Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85551) Sub-ZeRo válasza bobalazs (#85550) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Oh, erről nem is hallotttam még... ;]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#85552) Primary92 válasza Cr00py (#85547) üzenetére


Primary92
senior tag

Azt mondod, hogy mondjak le róla, és telepítsek fel egy újat?
Az volt a furcsa, hogy összezavarodtak a meghajtó nevek.

Eszem ágában nem lett volna Daemont használni. Tisztában vagyok vele, hogy alapból beolvassa az ISO-t, én is így szoktam. Sajnos a diplomamunkás laborjában próbálkoztak vele valószínűleg olyanok, akiknek az XP a világközepe, de ha az XP nem is, a 7 örökre jó lesz.

[ Szerkesztve ]

(#85553) svgyula válasza Primary92 (#85552) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Ezért kell az zasszony gépét csal luzer jogokkal ellátni. Letiltani a telepítéseket és csak a fent levő programokat használhatja. Probléma megoldva és ha mégis kell valami azt te rakod fel.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#85554) Syl válasza Primary92 (#85552) üzenetére


Syl
nagyúr

>Sajnos a diplomamunkás laborjában próbálkoztak vele...

Ilyenek kezébe nem adunk számítógépet, esetleg csattogós lepkét :DDD

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#85555) Cr00py válasza Primary92 (#85552) üzenetére


Cr00py
senior tag

Nézd, én nem próbálkozok többet a 1803-as verzióval. Nálam nem működött jól, pedig elég komoly hardver van alatta. Van itt olyan, akinek tökéletes, és vannak akik csak szívnak. Ezt neked kell eldönteni.

Ha mégis visszaállnál 1709-re, akkor még azelőtt, hogy netet kapna a gép friss telepítés után , le kell tiltani az automatikus frissítéseket, illetve a funkciófrissítést elhalasztani a maximum 365 napig ( ennyi a max sajnos ) , mkülönben a háttérben le fogja frissíteni magát 1803-ra ismét. Privátban tudok segíteni ennek a menetéről, ha szükséges. Pro-n egyszerűbb, Home-on sem lehetetlen, bár picit körülményesebb.

(#85556) King Unique válasza Primary92 (#85545) üzenetére


King Unique
titán

Lehet egy lemezellenőrzés (CHDSK) sem ártott volna, amit ebben a leírásban is javasolnak. Valamint egy videóban egyéb lehetőség is szemléltetve vannak. Aztán nemrég szintén volt olyan, akinél megcserélődtek a meghajtóbetűjelek és amiatt nem indul a rendszer, de ott a megfelelő partíció aktívvá tétele megoldotta a problémát.

[ Szerkesztve ]

(#85557) King Unique válasza King Unique (#85556) üzenetére


King Unique
titán

A leírtakból egyébként nem derült ki, hogy milyen telepítés ez, milyen bootolási mód szerinti. De ha az 100 MB-os partíció az EFI és a lemez GPT, akkor nyilván UEFI-s. Problémásabb esetedben a rendszerindítás helyreállításhoz vannak egyéb módszerek is: [link], [link] + [link].

Ha sehogyan nem sikerül helyreállítani, akkor meg jobb híján marad az újratelepítés. Legközelebb meg majd készítetek mentést a Windowsról pl. a Macrium Reflect, vagy egyéb hasonló szoftverrel. Akkor a mentésből egy ilyen problémánál is simán visszaállítható a rendszer és nem kell erővel újratelepíteni, ami amúgy sem különösebben divat már...

[ Szerkesztve ]

(#85558) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Van 2 windows 10 pro egy routeren

A szerver látja a gépem megosztott mappáit, de a gépem nem látja a szerver által megosztott mappákat

Ez mitől lehet?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#85559) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

Sziasztok!

Tudna valaki linkelni nekem egy boltot, ahol olcsón kapok legitim forrásból származó W10 pro x64 hun retail kulcsot?

Keresgéltem a neten, de sok helyen nincs feltüntetve, hogy OEM vagy RETAIL licensz.

Kapcsolódó kérdés, hogy az OEM verzió melyi HW-elemekhez kapcsolja magát? Mit nem leszek képes kicserélni, ha esetleg OEM verziót vásárolok, vagy inkább minek a cseréje után kell új kulcs után néznem?

Előre is köszönöm!

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#85560) ak26bago


ak26bago
csendes tag

Sziasztok.

Olyan problémám volna, h a windows ismeretlen usb eszközt ír ki. Minden usb-s cucc jól müködik. Kihuztam visszadugtam ugyan oda. Meg másik usb csatlakozóba is probáltam, de ugyanugy kiirja a hibát. Hogy lehetne megszüntetni a hibát?

(#85561) Cr00py válasza TESCO-Zsömle (#85559) üzenetére


Cr00py
senior tag

Üdv.

Elméletben az egész rendszer alapján kapsz egy " összesített " HW id-t.. viszont a tapasztalatok alapján alaplap cserére ugrik. - ezzel is lehet picit trükközni az ms-el, ha lap cserére kerülne sor -

Én cseréltem ismerősnél cpu-t, vga-t, ramokat, alaplap maradt, és nem kellett újraaktiválni.

ak26bago : Nézd meg a hardware id-t eszközkezelőben, azt másold be google-be, az alapján ki fogja dobni, hogy mi az az eszköz. Ha nem fontos, akkor tiltsd le. Ha kellene, akkor a hw id alapján már tudni fogod, hogy mi az, és találsz hozzá drivert.

[ Szerkesztve ]

(#85562) ArthurShelby válasza enginev3.0 (#85558) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Nem is tudtam, hogy routeren is lehet windowst futtatni, ráadásul 2-t. :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#85563) vond


vond
MODERÁTOR

Komoly gondban vagyok a céges gépemmel. Jogtiszta Win10Pro 64 bit ment rajta az elmúlt kb. 2 évben, nagyjából gond nélkül. A PC közel 0-24-ben ment a távoli elérés miatt, de terhelve csak az idő 10-20%-ában volt. A Win10 mindig lefrissült a legújabb verzióra.

Az alaplap egy ASUS X99-A II, a proci egy i7-5820K, rajta egy Macho Rev. A, a videókártya egy ASUS GTX 950, van mellé 4*8GB HyperX Savage DDR4 RAM, két Adata SSD, két WD HDD, és DVD író. A táp pedig egy Seasonic G550. És ez az egész egy Phanteks Enthoo Pro-ban van elhelyezve.

Szóval azzal kezdődött az egész, hogy egy kósza újraindítás után elkezdett fura, videókártya hibára utaló képhibákat produkálni, meg lefagyogatni előbb a Firefox, majd a Chrome is. A vége felé már gyakorlatilag fél percenként hasalt el mindkét böngésző. Windows Defender, Avast és Malwarebytes nem talált semmit. FF és Chrome újratelepítés nem segített, nVidia driver-t nem tudtam se frissíteni, se visszaállítani valami régebbire, mert a telepítés - ismeretlen hibára utalva - a végén mindig sikertelen lett. Emellett rendszerszintű dolgokhoz sem tudtam már hozzáférni, a különböző hibajavításokat nem engedte, rendszervisszaállítást sem sikerült semmilyen pontra. Na, akkor gondoltam, hogy itt már valami komoly gond van. Mondjuk hogy mitől, azt nem tudom. :(((

A képhibák miatt elsőként másik videókártyát próbáltam meg, de egy addig bontatlan GT730-cal, és egy jóval régebbi, használt PCI-E videókártyával is ugyanezeket produkálta. Sajnos IGP-n nem tudtam megnézni, mivel az i7-5820K-ban nincs. Teszteltem másik PCI-E slotban is, másik DVI kimeneten is, és másik kábellel is, semmi.

Futtattam egy Memtest-et is, ment 17 órát hiba nélkül.

Letöltöttem a legfrissebb Media Creation Tool-t, amivel készítettem egy telepítő pendrive-ot, valamint csináltam egy ISO-t is, amit aztán kiírtam DVD-re. Mindkettővel próbáltam boot után hibajavítást, de semmi. "sfc scannow" is megvolt, az sem hozott sikert. Megpróbáltam ISO-ból újratelepíteni a Win10-et, a programok és beállítások megtartásával, erre kékhalállal elszáll 30%-nál, és visszaállítja az előző verziót. Minden hibakódnak, amit kapok, utánaolvastam, megpróbáltam egy rakás javítást, de semmi.

Jó, gondoltam, az lesz a legtisztább, ha újrahúzom a francba az egészet. Pedig kb. egy egész napom elmegy vele a sok program, meg script, meg beállítás miatt. De gondoltam, akkor legalább jó lesz.

Közben előtúrtam egy szinte zsír új céges lapost, mondván addig melózok azon, amíg újratelepítem a fővasat. Bekapcs, elkezdtem feltennni a szükséges programokat, közben ment a háttérben a windows frissítés (pár hónapja nem volt bekapcsolva a noti), fél óra után kéri, hogy indítsam újra, ok, megteszem, erre elszáll BOOT\BCD is missing Error-ral. Majdnem kivágtam az ablakon. :((( Ok, nagylevegő, próbáljuk megoldani. De csak nem megy bakker. Ezzel is kb. két órát szarakodtam, telepítőlemez, hibajavítás, parancssor, vagy 20 megoldást végigzongoráztam, de valami gondja mindegyiknek van. Végül aztán újratelepítettem az egészet. Szerencsére ez sikerült elsőre és azóta is megy.

Na de nem úgy a "fő gép", amire bizony többszöri próbálkozás után sem tudtam újratelepíteni a Win10-et (az rendszer SSD teljes törlésével és formázásával). A telepítés vége felé ezt a hibaüzenetet kapom. Aztán újraindul, majd jön ez, máskor meg ez a kékhalál. Media Creation Tool-lal szedtem le a legfrissebb Win10-et, kiírtam DVD-re és pendrive-ra is, mindkettőnél ezt dobja.

Megpróbáltam az előző, 1709-es buildet is feltenni, mondván majd letiltom a frissítéseket, ha esetleg a legújabb, 1803-as build-del van valami gubanc. De odáig nem jutottam el, mert ugyanazokat a hibaüzeneteket kapom.

Ezek után megpróbáltam feltenni egy még régebbi Win10-et, konkrétan azt a telepítő DVD-t, amit a vásárlásnál kaptunk (kb. 2,5 éves Win10 verzió, Build 1511). De az sem jó. Látszólag feltelepít mindent, de a Serial és beállítások megadása után újraindul, és vissza a kulcs és beállítások megadása oldalra, vagy köröz jó sokáig, párat villan a képernyő, majd restart, és újra ugyanez.

Utánanéztem a fenti hibaüzeneteknek, megpróbáltam, amiket írnak megoldásnak (azt is próbáltam a BIOS-ban, amit Fire/SOUL/CD ír itt megoldásként, de semmi.

Próbáltam ezt a sok helyen említett, oobe/msoobe parancsot, de nem csinál semmit (ahol újra kéne indulnia és folytatnia kellene a telepítést): [link]

Közben BIOS-t is visszaállítottam régebbire, meg frissítettem frissítettem az újakra, kipróbáltam 2 stabil és egy legfrissebb beta verziót. Default-okat is visszaállítottam, CMOS-t is töröltem, alaplap elemet is kivettem, majd visszatettem, semmi.

Hardveresen még annyit csináltam, hogy végigpróbálgattam a RAM modulokat egyesével, az összes fajta telepítés megpróbáltam a fenti, pót videókártyával is, bevetettem egy másik, bontatlan SSD-t is, próbáltam másik SATA porton is, másik kábellel is (szintén minden fajta telepítést), minden eszközt lehúzva, mindet rádugva, interneteléréssel, és anélkül is, de semmi sem hozott sikert. Azóta már kizártam a táphibát is, mivel egy teljesen új Hexa 400-zal is ugyanezeket produkálja a rendszer, és sehogy sem hajlandó feltelepülni a Win10.

Itt már kb. két teljes napom volt benne az egész szituban, miközben a meló meg tornyosult előttem, szóval kezdtem feladni. Azóta már majdnem egy teljes hetem ment el, de még mindig nem találtam megoldást. :(((

Egy kolléga javaslatára megpróbáltam még feltenni egy régi Windows7-et, és láss csodát, az felment gond nélkül. Frankó, de ugye Win7-et már nyilván nem fogok/tudok használni, így megpróbáltam erről frissíteni Win10-re, közvetlenül a Media Creation Tool-lal, de itt sajnos visszajöttek a fent leírt, Win10 telepítésre vonatkozó hibaüzenetek és problémák. Mondom, na most akkor mi van?!?

Egészen a sikeres Win7 telepítésig azt gondoltam, hogy alaplap, vagy processzor hiba lesz, mert ugye minden mást kizártam, de akkor ott meg miért nem jelentkeznek a problémák? Akkor most mégis szoftveres a gond, és nem hardveres? Már azon voltam, hogy kikapom a lapot és a procit, és küldöm vissza őket garanciáztatni. De hát így...

Segítsetek! Mi ez az egész, és hogyan tudnám megoldani? :R

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#85564) Dinter


Dinter
addikt

Telefonos aktiválást ki lehet váltani valamilyen netes felülettel?

(#85565) TESCO-Zsömle válasza Cr00py (#85561) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Akkor ne most aktiváljak kulcsot, mikor itt van már az új alaplap.

Mondujuk láttam már kulcsokat 5-6k-ért is, annyi belefér lappal együtt tovább adni...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#85566) Cr00py válasza TESCO-Zsömle (#85565) üzenetére


Cr00py
senior tag

Ha oem kulcs, és lap csere előtt van a történet, akkor nem ajánlatos.:)

(#85567) vlevi válasza TESCO-Zsömle (#85565) üzenetére


vlevi
nagyúr

"láttam már kulcsokat 5-6k-ért"
Olvastam már itt olyan 5-6k-s kulcsokról, amiket a windows10 nem volt hajlandó aktiválni, mert a Microsoft letiltotta.

(#85568) jksx


jksx
senior tag

Sziasztok!

Laptopban szeretném az ssd meghajtót egy nagyobb kapacitásúra cserélni. Van valamilyen módszer, amivel a jól működő win 10 rendszert át lehet másolni az új ssd-re egy külső géppel? A meghajtó cseréje újraaktiválással jár-e?

(#85569) TRob1 válasza jksx (#85568) üzenetére


TRob1
veterán

Klónozod a rendszert valamilyen erre szolgáló alkalmazással. Pl.: Macrium Reflect Free, EaseUs Todo Backup...stb. (Majd ha már az újról fut, Lemezkezelőben - vagy egy másik, "külsős" Partíció menedzser alkalmazással - kiterjeszted a kötetet)
Nem jár újraaktiválással.

¤ R'n'R ¤

(#85570) jksx válasza TRob1 (#85569) üzenetére


jksx
senior tag

Köszi :R
Nem sok kedvem lett volna újrarakni a rendszert.

(#85571) gulyasa válasza jksx (#85570) üzenetére


gulyasa
őstag

Pedig ma már nem sokáig tart egy újratelepítés.
És nem beszélve arról, hogy egy tiszta telepítés is már önmagában gyorsítja a rendszert.
Rengeteg szemét összegyűlik és többek között az egyik legnagyobb helyet foglaló "jóhiszemű" fájlok csoportjai a rendszer visszaállítási pontok valamint a Windows biztonsági frissítéseinek telepítő fájljai (exe, msi, stb.) évekre visszamenőleg. Ezeket sosem takarítja ki a rendszerkarbantartó sem.
Ez mind lassítja a vasat.

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#85572) vlevi válasza gulyasa (#85571) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ezerszer kibeszeltuk már.
Nem a Windows telepítés sok idő, hanem mire újra belakod a rendszert.
Az évek alatt felgyülemlett szoftverek újra telepítése, ha kell újra aktiválása, regisztrációja. Konfigurálgatas, satöbbi.

(#85573) TESCO-Zsömle válasza vlevi (#85567) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Értem én, viszont retail kulcsért a 80k kicsit erős...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#85574) Darabokra


Darabokra
senior tag

sziasztok! az lenne a problémám, hogy semmi kép nem jön be az op rendszer betöltése előtt, így még a biosba sem tudok belépni, ilyen még nem volt. A rendszerben semmi gáz nincs, nem fagy le, hibátlanul működik, de az amikor kiírja indításnál a gép pl azt hogy Gigabyte stb, ilyen nincs, csak fekete kép, ameddig be nem tölt a rendszer. Valakinek valami ötlete esetleg, hogy mi lehet a gond? op. rendszer win 10
Gigabyte MA785-UD3H
i3 4170
8 GB DDR3
Asus GTX 760 2 GB

(#85575) bobalazs válasza Darabokra (#85574) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Másik kimenetre köss kijelzőt, vagy a meglévőt távolitsd el/kapcsold be.

(#85576) Geth válasza gulyasa (#85571) üzenetére


Geth
addikt

Egyrészt a restore pointok se növekednek a végtelenségig, másrészt a frissítések is letudhatóak egy-két jól irányzott dism kapcsolóval, harmadrészt nem lassítják a "vasat".
Ha az újratelepítés után gyorsulást érzékelsz, ott már a reinstall előtt voltak gondok...
A többi rendben van :)

(#85577) gduck válasza gulyasa (#85571) üzenetére


gduck
addikt

Nekem még mindig a 15 éves XP telepítésem fut :D Persze azóta már megért pár alaplap cserét és Windows upgradet, most Windows 10-nél tartok ;)

[ Szerkesztve ]

(#85578) zegi_norbi


zegi_norbi
tag

Hali!

Valaki találkozott olyan problémával, hogy ha bekapcsolja a gépet, akkor nincs internet kapcsolat? Valamiért a 8.1-es verzión jött elő korábban, közben frissítettem a 10-re és úgy tűnt rendben is van, de pár hete ismét felbukkant. Frissítettem az intel ethernet drivert is a legfrissebbre, de nem használt. A vicces az, hogy ha az internet kábelt mozgatom valamerre vagy ha hozzáérek a bemeneti részénél, akkor meg visszajön.

Fogalmam sincs, mi baja van :)

"Whether you think you can or think you can't, you're right" Henry Ford The Witcher 3 Bioshock Infinite Assassin's Creed Rogue Linkin Park

(#85579) Sub-ZeRo válasza zegi_norbi (#85578) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ha mozgatod és úgy van, akkor vagy a kábel vég rossz, vagy az alaplai dugó.
Kezdeném a kábellel, mert azt egyszerűbb kiszűrni.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#85580) Zotya84 válasza enginev3.0 (#85530) üzenetére


Zotya84
őstag

Bocs, de hétvégén nem voltam.
Kábeleket átnézted már? Ha ilyenek, akkor kuka mind a táp, mind az adatkábel. Ezek is olyanból származnak, ahol pont ugyanilyen tüneteket produkáltak a gépek...

Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13

(#85581) Zotya84 válasza gduck (#85577) üzenetére


Zotya84
őstag

És még mindig 32 bites rendszert használsz? :Y

[ Szerkesztve ]

Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13

(#85582) Don.Corleone


Don.Corleone
aktív tag

Sziasztok! Adott egy új HP notebook és van egy kis gond a wifivel. A helységben az összes számítógép ugyan azt a wifit használja, viszont ez az új gép felcsatlakozik majd 10-15 másodperc után ledobja a wifit. Tudnátok esetleg ötletet, megoldást találni erre a hibára. Új notebook, eredeti win10-el.

(#85583) adika4444 válasza Don.Corleone (#85582) üzenetére


adika4444
addikt

Hali!

Első körben a wi-fi drivert próbálnám meg frissíteni.

üdv, adika4444

(#85584) #93794560 válasza zegi_norbi (#85578) üzenetére


#93794560
törölt tag

Nálam volt olyan eset, hogy a gép bekapcsolásakor csatlakozik a wifire, de mégsincs net. A kábelek jók és jól is csatlakoznak a routerbe. Ilyenkor bontom a kapcsolatot, majd újra csatlakozom. Így megy. A driver a legújabb, de a régebbivel is ezt csinálta Windows 10 alatt. Linux Mint Cinnamon alatt mindig hibátlan volt, még Live módban is.

[ Szerkesztve ]

(#85585) Szaszati


Szaszati
tag

Sziasztok!

Van egy gép az alábbi konfiggal, amin jelenleg 32 bites Windows 7 fut. Újra kéne telepíteni a rendszert, és kérdés, hogy van-e értelme váltani Win10-re, vagy jobb megmaradni a hetesnél? A gép csak minimális böngészésre és kazuár játékokra (Zuma, Luxor, Mahjong, stb.) van használva, amire meg is felel, de tapasztaltam már olyat, hogy elég régi vason jobban muzsikált a Win10, mint a 7, csak épp' ilyen régire még nem telepítettem :) Annyiban szimpibb lenne amúgy a 10-es, hogy a vele érkező MS kazuár játékoknak kimondottan örvendene a használója.

A konfig:
MB: Asus P5G41-M LE
CPU: Intel C2D E7500 2.9 GHz
RAM: 2 GB Kingston DDR2-800
GPU: Intel G41 Express
HDD: Western Digital WD5000AAKS 500 GB

Előre is köszi a segítséget!

MobileArsenal - World domination temporarily suspended...

(#85586) bobalazs válasza Szaszati (#85585) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

2 giga ramhoz egész biztos hogy jobban jársz a 32 bites W7-el.
Bár sok támogatás nem lesz hozzá, gondolom kisebb a hardver igénye.

(#85587) Szaszati válasza bobalazs (#85586) üzenetére


Szaszati
tag

A hivatalos minimum igény mindkettő esetében 1 GHz-es CPU és 1 GB RAM a 32 bites verziók esetén, ezért inkább a tapasztalat lenne érdekes, hogy így, régebbi vason hozza-e ugyanazt a teljesítményt a 10, mint amit a 7.

MobileArsenal - World domination temporarily suspended...

(#85588) CirrMee válasza Szaszati (#85585) üzenetére


CirrMee
addikt

Irodai szintű használattal még csak elvan az ilyen konfig.

Viszont az ilyen öreg konfigokat elég szépen meg tudja akasztani egy-egy nagyobb frissítés letöltése és telepítése, szóval azt vagy érdemes kikapcsolni, vagy hagyni a fenébe az egészet, és maradni a jó öreg hetesnél.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#85589) Cs1csó válasza Szaszati (#85587) üzenetére


Cs1csó
félisten

Puding próbája az evés, nekem egy 2007 nyári modell c2duo notin van vent windows 10 és kb. hozza azt amit a windows 7 nem is tettem vissza.

(#85590) Zoz válasza Szaszati (#85585) üzenetére


Zoz
őstag

Miért is kell újratelepíteni?
A tipikus válasz az szokott lenni, hogy "lassú, a weblapok is alig jönnek be vele, a fészbúkot is vagy 1 percig tölti"...
Bele kell törődni, hogy ez a konfig ma már nem alkalmas netezésre (elviselhető sebességgel).

Elsőként egy SSD-t bele! Aztán még két giga RAM-ot. Aztán mehet akár Win10 is rá.

(#85591) vlevi válasza bobalazs (#85586) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem feltétlenül.
Édesanyám régi gépén XP volt, hasonló konfiggal. Már régóta nyafogott, hogy lassú a gép, meg állandóan hibaüzenet jön, és a vírusírtó sem megy. De a szokásos hozzáállás, hogy á, nem kell neki másik rendszer, jó ez. Mármint az XP. De egyszer sikerült elkapni, hogy mostmár végképp elég, mert mindenre jött valami hibaüzenet, asszem valamilyen .net alapú alkalmazás fektette meg végképp, mert olyan .net-et akart feltelepíteni, ami már XP-re nem megy fel.
Szóval elővettem egy Win10-es telepítőt. Egész pontosan Core2Duo E5400, 2Giga RAM, Intel G41 chipset, alaplapra integrált VGA, és egy régi 250-es Samu HDD volt, amire felraktam a Win10-et. Meglepően jól ment rajta.
Szerintem a W10-nek számottevően nem nagyobb a hardverigénye, mint a hetesnek. Igaz, én ezt a saját gépemen "mértem" le, ami bőven elég a rendszer futtatásához (i5 proci, mellé 8Giga RAM).
Az biztos, hogy egy manapság összerakott gép sebességét megsokszorozza egy SSD.

(#85592) bobalazs válasza vlevi (#85591) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Érdekes, elhiszem.

Ahogy fórumtárs mondta, azonban ez a fél éves windows frissitési procedura eléggé zavaró lehet, egy két magos gépen, pláne hdd-vel, órákig nézni a frissités üzenetet. Vagy nem igy van?

(#85593) vlevi válasza bobalazs (#85592) üzenetére


vlevi
nagyúr

Hát, nem két percig tart, az biztos. Még SSD-vel sem.
A frissítés letöltése nem idő, mert az tényleg a háttérben megy, azt észre sem veszi a felhasználó, csak másnap, amikor kapcsolná be, akkor lepődik meg, hogy fél óráig települ a frissítés.
De cserébe a szokásos összegző frissítések sokkal gyorsabban települnek, mint a korábbi windowsoknál megszokott volt. Ráadásul nincs is belőle annyi, mert csak a biztonsági frissítéseket telepíti azonnal, az összegző egyéb javításokat kb. havonta egyszer.

A félévenkénti funkciófrissítés már szerintem is erőltetett, egyre kevesebb benne a tényleges újítás, asszem a most, októberben várható funkciófrissítésben alig-alig lesz valami.
A legnagyobb újdonságot, a "Sets" funkciót pl. kivették, mert nem sikerült normálisan megcsinálniuk.
Lesz persze újdonság, mint pl. a Notepad mostmár felismeri a Linux stílusú sorvégeket (kb 30 év után :) ), sötét intéző, ésatöbbi.

What’s New in Windows 10’s October 2018 Update

(#85594) #86564352


#86564352
törölt tag

Régi gépen azért kicsit szerencsejáték a Win10, hogy egy havi összegző vagy build frissítés mikor dönt úgy már nem szereti a régi vasat. Egy Vista laptoppal jártam így, a Win7 még jó amikor lejár a támogatása úgyis végleg kuka lesz. Reklámszűrő is elengedhetetlen, a mai szutyok mindennel terhelt, reklámos, nehéz honlapok térdre tudnak kényszeríteni egy gyenge processzort.

(#85595) zegi_norbi válasza Sub-ZeRo (#85579) üzenetére


zegi_norbi
tag

Fura, de a gép volt máshol is és ott nem csinálta ezt + ez a 3. kábel, biztos ami biztos :) Ezért is írtam, hogy tanácstalan vagyok :/

(#85584) gb4400 : Nálam modemről megy a gépbe a kábel, plusz van egy router is. Amúgy lehet nem írtam le jól az előbb, de az internet maga működik, csak a gépem nem érzékeli, mikor bekapcsolom vagy újraindítom. Ha babrálok egy picit a kábellel a PC mögött azután már hirtelen igen.

[ Szerkesztve ]

"Whether you think you can or think you can't, you're right" Henry Ford The Witcher 3 Bioshock Infinite Assassin's Creed Rogue Linkin Park

(#85596) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Létezik minimal w10, vagy valami embedded szerűség belőle?
A konkrét feladat 1 azaz egy darab célszoftver futtatása, konkrétan az NVMS-1000 dvr szoftver. Ezzel lehet távolról nézni, konfigurálni a videorögzítőt.
A személyzet néha falra mászik a win buboréküzenetektől, és mivel ez 24 órás munkahely, frászt kapnak a reboot és egyéb win featurektől. Tudom hogy mindent ki lehet ölni belőle, ráadásul ez win10 pro, de nincs valami egyszerű megoldás csak a célgépre? Linuxon töröm a fejem de ahhoz még amatőr vagyok nagyon és a nevezett célszoftver nincs linuxra, nem találtam.

(#85597) #86564352 válasza vlevi (#85593) üzenetére


#86564352
törölt tag

A vágólap végre nem egy töltényes lesz, ezt is megértük! :)
A Snipping Tool utód is jónak tűnik, print screen gombra beállítom majd azt. (eddigi Windows Ink ikonról a Sketch funkció használhatatlan a képtömörítése miatt)
A OneDrive automatikus hely takarítása is jó lesz nekem. A Defender is okosodik ahogy látom.
A kereső webes előnézet és Notepad keresés most remélem minden régióval menni fog, nemcsak US, UK régión.
Az Edge autoplay tiltás is nagyon kell, ami nem egyértelmű: a szókijelölés definíció popup csak olvasónézetben fog előjönni, normál weblapon nem? (így elég hülyeség lenne)
A sötét File Explorer nekem nem létszükséglet, az jó a kötelezően színes egy pixeles ablakszegély már nem muszáj.
A Sets hiánya nem fáj, mert a koncepció se fogott meg egyelőre, azért annyit csinálhattak volna legalább a File Explorer tudjon tabokat és kész.

Szerintem jobban járunk egy világmegváltónak szánt új funkció helyett kapunk sok apró kényelmi megoldást. Lehetne úgy az évi két buildből egy amiben a nagy újdonságok jönnek, a másik pedig a csiszolás és motorháztető alatti dolgok. Vagy évi egy rendszerfrissítés és amit lehet apróságokat a havi összegzők során.

(#85598) Cs1csó válasza tordaitibi (#85596) üzenetére


Cs1csó
félisten

Kapásból azt mondanám inkább a Windows 10 LTSB verziót (long-term support) aminek az a lényege hogy egy lecsupaszított windows 10-et kapsz amin a BUILD upgradek kb. 3 évente jönnek (úgy tudom de nem pontosan nem tudom) csak a sima biztonsági frissítések jönnek rendszeresen. Nincsenek UWP appok stb.

Bár jogtisztán nem tudom, hogy lehet hozzájutni.

(#85599) Geth válasza tordaitibi (#85596) üzenetére


Geth
addikt

Single app kiosk, assigned access. Ezekre keresnék rá.

(#85600) King Unique válasza tordaitibi (#85596) üzenetére


King Unique
titán

Az Embedded helyett Windows 10-nél már IoT van, desktopra pl. az IoT Enterprise. De ennek a beszerzése és licencelése hivatalosan nyilván nem a mezei home userekre és garázs Bt-kre van szabva, hanem komolyabb felhasználásra. A hagyományos Enterprise-nál az LTSB / LTSC szintén ilyen. Vagy marad a meglévő Pro kiadás beállítása, testreszabása az igényeknek megfelelően.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.