Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84701) Ablakos válasza dchard (#84699) üzenetére


Ablakos
őstag

A legtöbb 3rd software inteligensen átveszi a firewall, defender szerepét. Viszont ezek nélkül használni egy hálózatos op rendszert... :(

[ Szerkesztve ]

(#84702) mpo válasza dchard (#84699) üzenetére


mpo
veterán

eszik az erőforrást

Most a System Explorer kivételével bezártam a programokat, Firefox-ot is.
A processzor 1-2%-on megy, a memória 14%-on áll.
Az AVG Internet Security is megy, a Defender sincs általam tiltva és ennyire ette meg a gép erőforrásait.

Ha érted, akkor már elavult.

(#84703) dchard válasza #86564352 (#84700) üzenetére


dchard
veterán

Nem rémlik, hogy egy dobozos termék megvásárlásakor csak használati jogot vásárolnék, mint ahogyan az sincs az EULA-ban leírva, hogy az operációs rendszer önkényesen elindítgat szolgáltatásokat a felhasználó tudta és beleegyezése nélkül.

mpo:

Nálam 2.4gigát eszik a windows, ebből az egy szem bejelentkezett user 670MB. Kérdésem: hol a különbözet?

Egyébként nálam is van anti-vírus, de az érvelésnek nem ez a lényege, hogy van-e vagy nincs.

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#84704) vlevi válasza dchard (#84703) üzenetére


vlevi
nagyúr

"az operációs rendszer önkényesen elindítgat szolgáltatásokat a felhasználó tudta és beleegyezése nélkül"
Ez is nagyon szélsőséges kijelentés, mert, ha bootoláskor mindenre feljönne az UAC, hogy engedélyezed-e az elindítását, akkor attól kapnál agybajt.

(#84705) #86564352 válasza dchard (#84703) üzenetére


#86564352
törölt tag

Hát akkor most már tudod. :D A Windows nem a tied, csak használati licence amit vettél, illetve biztosan nem olvastál EULA-t mert pontosan benne van ami szerinted nincs. :P

13. Additional Notices.
"c. Malware protection. Microsoft cares about protecting your device from malware. The software will turn on malware protection if other protection is not installed or has expired. To do so, other antimalware software will be disabled or may have to be removed."

2. Installation and Use Rights.
"Restrictions. The manufacturer or installer and Microsoft reserve all rights (such as rights under intellectual property laws) not expressly granted in this agreement. For example, this license does not give you any right to, and you may not:
(iv) work around any technical restrictions or limitations in the software;"

(#84706) Dandris


Dandris
tag

Sziasztok,

ha egy laptophoz jár legális windows 10 home, de mókolt windows telepítővel rakták újra, ami kalóz kulccsal aktiváltba be magát (yr229-xxxxx-stb), és most az aida64 ezt a kulcsot olvassa ki, ez esetben hogy lehet kideríteni az eredeti kulcsot, ami a laptophoz járt?

köszi

(#84707) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Na ebbe a műsorba én is beszállok: egy 2007 nyári modell notebookon - xp és vista támogatású - szépen fut a windows 10, igaz ebben van 3,5GB RAM ebből 256MB dedikált videómemória, és egy c2d proci tehát nem annyira gyenge. DE egy 2004 körüli PC-n is szépen fut amiben talán valami celeron proci fut, és 2-3 GB RAM nem tudom pontosan.

(#84708) dchard válasza #86564352 (#84705) üzenetére


dchard
veterán

Az idézett 2-es pont egyértelműen arra vonatkozik, hogy nem játszhatod ki mondjuk a licenceléssel, aktiválással kapcsolatos részt, illetve nem fejtheted vissza a forráskódot, mivel az IP a Microsoft tulajdona marad, mert én csak a szoftver tulajdonjogát vettem meg. Ennek semmi köze az antivírushoz, defenderhez, tűzfalhoz, vagy windows update-hez. Például ha veszek egy autót, annak tulajdonjogával rendelkezem, de nem ismerhetem meg a gyártás pontos menetét, mert az (a szellemi tulajdon) nem került hozzám csak azért, mert megvásároltam az autót. Ettől még az autó a tulajdonoba kerül, amit akár meg is semmisíthetek, ha ahhoz van kedvem. Senkinek semmi köze nincs hozzá.

Az egyes pont pedig sehol nem hívja fel a figyelmet arra, hogy a funkció kikapcsolhatatlan, sőt, a felhasználó kifejezett akarata ellenére is automatikusan visszakapcsol. De a saját maga által megfogalmazott állítás sem igaz "The software will turn on malware protection if other protection is not installed or has expired." mert hiába van külön anti-vírusom, kilőni így sem tudom a fostos denfendert meg a process-eit, vagy a tűzfalat aminek az ég világon semmi értelme.

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#84709) #86564352 válasza dchard (#84708) üzenetére


#86564352
törölt tag

Autós hasonlatod nem jó, mert azt megvetted az a tied. A Windows nem a tied, csak béreled használatra. Ha én bérelek tőled egy lakást és te szerződésbe írod nem dönthetek ki falakat és nem tarthatok benne elefántot és minden második hónap első hétfőjén jönnél megnézni a tulajdonod hogy minden rendben, és én ezt mind elfogadtam akkor úgy van.

Használj más op. rendszert, ha ennyire kiakaszt. A Windows a Microsofté, te csak használati jogot vettél feltételekkel. Nem vettél tulajdonjogot, nem tudom honnan veszed ezt. Ennyi. Ne ragozzuk tovább.

(#84710) dchard válasza #86564352 (#84709) üzenetére


dchard
veterán

Én nem kötöttem bérleti szerződést senkivel, a Microsoft-tal meg pláne nem. A bérleti szerződés egyik fontos eleme, hogy időben nem lehet korlátlan, és két fél között köttetik. Én számlára vettem egy dobozos temréket, nem bérelem, nem lízingelem, időbeni korlátja sincs a dolognak. Egyoldalúan egyébként sem lehet szerződést kötni, semmilyet sem, bérletit meg pláne nem. Nem is értem, hogy ezt a bérleti témát honna veszed, de jó volna erre valami tényszerű bizonyítékkal előállni. Pédlául ha bérelem, akkor mégis meddig tart eza bérleti viszony?

Na nem mintha ettől a fogyasztói jogaidat a Microsoft annyival elintézhetné, hogy beleírja az EULA-ba hogy azt csinál amit akar.

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#84711) SP4C3 válasza dchard (#84710) üzenetére


SP4C3
veterán

Honnan szedte? Microsoft bérenc, vagy Stockholm-szindrómás, többet is látni errefelé. :)

Az EULA-ban meg van minden, ami szem-szájnak (hány)ingere, nagy ívben szokás tenni rá, nem véletlenül. Nehogymár a gerinctelen banda mondja meg, hogy hogyan használjuk a saját gépeinket az ő spyware-jüket. :D

És ennyi lehúzás után még van aki védi őket, gondolom mert érdekük, s valamilyen formában hasznot húznak belőle.
Amit írogatnak az nem segítség, hanem egyenes ellentéte.

[ Szerkesztve ]

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#84712) #86564352 válasza dchard (#84710) üzenetére


#86564352
törölt tag

Felhasználói feltételeket fogadtál el. Ennyire nem világos? :U Nem sikerül megérteni használati licence-t vettél, kvázi "béreled" amit csak a téves autós hasonlatodra hoztam fel a lényeg nem a te tulajdonod a Windows és a meddigre is ott a válasz...) A tényszerű bizonyíték az EULA, Settings -> System -> About lap alján olvasgasd Microsoft Services Agreement és Microsoft Software Licence Terms, ne engem fárassz. :)

The software is licensed, not sold. Under this agreement, we grant you the right to install and run one instance of the software on your device (the licensed device), for use by one person at a time, so long as you comply with all the terms of this agreement.

(Mellesleg ha olyan az ízlésed minden hiszti nélkül bele tudsz túrni a rendszeredbe 3rd party tweaker programokkal úgy ahogy nem szégyellsz ha nem tetszik a Windows Update vagy más rendszerfolyamat.)

SP4C3: LOL egyik héten MS bérenc vagyok, bizony kapom a havi apanázst Redmondból :D másikon meg elzavarnak használjak Linuxot mert érvelve kritizálom a rossz döntéseiket a Windows fejlesztésében, sajnálom nem tudok megfelelni mindenkinek ;]

[ Szerkesztve ]

(#84713) TRob1 válasza SP4C3 (#84711) üzenetére


TRob1
veterán

"ennyi lehúzás után még van aki védi őket, gondolom mert érdekük, s valamilyen formában hasznot húznak belőle"

Ez már kibaxott unalmas és kva dedós szöveg... Aki nem ilyen paranoiás és még netán a rendszer is működik nála, az mind fizetett bérenc? Amúgy is egy vicc vagy ezzel a folyamatos paramizériáddal… tegyél alucsákót aztán minden szép lesz. Folyamat ugatsz ellene, de mégis mindig itt lógsz és uszítasz, ráadásul még használod is. Tudom, nem önszántadból...

(#84708) dchard:
Azt azért ugye tudod hogy a megvásárolt autód szélvédőjét se nyomhatod tele pl. dzsásztinbíber matricákkal... ha használni is akarod. Vagy pl. a megvásárolt telkedre felépített házad udvarán se építhetsz csak úgy önkényesen egy "eiffel tornyot"... ÉS még millió ilyen hülye példa hogy vmiért fizettél, de azért mégse minden úgy van ahogy Te elvárnád. Hiába értesz egyet a hülyeséggel, attól az még hülyeség. Ősrégi gépeken is tud szépen futni a rendszer buherálás nélkül, meg újakon is akad(hat) gond...

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#84714) SP4C3 válasza #86564352 (#84712) üzenetére


SP4C3
veterán

Hát te ilyen változatos emberke vagy. :D :R

Sajnos nem látunk bele, hogy ki a felelős, de szerintem a 10-es hulladékságáért Szutyok Na-Della-t lehet dícsérni, meg az is féreg volt, aki azt a jó ötletet adta neki, hogy a windows phone-ra elvesztegetett pénzt próbálja meg megmenteni azzal, hogy a desktop os-be integrálják a google féle hányadékrendszert. Nagyszerű, hogy lett microszaft sztór, de a kutyát sem érdekli (báris tapasztalataim alapján senkit, lehet itt-ott elszórva egy két bérenc, akinek nagyon tetszik, de _szerintem_ a user base 99%-át csak felb***a a felesleges bloatware)

És igen, nem győzünk tweakelni, mire elfogadható állapotba hozzuk a rendszert, sok feleslegesen elvesztegetett idő, amit a szutyok cég nem fog tudni visszaadni. Örömmel gyomlálom a kibelekúrt windefendert és a hasonló semmirekellő áldásaikat. A korrupt windows tűzfal is nevetséges ugyanúgy mint az EULA.

(#84713) TRob1 - Grat, most magadból indultál ki, olvasd vissza a saját hozzászólásaidat és az idétlen tanácsokat, amik beleszivárognak a spam/troll kommentjeidbe. Nem aluacskó, nem paranoia, elvek. Ha már fizettél a rendszerért, akkor az a retkes rendszer miért viselkedik úgy, mint egy fizetett bétatesztelő rendszere? Nem probléma, elhiszem, hogy van akit nem zavar, de sokakat azért nem, mert nem tudnak róla és nem értik, hogy mi folyik a gépükön. Ebből az következik, hogy 100 emberből 99 rábólint a maradék egy meg nem, mert aztmondja, hogy ez így nem korrekt, akkor egy sz@rware lesz a rendszer, mert úgy látják megtehetik... Treshold - Ugye ismerős a név (inkább trash-hold kódnevet nak kellett volna kapnia)
Semmi személyeskedés, de akinek ez az állapot tetszik, az vagy simán tudatlan vagy egy idióta és csak árt a társadalomnak.

[ Szerkesztve ]

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#84715) #86564352 válasza SP4C3 (#84714) üzenetére


#86564352
törölt tag

:DD Többet vagy kevesebbet kellene innod :DD írj még, óriási :C

(#84716) TRob1 válasza SP4C3 (#84714) üzenetére


TRob1
veterán

Wazze, Te szimplán beteg vagy. Ennyi. :O

ui: Csak tudnám mi a faxot foglalkozol ennyit a win-nel és az MS-sel, ha annyira felbaxxák az "agyadat" hogy füst ömlik a füledből is.

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#84717) tordaitibi válasza mpo (#84698) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

"Orvosoltam a hbvát, ment fel egy minimal Linux a w10 meg ment a levesbe.
Remélem nem orvos vagy autószerelő vagy."
Nem, nem vagyok orvos, ahhoz nem értek de életembe nem fordultam még villanyszerelés fűtésszerelés házépítés hegesztés finommechanika, elektronika autószerelés háztartási gép javítás téren külső szakemberhez. Nyugodtan le Mekk Elekezhetsz de 40 év alatt nem volt ebből még baleset, mielőtt ez lenne a következő reakció. Akinek megcsináltam a házát kocsiját mosógépét stb. az azóta is jó. De hogy és miért jött ide ez a kérdés?

"Az lenne jó, ha 30e Ft-ért vette volna a Windows-t, ami ment a levesbe."
Tartom amit amit mondtam, hülye vagyok hozzá de ennyire azért nem, felment a legális, vett, jogtiszta dobozos W7, maradt is volna de a fél eszközkezelő sárgán virított driver hiány miatt ezért ráment ezzel a kulccsal a w10. Így gondolom beleköthetetlen a folyamat. Bár nem mert hivatalosan nincs már ilyen de elfogadta. Jogilag korrektebbnek érzem mint a virágbolt+aktivátor.
Na EZ ment a levesbe. Veszteség nulla Ft.

"És ő is akkor a sok hülye tiltogatós user áldozata?
Ő a te áldozatod!"
Legyen. Agyonütöttem Sanyi szomszédomat. Egy Windows10 feliratú dvd tokkal.

"Én ezért kussolok itt sokat mert hülye vagyok hozzá
Ezt meg te írtad magadról."
Vállalom is. Ezért figyelek itt csendben hogy ragadjon rám valami a koszon kívül. De ezek ritka pillanatok.
Most megint felhördülnek többen, akinek nem inge nem veszi és nem reagál.

"Én még finom voltam, de Doky586 nem biztos, hogy az lesz."
Nem konkrétan Dokynak szólt a hsz.-om 99%-a. Nyomtam egy válasz gombot épp az Ő nevére, tehettem volne ezt ebben a témában még vagy 10 névre.
Doky586 bár néha érdekesen kifakad de van humorérzéke is és nem hinném hogy felvesz egy nem is konkrétan neki szóló, le se dobott kesztyűt.

Két tábor van, Defender/NoDefender, Ugyanígy van duci nő/vékonyabb, gáztűzhely/villany, BMW/Audi, heavy metal/opera stb. És soha nem fognak közös nevezőre jutni, de legalább tiszteljék meg a másikat azzal hogy nem akarják mindenáron megváltoztatni.

Szerintem itt abba is kéne hagynunk, én részemről ezt itt most szeretném befejezni. Természetesen olvasom a válaszokat de próbálok nem reagálni.

[ Szerkesztve ]

(#84718) mpo válasza tordaitibi (#84717) üzenetére


mpo
veterán

Rendben, én is befejeztem, de mások vehemensen folytatják majd.

Ha érted, akkor már elavult.

(#84719) tordaitibi válasza mpo (#84718) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ok
és köszönöm.

(#84720) pintyesz


pintyesz
senior tag

Üdv mindenki!
Windows telepítéskor nem működik a touchpad és a billentyűzet sem.Nem tudok továbblépni a legelső ablaktól.
Külső billentyűzettel és egérrel sem működik (TAB sem),csak a kikapcsoló gomb ami ugye nem a szerves része a billentyűzetnek.
Biosban és bootoláskor látszóla működik a bill. mert be tudok lépni a boot menübe és a kurzormozgató gombok is működnek.
A telepítést el tudok indítani,csak a legelő nyelv kiválasztós ablaktól nem tudok tovább lépni.
Ötlet valakinek?

Format C:...YES or CONTINUE? :))

(#84721) King Unique válasza dchard (#84699) üzenetére


King Unique
titán

A Windows Update és a Windows Defender a rendszer szerves részei és nem világos, hogy minek kellene azokat végérvényesen letiltani, kikapcsolni, pláne hogy a rendszer biztonságát szolgálják... Átmenetileg ugyan ki lehet kapcsolni, de pont az a lényeg, hogy biztonsági okokból utána visszakapcsolja a rendszer, ami így helyes és logikus. Ja persze, tudom, ilyenkor jön az önjelölt szaki user, aki okosabbnak hiszi magát mindennél, mindenkinél és ő bezzeg jobban tudja. Nem hiába van a szervizeseknek, az adatmentőknek stb. egyre több dolga pont az ilyenek miatt... :DDD

(#84696) tordaitibi:
De, kapott több érdemi választ is, amelyekben le volt írva, hogy kikapcsolni pl. egy külső antivírus szoftver felrakásával tudja. Mivel pont azt a lényeg, hogy ha XY okok miatt esetleg nem akarja használni a Defendert, akkor legalább tegyen fel helyette másik védelmet. Viszont ahhoz egy szakmai topikban nem fog asszisztálni senki, hogy mindenféle védelem nélkül használja a rendszert, csak mert ő jobban tudja, mint mérnökök és programozók tucatjai... :U

[ Szerkesztve ]

(#84722) #86564352 válasza pintyesz (#84720) üzenetére


#86564352
törölt tag

Milyen laptop?

(#84723) dchard válasza #86564352 (#84712) üzenetére


dchard
veterán

Ez még mindig nem magyarázza meg azt, hogy miért ne kapcsolhatnám ki akármelyik szoftver komponenst (kivéve az aktiválással és licenceléssel kapcsolatos részt).

Az pedig, hogy a temréket licencelik, nem pedig eladják, pontosan arra vonatkozik, hogy amikor veszek egy dobozos temréket (szoftvert, nyilván), akkor annak csak egy példányát kapom meg (vagy ahányat megveszek), de ettől még nem vagyok jogosult a forráskódra, sem a brand-et nem kapom meg, sem semmi egyebet. Viszont a licence amit vettem (és nem béreltem), és amivel jogot formálhatok az adott számú kópia használatára, az nagyonis az én tulajdonom, számlával tudom igazolni a vásárlás (és nem bérlés) tényét, és a felhasználáshoz sem tartozik semmilyen időbeni korlát.

Ha valóban bérelném, akkor az lenne oda írva, hogy "The software is licensed rented/leased, not sold." Egyébként léteznek 1,2, x évre vásárolható licencek is, ahol világosan fel van tüntetve, hogy adott időtartamra szól a szerződés tárgya. Itt eről szó sincs.

Ezzel csak annyit tisztáz a cég, hogy amikor veszek egy Windows 10 példányt, nem vásároltam meg tőlük az egész brand-et, csupán egyetlen kópiát. (például ha a Microsoft eladta az Apple-nek a Windows-t, értjük hogy itt nem egy kópiáról van szó).

"ne engem fárassz"

Te erőlteted ezt a bérlős témát....

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#84724) King Unique válasza SP4C3 (#84711) üzenetére


King Unique
titán

Te már aztán csak tudod... :D Nemrég egy fórumtárs tökéletesen leírta az ugyancsak minősíthetetlen hozzászólásodra adott válaszában, hogy mi is a helyzet... :DDD Szóval nem itt kellene rendre haterkedni, pláne ilyen echte sületlenségekkel, hanem lehet menni máshova, ahol vevők erre a szintre... :U

[ Szerkesztve ]

(#84725) pintyesz válasza #86564352 (#84722) üzenetére


pintyesz
senior tag

Lenovo G50
Ezekről próbáltam telepíteni:
- USB 3.0 (GPT és MBR séma) win 7,8.1,10 32 és 64bit
- USB 2.0 (GPT és MBR séma) win 7,8.1,10 32 és 64bit
- DVD
Ha számít valamit,a vinyót kivettem és az asztali gépemben töröltem alaposan egy progival,majd formatáltam.
Ez nem kellene hogy számítson,mert vinyó nélkül is el tudnám indítani a telepítőt és el is tudnék jutni addíg,hogy lássa melyik meghajtóra akarok telepíteni.

Format C:...YES or CONTINUE? :))

(#84726) energy4ever


energy4ever
addikt

Keresek a gepemen egy file-t. Nem tudom a nevet, se azt, hogy milyen kiterjesztesu, csak azt, hogy mikor hoztam letre. (ora pontosan). Hogyan tudom megtalalni? Igen fontos lenne! :R

(#84727) mpo válasza energy4ever (#84726) üzenetére


mpo
veterán

Total Commander-ben ALT+F7, majd a bővített nevű fül.

Ha érted, akkor már elavult.

(#84728) ZsoltG60 válasza Cs1csó (#84687) üzenetére


ZsoltG60
aktív tag

Köszi ez lehetett a gond, átállítottam ahogy írtad és most így már van wifi ébresztés után is. :R :R

Lumia 950XL

(#84729) woolwich válasza King Unique (#84685) üzenetére


woolwich
tag

Felraktam a Windowst egy másik meghajtóra.
Mindent fájl megvan, programokat is el tudom indítani, úgyhogy nagy baj nem lett végül.
A régi Windows még mindig a hibakódot jelzi, na de majd ha otthon leszek keresek valakit, aki jobban vágja a témát aztán rendet rakok a gépen.
Köszönöm a segítséget! :R

(#84730) rumkola válasza dchard (#84708) üzenetére


rumkola
veterán

inkább semmi

[ Szerkesztve ]

(#84731) energy4ever válasza mpo (#84727) üzenetére


energy4ever
addikt

Megis van, koszonom! :R
Veletlenul nem a megszokott mappaba mentettem egy szoveges dokumentumot, es igy nem talaltam. Ezzel amit irtal pillanatok alatt megis lett! :R

(#84732) #86564352 válasza pintyesz (#84725) üzenetére


#86564352
törölt tag

Csak annyit találtam BIOS-t alapra állítani, majd hot key tiltás és reménykedni. Gondolom a kivett HDD formázása miatt a gyári helyreállításnak már lőttek, esetleg régi gyári DVD ha megvan még hozzá. Azt én most nem tudom gyári drivekeret hogyan lehetne Windows telepítőbe beletenni.

#84723) dchard: értetlenkedhetsz még a semmiről bekezdéseken át, telepítéskor elfogadtad a Microsoft feltételeit és ennyi... ha EULA értelmezéssel van gondod, biztos van rá jogász topik is... illetve nem kötelező használni ha ennyire nem tetszik

(#84733) mpo válasza energy4ever (#84731) üzenetére


mpo
veterán

6 perc alatt megoldódott!

Ha érted, akkor már elavult.

(#84734) dchard válasza #86564352 (#84732) üzenetére


dchard
veterán

Csak a teljesség kedvéért:

"a szerencsétlen fórumtárs megkérdezte, hogyan lehet végleg kikapcsolni törölni a defendert. Egyetlenegy érdemi válaz nem történt, jöttek az alternatív okosságok és a trollkodásba hajló "jótanácsok"

Ez volt a kiinduló pont, amit pedig ezzel kapcsolatban műveltél, az tökéletesen bizonyítja a fenti idézetet. Jöttél az EULA-val, meg hogy bérlem a Windows-t, hogy a fenébe került ez az egész ide? A lényeg az, hogy a kérdésére választ szeretett volna kapni (engem is érdekelt volna egyébként), de csak ezt a szokásos maszlagot, meg hitéleti fejtegetést kapta.

Hát nagyon köszönjük.

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#84735) vlevi válasza woolwich (#84729) üzenetére


vlevi
nagyúr

Engem továbbra is kísértetiesen emlékeztet a dolog arra, ami velem történ az Aomei-vel. Ott is ugyanez volt, a sikertelen átméretezés után a meghajtó tartalma megmaradt, de használni nem lehetett róla a windowst. De az még egy XP volt.

(#84736) pintyesz válasza #86564352 (#84732) üzenetére


pintyesz
senior tag

Mekkora király vagy!
Bios default+"hot key tiltás" meghozta az eredményt ;)
Ilyet még nem pipáltam,pedig jó pár éve benne vagyok a témában....köszönöm még egyszer :R

[ Szerkesztve ]

Format C:...YES or CONTINUE? :))

(#84737) #86564352 válasza dchard (#84734) üzenetére


#86564352
törölt tag

Te nagyon fárasztó vagy! Kezdjük ott kapott érdemi választ többektől: ha valakinek nem tetszik a Defender, akkor másik AV telepítésével a Defender háttérbe vonul. Ha nincs másik AV, akkor a Defender dolgozni kezd. Ennyi.

Erre kezdtél hisztizni "Egyáltalán honnan veszik a bátorságot, hogy automatikusan visszaállítgatnak dolgokat, amiket a felhasználó megváltoztat?" amire megjegyeztem a felhasználói feltételeket elfogadtad, hát azért. Erre te háborogtál te megvetted a tied hogy képzelik jöttél eléggé hibás autós hasonlattal és jöttél teljes homállyal EULA-val, az is kurva nagy öngól volt mert világosan benne van csak licence a tied és nem a te tulajdonod a Windows és telepítéskor elfogadtad a feltételeket. Amiben többek közt szerepel az általad rinyált dolgok pl. Windows Update is, és az is biztonsági okokból csak ideiglenesen lehet kikapcsolni a Defendert és ha nincs más AV, akkor a Defender dolgozni kezd. Te ezt elfogadtad. Ezután még értetlenkedtél egy sort, arról nem tehetek nem tetszik ennyire mégis használod illetve nem tudod értelmezni a feltételeket, továbbá azt is javasoltam nyugodtan buheráld szét a telepítésed és tilts le mindent senki nem fog Redmondból beszólni, menjél pereld be őket EULA miatt jól pofára esnél, csak a topikot ne fáraszd már ilyen sületlenségekkel vagy ne reklamálj ha kilövöd a WU-t akkor visszajön. Ha annyira nehéz felfogni azt a Windows a Microsoft szoftvere és olyanra csinálják ahogy ők gondolják. Egyébként is zárt szoftverhez képest elég sok szabadságot ad a Windows, le lehet húzni UAC érzékenységet, basic-re állítani a telemetriát, WU is eléggé testre szabható, van GPE és Registry, lehet használni külső védelmet is, sok része eltávolítható vagy nem sok vizet zavar.

[ Szerkesztve ]

(#84738) #86564352 válasza pintyesz (#84736) üzenetére


#86564352
törölt tag

Szuper! Google találatoknál sokan írták ezt a problémát erre a típusra. Ezért kell rögtön a pontos specifikációt, konkrét laptop nevet írni és úgy keresni a problémára.

(#84739) sz.j


sz.j
nagyúr

Szevasztok!

Valószínűleg volt már róla szó, de sajnos nem találom ezért megkérdezném.

Windows 7-ről frissítettem win 10-re és nem tudom, hogy meddig kapok támogatást/frissítést a win 10-re, mert ha jól tudom 2020 januárjában a win 7 támogatása meg fog szűnni.
Ezt a dátumot a frissített win 10-em is örökli vagy hogy van ez? Meddig lesz legális a frissített win 10?

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#84740) this is life válasza sz.j (#84739) üzenetére


this is life
Ármester

Windows 10 támogatás windows 10 lifecycle

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#84741) mpo válasza sz.j (#84739) üzenetére


mpo
veterán

Ha akkor frissítettél, amikor ingyenesen lehetett, akkor már nincs Win7, csak Win10.
Semmi korlátot nem hoz át ez az upgrade a Win7-től.

Ha érted, akkor már elavult.

(#84742) sz.j válasza this is life (#84740) üzenetére


sz.j
nagyúr

Srácok, köszi az infókat. :K

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#84743) pprod94


pprod94
aktív tag

Sziasztok! Nem tudom, hogy keressek rá itt a topikban, most tértem csak be ide! Így nem követtem aktívan a dolgokat, lehet volt már róla szó.
Egy ideje túrom a netet, eddig nem találtam megoldást a problémámra. A lényeg, a TV-m kiterjesztett módban van, de ha kikapcsolom a monitort, akkor a Windows automatikusan lecsatlakoztatja, mintha lehúznám, a TV lesz az elsődleges megjelenítő. Nemrég jött elő ez a hiba, régebbi WIndows 10 build-okkal nem volt ilyesmi. Ha van ötletetek, hogy maradjon csatlakoztatva a monitor, és ne kavarja meg a megjelenítő sorrendet, írjatok!

(#84744) polgi803


polgi803
őstag

Sziasztok!

Az mitől lehet, hogy előlapi USB-re dugom a külső winyót, de nem látja az intéző, vagy total com, de ahol le kell választani ott érzékeli. Csak akkor lesz jó, ha újraindítom a gépet. Tudna valaki segíteni? :R

(#84745) Boby8709


Boby8709
csendes tag

Sziasztok!
Elnézést ha volt már ilyen probléma, vagy ha más topikban kellene érdeklődnöm!
Lenne egy olyan problémám, hogy a minap újra pakoltam a gépem (win 10 pro legfrissebb, MediaCreationTool-al készített stick-ről) és egyszerűen nem lát semmit a hálózaton. Az érdekesség az a dologban, hogy osztok mappát erről a gépről és a hálózaton lévő többi gép látja és használni is tudja ezt a mappát.
Be van kapcsolva a hálózati felderítés, engedélyezve van a fájl és mappa megosztás, egyezik a workgrup, de egy gépet nem lát a hálón.
Valakinek van valami ötlete?
Az előbb már rányomtam a hálózat alaphelyzetbe állítást, de nem változott semmi.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv
Boby

(#84746) vlevi válasza polgi803 (#84744) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ez sajnos bug. Egy időben nekem is csinálta, de az utóbbi időben, megy rendesen.
Az a baj, hogy, amikro csatlakoztatsz valamit, majd lecsatlakoztatod, akkor valamit elcsesz, mert, ha legközelebb ugyanoda dugod be, akkor ahelyett, hogy működne, az eszközkezelőben kap egy sárga felkiáltójelet az az USB port. Ezen tényleg csak a restartwindows segít, vagy az, ha az eszközkezelőben letiltod, majd újra engedélyezed azt az USB portot :(
És itt jön képbe a gyorsindítás dolog. Ha ez nálad be van kapcsolva, akkor, mivel nem indul mindíg újra a gép minden ki/be kapcsolásnál, ezért a fent említett USB probléma sem indul újra.

(#84747) King Unique válasza vlevi (#84746) üzenetére


King Unique
titán

Ha a korábban említett dologra célzol, akkor az eleve nem hiba, az a normális működés. Akkor lenne az, ha a fizikális leválasztás, majd az USB-tárolóeszköz fizikális újracsatlakoztatása után is sárga felkiáltójel lenne az eszközkezelőben. Az meg a másik, hogy asztali PC-knél az előlapon lévő USB-portok nem mindig a legstabilabbak és produkálhatnak fura hibákat. Általánosan nem véletlenül szokták inkább a hátlapon lévő portok használatát javasolni, azok rendszerint a stabilabbak. Ráadásul nemcsak működés, hanem pl. egy 2,5"-os külső HDD tápellátása terén is, pláne ha csak USB 2.0-sak.

[ Szerkesztve ]

(#84748) Boby8709 válasza Boby8709 (#84745) üzenetére


Boby8709
csendes tag

Helyesbítek: Médiaeszközöket lát, pl Tv, routerre kötött külső vinyón futó DLNA szerver, de ugyan ezen a meghajtón az smb-t már nem. Jah....és látja még a villanykapcsolót is :DDD

(#84749) vlevi válasza King Unique (#84747) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én pontosan ezt csináltam.
Leválasztottam, kihuztam, 1-2 perc múlva visszadugtam ugyanoda, de nem működött.

(#84750) Albigator


Albigator
őstag

Sziasztok!

Nekem is hasonló problémám van, mint a 84745 számú kommentben Boby8709-nak.

Van 2 gép: egy laptop és egy asztali pc, mind2-ön jogtiszta win 10 pro. 1803as változatnál az Otthoni csoport kivezetéssel lett úgy mond szétcseszve ez a hálózat, fájlmegosztásos cucc.
Mind2 rendszer Clean install, egy hálózaton vannak 2 router van köztük de LAN-on vannak összekötve és egy IP tartományban vannak. A hálózat neve azonos természetesen. 192.168.0.22 és 192.168.0.18-as fix IP-n a két masina.

Mindegy úgy van beállítva ahogy kell:

Hálózati felderítés BE, Fájl és nyomtatómegosztás BE a Magánjellegű és Vendég hálózaton is egyaránt.

Az összes hálózatnál: megosztás bekapcsolva (ezt utólag pipáltam be, miután a lentebb lévő drasztikusabb megoldásokhoz folyamodtam), 128 bites titkosítás használva, és a Jelszóval védett megosztás kikapcsolva.

Médiaadatfolyamnál minden eszköz látszik és engedélyezve van.

A műsortár megnevezése más mint a gép/felhasználó nevem de ez nem számít úgy tudom.

Az adott mappa megosztva, mindenkinek minden engedély, azaz teljes hozzáférése van rá.

Intézőben lehet is látni egymás megosztott mappáit, csak mikor rákattintok azt írja ki, hogy:
A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni a(z) ***** összetevővel.

Már ilyen meredek megoldásokhoz is folyamodtam, h működjön a dolog de sehogy se akaródzik :W :

1. Rendszergazdaként futtatott parancssorba ezeket írtam (gyakori kérdéseken találtam):

sc.exe config lanmanworkstation depend= bowser/mrxsmb10/nsi

sc.exe config mrxsmb20 start= disabled

2. Windows szolgáltatások között engedélyeztem a következőket:

-SMB 1.0/CIFS rendszerű kiszolgáló
-SMB 1.0/CIFS rendszerű ügyfél

Valakinek valami ötlet? :F

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.