Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
kecstama
tag
válasz
Csodamaki
üzenetére
Simán lehet hogy csak én vagyok ennyire szerencsétlen, de az AKG K72/K92-vel én nagyon pórul jártam, volt összesen 3 darabom és mindegyik ugyanúgy ment tönkre.
(A kagyló mozgó belső részén megtörik a kábel)Aránylag könnyen javítható, de nem voltam boldog amikor mindkét ajándékba vett darabot visszahozták hogy "csak félig szól".
-
Csodamaki
csendes tag
válasz
Don't Panic
üzenetére
Hú köszi! Meg neked is Gzula[HUN]!
Mielőtt írtam volna én is az AKG K72-vel szemezgettem, de most megerősítettél benne.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
Csodamaki
üzenetére
Mivel kizárólag TV-hez kell, a legfontosabb szempont a kényelem (ne nyomja a fülét egy 2 órás film alatt sem) és a hosszú kábel. Íme pár bevált típus, ami belefér a keretbe:
1. AKG K72 (vagy K52 / K92)
Miért jó: Ez talán a legjobb választás TV-hez. Zárt kialakítású (nem szűrődik ki a zaj), hatalmas, kényelmes fülpárnái vannak, és nagyon könnyű a szerkezete.
Kábel: 3 méteres kábele van gyárilag, ami legtöbbször elég a TV és a fotel közé.
Ár: kb. 14-18 ezer Ft.2. Sennheiser HD 206
*
Miért jó: Ez a klasszikus "budget király". Nem a legszebb anyaghasználat (kicsit műanyagos), de nagyon könnyű, és meglepően jó, tiszta hangja van, ami a filmeknél a párbeszédek miatt fontos.Kábel: Ennek is 3 méteres a kábele.
Ár: kb. 8-10 ezer Ft (a maradékból vehetsz mellé nasit a filmezéshez).
3. Audio-Technica ATH-M20xMiért jó: Ez már kicsit "stúdiósabb" hangzás, nagyon strapabíró darab. Kicsit talán szorosabb a fejpántja, mint az AKG-nek, de a hangminősége kiváló.
Kábel: 3 méter.
Ár: Éppen belefér a 20 ezerbe (néha picit fölé csúszik, akciófüggő).
+1 Tipp:Bármelyiket is választod, érdemes megnézni, milyen messze ül a TV-től. Ha a 3 méter necces, mindenképp vegyél mellé egy egyszerű Jack hosszabbítót (pár száz forint), hogy kényelmesen hátra tudjon dőlni."
Mire figyelj még választáskor?Zárt vs. Nyitott: TV-hez általában a zárt (closed-back) fejhallgatókat ajánljuk (mint a fenti AKG és Audio-Technica), mert ezek jobban kizárják a külvilágot (pl. ha megy a mosógép), és a TV hangja sem hallatszik ki annyira, ha más is van a szobában.
TV kimenet: Győződj meg róla, hogy a TV-n van szabványos 3.5mm-es Jack kimenet (a legtöbbön van, de az újabb okostévékről néha lehagyják).
Powered by Gemini*
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Csodamaki
üzenetére
- Philips SHP 2500-as megfelelő lehet. 5 vagy 6m-es kábel van hozzá. Fejpánt spártai, de maga a fejhallgató elég strapabíró. Vezetékén van hangerő szabályzó, ennek előnyével és hátrányával is.
- Oneodio Monitor 40-es vagy 60-as. Ezekhez több kábel is adnak, utóbbihoz van egy 3m-es is. Ha rövid, kell hozzájuk egy hosszabbító kábel, vagy eleve lehet hozzájuk egy megfelelő méretűt venni, mivel cserélhető vezetékesek. Az Oneodio Pro-10/50-es széria is lehet hasonló okokból, de ha belefér a keretbe, akkor inkább a Monitor széria, az jobban kidolgozott.
- Superlux HD681EVO. Szintén alapban rövid a kábel, de szintén cserélhető. Nekem az Oneodio-s hangzás jobban bejön, de itt meg eleve 2 pár párna jár hozzá, egyik textil, az kényelmesebb lehet a hosszú távú TV-zéshez. -
Csodamaki
csendes tag
Sziasztok!
Apumat szeretném meglepni egy új fejhallgatóval. Most egy régi bluetooth-os valami alap fejhallgatója van, ami tönkrement. Kizárólag tv-hez használja és kábeleset preferálna a jobb hangzás miatt, emiatt jó lenne a hosszabb kábel. A keret olyan max. 20 körül lenne.
Köszi előre is!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
fehér_ember
üzenetére
Azt biztos, felismerem így kép alapján a Dekoni Nuggets-ekről. Összesen 4 Beyert próbáltam. Volt még egy Beyer, ami nem jött be, de arra nem emlékszem, hogy melyik volt már. Ezzel nem a fejhallgatót minősítem, csak nekem hiányzott belőlük a boogie.
Ahogy látom, nálad jó gazdát talált. Egy hasonlóan módosított 990pro-t szívesen kipróbálnék. -
fehér_ember
addikt
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Dorien
üzenetére
Köszi, ezek szerint olvasni se megy már... Amúgy is össze kellett jönni legalább 15$-nyi kacatnak, hogy kapjak 2$ kupon kedvezményt.
#120356zodo: Beyer párna ügyében pont a többiek vannak képben. Doriennek pl. van Beyer párnás tapasztalata, de ha jól emlékszem, akkor inkább eredeti párnákból volt neki több fajta.
Hűtő zselés nekem csak az X2HR-hez van. Nyáron jó tud lenni, de sokat módosít a hangon. V (vagy V-bb) karakter lesz tőle. A Fidelionál legalábbis ez volt.
Az 5.1-es fejhallgatós topikban amúgy a WC párnáknak nincs rossz híre. -
zodo
nagyúr
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Te jobban otthon vagy ezekbe vagy bárki aki tudja.
Melyik más gyártó fejesének fülpárnái lehetnek jók a Beyerdynamic DT 770 PRO-ra?Hűsítő zselés típust keresek leginkább pl. mint ez de hátha van egyéb típus kapcsán, jobb választás.
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
A vám 2026. július 1-jétől lép érvénybe...
-
Gzula[HUN]
addikt
Párna rendelről jutott eszembe, hogy rendelek már párat, melőtt bejön az új vám szabály.
Szóval rendeltem a Fiio FT1-re (nem érdekel, ha nem lesz jó, jó lesz akkor majd másra ennyiért
), az AKG K550mk3-ra (arra ráfér), meg a Sony MDR-1A-ra is. Utóbbira ráér, de keret az kell, mert elpattant.
FT1-re amúgy eredeti párnát is tervezet rendelni (főleg, ha nem lesz jó a rendelt párna), de azt csak német fiio-n láttam. FT3-ra meg van itthon is, ráadásul elég jó áron. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
sutyerák007
üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat, meg a linket is az előttem lévőknek. Így nekem meg lett spórolva a keresgélés. Annyit azért hozzá tennék, hogy az alis plüss párna valamivel puhább, mint a gyári. Kényelmesebb is. Így néz ki X2HR-en meg X3-ason.
Hangján különösebb változás nem éreztem, talán egy picit sötétebb lett tőle, de nem szignifikáns a különbség. Az ice feel párna nyáron jó, de még jobban V hangzású lesz tőle.
Fejpántot meg INNEN rendeltem. Eredeti (nek tűnik). Az enyémmel semmi probléma, de volt aki panaszkodott, hogy olyan volt, mintha egy minőségellenőrzésen megbukottat kapott volna. Egyelőre tartalékba el van rakva, még nem raktam fel. Mostanában nem fog az X2HR-emen se elhasználódni, mert méltatlanul hanyagolva van.#120351zodo: Az a lényeg, hogy neked tetszik. Örülök, hogy nem lett igazam.

Fejes talin nekem annyira nem jött be a 770, bár nem tudom, az melyik verzió volt. A Tigr 300 meg a 990pro tetszett a Beyerek közül. -
zodo
nagyúr
válasz
sutyerák007
üzenetére
Szia!
Talán ezeket fogják javasolni, nekem is Gzula[HUN] ajánlotta.
Itt képeket is tettem róluk be mikor megjöttek.Írók privit!
-
zodo
nagyúr
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
"Beyert dobnád a sarokba 2 perc után"
Nem hagyott nyugodni, megrendeltem a Hit Space-ben készleten lévő 80 Ohm-t.
Alapból ezt akartam a 3 közül mert olvasottak alapján ez megy mélyebbre és kevesebb a magas.
E hét hétfőn mentem érte. Nagyon rendes/figyelmes kiszolgálás közt épp kérdezte a srác miért ezt választottam. Elmondtam a fent írtakat amire ő "hát, igazából inkább a közepe hiányzik". Hirtelen nem is tudtam mit gondoljak. Aztán mondja fent van mind a 3 típus a tesztfalon ha akarom meghallgathatóm. Kihagytam, legyen meglepi ezek után.
Bemutatta a helyet, miket árulnak stb. pedig nem kértem csak egy fejesért jöttem yt, twitch zenéket hallgatni.Na de a cucc, nekem tetszik.
Levehető kábel nekem nem fontos, X2HR-n sem cseréltem vagy állt szándékomban.
Könnyű, strapás cuccnak ígérkezik.
Kényelem még nem dőlt el mert sok órát még nem volt a fejemen.
Ami biztos hogy majdnem ugyanaz az érzés a fülpárna tekintetébe mint az X2HR esetén csak egy fokkal komfortosabb.
Ez a henger alakú párna nem tudom honnét jött aminek "éle" kissé zavaró meg ugye nem is zár rendesen ha úgy van mert annyira nem szoros a fejpánt mint olvastam.
Lapos felületű memória habos párnáknál csak az Ice verziók jobbak.
Ilyet majd kell szerezzek de nem igazán találók max. amazon.de-n láttam ~10k és nem is annyira bizalomgerjesztő mint az általad ajánlott X2HR-hoz való.
Van egy régebbi M1 2020 macbook szimplán dac nélkül is jól szól.
Pc-n azért ott lóg az Ifi Zen DAC előtte de nem kell a Truebass.
Hangja elsőre fura volt de pár óra után szokható és nincs panaszom.
Tudja a dnb műfaj mélyeit kezelni, magas sem bánt, közép meg pont elegendő.
Mélyek ugyan nem szuszognak a fülemen a párnák mint az X2HR esetében.
Van elegendő tere és több részletet hallok mint eddig, amolyan mindent mutatni akarok de semmit sem túltolni hang.Arctis 3-ra kitérve így pár nap kihagyás után visszatéve valóban kijön a V karaktere amit én laposnak gondoltam. Lehet kicsit több benne a mély és magas de vele együtt már már dobozhangú a Beyer után.
Szóval hallatlanban is jó vételnek mondanám az általános zárt fejes kategóriában.
-
bitrograde
senior tag
Ha valaki féláron venne Phobost vagy Maniát.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
sutyerák007
üzenetére
Ő fog tudni neked segíteni: [link]
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok!
Kb 4 éve használom a jelenlegi fülesemet ami egy x2hr. Párnát szeretnék rajta cserélni. Soha nem rendeltem ilyesmit utólag egy füleshez így nem tudom hol érdemes nézelődni.
Alieexpress, amazon esetleg valami magyar oldalról? -
Xelo
addikt
válasz
nLali
üzenetére
igazad van csak nincs ft13 tapasztalatom, illetve ft1 sincs itt jelenleg csak az emlékeim alapján írtam a szösszenetet. azt is elfelejtettem megemlíteni hogy az új mezéhez adnak egy treble csillapító szivacsot amit be lehet még tenni a párna mögé. én általában érzékeny vagyok a magasokra de szerintem nincs a csillapításra szüksége a fejesnek. arra jó hogy közelebb hozza a hangzását az eredeti 99 classic-hoz, bassheadeknek valszeg az extra szivaccsal lesz izgi a fejes. egyébként nekem is a ft13 volt a másik amire kíváncsi lettem volna de egy az nem tetszik a vöröses fényes fa borítása illetve a mezéim sokkal kényelmesebbek mint bármelyik fiio amit próbáltam ami nekem egy nagyon fontos (ha nem a legfontosabb) szemponttá nőtte ki magát.
-
nLali
őstag
Köszi a beszámolót!
"Papírt" tanulmányozva nekem úgy tűnik, hogy nem az FT1 az ellenfele. Inkább az FT13 lehet konkurencia a 2.gen. meze 99-nek.Egyrészt drágább az FT13, másrészt jobb építési minőség. Talán az izolációja is jobb, mint az FT1-nek. A hatékony izolációt a gyártó hangsúlyozza is. A mezének a formája tetszik, a FiiO-nak a színe.
Kipróbálás nélkül nem tudnék választani az FT13 és a meze99 c.2nd között.
-
Xelo
addikt
meze 99 classic 2nd gen rövid vélemény: maradni fog.
hangminőségben kb fiio ft1 szint több magassal illetve emiatt egy kicsit részletesebbnek is hat de nincs akkora különbség amit az árdifi sugall így marad a fiio a budget king. ahol a meze megeszi az ft1-et az a konstrukció kényelem illetve izoláció.kézbe véve sokkal minőségibb terméknek tűnik mint a fiio és nagyon jól izolálja a környezeti zajokat - talán ennyire zárt zárt fejest még nem is teszteltem izoláció szempontjából. kényelem is csillagos ötös, kb instant elfelejtem ahogy a fejemen van bár jobb hozzátenni hogy először picit nyomott oldalról de ez az első 1-2 óra használat alatt megszűnt. enyhén V karakterű, talán kicsit több a mély és magas mint a meze 105 aer-ben és a tere szűkösebb a nyitott tesójához képest. jár hozza egy kis usb dac is de az én cuccaimhoz képest az nagyon visszafogja a hangminőségét, megérdemel egy normális donglet vagy dac/ampot. zenére, filmekre szuper, casual gamingre is viszont a szűkösebb tér miatt kompetitív gamingre zártból továbbra is a senni hd620s-t ajánlanám.
-
nLali
őstag
Újra egy tapasztalattal lettem gazdagabb. A fostex T50RP mk4 fejesemet nem gyári, hanem ZMF oval párnával használtam eddig. Nekem nagyon kényelmes és jól izolál.
Vannak ennél jobban izoláló fejesek, de végülis az enyém nem zárt, hanem semi-open.
Nézegettem külföldi fórumokat, mert kíváncsi voltam, hogy mások milyen párnákkal használják ezt a fejest. Szerettem volna a Fostex saját velúr szerű párnáját megvenni, de japánon kívülre nem értékesít a webshop ahol lehet kapni. Egy svájci boltot találtam még, ahol nettó 58 ezer Ft+egyéb költségért adnák. Ennyiért nem.
Külföldi fórumos, jó talasztalatok miatt egy Dekoni Elite velur párnára esett a választás. Versenyben volt még a Moondrop para fejes párnája, de túl vékony az elálló fülemhez.
A gyáritól ez is sokkal vastagabb, de nem annyira, mint a ZMF. Az 35-38mm körül van.Kényelem rendben van. Nem bőr, nem hideg amikor felveszem. Használat közben nincs olyan érzésem, mint ha kötött sapkát viselnék. Ettől tartottam picit, de nem rossz.
A fejesnek volt egy fátyolos hangzása, ami 3800Hz körüli gödör miatt volt. Sajnos a legtöbb párnával, gyárival és ZMF-el is megvan. A velúr meg nagyot javít rajta.

Egy csomó elveszett részlet került elő, fátyolosság jórésze eltűnt. Jó lenne kontrollnak egy TH900, mert azzal hasonlítottam fejes talin, de sajnos olyan nincs a háztartásban.
A sok előkerült részletnek nagyon örülök. 3500-5000Hz.
300Hz körül picit kevesebb van, de ezt a csökkenést elég minimálisnak érzem a nyereséghez képest. A mélyebb frekvenciák megvannak bőven.
Annak kevésbé, hogy lett egy olyan fejesem, ami tulajdonképpen nyitott. Ez a velúr párna nem izolál annyira, mint a bőr párnák. Mindig kompromisszumos játék a fejhallgatózás.
Talán nem véletlen, hogy a gyártók néha velúrral szerelik a fejeseket. És biztos az sem véletlen, hogy a Fostex drága kiegészítőként árulja a saját velur megoldását.

-
Naibu
csendes tag
válasz
bitrograde
üzenetére
-
Gzula[HUN]
addikt
Zene hallgatásra nem valószínű, hogy a legjobb választás (sőt, valamelyik olcsóbb mikrofonos vezeték egy kalap kaki minőség), de ha kell a mikrofon egy eredetileg nem arra tervezett fejhallgatóhoz, akkor kompromisszum.
B verizó, hogy veszel egy külön mikrofont. Mindenki döntse el, hogy melyik megoldás a kényelmes neki.
#120341Janusz001: Rendeltem INNEN a protein leather A-t (meg akkor volt még a B is). Inkább a gyári párnára hajazó forma és hang. INNEN meg Cloud Alpha-ra párnát, a black proteint. Utóbbi valamivel kényemesebb, több mély, de tompít a magas hangokon. Textil párnát meg INNEN kaptam jót. Rendeltem a legelső helyről is, amit linkeltem textil párnát, de az látszatra tök olyan volt, mint a többi, de nekem az nem volt olyan jó, mint ami onnan jött, amit utojára linkeltem.
Amúgy mind relatíve jó minőség, annyit legalább bírnak, mint a gyári párna. -
Janusz001
őstag
Üdv, HyperX cloud fejhallgatóm párnáim foszlani kezdtek, ahogy olvasom ez gyakori hiba. Van jó minőségű csere párna hozzá?
-
Laby
őstag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Az ilyen mikrofonos kábeles megoldásnál nem kell félni, hogy elrontja a fejhallgató hangjának minőségét/milyenségét? Sokszor olvasok kábelek minőségéről itt, szóval ez esetben is ugyan úgy ronthat egy kétes eredetű mikrofonos kábel a fejhallgatón nem?!
-
Zoliee
senior tag
válasz
nLali
üzenetére
December 5-én jött, onnantól számítva 30 napom van az elállásra. Thomann.de vásárlás.
Perpill olyan 10-15 óra lehet benne, és sokkal jobb, mint dobozból kivéve, de azért még várok változást.
Komfort/kényelem rendben, a környezeti hangok izolációja parádés.
Ja és jelenleg "jobban" szól a Mojo2-ről, mint a "nagy' rendszeremen. Érdekes.... -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
stellaz
üzenetére
Alin találtam mikrofonos vezetéket 5-ös Sennheiserhez. Ugyanilyen van a Geekria oldalán is, de azt nem tudom, onnan menne-e rá még valami plusz költség.
Valahol láttam még talán olyat, hogy 2 oldalas vezeték egyik részén volt a mikrofon (a Corsair-hez hasonló megoldással), talán Meze 99-hez. Azt el tudom képzelni, hogy ilyet még találsz valahol megfelelő dugóval, de arra nincs most időm guglizni. Több ötletem szerintem nem lesz.
-
stellaz
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Vezeték nélküli nem prioritás, mert egyrészt van jó külső hangkártyája, másrészt zenéléshez is kell neki a fejes.
Mármint van fejese (VE Supernova) most is külső mikrofonnal, csak az már kicsit el van használódva. -
Zoliee
senior tag
Hifiman HE1000 Stealth vs Arya Stealth:
Az utóbbi hetekben szabad szemmel is látható, hatalmas kedvezményekkel volt beszerezhető a Hifiman-hierarchiában is felső polcos He1000 Stealth fejhallgató.
Elgondolkoztam én is egynek a beszerzésén, mivel megfogott a lassan fél éve általam is használt Arya Stealth produkciója.
Ez az első fejesem tőlük, amit a "döcögős" kezdés után megtartottam, a HD800s mellett maradt második nyitottnak.
A He1000 vásárlása kapcsán azonban elbizonytalanodtam a korábban itt a fórumon is tárgyalt, a gyártó által piacra dobott számtalan típus/verzió megléte, és azok közötti valós/hallható különbségek között.
Persze kiolvastam a netet ezzel kapcsolatban, és hát mindent is találtam, pro és kontra egyaránt. Aztán annak megfelelően lehet súlyozni ezeket a review-kat, hogy vásárolni, vagy inkább eltántorítani akarod magad tőle...
Nálam ezek döntöttek:
[kép] és ez [kép] (amire persze nem érkezett válasz)
Na meg ez a grafikon:
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
stellaz
üzenetére
Ha játszik vezeték nélküli is, az Atlas Air-t eléggé dícsérik a gamer fejeses tocsikban. Nem teljesen, de nyitott. Bundle-ban elég jó áron van. Sajnos én nem ismerem, de rajta van a radaromon.
-
stellaz
veterán
válasz
bitrograde
üzenetére
A márka még nem játszik nála szerencsére. Vezeték nélküliben van egy Accentumja, modjuk jobban belegondolva, azt akár használhajta játszani is, usb-ről is megy, csak asszem a mikrofonja annyira nem jó, de ezt még kiderítem.
-
stellaz
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Köszi. SHP9500 volt, de az bazi nagy, még az én fejemről is leesett. Amúgy játszani baromi jó volt.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
scott_free
üzenetére
A 400S-t az Outletből érdemes rendelni. Szerintem. Belépő szintű fejhallgatótól nagy csodát egyébként nem érdemes várni.
-
:AMF:
senior tag
válasz
bitrograde
üzenetére
A kislányom 6 éves. Kitalálta, hogy ő is fejhallgatón akar zenét hallgatni, ahogy tőlem látta. Kapott a családból egy macskafüles, plüssfejpántos zárt valamit, ami nagyon tetszett neki. Nem tudom milyen driver lehet benne, de a Yamaha HP2-nél is durvább erősítést igényel. (Loxjie D40 Pro-n -100 és 0 között lehet állítani a hangerőt. Egy Grado -80-nál már hangos, ez a bigyó meg -20-nál kezdett hangokat kiadni). A hangja ennek ellenére rettenet. Addig puhítottam, mire sikerült a fejére tenni az SR60-at. Azóta nem kell neki a plüssf*s. Nekem ez már győzelem, pedig kéthavonta egyszer, 10 percnyi hallgatózásról van szó. Remélem, sikerül eljutni oda, hogy ne érdekelje a kortárs csoport véleménye, ha a hangminőségről van szó.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
A rövid válasz attól függ, hogy mit értesz „jobb” alatt: ha a természetes, tiszta és részletgazdag hangzást keresed, akkor a
Sennheiser HD 400S a nyerő. Ha viszont a mélyorientált, lendületes („buli”) hangzást és a vezeték nélküli kényelmet preferálod, akkor a Sony WH-CH720N.
Részletes összehasonlítás a hangminőség szempontjából:
1. Sennheiser HD 400S (Vezetékes)
Ez a fejhallgató a klasszikus „Sennheiser-hangzást” célozza meg ebben az árkategóriában.Hangkarakter: Kiegyensúlyozottabb, természetesebb. Van benne mélykiemelés (hogy ne legyen unalmas), de nem telepszik rá a zenére.
Részletek: A közép- és magastartomány tisztább, így az énekhangok és a hangszerek (gitár, zongora) elkülönülnek egymástól.
Előny: Mivel vezetékes és nincs benne digitális jelfeldolgozás (DSP), mindig ugyanazt a tiszta analóg jelet kapod.
Hátrány: Ha a telefonodon nincs jack csatlakozó, átalakítóra (dongle) lesz szükséged, ami befolyásolhatja a hangot.
2. Sony WH-CH720N (Vezeték nélküli / ANC)Ez egy modern, fogyasztói igényekre hangolt „fun” fejhallgató.
Hangkarakter: Jellegzetes „V-karakter”. Ez azt jelenti, hogy a mélyek és a magasak ki vannak emelve, a középtartomány pedig kicsit háttérbe szorul.Mélyek: Erőteljes, ütős basszusa van (Sony jellegzetesség), ami pop, hip-hop és elektronikus zenénél nagyon élvezetes, de akusztikus zenénél vagy rocknál „puffogós” lehet.
Fontos tudnivaló: A Sony hangja nagyrészt a beépített elektronikának (DSP) köszönhető.
Kikapcsolt állapotban, vezetékkel használva a hangminőség drasztikusan romlik (tompa és erőtlen lesz), mert olyankor nem működik a digitális korrekció. Bekapcsolva viszont testreszabható az applikációban az EQ-val.
Melyiket válaszd?
Válaszd a Sennheiser HD 400S-t, ha:
A tisztaság a legfontosabb, és szereted hallani a zene apró részleteit.Sokféle műfajt hallgatsz (rock, jazz, klasszikus, pop vegyesen).
Nem zavar a vezeték, és nem akarsz töltéssel bajlódni.
Válaszd a Sony WH-CH720N-t, ha:
Modern pop, rap vagy elektronikus zenét hallgatsz, ahol kell a lüktető basszus.
Fontos a kényelem (nincs kábel) és a zajszűrés (ANC) utazáshoz.
Hajlandó vagy használni a telefonos applikációt a hangszínszabályzáshoz (EQ), amivel javíthatsz a hangzáson.Powered by Gemini
-
scott_free
senior tag
válasz
Don't Panic
üzenetére
Sok nézelődés után végül két típus maradt:
1. Sennheiser HD 400S - az amazonról most 50€-ért meg tudnám venni
2. Sony WH-CH720N - ez 29 ezer lenne itthoni boltbólVajon hangzásban, minőségben, kényelemben, tartósságban melyik lehet a jobb választás?
-
bitrograde
senior tag
Gyereknek csak olyan fejhallgatót vegyetek, amit ő is felpróbált és jóváhagyott. Szeszélyesek, és néha csak azt hajlandók a fülükbe-fejükre tenni, amit a kortárs csoport is elismer. A hangminőség sokadik a fontossági sorrendben. Tapasztalatból mondom. És legyen könnyű és strapabíró. Ha a minőség is szempont lesz egyszer, akkor már érdemes Sennheiser Momentum 4 vagy Grado GW100x magasságában gondolkodni (pl. zenész gyereknek).
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
scott_free
üzenetére
Vezetékesben vsz. jobbat tudnál szerezni, de kérdés, hogy mennyire lenne szempont a hölgynek, és mennyire inkább lenne kiegészítő. Azt is jó lenne tudni, hogy supra lenne jobb, vagy circum is lehet. Mert ha akkor más lenne a gyerek fekvése.
Így első körben jó lehet a Marshall, csak olyan helyről vedd, ami tuti megbízható. Nem vagyok egy olyan ember, ami minden olcsóbb fejhallgató mögött hamisítást lát, de ezt pont szeretik "utángyártani".
Ha jó használt is, akkor EZ a Grado lehet még jó, meg csajos. Bár őszintén szólva azt a dugalj ragasztás igényesebben is meg lehetett volna oldani, de ettől függetlenül jó ár érte.
Vagy ahogy előttem ajánlották, valamelyik Koss-t.Circumuralban meg tudom ajánlani az Cloud II-est, vagy az Oneodio Monitor (40-es vagy 60-as) szériáját.
#120323stellaz: Philips SHP9600-as + V Moda Boompro, vagy valami olcsóbb alternatíva mikrofonos vezetékre. A másik 2 tipp a 9500-as meg az X2HR lenne, de előbbi szerintem vérszegény alul, magasban meg felül reprezentált, gyereknek az X2HR meg szerintem nehéz és bumfordi lenne.
Elvileg az Oneodio Monitor 80-as is jó lenne, sőt az lenne még talán a legkiegyenlítettebb az összes közül, de az 250 Ohm-os, oda már nem ártana valami alá. Meg nekem egy picit kemény volt a párnája, és egy idő után nyomta az arcom. Meg az csak a saját párnájával szól jól, és féltem tőle, hogy mi lesz, ha az elkopik. De már lehet rendelni hozzá újat.A lényeg, hogy cserélhető vezetékes fejhallgató legyen, és egy oldalon menjen a vezeték. Akkor össze tudod hozni egy mikrofonos vezetékkel. Csak ilyenből nincs túl sok.
Vagy Omnitronic SHP-600-as módosítva.Szerk.: Ha nem számít az ár, akkor Corsair Virtuoso Pro. Az gyárilag mikrofonos, csak nem teljesen lineáris. Van egy kis mély kiemelése.
-
antitest
csendes tag
válasz
scott_free
üzenetére
az említettek mellett a Kosst ajánlom, valaki hirdet is, meglepően jól szól
-
stellaz
veterán
Gyereknek néznék játszani valami fejes + mikrofon kombót. Mivel zenél, ezért valami olyan lenne jó, ami könnyen hajtható, lineráris, megvan az alja, teteje, nyitott és lehet rá mikrofont biggyeszteni.
Erre van valami megoldás esetleg?
-
Don't Panic
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
Hello
Anker Soundcore Life Q30 Vezeték nélküli
Superlux HD681 EVO , ez árban bőven a keret alatt van (12-15e Ft), de hangminőségben sok 30-40 ezres fülest is megver. Félnyitott, tehát van tere a zenének, és nagyon jók a mélyei. (A spórolt pénzből vehetsz hozzá egy kényelmesebb plüss fülpárnát vagy egy [FiioKA11] et.
Sennheiser HD 400S
Audio-Technica ATH-M20x/M30x
Audio-Technica ATH-M20x (kb. 20-22e Ft): Ez egy strapabíróbb, stúdiósabb darab. Zárt, tehát nem hallatszik ki a zene, és nagyon jól hozza a részleteket a gyors zenéknél is. Kicsit hosszabb a kábele, de minőségben ez a nyerő.
2. Sennheiser HD 400S (kb. 25-30e Ft): Ez kifejezetten telefonhoz való (rövidebb kábel + mikrofon is van rajta hívásokhoz), és összecsukható. Kényelmesebb utcai használatra. -
scott_free
senior tag
Sziasztok,
a vezeték nélküli topikban már kérdezem, de azért itt is feldobnám.
Unokahúgomnak keresnék fülest elsősorban zenehallgatáshoz telóról.
Most egy ilyen van neki: JVC HA-RX330, ennél kéne jobb.
(ilyen szörnyű zenéket hallgat, mint pl. "Nero's day at disneyland"
)Első kérdésem, hogy ugyanazért a pénzért jobb minőséget kapok a vezetékesben, mint a vezeték nélküliben?
A keret 20-30 ezer lenne, ha nagyon megéri, akkor persze lehet több is.
Mit ajánlanátok?
(vezetékesben vagy akár vezeték nélküliben)Köszi!
-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Karácsonyi csoda:
Múlt hét elején írtam, hogy elsején este elkezdtem egy megrendelést az akciós HD600-ra a Sennheiser oldalán, de másnap reggelre véget ért az akció, visszaállt az ár.
Írtam nekik, hogy nem-e-lehetne mégis megvenni az akciós áron, és ma küldtek egy emailt/linket custom discount-tal, így meg tudtam rendelni az eredeti, akciós áron.
-
osonte
őstag
Ma megjött minden, kész lett a kábel a FiiO LL-RC 2024 3 méteres kábel a Sennheiser HD660S2-re: [kép] .
Nem lett olyan, mint szerettem volna. Két fő probléma volt (persze több is volt...), először is nem láttam, de ha szemüveget húztam, akkor a nagyítóba belenézve a két lencse mosottá tette a képet, a másik pedig, hogy kb mintha félig le lettek volna zsibbadva a kezeim, amikor 1mm-ert kellett volna mozdulni a forrasztóval, akkor kb 3mm-es mozdulataim voltak. Mindenesetre a Kácsa-tól szebb lett az eredmény és érintkezik, nem szakad meg a hang a jobb oldalon, mint ahogy érkezett.Amúgy hangra a gyári kábelhez képest a japán Furukawa kábel egész más kategória, a hangszerel élőbbek, nem csak szólnak. A hibákat is erősíti, ahol például jó a mély, ott még jobb, ahol kevesebb, ott még jobban feltűnő a mélyhiány (szerencsére kevesebb ilyen zene van). A gyári Sennheiser kábelnek egy jobb kábelhez képest, kicsit olyan olcsóbb Hama kábel hangja van.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Dorien
üzenetére
Megírtam nekik, küldtek is futárt (mondjuk nem szóltak róla, így elsőre nem is jött össze), majd megkapták a visszaküldött kábelt, 20.-án kértek is egy számlaszámot, utána nem történt semmi (azon kívül hogy dec 2.-án rájuk írtam, hogy még utalást nem kaptam meg). Ma viszont megjött az utalás, visszakaptam a pénzem, úgyhogy anyagi kár végülis nem ért.
Amúgy a honlapon jelen pillanatban tévesen még ugyanúgy XLR-ként szerepel, mint amikor megrendeltem. -
Don't Panic
senior tag
Sziasztok , pár észrevételt megosztanék a Fiio JT7-ről forrás Cayin RU9 (Spotifylossless)
Soundstage nagyon rendben van, élvezetes szépen elkünülnek a hangszerek.
A dac inkább jól kiegészíti a fejest sebesség megmarad, de kap egy finom, analógos simítást.
Smooth & Clean patiak dinamika, gyors, feszes és pontos elég fun a kapott végeredmény.
A mélyek is szépen artikuláltan jelen vannak kellő mennyiséggel.
( Hyper Mod RU9 hangerő szint 55-60). -
nLali
őstag
válasz
Zoliee
üzenetére
Próbálj ki PEQ helyett konvolúciós szűrőt.
[link]
Nem 100%, hogy találsz neked tetsző beállítást, de lehet... Már egy alap beállítással is lehet kellemes. A fejesed eléggé harman görbére van hangolva, minimális eltérésekkel. Választhatsz más célgörbéket is.
Alap beállítással alig nyúlna bele, csak picit korrigál.
Van előnye : Igen, ez az **egyik legnagyobb előnye** a konvolúciós (FIR-alapú) hangszínszabályzásnak!
Pontosabban: **Konvolúciós FIR szűrőkkel valósítható meg tökéletesen lineáris fázisú (vagy "fázissértetlen") szűrés.**
### A részletes magyarázat:
#### 1. Mi a helyzet a fázissal?* **Fázistorzítás:** Amikor egy szűrő (pl. EQ) különböző frekvenciákon különböző mértékben késlelteti a jelet. Ez "elpuhítja" vagy "összemoshatja" a hangot, különösen a tranzienseket (ütemek, pergés) és a sztereóképet.* **Lineáris fázis (Fázissértetlen):** Minden frekvencia **pontosan ugyanannyival** késik. Az eredmény: a jel alakja időtartományban **teljesen megmarad**, csak eltolódik az időben. A hallás szempontjából ez gyakran előnyös, különösen a tranziensek élességének megőrzésében.
#### 2. Miért tudja ezt a konvolúciós (FIR) módszer?* Az FIR szűrők **szimmetrikus együttható-sorozattal** (szűrőmaggal) tervezhetők. Ez a szimmetria biztosítja a **lineáris fázisú viselkedést**.* A konvolúció magja, ha egy ilyen szimmetrikus FIR szűrő, akkor a teljes feldolgozás fázistorzításmentes lesz.
#### 3. **Nagyon fontos korlátok és árnyalatok azonban:**
* **Teljesítmény és késleltetés (Latency):** A lineáris fázis elérése árat követel. Egy hosszú, szimmetrikus FIR szűrő jelentős **feldolgozási késleltetést** okoz (ami a szűrőmag hosszának a felével arányos). Valós idejű használatnál (pl. élő előadás, DAW-ban felvétel közben) ez akár **több tíz milliszekundum** is lehet, ami elfogadhatatlan. Ezért valós idejű alkalmazásokban gyakran rövidebb, "minimálfázisú" FIR szűrőket használnak, amelyek már nem teljesen fázissértetlenek, de a késleltetés elfogadható.* **Csak akkor sértetlen, ha úgy tervezték:** Nem minden konvolúciós szűrő automatikusan lineáris fázisú. Csak azok, amelyeket szándékosan szimmetrikus FIR-ként terveztek. Sok modern EQ plug-in lehetőséget ad választani a fázis-beállítás között: * **Linear Phase (Lineáris fázis):** Fázissértetlen, nagy latency. * **Minimum Phase (Minimálfázis):** Kis latency, de fázistorzítás (inkább mint a hagyományos IIR EQ-k).* **Pre-ringing hatás:** A lineáris fázisú FIR szűrőknek van egy jellegzetes "elő-csengése" (*pre-ringing*). Egy éles tranziens (pl. dobütés) előtt apró, gyors lengések jelennek meg a kimeneten. Ez gyakran észrevehető, ha erős, keskeny sávú boost-ot alkalmazunk, és "mesterséges" hatást kelthet. A minimálfázisú vagy IIR szűrőknek csak utó-csengése (*post-ringing*) van, ami természetesebbnek hangzik.
### Gyakorlati összefoglaló:
| Szituáció | Ajánlás | Indoklás || :--- | :--- | :--- || **Mastering, végső simítás** | **Igen, ideális!** Lineáris fázisú (konvolúciós) EQ használata. | A fázissértetlenség megőrzi a tranziensek élességét és a sztereóképet. A nagy latency itt nem probléma. || **Élő előadás, felvétel monitorozása** | **Általában nem.** Minimal phase vagy IIR EQ használata. | A nagy késleltetés (latency) tarthatatlan. || **Egyes sávok korrekciója mixelés közben** | **Vegyes.** Dönts a prioritás alapján: ha a tranziens élesség a legfontosabb, válaszd a lineáris fázist (ha a DAW kompenzálja a latency-t). Ha természetesebb hangzás, akkor minimal phase. || **Nagyon erős vagy szélsőséges EQ beállítások** | **Óvatosan!** A pre-ringing zavaró lehet. | Minimal phase vagy IIR szűrők ebben az esetben gyakran szubjektíven jobbak. |
**Végső válasz:** **Igen, konvolúciós hangszínszabályzás lehet fázissértetlen (lineáris fázisú), és sok esetben pontosan ez a célja.** De ez nem automatikus, és a használatakor tudatosan kell válogatni a **lineáris fázis** (tökéletes időtartomány, nagy latency, pre-ringing) és a **minimálfázis** (kis latency, kevésbé zavaró pre-ringing, de fázistorzítás) lehetőségek között a konkrét feladatnak megfelelően. -
Zoliee
senior tag
Haza jött a család, ezért mégis folytattam a bejáratást. Olyan 5-6 óra lehet mostanra fejesben.
Magas és közép (mennyiség/minőség) nagyjából rendben, a mély viszont lehetne több. Remélem idővel megjön, de addig is parametric EQ a barátom. Vagy mégsem?Szerencsére eddig nem kellett használnom, de gondoltam most teszek egy próbát a roon részét képező, MUSE algoritmusát használó (Precision Audio Control) parametric EQ-jával.
Egy, azaz 1dB-t emeltem 80Hz alatt, de azonnal vágott mindenhol is. Megváltozott a magas, megváltozott a tér. Én nem ezt akartam... Egy teljesen másik hangképet kaptam.
Egyébként kb erre próbált utalni korábban bitrograde fórumtárs is.Nagyon nem lesz jó ez így, még ideiglenesen sem, ezért átköltöztem a Mojo2-re. Érdekes módon az ebbe beépített DSP tudja a dolgát, nem változtat csak ott, ahol akarom.
Még jó, hogy nem adtam el. Meg is tartom, marad fixen. -
osonte
őstag
válasz
Zoliee
üzenetére
Többszöri csere után sem hittem a fülemnek, hogy ilyen markáns különbség van közöttük.
Egy bizonyos szint felett már minden is változást okoz. Nekem simán elrontja a DAC/AMP/streamer hangját, ha egy átlagos 3 méteres (Somogyi) hálózati hosszabbítót elékötök és "lehet nevetni", a Belkin elosztóba azzal is eljátszottam, hogy mit milyen sorrendbe dugok bele és igen, van egy sorrend, ami a legjobb hangot adja... Végigmértem, hogy az előszobában ingadozik legkisebb mértékben a feszültség, onnan megy végig a földön a kábel a szobába. Én bár nem hallottam audióra szánt UTP-t, de biztosan hallható, pedig az informatikában a legjobb márkákat veszem, de az nem elég, így nálam jelenleg a dedikált Wifi frekvencia a legjobb hang.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Zoliee
üzenetére
DCA NX bejáratása ezennel felfüggesztve, mivel megjött a csomag Ear001-től. Korábban írtam itt, hogy nem hallok különbséget az utp kábelek között. Felajánlotta, hogy tegyek egy próbát az általa összeválogatott különféle hálózati eszközökkel.
A nappalimban 2db fali aljzat van. Az egyiken meghagytam a régi switch-et + mezei utp kábeleket.
A másikra meg a jövevényeket kötöttem.
A/B teszt (igaz nem vak), de 2 kábelvég ki (mac m4-ből és a red-ből), 2 másik meg be, és már meg is történt a váltás.
Többszöri csere után sem hittem a fülemnek, hogy ilyen markáns különbség van közöttük.
Ellenőriztem jópár alkalommal, mivel eddig életemben nem tapasztaltam az utp kábelek hangra gyakorolt hatását.Szerk: mondjuk gyanítom, hogy ehhez szükség volt a HoloAudio Red rendszerbe illesztésére is.
-
Zoliee
senior tag
Még pénteken megérkezett a Dan Clark Audio Noire X.
Nem nagyon volt időm próbálgatni a hétvégén.
Ma itthon vagyok, és neki is láttam az ismerkedésnek.
Bátran kijelenthetem, hogy a Holo Audio Red első hallásra szerelem lett. A "nagy" rendszeremben rögtön megtalálta helyét a Red, és olyat "zenél' vele a Hifiman Arya, hogy csak na. (majd írok később róla)
Kb olyan változást hallok, mint amikor letoltobeze fórumtárs he1000 fejesét a Violectric Niimbus amp-ról a Keces Audio végfokaira kötötte. (szerk: a teljes igazsághoz azért az hozzátartozik, hogy ebben a "felállásban' a Niimbus előfokként funkcionált)
Ez a DCA NX fejes meg... Hallom, hogy van benne potenciál, de még passz. Tudom, hogy türelmetlen vagyok, be kell járatni. Dobozból kivéve a legtöbb fejhallgató felejtős. Így jártam az Arya-val is. Szidtam itt eleget, aztán mostanra meg húha. Az a fejes a bejáratásra, és a meghajtásra iszonyat érzékenyen reagált.
Remélem ez lesz az X-el is.... -
Naibu
csendes tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Köszi megnézem.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Naibu
üzenetére
Ha meg tudod forrasztani magad: Mogamiból érdemes. Veszel méterre, meg csatlakozókat, és elkészíted. De vehetsz is.
-
Naibu
csendes tag
Sennheiser HD650-hez keresek valami rövidebb és minőségibb kábelt olyan 20-25 ezer körül. Valami tuti tipp esetleg? (Alin nézegettem, de nem győztek meg)
-
Dorien
veterán
Electric guitar heaven:

Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Építő/felújító topik
- Napelem
- Tesla topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Samsung kuponkunyeráló
- Elektromos autók - motorok
- Arc Raiders
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 32GB 3200MHz
- HP OMEN - 16.1" FHD IPS 144HZ / i7-11800H / 16GB / 1Tb PCIe 4.0 / RTX 3060 6Gb
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), az

hangminőségben kb fiio ft1 szint több magassal illetve emiatt egy kicsit részletesebbnek is hat de nincs akkora különbség amit az árdifi sugall így marad a fiio a budget king. ahol a meze megeszi az ft1-et az a konstrukció kényelem illetve izoláció.

)