- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
nLali #115436 üzenetére
Köszi, engem érdekel!
"Denon: Az AH-D7200 és AH-D5200 mellett a Denon AH-D9200 is Fostex meghajtókat használ."
Príma.
Pedig nekem nagyon az jött le a marketing anyagokból, hogy a FreeEdge driver technológia az a Denon fejlesztése és büszkesége...
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Dorien
veterán
válasz
acronka #115439 üzenetére
Nyugodtan veheted az olcsóbb V1 (bilateral magnet) változatot is a HE400se-ből, az is egy kiváló fejhallgató. Viszont valami komolyabb fejhallgató erősítő az kell neki, hogy ténylegesen megmutassa, hogy mit tud. Deva / Deva Pro nem járt nálam, de talán azok könnyebben hajthatóak.
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Sziasztok. Egy HD 800S és 660S2 hangban milyen különbségek vannak? Evvel a példánnyal is az a baj, hogy annyira messze van tőlünk, hogy nem kocsikázunk annyit azért, hogy kipróbáljuk
/600km/. Gondolom itt nincs szolnoki, akinek van ilyen fejhallgatója?
-
acronka
tag
válasz
Gzula[HUN] #115443 üzenetére
Köszönöm szépen!
Közben az eladó is megtalálta az emblémát.
Csak fejhallgatózásban vagyok kezdő. Már van smsl m400 (AK4499) DAC a lánc elején
Erősítőt pedig most vadászok hozzá.[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz
Gzula[HUN] #115443 üzenetére
Custom Cans yt csatornán láttam asszem, hogy a stealth mágneses verziónál már nem sokat számít a rács. Az azt megelőző verziónál még érdemes volt 3D nyomtatott rácsokkal variálni, mert más hangzást eredményezett, de a stealth magnet verziónál már nem tudtak számottevő különbséget mérni a hátsó rácsok, vagy azok hiánya között.
[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
acronka #115439 üzenetére
A stealt verzióban picit több a magas, ennyi a különbség. A dobozon elvileg rajta van a stealt magnet vagy valami ilyesmi felirat, másból nem állapítod meg, melyik. Megfelelő dac/amp nélkül kár venni, mert nem fogod tudni egy telefonnal normálisan meghajtani. "Kezdő hifi" fejesnek egyébként tökéletes választás az olcsóbbik HE400Se is.
-
btraven
őstag
válasz
bszilvagyi #115431 üzenetére
Mi a baj a driver-rel/membránnal? Ez composite bio-cellulose diaphragm, azért néz így ki.
-
acronka
tag
Sziasztok!
Első fejhallgatóm keresem.
Hifiman-eket nézek. Játszik egy Deva wired és egy HE400SE. Azt olvastam hogy síkmágnesben a stealth verzió jobb. Ha jól láttam a Deva nem az, a He400Se pedig létezik ilyen és olyan verzióban is? Honnan lehet tudni épp melyikkel van dolgom? -
nLali
őstag
A D2000, 5000, 7000 széria is Fostex drivereket használt.
Érdekes információnak tartanám, hogy a többi ilyen márkák közötti együttműködés egy helyen dokumentálva lenne. Autóiparban ez mára már alap.
Picit hozzáteszek:
Denon: Az AH-D7200 és AH-D5200 mellett a Denon AH-D9200 is Fostex meghajtókat használ.
E-MU: Az E-MU Teak és E-MU Walnut modellek mellett az E-MU Purpleheart és Ebony modellek is Fostex meghajtókkal rendelkeznek.
Audio-Technica: Egyes régebbi Audio-Technica modellek, például az ATH-W1000 és az ATH-W5000 is Fostex meghajtókat használtak.
MrSpeakers: A MrSpeakers (ma Dan Clark Audio) egyes korábbi modelljei, például az Alpha Prime és a Mad Dog is Fostex meghajtókkal készültek.
ZMF fejhallgatók (ZMF Eikon, Atticus, Vérité Closed stb.) – Bár módosítják, az alapot Fostex biodinamikus driverek adják.
Klipsch HP-3 – A pletykák szerint egy módosított Fostex biodinamikus driver található benne, bár a Klipsch ezt hivatalosan nem erősítette meg.
Audio-Technica ATH-W3000ANV: Egy limitált kiadású modell volt, szintén Fostex meghajtókkal.
Érdekel bárkit?
[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
Dorien
veterán
válasz
bszilvagyi #115434 üzenetére
Van még egy fejes, ami hasonló hangú, mélyben erős karakterrel, sok rajongóval:
Fostex TH-X00 vagy TR-X00 (utóbbi cserélhető vezetékes)
3 féle fa kupakkal gyártották ezeket: purpleheart, mahogany, ebonyNem éppen olcsók, én anno a CoVid előtt hezitálás miatt lecsúsztam egy jóáras EU-s purpleheart-ról, azóta is bánom...
Ja, hogy ez nem Denon? A D2000, 5000, 7000 széria is Fostex drivereket használt.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz
bszilvagyi #115383 üzenetére
Hivatalos Denon szerviz: [link]
Amúgy megértelek, nagyon lehet szeretni a Denon fejeseket. Zártban nekem a D2000, D5200 a kedvenceim között volt.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
-
bszilvagyi
csendes tag
válasz
Dorien #115402 üzenetére
Jó is lett volna, ha csak egy hajszál lett volna..
A fülpárna 2 éves (tőled van
), azóta is hibátlan állapotú. A belső szivacs, a fejpánt, és a driver felújítást/cserét igényel.. elteszem, hátha egyszer lesz kedvem megbarkácsolni.
Imádtam, bárki bármit mond, nekem ez volt a tökéletes.
-
-
Grampy
aktív tag
válasz
Dorien #115427 üzenetére
“Amúgy minek akarsz egyszerre több fejhallgatót bedugni az erősítőbe? 2 fejed van?
“
Aha, én vagyok DJ Cerberus.
Viccet félretéve, csak kényelmi szempontból gondoltam, mert van, hogy zenét keverek, és meghallgatnám egymás után többször a két fejhallgatón meg monitoron is, így kényelmesebb, ha mindkettő be van dugva.
Köszi a tippeket Nektek!
Még az is lehet, hogy veszek majd egy komolyabb audio interfészt, amin már jobb konverterek vannak meg több fejhallgató kimenet, amúgy is kellene még a több bemenet is és akkor meg lenne oldva. De ez már másik topik. -
Dorien
veterán
válasz
Grampy #115426 üzenetére
A 4 tűs XLR meg a 4.4mm pentaconn ugye balanced csatlakozó, tudtommal ezekhez szerelt kábel kell. Olyan adapterhez volt már szerencsém, ami 4.4mm-t alakított át 6.35mm-re (iBasso SR3), az gond nélkül működött mindkét porttal az A30 Prón:
Amúgy minek akarsz egyszerre több fejhallgatót bedugni az erősítőbe? 2 fejed van?
-
Dorien
veterán
válasz
Grampy #115424 üzenetére
HE400se: Van belőle V2 (stealth magnet) változat is, de elvileg csak a magas több benne valamivel, kb. ugyanaz a két hang. Nálam csak a V1 (bilateral magnet járt), az nagyon jó.
A30 Pro: Elvileg mindhárom kimenetre megy ki a jel egyszerre, csak a bemeneteknél kell választani. Most nincs se XLR, se 4.4mm csatis fejesem, így kipróbálni nem tudom. Viszont mindegyik kimenet tudja ezt a böszme (5500mW@32 ohm, 840mW@300 ohm, 420mW@600 ohm) teljesítményt, így nem kell nagyon variálni.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz
Grampy #115419 üzenetére
Ali-ról 84 USD a HE400se V1 (bilateral magnet) [link] , én ezt ajánlom.
Meghajtás az tényleg kell neki...EDT 990 VB - Ez a fekete plüss párna, amivel kevésbé húz magasba a Beyerek hangja.
Erősítőnek részemről Topping A30 Pro, ez a kis- és nagyimpedanciás fejeseket is nagy magabiztossággal hajtja mindhárom kimenetén. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
Vettem ma egy fejhallgatót, Lewitz HP 710 a típusa. 20k volt, nagyon szépen szól. Bátran ajánlom!
-
-
Grampy
aktív tag
Köszönöm az ajánlásokat, utánanézek mindegyiknek!
Azokat jobban kedvelem aminek egyben van a fejpántja.Dorien: szerintem a 600 ohm-os Beyer már sok lesz a hangkártyámnak.
Az EDT 990 fülpárna miért ajánlott?
a HiFiMAN HE400se nem rossz, AliExpresszen pár ezressel olcsóbb(54k), mint itthon (60k).Szerk.
Beri: Sajna nem hallottam még egyiket sem.[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz
Grampy #115414 üzenetére
100.000 Ft-ig keresnék nyitott fejhallgatót
Tiéd a világ, rengeteg opciód van. 560 helyett vehetsz 6xx-et 100 alatt simán (rendszeresen van jóval olcsóbban az aprón), vagy dt990-et, pro-t is, ha annak jobban tetszik a karaktere (vagy alkudd le Dorien openx-ét).
Hallottad a felsoroltak közül bármelyiket?[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz
Grampy #115414 üzenetére
Rengeteg plüss párnás nyitott fejes ajánlható 100k alatt, ha van megfelelő meghajtás.
Ezek az én tippjeim:AKG K612 Pro
Audio-Technica ATH-AD900X
Beyerdynamic DT880 Edition 600 ohm (+ EDT 990 VB fülpárna)
Beyerdynamic DT990 Edition 600 ohm (+ EDT 990 VB fülpárna)
HiFiMAN HE400se - AliExpress-ről, ár/érték arányban ez mindent visz
HiFiMAN Edition XS - használtan
Sennheiser HD600 - használtan
Sennheiser HD650 / HD6XX - használtanSzerintem a Philips Fidelio X2HR kicsivel ezek alatt van hangminőségben, de nagyon sokan szeretik a populáris hangzását és a kényelmét, masszív anyaghasználatát.
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
100.000 Ft-ig keresnék nyitott fejhallgatót a zárt Yamaha HPH-MT8-as studió fejesem mellé. Az elképzelésem valami lazább, zenehallgatásra, PC játékra használható kényelmes cucc (lehetőleg velúr párnás), ami szépen tisztán szól, de nem feltétlenül kell teljesen lineáris, semleges hangkép, arra ott a Yamaha. SSL2 hangkártyával használom, viszonylag jó az előerősítője, szóval jöhet valami erősebb is.
Amik eddig szimpatikusak:
-Beyerdynamic DT-990 Pro 250 Ohm
-Beyerdynamic DT-900 Pro X
-Sennheiser HD 400 Pro
-Sennhesier HD 560STermészetesen meghallgatok bármilyen ajánlást, hiszen ezért jöttem.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz
s4tch #115410 üzenetére
Szerintem is a D5200 a jobb a kettő közül. A D7200-zal nem csak a több mély volt a probléma, hanem eltűnt a mélyekből a feszesség, a magasokból meg az enyhe emelés, ami miatt uncsi lett a hangzás egésze, leszámítva a gyönyörű közepeket. A DCA Aeon Flow Open X hasonló karaktert ad, de (nekem) jóval izgalmasabb, technikásabb módon.
Aztán ez is egyénfüggő, volt olyan ismerősöm, akinek meg a D7200 lett az egyik kedvenc fejhallgatója (és előtte volt már D5200-asa).
Bszilvagyi: D5200 van az aprón jó árban: [link] Ha a fülpárnáknak nincs baja, akkor csak a fejpántra kell dobni valami olcsó védőhuzatot. Nekem ez még mindig egy etalon hang zártban.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz
bszilvagyi #115409 üzenetére
Nekem volt mindkettő, a D5200 szerintem objektíven nézve jobb (pontosabb, kiegyensúlyozottabb) hang. A kényelem hasonló, könnyű hajtani mindkettőt. A legnagyobb különbség emlékeim szerint az, hogy a D7200-ban több, hangsúlyosabb a mélytartomány.
-
bszilvagyi
csendes tag
A Denon AH-D5000 után kíváncsi leszek a D7200-ra
-
csƵ
addikt
Megjött tegnap a HD 560s. Sokkal jobban tetszik, mint a K371.
Rendeltem hozzá egy balanced kábelt és megtámogatom egy Fosi Audio DS2-vel.
Most Apple dongle-ről szól, nem rossz, de szinte max hangerőn kell hallgatni. -
Remus389
veterán
válasz
btraven #115403 üzenetére
Jó kis zene, tetszik.
Ha a fejhallgatód nem képes a dobot jól reprenzentálni (erre lehet csak a drágábbak képesek), mert nem elég kemény a basszusa, tégy próbát egy fülhallgatóval.
Az én alis fülesemmel (konkrétan a barna kábeles tc200-zal hallgatom) jól szól a dob, szerintem elég kemény és ütős.
-
sheteshuta14
újonc
válasz
Gzula[HUN] #115346 üzenetére
A HP8500 mellett döntöttem, tegnap nagy nehezen át tudtam venni.
Fehér dobozban érkezett és bár a honlapon Revoltage néven szerepel, Lewitz van ráírva.
Ezt a fülest az ISK gyártja, a hivatalos neve: ISK MDH8500
Meglepően jó minőségű, gumírozott műanyag és fém elemek alkotják. Nagyon kényelemes, zárt, over-ear füles és szemüveges lévén semmi zavaró nincs a viselésében. Sajnos a modernebb, " jobban szóló" dongleömmel nem igazán tudom használni, mert a 65-70mW@32Ohm kevés a meghajtásához (ez egy 60Ohmos füles), elő kellett vennem a Fiiot. Ez az első fülesem, ahol ha bekapcsolom a bass boostot nem igénytelen dobozhangzás lesz a végeredmény, hanem tényleg egy kis extra basszus. Összességében nagyon jó a szinergia a dac és a füles között.
Egyetlen negatívum, hogy a papíron, meg az OEM honalapján is rajta van, hogy járna hozzá 1 méteres kábel, de az költségcsökkentés miatt kimaradt (muziker honlapján is csak 3 méteresről írnak). Így most egy gagyi 1 méteres kábelt használok. Alin lehet hozzá kapni extra párnát.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Van olyan fejes amin ez a zene jól szól? [link]
Ahogy csapkodják a dobot. Ezek az egyhangú csattanások. Ez milyen stílus? -
Dorien
veterán
válasz
bszilvagyi #115400 üzenetére
Azért azt a hajszálat próbáld meg leszedni a membránról, mielőtt kukáznád a fejest.
Általában ez a hibajelenség.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Harbinger85 #115399 üzenetére
- Kényelmes. Munkahelyemen ezt használom akár órák hosszat. Nem mondom, hogy non plusz ultra, de kényelmes. Egyeseket az tud max zavarni, hogy a kagylók lifegnek, ha csak úgy a "levegőben" tartod. Mivel csuklójainál van porvédő gumi, első napokban az tud "nyekeregni",ha forgatod a kagylót. Elmúlik, "bekopik" idővel.
- Szerintem nincs. Ahogy nézem drágább is. Én pl. a sajátomat még az onedio.de oldalról rendeltem, és az már meg is szűnt.- Mindhárom vezetéket tudod használni a PC-hez. A 3-ból 2 vezetéknek mindkét végén 3,5mm-es 3 pines dugó van; a harmadiknak meg az egyik vége 6,3-as, a másik meg 3,5-es, de a 6,3-asat is bele tudod dugni a fejesbe, mert azon bal oldalt 6,3-as, jobbon meg 3,5-es dugalj van. Annyi, hogy a 3,5-es dugalj süllyesztett, elvileg csak a saját vezetékét tudod bele dugni. Gyakorlatban a nem gyári, de vékonyabb dugókat is simán bele tudom dugni. Egyik vezeték mikrofonos.
-
bszilvagyi
csendes tag
válasz
Gzula[HUN] #115387 üzenetére
Valószínű sajnos. Néztem eBay-en utángyártott drivereket, viszont a minőség kérdéses.. Gondoltam rá, hogy veszek egy másik D5000-et, de azok is alaphangon 15 évesek, lehet, hogy holnapra ugyanilyen lenne.
-
Harbinger85
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #115396 üzenetére
Üdv! Pont ide vág az én kérdésem is, hamár látom az OneOdio Monitor 60 az egyik füles, amit kinéztem. Tényleg kényelmes? Főkép játékra, majd filmnézésre és zenére használom. Van előnye ha hazai hivatalos forgalmazótól vásárlom meg?
Egy Asus TUF H7 Core-t váltanék. Valamint látom sok kábel adnak hozzá, de PC-s jack porthoz is valamelyik? -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
nubreed #115397 üzenetére
FT1 nekem (még) nincs, de próbáltam Bala6120-nál Zen Dac V2-ről is (vittem magammal). Balancedban egész tűrhetően szól róla. Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, de a kötelezőt hozza.
Ha alapban nem tetszik a Fiio, akkor azért lehet nem erőltetném Zen Dac-ról se.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Sziasztok,
Van itt a topicban olyan aki Ifi Zen Dac vagy Zen Dac V2 -ről használ Fiio FT1-t?
(Ma volt szerencsém kipróbálni az FT1-et de egyelőre nem mertem megvenni. De nem vagyok benne biztos, hogy ez a fejhallgató hibája).[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
válasz
Gzula[HUN] #115394 üzenetére
Köszi a fejpánt védő tippet is!
Tudom, hogy ez teljesen szubjektív, de Neked amúgy melyik a kényelmesebb? A OneOdio Monitor 60 vagy a Cloud Alpha?
Plusz Te szemüveggel, vagy anélkül használod a fejeseket?
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Renok #115393 üzenetére
Én a 3m-es kábelt, meg a telefonzsinórosat használtam. A mikrofonosat eladtam egy másik fejhallgatóval. Egyébként az összes vezetéke jobb, mint a pro szériáé. Sőt, az AKG K550mk3-asom gyári kebele is X@rabb ennél. A 60-ast használom a játszós fejesnek a cégnél, most cseréltem le 3 év után a gyári párnáját (100mm-es, a Pro szériáé 95mm). Én egy ILYEN fejpánt védővel használom, de nem málik így 3 év után sem a pánt. Az első repedések jelentek meg csak.
Szerintem egyébként az Alpha jobb hangú fejes, de a Monitor 60-as modulárisabb.
-
válasz
Gzula[HUN] #115391 üzenetére
Köszi!
Oneodio Monitor 60-at látom több helyen is 22690-ért 2 év garival, a Cloud Alpha-t csak ennél jóval drágábban látom.
Így valszeg próbát teszek a Oneodio Monitor 60-nal. Remélem lesz olyan kényelmes, mint a Cloud.
Amúgy mindkét kisfiamnak kezdő fejesnek OneOdio Pro 10 van és nagyon szeretik ezeket (nekem ezek kicsik a fülemre). Érdekes módon mindkettőnek 1 héten belül ment tönkre a mikrofonos kábele, de alza zokszó nélkül cserélte gariidőn belül a teljes pakkot mindkét fejesnél.
Azért remélem a nagytesóval nem ez lesz a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz
Gzula[HUN] #115358 üzenetére
Még nézelődtem, de elég nagy kín volt mire sikerült valamit rendelnem. Sok helyen mire kosárba raktam a terméket addigra azt írta hogy nem elérhető vagy nem szállítanak oda. Végül amit találtam, ott meg nem engedte a paypalt használni, de szerencsére google pay ment, eddig nem is tudtam hogy google fiókon keresztül is lehet fizetni. Végül ezt rendeltem, sajnos tracking nincs hozzá. Még 1 hónapot legalább várhatok.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Renok #115390 üzenetére
Ár/érték arányban elég jók a Cloud fejhallgatók, azoknál jobbat nem nagyon találni ebben az árkategóriában.
Első körben én azért valamennyire felújítanám a fejhallgatót, a fejpántot lehet csak kitakarítanám, de a párna hozzá nem egy észveszejtő összeg. A pánt tövében lévő műanyagot is tudsz rendelni aliról, ha az repedt el.Ha jól tudom egyébként az új Cloudokról már ezt a "soft touch" réteget (is) már lespórolták, szóval én első körben egy Cloud Alpha felé terelnélek.
Ha eleged van a Cloudból, akkor Oneodio Monitor 40 vagy 60. Előbbihez 2, utóbbihoz 3 vezeték jár. Ezeken sincs soft tuoch réteg, és a Oneodio Pro szériával ellentétben elég jól bírják a strapát.Ha meg picit kiegyenlítettebb fejhallgató lenne jó (a Cloud széria inkább V hangzású többé-kevésbé), akkor Takstar Pro-82.
-
Sziasztok,
Egy HyperX Cloud 1-et használok még mindig (kényelmes a füleimnek szemüveggel is), ám sajnos a külseje nem olyan időtálló, mint azt vártam volna (foszlik már mindenhol is, a műanyag részei pedig elkezdtek egy idő után ragadni, plusz helyenként repedések is vannak már rajta.)
Így új fejhallgatót keresek.
Nem bánnám, ha nem ezt a gagyi műanyagot használná, ami elsőre ugyan prémium érzést kelt, de aztán ahogy korosodik ragadni kezd (egereken is van ilyen gagyi műanyag néha).1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Itthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Film, munka (Teams/Zoom hívások), játék, zene (kb. ilyen sorrendben).
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 30e Ft
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Erre nem tudok válaszolni, a Cloud hangázását szeretem, ha ez segít.
8.) Honnan vásárolnál? Itthoni webshop, alza, esetleg német amazon.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? PC -> Sound Blaster X4. 3.5-ös jack csaltakozó kell emiatt.Előre is köszönöm az ötleteket, ajánlásokat.
-
szaki58
aktív tag
válasz
HUNNIA1920 #115388 üzenetére
iBasso SR3
Gyorsan nem viszik el, még lehet, hogy tesztelem, és ha tetszik, meghagyom. Ki tudja... -
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Ha nem egy szőr/hajszál hasogatja éppen a membránt, akkor vsz. a driver járja már a végét.
#115378nLali: Köszi az ötletet. Talival kapcsolatban van valami újdonság?
[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
Néhány szó a Forza kábelről. Forza AudioWorks Noir HPC Mk2
Vastag! Ennek ellenére nem nehéz, jól viselhető. Minőség!
A hangja megosztott – engem - kétfelé! Kb. azt nyújtja, amit vártam, de nem annyira markánsan, mint amennyire vártam. Ez elsősorban a kitűnő gyári kábelnek köszönhető. Az is minőség.A mélyek az elvártnak megfelelően egy picit nőttek, slamosabb, de nem annyira ütős, mint az eredeti kábellel. A magas hangokon finomít. Aki érzékeny a magasakra, és magasba húz a fejese, annak áldás, bár ezzel a tér is szűkül, de csak egy hangyányit. A közepek egy picit húsosabbak. A vokálnak jót tesz. Gondolom, hogy a mély növekmény hozza ezt magával.
Több tesztet is átolvastam a vétel előtt. Volt egy, ahol négy fejhallgatóval lett kipróbálva. Egy fejesnél alig-alig volt változás, míg a többinél jelentős javulást eredményezett. Annak az egynek a stock kábele is kitűnő lehetett, és én is így jártam. Van változás, de… Szerintem például nagy javulást az Audio-Technika ATH-ADX 5000-nél érne el, ahol néha sok a magas hang, és egy picit kevés a mély (szerintem), viszont más a csatlakozása.
Sajnos el kell adnom, így akit érdekel, megtalálja a megfelelő helyeken jelentős árengedménnyel.
-
Dorien
veterán
válasz
Nekem D2000-esem volt, ami egy feszesebb, kevesebb méllyel rendelkező darab a Fostex driveres szériából. A D5200-at egy mélyben erősebb, de nagyon élvezetes darabként éltem meg, amit otthoni láncról szívesebben hallgattam. Sajna valamivel kevesebb hely van a fülnek a gyári párnájában, mint a D2000-nek, de nekem nem volt kényelmetlen.
A D7200 nekem inkább visszalépés volt hangban. Még több mély, mint a D5200-ban, de sajna nem olyan feszesek, ütősek, a magas tartományban pedig nincs kiemelés, ezért unalmasabb, sötétebb hangzás a végeredmény. A közepeibe nem tudtam belekötni, azok gyönyörűek.
allnickused: A te munkásságod ebben a topikban kb. a 0-val egyenlő, szóval akár csendben is maradhatsz...
[ Szerkesztve ]
-
bszilvagyi
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Denon AH-D5000-et használok, ami minden szempontból (kényelem és hangzás) tökéletes nekem. Találtam egy D7200-at, esetleg van valakinek tapasztalata, hogy a két kiemelt szempontom szerint mennyire hasonlóak/térnek el egymástól?Illetve, a D5000-et mindenképp megtartanám, viszont a jobb fele magasabb hangerőn, basszusoknál enyhén zörög. Javítható? Ha igen, tudtok valakit, aki ezzel foglalkozik?
Plusz a fejpánt bőre már csak a múlt.. de ezen könnyebb segíteni. -
Dorien
veterán
Ez meg egy kis keleties hangulat:
Chris Spheeris - 1999 - Dancing with The Muse (full album)"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Dorien
veterán
Egy kis akusztikus, nyugis zene így vasárnap estére:
Jonathan Coulton - Now I Am an Arsonist (feat. Suzanne Vega)"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
chubii
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #115362 üzenetére
Ez jó ötlet, köszönöm!
-
nLali
őstag
Használjatok menetragasztót, ne pillanatragasztót.
[link] Ennél gyengébb is elég. Esetleg ha van otthon fbs, abból egy icipicit kentek a menetre, akkor az is megfogja.
A pillanatragasztó egyáltalán nem erre való.Bérelhető reklámfelület
-
insyde5
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #115375 üzenetére
"A Fiio FT1 szempontjából aggasztóbb lehet amikor csuklójánál pattan el majd a patent (szerintem az is könnyen helyettesíthető egy "csavaros" megoldással), vagy a párna műbőr részének repedezése."
Igen, az első héten jeleztem itt a fórumon, hogy az a csukló nyekereg, kattog stb. Van itt olyan fórumtárs(a promózó) aki akkor is azt állította "jóvanazúgy" semmi baja. 3 hónap után meg egyszerűen kiesett a csavar ami valljuk be nem egy M8as amit bármikor pótolsz. Szerencse, hogy észrevettem az asztalon. A fejhallgató keveset használt egyébként, heti 3x 1-2 óra).Sztem ez az építési minőség nincs pariban az árával, a zeneiségét nem tudom bírálni semmilyen módon, nekem tetszik úgy ahogy van EQ nélkül. A fenti hibák ellenére tudok az FT1 el együtt élni. De akkor is, ez az első "'nem 5.000 forintos fejhallgatóm" amivel vannak építési minőség aggályaim.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
insyde5 #115370 üzenetére
Pillanatragasztót pöttyintenék egy nagyon minimális mennyiségben a csavar menetére. Ebből messzemenő következtetést nem vonnék le. X2HR-nek az egyetlen típushibája, amibe bele lehet kötni, pont egy csavar kilazulása. De az "legalább" szerelés szempontjából sokkal szarabb helyen van.
A Fiio FT1 szempontjából aggasztóbb lehet amikor csuklójánál pattan el majd a patent (szerintem az is könnyen helyettesíthető egy "csavaros" megoldással), vagy a párna műbőr részének repedezése.
Sajnos ilyen világot élünk, nem szempont, hogy tartós is legyen a termék. Néhány típus azért jobban bírja, vagy van rá trükk, hogy lehet a hibát kijavítani, vagy elfogadhatóbbá tenni. De olyan fejhallgatóm, mint a Technics EAH-820-as, ami 40 év után is tette a dolgát (apróságokat azért azon is kellett javítani), már nem lesz.
-
Dorien
veterán
válasz
nubreed #115368 üzenetére
"1. Az elállást nem kell indokolni
Internetes vásárlás esetén a fogyasztót megilleti a 14 naptári napos elállási jog. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a szerződéskötést követően a szerződéstől bármely okból – tehát akkor is, ha a termék egyébként megfelelően működik, nincsen semmi baja, de például mégsem tetszik – a fogyasztó vissza akar lépni, úgy ezt indokolás nélkül megteheti, és a megrendelt termék árát visszakérheti.2. Ki minősül fogyasztónak?
A Polgári Törvénykönyv és a 45/2014. (II. 26. ) kormányrendelet alapján csak a magánszemélyek (természetes személyek) minősülnek fogyasztónak. Csak a fogyasztókat illetik meg internetes vásárlás esetén a fogyasztói jogok (így az indokolás nélküli elállás joga is).3. Ha felbontottuk a csomagolást
A fogyasztó főszabályként jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől akkor is, ha az átvett termék csomagolását kibontotta. Nem gyakorolhatja azonban a fogyasztó a csomagolás felbontása esetén az elállás jogát a 45/2014. sz. kormányrendelet 29. §-ában meghatározott esetekben, így pl. lezárt csomagolású higiéniai termékek, illetve lezárt csomagolású CD, DVD, vagy szoftver esetében.4. A termék kipróbálása és használata
A 45/2014. kormányrendelet 25. §-a alapján a fogyasztó a "termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel." A termék kicsomagolása után tehát jogunk van kipróbálni azt, és megállapítani, hogy a termék tetszik-e, és a rendeltetésszerű használatra alkalmas-e. Ha a használat során kárt teszünk a termékben, azért felelősséggel tartozunk. A Fogyasztóvédelmi Hatóság e kérdésben egyértelműen fogalmaz: "Fontos tudni . . . hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé. " [link][ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz
insyde5 #115370 üzenetére
Én is szemezek a FIIO FT1 -el, jövő héten el is megyek meghallgatni (az extremeaudios kérdésemet nem emiatt kérdeztem), de akkor itt most kicsit elgondolkoztam, hogy ha ez ilyen könnyen szét esik, akkor kell-e ez nekem...
-
-
insyde5
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #115364 üzenetére
Amiről ugye beszéltem, hol fog ez bírni éveket???!!!
Tudom, egy csavar nem csavar, DE ez az első fejhallgatóm ami széthullik pár hónaposan.
Nem vettem észre, hogy kiesett, csak egy fényes pontra lettem figyelmes az egér mellett. Először aszittem szegecs, aztán telefonnal fotó kinagyítva nézem, hogy csavar. De ilyen kicsi torxot még nem láttam
.
-
nubreed
veterán
Bocs az offért, de a extremeaudio.hu hajlandó visszaadni a pénzt abban az esetben ha a kiszemelt fejhallgató hangzása nem jön be és természetesen hibátlan csomagolásban küldöm vissza a terméket?
-
Lusu
aktív tag
válasz
Direkt, meghagyva az ajánlat szabadságát.
Köszönöm. -
stellaz
veterán
válasz
chubii #115361 üzenetére
Nekem nem is szorított eléggé, de még így is egész jól izolált. Philipsből nekem shp9500 volt, az konkrétan leesett a fejemről a legkisebb mozdulatra is. Grado az pont jó volt, bár lehet, hogy a korábbi gazdája már állított a fémpánton.
A párnája elég kemény volt, de jól ült fel, lehet, hogy ez miatt is izolált jól. -
M5Norbi
őstag
válasz
Mi van az FT1 Pro-val? Azt nem nagyon látom hogy ajánlaná bárki.
Mi a baj vele? Még túl friss és kevés a tapasztalat? Vagy az áráért van jobb? Vagy nem lett olyan jó?Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Lusu
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni: van egy AKG K44 fejesem, szeretném cserélni, viszont egyáltalán nem ismerem a mai piacot és a minőségből nem adnék lejjebb, sőt inkább lépjünk előre.
Otthoni, zenélős, zárt, circumaural párnás, hosszan hordható kényelmes darabot keresek.
Köszönöm szépen az ajánlataitokat -
chubii
senior tag
válasz
stellaz #115360 üzenetére
Elképzelhető, hogy más generációs modellt fogtunk ki? Korábban írtam, hogy elég lazán ült a fejemem (átlagos méretű fejem van szerintem
) , plusz mindkét irányban gyatra volt az izoláció. Újonnan vettem tavaly, már 0km-es állapotától ilyen volt.
Meglepődnék , ha beyeréknél ennyire szórna a gyártási minőség, de ki tudja.
Ellenben az X2HR szorít, mint a bűnA Gradom nem ilyen erős.
Ui.: A beyerem új tulaja is tovább adott rajta szinte rögtön, most láttam az aprók között. Szintén a hangja miatt.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz
chubii #115343 üzenetére
Első és utolsó Beyerem volt, az biztos. Egyébként az meglepett, hogy mennyire nem volt zárt hangzása, meg jobban szigetelt, mint vártam, de ezzel együtt egyáltalán nem jött be a hangja. Meg úgy az egész. Kisfiamnak vettem volna alapvetően, de ő még csak ki sem próbálta, azt mondta, hogy jó neki a henkölt fejpántos Supernova. Így sok értelme nem lett volna megtartani, de egy tapasztalatnak jó volt.
-
Djsaba
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #115358 üzenetére
Benéztem a topicot, sorry
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Asus ROG Pelta fejhallgatóról született már valamilyen elfogadott teszt? Igen csak megtetszett.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Gzula[HUN] #115353 üzenetére
Köszi a segítséget, valószínű hogy inkább rendelek 2 méretet és az egyik talán jó lesz.
-
csƵ
addikt
Hosszas gondolkodás után HD560s lett a hivatalos outletből 41-ért.
Sose volt még Sennheiser fejhallgatóm. -
szaki58
aktív tag
Megérkezett a hajókötél. Hosszabb változatának a volgai hajóvontatók nagy hasznát vennék.
Mellette az eredeti látszik, ami azért elég jó kábel. Picit járatom, és majd pár szót írok róla. (Forza Noir HPC Mk2)
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
KISDUCK #115352 üzenetére
"Mármint azt a műanyag karikát amivel a párna rá volt ragasztva a kagylóra?"
Igen."Ennél a ez ragasztó lehet a párnán?"
Igen. Más kérdés, hogy a tiedre mennyire passzol, meg az, hogy mennyire jó a ragasztó minősége. (Fogalmam sincs.)"Bár erre 100x80-at ír az oldal, vagy inkább 95x75-t kéne keresnem?"
A keret méretét kellene alapul venni, mert elvileg az megy vissza. De semmi tutit nem tudom mondani, elég elcseszett módon oldották meg a párna cserélhetőségét. Gondolom nem az volt a cél.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Gzula[HUN] #115351 üzenetére
Mármint azt a műanyag karikát amivel a párna rá volt ragasztva a kagylóra?
Ennél a ez ragasztó lehet a párnán?Bár erre 100x80-at ír az oldal, vagy inkább 95x75-t kéne keresnem?
-
KISDUCK
addikt
válasz
Gzula[HUN] #115349 üzenetére
Leszedtem az egyik oldalról a párnát, ragasztva is volt és a "bőr" kívül be volt "gyűrve". Amire ragasztva volt és ami alá be volt gyűrve az mozog, de nem tudom hogy azt ki kellene-e szedni vagy sem. Azt sem tudom hogy csavarozva vagy pattintva van-e, mert felülről szintén van rajt egy ragasztott anyag. [kép] [kép]
92x74 a kagyló (mérőszalaggal mérve, más nincs kéznél)szerk.: sajnos szerelési anyagot sem találok ehhez a típushoz
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
KISDUCK #115348 üzenetére
A "lamax noice comfort anc" fejhallgatót nem ismerem, így azt sem, hogy hogyan kell rajta a párnát cserélni, ragaszva van-e, vagy csak simán felhelyezve, stb. Szóval a párna ajánlást ennek tudatában írom, vagy célszerű megfontolni.
Első körben a pontos méretet célszerű lemérni a kagylónál, lehetőség szerint a párna levétel után (úgy pontosabban lemérhető). Ha az olyan 8X10cm (+- 1-2mm), akkor egy "szabvány" Audio-Technika M-es sorozatú párna tuti jó hozzá. Beírod a keresőbe pl., hogy Audio Technika M50X fülpárna/earpad, és kidob egy rakattal. Aliexpress-en/ebay-en meg annyi ilyen van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.
De pl. szintén 8X10-es a HyperX Cloudra a párnák egy része, amit biztosra tudok mondani, hogy az INNEN rendelt "Protein Leather A", "meg Protein skin B" ekkora méretű. De ez nem általános, Cloudra kapni nagyobb méretű párnát is.
Ha meg tutira akarsz menni, akkor rendelsz méret szerint. Én pl. INNEN rendeltem korábban méret alapján. Minősége egész jó, viszont nem lesz idővel sem ovális, olyan marad az alakja, mint a képen látható.#115347nLali: Kérdőjellel lehet engem is érdekel. 100%-ra nem tudom mondani, hogy átugrok, mert még nem tudom a márciusi beosztásom.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Fejhallgatóhoz szeretnék csere párnákat venni, de sajnos a gyári az már nem elérhető sehol. BT fejhallgatóról van szó, de iknább ide írom, mert sok itt a hsz és csak csere párnát keresek, a típus lamax noice comfort anc, a párnák már annyira gyalázatos állapotban vannak, hogy nem tudok normális méretet venni és nem találok pontos méretet a gyáriról. De ehhez hasonló lehet:
Ezt alzán találtam "Veles-X QuietComfort 35" 5,7k körül, van esetleg valami shop ahol nagyobb készletből lehet méret szerint keresgélni? Ha más nincs lehet hogy megpróbálom ezt, mert jelenleg más opciót nem találok. -
nLali
őstag
Üdv!
Ötletelésre várok minden jelentkezőt a fejestali topikba.
[link]Bérelhető reklámfelület
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
sheteshuta14 #115345 üzenetére
Idő közben változott néhány apróság, de nagyjából a párna. Egyébként nálunk is kapható, csak annyit nem ér. Legalábbis van ennyiből már jobb fejhallgató is. Olcsóbban hozzá jutsz egy Monitor 40-eshez.
-
sheteshuta14
újonc
válasz
Gzula[HUN] #115339 üzenetére
Még mielőtt megrendeltem volna a Muzikerről a HP8500-at, felmentem Alira. Ott most egy megbízható eladótól, kuponnal + coinokkal $30 alatt van a Pro 50, ami már nálunk nem kapható. Az különbözik valamennyire a Pro 10-től ?
-
sheteshuta14
újonc
válasz
Jelenleg egy IEM-et használok és egy $70-os donglet (backupnak van egy Olympus 2 E10K). Karácsonyi időszakban az volt a terv, hogy veszek egy ONYX Alphat, de aztán a fórumok és a reddit után úgy döntöttem, hogy akkor legyen egy Cayin RU7 + erősítő. Szeretnék még pár IEM-et meg egy Sundarat is venni. Na most ez nem olcsó történet, szóval ezeket a kiadásokat elosztom az évre.
Viszont most jöttem rá, hogy a filmekhez meg a játékhoz annyira nem jó az IEM, szóval karácsonyig kellene valami "olcsó, de használható" cucc. Így eldöntöttem, marad a Revoltage HP8500 (már a borzaszó színe miatt megéri) . Valamiért az OneOdio nem szimpi.
[ Szerkesztve ]
-
-
stellaz
veterán
Megjött a DT770 Pro.... tök kis fejes, jól is izolál, kényelmes, nekem nem is tűnik kicsinek a tere, nincs ilyen zárt hangzása, ezzel nincs is semmi gond. De a közepe az fájdalmasan hiányzik nekem. Aki szereti a világos fejest, annak biztos jó, mert amúgy nem sziszeg vagy ilyesmi.
A kábel miatt meg szerintem a gyereknek sem lesz jó, mert nem cserélhető, de legalább bazi hosszú, ezen át fog gurulni a székkel, lerántja, stb.A menetes 6.3-as adatpere mondjuk elég jó megoldás.
-
Dorien
veterán
válasz
Ja hát ilyen meghajtással a 681 EVO meg pl. a HiFiMan HE400se nem egy kávéház.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
sheteshuta14 #115335 üzenetére
Amúgy "játszósnak" kell? EZEK a cuccok elbírnak leheletnyivel drágább fejhallgatót is.
Tunninghoz: Egyébként pincében van egy "félholt" Pro-50-esem, azt már átalakítottam balacadra. És még nem is én voltam az első. Most éppen a fejpántja málott szét, de pénzt már nem akarok költeni rá. Nem is érdemes, mivel a mostaniak már egy újabb drivert kaptak, azok szebben szólnak. Esetleg ha valaki hozzám vág egyet, akkor még tudok rajta operálni, a kettőből egy értelmes fejhallgatót.
De korábban darvinya fórumtárs is elég sokat bütykölt az övén. Aztán amikor teljesen szémálott az övé, vett másikat.Ennek a Pro szériának egyébként elég gyenguszra sikerült a csuklója, max 2 év, és törik. Javítani tudtam rajta, de csak úgy, hogy ott erősítettem meg, ahol a vezeték pont megy. Szóval a balanced kialakítás félig meddig szükségmegoldás is volt. A Monitor szérián már javítottak ezen, a csukló nem 90-10 fok, hanem 90-90 fokban fordul el, így a határoló nem pattan el (csak ha erőlteted).
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
sheteshuta14 #115337 üzenetére
Igen, ez lemaradt. Viszont 3 pines lesz az (annyira nem ismerem a típust, nem emlékszem, hogy másik vezetéket is adnak-e hozzá). A Pro-10-esnek meg 2 kábele van alapban, egyiknek 6,3mm a vége, a másik 3,5mm (3 pin), a másik meg egy 3,5mm-3,5mm 4 pines, mikrofonos kábel.
Látod, ennyire nem egyértelmű a döntés. Ízlés kérdése.
-
sheteshuta14
újonc
válasz
Gzula[HUN] #115336 üzenetére
A vezeték tuningolás alatt mit értesz ? HP8500-nak is cserélhető a kábele és mindkettőé 2 pines 3.5mm.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
sheteshuta14 #115335 üzenetére
Revoltage HP8500-as nem volt nálam, de leírások alapján az egy kiegyenlített(ebb) hangú fejhallgató, nekem meg kell egy kis basszus erősítés. De ez mondjuk megfelelő DAC/AMP-al (meg - horrible dictu - EQ-val) módosítható. Szerkezete a tapasztalatok szerint a tartósabbak közé fog tartozni. Nem a neve, mert az pár évente változik.
Az EVO félnyitott/nyitott, kapsz hozzá ajándék plüss párnát, amivel hasonlóan jól szól, mint a műbőrössel.
Oneodio Pro-10-es meg könnyebben tuningolható, olyan vezetékkel és (95mm-es átmérőjű) párnával használod, amilyennel akarod, csak ezekre költeni kell pluszban.
Egyértelmű győztest nem hirdetnék. Én csak akkor választanám a Pro-10-est, ha csak ebből a 3-ból választanék. Ennyiből valami kopottas, de tört Hyperx Cloud Alpha-t vennék, és felújítanám magamnak.
Oneodio-ból Monitor széria alá nem mennék már.
-
sheteshuta14
újonc
válasz
Gzula[HUN] #115332 üzenetére
Tehát nálad az EVO vs Revoltage HP8500 vs OneOdio Pro 10 közül a HP8500 kerül ki győztesen ?
Az Alza miatt az EVOt venném (véleményeknél van kép feltöltve és adnak hozzá plüsst), de HP8500 tartósabbnak tűnik, ráadásul a kábele is jobb minőségűnek látszik, meg olcsóbb.
Fura az EVO-n, hogy a fejhallgatón nem bemenet van, hanem egy kimenet fityeg -
andrás47
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #115332 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
andrás47 #115330 üzenetére
Szubjektív véleményem szerint a Superlux 681 EVO egy ár/érték arányban jó fejhallgató VOLT. Magam részéről egyébként is az Oneodio márkától a Pro-10-es mellé sorolnán teljesítményben. De IMO az is jobb nála. A Monitor 40-esben meg (elvileg) a Pro-10-es driverje van, csak tartósabb a "köret" hozzá. A Pro széria csuklója elég könnyen eltörik. Pro szériából meg 50-es is jobb a 10-esnél, az 50-esen egy sokkal jobb minőségű párna van. A Montor szériáé (a 40-esé meg a 60-asé) ahhoz hasonló, de 5mm-el nagyobb az átmérője (95 vs. 100mm).
Részemről nincs probléma egyébként az EVO-van, csak kapsz jobbat olcsóbban. Párnát egyébként én aliról rendeltem hozzá méret alapján, de nem az a szétmenős fajta. 2 pár párna jár hozzá (1 pár plüss és 1 műbörös), és a műbőrös is inkább kikeményedik, mint foszlik.
JBL-t felejtd el, az egy f@sch. Tök jó hangdobozokat csinál, de az alsó árkategóriás fejhallgatói nagy x@rok.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz
andrás47 #115330 üzenetére
681 EVO: Olyan helyen vedd, ahol írják, hogy a csomag tartalmazza a plüss párnát is.
Visszafogottabb magasok, sötétebb, de még mindig enyhén V karakterű hangzás telt mélyekkel. Kisebb szorítóerő, de a gumi fejpánt el tud szakadni pár év után, ha nagyon feszül. Kis vagy normál fejre OK. Én egy xDuoo X2 DAP-ról hallgattam sokat EQ nélkül és nagyon élvezetes volt. A Fiio E10K is passzol hozzá hangzásban. [link]A régiből volt 681, 681B és 681F. Én ezeket nem erőltetném, amióta létezik az EVO a plüss párnájával.
[ Szerkesztve ]
-
andrás47
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #115322 üzenetére
Üdv ! Köszönöm a választ.Most elsőre ezt néztem ki: OneOdio Monitor 40 Stúdió Over Ear a legtöbb helyen csak: OneOdio Monitor 40 így van hírdetve ez a kétféle kiírás ugyanazt a készüléket jelzi vagy többféle változatban is megvásárolható ez a OneOdio Monitor 40-es?
Ha valaki használ ilyet esetleg itt elégedett vele ? OneOdio Monitor 40 ez a legszimpatikusabb, még ezeket nézegettem ami számításba jöhet:Superlux HD681 Evo, illetve JBL Tune 510BT utóbbi ha jól gondolom nem vezetékesami miatt lehet kiesik, bár olvastam olat van amelyik megy vezetékkel is meg BT-vel is. Melyik az ajánlottabb ? -
Remus389
veterán
Megjött az ezüst kábel, egy minimális javulást érzékelek csak, picit kevesebb de feszesebb basszus (ami jó, mert egy kicsit sok volt), egy picit minden élethűbb. Bár mintha a réz muzikálisabb lett volna, kevésbé hideg. Még próbálgatom.
[link]
-
bala6120
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #115324 üzenetére
Igazából ecc, pecc, kimehetsz volt, no meg az FT1 ajándék az asszonytól
-
Gzula[HUN]
addikt
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
andrás47 #115321 üzenetére
Túl sok ajánlható fejes már nincs ennyiért. Kiegyenlített hangban van a Revoltage HP8500 (leánykori neve Lewitz HP8500, de volt már ISK is). Picit több mély van az Oneodio Monitor 40-esben. Esetleg érdemes körbe nézni a Superluxok között.
-
andrás47
senior tag
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Szöveg hallgatás, zenehallgatás, filmek.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10-20k körüli árban legyen.
4.) Új vagy használt?
Mindenképpen csak új jöhet szóba.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural ami szempont még, hogy lehetőleg robosztusabb legyen ha van olyan.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Kiegyensúlyozott hangzást szeretnék.
8.) Honnan vásárolnál?
Teljesen mindegy, lényeg megbízható helyről legyen.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya ,mobiltelefon. -
Dorien
veterán
válasz
stellaz #115316 üzenetére
Igen, a basszus elvesztése tipikus tünet amikor egy áraméhes fejes (planárok, K6xx-7xx szériás AKG-k, stb.) alul van hajtva. A DAC része az Asus Xonar 7.1 Mk2-nek sem rossz, de csak valami könnyen hajtható fejest érdemes rádugni, mint pl. az Alessandro Grado MS1.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz #115314 üzenetére
Most kipróbáltam egy FIIO K9 AKM-el összehasonlítva.
A Creative meglepően jól szólaltatja meg, de egyrészt a basszus elég vékony alatta, főleg, ha olyan akusztikus zene szól, ami nincs agyontolva vele, de végig ott kéne, hogy legyen.
Illetve a hangerő maximumon is inkább csak éppen elég, ha halkabb a keverés, akkor meg kevés is lehet.Egyébként jó cucc ez a Creative, mert tényleg nagyon jól tud szólni a sokszorosába kerülő K9 mellett is, de a planárból biztosan nem hozza ki a tudásuk javát.
Ha nem tervezel erősítőt is mellé, akkor én valami könnyebben hajtható dolgot néznék mellé. -
Dorien
veterán
-
spati3
csendes tag
Sziasztok
A Sundara, Edition XS és DT 1990 Pro közül melyiket választanátok?
Sundara 23k-val olcsóbb, a másik kettő szinte azonos árban lenne.
Eddig egy DT 990 Pro-t használtam, tehát ehhez képest szeretnék olyat ami előrelépés.Ami a zenéket illetti nagyon sok félét hallgatok, szóval amolyan mindent is szépen megszólaltató füles lenne jó, és játékra is legyen alkalmas(Nagy passzív színpad, kiváló képalkotás).
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Creative X-Fi HD. -
s4tch
veterán
válasz
btraven #115309 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=pIXnf-X5vCk
Ez pl. egy érdekes felvétel dinamika szempontjából.
-
nLali
őstag
válasz
stellaz #115303 üzenetére
Ez a bajom a nyitott fejessel. Eljátszok a gondolattal, hogy milyen kéne. Aztán eszembe jut, hogy eljön az én időm, felteszem a vágyott fejhallgatót, közben a család éli az életét. És a drága ( persze kinek mi a drága ) fejhallgatómban hallgatom, hogy a nejem és a lányom főznek a konyhában.
Bérelhető reklámfelület
-
Gabesz87
veterán
Nyitott fejhallgatót hogyan kell elképzelni? A hang kifelé is jön, a külvilág is hallja, amit hallgatok? Nem használtam még soha, így elképzelésem sincs. Mert ha így van, akkor abszolút nem releváns számomra, hisz épp az volna a lényeg, hogy ne zavarjam a családot, ill. késő este használjam, mikor a gyerekek már alszanak. Zártból lentebbi ajánlások alapján a Oneodio Monitor 80-at néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Kedvező áron hAPax3 és cAPax egyben eladó. (gari)
- Olcsón! ThinkPad T480s 8.Gen! IPS érintőképernyős 16GB 256 nvme gyári Magyar vil-bill.
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Z fold 4 eladó
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest