Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz tome0001 #35595 üzenetére
Tekerj intenzíven, esetleg tegyél fel pulzusmérőt és határold be magadat bizonyos tartományra ami neked jólesik aztán csak tekerd a gépet. Lehetőleg széllel szembe, hogy erősödj is valamit. Tudom az elején nagyon kellemetlen lesz, és hogy mondhatom hogy ilyent csinálj. Igyekezz minél jobb átlagokat menni egy kijelölt távon (pl 20km) aztán idővel megerősödsz és tudsz menni többet is, a lényege az hogy tűzz ki magadnak egy átlagot vagy egy időt és szenvedj meg azért. Majd idővel faragsz az időn és növekszik az átlagsebesség ha elegendő munkát fektetsz bele. Öltözz fel és ne érdekeljen a hideg, tekerd a km-eket mert a balatonkörre erőnlét kell és állóképesség, sok az a ~200km.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz tome0001 #35595 üzenetére
Görgőn intervallokat csinálj. Pl 20 perc bemelegítés, aztán fél perc gyors 1 perc pihi, és egyre növeled, vagy ahogy jól esik neked, esetleg neten biztos találsz görgős intervallt, úgy nem annyira unalmas és értelme is van.
7 óra alatt szerintem simán meg lesz, kifogsz egy jó bolyt aztán mész velük, ahogy neked kényelmes. Szerintem ezt cska ott lehet elbukni, ha az elején jobban mész mint ahogy bírnád, akkor el fogsz fogyni hamar. Illetve a kaja/pia. Azt jól be kell tervezni ilyen távra, ha nincs kisérőd.Amúgy áprilistól kezdve menj minimum 2-3x egy 200km-es távot, mert a hosszúkat általában nehéz megszokni és be fogsz görcsölni, aztán vége a bulinak. Ha csak az a cél h 7 óra alatt körbe gurulj, akkor szerintem fölösleges figyelni a kajálásra és a pulzusokra, persze hacsaknem túlsúlyos vagy, vagy valami van a szíveddel. Én nem igazán figyeltem ezekre oda, hanem csak tekertem, sok intervall, sok hegy és nagyon sokat fejlődtem. Az intervall edzések azért fontosak, hogy fel tudd venni a versenynek a menetét. Év elején 30km/h volt 50km-n az átlagom ez év végére átlépte a 36km/h-t ugyanezen a távon. Szóval a te esetedben én azt tanácsolom h sokat tekerj és kész. -
imyourfriend
őstag
válasz tome0001 #35889 üzenetére
Én bikefun granada nyeregben toltam, a legtöbb egy nap 270km-t párnázott nadrág nélkül így ezt tudom ajánlani ~5-6ezer forint környékén hozzá lehet jutni eme darabhoz. 12ezer km után egy helyen húztam le az is esés miatt viszont a festék kopásán kívül semmi baja megbízható és olcsó nyereg.
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz tome0001 #35889 üzenetére
Nekem Fizik Rondine kb 7k-ért vettem. Meggyőzően kényelmes számomra, 200-260km közt tekertem már rajta nem egyszer.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
belaazallat
addikt
válasz tome0001 #35927 üzenetére
Nekem sok a Nettó 7 óra, én 8 körül szoktam megtenni a kört.
És még egy bringát is vennem kell addig.
Mindenkitől:
Ha jártában keltében lát valaki olyan karbon villás bringát, ami Tiagra/Deore felszereltségű, 174cm-es emberkére van méretezve, aszfalt használatra, 180.000Ft környékén ne tarsa magában.
Fitnesz bringák, szélesebb(30, 35) gumival előnyt élveznek, új és használt is játszik!
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
válasz tome0001 #35930 üzenetére
Bocs nem fogalmaztam pontosan, többed magammal szoktam 8 óra körül kerülni, de úgy is nagyon készen vagyok a végére, hogy csak utas vagyok a vonatban!
2010 óta rendszeresen kerülöm a Balatont, volt hogy egy évben többször is.Eddig a Wenson-nal 28-volt az utazó tempóm, 30 fölött haldokolni kezdtem. Szóval, hidd el, sok nekem a nettó 7óra.
(#35932) ---Lasali---
Jujj! Az ilyen meg sem érdemli a bringát! Inkább adják nekem!
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz tome0001 #36044 üzenetére
"Vagy hatékonyságra ugyanolyan mint egy másik, csak amiatt vagy lassabb vele elvileg mivel egyenesebb háttal ülsz rajta, ergó nagyobb légellenállása van a testednek?"
Ahogy írod. De itt 50km-en 1-2 másodpercről beszélhetünk maximumEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
belaazallat
addikt
válasz tome0001 #36246 üzenetére
Nézd meg a sportsdirect.com-on, én tavaly ilyenkor vettem egy kantáros rövid nadrágot, ezüstszálas betéttel, 6000Ft-ért postával. De az országba 3 helyen van üzletük is.
(#36253) venember83
Tényleg jó árak, ez baromira bejön, de minek egy outira tárcsa fék! Szerintem aszfalton tök fölösleges!
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz tome0001 #36625 üzenetére
VDO MC 2.0 WL-el szemezgettem régebben, de még nem tettem magamévá
Tapasztalatom a márkával kapcsolatban van (most is egy VDO órát nyüstölök teljes megelégedéssel), a ajánlott típust viszont nem ismerem.Üdv,
Joci[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz tome0001 #36625 üzenetére
rosebikes.hu-ról érdemes rendelned, azon túl hogy olcsó most 24-26.-a között 10% kedvezményt adnak, illetve első vásárlás ingyenes. 3-4 nap alatt be is fut a csomag ha szerencséd van. Személy szerint 50 környékén vettem polar cs500-at pedálfordulat mérővel, itthon meg 75-80k.
-
hegyimorc
senior tag
válasz tome0001 #36661 üzenetére
A két ünnep közötti átadást hogy számoltad? Ha dec 24-26 között rendelsz, akkor nem fog megérkezni a két ünnep között.
(Amúgy beszállnék egy kesztyűvel a rendelésbe, de szerintem ebből idén már nem lesz szállítás)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
válasz tome0001 #36762 üzenetére
Mindegy mivel készül a log, a logok elég könnyen konvertálhatók.
Szerintem akár mobiltelefonnal is lehet logolni, bár azt nem szoktam erre használni, mert egy Garmin Edge 800 bringás gps van a kormányomon.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
lsebestyen
addikt
válasz tome0001 #36789 üzenetére
Igen, mindegy mi van rajta csak nem lehet kevesebb 6800 grammnál. Néha lehet látni, hogy az alvázon elhelyeznek súlyokat. Szerintem már elavult szabály, régen nem volt annyira fejlett a technológia, h erős vázat építsenek viszonylag kis súly mellett, aztán mindenki addig könnyítette a vázakat/alkatrészeket, míg az a biztonság rovására ment. Manapság szerintem már mehetne alább a limit.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz tome0001 #36798 üzenetére
Látod feltalálod te magad.
Jó kulacs... azt menet közben is cseréled rajta, de a hajtóművet nem, meg a km órát(#36797) Napfénysüti
Én csak ki vagyok bukva rajta hogy ennyi pénzt elkérnek ezért, mikor valószínűleg alig tér el a váza a hatod ennyibe kerülő trekétől.. és mindegyik ugyan az a szemét full integráltnál is integráltabb csapágyas megoldás, mind hajtásnál, mind a kormánycsapágynál. Ennyiből jobbat lehet építeni..[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz tome0001 #37001 üzenetére
Köszönöm.
Pár hónapja van meg a garmin 500 -as, előtte ANT+ os telefonnal volt összekötve a HRM öv és a SPEED/CAD szenzor. De le kellett már cserélni, mert ha összeomlott az android akkor ment a levesbe a rögzítés.
Amúgy a tavalyi év volt a legkeményebb mert akkor 28-at sikerült összehoznom.
Ha azt nézzük akkor nem olyan sok, mert melóba is bringával járok ami napi fix. 2x25 km.(#36998) Daniel Alves - A PLESO-t ne bánd, mert az nagyon kemény. Az első 60km -en a profik teljesen szétkaszabolják a mezőnyt. Neked kezdésnek a Balaton maraton is tökéletes ugyanis ott akár 1500 -an is indulnak és mivel nincsenek komoly csapatok benne ezért a főmezőny kb. 100-150 fős is meglehet. Ha az emelkedőkre erősen rágyúrsz akkor simán végig tudsz velük menni 38 -as átlaggal.
Csak érdekesség képen az idei PELSO-n az első 1 órában 46km/h -s átlagot mentünk, majd utána jött az ereszd el a hajam.[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz tome0001 #37735 üzenetére
Gyanítom ha van akkor az Ultremo a jobb ebből a szempontból bár összehasonlítási alapom nincs de nekem Lugano van fent ami végig recés mintázatú. És ez ugye a Schwalbe belépő outi gumija míg az Ultremo már magasabb kategória.
Egyébként én is gondolkodom hogy ha veszek új kerékszettet akkor beruháznék valami komolyabb gumiba mellé.Més que un club!
-
Sleek
senior tag
válasz tome0001 #37797 üzenetére
Köszönöm. 40ezerért van olyan garmin ami már számítógéppel összeköthető.
Letölthetőek az adatok.
20ezer meg az olyan ami nem tölthető le.
Használtba mennyire érdemes belenyúlni ?[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Cathfaern
nagyúr
válasz tome0001 #37797 üzenetére
Arra kell figyelni, hogy kódolt legyen a jeladója. Ha nem kódolt, akkor akár egy falban menő kábel vagy WiFi is megzavarhatja.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
Sleek
senior tag
válasz tome0001 #37804 üzenetére
Körbenézek akkor.
Bár jó lenne olyan óra amit utána ki lehet elemezni gépen is.<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
válasz tome0001 #37807 üzenetére
Van sigma termékem .
Egy sts 1609 es óra
Egyedül a festés kopott meg de téveszteni nem tévesztett még mint ahogy sokan írták.
Ezt néztem amúgy még meg<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Cathfaern
nagyúr
válasz tome0001 #37803 üzenetére
Azért írtam, mert nem kell addig a kategóriáig elmenni, Decathlonban a 10.000-es kategória már kódolt (pl.: [link]), kisebbek viszont nem.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/, eladó SteelSeries Arctis Nova 7P: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest