- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik #45875 üzenetére
Ezt meg reggel olvastam, Bizottság felgyorsítaná a vámuniós lépéseket, többek között a 150 eurós mentesség megszüntetésével.
Tehát muszáj lesz mielőbb megvenni mind a négy kiszemelt SM órát, ez gondolom akkor egy elég logikus következtetés. Remélem, a családom is így gondolja majd.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Sungoo #45871 üzenetére
Csak ezt a kis egyszerű zöldet nézegetem egy ideje, bigmasterg is ilyet csípett meg FB-on. De a fekete is tetszik, meg a Pepsi GMT is tetszik, meg a faded Coke GMT is, meg a… tisztára, mintha a Gombóc Artúrt hallanám ilyenkor magamban.
-
nebancsa
senior tag
válasz
Faresz1976 #45868 üzenetére
Nekem ez a 3 van bekészítve az akcióra.
Remélem benne lesznek 🙂
-
pulutodurumo
őstag
Nekem most a Watchdives 1972 akadt be. A fekete, számos. Van ugyebár itt is belőle.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976 #45868 üzenetére
Na jó, ha a zöld SN0116 lemegy 50 alá, akkor megreszkírozom;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976 #45864 üzenetére
Az olyan, mint a tavalyi őrület?
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976 #45864 üzenetére
De mikor?
-
Faresz1976
aktív tag
Jól láttam, hogy "Extra Coin Day70%" lesz?????
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
andrew01 #45849 üzenetére
Köszi a segítséget, rendes, h így utánajártál. Ha nekem is lett volna ennyi eszem, bele sem fogok a cserébe. Éjjel levettem az üveg hátlapot, és szorult a rotor úgy is. Talán kapott egy nyomást és ráfeküdt a 3 óra körüli részre. Súrlódva mozgatható volt. Rotor ellenkező oldalát (pici részt a csapágynál) pattant egyet, folyamatosan nyomva simán fordul. Csapágynak van pici lógása, de a többi órán is szokott ennyi lenni. Számlappal lefelé forgatva a rotort, hozzáér a szerkezethez, de nem látszik, h hol. Párszor körbeforgatva javult a helyzet, egyelőre tesztelem. Keddig még átgondolom, visszavigyem-e v együtt tudok élni vele - amúgy sem mindennapos óra, ki fogja bírni így is talán. Szerkezettartó műanyaghoz nem ér hozzá a rotor, sem a hátlaphoz, de nagyon kicsi a rés, nem egy Skoda 100 motortér hely szempontjából. Ahol viszont túl nagy lett a hely, a korona és a tok között maradt egy cca. 0,3 mm-es hézag, nem sikerült pontosan leszabni a felhúzótengelyt - esztétikai hiba csupán, de bántja a szemem. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
-
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #45848 üzenetére
Ez valóban nem hangzik vidáman.
Azért bíztam benne, hogy megoldja a mester.
Most már biztos, hogy nekem marad végpontig az eredeti szerkezet. -
Tarsi88
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #45834 üzenetére
Is-is. Egyrészt szerintem nagyon drága lett minden és alig alig van tényleg jó akció. Másrészt a 2 San Martinom és a ciga elviszi kb a csuklóidő 99%-át. Van kb 10 órám a maradék 1%-ra. Amióta megvan a 2 San Martin sokkal jobban zavar a sok kis apró hiba és nem is vennék már még egy Paganit pl. Valószínűleg az lesz a vége hogy leredukálom azt a 10 órát 2-3ra
-
andrew01
tag
válasz
andrew01 #45858 üzenetére
Ezt találtam Redditen kis keresgéléssel: "So far i'm 0 for 2 with putting nh35's in 7s26 cases. The space is so tight if i put it in normally the second hand gets mashed into the glass and jams up the movement and i'm fortunate i didn't damage the seconds wheel. If i put shims in the rotor gets mashed into the case back and can't turn plus there will be a hideous gap between the dial and the case visible from.
I keep reading that the two movements are interchangeable entirely here and boy are they absolutely not. the nh35 is a thicker movement in general and has a longer second hand post. If it's a smaller case with a flat glass i would probably assume it will not fit."Ez meg egy cikk 7s26 - nh35 tekintetében, ez ráadásul megerősíti, amit lehetséges megoldásnak vélek: nincs most időm végig olvasni, de említi a szerkezet leszorítót.
"Because the NH movements uses the thinner grey movement holder, if you wish to use the same/original case back on your watch you need to swap the black movement holder on the 7S26/4R35 onto your NH movement. If the original case back is accompanied with the grey movement holder, the whole movement will sit ‘hollow’ in the watch case even with the case back fully tightened." -
andrew01
tag
válasz
dzsi23 #45855 üzenetére
Hogyne ez jogos elvárás, sőt egyenesen dühítő, hogy nem teszteli korrekt módon. De akkor te vagy más mester megtudja csinálni??(ha szét teszteli utána)
Annyi lesz a különbség, hogy nem lesz átadva az óra, mert kibukik, hogy igenis kell extra beavatkozás, más üveg vagy hátlap, VAGY amire én gondoltam, a szerkezet leszorítóval kéne mókolni.
A magasságra visszatérve: tisztában vagyok, hogy ott a nh34-35 relációban a tű magasabb, de ha van is két azonos torony, az egyik a Mecseken másik a Kékesen akkor csak magasabbra kerül az utóbbin a csúcs. Lehet, hogy a tű talapzata egy magasabb egységről indul, lehet pont itt 'magasabb' a szerkezet.. nem tudom, csak lamentálok, 7s26-al még nem volt dolgom. DE volt már dolgom nh35-34 cserével, ahol ugyanígy jártam - először az mp mutató ért az üveghez, utána a rotor szorult, végül arra jutottam, hogy a leszorítóval kezdek valamit és voálá bevált.
Most se állítottam, hogy ez lesz a megoldás, én csak egy kérdést intéztem egyelőre 5öshöz, hogy van-e benne. -
driv4r
aktív tag
válasz
Bukk900 #45842 üzenetére
Nem kínai, de olcsó.
A két szélső 10 alatt volt, a Citi drágább, de azt mai fejjel már nem is venném meg annyiért, csak akkoriban pont rákívántam valami ‘vidám nyári’ darabra.
Tegnapi, mai, esélyes holnapi (kerti munka).
-
dzsi23
addikt
válasz
andrew01 #45853 üzenetére
Na de te teljesen másról beszélsz, az nh34-nél belép a képbe egy extra mutató, az már nyilván bekavarhat az üveg oldalán is. Lényegtelen, hogy hányszor cseréltem szerkezeteket, mert már másodjára járt úgy, hogy hazavitte, és nem működik rendesen. És nem 2 hét múlva bukott ki a hiba, hanem szinte azonnal, ezt észre kellett volna vennie a mesternek, ha kicsit teszteli is, nem csak bedobja az új szerkezetet. Természetesen előfordulhat, hogy valami nem stimmel, de akkor addig nem adom ki a kezemből.
-
stellaz
veterán
válasz
Ez most könnyen kideríthető. Ha le tudod szedni a hátlapot és úgy megy a rotor, akkor egyértelmű a dolog.
-
andrew01
tag
válasz
dzsi23 #45851 üzenetére
Egy másik esetben ahol a nh35 és nh34 cseréről van szó, ahol szintén igen csekély a magasság különbség így szól a fáma:
"With the addition of a GMT hand, the hand post (where the watch hands are installed on) becomes 0.4mm taller which may cause the seconds hand at the top to bump on the crystal. This can be resolved by switching to a double domed crystal, as the extra clearance will give more room for the seconds hand." forrás: namokimods.
Igen, okozhatja, hogy hozzá ér, tehát hasonlatos azzal, hogy 'nem valószínű', de ha épp olyan kimért tokban volt az eredeti összeszerelés, hogy okozza?? Attól, hogy valami 10ből egyszer valósul meg, attól még nem kell elvetni.
Vagy "ilyen" szerkezetcserét netán már sokszor csináltál, tehát 7s->nh, persze mindig más tokban, hogy neked nem okozna problémát, vagy amit csináltál az egyenlő azzal, hogy akkor más cseréknek is működnie kell, há' muszáj alapon? -
dzsi23
addikt
válasz
Vidd másik mesterhez. Egy ilyen szerkezetcsere még nekem sem okozna problémát, nemhogy egy órásmesternek...
Azt továbbra sem tartom valószínűnek, hogy az üvegre bármilyen hatással lehet a szerkezet vastagságának minimális növekedése, szóval a 2. opciót elvetném. -
válasz
dzsi23 #45847 üzenetére
áh, szóval hosszabb csak a korábbi képeken nem látszott.
Ez így lehet jó is, de ezt élőben, 3d-ben kéne látni hogy mennyire különül el a fekete számlaptól.
lehetne úgy hogy a mutató felétől vagy csak a végén a vágott háromszög csúcsnál narancssárga lenne széle, nem fekete. legalábbis nekem tetzzzene
PS: a Sinn meg tényleg elronttota.. a kínaiak már másolni se bírnak
?
-
andrew01
tag
válasz
Van szerkezet leszorító műanyag keret a werk körül amúgy, vagy alapból feszesen ül be a tokba?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
dzsi23 #45794 üzenetére
Ma visszakaptam az órám, szépen jár, mutató nem akad. Örömöm csak később lohadt le, mehetek vissza kedden - már elege lehet belőlem a mesternek, de ez van. Számíthat az a 0,42 mm is, mert most a rotor van beállva, meg sem moccan. Rotort leszerelve lehetne kézzel húzós, de olyan nehéz felhúzni a kis átmérőjű korona miatt, h ez nem opció. Jár az agyam, mi lenne a megoldás. 1. Visszarakni a 7s36-ost, azt szervizeltetni. 2. Vékonyabb üveg beszerelése (domború ezen hülyén nézne ki). 3. Másik hátlap, ha létezik. Szóval cumi. Kezdek belefáradni.
-
dzsi23
addikt
válasz
zoarden #45846 üzenetére
Érdekes, hogy a Citizent hozod fel ellenpéldaként, mert - bár nem tudom, neked melyik modell van tőlük - pont ők azok, akik az óráik 80%-ában elszúrják a mutatók méretét.
Annak a Bernynek én is panaszkodtam már itt a mutatóira.
Viszont, ha jól megnézzük, a Milifortic mutatóinak van egy fekete kerete, amivel a percmutató eléri az indexeket, számomra ez így teljesen megfelel, és arányosnak tűnik. Szemben az ihletadó Sinn 556A-val, ahol nincs fekete keret, nem éri el az indexeket, és szerintem is aránytalan.
Bár bizonyára sokaknak jobban tetszene, ha a fekete keret is fehér lenne, és általában én is így vagyok ezzel, de jelen esetben talán még jó is lehet a fekete, mert így jobban elkülönülnek a mutatók a nagy, fehér indexektől (ami a képen, 10:08-ra állítva pont nem jön ki
).
-
válasz
dzsi23 #45843 üzenetére
egy árnyalatnyival kisebbek az óra és percmutatók, mint ami nekem arányosnak tűnik egy ilyen jellegű óránál és engem pl. már zavarna.
A Bernynek van hasonlója, annak igazán el van szúrva a két mutatója (itt is volt linkelve többször, de most lusta vagyok megkeresni).
Ennek a Miliforticnak van több olyan motívuma ami a Citizen szoláros órámra emlékeztet, de Szitiék ügyeltek a pontos arányokra.
Persze ízlések és sophonok kérdése az egész... -
andrew01
tag
Cronos eléggé eltalálta ezt a modellsort szerintem. Mondjuk meg is kérik az árát.
--- --- ---Kezdenek terjedni a vésett indexes homázs számlapok:
-
dzsi23
addikt
Milifortic M096
NH38, 39mmKvarc szerkezettel, koronazár nélkül már vinném fateromnak, a Mysterious Code helyett.
Bár a ~160 dollár nem kevés.
-
Bukk900
őstag
Mai kínai! Könnyű, nyárias hangulatú ezzel a szíjjal. Militado ML07
-
Menotti
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #45839 üzenetére
Van egy pár ,nevezzük úgy, hogy homage órám is, lassan azokat kellene szervízeltetnem...
-
5-ös kezelő
senior tag
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok
Keresek az ország Keleti felében órást aki szóba áll ezekkel az órákkal.
(Pü is jöhet.)
Köszönöm. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
chubii #45836 üzenetére
Én is néztem HA-n a hirdetésed, majdnem elgyengültem. Az én kezemen jól mutatott volna, de eszembe jutott, h zavar a stopper mp mutatója, alul van az igazi. Meg a mutató is inkább kard, mint ceruza. De hamar elvitték. És könnyen fogsz találni jót a méretes csuklódra, nagy óra több van, mint rövid füles 38-as. De nem siránkozom, megszokom a 36-ost, abból is sok van. Pár napja hordom a piszkos tizenkettőt, ML07 pihen.
Driv4r : Azt a sorozatot néztük anno, de csak a cím maradt meg bennem, meg a főszereplő arca, mert többször is alakított német katonát asszem. -
chubii
senior tag
válasz
Személy szerint én elvesztem a választék rengetegben.
Eladtam a VK67 Militado-t, nem tetszett a csuklómon, pedig szép óra. Keresem az utódját, csak sok irányba nézelődök ezért nem haladok
Watchdives-on Other Classic alatt több óra tetszik, illetve a Tuna Can a másik stílus, ami nagyon megfogott.
Szívem szerint a 100-130 eurós határt nem lépném át (úgyis át fogom, érzem a lejtőt), és mindegy milyen szíjjal van, csak a NATO is passzoljon hozzá, azzal szeretném javarészt hordani. Automata szerkezet se lenne fontos, de mind az, ami tetszik.
Kissé viseltes IKEA-s szalaggal 21 cm körülire mértem a csuklóm.
Pont volt egy Tuna aprón, de lemaradtam róla sajnos. -
driv4r
aktív tag
válasz
Nem kell mindig kaviár. Nem minden a vásárlás, anélkül is lehetne értelmesen társalogni vagy gondolkodni órákról. Én most pl. elhűlve olvasom a másikat, egyelőre próbálom feldolgozni az élményeket, nem merek hozzászólni.
-
5-ös kezelő
senior tag
Kicsit behalt a topik. Mindenki bezsákolta már amit akart, v csak nem vásárol, mert gyengék az akciók?
-
|AP|
veterán
válasz
stellaz #45826 üzenetére
amúgy nem tudom igazán megmondani mi a bajom vele.
A piros másodpercmutató az biztos, de a számlap is lehetne kifinomultabb.
Pedig a 36mm-es méret 20-as tokfülszélességgel, zafírral az tök rendben lenne, de valahogy az összkép nem tetszikIgazából egy khaki fieldet lenne belőle a legjobb csinálni, ilyen számlappal:
és ilyen mutatókkal:de akkor már egy 50ezres óra lesz
-
-
|AP|
veterán
válasz
dzsi23 #45808 üzenetére
ha már moddolás:
Ez a kis fehér Tandorio sajnos nem igazán jött be, nem tudok vele megbarátkozni, nagyon gyerekórának tűnik:
Eladni szinte esélytelen, max. gombokért.
Viszont van egy korrekt 36mm-es acél tok, 20mm-es lug width, NH35szerkezet. Ami nem tetszik az a számlap és a mutatók. Itt kezdtem el azon gondolkodni, hogy kellene belőle csinálni valami f@sza kis fehér (esetleg bézs) számlapos field watch-szerű dolgot.
Hol lenne érdemes elkezdenem keresgélni számlapokat/mutatókat?
Valami ilyesmi lenne a cél: -
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976 #45814 üzenetére
Valamikor tavaly megfordult a fejemben, hogy megválok tőle, de észhez tértem, és inkább vettem hozzá új alkatrészeket. Lassan 4 éve megvan, ezzel az egyik legöregebb órám (az általam vásárolt óráim közül), csak a Natural Park van meg több ideje (7 éve).
-
dzsi23
addikt
válasz
Memmaao #45815 üzenetére
A fotó alapján nem is nagy neki, sokkal rosszabb óra-csukló arányokat is szoktunk itt látni.
Sungoo #45812:
Nekem is a fehér órák a kedvenceim, de fehérből van most elég.zoarden #45809:
Minden alkatrész megvan, így bármikor variálhatom. A fehér számlap sajnos nem teljesen fehér, de ez általában így van az ilyen "full lume" számlapoknál. -
tboldi
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #45813 üzenetére
Ha Mosonmagyaróvár-Győr tengelyen jársz, oké.
A 7-est is nézegettem, de jobban tetszik az 5-ös sallangmentessége. -
tboldi
nagyúr
válasz
Memmaao #45815 üzenetére
Fasza! Köszi a képeket!
Én közepes árnyalatú barna bőr natót/zulut gondoltam rátenni, ha nem is pont ezt, de hasonlót.
-
válasz
tboldi #45801 üzenetére
Most jött meg , amit a fiam kért, hogy legyen neki is "apás" órája. Szürke Szíjat akart rá, írtam Max-nak rendeléskor, hogy szürke szijjal küldje, ha lehet. Lehetett. Szerintem messze a legkorrektebb kínai gyártó ez a militado.
Nagy a kezére, de élvezi nagyon. És simán leolvassa 8 évesen.
-
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #45804 üzenetére
Valószínűleg ez lesz, köszi!
-
stellaz
veterán
A Militadoban a VK 67-es szerkezet nagyon faszán teljesít. Azt tudtam, hogy pontos, de most mértem is, majdnem 3 hét alatt másodpercen belül van az eltérése.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976 #45806 üzenetére
A héten ez volt rajtam, most lett elég jó idő hozzá.
Nem egy rejtőzködő típus, talán egyeseknek már sok is lehet a narancs szíj a narancs számlaphoz, de legalább könnyen megtalálnak, ha eltévedek az erdőben.
Korábban így nézett ki, időrend szerint sorszámozva (az 1. a gyári állapot, abban a formában nem nagyon hordtam, mert eleve moddolni vettem).
Az Addiesdive AD2112-vel nagyjából egymás inverzei voltak.
És még pár kép:
Vostok
-
tboldi
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #45804 üzenetére
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #45800 üzenetére
Pont a seiko szerkezetei azok, amiket fölösleges koronáról húzni. 😱
-
dzsi23
addikt
Vostok
-
Ubulhun
tag
válasz
5-ös kezelő #45800 üzenetére
A várható áremelkedés miatt kezdtem el töprengeni. Ca. 5 éve van meg a Seikom, nincs vele különösebb bajom. Nem tudom, van-e értelme most megvenni a szerkezetet. Elméletileg gondolom néhány év állás sem tesz neki túl jót, ugye?
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #45795 üzenetére
Most elkezdtem a Militado ML05 felé húzni ezzel a számlappal. Kap egy bőrszíjat és kész is vagyok, úgy is régóta akarok már egy field watchot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest