Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95851) Geth válasza MrCsiT (#95848) üzenetére


Geth
addikt

Szerintem is tré az a UI elem, de mókás látni mennyire kiakadnak egy ilyenen az emberkék :P
Főleg, hogy egyszer beállítod (anyázol rajta), majd elfelejted. De gondolom Te is naponta háromszor állítod át, azért zavar ennyire.

De hogy konstruktív is legyek és zavar a gui, itt a workaround:
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings
ActiveHoursStart
ActiveHoursEnd

Nálam SetupComplete részeként lefut a beállítás (sok más mellett), nem nagyon nyitom meg utólag (egyáltalán) ezt a képernyőt.

Hálózati beállításoknál nem tudom mire kell "figyelni", ott van minden fontosabb link egy helyen.

[ Szerkesztve ]

(#95852) King Unique válasza MrCsiT (#95848) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt mondod ezt te, meg szerinted alapon... Másrészt azzal semmit nem tudsz kezdeni és gyakorlatilag pont 0-t ér a hőzöngésed, hogy eleve így van megoldva a Windows 10-ben és vélhetően marad is. Ráadásul a mobileszközöknél, mobil OS-eknél is népszerű az ilyen megoldás és ott nem különösebben zavar senkit, ahogyan vélhetően desktopon is vannak így ezzel egynéhányan. Ha neked annyira nem tetszik, hát akkor lehet mást használni... Harmadrészt attól, hogy görgetni kell a számok között, még bőven megfelel a célra és könnyen kiválasztható, beállítható a kívánt időpont. De még görgetni sem feltétlen muszáj az egérrel, mert van az aktív időszak beállításánál fel / le opció, ahova kattintva szintén lehet a számlistában előre-hátra lépni. De nem mintha az előbbi akkora gond lenne, sőt még kényelmesebb. Aztán negyedrészt még csak általánosítani sem tudod az "okosságodat", mert pl. a speciális beállításoknál a frissítések késleltetésénél kapásból számokat is meg lehet adni, nemcsak görgetni lehet a listában. De nem mintha az utóbbi akkora gond lenne, meg nem mintha naponta 20x állítgatná bárki, ahogyan az aktív időszakot szintén nem.

A "termék funkcióvesztést szenved" kijelentés max. akkor reális, amikor az újabb buildekben egyes régebbi funkciókat, vagy esetleg alkalmazásokat eltávolítanak. De amúgy meg hülyeség, mert a Windows 10-nél pont az a lényeg, hogy folyamatosan fejlődik és az újabb buildekben egyben újabb funkciókat kap a rendszer, ami által még többet fog tudni, mint a korábbi verzió.
Az "5 éves szintjére süllyesztett" bugyuta megjegyzésed pedig megint inkább csak szubjektív... Más felhasználóknak lehet éppen más a véleménye. Nekem kifejezetten tetszik a Windows 10 megjelenése, felhasználói felülete és többnyire az UWP appok dizájnja is. Sőt, már a Windows 8.X-nél is bejött ez a kettősség és adott egyfajta pluszt, hogy van egy másik, egy modern felület, nemcsak a hagyományos. Az meg a másik, hogy újfent felesleges a hiszti, mert marad ez a GUI a rendszerben.

"Van helyette a "csicsa UI", ami semmi érdemi infót nem ad"

Dettó, szubjektív, pontatlan állítás... Tudod én rendszeresen használom a Windows 10-et, de amit el akarok érni a rendszeren belül, be akarok állítani, azt többnyire meg tudom oldani a gépházban, a modern felületen is. Ahol amúgy érthető kategóriákra vannak bontva a beállítási lehetőségek, van kereső is stb. Ritkán kell csak a klasszikus vezérlőpultot megnyitnom, de amúgy annyira nagyon nem is hiányzik.

Egyébként te csak trollkodni, kötekedni, meg újabban pl. engem kóstolgatni jársz ebbe a topikba? :U Ha csak ilyen céllal, akkor igazán feleslegesen, ez esetben másik topikot kellene keresned, meg másik tagod vegzálnod...

[ Szerkesztve ]

(#95853) steele80


steele80
senior tag

Sziasztok! Nem találkoztam még ilyennel ezért fordulok hozzátok. Adott egy új konfig, ahol WD 500GB-os M.2 ssd van partícionálva C és D meghajtóra. Egyéb HDD nincs a gépben. Na a gond az, hogy a tálcán megjelent telepítés után az eszköz leválasztása ikon, mintha egy pendrive lenne bedugva a gépbe, de természetesen nincs. Ha rákattintok jelzi a C, D particót és a leválasztási lehetőséget. Persze ezt nem engedi, mivel használatban van. Mi lehet ennek az oka? Bios a legutolsó, driverek fennt vannak.

(#95855) zolee001


zolee001
őstag

7 éve képtelenek eldönteni ,hogy Settings avagy Control Panel,random gányolják össze mindkettöt és ráadásnak az átnevezö kommandó is megdolgozik a pénzéért.
Tablet modban settings,desktop modban control panel esetleg vagy a user maga dönthesse el a neki szinpatikusabbat,anno a start menüt is igy kellett volna.
Windows 8 calculator(csempés) amikor elindult 32 colon....mi vaaan???? Anyád
Pedig kimondottan megkedveltem az élö csempés appokat (amelyiknek van értelme) erre most megy a levesbe,elötte nagy világmegváltásnak készültek a gadgetek amiket a W8 megjelenésével közellenség lett security okokbol (persze,mert akkor a user nem vásárol uwp-t a storebol)

Settings-Vpn-New Vpn Connection--Okay,müködik
Na és editálni a kapcsolatot (tanusitvány,titkositás stb stb) hol lehet?
Control Panel-Network and Sharing -Network Connection--Vpn kapcsolat (ahol 20 éve)
Na ennél a fejlesztésnél elfogyott a zsé vagy éppen lejárt a munkaidö?
Lehet ez nem bug hanem feature vagy az egérgyártó companyk összeesküvése,hogy a usernek 20x többet kelljen kattintgatni és gyakrabban cserélje az egeret:-)

(#95856) Döglött Róka válasza zolee001 (#95855) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Úgy látszik ilyen dühöngünk a semmin napok vannak. Neked mániád az UWP decomission, de még mindig semmilyen bizonyítékod nincs rá:)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#95857) Geth válasza zolee001 (#95855) üzenetére


Geth
addikt

A Control Panelen nem gányolnák már semmit, csak tüntetik el belőle a dolgokat :)

Takarítottam le olyan gépet, amin valaki csak egy gadgetet rakott fel netről...

Na ennél a fejlesztésnél elfogyott a zsé vagy éppen lejárt a munkaidö?
Pontosan :) (nem), majd átkerül az is egyszer másik felületre, ne aggódj.

[ Szerkesztve ]

(#95858) zolee001 válasza Döglött Róka (#95856) üzenetére


zolee001
őstag

Ha figyelmesen olvastad volna a hozzászoásom akkor feltünt volna ,hogy kimondottan kedvelem,föleg a hasznosabb live tileokkal füszerezve

Azért egy ip cim csere W7-en 3 katt (hálozat-jobb gomb-network and sharing center)
W10-Network -network and internet--Settings-majd onnan már meg is nyithatod a network sharing centert
(Igen,ncpa.cpl a helyes válasz de most guikrol van szo)

(#95859) King Unique válasza steele80 (#95853) üzenetére


King Unique
titán

A BIOS-ban kellene lecsekkolni a SATA konfiguráció beállításait és kikapcsolni pl. a Hot Plug opciót, ha be van állítva az adott háttértárnál (példa). Vagy akár a registry-t piszkálva is megoldható. De célszerűbb inkább az előbbit alkalmazni, ha van arra vonatkozó beállítási lehetőség a BIOS-ban.

(#95860) svgyula válasza steele80 (#95853) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! A BIOS-ban a hot plug opciót kapcsold ki az adott meghajtónál. Ha be van kapcsolva akkor a rendszer cserélhető meghajtóként értelmezi. Azért jelenik meg az eltávolítási lehetőség is.
(#95859) King Unique
Gyorsabb voltál.

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#95861) Döglött Róka válasza zolee001 (#95858) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Három,

Taskbar-nál network jobb klikk -> Open Network & Internet Settings -> Change Adapter Options.

Nyisd ki a szemed:)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#95862) steele80 válasza King Unique (#95859) üzenetére


steele80
senior tag

King Unique! svgyula! Köszi a válaszokat! Ez egy Giga B450M S2H alaplap és sajnos nem találok ilyen funkciót, de most megnéztem, hogy az M.2 SSD APU Sataport O-ban van és nem a chipset sata portban ez esetleg?

(#95863) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Kifórumoztam innen, hogyan kell beállítani, hogy ne kérjen induláskor a gép pinkót. De ha alvóba küldöm, és utána felébresztem, megint kéri. Ezzel nem lehet csinálni valamit?

Köszönöm!

Aquila non captat muscas.

(#95864) #77646080 válasza Hegyirabló (#95863) üzenetére


#77646080
törölt tag

Szia!

Itt állítsd át az opciót SOHÁ-ra.

(#95865) Hegyirabló válasza #77646080 (#95864) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Szia Uram!

Köszönöm szépen! :R

Aquila non captat muscas.

(#95866) #77646080 válasza Hegyirabló (#95865) üzenetére


#77646080
törölt tag

Szívesen. :)

(#95867) Hegyirabló válasza #77646080 (#95866) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Asztali gépen még új nekem a 10, tanulnom kell. Laptopon persze azt használtam, de ott meg ugye bent hagyja az ember a "pinkót", sosem kellett kikapcsolnom.

Aquila non captat muscas.

(#95868) zolokas


zolokas
aktív tag

Üdv!

Van egy problémám a gépemmel ! Win 10 van rajta, állandóan lefagy semmire nem reagál resetelni kell állandóan! Nem melegszik csak megáll! Mi Lehet vele ? Tipp?

A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{6B3B8D23-FA8D-40B9-8DBD-B950333E2C52}
, APPID:
{4839DDB7-58C2-48F5-8283-E1D1807D0D7D}
, felhasználó: NT AUTHORITY\HELYI SZOLGÁLTATÁS, SID: S-1-5-19, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.

meg kerner process powerel áll meg áll meg!

[ Szerkesztve ]

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#95869) zsolt0638


zsolt0638
tag

Üdv!
A win10 nem látja a behelyezett sd kártyát, usb drivereket újratelepítettem, két usb kártyaolvasóm is van egyikben sem látja az sd-t.
A kártya másik gépben működik.
Köszönöm
szerk: pendrive-ot látja

[ Szerkesztve ]

(#95870) Danecay


Danecay
őstag

Sziasztok!

Nem is tudom igazán hová tegyem fel kérdésemet de mivel Windows frissítés után jelentkezett a dolog felteszem ide. Egészen röviden arról van szó, hogy a Win10 1809 frissítés telepítése után nem kezeli a Genius Scorpion K5 billentyűzetemet a gép. Felkiáltójelesen jelenik meg a rendszereszközökben és frissítésre tett kísérlet után azt írja, hogy naprakész a driver. Próbáltam persze eltávolítani a felkiáltójeles drivert de frissítés után ugyanúgy felkiáltójelesként ismeri fel. Ugyanakkor régebbi DELL billentyűzetem teljesen hibátlanul üzemel, mint ahogy a K5 is egy még nem lefrissített szintén Win10-el futtatott laptoppal. Egy Logitech G29 kormány miatt fel volt telepítve a Logitech gaming software ami valamiért felismerte, a billentyűzetet gondolom én valamilyen Logitech gamer billentyűzetnek vagy nem tudom, nem foglalkoztam vele, de az már az óta így van amióta ezt a billentyűzetet használom de eddig nem okozott gondot de úgy néz ki, hogy most sem ezzel van a probléma mert a szoftver eltávolítása után sem változott a helyzet. billentyűzethez egyébként semmilyen drivert nem kaptam mert próbaként még a gyárilag mellékelt illesztő szoftvert akartam volna még feltelepíteni de nem volt ilyen.

Ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#95871) mezis válasza zolokas (#95868) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

RAM van elegendő ?
Rendszer partición van elég üres hely ?

mezis

(#95872) Pityu89


Pityu89
senior tag

Sziasztok!

Következő kérdésem lenne felétek. Jelenleg Windows 8.1 Pro-t használok mellette egy másik partíción Linux Mint-et. (Korábban próbáltam Win 10 et de a Asus X550J laptopon csak 8.1es driverek voltak, és lassú volt összeomlott, ez 2 éve volt azóta lehet változott a dolog).
Egyetemi Hallgatói licencem van, vagyis volt mert hónap végén lejár. Kérdezném, hogy mik a lehetőségeim?

1. Veszek egy új 8.1 pro licencet 12 ezer ft-ért, beütöm és működik tovább minden? :)
2. Veszek egy új 8.1 pro licencet 12 ezer ft-ért, de újra kell telepítenem? Ami bekavarhat a boot menübe?
3. Veszek Win 10 home licencet 18 ezer Ft-ért,(feltéve, hogy már jól fog működni a lapoton) beütöm és megy tovább minden?
4. Veszek Win 10 home licencet 18 ezer Ft-ért,(feltéve, hogy már jól fog működni a lapoton) beütöm, de újra kell telepítenem mindent, és a boot menüt is mókolnom kell?

Szeretném a legegyszerűbben megoldani a kérdést, és nem okoz gondot az oprendszer megvásárlása,

(#95873) zolokas válasza mezis (#95871) üzenetére


zolokas
aktív tag

ram 16giga és ssd van 480 gigás 200 giga hellyel! Lehet a tápom szarkaszik!

Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete

(#95874) FroZone99


FroZone99
aktív tag

Sziasztok!
Készítettem a rufussal egy bootolható pendrivot win 10 proval.Bedugom a gépbe és sehol nem találom megformáznám újra adatnak.

(#95875) mezis válasza Pityu89 (#95872) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Mindenképp a Win10/64 Pro-t javaslom. Installálás után a rengeteg frissítés miatt (meg később is a frissítések miatt) akár napokig is tetű lassú. Aztán amikor a Gépház -> Adatvédelem útvonalon kikapcsolsz minden számodra fölösleges dolgot, már egészen gyors lesz. Akár 2 maggal, 4GB RAM-al is !

A frissítést állandóan kerestetni kell, amíg el nem jutsz a legfrissebb, 1809-es build-ig.

(Dell Wyse Thin Client AMD 2 mag, 6GB RAM, GigaByte HTPC Intel Celeron 2 mag, 4GB RAM konfigokra raktam föl a Win 7 helyett. Nem volt semmi probléma a driverekkel, pedig ezek sok éves darabok.)

[ Szerkesztve ]

mezis

(#95876) mezis válasza FroZone99 (#95874) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!
Másik lyuk ?
Nem vagy türelmetlen ?

mezis

(#95877) FroZone99 válasza mezis (#95876) üzenetére


FroZone99
aktív tag

Másikban nem is világít. Próbáltam a rufusszal az sem látja rádugtam a telóra az a 16GB ból 486kb lát. Nem látja a gépen semmi :O
Win lemezkezelőben semmi ,az eszközkezelőben az uSB mass storageban sárga felkiáltójel van mellette, de nem tudok semmit változtatni rajta

[ Szerkesztve ]

(#95878) King Unique válasza Pityu89 (#95872) üzenetére


King Unique
titán

Itt egyrészt a hallgatói licenc nem feltétlen lesz érvénytelen a jogviszony megszűnésével. Ha Imagine (DreamSpark) retail kulcsot kaptál, akkor az akár utána is használható tovább. Ha központi aktiválást használó változat, annál reálisabb a lejárat, ahogyan pl. az O365-nél is. De a konkrétumokat az oktatási intézménynél kellene megérdeklődni.

Másrészt el kell dönteni, hogy most a 8.1-et akarod tovább használni, vagy váltani akarsz Windows 10-re. Ha az előbbi, akkor használod tovább a 8.1-et a meglévő, vagy az új termékkulccsal. Illetve attól, hogy másik Pro termékkulcsot adsz meg, még nyilván nem kell újratelepíteni. Ha Windows 10-re akarsz váltani, akkor kellhet újratelepítés. De itt is egyrészt elvileg még mindig opció lehet (ki kell próbálni) akár a 7/8.1 kulcsokkal történő aktiválás. Másrészt nemcsak a reinstall jöhet szóba, hanem akár az upgrade is pl. az MCT-vel, vagy a letöltött W10 ISO-t a fájlkezelőben felcsatolva és a gyökerében a setup.exe fájlt futtatva. De ha nincsen nagyon belakva a rendszer és nem gond a újratelepítés, akkor célszerűbb lenne inkább tiszta lappal kezdeni.

[ Szerkesztve ]

(#95879) mezis válasza FroZone99 (#95877) üzenetére


mezis
nagyúr

Ezek közül valamelyik ?

mezis

(#95880) King Unique válasza zsolt0638 (#95869) üzenetére


King Unique
titán

Jók azok az USB-s kártyaolvasók, másik gépen és OS alatt azokba helyezve működik az SD-kártya? Csak mert gyakran a gyagyi USB-s kártyaolvasó miatt vannak felismerési problémák, vagy szimplán csak csatlakozási probléma (port, kábel). Másrészt mit jelent pontosan ez a "nem látja"? Eszközkezelő, lemezkezelő, fájlkezelő? Ha sehol nem jelenik meg a Windowsban az eszköz, akkor lehet azt mondani, hogy "nem látja", ellenkező esetben viszont nem. De ha pl. megjelenik a eszközkezelőben, de ott gond van, akkor a hibakódok alapján lehet megoldást keresni a problémára.

[ Szerkesztve ]

(#95881) King Unique válasza FroZone99 (#95877) üzenetére


King Unique
titán

Ha az eszközkezelőben megjelenik a pendrive, akkor gondolom van ott hibakód is, ami alapján lehet megoldást keresni. Ha ismeretlen és sárga felkiáltójeles, akkor egy általános módszer pl. a gépházban eltávolítani, majd kihúzni és újracsatlakoztatni a pendrive-ot. De a 2 közé akár egy Windows restart is beiktatható. Aztán szükség esetén célszerű másik USB-portban is kipróbálni, asztali PC-knél lehetőleg a hátlapon lévőkben. Valamint közvetlenül, lehetőleg külön hosszabbító kábel nélkül csatlakoztatni a porthoz a pendrive-ot.

[ Szerkesztve ]

(#95882) Pityu89 válasza King Unique (#95878) üzenetére


Pityu89
senior tag

Nos én is ezt hittem. De már úgy indul a gép, hogy 2019 március 22-én lejár a licenc, úgy látszik ennyi volt.

(#95883) terapeuta007


terapeuta007
aktív tag

mrcsit: maga a windows az szerencsere nem vesztett funkciot. ugyanugy elerheto a vezerlopult. bár azt en sem ertem hogy miert kell eroltetni az uwps appokat meg a hasznalhatatlan start menut. a start menut egy startisback-al meglehet oldani szerencsere.az uwps appokat meg nem kell hasznalni.(bőven van freeware alternativa)(bár nagyon orulnek neki ha mondjuk a turn windows feature on or off beallitasnal kilehetne valasztani az usernek higy kéri-e a szemét uwps appokat.)(amik sajnos esznek ramot ha akarod ha nem)

attol hogy a windows beakar lepni a hordozhato eszkozok vilagaba (sikertelenul.. lásd windows phone meg ez a szemét szar uwps appok meg tablet mód) attol meg nem kene ráeroltetni minden windows userre ezt szerintem.

ha valaki exe fileokat akar futtatni annak nem kell a windowsba uwp meg minden szemèt. ha meg valaki tabletre akar os-t egyszerubb erintős dolgot akarmilyen célhoz akkor ottvan android amire ezerszer tobb program van es egy ezerszer komplettebb hasznalhatobb dolog mint egy tablet mode meg az uwps appok.

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#95884) Geth válasza terapeuta007 (#95883) üzenetére


Geth
addikt

Nekem a mai napig nem tudta senki elmondani hogy miért használhatatlan a mostani Start menü.
Megmutattam nekik hogy mennyire jól lehet használni: fontosabb dolgok csempével egy mozdulat, kevésbé fontosra Search, jobbkattos menü pl. PowerShellhez.
Többet nem akartak meggyőzni :)

Nálam nem esznek RAMot az UWP-s appok, ha nem futnak.
Egyébként nem kötelező használni őket, nem tudom Téged miért zavar. Innentől kezdve persze nincs is ráerőltetve senkire.
Egyre több uninstallálható egyébként :)

[ Szerkesztve ]

(#95885) Döglött Róka válasza terapeuta007 (#95883) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Nemazért, de az UWP is "exe file". Ne érts hozzá ennyire mert megárt.:)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#95886) terapeuta007 válasza Geth (#95884) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

egy msconfigot meg disk cleanupot meg device managert nekem régen nem talalt meg a keresoje mondjuk mostmar akkor kepes ra szerencsere. meg a rendes vezerlopult elohozasa is nehezebb. de egyebkent IGAZAD VAN hogy mindent el lehet erni belole. en azert cserelem le mindig mert idegesit hogy nagyreszt olyan dolgokat mutat amik rohadtul nem erdekelnek. de viszont te sem tudsz peldat mondani hogy a mostani start miben fejlodott es miert jobb mint a règi.
azon kivul hogy a csodalatos microsoft megint amperkodni akar. azthiszi kitalált valami hasznosat mikozben kurvara nem.
de egyebkent én már megbèkèltem vele. maradt windows a windows. lehet elpusztitani lecserelni ignorálni az uj dolgokat.
de attol meg nem ertem a microsoftot. es hogy miert kell védeni. talán fel kéne szolalni ellene nem elfogadni. hogy az userekhez alkalmazkodjon a windows ne az user a windowshoz.

doglott roka:sejtettem hogy nem apk. de android/ios appra hajaznak attol mèg az uwp appok mert van egy store es csak onnan lehet uwps appot telepiteni. mint ios-nèl. (androidnal lehet aruhazon kivul csak nem gyakran indokolt)

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#95887) terapeuta007 válasza Döglött Róka (#95885) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

azert nem egeszen .exe fajlok(hanem.appx) habar (relaitve)konnyen atalakithatoak. egy uwp appot nem tudsz telepiteni windows7-en peldaul. vagy mint asztali app windows 10-en.
meg asztali appot is hiaba linkelsz be a kibaszott csempèkbe mert nem uwps appkent fog elindulni hanem asztali-kent.

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#95888) Döglött Róka válasza terapeuta007 (#95887) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Mi motival amikor igy szakertesz?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#95889) Geth válasza terapeuta007 (#95886) üzenetére


Geth
addikt

de viszont te sem tudsz peldat mondani hogy a mostani start miben fejlodott es miert jobb mint a règi.
De mondtam: nagy csempék, egy könnyed mozdulatnál sem kell precízen eltalálni, gyors kereső, értelmes jobbkatt menü. Én ezekkel hatékonyabban dolgozok, mint a régivel bármikor.

hogy az userekhez alkalmazkodjon a windows ne az user a windowshoz.
Adott egy hatékony eszközt (új Start menü), én meg testreszabtam (melyik csempe hol, milyen felosztás szerint legyen).

(#95887) terapeuta007: meg asztali appot is hiaba linkelsz be a kibaszott csempèkbe mert nem uwps appkent fog elindulni hanem asztali-kent.
Nem UWP-sként fognak elindulni a win32 appok. Meglepő. Az ég kék, a fű zöld.

[ Szerkesztve ]

(#95890) CirrMee


CirrMee
addikt

Adott egy hatékony eszközt (új Start menü), én meg testreszabtam (melyik csempe hol, milyen felosztás szerint legyen).

Leblokkolt menü, mozgathatatlan csempék, startra kitűzhetetlen csempék, stb. Sorolhatnám még, hogy hány problémába szaladtam bele idáig. Nálam ez minden, csak nem hatékony. Gondolom a pótlására felpakolt ClassicShell, ami soha nem problémázott, az meg az übershit... :)

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#95891) Geth válasza CirrMee (#95890) üzenetére


Geth
addikt

Egyik jelenséggel sem találkoztam. Így persze cserélnem se akaródzott :)

[ Szerkesztve ]

(#95892) zsolt0638 válasza King Unique (#95880) üzenetére


zsolt0638
tag

Másik gépben működik mindkettő.
A nem látja azt jelenti hogy sem az eszközkezelőben sem máshol nem jelenik meg.
Arra gondoltam újratelepítem az usb drivereket, lehet megoldás?

(#95893) zolee001 válasza Pityu89 (#95882) üzenetére


zolee001
őstag

Az emlitett laptpon volt elöretelepitett Windows oprendszer?
Amennyiben igen és W7 vagy W8 volt annak a termékkulcsát is használhatod Windows 10 telepitéséhez
COA matrica a gépre ragasztva vagy bios-ban tárolt kulcs

(#95894) zolee001 válasza terapeuta007 (#95887) üzenetére


zolee001
őstag

"meg asztali appot is hiaba linkelsz be a kibaszott csempèkbe mert nem uwps appkent fog elindulni hanem asztali-kent."

Pedig ha ezt igy megoldanád kézrátétellel az MS tárt karokkal várna mint aranykoszorus dogozo

(#95895) qqcqqc válasza zsolt0638 (#95892) üzenetére


qqcqqc
őstag

Ugyanazt a kártyaolvasót használod mindkét gépnél?
Ha nem, akkor lehet, hogy az olvasó nem kezeli azt a kártyatípust.

(#95896) marilllyo


marilllyo
veterán

Srácok!

Win10-ben lévő bitlocker-rel lezártam a hdd-met a laptopomba. Tudom a kódot és a helyreállítási kód is megvan. A gépben van egy SSD és ez a lezárt HDD. Szervizbe kell küldenem a notimat és kivenném belőle a HDD-t mert fontos cuccaim vannak rajta, amik kellenek a melóba. Tudom én azt használni valahogy vagy csak abba a gépbe működik, amiben lezártam?!

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#95897) FroZone99 válasza King Unique (#95881) üzenetére


FroZone99
aktív tag

Az eszköz illesztőprogramjának indulását megakadályoztuk, mert ismert, hogy problémákat okoz a Windowsban. Kérjen új illesztőprogramot a hardvergyártótól. (Kód: 48)

Válasz:Szerezze be a frissített illesztőprogram legújabb verzióját a számítógép gyártójától, majd telepítse azt a számítógépre.
Másik pendrive 1Gb simán működik mind a kettő portban.

[ Szerkesztve ]

(#95898) King Unique válasza zsolt0638 (#95892) üzenetére


King Unique
titán

Ha már az eszközkezelőben sem jelenik meg és az állapotjelző LED sem világít rajta, akkor lehet akár csatlakozási (érintkezési) probléma is. Ha ugyanabban a portban a pendrive működik, akkor viszont nagy gond nem lehet a hardverrel, rendszerrel. Ha USB 3.0 portokról van szó és Intel alaplapi vezérlő, akkor ahhoz külön driver sem kell, mivel inbox tartalmazza a Windows 10. Ha ASMedia, annál lehet indokolt. Esetleg még azt meg lehet próbálni, hogy csatlakoztatni a pendrive-ot és utána közvetlenül a kártyaolvasót is, hátha akkor felismeri. Meg végigpróbálni több portot, 3.X mellett akár a 2.0-sakat is.

(#95897) FroZone99:
Az nem derült ki, hogy ami az előző válaszban volt leírva, az ki lett-e próbálva. Aztán, hogy a szükséges driverek + frissítések telepítve vannak-e rendszerre.

[ Szerkesztve ]

(#95899) Döglött Róka válasza marilllyo (#95896) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Tudod

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#95900) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Találkozott már valaki olyannal,hogy programok eltávolítása vagy módosításában nem jelenik meg az összes telepített szoftver?Revo uninstallert is szoktam használni abban meg csak egy elem jelenik meg.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.