Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalaG
aktív tag
válasz uriember #95499 üzenetére
Rosszul irtam akkor! Nem a tukrozes a lenyeg hanem 2 hdmi 2 kulon csatlakozoba van és egyiken a TV masikon a monitor megy. És amikor szeretnék tv-n filmet nézni akkor atvaltok monitorrol TV-re. ..vagyis váltanék...de amint bekapolcsom a TV-t eltunik a "kepernyobelaitasos menubol" a tv es nem tudom atkuldeni a képet.
..amugy probaltam DP kabelen a monitort es hdmi-n a tv-t akkor is eltunik a masodlagos kijelzo magatol..[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz Armagedown #95501 üzenetére
Azt a valagnyi felesleges szemetet 1db lassan 2 éve nem fejlesztett, csak vmi közösség által tovább tákolt lejátszó, és egy külön is telepíthető madVR miatt? Grat.
Soha az életben nem volt értelme ezeknek a pakkoknak... sőt... sokszor (mindig) többet rontottak mint javítottak.¤ R'n'R ¤
-
-
Dilikutya
félisten
válasz Armagedown #95501 üzenetére
Igazad van. Feltenni azt a szart egy MPC-HC miatt, ami natívan kezeli ezeket az elterjedt videós formátumokat. Évek óta nem telepítettem külön kodeket, csak azok vannak, amiket az egyébként használt programok hoznak magukkal. Mert tévedés, az MPC-nek nem kellenek azok a kodekek a csomagból, van sajátja. Egyedül xvid van külön a Virtualdub miatt.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Armagedown
őstag
válasz Dilikutya #95509 üzenetére
Csak a mega változatban vannak ACM és VFW codekek, amúgy elég a full verzió, frissítsd fel az ismereteidet és nézd meg, hogy miket tartalmaz, mielőtt gondolkodás nélkül nemet mondanál rá.
[link]
Tehát a klasszikus értelemben nem is codec pack, nem lesz tőle baja a Winnek, évek óta használom
Az Avidemux nevü programhoz nem kell külön codec, magától kezel annál sokkal több formátumot is, a kezelőfelülete is hasonló.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Dilikutya
félisten
válasz Armagedown #95510 üzenetére
AVI, MKV, MP4, FLV, MPEG, MOV, TS, M2TS, WMV, RM, RMVB, OGM, WebM
MP3, FLAC, M4A, AAC, OGG, 3GP, AMR, APE, MKA, Opus, Wavpack, Musepack
DVD and Blu-ray (after decryption)
and many more audio and video formats!Ezeket az MPC-HC magától is tudja. Blu-Rayt nem tudom, olyanom nincs, de annak a lejátszását egy ilyen kodek csomagra sem bíznám.
Én nagyon utálom, ha olyan dolgok vannak telepítve, amit nem használok.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Döglött Róka
veterán
válasz Armagedown #95510 üzenetére
Egeszsegedre. Remelem van fenn ccleaner is.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Armagedown
őstag
válasz Döglött Róka #95512 üzenetére
Az már alap dolognak számit, minden gépre telepítem, ami idehoznak nekem telepítésre.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
zolee001
őstag
válasz Armagedown #95513 üzenetére
Ha fizetös meló akkor értem,mindig visszaviszik tákolásra
Üzletileg jo politika:-) -
Döglött Róka
veterán
válasz Armagedown #95513 üzenetére
Nem eleg hogy koklerkodast hivsz telepitesnek de meg a szarkazmust sem erted.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Armagedown
őstag
válasz Döglött Róka #95515 üzenetére
Úgy látom te sem érted
-
ƵøŁĭ
veterán
Üdv!
Ránéztem az aksi állapotára és azt írja a Windows 10: Ismeretlen maradékmennyiség. Cseréltessem ki garanciálisan akkor az aksit vagy valami hiba ez ?
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
-
addikt
Üdv!
Itt a topikban rendszeresen visszatérő téma, a mi hol, merre, mennyi, azaz mennyi helyet foglal a Win 10, hogyan lehet elférni kisebb méretű meghajtókon. Csak érdekességként raknám be, hogy nálam, egy kis mini PC-n mi a helyzet.
Gyárilag, 32 GB-os SSD-vel, és előre telepitett 64 bites Win 10-el vettem anno.[link]Ma szedtem le, az összes februárban kiadott frissítést, tehát naprakész. Így néz ki fő vonalakban a helykiosztás:
Ahogy látszik is, a op. rendszer mellett van nagyjából 20 program telepítve( 3,2 GB ), ezekből a legnagyobb méretű, a Libre Office. A rendszer-visszaállításra be van állítva kb. 2 GB, virtuális memóriára is kb. 800 MB, és még így is van több mint 10 GB-nyi szabad helyem.
Szóval, egy alap netezős, videózásra, zene hallgatásra (Spotify Premium) használt kis cuccon, kényelmesen el lehet férni, még egy 32 GB-os SSD-n is, ezzel együtt, a következő verzióváltáshoz szükséges 10 GB-nyi szabad hely is biztosítva van."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Cs1csó
félisten
válasz #77646080 #95522 üzenetére
Volt korábban egy kérdés, hogy 32GB-os tárhelyre lehet e telepíteni a Windows 10-et én is hozzászóltam valami olyasmit, hogy friss telepítéssel minimális programokkal, odafigyeléssel megoldható de egy kisebb vita kerekedett mert:
- Windows felzabálja a helyet
- build upgrade nem fog menni
- legalább 64GB kelllenestb.
Már én is kiszámoltam: elfér
-
Cs1csó
félisten
válasz #77646080 #95522 üzenetére
Ez így csak kínlódás. Legalább egy 128 GB nem árt.
Erről beszéltem. Szinte soha sem az alapfelvetésre jön válasz, ami egyszerű: "Létezhet egy Windows 10 64 bites verziója egy 32GB-os tárhelyen? A válasz ennyi: IGEN. " Vannak kompromisszumok stb. de feltelepíthető és használható.
-
mezis
félisten
-
addikt
válasz Dilikutya #95524 üzenetére
A történethez hozzá tartozik, hogy ez egy kis tarcsi gép, nem napi szinten használom, arra ott van az asztali PC-m, 3 db SSD-vel, szóval niksz kínlódás.
Megnyugtatásképp:"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Geth
veterán
MEGÁLLÍTHATATLANUL elkezd hízni a WinSxS alkönyvtár
Tegyük hozzá, én ezt nem tapasztaltam egy gépen sema User alkönyvtárat is varázsolhatod át másik HDD-re
Bár a Win10 lényegesen jobban kezeli ezt (korábban upgrade-t is blokkolt), de még mindig nem ajánlott (Important usage notes).egyik másik sw. sem kérdezi meg, hová szeretnéd telepíteni
Ez egyszerű, nem kell ilyen programot használniVM-ben én is 16 GB-ra raktam a háttértárat, nem panaszkodott még
-
King Unique
titán
válasz pendre54 #95520 üzenetére
Nemrég pont az volt a téma, hogy 60/64 GB-os SSD-n állítólag nem fog elférni a Windows 10 és mindenképpen nagyobb kell... Holott akár akkorán is elférhet, sőt a te példád alapján akár még 32 GB-oson is. Meg ugye megint más, hogy önmagában a Windows (+ a frissítések) és néhány kisebb program, vagy az előbbiek mellett még egy rakás, nagyobb tárhelyet igénylő szoftver + a user letöltött dolgai. Az utóbbi esetben szükséges inkább a nagyobb tárolókapacitású háttértár, illetve akkor értelemszerűen az igényeknek megfelelően kell annak méretét megválasztani. Meg akkor az utólag telepített, tárhelyigényesebb programok, letöltött fájlok és nem a Windows alap helyfoglalásának a függvénye. Viszont az előbbi esetben egy kisebb is megfelelhet a célra.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
üdv
azt kérdezném hogy HP 250 g6 notira melyik windows 10-et tegyem?a legutolsó 17763-corporate version-t tettem fel. A HDD folyamatosan 100% on a windows defender, vagy más miatt(pl.edge böngésző)
pár héttel előtte egy régebbi változatot tettem fel,(nem tudom melyik,de frissitettem,és utána se lassult le) ez pedig már eleve lassú, ja és ha a startra megyek picit más a design is az előjövő menünek..
szóval melyiket ami normális?
Threshold 2?
vagy Redstone ből meyliket? -
Cs1csó
félisten
válasz flash- #95534 üzenetére
Dugj be a gépbe egy 8GB-os pendrive-ot ésINNEN (eszköz letöltése opciót válaszd) töltsd le a Windows 10-et (home-ot vagy pro-t ) készíts egy telepítőt a pendrive-ra és azzal csinálj egy tiszta telepítést. Nézz meg youtube videót róla ha valami nem tiszta lesz egy csomó még magyar nyelven is.
-
zolee001
őstag
válasz King Unique #95533 üzenetére
"Viszont az előbbi esetben egy kisebb is megfelelhet a célra."
Föleg ha az adott termék nem rendelkezik bövitési lehetöségel pl eMMC-vel szerelt eszközök stb -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Már rég megváltoztattam a "saját mappák" (képek, zene, stb.) eredeti elérési útját, hogy egy másik meghajtón legyen, ne az oprendszerén. Van egy program, ami mindenáron a C-re gyűjti a dolgait, egyre csak hízik a mappája. Megoldható-e valami biztonságos módon, hogy áttereljem (csak azt az egyet) egy másik meghajtóra? A program beállításaiban nincs rá mód. Olyan lehetőséget találtam eddig, amit nem javasolnak, hogy a teljes fölhasználói profilt kell átköltöztetni, de ez problémákat okozhat egyes szoftvereknél. Bajból meg már van elég így is.
Van valakinek használható ötlete? Ennek hiányában pedig azt kérdezném, hogy próbálta-e már valaki a profil átköltöztetését és milyen tapasztalatokat szerzett.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha a másik meghajtón egy mappába szeretnéd, akkor rendszergazdai parancssorba:
mklink "C:\users\cs\akarmi mappa" /d "D:\ebbe a mappaba"A program nem fogja észrevenni, egy hivatkozás marad a régi helyen. A forráshelyen ne legyen azonos nevű mappa (átmenetileg nevezd át), különben nem tud létrejönni a link.
-
Geth
veterán
válasz Doky586 #95540 üzenetére
A powershell az nem parancssor.
Előbbi kék, utóbbi fekete. Alapból. De átállítható, nem biztos hogy így érdemes megjegyezni őket
Az mklink a cmd internal parancsa, mint a cd
Ha ps alatt érdekel, ajánlom aGet-Help New-Item -Detailed
alatt az ItemType kapcsolót.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz flash- #95548 üzenetére
Semmi köze ehhez, legyen egy tiszta telepítés - telepítés során a korábbi rendszer által létrehozott kisebb partíciókat is töröld amíg egyben nem látod az egész lemezt vagy azt a részt amire telepíteni akarod aztán csak kattints a TOVÁBBRA és a telepítő újraparticionálja.
Kezdésnek hagyd, hogy a Windows maga telepítse a driver-eket - kivéve VGA azt manuálisan tedd fel - ne állj neki manuálisan innen-onnan összevadászott driver-ekkel frissíteni a gépet.
-
C. s.
addikt
Működik, köszönöm!
Viszont van még valami. Az eredeti helyen is megmarad a mappa a teljes tartalmával együtt. Ezt el lehetne tüntetni valahogy? Végül is a legnagyobb problémát megoldotta ez a módszer, mert így már nem kell attól tartanom, hogy elfelejtek biztonsági mentést készíteni, és minden elszállhat az oprendszerrel együtt. Gyakorlatilag folyamatos biztonsági mentést készít nekem-helyettem. Ez tetszik. De még mindig ott terpszkedik a C-n. Ha ez ellen is van gyógyír, azt örömmel fogadom.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest