Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Az adataimnál látható konfigommal Win 10-et használok már vagy fél éve, teljes megelégedéssel. A minap viszont az induláskor Windows update képernyő fogadott. Mondom semmi baj, hát legyen. Viszont ezek után olyan laggolások jönnek elő egy bizonyos idő elteltével, mintha minden akadna. Nem csak játékban, de a deszktop-on is. 3 windows update csomagot rakott fel aznap, el is távolítottam mindet, de sajna a gond megmaradt. Semmi más nbem változott a gépemen...
ötlet?
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
A hétvégén újrainstalláltam a Windows-t, mert már elég régi volt szegénykém, no meg új SSD-t is kapott a konfigom (részletesen adataimnál). Minden szép és jó, problémamentesen feltelepedett az új SSD-re a Windows 10 Pro N (természetesen a legújabb, media creation tool-al készítve). Továbbá telepítettem még a szokásos dolgokat:
- Windows media feature pack (ami hiányzik a Pro N változatból)
- Visual C++ package installer
- driverek: Intel chipset inf update utility (standard install), NVidia (legújabb), Creative Sound Blaster Z, billentyűzet, egér, egyebek...
- K-Lite Mega Codec pack standard install
- illetve egyéb dolgok, de a probléma szempontjából szvsz érdektelen.A probléma: MINDEN LOKÁLIS VIDEÓ lejátszása (mármint amik a gépen vannak) akadozik, laggol. Mindegy milyen lejátszóval próbálom, az MPC-HC64 és a built-in Media Player is ugyanazt produkálja. Ahogy az media player classisc-nál "eltűnik az egér kurzor" utána egyből elindul a laggolás (iszonyatos spike-ok jelennek meg a lejátszási statisztikában Ctrl+J). A built-in media player azután csinálja ha kiteszem full képernyőre. Tök mindegy milyen file, és milyen codec, és milyen lejátszó.. Csinálja régi és új mkv file-oknál, csinálja régi és új mpg file-oknál, mp4 file-oknál. Mindennél...
Youtube videók lejátszása tökéletes, Battlefield V és Metro exodus játékok futása tőkéletes, semmi gond velük. Az egész rendszer is gyorsnak és reszponzívnak tűnik, egyedül a video lejátszással van gond.
Szerintem valami egyszerű dolog lesz, és mintha a full screen módhoz vagy valami overlay állapothoz lenne köze. Amíg az egér mozgatva van, a video lejátszás tökéletes minden esetben. Amint az MPC "eltünteti az egeret", akár ablakos vagy full screen módban, az akadás beindul.
Amiket eddig csináltam:
- rendering beállításokkal játszottam az MPC-n belül
- codec-ek alaphelyzetbe állítása (codec tweak tool)
- directx frissítése
- G-Sync kikapcsolása (mondjuk nem indítottam újra a gépet emiatt)Semmi nem hozott eredményt. Segítsetek nekem légy szíves, mert már kezdek az őrületbe jutni ezzel a problémával...
Légyszi ilyeneket ne: windows újrainstall, driver újrainstall. Múlt hét pénteki telepítés, mindenből a legfrissebb. Ha ilyeneket kellene csinálni akkor rég rossz lenne...
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
mcmike
őstag
válasz Döglött Róka #95462 üzenetére
Ahhoz van kulcsom... azaz Pro N kulcsom van.
Miért? Minden codec már alapból benne van a windows-ban? Akkor csak szedjem le a K-Lite-ot?
-
mcmike
őstag
válasz Cs1csó #95469 üzenetére
Rendben, köszi! Meg mindenki másnak is a tanácsokat...
Szerintem megy a levesbe a mostani kulcs (jó lesz a gyerek gépére), én meg veszek egy rendes Pro változatot.
Tudnátok ajánlani megbízható forrást hardverapróról vagy üzletet ahol jó áron lehet beszerezni? Bocsi ha ez OFF, jöhet priviben is...
-
mcmike
őstag
válasz Döglött Róka #95472 üzenetére
Most már nem bízok semmit sem a véletlenre...később kiderül hogy ez nincs meg az nincs HOME-ban...
Lehet bőven elég lenne nekem a HOME-is, de az a pár k már nem oszt nem szoroz. Ahogy az apósom egyszer okosan megmondta: "Tudod, az a drága ami sz@r. Mert utána úgyis megveszed a jót..."
Ebben nagyon igaza volt. Most szívok a Pro N-nel, mert akartam spórolni 1-2k-t anno. Még egyszer nem szaladok bele ebbe. Az élet túl rövid ehhez (legalábbis az enyém)...
-
mcmike
őstag
Kérdés hogy mennyit játszol az adott gépen BFV-t vagy mondjuk más komolyabb játékot, ami rendszeres VGA driver cserét igényel. Egy idő után nem lesz túl egészséges. Még DDU használatával sem...
Az meg ugye hab a tortán, hogy a legutóbbi Windows-om 1,5 éves volt, és megélt 2 VGA cserét, 1 hangkártya cserét, egyéb sallangokat. A te laptopod hány HW cserét élt meg? Igazából nem sokat, te is leírtad...
Hidd el, a munkára használt Lenovo laptopomat soha nem telepítettem újra, amúgy is céges image van rajta. Azóta felment rá 2 nagyobb windows update, és probléma mentesen működik. De nem kell BFV-t futtatnia, és nem is volt benne cserélve HW sem.Codec pack biztos jogos, nem néztem mostanában hogy ajánlott-e vagy sem. Ezek szerint nem. Innét is látható hogy mennyiszer telepítek újra oprendszert...
[ Szerkesztve ]
-
mcmike
őstag
válasz Döglött Róka #95490 üzenetére
Értem, tiszta sor. Meg is köszönöm az ilyen tippeket, mint pl. hogy nem kell codec pack és legyen helyette egy sima VLC. Meg hogy óvakodjak az N / KN verzióktól.
Lehetne az összafoglalóba beleírni egy ilyen vagy ehhez hasolnó teleptési ajánlót szerintetek? Pl. csak pontokba szedve:
- Windows Media Creation Tool-al boot USB / ISO készítés
- Drivereket ne telepíts, csak mondjuk VGA, Hangkártya, meg esetleg a speckó perifériák
- Ne rakjál fel Codec pack-et, csak VLC-t
- Rakjál fel egyben Visual C++ csomagot, ne pedig külön-külön
- stbstb...Mert hogy mielőtt (nehezen, de) rászántam magam az újratelepítésre, beleolvastam ebbe a topic-ba és vissza is kerestem. Innét tudtam meg pl. a driveres részt, meg a Visual C++ csomagot is. De codec témáról nem olvastam. Csak hogy a téves beidegződésről is essen szó...
Ja de várjunk csak...
Az egésznek nincs is létjogosultsága. Nem szabad (újra)telepíteni. Ezt most már megtanultam. Eleve telepítetten kell venni a gépet vagy meghajtót vagy klónozni kell a régit. Szerintem ott rontottam el, hogy az új SSD-t nem előtelepítetten kértem...peace...[ Szerkesztve ]
-
-
mcmike
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen autót vegyek?
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Borderlands 3
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest