- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
uriember #105547 üzenetére
https://www.avast.com/uninstall-utility
(bár a biztos megoldás formatcé, még jobb kilőni az űrbe a meghajtót amire Avast került)
dethroner: nem kell, helyi fiókkal is lehet használni (a szinkron mellett az áruház és aktiváló kulcs összekapcsolás miatt lehet még haszna)
-
válasz
uriember #104735 üzenetére
Nyilván ha nem a boot pendriveos tiszta telepítést választod a particionálatlan helyet kijelölve célként, akkor megtartod az esetlegesen hibás v felesleges elhibázott múltbéli csontvázakat is a gépedben amikre később rácsodálkozol és gondot okozhatnak. És semmi előnye annak, nem gyorsabb nem jobb, de megőrzi a szekrényben a csontvázakat..
-
válasz
uriember #104713 üzenetére
Doky586:
Ahogy írtam,ez egy házimozi erősítő és TV kombó.
Nem monitorra van rákötve,hanem egy 60"-es LG tv-re.
Ha nem PC->AVR->TV a sorrend,hanem közvetlen a tvre dugom,akkor jó,de onnan meg ugye az avr-be ARC-n/optikain csak a DTS/DD mag jön vissza az erősítőbe,a veszteségmentes hang (DD True HD,DTS HD Master Audio) nem,az csak akkor ha a pc-t dugom rá az erősítőre.
Ha összébb tudnám húzni egy kicsit a képet,lenne jó kép is,meg hang is. -
Taci
addikt
válasz
uriember #104510 üzenetére
Ez eléggé warez-szerű. Van Standard verzió is belőle, ha meg már ilyen kulcsot "adnak" hozzá, az gyanús, hogy nem a fejlesztőtől származik. Hacsak a link nem pont az ő weblapjára mutat, egy "mai nap ezzel a kulccsal ingyenesen regisztrálható" oldalra.
Na megnéztem a linket, amit végül sikerült linkelned. Eléggé kétesélyes. Orosz oldal. Giveaway. Korábbi verzió. De persze mindenki döntse el saját maga.
-
-Zerg-
tag
válasz
uriember #104253 üzenetére
Köszi de valószínűleg jó, mert már a friss ropogós Win10-ről írok
Valószínúleg az volt a baj, hogy a telepítéskor be volt dugva egy USB- HDD is. Valaki mondta, hogy a Microsoft szerint semmi ne legyen bedugva a gépbe csak az az egy amire megy. Szombat éjjel óta görcsöltem, vagy 5x raktam vissza a Win7-et, hogy dógzani is tudjak, merugye a partíciót mindig töröltem a Diskpart-tal. A telepítőt is átcsináltam Rufus-ra, mert YUMI-van volt eredetileg de asse segített.
Érdekes még, hogy a YUMI-s telepítő fehér háttérrel ment ez a Rufus meg kékkel, pedig ugyanavval az ISO val csináltam (1903-as) -
King Unique
titán
-
válasz
uriember #102148 üzenetére
De ha a Total Commander keresője nem talál semmit, akkor ez mitől jobb, mint pl. TC-ben végignyálazni?
Ez a progi lát olyat is, amit a TC nem?mod: Közben megoldottam; registry-ben megtaláltam, és az alapján volt pár random nevű dll, meg pár reg. bejegyzés Virtual Camera néven.
Ezeket törölve megoldódott a probléma. -
mm779
tag
válasz
uriember #101964 üzenetére
Firefox-al böngészek, de mindegyik böngészőben lassú (Chrome-ban és Edge-ben is).
Toth_Jani: nem hiszem, hogy a nettel van baj, mert akkor Virtuális gép esetében miért töltődnek be azonnal az oldalak?
Azóta frissítettem az AMD-s driver-eket illetve próbaképpen eltávolítottam a legutóbbi pár Windows-os update-et, de sajnos ezek sem oldották meg a problémát.
-
-
Cr00py
senior tag
válasz
uriember #99768 üzenetére
Semmilyen olyan adat nincs a gépen, amit féltenék, ezen csak játszom. Mac-t használok alapvetően.
Már végigpróbáltam az összes 1709 után megjelent buildet. mindegyikkel volt valami gebasz, ezért is maradtam 1709-n, pedig a gép bőven overkill, hiába.
Akkor várok, nem sürgős..de gondoltam frissítek, ha már van elérhető frissítés.
-
Cr00py
senior tag
válasz
uriember #99761 üzenetére
Igen ezt tudom, de akkor miért jelenik meg rá újabb frissítés?
Manuálisan telepítettem, csak a wu valamiért ezt nem veszi észre.
1709 utáni verziókkal csak a baj volt nálam, emiatt maradtam 1709-n. Semmi olyan funkció nincs ami kellene még. pc-n csak játszom.
Midnegy akkor, megvárom amíg megjelenik a 1903, megpróbálom azt..hátha így x év után már stabil lesz.. ha nem akkor marad a 1709, max letiltok minden frissítést, értelme úgy sincs.
-
tiamat031603
csendes tag
válasz
uriember #95580 üzenetére
Gondoltam leírom, hátha érdekes lehet még valakinek. Végül is procit cseréltem a laposban, ez megoldotta a problémák nagy részét. Mobile DualCore Intel Pentium T4200, 2000 MHz (10 x 200), ez lett betéve az egymagos Celeron helyére. Teljesen kompatibilis vele, jól dolgozik, kihasználja az alaplapot. Nagyon szépen köszönöm a tippeket és a segítő szándékot. SSD még várat magára, de még nincs kizárva, hogy beszerzek egyet. Szép napot!
-
Kékes525
félisten
válasz
uriember #98836 üzenetére
Töredékmentesítés előtt mindig érdemes Check Disket futtatni. Sőt továbbmegyek azelőtt pedig vírusellenőrzést, mert ha valami vírus megkeveri a merevlemez logikai szerkezetét, akkor a Check Disk károkat okoz. Tehát:
1. Vírus ellenőrzés
2. Check Disk futtatás.
3. A HDD defragmentációja. SSD-t nem kell, ott ez teljesen felesleges.
Szerintem így a biztos úgy általában. Nyilván, ha valakinek jó védelme van és rendben dolgozik a gépe, akkor ezek a folyamatok nyugodtan mehetnek a háttérben. Ha viszont egy elhanyagolt gépről van szó, akkor ez a sorrend nagyon fontos.
-
vlevi
nagyúr
válasz
uriember #98462 üzenetére
Az első képről láttam, hogy nálad kikapcsolódott a cleartype, ezért lett olyan ronda a Firefox. A többi böngésző nem a Cleartype-t használja, ezért maradt meg ugyanolyannak.
De akkor neked nem csak a FF volt rossz, hanem pl. a Windows file kezelő, meg minden, ami még a hagyományos betű megjelenítést használja. -
törölt tag
válasz
uriember #98458 üzenetére
VGA driver újrarakása? Performance Options résznél legjobb megjelenésre van állítva? Magyarul teljesítménybeállítások. Chrome reset?
(#98459) Szmörre: Tudom, egyesével is lehet az appokat. Az illető azzal kezdte áruháztól defenderig mindent letúr és nem használ appokat, akkor valószínűleg értesítésekre sincs szüksége.
-
Kékes525
félisten
válasz
uriember #98258 üzenetére
Igazad van, elgépeltem, egy space hiányzott.
(#98260) LiLxWaYnEx
A vadásszal: LockHunter is a foolproof file unlocker Admin módban. Ilyesmire fejlesztették.
"Shows processes locking a file or folder
Gives you detailed information on the process
Allows to unlock, delete, copy or rename a locked file
Can delete a file at next OS restart
Allows to kill locking process
Allows to remove locking processes from hard drive
Can unload DLLs from processes
Integrates in to Explorer menu
It deletes files into the recycle bin, so you may restore them if deleted by mistake
Supports both 32 and 64 bit Windows"(#98264) liszi70
GeekUninstaller a Revo mellett a másik ami nagyon jó, sőt ingyenes.
Az új (májusi) Windows-nál tiszta telepítést szeretnék csinálni.
Melyik a legegyszerűbb módja (a mostanit nem én telepítettem)? Gondolom particionálni már nem kell, mert azt hiszem az jó:[kép] A nagy particionálatlan rész az SSD miatt van. Mire lesz szükségem? Van MS fiókom. Aktiválnom kell? Ezt lehet telepítés után? Vagy automatikusan aktiválódik, mivel már egyszer aktiválódott? A telepítési varázslója egyértelmű? Vigyáznom kell velemire a telepítés alatt. Előre is köszi a válaszokat!
-
BalaG
aktív tag
válasz
uriember #95499 üzenetére
Rosszul irtam akkor!
Nem a tukrozes a lenyeg hanem 2 hdmi 2 kulon csatlakozoba van és egyiken a TV masikon a monitor megy. És amikor szeretnék tv-n filmet nézni akkor atvaltok monitorrol TV-re. ..vagyis váltanék...de amint bekapolcsom a TV-t eltunik a "kepernyobelaitasos menubol" a tv es nem tudom atkuldeni a képet.
..amugy probaltam DP kabelen a monitort es hdmi-n a tv-t akkor is eltunik a masodlagos kijelzo magatol.. -
válasz
uriember #95087 üzenetére
Nekem meg azon emberek néznek ki nevetségesen akik nyitott laptoppal járkálnak lépcsőházban, folyosókon, főleg cégnél, mert nem akarják lecsukni a laptopjukat mert akkor elaludna és megszakadna az adatbázis/vpn kapcsolat (több perc míg újra belépnek). Igaz ez a winben állítható LEhajtás, nem a fel...
-
-
TRob1
veterán
válasz
uriember #94594 üzenetére
Természetesen lehet.
Már nem egy bios-t frissítettem win10 alól. Dell lapos, HP lapos, "asztali" Gigabyte alaplap...
De lehet pl. Asusokat is Meg gondolom manapság már (szinte) minden mást is.ui: Illetve - már nem emlékszem pontosan -, de vmelyik asszem nem konkrétan win alatt csinálta meg, hanem újraindult és még boot előtt.
-
TRob1
veterán
válasz
uriember #94559 üzenetére
Akkor már miért nem a legújabbat, ha valakinek ilyesmi kell?
-
Geth
veterán
válasz
uriember #93984 üzenetére
Igazad van, mea culpa, tavaly az összes "minőségi" laptop ami a kezem közé került (mind UVC-s volt), és mindegyik annyira igényes volt, hogy jobb esetben a driverhez mellékelt binárisban lehetett átírni, rosszabb esetben ki volt rakva reg-be is a kapcsoló... Dehát ebből az igényes cikkből most már tudom, hogy csak a haluztam, köszi
Nem tudom milyen nyerésről zagyválsz, de nem baj ha befejezzük, még a végén jön még egy ilyen cikk.zolee001: ne csináld már, elfogy a :popcorn:
Más: ismerős tegnap átdobott egy igazi alja lapost (emag 70k), volt egy kis szívás vele, nem akart rendesen felmászni az SSD-re a Win, csak az eMMC-re, végül megoldottam, de b+.
Mondta, hogy csak az alaprendszer kell, cleanert majd rak fel ő. Mondom oké, de többet ezt ide nem hozod. -
válasz
uriember #93984 üzenetére
Hehe, nekem volt már ilyen hogy távolról valaki bekapcsolta a kamerát, pont ezért nem védem agyonra a gépet... Úgyis feltöri aki akarja. Sokmindent nem fog róla leszedni, max az email címemhez fér hozzá, me kb annyi van rajta. Se film, se kép, se zene szinte semmi. Szóval nyasgem neki. De ha legközelebb látom hogy megy a kamera a szőrös valagamat fogja lesni az fix
prabhu - Mélységesen egyetértek veled, már több mint sok a kéretlen program és kéretlen funkció meg szemét a rendszerben... De a múltkor is lelettem hurrogva hogy mit képzelek én hogy kisebb méretű rendszert akarok. Basszus szerintem a telemetria gigákra rúg, a többi sok fosról nem is beszélve.
-
svgyula
addikt
válasz
uriember #93982 üzenetére
Nálam a notin led sincs! De fekete szigszalag van és nem is látszik a kamera
A mikrofon a nagyobb szopacs ha valakire kíváncsiak mert a tátogó képet csak a némák fordítója érti viszont a hangot mindenki. A win 10-nek sincs akkora "biztonsági" rendszere amit ne tudna egy szakosodott hecker/alkalmazott szakember feltörni percek alatt.
-
-
Muerte
addikt
válasz
uriember #93944 üzenetére
Igazából én a "valós" megoldást szeretném rá megtalálni,ma telepítettem másik laptopra ugyanarról a pendrive-ról,ugyanazt a rendszert és ott elsőre felment csont nélkül,nálam nem akar valamiért.
A frissítések csak azért vannak elhalasztva nálam,mert az 1809-es build-et,ha lehet még elkerülném.
Ha manuálisan rányomok hogy telepítse ezt a (KB4023057)-et,akkor is sikertelen. -
King Unique
titán
válasz
uriember #93887 üzenetére
A mellékelt screenshoton nem éppen az látszott, hogy a megfelelő opció van kiválasztva... Aminek normál esetben az ESD mappa tartalmát is törölni kell. Olyan szokott még előfordulni, hogy ott marad üresen a C-n és utólag manuálisan kell törölni az üres mappát.
Abban egyébként nincsen semmi meglepő, hogy az MCT letölti a telepítőfájlokat, hiszen azok kellenek a buid upgrade-hez is. Ugyanúgy letölti a Windows Update is, ha közvetlenül a gépházból indítva történik.
-
King Unique
titán
válasz
uriember #93883 üzenetére
Amit nemrég linkeltem, abban a leírásban direkt be is van jelölve a screenshoton, hogy a rendszerfájlok törlésére kell menni. Ezek szerint nem olvastad el...
Az MCT-nél, ha a screenshoton lévő 1. opciót választod, akkor is első lépésben letölti az ESD ISO-t a C-re, majd csak utána frissít.
-
King Unique
titán
válasz
uriember #93879 üzenetére
A lemezkarbantartónál az előbbi leírásban lévő screenshoton szemléltetett bejegyzéseket kell keresni, azokat kell törölni. Tehát nem ESD-t, nyilván nem olyan néven fog ott megjelenni a korábbi telepítés, a build upgrade "maradéka".
ESD mappa egyébként akkor szokott létrejönni a C-n, ha pl. az MCT-vel letöltöd az ISO-t, pendrive-ra rakatod vele, közvetlenül frissíted a gépet (Windowst).
-
King Unique
titán
válasz
uriember #93874 üzenetére
A lemezkarbantartóval javasolt törölni a C-ről az ESD, Windows.old stb. mappákat, ha biztosan nem akarsz visszaállni a Windows 10 előző verziójára.
-
asus1
aktív tag
válasz
uriember #93390 üzenetére
Nem MCT, felette a frissítésre mentem rá: Windows10Upgrade9252.exe
Az oké, hogy olyan hátteret rakok amilyet szeretnék, de nekem olyan kell ami változik az idővel, tehát más reggel, délben, délután, este, éjjel.
Értem állítsak időzítőt, de megoldottam úgy mint mac os-en van, hogy magától változik és éjjel csak sötét ugye a kép reggelig. Na ilyen kéne a windowsba alapból, több fajta háttérrel.
Dynamic wallpaper ennek az egésznek a neve. -
-
-
-
törölt tag
válasz
uriember #93226 üzenetére
Szóval mindenhova be tudsz lépni, csak oda nem? Sajna nincs ötletem... esetleg átmenetileg lépj ki minden programból (vírusirtót is kapcsold ki), de talán a legjobban egy teljes újratelepítéssel járnál, az a biztos, főleg ennyi vírus után.
vlevi: Nekem csak azzal fordul elő bug, ami a 7-ben nem is volt (pl. appok, értesítések), egyébként minden jó.
-
chef69
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Befutott a Realme 14 Pro+
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged