- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
dokee78 #47054 üzenetére
ML10. - Bizony, én is sok felesleges órát vettem, mire belefutottam az igazi(ak)ba.
Ha kicsi a csuklód, ML07 v D12 az igazi. LCD kvarcban a Casio A1100. Átlagos csuklóra egy Monster, bronz Willard, esetleg egy jó(!) 420-as Amfíbia. Tízezer körül Casio w800.
Kb. ennyi a tapasztalatom, jó tíz évem ráment.Faresz1976 : Vasreszelő segíthet.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
@mriya@ #47056 üzenetére
Igen ezt tudtam, és számítottam rá. Viszont akkor még nem telt le egy éjszaka!
Éjszaka nagyon jól olvasható, nem gondoltam volna a nappali fény alapján, és szemüveg sem kellett. Nagyon tetszik, előfordulhat, hogy a következő nagy akció során beruházok még egy búvárra is. De jobban utánanézek, mert a végszemek roppantul felbosszantottak
.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Faresz1976 #47057 üzenetére
A Szégyen Varázslóéhoz hasonló a hangja, pontosabban a hangsúlya 🙂
-
Faresz1976
aktív tag
Új 1963 óra, holdfázisos. Gary kicsomagolta ( YT videó )
-
@mriya@
őstag
válasz
Faresz1976 #47019 üzenetére
A trícium csô nem a vakításról híres, hanem a folytonosságról.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #47051 üzenetére
Sajnos mindkét végszem ilyen
. Arra gondoltam, hogy megpróbálok egy 20-as csatot, hátha jó lesz.
-
dokee78
félisten
válasz
5-ös kezelő #47053 üzenetére
Melyik az?
Én is keresgélek 10k körül Homage órákat,de nem találok 100%-ban megfelelőt.
De már annyit keresgéltem,hogy a facebookom tele van óra hirdetésekkel.Többek közt ezt is néztem bár Automatát nem igazán szeretnék.
-
5-ös kezelő
senior tag
Ma elfogyott az akaraterőm, jó húszezerért behúztam a 10-es Militado-t, a type-B számlappal. Legfeljebb, ha kicsinek érzem, megkapja egy gyerek a rokonságban. 39-42 mm lett volna az igazi ebben a stílusban, de nem akartam éveket várni, míg a Militado-nál is belátják az igazam.
-
sipi83
aktív tag
Sziasztok!
Munkatársam részére rendeltem egy kék Tactical Frog FXD, és hát ha már "ott" voltam lőttem magamnak egy feketét is.Gondoltam jó lesz G-Shock helyett melózni, "ütni-vágni", de egy napos használat után elég sokat nőt a szememben. Mostanában lehet, hogy több csuklóidőt fog kapni, mint az eredeti.
Mikor a Marine Nationale-t vettem, nagyon elgondolkodtam egy fekete Tudor-on, de maradt ugye a fenti darab. így most sikerűlt egy kicsit betölteni azt az űrt ezzel a fekete "békával".
Sajnos ennél a TF modellnél a lunettabetét számozását elrontották, mivel az eredeti fekete modellen nem visszaszámláló beosztás van, de sebaj.
Így is egy könyen hordható, kényelmes és csinos darab. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Faresz1976 #47026 üzenetére
Csak egy kósza ötlet. Ha megfordítod a szíj két részét, h a másik végszem kerüljön az állító lyukakhoz, úgysem jó? Képen nem látom jól, h mindkét végszem hibás-e.
-
alak8
kezdő
Köszönöm!
-
alak8
kezdő
Az alis vásárlást még itthon terheli valami?
-
Sgarrista
tag
Sziasztok!
Volt illetve van valakinek Tactical Frog VS75 solár órája ( Daytona Homage) egy gyors véleményt kaphatnék.Köszi
-
Ra3
őstag
Sajnos amikor egy olcsó kínai szerkezetes automata megáll akkor jó eséllyel nem találsz itthon órást aki belenyúl. onnantól meg hiába olcsó ha nem működik.
Félreértés ne essék vannak jó minőségi kínai automata szerkezetes órák is, de azok az NH35 felett van árban jóval.
Max árat írhatnál, lehet hogy tudunk mégis Seiko vagy Miyota szerkezettel valamit. -
dzsi23
addikt
Ha sokat vagy ágyban (ahogy írtad), akkor szerintem tökmindegy a húzás hatékonysága, úgyis érdemes lesz kézzel, koronáról ráhúzni, vagyis vehetsz akár kézihúzóst is. Bár automatából lényegesen nagyobb a választék, csak azt mondom, hogy nem a húzás hatékonysága alapján választanék.
Viszont ezen kívül nem adtál semmi infót, pl. méret, stílus, esetleg szín. -
alak8
kezdő
Ok, lehet az aliról is, és akkor a hatékony húzás érdekelne a legolcsóbban.
-
alak8
kezdő
Sziasztok!
Egy olcsó automata órát szeretnék venni a Temun, aminek az automatikája két irányban húz. Mivel a nap nagyrészét ágyban töltöm, nem kell, hogy ütésálló, vagy vízálló, vagy karcmentes üvegű legyen. Tudnátok ebben nekem segíteni?
-
dilajoska1
őstag
Megérkezett az én órám is. Én nagyon szeretem az mp mutató nélküli órákat. Mindegyik kvarcom mp mutató nélküli.
-
andrew01
tag
válasz
bigmasterg #47023 üzenetére
Tongji 7120 néven van, Tongji néven 1 van eladó Alin, 7120 movement néven már több lehetőség van. Shanghai 7120 néven is ismert, sőt ezen a néven 10k körüli órák is vannak, s bennük ez a szerkezet van elvileg.
Szerintem olyan órás, aki rendszeresen szervizel, az tud vele kezdeni valamit, még ha nem is ismeri, mert elég primitív-fapadosnak tűnik.Churpik: Na jól sejtettem, köszi a megerősítést!
Faresz: Nonszensz... esetleg fogóval megpróbálhatod kicsit szétfeszíteni a "sínt", hogy beszaladjon a végszem, régen csináltam ilyet egy Casio szíjnál, mondjuk annak papírvékony volt a lemezelése, ez meg 1mm körüli, lehet meg se moccanna... ha netán neki állsz, óvd a kezed kesztyűvel vagy valami, nehogy miattam legyen sérülés 🫣.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
bigmasterg #47023 üzenetére
Kínai automatám anno az első pontosítási kísérletnél megállt, azóta nem mertem venni. Mivel később sem tudtam mozgásra bírni, leszedtem a felső lemezt a szerkezetről, hátha akad egy tengely. Utána esélyem sem volt egyszerre cca. 7 csapágykövet a tengelyek csapjára visszahelyezni. Tanulópénz volt, és már elengedtem.
Tegnapi ünnepem kapcsán a Fortis PP-t viseltem, és egy pillanatra megfordult a fejemben a gondolat, h ha nem vettem volna a rengeteg órát az utóbbi jó tíz évben, csak a 2836-2 szervizére költöttem volna, mennyivel beljebb lennék anyagilag. -
Ra3
őstag
Ma kaptam kézhez, kisebb mint a sub600t, tetszik:
-
bigmasterg
addikt
Merkúr óra update.
Csálé 12es index miatt alin nyomtam egy 10% refundot, jóvá is hagyták.
Elkezdtem hordani (2-3 napja hordom), épp elkezdtem volna megkedvelni, erre ma 18:08kor megállt. Mutatókat meg mozgattam és ment tovább, előtte fel volt húzva teljesen.
Majd 1 órára rá, 19:08kor megint megállt. Üveget megkocogtatva ment tovább, de előtte simán állt 10+ percet mire észrevettem.
Most direkt figyeltem és 20:08kor is megállt.Na ilyenkor mi van? Újabb refundot gondolom már nem tudok nyomni alni, hisz egy volt már.
Ehhez itthon órás érdemben hozzá tud nyúlni?
Ha minden igaz ebben Tongij(?) szerkezet van, csak merkúr inhousenak marketingelni?
Esetleg olcsón lehet venni bele másik szerkezetet és cserélni?
Vagy egyébb tipp erre, az óránként ugyanakkor megállásra?szerk.: Gyors google, más is járt így Merkurral [link]
-
andrew01
tag
válasz
Ejjej. Mondjuk a számlap színe-mintázata szép.
Sok chrono-t lehet kalibrálni, pl kihúzott korona + pusher nyomkodással.. ezt vagy használatiban nézném meg, vagy megvárnám Churpikethátha ehhez is konyít, hogy milyen szerkezet van ebben.
Nekem a korona és tok is tetszik, de a szíj malőrre nem találok szavakat... : ( -
Churpik
tag
válasz
Milyen Smael az?
Mondjuk mindegyik Smael ilyen brutál vastag, az enyém 18-as. Csak a "G-Shock"-os stílus miatt hagytam, hogy ilyen vastag órám legyen, 12 mm fölé nem megyek, annyit egy automata is tud (NH35), nehogy már egy kvarc vastagabb legyen.
Cserébe a Smael-okban két elem van, az Epson AL belső külön szivat a belül levő 626-os elemmel, mire kibányászod - és természetesen az merül le először. (A Casio MWA-100H-ban is két elem van, mégis megoldották 13 mm-rel).
A legkarcsúbb a kvarc PE10, ami 2 mm vastag, így tokozással együtt max 7 mm az az óra amibe pakolják őket (Pladen-hez volt szerencsém, tényleg papírvékony, cserébe jó zajos a hátlapnál).
-
Faresz1976
aktív tag
Megérkezett a Yelang.
Ennyit szíjjal életemben nem sz@ptam... A csat felőli végszem két vége kicsit le van köszörülve úgy megy a csatra......hiába van 3 lyuk, csak az utolsó használható mert a végszem és a csat ugyan olyan méretűek. Én meg fél óráig próbáltam berakni a 2. lyukba mire észrevettem a hibát. Hogy kacifántos legyen a dolog, az egyik oldalán a végszem sokkal jobban le van köszörülve, míg a másikon alig. Persze én pont az alig leköszörült felét láttam. Jól van gondoltam, adtak egy bónusz gumi/szilikon szíjat felrakom nyárra úgy is jobb az. Na persze, hogy nem stimmelt az sem mert a tokfül csak 21-es, a hozzáadott szíj pedig 22-es gyorsállítós. Egyébként a szíj/tok súlyban jól passzolnak, nem érződik nehéznek. A puser-ek a látszat ellenére nem csavarosak, és ennek a tetejébe még a kronó mutató sem áll középen. Szerencsére vékony, és csak akkor látom ha szemüveget rakok fel.
A csövek fénye egyenletes, sötétben olvasható, de meg sem közelíti a BGW9 kezdeti fényét ( erre mondjuk számoltam is, legalább itt nem ért meglepetés ). A kronó mutatókon C3 van, ami nagyon gyorsan eltűnik ( ez sem zavar, jobb is ).
Mindennek a tetejében a feleségemnek rendelt korall színű Smael helyett Pink jött, ráadásul brutál vastag ( 16,6 mm!!!! ) és az L2L is nagy neki ( 45mm ). Nem tudom ez milyen női csuklóra való. Talán a Dr. Bubó aszisztensének, Ursula nővérnek jó lenne. -
dokee78
félisten
válasz
Churpik #47015 üzenetére
Valóban zavaros,de a másik sem túl átlátható.
De szerintem nagyok is lennének a vékony csuklómra!Ezt a típust ismered?
NORTH EDGE 2025 New TRITON Solar -
@mriya@
őstag
válasz
Faresz1976 #47008 üzenetére
👍
-
dokee78
félisten
-
andrew01
tag
válasz
Faresz1976 #47004 üzenetére
Igen mp. mutató sarkalatos tényező sokaknak, jogosan abszolút. Nekem nem hiányzik feltétlen, mert több hasonlatos órám is van, hozzászoktam. De a másik két mutató kárpótol is, mert szépen törik meg rajtuk a fény, és olyan az egész mint egy kis iránytű.
A Yelang-ra én is kíváncsi vagyok, nálam az a márka volt, mint bigmaster-nél a Sugess, hogy elvárásokon felül teljesített, illetve, hogy élőben jobban tetszett mint képek alapján gondoltam volna.
-
@mriya@
őstag
válasz
Faresz1976 #47004 üzenetére
Melyik Yelang lesz?
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
andrew01 #46996 üzenetére
A World Timer-t majdnem megvettem, de előtte gondoltam keresek valami videót róla. Észre sem vettem, hogy nincs mp mutató
, csak a YT tesztelő hívta fel a figyelmet rá. Elbizonytalanodtam kicsit, és elnapoltam a vásárlást. Lett helyette Carnival
, ja meg egy triciumos Yelang ( amit mellesleg baromira várok már )
-
mekker
őstag
Tettetek már panaszt korábbi rendelésre? Van egy decemberi óránk, amin az üveg egyik éjről a másikra elrepedt, és látszik, ahogy a rétegei elválnak egymástól. Azt hiszem, zafírüvegként volt reklámozva, felületkezelt, meg minden, tehát nem ennyit vártam volna tőle.
-
dilajoska1
őstag
Mai:
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Synology NAS
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- 53 m2-es panel lakás Budapest XVII. kerületében eladó
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest