Hirdetés
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armagedown
őstag
Nagyszerű ez a Windows 10!
Kipróbáltam a tartalék gépemen a 64 bites verzióját, 1 gb ram , Amd Athlon 63 3000+ és Radeon Hd 3470 mellett, működik az Edge böngészővel a html5ös Youtube 1080pben akadás nélkül, meglepően gyors volt az insider verziókhoz képest.
Próbáltátok már ennél lassabb gépen?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Az összefoglalóból kimaradt az Enterprise LTSB verzió, létezik ilyen is
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
Jobb klikk, új parancsikon, az elérési útvonalhoz pedig beírod ezt a parancsot:
shutdown.exe /s /t 00
Vagy így.
Jaj, félreértettem, azt hittem, hogy azzal akarod leállítani[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
válasz dangerzone #93269 üzenetére
A Winsows 7 jobban fog futni ezen a gépen, mivel sokkal kevesebb háttérfolyamat fut, de 1 GB memóriával az is lassú lesz..
-
Armagedown
őstag
válasz terapeuta007 #93387 üzenetére
A rootolás nem warez, normális hozzáálású gyártó nem vonja meg a garanciát emiatt.
Nem ajánlott a különböző optimaizáló programok használata, összeomolhat tőlük a Windows, velem már előfordult.
A beálításokat a Csoportházirend szerkesztőben kell elvégezni, az biztonságos.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz terapeuta007 #93412 üzenetére
"Mieza windows 7ezés? Szerinted azt kene raknom ezekre? Windows 7 tenyleg tobb eroforrast eszik mint 10. Miert kene rarakni? "
Az a nagy harci helyzet, hogy akárhány hépen próbáltam a két rendszert, mindig a Windows 7 bootolt gyorsabb, kb feleannyi idő kellett neki, és a programok is gyorsabban indultak, a vezérlőpult is gyorsabban nyilt meg.
Kíváncsi vagyok, hogy mitől lett mégis gyorsabb neked,
A linkelt laptop processzora lassabb, mint egy 11 éves Core 2 Duo T-8300, látható a Notebookcheck benchmark listáján.
Az újak közül is vannak lassúak a belépő szinten.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz terapeuta007 #93459 üzenetére
A régi gépekre a Windows 10 Enterprise LTSB 2016 volna jó, nincs benne Store, modern appok, Cortana, Edge, bloatware mentes, bugus félévi frissítés sincs, kár, hogy legálisan nem elérhető az átlagemberek számára.
Az LTSC 2019 sajnos elég bugos lett.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz Döglött Róka #93622 üzenetére
Egy olyan program, amivel jobban ki lehet pucolni a gépet, mint a beépített lehetőséggel.
Sőt, van olyan, aki nem a Windows Media Playert használja a filmek lejátszására
Vagy akár alternatív képnézőt, zenelejátszót is használ.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz zolee001 #93627 üzenetére
Nem csak ezt, hanem más programot is feltörtek már, ennyi erővel egyiket sem biztonságos használni.
Ráadásul csak a 32 bites rendszereket érintette a hiba, már nagyon régóta vannak 64 bites operációs rendszerek.
#93630 A böngészők előzményei ezzel a programmal sokkal gyorsabban törölhetőek, mint nélküle.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz #54072192 #93633 üzenetére
Az összegyűjtött adatokat a program továbbfejlesztésére használják, a Microsoft is ezért építette be a telemetriát a Windows 10be. (legalábbis ez a hivatalos álláspont )
#93634 Az általad írt script képes szelektíven törölni a sütiket?A Ccleanertben lehetőség van kiválasztani, mely sütiket törölje és melyik maradjon, enélkül kiléptetne az oldalakról az összes süti törlése után.
Amúgy köszönöm az infókat, eddig nem tudtam a felvásárlásról, más alternatívát kell keressek, mint ajánlotok helyette?[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz Döglött Róka #93649 üzenetére
A régi szép idők jutnak erről eszembe
Az első dolog amit csináltam az Xp telepítése után, az a hibajelentés letiltása volt
Még szerencse, hogy ennek tiltására a Windows 10ben is van lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz zolee001 #93653 üzenetére
Nem kell ettől félned, mert nem sokan vannak, akik ezt kikapcsolják, emiatt ne legyenek áltatlan éjszakáid
Ráadásul bétateszterek is vannak, akiknek a hiba megtalálása a munkájuk, ez nem a felhasználók dolga.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz Döglött Róka #93660 üzenetére
Csökkentem a boot időt és kevesebb threat fut a háttértben, alacsonyabb a memória használat, kevesebbet szöszöl appchrash esetén.
A Microsoftot semmi kár sem éri, mert a userek nagy része default beállításokkal használja a rendszert és a programokat is, tőlük megkapja a hibajelentést meg egyebet.
Az animációkat is mindig kikapcsolom.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz Döglött Róka #93665 üzenetére
Az operációs rendszernek az a feladata, hogy egy felületet biztosítson a felhasználói programoknak, minden egyéb szolgáltatás csak sallang.
A cuccoknál le van írva, hogy mi van a gépemben.
A telemetria állításával tényleg csökken a bootidő, és a rendszer is reszponzívabb, ha nincs ssd-t, ez számít.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
válasz Sántha Lajos #95100 üzenetére
Egész nyugodtan használhatod a CCleanert, nem fog tőle összeomlani a Winx, nekem bevált.
Nagyon jó dolognak számít az is, hogy be tudod állítani, hogy mely sütiket hagyja meg, így azokról az oldalaról nem fog kiléptetni a böngésző.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
-
Armagedown
őstag
válasz #54072192 #95188 üzenetére
Nincsenek féléves frissítések, emiatt stabilabb, ez egy vállalatnak fontos, akiknek a számítógép a munkaeszközük.
Egy cégnek sincs szüksége arra, hogy a Cortana hallgatózzon.
Aki panaszkodott rá, nem írta, hogy otthon, vagy munkában használja, ezért írtam.
Én például ma egész délután azzal szoptam, hogy Windows 10et telepítsek egy Celeron N2940 procis Acer hulladékra, végül is sikerült, de a Crome kékhalált okoz, sajnos hiába cserélgettem a drivereket, nem javult, de legalább már elvitték, megmenekültek az idegeim.
5 órán keresztül frissített[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz zolee001 #95210 üzenetére
Már olvastam ezt a szöveget, jót röhögtem rajtam, lássuk akkor pontról pontra:
-Using LTSC means missing out on new OS enhancements that are included in SAC releases – particularly new security features - nekem elég, ha normálisan működik, nem kell a feladatkezelőbe gpu használat figyelés
-LTSC does not keep pace with new silicon releases in the same way SAC does – so LTSC 2016 does not support Intel chips beyond the ‘Kabylake’ generation
Windows Analytics Upgrade Readiness does not support LTSC
Telepíteni kell a drivereket és jó lesz
-No support for the modern Edge browser
Van elég alternatív böngésző, a beépített arra jó, hogy letölts egy másikat.
-No support for Cortana
Én nem látok benne fantáziát, számomra csak bloatware
-No support for Windows Store
Bele lehet hackelni, ha annyira appokat akarok telepíteni, Bluestacksel vagy egyébbel lehet az Android appokat futtatni, abból több van és minőségibbek, mint ami a Storeban van
-No support for Surface hardware
Erre nincs is szükségem
-LTSC does not support ConfigMgr Express Updates
Ezzel megfogtál, nem tudom, hogy mi ez
-In-Place Upgrade from Windows 7 to Windows 10 is not supported for LTSC
Csak tiszta telepítés után fut rendesen a Windows, felesleges volna frissíteni
-LTSC does not keep pace with feature enhancements to Windows Defender ATP
Lehet más biztonsági csomagot is használni
-Potential Independent Hardware and Software Vendor support and limitations on LTSC
Ezt sajnos nem értem
-Non-security operating system fixes and enhancements may not get back-ported to LTSC
Elég a biztonsági frissítés, még mindig jobb, mint a bugok
-Loosely defined LTSC release cycles make planning ahead more difficult
10 évig kapja a frissítéseket, mire nem elég ez?
A személyeskedésért pedig régebben bűntettek a moderátorok.
Lehet, hogy írtam egy-két ökörséget, de már késő van.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz #37935104 #95257 üzenetére
Ugyanúgy kell telepíteni, mint a többi verziót.
A videokártyák közötti váltás automatikus, először a chipset, majd az integrált vga, végül a dedikát vga driverét kell telepíteni, a Dell támogatási oldaláról, valami driver nem megfelelő, azért van ez a gond.
Szerintem először nézd meg, hogy működik-e rendesen a Win8.1el, ha igen, akkor ne válts Winxre.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Arra vagyok kíváncsi, hogy az Enterprise verzióban build frissítéskor a Group Policy megmarad-e, vagy újra be kell állítani?
A Google most nem volt a barátom, nem találtam rá választ.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
válasz Dilikutya #95509 üzenetére
Csak a mega változatban vannak ACM és VFW codekek, amúgy elég a full verzió, frissítsd fel az ismereteidet és nézd meg, hogy miket tartalmaz, mielőtt gondolkodás nélkül nemet mondanál rá.
[link]
Tehát a klasszikus értelemben nem is codec pack, nem lesz tőle baja a Winnek, évek óta használom
Az Avidemux nevü programhoz nem kell külön codec, magától kezel annál sokkal több formátumot is, a kezelőfelülete is hasonló.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz Döglött Róka #95512 üzenetére
Az már alap dolognak számit, minden gépre telepítem, ami idehoznak nekem telepítésre.
-
Armagedown
őstag
válasz Döglött Róka #95515 üzenetére
Úgy látom te sem érted
-
Armagedown
őstag
Ha érdekel valakit, itt vásárolhat Windowst és Officet olcsón.
Elvileg legális, ha valami gond volna, 180 napig úgyis él a PayPal vásárlói védelem és visszakérheted az árát.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Milyen programokat ismertek, amivel testre lehet szabni a Winx kinézetét?
Olyasmire gondolok, mint anno XPre a Vista Inspirat 2 vagy Seven Transformation Pack.
Szeretném a rendszerikonokat lecserélni a Win7 ikonjaira.
Csak a kérdésre válaszoljatok, mellébeszélés és idióta beszólások nélkül.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
-
Armagedown
őstag
válasz liszi70 #104535 üzenetére
Szerintem azért, mert a Linux azt csinálja, amit szeretnél, nem fog magától csinálni semmit, , így jobban ki tudod használni a géped erőforrásait, nem lesz tele bloatware programokkal.
-
Armagedown
őstag
válasz Lauda #105324 üzenetére
Nem rossz alap védelem azoknak, akik nem tudják hogyan kell telepíteni egy másik vírusírtót.
Nekem nem jött be, nagyon laggol a görgetés vele, ha a programgyűjteményem nézem az intézővel., az Avastal nincs ilyen gond.[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
Több Windows 10 buildet is kipróbáltam már, több gépen is, de mindegyiknél előjött egy idegesítő hiba, a gép kb 1-2 óránként megfagy egy pillanatra, ha valami videót vagy zenét játszok le, akkor a hang is beakaad.
Mi okozhatja ezt a hibát?“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Armagedown
őstag
válasz Sub-ZeRo #105345 üzenetére
Integrált és dedikált vga esetén is előjön ez a hiba, Intel és Amd platformon, laptopon és asztalin is, Windows 7 alatt nem jön elő ez a hiba és Linux alatt sem, igaz, azt csak live rendszerként próbáltam ki.
-
-
Armagedown
őstag
válasz tomaszka88 #107159 üzenetére
Ha merevlemezen vannak az adatok, akkor próbáld ki a Recuva nevü adatvisszaállító programot.
Ha ssd-t van, akkor az eltelt idővel arányosan csökken a sikeres visszaállítás esélye.
Ha pedig a lomtárban van, akkor egyszerűen vissza tudod állítani az adatokat onnan.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest