teljesitemenyemet mert mas kategoria a ketto. (Strava szerint) kevesebb wattal gyorsabban haladok 2-3 hónap mulva meglátjuk, hogyan érzem a dolgokat..
-
jolti
senior tag
válasz Hasaggymeg #106292 üzenetére
Bocs, hogy még most tudok válaszolni, de dolgoztam.
Akkor tuti az volt a baj, hogy túl volt húzva!
Néztem is a múltkorában, hogy ez qurvára peng'.
Szóval szerintetek van olyan felni amit itthon is lehet kapni és bírja a nagy súlyt?(#106304) Véreshurka
Azt nem láttam itt. Lehet itthon kapni? A rosebikon sem láttam, mert onnan készülünk rendelni.
-
pvt.peter
őstag
válasz Hasaggymeg #106365 üzenetére
köszi a választ, ma teszek egy látogatást a dekába
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz pvt.peter #106363 üzenetére
Nejemnek (Bell) meg nekem is (Aerofit900) onnan van,mind2 jó.
emiki6...a nyereg pozicíója is olyan mint magassága,van a kiinduló vizszintes,majd a személyes preferenciák szerinti kis eltétések.Sokkal biztos nem lehet eltérni a vizszintestől.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
emiki6
veterán
válasz Because #106357 üzenetére
Na, látod, erre nem tekintettem lehetőségként, de akkor átszokok rá!
(#106358) Hasaggymeg Akkor kihasználom a gyors záras nyereg adta lehetőségeket!
(#106359) MZsoltee Én úgy fogom, hogy tekerés közben figyelem kellene e még vagy túl sok, az alapján fogom finomhangolni.
Más: És a nyereg dőlésével mi a helyzet? Állítsam annyira előre, hogy éppen ne nyomjon belülről? Valahol aszonták vízszintesre kell, de az kegyetlen lenne nekem, nincs annyira hátrabillentve a medencém tekerés közben.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani olyan kerékpáros sisakot ami ár / érték arányban best of?
Ha nem, akkor pl. Decathlonban mennyire érdemes sisakot venni?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
trialboj
őstag
válasz MZsoltee #106359 üzenetére
Ha sok időd van akkor így: [link]
Ha nem akarsz belebonyolódni akkor annyi, hogy a pedál függőleges alsó pozícióban a lábod/térded enyhén hajlítva legyen, saját ízlés szerint lődd be hogy mennyire. Semmiképp ne legyen egyenes, és ne legyen túlzottan hajlítva mert a mászásoknál durván terheled a térded, illetve kevésbé leszel hatékony.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
6030D
őstag
Köszönöm, ismerem, haverom ilyet használ a Fenix 3-hoz, bevált neki. Én nem akarom az M400-at a kormányra, mert sérülékenynek tűnik a szilikon szíj/tok, meg nem tetszenek a kormányra kendácsolt futó órák. Meg akkor mit csináljak a Brytonnal? Jó lesz ez így, a Bryton a bringán, a Polar meg marad a futásra, görgőre, meg bárhová... úszásra mondjuk.
Because: megállásnál... trackstand-elünk.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
StLui
veterán
Nem gondoltam volna, hogy egy láncbontóba is bele lehet bonyolódni.
Innen esetleg tudnátok ajánlani valamelyiket? Nem is gondoltam, hogy számít hány sebességes a bringa, most 7-10-ig vannak otthon bringák. De látok olyan bontót amihez nincs odaírva, hogy hány sebességes lánchoz való. Érdemes akkor már olyat venni ami 7-től 11-12 sebességig is jó (tervbe van egy ilyen bringa)?[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
MZsoltee
veterán
válasz Hasaggymeg #106358 üzenetére
És ezt az optimumot hogyan kell meghatározni a pedál alsó állásához képest?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz emiki6 #106356 üzenetére
Az már nem igazán áll meg,hogy annyira kell emelned a nyerget,amíg még lábujjad leér.Ma már más szempontok alapján lövöd be a nyeregmagasságot,ahol tulajdonképp a pedál alsó holtpontjától számított távolság a mérvadó,főleg most,mikor egyre magasabbra emelik a terepkerékpárok középtengelyét,és egyre ballonosabb gumikat szerelnek a kerekekre.Addig emeld amíg a térdednek,ergo a pedálozás hatékonyságának a legoptimálisabb.Amúgy meg az optimális is csak egy szamárvezető,pl. becsatolt cipővel lentebb kell tenni mint taposóval,mert jobban tudsz húzni.Ha megnézet Froome-ot (bár ő leginkább egy torzszülöttre hasonlít,mintsem egy kecses bringásra) olyan mintha leengedett nyereggel tekerne,míg más bringások jobban kinyújtják lábukat tekerés közben.Olvastam erről is,ugyanolyan átlépőmagasságú profik különböző nyeregmagasságot preferálnak.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Hasaggymeg #106355 üzenetére
Oké
Mi van akkor, ha az optimális nyeregmagasság már kényelmetlenné válik abból a szempontból, hogy ha megállok, akkor igencsak nyújtóznom kell, hogy le tudjam tenni a lábam? Tegyem az optimálisnál alacsonyabbra?
(#106354) smkb Az engem is érdekelne!
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Szerintem össze fog kopni.Nálam akkor lett hangos,mikor nagyon megtakarítottam,vagyis minden résen áthúztam egy csíkra hasított rongyot. ...na olyan tisztára nem szabad pucolni,akkor érezni fox minden egyes láncszemet a talpad alatt.
(#106351) emiki6...egyrészt új tányérod van,másrészt pont a határon van lábhosszad,harmadrészt meg nem fogod számottevően érezni a különbséget.Tehát NE!
(#106353) pittlaren ...ne becsüld alá a placebo erejét.
[ Szerkesztve ]
-
pittlaren
csendes tag
válasz jjeahh #106332 üzenetére
Én egy - asszem' - Alivio négyszögtengelyes hajtást cseréltem integráltra, és nagyon jó cserének bizonyult. Érezhetően könnyebb lett a mászás, ilyen drasztikus változást szerénytelenség lenne az erőnlét-javulásomra fogni
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #106346 üzenetére
Ezek vannak rajta (németről google fordítózva):
váltó: Shimano Deore XT T780, Dual Pull, Top Swing, 31, 8mm
váltó: Shimano Deore XT M781 30 sebességes
váltó: Shimano Deore XT M780, Rapidfire hajtómű kijelző
hajtómű: Shimano Deore XT T780, 48-3
Braquet: Shimano Deore XT T780, HOLLOWTECH II
lánckerék (hátsó): Shimano Deore XT M770, 11-36 fogak, 10-szeres
lánc: Shimano HG 75Lehet csak hajtókart cserélni? Ha igen milyen kéne rá, ha nem akkor hagyjam a fenébe, ugye?
Ahogy nézem 90cm-es lábhosszhoz ajánlanak 180-ast, nos, az én lábhosszom 89cm-es, szóval asszem nekem is 180-as kéne.
[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
Csak tipp: havernak a hátsó váltó volt szarul belőve amikor az alsó fokozatokat darálta. Szervizbe vitte ahol 10 perc alatt megcsinálták, de meg nem mondom konkrétan mit állított a csávókám akkor. Tudom nem sok segítség, de hátha ad egy kiindulási pontot amivel előrébb jutsz.
[ Szerkesztve ]
-
c4bB
csendes tag
help
Shimano CS-HG400 12-36-os lánckeréksor 9s
KMC X9 SL Gold
mindkettő teljesen új,tegnap olajoztam először,eddig a gyári kenőanyag volt a láncon.
a 4 legnagyobb hátsó lánckeréken tökéletes,az 5 kisebben viszont elég durván darál tegnap óta.
elől bármelyik tányéron van a háromból,nem számít.
mi lehet ennek a jelenségnek az oka?nem értem,miért csak az alsó 5 keréken darál.ugyanitt keresek nem túl drága 27.5-es hátsó kereket,9-es sorhoz.feketét,csak tárcsásat (6 csavaros) sima gyorszárast,135mm-es papucstávhoz.
ha esetleg kallódik valakinél egy felesleges,vevő lennék rá.[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz po1son #106341 üzenetére
Először is el kéne döntened, hogy mekkora váz kell neked, és utána csak a megfelelő méretűekkel foglalkozni. Másodszor kép alapján senki nem mondja meg neked, milyen állapotban vannak a linkelt biciklik, személyesen meg kell győződni róla. Ha kopott a hajtás, szar a kazettatest, a csapágyak nincsenek jól beállítva, a felnik fékezőfelülete el van kopva, akkor akár rá lehet még költeni a vételár harmadát-felét is.
-
emiki6
veterán
válasz Hasaggymeg #106345 üzenetére
Cserés nem lesz egyhamar (szinte új ugye, meg XT), de attól tartok egyben van az egész és csak egybe csere működne. Monti hajtókar van a trekkingekben is, jól értem? Terep nekem mindegy, városban használom, bár ott meg padka van, noha nem tudom mennyi múlik azon az 1 centin, legfeljebb teszek bele nagyobb kereket..
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz emiki6 #106339 üzenetére
Az erőkar,így a nyomaték nagyobb lesz.,de amint azt már írtam azonnal megérezte a térdem.Én váltanék,sőt ha tehetném még hosszabbat vásárolnék,de egyrészt terepen valóban számít mennyire ér le,másrészt nem igazán vesztegetnek 180mm-es monti hajtókarokat.Helyedben is csak akkor cserélnék,ha már amúgy is cserés,de akkor váltanék 175mm-re.
(#106344) RaiZka ...mikor először váltottam 170-ről,175-re akkor nem igazán követtem teljesítményem,de az enyhe és ideiglenes térdfájáson kívűl én sem éreztem egyebet.Amúgy ma már az M-es kerékpáriga gyártók 170,utána már sokan 175-ös hajtókarral szerelik.
[ Szerkesztve ]
-
RaiZka
tag
válasz Hasaggymeg #106334 üzenetére
nekem a trekkingemen 175ös van, az outin meg 172.5, de nem erzek nagy kulonbseget. Igaz az outival csak 160km fele mentem eddig.. Majd max jovore csere, iden mar nem mert a Zasszony kinyirna..
-
jjeahh
nagyúr
válasz Solad #106340 üzenetére
JackFeryll: Azonos felnire és azonos gumiszélességre gondoltam . Szal a felnim marad, a szélesség szintén, mert nem fér bele a bringába szélesebb, csak amikor a jelenlegi Smart Sam amikor elkopik, szeretnék valami olyan gumit, ami terepen jobban tapad és tubeless ready. A Smart Sam sem rossz, csak a sarat meg a poros-kavicsos erdei utat annyira nem szereti.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Solad
addikt
Mindenkit nagyon nagy szeretettel várunk
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
po1son
addikt
Sziasztok!
A segítségetekre volna szükségem, hosszú távra szeretnék egy normális, megbízható és aránylag minőségi biciklit.
Elsősorban BKV helyettesítésre kéne, napi 9-10 km-et tekernék, de későbbiekben tervben lenne egy Balaton körbetekerés is.
A keret maximum 80.000 Ft és mindenképpen csak MTB jöhet szóba.
Eddig ezeket néztem ki, sok időm nem volt eddig vele foglalkozni és őszintén szólva nem is szeretnék sokáig keresgélni.Várom a véleményeket vagy javaslatokat, mert én komoly szinten nem értek hozzá! Köszönöm előre is a segítséget!
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
Solad
addikt
válasz jjeahh #106336 üzenetére
Igabazol embere valogatja, nincs altalanos ervenyu szabaly hajtokarhosszra. En a rovid labu 172-es magassagomhoz hasznaltam mar 170-es es 172.5-ost is, lenyegi kulonbseg nincs. 170 es 175 kozott azert mar valoszinuleg tobbet fogsz erezni, de ha pici vagy, jo esellyel csak jobb lesz 0 170-es
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
emiki6
veterán
Nekem 170-es van most rajta de elvileg 175/180 kellene (185cm magas vagyok). Érdemes hosszabbra váltani? Könnyebb tekerni, nagyobb a tartomány, könnyebben leér, oké, más előnye/hátránya van?
[ Szerkesztve ]
-
Yahhher
aktív tag
Szia.
Én pont most voltam hasonló helyzetben.
Amit megnéztem használtat, az inkább 25 kett volna, mint 20. Alatta egyiket sem vettem volna meg nyugodt szívvel a gyereknek. Ugyhogy elmentem a decathlonba, és vettem 35-ért újat. Legalább újak a gumik, lánc, fékek, és tuti nem szakadt az ülés. 2 év múlva eladod féláron.Üdv B.
-
JackFeryll
őstag
Erre egyszerű válasz nincs: függ a külső szélességétől és a felni belső szélességétől is. Ha jól emlékszem nekem ballonosabb 2.25-2.35 külsőknél 21C és 25C felnin se nagyon voltak nagyobbak az oldalsó bütykök mint az oldalfal síkja a legkövérebb részén. (rara, roro, hd, nn, mm)
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Kösz! Csak attól félek, hogy a rövidebbet nehezebb lesz hajtani emelkedőkön. Gondolom minden más szempontból csak nyernék vele, magassabbra tudom állítani a nyerget, nehezebb terepen felütni a hajtókart... ja és igen, törpe vagyok 168cm-el
[ Szerkesztve ]
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek esetleg egy 10 eurós rosebikes kuponja?
Nagyon megköszönném ha valaki tudna dobni egyet, amit amugy sem használva fel.
Köszi előre is. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Az én véleményem,sorban az utolsó 3 kérdésre:Igen,merevebb,nem tudom,de kisebb emberkének kisebb hajtókarhossz kő.Egy biztos,mikor én,a 187cm-eremmel váltottam 170-ről 175-re (nekem még annál is hosszabb kellene) kicsit érezte a térdem amíg megszokta.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Srácok! Váltott már valaki Magic Mary-re más Schwalbe külsőről? Az érdekelne, hogy a Magic Mary szélesebb-e a nagy bütykök miatt, mint a többi.
Kérdés 2: valszeg a közeljövőben le kell cserélnem a hajtást, monoblokkot... és fontolgatom az első váltó cserét is. Jelenleg ilyen van és egy szintel jobbat akarok, tehát Deore játszik. Ezt a szettet le tudom cserélni integráltra, kompatibilis a vázzal? Pontosan mi annak az előnye? Ha a 175mm hajtókart 170mm-re cserélem hajtás hatékonyságban érzek majd különbséget?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
őstag
válasz Mezga Aladár #106326 üzenetére
Elvileg dupla akkora a szövetsűrűsége, tehát lehet erősebb, ráadásul a drótos ~1,5x akkora tömegű, így ha a kettő között vacillálsz, szerintem megéri az 1700 Ft felárat.
StLui
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #106327 üzenetére
Mert jól tapadt kanyarokban szépen gurult egyenesben, Szóval nekem tetszett.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #106326 üzenetére
El...ugyanakkor miért vásárolnál olyant amivel már egyszer befürödtél?
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Mindenkinek!
Adott a Panaracer Catalyst Sport 622-23 drótperemes külső. Több darab volt használatban mindegyik szálszakadásos lett. Elképzelhető, hogy ugyanennek a külsőnek a kevláros változata erősebb legyen?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #106324 üzenetére
lesz nálam kabát, kaja, nagy termosz....a hótaposót és jégcsákányt se felejtsd majd otthon. ...ezek a Zasszonyok mind egy kaptafára készültek.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #106322 üzenetére
Sajnálom, azt mondta a Zasszony, hogy neki kell. De a gyerek kulacs még gazdára vár. Illetve az R5 kulcstartó, ha valakinek esetleg racsing Fábiája van és érdekli.
A táskának is ő örült a legjobban, azt mondta végre vihetem magammal télen a cuccokat, nem fagyok meg, lesz nálam kabát, kaja, nagy termosz. Pont annyiért jutottam hozzá a táskához, amennyit szántam egy bringás táskára. Évente kétszer jó lesz.Napfénysüti: 900 indulót mondtak be a rajtnál, ahhoz képest az eredmények szerint 350 rövid távos volt meg 300 közép. Lehet, hogy 250 még ott kering a hegyekben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #106321 üzenetére
Mer4gkap6om azt a szemcsit,lécciléccilécci? ...a hátizsák viszont egész jó....apropó.a 20. helyet is tombolán nyerted? (viccvót )
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #106317 üzenetére
Köszi.
Ráadásul még a tombolán is nyertem egy skodás/csodás csomagot.
[kép]Érdekes, hogy egyre több bringás rendezvényt támogat a Skoda. Volt kiállítva két Skoda "márkájú" kerékpár is, értelmes kinézettel, nem ilyen túldizájnolt, mint amikor a német prémiumtrió gyártat bringát. Sajnos nem mentem vissza megnézni, hogy pontosan milyenek voltak.
Ja, volt két pedelec is. Az egyik 10 perccel ment jobbat nálam, a másik 20-szal rosszabbat.
-
lm83
őstag
Szervusztok,
Kis segítséget kérnék,
Kisfiamnak vennék valami használt biciklit, olyan 16-os esetleg 20-as méretűt.
Sokat nem költenék rá, olyan 20 körül max. Hol lenne érdemes nézelődni?
Jófogáson már néztünk párat, aminek nincs hátsó fékes arról mit gondoltok? Jó nem jó? Első bicikli (pedálos) lenne, futóbicikliről kellene átszokni.
Köszönöm -
Napfénysüti
nagyúr
Nem tudom nézi-e valaki a Girót idén de a 19. szakaszon megint lesz egy emelkedő amit már volt szerencsém megmászni. Ráadásul aznap ott lesz a hegyi befutó: Jafferau (Bardonecchia)
Jópofa kis út mert rövid ugyan de meredek (5,4 km, átlag 11,5 %, 1908m a csúcs).
A szállásunk kb 100m-re volt a lábától. Ezt a régiót egyébként nagyon ajánlom annak aki szeretne az Alpokban tekerni mert vannak még a közelben csodás emelkedők (Galibier, Izoard például).Més que un club!
-
6030D
őstag
válasz flash- #106295 üzenetére
Használt Polar M400. 30e alatt, pulzusövvel. Én nagyon megszerettem, bármit be lehet állítani rajta, jelez, pontos, gyors. Mivel óra, más sporthoz is használható.
Ettől függetlenül a héten visszatérek a Brytonhoz, mert megjött a Magene öv, és terepen nem olyan vidám a csuklót lesni, a stucni közelebb van.Az edzésnek meg úgy tűnik kezd megjönni a hatása: tegnap Master1 20. lettem Füreden úgy, hogy nem volt Elit kategória, egybe vettek mindenkit. M1 dobogó (abszolút is ez): Szalay, Buruczki, Blazsó
[ Szerkesztve ]
-
-
Zsohi
őstag
Pillanatnyi üzemzavaromban sikerült lezúznom az outi bringám na és szőrteleníteni a lábszáram... Sok évnyi montizás után nem megy könnyen az átállás. ...padka, nehéz asszociálódni a vékony kerékkel. Kormány-> kuka, első váltó talán menthető , jobboldali fék/váltókar tiszta karc és a kerekek is megsínylették, gyalogtempó mellett azt hiszem ez szép eredmény. Ja és ha van benne 150 km lehet sokat mondok.
-
Szoles
senior tag
válasz dunkel #106266 üzenetére
Eddig nem volt felütéses defektem. Ma próbálgattam, 2, és 2.2 a max, ami még elmegy, fölötte kőkeménynek érzem főleg a hátsót, ráz, pattog, nem "tapad le".
99%-ban terepen megyek, és csak a felnit féltem, a defektet lexarom, az élmény megéri. :-)
Kösz, akkor marad egyelőre kb így, a sziklás részeken meg sasolok és szlalomozok még fürgébben. :-) -
deny330
aktív tag
válasz Hasaggymeg #106302 üzenetére
Úgy kellett volna fogalmaznom, hogy számomra prémium márka, emiatt bocsássatok meg - az egyéni személyes preferenciát véletlenül kevertem ebbe bele. Nekem a Kona, Santa Cruz, Orbea, Nukeproof, Yeti, Commencal, Transition, Specialized márkák kicsit olyan "egyedi" és "prémium" hatást adnak. Talán csak azért mert ezeket sokkal ritkábban látom szem előtt, vagy talán a vázuk tűnik kicsit egyedibbnek. Mindenesetre nem állt szándékomban leszólni a Canyont, vagy bármelyik egyéb márkát. Szimplán ha 2 millió forintom lenne bringára, egyszerűen előbb fordulna meg a fejemben ezen márkák közül a választás. Ettől függetlenül persze fülig érne a szám, ha elém dobnának valami Cube Stereo / Canyon Strive gépet. De ha lenne lehetőségem megvenni egy ilyen Canyon Neuron gépet ár alatt, akkor nem hiszem, hogy sokat gondolkoznék a vásárláson.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz lsebestyen #106303 üzenetére
köszi ez klassznak tünik
apropó pedálfordulat.
a strava ha megkapja az adatokat (táv sebesség, átlagsebesség, pluzus, pedálfordulat,stb) akkor a wattot is ki tudja számolni-kiirja? vagy ezt csakis wattmérővel lehet mérni? ? -
zoli03
őstag
válasz deny330 #106299 üzenetére
Szerintem lehet prémium gyártónak nevezni. Ott vannak pl a Lux, Exceed, Ultimate CF, Aeroad, mindegyik igen jó, és még sorolhatnám.
Ha sok pénzem lenne, biztos vennék egy Aeroadot. Igaz, hogy nem nagyon lennék gyorsabb vele, mint a mostani országútimmal, de már csak amiatt is megérné, hogy ránézék, és sokkal jobb kedvem lenne -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Véreshurka #106304 üzenetére
De igen,csak hát ez ki van repedezve,így maxra fújva fennáll a veszély,hogy esetleg kidurran.
-
Zsohi
őstag
válasz trialboj #106293 üzenetére
Nincsen ezzel az árral semmi gond szerintem. A felszereltsége okosan van összeválogatva, a fék és a villa kivételével én semmiféle kivetnivalót nem látok ezen a bringán. Viszont ott a NEURON AL 7.0 nagyságrendekkel jobb villával nem sokkal drágábban. Amúgy ajánlom a Commencal és a YT oldalát is, ebben az ársávban van választékod.
-
Véreshurka
senior tag
válasz jolti #106291 üzenetére
Ha jót keresel nagy tömeghez: ryde (régebben rigida) felni, abból is az andra széria.
@Hasaggymeg: nagy testsúlynál nem pont az a jó ha max nyomásig vannak fújva a gumik, vagy az csak a felütés ellen jó?
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MikulasB #106300 üzenetére
Ha zavar akkor takarítsd meg patyolat tisztára látszódjon új,készíts pár képet a hibákról és vágj bele.Veszítenivalód tulajdonképp nincs.
(#106299) deny330 ...ha így jobban belegondolsz,melyiket neveznéd prémium márkának? Csak mert a Canyon is ott van a világ minden porondján gépeivel.
-
zoli03
őstag
válasz trialboj #106293 üzenetére
A legalapabb Neuron sosem volt drága. Kiárusításban még olcsóbb szokott lenni. Ez taperedes váz, és nem a kormánycsapágy, hanem a váz határozza meg, hogy milyen telót tudsz belerakni (de ez a teló taperedes, látszik a képen). Nem Deore, hanem Acera fék van rajta, de fékerőre az sem rossz. Kerékből a spórolós CrossRide van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest