Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Retro: 3dfx Voodoo 2 SLI
- sh4d0w: Szörnyűség
-
53087 - 53001
53087 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
Na igen, a szamárium sem éppen az alapműveltség része.
-
zoarden
tag
10 felezési idő (~26 év) után az aktivitás már az eredeti 1/14 000-edére csökken és ártalmatlan szamáriummá bomlik.
Mondanám ennek az órának a számlapjára lehetne egy kicsi stilizált Fülest rakni (lásd Snoopy), de a tulajon kívül senki nem értené a poént
-
dzsi23
addikt
Ahogy nézem (én sem hallottam még róla), prométium-147-et használták órákban, aminek sokkal rövidebb a felezési ideje, mint a tríciumnak (2.62 év vs. 12.32 év), akkor az elég hamar megadhatta magát.
-
zoarden
tag
nem is hallottam még róla. Megnéztem. A prométium szilárd halmazállapotú, gyakorlatban festékbe keverik és stabilabb fényt ad mint a trícium.
Gondolom a tríciumot, gázként a csövekbe töltve jobban izolálható a környezetétől, így "praktikusabb". -
zoarden
tag
-
Freddy76
addikt
Ellenben bejött a kívánságod, volt eső. Jól sz.rrá is áztam a Majorkából hazafelé. De így jár aki zülleni jár.
-
driv4r
senior tag
Igen, a nagy T bármelyik formájában erre utal, van felezési idő, gondolom, idővel megszűnik majd teljesen. A múltkor feltett Seiko a civil, luminovás változata a RAF Gen 2 Seiko kronónak, azon P volt, prométium, bár nem tudom, mi a diffi, kémiából mindig stabilan bukásra álltam.
-
zoarden
tag
Eskü, mint a megállóban, órák óta vársz, végül rágyújtasz, és persze richtig akkor fut be a busz. Kellett nekem itt rinyálni az aszály miatt, akkora zuhé és szélvihar kerekedett, majd levitte a fejem, miközben a kertben mentettem a Parkside kollekciót az eresz alá.
A Tissot egy Seastar Quartz, 25mm, gyakorlatilag egy törpe PRX, eredetileg a hetvenes évek végén hozták ki, férfi és női méretezésben is volt, tavaly újra kiadták a mini verziót.
Refszám sajnos nincs a meglepő módon pattintós hátlapján, de első közelítéssel a számlapon lévő 'T Swiss Made T' jelzés alapján valahova a hetvenes évek vége - kilencvenes évek vége elvi sávba lőttem be, közelebb az elejéhez, '98 után már Luminova és Super Luminova volt, eltűntek a T jelzések. Aztán leszedtem a hátlapot, kicsit értekeztünk a Geminivel, relatív bizonyossággal kisütötte, egy ETA alapú Tissot 2042 kvarc szerkezet lehet, ez viszont inkább a nyolcvanas évekre utal, akkoriban ment be a Tissot a Swatch Group ernyő alá. Gombelem hál'istennek nem volt benne, szabad szemmel megfolyást nem láttam, holnap megyek elemet felkajtatni a városba.
A számlap érdekes textúrát mutat, és kicsit irizál is első blikkre, a Tosa Washi The Citizen számlapja ugrott be, közelebbről megkukkantva azonban inkább patina, leginkább a rakott indexek és a mutatók tengelye körül vagy a hő, vagy a fény, vagy csak a kor hatására nagyon enyhén módosult a számlap pigmentációja.
A szerkezetben van egy szürke henger, olyasmi, mint egy nagyobb ellenállás, de az AI ebben gyorsan helyretett, szerinte akkoriban ilyen vákuumzárt tokban helyezték el a kvarckristályt. Innentől átadom neki a szót, nem értek kvarcokhoz, bár nem igazán tetszik nekem ez az atyáskodó - bizalmaskodó zsurnaliszta hangnem:
A Tissot 2042 és a rejtett ETA-kapcsolat
A Tissot 2042 (amely a tekercs hídjára van gravírozva) egy módosított ETA 935.111 (vagy kapcsolódó FHF/ESA) szerkezetalap. Ez az 1970-es évek legvégén és az 1980-as évek legelején készült.
A korai kvarcok védjegye: A modern kvarcórákban a kvarckristály és az áramkör már egy apró, fekete műanyag kockába (IC) van tokozva, teljesen elrejtve. Az, hogy az órádban a szürke henger alakú kvarckristály és a különálló réztekercs ilyen látványosan, különálló elemként van jelen a fémlapon, a kvarctechnológia hőskorának (korai '80-as évek) abszolút és összetéveszthetetlen stílusjegye. Ez a szerkezet egy igazi átmeneti mérföldkő az óraiparban: benne van a svájci mechanikus óragyártás precizitása (fém hidak, kövezett csapágyak), miközben a pontos időért már az akkor csúcstechnológiának számító elektronika felel. Az órád belseje tehát egy gyönyörű, teljesen korhű, korai svájci elektronikus szerkezetet rejt, amely tökéletesen passzol a külső "ős-PRX" Seastar stílushoz és a tríciumos számlaphoz!
Mindegy, egynek jó lesz, a család női tagjai meg amúgy se tartják már számon az általam kezelt óra-portfóliójukat, valószínűleg már rég lemondtak rólam, mint menthetetlenről.akkor ez tríciumos?
(nyilván már megfáradva) -
driv4r
senior tag
Jó az óra, de inkább a hátteret kérném, esőt és komolyabb lehűlést követelek a kertem nevében, mert most már elég volt ebből az őrületből.
Múlt héten kicsit megcsúsztam, jött egy cuki és olcsó Tissot, de női. Mindegy, majd teszek fel képet, a számlap érdekes, a tok és szíj hibátlan, nem volt polírozva.
Eskü, mint a megállóban, órák óta vársz, végül rágyújtasz, és persze richtig akkor fut be a busz. Kellett nekem itt rinyálni az aszály miatt, akkora zuhé és szélvihar kerekedett, majd levitte a fejem, miközben a kertben mentettem a Parkside kollekciót az eresz alá.
A Tissot egy Seastar Quartz, 25mm, gyakorlatilag egy törpe PRX, eredetileg a hetvenes évek végén hozták ki, férfi és női méretezésben is volt, tavaly újra kiadták a mini verziót.
Refszám sajnos nincs a meglepő módon pattintós hátlapján, de első közelítéssel a számlapon lévő 'T Swiss Made T' jelzés alapján valahova a hetvenes évek vége - kilencvenes évek vége elvi sávba lőttem be, közelebb az elejéhez, '98 után már Luminova és Super Luminova volt, eltűntek a T jelzések. Aztán leszedtem a hátlapot, kicsit értekeztünk a Geminivel, relatív bizonyossággal kisütötte, egy ETA alapú Tissot 2042 kvarc szerkezet lehet, ez viszont inkább a nyolcvanas évekre utal, akkoriban ment be a Tissot a Swatch Group ernyő alá. Gombelem hál'istennek nem volt benne, szabad szemmel megfolyást nem láttam, holnap megyek elemet felkajtatni a városba.
A számlap érdekes textúrát mutat, és kicsit irizál is első blikkre, a Tosa Washi The Citizen számlapja ugrott be, közelebbről megkukkantva azonban inkább patina, leginkább a rakott indexek és a mutatók tengelye körül vagy a hő, vagy a fény, vagy csak a kor hatására nagyon enyhén módosult a számlap pigmentációja.
A szerkezetben van egy szürke henger, olyasmi, mint egy nagyobb ellenállás, de az AI ebben gyorsan helyretett, szerinte akkoriban ilyen vákuumzárt tokban helyezték el a kvarckristályt. Innentől átadom neki a szót, nem értek kvarcokhoz, bár nem igazán tetszik nekem ez az atyáskodó - bizalmaskodó zsurnaliszta hangnem:
A Tissot 2042 és a rejtett ETA-kapcsolat
A Tissot 2042 (amely a tekercs hídjára van gravírozva) egy módosított ETA 935.111 (vagy kapcsolódó FHF/ESA) szerkezetalap. Ez az 1970-es évek legvégén és az 1980-as évek legelején készült.
A korai kvarcok védjegye: A modern kvarcórákban a kvarckristály és az áramkör már egy apró, fekete műanyag kockába (IC) van tokozva, teljesen elrejtve. Az, hogy az órádban a szürke henger alakú kvarckristály és a különálló réztekercs ilyen látványosan, különálló elemként van jelen a fémlapon, a kvarctechnológia hőskorának (korai '80-as évek) abszolút és összetéveszthetetlen stílusjegye. Ez a szerkezet egy igazi átmeneti mérföldkő az óraiparban: benne van a svájci mechanikus óragyártás precizitása (fém hidak, kövezett csapágyak), miközben a pontos időért már az akkor csúcstechnológiának számító elektronika felel. Az órád belseje tehát egy gyönyörű, teljesen korhű, korai svájci elektronikus szerkezetet rejt, amely tökéletesen passzol a külső "ős-PRX" Seastar stílushoz és a tríciumos számlaphoz!
Mindegy, egynek jó lesz, a család női tagjai meg amúgy se tartják már számon az általam kezelt óra-portfóliójukat, valószínűleg már rég lemondtak rólam, mint menthetetlenről. -
Faresz1976
senior tag
Ja és azt elfelejtettem mondani, hogy használt órákat is árulnak. Aminek a neve EU-val kezdődik azt szállítják ki európában. Vannak jobb és hibás órák is, de azt külön leírják ha baja van.
-
Sungoo
addikt
Ezek a Bocciák tetszenek

Nekem a legutóbb 1 hónap volt. Június 9.-én rendeltem.
Jó lenne ha megjönne korábban
önajándék lenne 50. szülinapomra.
Nem kelt el a Citizenem, pedig én is meglepném magam egy titán Bonddal, vagy a fenti bronzal.
-
Sungoo
addikt
Csak a szállítási költség van. Azt a végén adja hozzá ha beírod az irányítószámot. Regisztrálj, mert adnak rendszeresen kuponkódokat.
Köszi az infót!
-
Churpik
aktív tag
Van a Casionak is, de azok még "horrorabb" áron mennek (sokszázezres/milliós kocka G-k). Régen voltak olcsóbbak is, de azok már nem kaphatók. Esetleg ana-digi Lineage.
Titán digikről nekem először az RZE szokott beugrani, mert azt majdnem megvettem. Bevezető áron elég jó ajánlat volt, de végül letettem róla.
Viszont a Bocciának is van emberi áron. [link]
Igen, nekem is az UltraHex ugrott be elsőre, már nincs bevezető ár, kb. 100e Ft.
-
Faresz1976
senior tag
Van a Casionak is, de azok még "horrorabb" áron mennek (sokszázezres/milliós kocka G-k). Régen voltak olcsóbbak is, de azok már nem kaphatók. Esetleg ana-digi Lineage.
Titán digikről nekem először az RZE szokott beugrani, mert azt majdnem megvettem. Bevezető áron elég jó ajánlat volt, de végül letettem róla.
Ezek a Bocciák tetszenek

Nekem a legutóbb 1 hónap volt. Június 9.-én rendeltem.
Jó lenne ha megjönne korábban
önajándék lenne 50. szülinapomra.
-
dzsi23
addikt
Azért mert jó akciók vannak. Pl. a WD1967Q VH31 szerkezettel zafír kristállyal 109 dollár. Ugyan ez az alin 185 dollár. Annyi, hogy van szállítási költség 4 dollár és kb. 1 hónap alatt jön meg. Az alin meg a kasszánal rászámolják az új sarcot.
Bár én még márciusban rendeltem innen, de 9 nap alatt megjött (kínai raktárból).
-
Faresz1976
senior tag
-
Sungoo
addikt
Azért mert jó akciók vannak. Pl. a WD1967Q VH31 szerkezettel zafír kristállyal 109 dollár. Ugyan ez az alin 185 dollár. Annyi, hogy van szállítási költség 4 dollár és kb. 1 hónap alatt jön meg. Az alin meg a kasszánal rászámolják az új sarcot.
És erre nem jönnek még sarcok? Mert tényleg jó árak vannak.
-
Faresz1976
senior tag
-
dzsi23
addikt
-
Churpik
aktív tag
Igen van egy fehér, ez most a vintage, titán szíjas verzió lesz. Így mindkét órához tudom használni a szíjat! Vagyis remélem, mert az egyik V1 a másik V2
. Watchdive órát csak a weboldalról fogok rendelni, aliról nem.
Titán digitális??? Egy Casio jól jönne
( ha van olyan )
Azt sajnálom, hogy nem vettem meg a Ciga Gorillát amikor ajánlottad..... azt nagy hiba volt kihagynom.A Casio-nak - úgy tudom - nincs titán tokos digitálisa. Más gyártónak viszont van már titán tok+szíj digitális kijelzős, persze horror áron.
-
Churpik
aktív tag
Igen van egy fehér, ez most a vintage, titán szíjas verzió lesz. Így mindkét órához tudom használni a szíjat! Vagyis remélem, mert az egyik V1 a másik V2
( ha van olyan )
Azt sajnálom, hogy nem vettem meg a Ciga Gorillát amikor ajánlottad..... azt nagy hiba volt kihagynom.Sajnos június végén lejárt a Ciga akció. Ha lesz valamikor megint, akkor majd beírom ide. De azok a modellek már kifutottak (Aglaia, Sparkle, Gorilla, Machina, Edge, stb.). Jomashopon van még egy nagyobb készlet, persze drágábban.
Most a Hunter van terítéken a Cigánál, alapáron 600 USD... Jöhetne rá egy 75%-os kupon
Talán jövő nyáron, vagy ha szerencsénk van akkor karácsony körül. -
Remus389
nagyúr
Úgy tűnik nálam a kínaiak megelőzték a japánokat.
A képen látható kvarcóraim közül a kínaiak mind szépen működnek, egyedül a Seiko időnként meg-megáll. (Tisztelt Seiko Magyarország!
A Seiko SSB447P1 órám véletlenszerű módon működés közben megáll, függetlenül attól hogy épp hordom-e, például az éjszaka kellős közepén is.
Van hogy egy napig is működik, van hogy 3 napig, volt hogy egy hétig is megy majd egyszer csak megáll magától.
Újraindítani úgy tudtam, hogy elindítottam a stopper funkciót és akkor a másodpercmutató is megindult, utána pedig beállítottam az időt rajta.
Körülbelül 2-3 hete elemet is cseréltettem benne órásmester-el, mert azt hittem esetleg az elem okozza (mert gyenge), de utána is produkálta ugyanezt a hibát.
A problémát rendeltetésszerű használat mellett tapasztaltam, ezért szeretném kérni a készülék bevizsgálását és a hiba garanciális kereteken belüli javítását.)A Seiko M.o. elutasította a garanciális javítást, hisz szerintük nem szabályos a garanciakártyám.
Nem lehet-e egy ilyen Seiko-ba beszerelni egy VK-63-ast Ali-ról, az lenne a legtutibb...
-
Sungoo
addikt
( ha van olyan )
Azt sajnálom, hogy nem vettem meg a Ciga Gorillát amikor ajánlottad..... azt nagy hiba volt kihagynom.Meg szabad kérdezni, miért csak onnan? Ez az? [link] Ez különben európai? Jó akciók vannak.
Ehh...
-
Faresz1976
senior tag
( ha van olyan )
Azt sajnálom, hogy nem vettem meg a Ciga Gorillát amikor ajánlottad..... azt nagy hiba volt kihagynom. -
Churpik
aktív tag
Nálunk esik.
Sungoo:
Na azért annyira nem pang
, legalábbis rajtam nem múlott a dolog. Pár hozzászólással lejebb a tegnap érkezett "szellemes" Tandorio látható, és ha Watchdives is úgy akarja, a hónap végére várható újabb titán tokos darab.Olyanod már volt régebben, a titán Seamaster?
Mit szólnál inkább egy titán tokos digitálishoz?
-
Faresz1976
senior tag
Jó az óra, de inkább a hátteret kérném, esőt és komolyabb lehűlést követelek a kertem nevében, mert most már elég volt ebből az őrületből.
Múlt héten kicsit megcsúsztam, jött egy cuki és olcsó Tissot, de női. Mindegy, majd teszek fel képet, a számlap érdekes, a tok és szíj hibátlan, nem volt polírozva.
Nálunk esik.
Sungoo:
Na azért annyira nem pang
, legalábbis rajtam nem múlott a dolog. Pár hozzászólással lejebb a tegnap érkezett "szellemes" Tandorio látható, és ha Watchdives is úgy akarja, a hónap végére várható újabb titán tokos darab. -
5-ös kezelő
senior tag
Én eluntam a keresgélést, megvárom, míg vki a topikból talál magának egy nekem is megfelelőt.

Novemberi nagy akcióig talán kibírom vásárlás nélkül. Nagyvadra már nem megyek, pár napi nyugdíjamnál többet nem szánok óravásárlásra. ML18 arab szám nélküli verziója majdnem jó lenne, csak a 36 mm-es tok nőhetne picit és a 40 ezres árat is túlzottnak érzem. -
dzsi23
addikt
Ide, Északkelet-Alföldre holnap-holnaputánra írják az esőt; kíváncsi vagyok, mi lesz belőle... sajnos a hónapban nem búváróra van soron nálam, de koronazár van, az elég lehet.

Faresz1976 #53051:
"néha kicsit babonás vagyok"Még csak babonásnak sem kell lenni, elég, ha egy óra olyan emlékeket idéz fel, amikre nem akarok emlékezni... pár éve ezért cseréltem le az óráim 70%-át. (Bár magamat ismerve előbb-utóbb úgyis cserélődtek volna, de így inkább előbb távoztak, mint utóbb.)
Remus389 #53010:
"én az átlagnál izzadósabb típus vagyok"Dettó. Ezért hordok leginkább olyan szíjakat, amiket szárazra lehet törölni (fém, gumi), vagy olyat, ami gyorsan szárad (szövet), bőrt meg sosem. Tavaly szinte végig gumi és fém volt rajtam, idén szinte végig szövet (csak egy hónapig volt fém). A szövetszíjakat, ha nedvesség éri, leveszem pár percre, és hipp-hopp megszárad, de muszáj néha kimosni, ezért van most minden órámhoz 2 szövet.

-
Sungoo
addikt
Talán a hétvégén már esni fog, legalábbis dunántúlon. Alföld szerintem megint kapufa.
-
driv4r
senior tag
-
Sungoo
addikt
Ennyire pang az ázsiai piac? Senki nem vesz semmit?
Én most erre a bronz Kronostira függtem rá, csak 200 dollár, plusz a jelentős tréfák. 
-
Faresz1976
senior tag
-
tupacamaru
veterán
-
Freddy76
addikt
Óóó igen
, nagyon bírom!
Vízálló? Fifty Phatoms mintára készült, illene annak lennie, de azért megkérdezem…
-
Churpik
aktív tag
...nem, ebben Miyota van
. Választható volt a szerkezet, de mivel titán a tok, nekem megfelel a Miyota is ( az ár miatt ).
Tophill:
Nincs vele semmi gond ( azon kívül, hogy néha húzza a szőrt ), inkább velem van a probléma
. Nem tudok megbarátkozni az extrém vékonyságával. Pont ugyan ez volt a gond a Paganival is ( na meg a Casioval ). Az is ment a háztól.
+ néha kicsit babonás vagyok, és amikor viseltem rossz dolgok történtek. Úgyhogy..... "ki van rúgva!"
Van ilyen, volt egy Skmei ana-digi órám, amiben elvittek a mentők, és a rohamkocsiban folyton az órámat lestem, hogy mennyi idő telt már el. Persze utána már ahányszor az órára néztem mindig a mentős eset és a szorongás jutott az eszembe. Ment a kukába a "szerencsehozó" óra.
-
Faresz1976
senior tag
...nem, ebben Miyota van
. Választható volt a szerkezet, de mivel titán a tok, nekem megfelel a Miyota is ( az ár miatt ).
Tophill:
Nincs vele semmi gond ( azon kívül, hogy néha húzza a szőrt ), inkább velem van a probléma
. Nem tudok megbarátkozni az extrém vékonyságával. Pont ugyan ez volt a gond a Paganival is ( na meg a Casioval ). Az is ment a háztól.
+ néha kicsit babonás vagyok, és amikor viseltem rossz dolgok történtek. Úgyhogy..... "ki van rúgva!"
-
Churpik
aktív tag
Óóó igen
, nagyon bírom!
Ebben tényleg NH35 van?
A Tophill rövid életútján csodálkoztam. Valami nagyon nem stimmelhet vele. -
Faresz1976
senior tag
-
Freddy76
addikt
Nagyon jópofa a sötétben világító szellemekkel!
-
Faresz1976
senior tag
Megjöttek a szellemek!!!!

-
Sungoo
addikt
Jön még két euró sarc csomagonként novembertől, ha igaz.
El lehet felejteni az olcsó telefon tok, óraszíj, stift, babámfaxa rendeléseket.
Mondjuk ez a céljuk. Nillkin tokot néztem a telefonomra, már most olcsóbb az Allegrón, mint az Alin. Cserébe szépen szaporodnak az eu-s raktárak.
-
5-ös kezelő
senior tag
Jön még két euró sarc csomagonként novembertől, ha igaz.
-
Degeczi
nagyúr
-
zoarden
tag
Nem kínai, és nem karóra, de elképesztő egy órakedvelőnek: digitális kijelzős éjjeliszekrényóra a 70-es évekből full mechanikus vezérléssel... a motorral fogaskerékáttétellel forgatott tárcsákon vannak megfelelő mintázatú fém sávok, amikről fésűk veszik le a jelet az egyes szegmensek bekapcsolásához...

ezt nem fogják lemásolni keleten

-
Degeczi
nagyúr
Nem kínai, és nem karóra, de elképesztő egy órakedvelőnek: digitális kijelzős éjjeliszekrényóra a 70-es évekből full mechanikus vezérléssel... a motorral fogaskerékáttétellel forgatott tárcsákon vannak megfelelő mintázatú fém sávok, amikről fésűk veszik le a jelet az egyes szegmensek bekapcsolásához...

-
Faresz1976
senior tag
-
Churpik
aktív tag
Csak nem követsz Vinted-en
?Nem, nem vagyok ott regisztrálva.
A Könyvjelzők között van elmentve a link és kb. havonta egyszer ránézek, hátha épp olyasmi van ott, ami engem is érdekelhet
-
Sungoo
addikt
Csak nem követsz Vinted-en
?Hmmmm... Mi az? Mi az?
-
Faresz1976
senior tag
-
Churpik
aktív tag
Nem rossz, de a színválaszték lehetne kicsit bővebb. De azért a kéket meg tudnám szokni
.
Most nagyon kocka voltam és felkeltem éjfél után. A múltkor észrevettem, hogy az akció kezdetekor kedvezményesebbek az órák, de azt gondoltam ez csak véletlen, de most is ez történt. Ennek örömére rendeltem egy Tophill ultra slim kvarcot ( a tok 5,8 mm ). Tophill még úgysem volt.
Félve kérdezem meg: mi történt?
-
orbit76
tag
-
Freddy76
addikt
-
orbit76
tag
-
orbit76
tag
-
Churpik
aktív tag
-
driv4r
senior tag
-
orbit76
tag
Igen a Blue Planet engem is levett a lábamról, aztán asszonypajtás felsegített, leporolt, kezembe nyomta a csekkeket és közölte, hogy addig nem akar meghalni, amíg nem látta Palermóban a napfelkeltét... Hát lehet egy ilyen ajánlatra nemet mondani? 😀
-
Freddy76
addikt
Hűha...
Nekem a Ciga-tól a Blue Planet tetszik nagyon. Sok értelme nincs, mert az időt nem lehet arról sem leolvasni, de nagyon érdekes a koncepció. Chrono24-en többször láttam nagyon jó áron, de nem voltam elég bátor lecsapni, aztán elvitték...
Szerintem.
-
orbit76
tag
-
Sungoo
addikt
-
orbit76
tag
Lumés szem motívumosat obszidiános koronával még hirdet a joma 250-ért. Bár ott még rájön pluszban a VÁM+ÁFA.
€ 233.- volt házhoz szállítva. Minden centjét megérte, bár tudom, defektes vagyok ízlés terén. De hát mindenki máshogy hülye. -
pulutodurumo
őstag
-
Remus389
nagyúr
Közvetlen, erős napsütésben pont fordítva: a csuklód viselkedik szíjhűtőként... elhiszem, h van akit ez nem zavar, engem igen.
Próbáld ki, h kinnhagyod a napon a fémszíjat egy időre: nagyon gyorsan átforrósodik, alig lehet megfogni. Ha viseled, akkor persze közel nem ennyire - de nem azért, mert vmi varázslattól már nem melegítené a napfény, hanem mert a csuklód vezeti el ezt a plusz hőenergiát.
Igen, ha pedig hegesztőpákával melegíted fel akkor pedig steak lesz a csukódból nyílván.
Nem véletlenül vesz fel az ember bőrkabátot ősszel, vagy pulóvert, hisz a bőr meg a textil melegít akárhogy erőlködsz.
A szörfösök pedig gumiruhát, az is melegít.Ha felvennél egy középkori páncélruhát a hidegben akkor pedig fáznál benne. Azért mert a fém átadja a hőt a környező levegőnek, főleg ha van egy kis szellő is.
-
@mriya@
őstag
Csakhogy az emberi test párolgással hűti magát, úgynevezett izzadással. A fém meg ugye nem ereszti át. Ellentétben a textillel, amin keresztül elpárolog.
Szóval ha már okoskodunk, akkor csináljuk rendesen.
Én még sosem vettem észre, hogy egy nem fém szíj jobban szellőzne a fémnél.
-
Degeczi
nagyúr
Közvetlen, erős napsütésben pont fordítva: a csuklód viselkedik szíjhűtőként... elhiszem, h van akit ez nem zavar, engem igen.
Próbáld ki, h kinnhagyod a napon a fémszíjat egy időre: nagyon gyorsan átforrósodik, alig lehet megfogni. Ha viseled, akkor persze közel nem ennyire - de nem azért, mert vmi varázslattól már nem melegítené a napfény, hanem mert a csuklód vezeti el ezt a plusz hőenergiát.
-
driv4r
senior tag
Vicces, belájkoltam, már jött is utána az eladó üzenete, price drop, 114 ezer, Vinted sáppal megfejelve 120. Pang a piac:)
-
driv4r
senior tag
Most jött szembe Vol. 19.
Gyönyörű kis Seiko a dobozában, de a feleségem megöl, ha hazaállítok egy újabb
nővelnőivel. Esetleg mást érdekelhet, ha éppen ilyesmi kis elegáns ajándékot keres. Az eladó nem írja, de rákerestem, az óra palládium bevonatos, a Seiko tokok anyagkódolása külön óratörténeti érdekesség, elképesztően részletes rendszer. -
Remus389
nagyúr
Csakhogy az emberi test párolgással hűti magát, úgynevezett izzadással. A fém meg ugye nem ereszti át. Ellentétben a textillel, amin keresztül elpárolog.
Valóban miután jól átizzadod, akkor valóban a felső részéről elindul némi párolgás.
Amúgy ilyen szempontból szerintem a legjobb a fém mesh szíj lehet, rengeteg apró lyukon tudsz párologtatni pluszba a hőt is elvonja és leadja a fém mint egy cpu hűtő.
-
tboldi
nagyúr
Amíg nem telítődik elhalt hámsejtekkel, kézmosás után maradt szappannal és hasonlókkal. Tudom, időnként célszerű kimosni.

Amúgy asszem, én is fémszíjas vagyok elsősorban. [kép]
-
pulutodurumo
őstag
Szerintem a fém hatékonyabban adja le a hőt, gondoljunk a CPU hűtőkre, azok sem bőrből, vagy textil-ből készülnek hanem fémből. Ahogy sétálsz a karod mozog, tehát légmozgás is van, mint a CPU hűtőknél.
Tehát ha iszonyat kánikula van és órát akarsz hordani, akkor egy fémszíjjal izzadsz a legkevésbé, arról nem is beszélve hogy a láncszemek közötti réseken egy kicsit tud szellőzni a bőröd.
-
Remus389
nagyúr
Szerintem a fém hatékonyabban adja le a hőt, gondoljunk a CPU hűtőkre, azok sem bőrből, vagy textil-ből készülnek hanem fémből. Ahogy sétálsz a karod mozog, tehát légmozgás is van, mint a CPU hűtőknél.
Tehát ha iszonyat kánikula van és órát akarsz hordani, akkor egy fémszíjjal izzadsz a legkevésbé, arról nem is beszélve hogy a láncszemek közötti réseken egy kicsit tud szellőzni a bőröd.
-
Sungoo
addikt
-
Degeczi
nagyúr
Fel tud forrósodni a fém kültérben?
Leveszed a csuklódról, vagy azt hogy sikerül?
Többször volt már rajtam finn szaunában is fém szíjas óra és nem égetett meg, vagy nem volt iszonyat forró, pedig ott aztán tényleg meleg van.Régen volt, már most nem mennék be mechanikus órával, de az a Seiko akkor bírta. Kvarccal simán kipróbálnám most is.
Közvetlen napsütés, különösen pl. autóban
-
bigmasterg
addikt
Igen, én is ezért szeretem, de azért egy nyári nap kültérben nagyon föl tud forrósodni a fém, olyankor inkább NATO, vagy bőr. Szilikon meg strandoláshoz.
Csak ami gáz a legtöbb fémszíjjal, h szerszám kell a hossz finomhangolásához is (ha egyáltalán lehet), és nekem legalábbis akár még egy napon belül is tud változni a csuklókerületem. A Watchdives mesh szíja azért is tetszik, mert az a fix lyukak közt bármikor átkattintható (miután küldtek jót a gyárihibás, széthullott csat helyett...) és szőrt sem húz a nagyon apró szemekkelFel tud forrósodni a fém kültérben?
Leveszed a csuklódról, vagy azt hogy sikerül?
Többször volt már rajtam finn szaunában is fém szíjas óra és nem égetett meg, vagy nem volt iszonyat forró, pedig ott aztán tényleg meleg van.Régen volt, már most nem mennék be mechanikus órával, de az a Seiko akkor bírta. Kvarccal simán kipróbálnám most is.
-
5-ös kezelő
senior tag
Kb 1000 óraszíj csere után, 1 óra küzdés után ünnepélyesen megfogadtam, hogy soha a büdös életben nem veszek többet kínai fémszíjas órát!
A Pagani "holdóra" után annyira felidegelt ez az Adiesdive, hogy kikúrtam a kukába a csába! 

Ezt még becsábítom magamnak, VH31-el, szigorúan NATO szíjon, és rituálisan törlöm az alit! Amúgy is kezdi értelmét veszteni, olcsóbban megkapok egy telefon tokot az Alzán, mint onnan rendelve.
Kár volt kidobnod, én még tudtam volna használni esetleg. Ha másra nem, érvágásra a magas vérnyomásom miatt.
- Nekem nincs gondom egyik acélszíjjal sem, max. az ingem v az ágyneműhuzatot rongálja meg némelyik. A nyári forrósodást sem tapasztalom (amit Degeczi fórumtárs említett), ha kézen van. Napon meg nem hagyom, szaunába sem viszem. Gyárit többnyire én is leveszem, és shark-mesh megy helyette. De pl. a Vosztok Amfíbiáimon a zörgő gyári hajtogatott acélt találtam a legjobbnak (ma is a 420916 van rajtam). -
Churpik
aktív tag
Kb 1000 óraszíj csere után, 1 óra küzdés után ünnepélyesen megfogadtam, hogy soha a büdös életben nem veszek többet kínai fémszíjas órát!
A Pagani "holdóra" után annyira felidegelt ez az Adiesdive, hogy kikúrtam a kukába a csába! 

Ezt még becsábítom magamnak, VH31-el, szigorúan NATO szíjon, és rituálisan törlöm az alit! Amúgy is kezdi értelmét veszteni, olcsóbban megkapok egy telefon tokot az Alzán, mint onnan rendelve.
Ilyen vérfolyások jellemzően a hajtogatott üreges szemű fémszíjak állításánál szoktak bekövetkezni, a tömörszemes stiftes megoldások általában jobbak, és nem is csörömpölnek annyira. Szerencsére az öntvényszíjak kezdenek eltűnni a kínai gyártóktól is, és csak az acél marad (az acél értéke odakint, kb. mint a kavicsnak). Azt meg hajtogatják, és mivel belül üres csúnyán csörög. Mondjuk Addiesdive általában tömörszemeket ad (a Pagani meg kis csavarokat, az is idegesítő, főleg ha beszakad).
Bőrszíjat én sem hordok nyáron, eleve szerintem bőrcipőhöz való (a megfelelő színben), műhelybe meg főleg nem. Nálam a műanyag, a szilikon és fém jellemző. A fém forrósodik nyáron, télen meg hideg, de még az a legesztétikusabb (szerintem!).
-
Remus389
nagyúr
Igen, én is ezért szeretem, de azért egy nyári nap kültérben nagyon föl tud forrósodni a fém, olyankor inkább NATO, vagy bőr. Szilikon meg strandoláshoz.
Csak ami gáz a legtöbb fémszíjjal, h szerszám kell a hossz finomhangolásához is (ha egyáltalán lehet), és nekem legalábbis akár még egy napon belül is tud változni a csuklókerületem. A Watchdives mesh szíja azért is tetszik, mert az a fix lyukak közt bármikor átkattintható (miután küldtek jót a gyárihibás, széthullott csat helyett...) és szőrt sem húz a nagyon apró szemekkelSzerintem én az átlagnál izzadósabb típus vagyok, elhiszem hogy teneked alkalomadtán megfelel a NATO, bőr (pláne gumi Jesszus!) is, de nekem nem.
Kipróbáltam, és volt hogy csurgott le az izzadtság a bőrszíj alól, arról nem is beszélve hogy annak a bőrszíjnak lőttek miután én hordtam, én csak tönkreteszem ezeket.
Nem is tudom ki lehet-e mosni ezeket.
Amúgy van két hordatlan szép bőrszíjam amit sosem vettem fel (tapasztalatból), ha valakit érdekel, nem tudom mennyire igazi bőr állítólag az, a Sugess-hez adták (egy barna, egy fekete 21mm). Sőt van még egy amit csak felpróbáltam az Aesop Turbi-hoz (barna 22mm), nincs beleizzadva. Szóval jelentkezzen aki olcsón akar jó (elvileg igazi) bőrszíjakat.
Legfeljebb ha mínusz 20 fok lesz télen, talán akkor felpróbálok 1-2 ilyet.
Amúgy meg, a fémszíjak tetszenek a leginkább nekem, szóval nincs gond, pl a Pagani holdóránál van gyorsállítási lehetőség is, szóval nekem nem szokott lenni ezzel bajom.
-
Degeczi
nagyúr
Nálam legfeljebb akkor csörögnek-zörögnek ha leszedett állapotban jól megrázom, de minek tennék ilyet?

Amikor a hordom őket, nem szoktak csörögni, mert viszonylag ki vannak feszítve, nem ütődnek egymáshoz a láncszemek ezáltal.
De mindegy is, mindenki azt hord ami neki tetszik és megfelelő.

Nekem a fémszíj jön be, hisz a láncszemek közötti réseken, tud a bőröm szellőzni.
Ráadásul a fém inkább hűt, míg a Nato/bőr inkább fűt tovább fokozva az izzadást.Gumi, textil, pláne bőrszíj, olyan hogy miután leveszem, full nedves alatta, phúj.
A textil és bőr ráadásul még jól fel is szívja az izzadságomat, rajtam kívűl más nem venné fel miután megszagolta, én se rajongok érte.
Csak ami gáz a legtöbb fémszíjjal, h szerszám kell a hossz finomhangolásához is (ha egyáltalán lehet), és nekem legalábbis akár még egy napon belül is tud változni a csuklókerületem. A Watchdives mesh szíja azért is tetszik, mert az a fix lyukak közt bármikor átkattintható (miután küldtek jót a gyárihibás, széthullott csat helyett...) és szőrt sem húz a nagyon apró szemekkel -
Remus389
nagyúr
Nálam legfeljebb akkor csörögnek-zörögnek ha leszedett állapotban jól megrázom, de minek tennék ilyet?

Amikor a hordom őket, nem szoktak csörögni, mert viszonylag ki vannak feszítve, nem ütődnek egymáshoz a láncszemek ezáltal.
De mindegy is, mindenki azt hord ami neki tetszik és megfelelő.

Nekem a fémszíj jön be, hisz a láncszemek közötti réseken, tud a bőröm szellőzni.
Ráadásul a fém inkább hűt, míg a Nato/bőr inkább fűt tovább fokozva az izzadást.Gumi, textil, pláne bőrszíj, olyan hogy miután leveszem, full nedves alatta, phúj.
A textil és bőr ráadásul még jól fel is szívja az izzadságomat, rajtam kívűl más nem venné fel miután megszagolta, én se rajongok érte.
-
Sungoo
addikt
Ilyet még nem láttam, hogy így kicsípjen valakit a fémszíj, biztos hogy az órában van a hiba?

A Pagani "holdóra" után annyira felidegelt ez az Adiesdive...
Nekem is van egy jó kis Pagani "holdórám", meg fémszíjas Addiesdive-om is, de eszembe se jutott hogy lecseréljem a fémszíját, soha nem volt vele gondom, tök jók.
Engem sokkal jobban zavar leginkább a bőrszíj (kicsit a NATO szíj is, de az kevésbé), mert abba jól bele tudok izzadni és akkor büdös lesz és kicsit undorító is.
Mert nem szellőzik a bőröm.
Szerintem a fémszíj a leglátványosabb és legmaszkulinabb.Amúgy ezt ajánlom, ezzel le lehet az éleit kicsit gömbölyíteni a szíjnak.
Nem hodrás közben, hanem leszedésnél sikerült. Én ki nem állhatom a fémet, olcsóbb óráknál csörög, zörög.
-
Remus389
nagyúr

Ilyet még nem láttam, hogy így kicsípjen valakit a fémszíj, biztos hogy az órában van a hiba?

A Pagani "holdóra" után annyira felidegelt ez az Adiesdive...
Nekem is van egy jó kis Pagani "holdórám", meg fémszíjas Addiesdive-om is, de eszembe se jutott hogy lecseréljem a fémszíját, soha nem volt vele gondom, tök jók.
Engem sokkal jobban zavar leginkább a bőrszíj (kicsit a NATO szíj is, de az kevésbé), mert abba jól bele tudok izzadni és akkor büdös lesz és kicsit undorító is.
Mert nem szellőzik a bőröm.
Szerintem a fémszíj a leglátványosabb és legmaszkulinabb.Amúgy ezt ajánlom, ezzel le lehet az éleit kicsit gömbölyíteni a szíjnak.
-
Sungoo
addikt

-
Remus389
nagyúr
Nem tudom, az én matricám új volt, amin gyárilag volt megfelelő minőségű és kellő mennyiségű (kevés) ragasztó. Hát én esetleg papír ragasztóval próbálkoznék, az biztosan nem bántja a számlapot vagy a logot se marja meg, ha elrontod lemosható.
Amivel nem próbálkoznék a pillanatragasztó, az tönkreteheti a számlapot hisz nehezen eltávolítható roncsolás nélkül, ha elrontod. Szerintem esélytelen, agysebészi pontosság kellene hogy sikerüljön elsőre.
Talán valami olyasmi ami a kettő között van átlátszó ragasztó. A modelboltokban kapható clearfix amivel az átlátszó plexiket ragasztják (tehát nem mar), na talán az lehet a megoldás, de persze ehhez nagyon kell Fingerspitzengefühl és előtte egy kis gyakorlás.
Talán az a legjobb ha olcsón szerzel egy új logot.

-
Churpik
aktív tag
Első kínai órámat készülök megvásárolni. A kiszemelt a Ciga Design Eye of Horus fantázianevű konstellációja, mert amúgy bejön a négyzetes forma. A csuklóm 21 cm kerületű, nagy nem lesz. Amazonon néztem ki a Ciga Design Shopból.
De!
Az nem az igazi. Nincs szem motívum a háromszög alakú másodperc mutató közepén és nincs obszidián a koronában... Ez az újgyártásösszeszereléstechnológia miatt van 2025-től...
De egy olasz webshopban 40 euróval olcsóbban találtam még a korai szériából. Alant kép a különbségekről. Szerintem pont a lelket hagyták ki az órából!
Lumés szem motívumosat obszidiános koronával még hirdet a joma 250-ért. Bár ott még rájön pluszban a VÁM+ÁFA.
-
nebancsa
senior tag
Nekem az Specht und Söhne azért nem tetszik, mert bár nem gyenge ajánlat, de a feliraton kívűl nagyon a Patek Philippe-et másolja, míg a Timex-be legalább vittek egy kis egyediséget is a jó értelemben.
Más: Íme a Frankenstein órám (VSF Sub, Aliexpress-es fémszíjjal és lünettával, Ebay-es logo-val), kicsit barkácsolt de remélem tetszik.
Jólett! Egyébként mivel lehet felragasztani egy ilyen logo-t? Pont egy seiko számlapjáról esett le, tanácstalan vagyok hogy rakjam vissza.
-
Remus389
nagyúr
Ja látom, erre gondoltál. De a 135 ezerhez képest ez nem töredék pénz, még akciósan sem. Mondjuk legalább Miyota van benne és nem valami D-G szerkezet.
[https://spechtandsohne.com/product/cubic-automatic-blue-edition/]
Nekem az Specht und Söhne azért nem tetszik, mert bár nem gyenge ajánlat, de a feliraton kívűl nagyon a Patek Philippe-et másolja, míg a Timex-be legalább vittek egy kis egyediséget is a jó értelemben.
Más: Íme a Frankenstein órám (VSF Sub, Aliexpress-es fémszíjjal és lünettával, Ebay-es logo-val), kicsit barkácsolt de remélem tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
53087 - 53001
53087 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Dobozos Lenovo IdeaPad Slim 5i Fémházas Ultrabook Laptop 14" -35% i7-13620H 16/512 FHD+ OLED
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s I i5-8365U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I 6 hó gari
- Dell Latitude 7400 - 14" FHD, Core i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple IPhone 14, 256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával

Mondjuk ez a céljuk. Nillkin tokot néztem a telefonomra, már most olcsóbb az Allegrón, mint az Alin. Cserébe szépen szaporodnak az eu-s raktárak.
(japán)
?
€ 233.- volt házhoz szállítva. Minden centjét megérte, bár tudom, defektes vagyok ízlés terén. De hát mindenki máshogy hülye.