Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85901) Zolix válasza ArthurShelby (#85889) üzenetére


Zolix
tag

Adminként fut, de kipróbáltam rendszergazdaként futtatva és ugyanúgy nem ment!

(#85902) svgyula válasza Zolix (#85901) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Ez akkor szokott előfordulni ha a rendszer újra lett telepítve egy másfajta telepítővel vagy a telepítéskor más név lett megadva stb vagyis az eredetitől eltérés van. Ilyenkor csak a rendszer fér hozzá ill a hivatalosan telepített alkalmazások(MS) férnek hozzá ezekhez a könyvtárakhoz.
Az adott könyvtár(ak) meg kell változtatni a hozzáférési jogait. Ezt az adott könyvtár-tulajdonságok-biztonság-itt módosítás, beírod "mindenki", név ellenőrzés, pipa a bal alsó sarokban, majd alkalmaz, itt még feldob egy kérdést ott igen és ok.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#85903) Devil Smile válasza Devil Smile (#85769) üzenetére


Devil Smile
őstag

Fejlemeny!

Sajnos hiaba frissitettem a HD sentinelt, tovabbra is kidob... :W
ha nem alszom el akkor ma leszedem a HD sentinelt, kiprobalom ugy...
:R

Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi

(#85904) Visormail


Visormail
addikt

Sziasztok!

Feltettem tiszta telepítéssel a Win10 x64 1803-at és a Realtek ALC887 hangkártyán nem működik a normalizálás/fiziológiai hangerőkiegyenlítés. A windows hangbeállításaiban hiányzik az egész fül ahol ilyenek szoktak lenni, most csak a másik 4 fül van:

A Realtek Managerben ott van a pipa, de nem történik semmi ha ki/be kapcsolom, nem csinálja a kiegyenlítést. Próbáltam most már többféle realtek drivert. Valami ötlet?

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#85905) movax válasza #86564352 (#85896) üzenetére


movax
őstag

Kétnaponta nyomok egy update-gombot egy szabad ötpercemben és ha van valami friss, ki lehet bírni egy max. 3-4 perces felkúszást-restartot, nincs ebben semmi kellemetlen. Nincs váratlan reboot, nincs semmi egyéb kellemetlenség.

[ Szerkesztve ]

(#85906) Geth válasza Visormail (#85904) üzenetére


Geth
addikt

"Csak" a driver verziók maradtak le :DDD
Nekem innen a 8531-essel nincs gondom.

(#85907) Visormail válasza Geth (#85906) üzenetére


Visormail
addikt

Először 8295, aztán 8467. Ok, kösz kipróbálom amit linkeltél.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#85908) Visormail válasza Visormail (#85907) üzenetére


Visormail
addikt

Ugyanaz mint az előzőekkel, lefrissült, gépet újraindítottam, semmi.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#85909) bobalazs válasza Visormail (#85908) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Hm. probáld meg hogy eltávolitod a drivert, és az alaplapi driver telepitőt elinditva, betallózod neki a temp? mappa tartalmát ahonnan a driver települ.

(#85910) Geth válasza Visormail (#85908) üzenetére


Geth
addikt

Lehet az uninstall segít (most már a DDU is tud realtek-et törölni).
Lehet, hogy a generic HDA csomag neked nem jó, itt linkeltek más változatokat is.

(#85911) Visormail válasza bobalazs (#85909) üzenetére


Visormail
addikt

Alaplapi driver telepítőből 2015ös van utoljára, azzal nem próbálkoznék. Ha eltávolítom a realtek drivert, akkor a w10 visszarakja a 2018as microsoftosat, azonnal van enhancement fül. Viszont ilyenkor ugye nincs realtek manager, amiben átállíthatom, hogy melyik csatlakozó mi legyen (nálam mindhárom első hangszórók/fejhallgató). Eszközkezelőben ráfrissítem ezt az új realtek drivert, megint egyből eltűnik a fül.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#85912) Visormail válasza Visormail (#85911) üzenetére


Visormail
addikt

A realtek honlapjáról származó korábbi R281-et (8036) feltelepítve megvan a javítások fül. Na erre eszközkezelőből ráfrissítve a 8531-et, megmaradt a javítások fül és Realtek hangkezelő is van. Szuper, akkor csak szórakozott.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#85913) MeroM


MeroM
senior tag

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy adott egy wifi usb stick egy asus lapiban tokeletesen működik bedugtam egy asztali pc be és nem ismeri fel nem lehet telepiteni hogy tudom az asus laptoprol az ini /driver fájlt lementeni ? Hogy müködjön a gépen is?!

(#85914) #86564352 válasza King Unique (#85898) üzenetére


#86564352
törölt tag

Elég szűklátókörű vagy, hőböröghetsz még, feketén-fehéren leírtam a problémát 1511 verziótól átlag havi egy update-restart helyzetről eljutottunk most havi kettő felé már. Mi ezen a hazugság? Windows 10 update history minden verzióhoz kiírja a Microsoft honlapja hány frissítést kapott. Világosan leírtam rendben, hogy neked szubjektívan nem sok havi 2-3 és nem zavar, sem az egy héten belül kétszer, de másoknak szubjektívan lehet zavaró. Főleg ha ilyen tömegeknek eléggé mellékes MS Intune bug miatt kell. Nem fogod fel ezt, ennyire? :U Még mindig hajtogatod a 2-3 db havi nem sok... hát szerinted. Nem te vagy a világ közepe. Megint ott tartunk én leírtam szerintem ez így kezd sok lenni indokolva, te ugrottál rám, válaszként leírtam örülök ha téged nem zavar, viszont te fordítva képtelen vagy elfogadni van akit zavar és csak vagdalózol.

A terelésed nem érdekel hogyan lehet Pro-nál halasztani a build frissítéseket, és tudom havi összegzőkre a Pro-ban a 35 napos pause gomb is ott van, a Home-nál lehet külső programmal tákolni. Tudok ezekről, nem muszáj ötször előadnod minden hozzászólásban mint valami nagy was is das lenne. Meg mi volt a 7-nél és mi van vállalatinál. Ez mind pont nem érdekel engem, felesleges hajtogatod mint egy papagáj.
Én arról beszélek ahogy a Microsoft alapértelmezetten csinálja a Win10 Home és Pro, mert többszáz millió ember gépére az vonatkozik inkább. Alapértelmezetten évi két build érkezik és havi 2-3 összegző olykor egy hét alatt kétszer. Ez a valóság, akármit magyarázol. A többszáz millió átlagember nem fog ilyen topikokat olvasgatni hogy milyen group policy vagy milyen külső programmal lehet tákolni és szabályozni. Ő csak azt látja amíg ő havi két-háromszor vár a gépére, a szomszéd Linux, MacOS vagy ChromeOS op. rendszer frissítése jóval kisebb fennakadást okoz.

Miért nem tesznek a Home verzióba is egy gombot, havonta egyszer muszáj frissíteni és újraindítani, lehetne a hónap közepe táján tervezhetően, lehetne a neve patch tuesday :) "szia user három napon belül restartolj különben mi fogunk automatikusan utána dolgozhatsz tovább egy hónapig" és akkor a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. Így nem lenne olyan szituáció mint Win7-nél ahol nagyobb hatalma volt a felhasználónak és a hónapokig frissítetlen gépekre szépen felment a wannacry, viszont a havi egy update kb. fix időpontban elviselhető, tervezhető mindenkinek. Rendkívüli biztonsági rés esetén még egy értesítés adott esetben. Egy ilyen tömegeknek mellékes Intune bug miatt ráérne a következő normál frissítésig. A jelenlegi helyzetben az átlag user csak anyázik havi háromszor na már megint frissít a Windows.

Véleményem leírtam indokolva, részemről ennyi a téma. Ismétlem nekem mindegy hogy téged nem zavar havi három sem egy héten belül kétszer sem, nem én szóltam hozzád cinkelve hogy te miért nem érzed problémának, cserébe fogd fel fordítva van akit zavar és fogadd el ezt, ezért további mellébeszélést és vagdalózást mellőzheted. Ok?

movax: egyértelmű ha te kétnaponta manuálisan keresed a frissítéseket, akkor nyilvánvalóan nem fogsz váratlan restartba botlani, ezért nem fogsz panaszkodni ez világos. Kicsit képzeld el sok ember nem a géphez akar igazodni, hanem tenné a dolgát és nekik zavaró lehet alapértelmezett módon havi 2-3 update-restart, főleg ha úgy jön ki a lépés egy hét alatt kétszer.

(#85915) King Unique válasza #86564352 (#85914) üzenetére


King Unique
titán

Az egész egyszerűen röhejes, amiket most megint leírtál... :D Még te emlegetsz szűklátókörűséget, hőbörgést stb., miközben a leírtak alapján eleve inkább a saját megnyilvánulásaidra jellemző. Ráadásul megint kb. a széllel szemben vagy, mert most nem meglepő módon megint többen nem voltak itt azonos véleményen az általad leírtakkal és vázolták a saját álláspontjukat, tapasztalatukat. Vagyis akkor most mégis ki nem fogja fel, ki nem érti meg...? :U Érdekes módon megint senki nem problémázik itt rajtad kívül a havi frissítések száma miatt, vajon miért... Az pedig megint szimpla csúsztatás, hogy más "rádugrott", mert a korábbi hozzászólásodra egy szimpla reakció volt csupán szakmai alapon. Erre te kezdtél el szokás szerint megint hőbörögni és személyeskedni, amit már nem először művelsz itt a topikban... :U

Azzal pedig nem tudok mit kezdeni, hogy a tényeket és a szakmai érveket neked nem akaródzik elfogadni, avagy éppen megérteni. Világosan le volt írva, hogy mi a helyzet a különféle frissítéseknél és milyen lehetőséget vannak azok halasztására. De továbbra is csak azt tudod mantrázni papagáj módra, hogy havi 2-3 db összesítő, meg évi 2 build upgrade... Ráadásul már olyan hazugságokkal megtoldva, hogy hetente jön ki több összesítő frissítés, ami általánosan nyilván nem igaz. Attól, hogy most kivételesen éppen úgy jött ki a lépés, hogy nem egy egész hét után tegnap adták ki és nem ma a havi másodikat, még nem ez a jellemző és eddig korábban sem így volt. A hónap 2. keddjén lévő patch után 1 héttel szokott jönni, vagy van amikor csak 2-vel a hónap végén, mert csak 2 db összesítő frissítés van abban a hónapban. De olyan is van, amikor csak 1 db. Aztán a tényeket és a reális lehetőségeket pedig elintézed azzal, hogy szerinted az terelés, meg téged nem érdekel, meg jössz jobb híján az átlagos userekkel, mivel mással már úgysem tudsz érvelni... :D Viszont még az sem állja meg a helyét, mert ha ad a rendszer, vagy akár egy külső program lehetőséget a frissítések a konfigurálásra, akkor az már a felhasználó baja, ha nem használja ki, nem képes elolvasni. Az meg a másik, hogy a Home usereknél sem mindenki kizárólag csak Home kiadást használ, hanem bizony van aki Pro-t, vagy akár annál magasabb rendűt. Sőt, otthoni usereknél az sem ritka, hogy a legfullosabb kiadást rakják fel nemcsak Windows-ból, hanem akár Office-ból is. Szóval ez az állításod megint megdőlt és nem tudod általánosítani...

Egyébként meg ha másokkal ellentétben ennyire zavar az a max. 2-3 db havi update, akkor lehet írni a Microsoftnak, de gyanítom az már nem fog menni, csak a hőzöngés itt a topikban... Az pedig a leírtakból ráadásul világosan látszik, hogy már egyre erőltetettebb és komoly érvek híján max. a szöveg aláhúzásával és kivastagításával próbálsz nyomatékot adni a leírtaknak... :DDD Ráadásul a hasznos információtartalom és a felvetett dolgokra az érdemes reakció is igen csekély... Szóval ha megkérhetlek, akkor engem és másokat egy szakmai topikban ilyenekkel ne fárassz! :U

[ Szerkesztve ]

(#85916) movax válasza #86564352 (#85914) üzenetére


movax
őstag

"Kicsit képzeld el sok ember nem a géphez akar igazodni, hanem tenné a dolgát és nekik zavaró lehet alapértelmezett módon havi 2-3 update-restart, főleg ha úgy jön ki a lépés egy hét alatt kétszer."

De hát igazodjon, ez lenne a normális, nem nagy dolog, minimális az erőfeszítés. Eleve erre kellene nevelni az embert, hogy izé, teszed a dolgod, igen, de a gépednek is hasznos, ha nem csak csapdosod le-fel a fedelét, alvásból ébredésbe, hanem háromnaponta egy egészségügyi restart, attól a két perctől még senki nem lett rosszul. Egy minimális számítógéphasználati útmutató nagyon ráférne az emberek 95 százalékára.

(#85917) bzoley válasza movax (#85916) üzenetére


bzoley
veterán

Ez akkor lenne igaz, ha nem kéne "rettegni" egy-egy frissítéstől. Én eddig megúsztam, ám az utolsó frissítés után órákig tartott kipróbálni minden lehetséges javítási lehetőséget, majd újratelepíteni és belakni a rendszert.
Az ilyesmit elkerülni nem két perces művelet.

(#85918) ArthurShelby válasza movax (#85916) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Szerintem az elvárása twofatcat-nak jogos (a kevésbé releváns frissítéseket, amik miatt újra kell indítani a gépet, időben jobban optimalizálni kéne), de a ms-t ez nem érdekli.

Az embereket nem lehet nevelni és nem is kell. Anno én is hasonló állásponton voltam, mint te, de megváltozott a véleményem. Leegyszerűsítve ez a gép van értem, vagy én vagyok a gépért vita.

King Unique:
"Ráadásul megint kb. a széllel szemben vagy, mert most nem meglepő módon megint többen nem voltak itt azonos véleményen"
Szerintem nem kéne dedósan +1-ezni itt embereknek (hogy ki kivel van), ez nem lenne jó, így ne is terelj ilyen irányba kérlek.

Már nem tudom mióta húzódik ez a vita, és beszéltek el egymás mellett. Mindketten tudjátok mit mond a másik, ismeritek egymás véleményét, most már elbeszéltek egymás mellett, így ennek a vitának nincs további értelme.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#85919) kezo0 válasza ArthurShelby (#85918) üzenetére


kezo0
addikt

Esetleg nyithatnának az urak külön egy „Túl gyakran, túl ritkán vagy éppen annyiszor frissül a Win 10, ahányszor kell?” topikot, ahol ezt lehetne a végtelenségig folytatni...

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#85920) King Unique válasza ArthurShelby (#85918) üzenetére


King Unique
titán

Nem gondolnám, hogy az lenne, ha valaki magától leírja, hogy éppen nem ért vele egyet és ezt más mellékesen megemlíti. Ráadásul nem először fordul elő, az meg a másik. Szóval nekem se akard már erővel megmagyarázni, hogy mi és hogyan van, ha kérhetlek!

Az pedig továbbra is röhejes, hogy a havi max. 2-3 db összesítő frissítésen és azok utáni restarton megy a picsogás... Akkor lehetne, ha hetente lenne ennyi, meg havonta 12-13 db. De nagyon nem ez a helyzet! Az újraindításhoz meg annyit, hogy 1 hónap azért nem kevés idő és az alatt vsz amúgy is leállítják, vagy újraindítják sokan a rendszert a frissítésektől függetlenül is.

(#85921) Nordik


Nordik
őstag

Olvasgattam a témában de nem teljesen tiszta minden. Aktiválása nélkül is gond nélkül telepithetem és hasznalhatom korlátlan ideig a Win10et? Illetve minden frissítést megkapok esetleg annyi, hogy néha figyelmeztet az aktivalasra valamint személyre szabási lehetőségek korlátozottak lehetnek? Ha így is használható átlag felhasználásra akkor nekem ez így elég ha nem tolja percenként az arcomba a zaklatasat. :)

(#85922) mpo


mpo
veterán

Mindenképpen ki akarok a vitából maradni.
Ma összesen 6 perc volt az egész, újraindítással, bejelentkezéssel együtt.
Nem használtam közben a gépet, figyeltem meddig fog tartani.
(KB4100347)
(KB446218)
Két Defender definíciófrissítés is volt.

Egy kocsival többet kell foglalkozni havonta.
A mosogatógép ki és bepakolása feleségemnek tovább tart.

Ha érted, akkor már elavult.

(#85923) bobalazs válasza Nordik (#85921) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Mi nem tiszta, teljesen jól mondod.

(#85924) Nordik válasza bobalazs (#85923) üzenetére


Nordik
őstag

Esetleg van valami lista ezen hatranyokrol? Még annyi hogy nem fog letiltani vagy ilyesmi mondjuk 90 nap múlva.

Gondolom olcsó aktivalasi lehetőség nem létezik ami legális lehet? A többi pedig itt tiltott tema. :)

[ Szerkesztve ]

(#85925) Doky586 válasza Nordik (#85921) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"személyre szabási lehetőségek korlátozottak"

Az hogy pontosan mit is jelent ez, soha senki nem vizsgálta itt. Mindenki fizetni akart. Megszokásból.

(#85926) bobalazs válasza Nordik (#85924) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

A számítógép személyre szabása, na ez az egy ami nem fog működni. Update, meg minden más megy normálisan.
Simán el lehet lenni aktiválatlan windowsal, jelen pillanatban a végtelenségig.
Lehet kapni OEm kulcsokat olcsón, vagy szürkeboltból, google a barátod.

[ Szerkesztve ]

(#85927) Nordik válasza bobalazs (#85926) üzenetére


Nordik
őstag

Páromnak kellene a laptopjara. Neki ha már bekapcsol az elég. :D viszont ki lett adva, hogy oldjam meg a dolgot. :)

(#85928) MaxxDamage válasza MaxxDamage (#85618) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Ismét tapasztalom... az Update nem fut le sikeresen (0x80080005 hibakód) és sok funkció nem üzemképes (kereső is a napokban nem volt használható) bármit beírtam, nem jelenített/talált semmit... és ez csak hab a tortán. Windows Update hiba kereső sem végez a kereséssel, sem a frissítési előzmények nem megtekinthetők, mert nem jelenít meg semmit és azután már nem lehet rá kattintani. Tanácstalan vagyok már. Chrome is szórakozik velem ezáltal, mert képet sem tudok ide fel tölteni (megfagy) és a rendszer is néha nehezen indul (mikor bejelentkezési képernyő bejön és 2x villan a dátum/óra, azután szoktam nyomni egy spacet majd beírni a kódot és van mikor az sem jön be, sokat kell rá várni - képernyő kikapcs és win fut, majd pl. 1hr múlva vissza bekapcs és a kép meg van fagyva, HDMI kábel lehúz/vissza csatlakoztat és minden rendbe, ez is lehet a Win rendszernek köszönhető???) HDMI csati cserén volt a VGA....napokban jött vissza RMA-ról és ma produkálta ezt megint...

Teljes rendszer vissza állítás (összes fájl megtartással) ajánlott lehet?
Vagy teljes rendszer telepítés javasolt? (retail Win10 x64 Pro verzió)

MD
L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#85929) #86564352 válasza King Unique (#85915) üzenetére


#86564352
törölt tag

Igyál valamit, nem kell a dedós hiszti. :) A szövegértelmezési problémáidon nem tudok segíteni. Mellébeszélésben világbajnok vagy, általában amivel engem vádolsz rád igaz, ideraktál nekem újabb litániát amit szintén csak terjedelmesen tudok cáfolni pedig már az előbb jeleztem részemről téma lezárva, még mindig csinálod kényszeresen a vitát és nem veszed észre untatjuk a topikot? Ma befejezzük végre? Lécci :) Én megígérem utolsó válaszom ez neked, adok egy jokert is szívesen te újból tizedszer írd be mennyire nem probléma és milyen hülye vagyok és hogyan lehet halasztani, aztán vége utána már meg tudod állni? :)

"Érdekes módon megint senki nem problémázik itt rajtad kívül a havi frissítések száma miatt, vajon miért..."

El vagy tévedve rendesen. A vitát te csináltad, én csak megjegyeztem annyit röviden valamit kezdhetnének azzal évi 2 build mellé havi 2-3 összegző kezd zavaró lenni. Te kezdtél ezen problémázni hogy nem probléma mert kényszeresen nem hagyhatod juj bántják az MS-t. Indokoltam miért gondolom azt amit szintén röviden pontokban.
Erre kezdtél mellébeszélni ebben, állításod szerint régen is így volt így meg úgy. Amire én tételesen kigyűjtöttem 1511 és 1803 (akár 1703) közti különbségeket jelezve nincs igazad a régen is így volt dumáddal. Reméltem a számokat látva leállítod magad, folytattad a terelést papagájként.

"Világosan le volt írva, hogy mi a helyzet a különféle frissítéseknél és milyen lehetőséget vannak azok halasztására."

Világosan leírtam erről ne terelj, mert én arról beszéltem az alapértelmezett MS módszer micsoda ami a tömegekre, az átlagra vonatkozik. Hiába húztam is alá, még mindig nem fogod fel: Az átlaguser nem fog frissítési csatornák beállítást keresgélni talán azt se tudja Pro-ja van, vagy elfelejti mindig benyomni a 35 napos pause gombot, Home esetén nem fog külső progikat vadászni, hanem használja ahogy az MS megálmodta és közben anyázik már megint frissítés. (forrás: sok átlaguser gépét tartom karban) Rosszabb esetben valami vérpistike guide alapján beletúr a rendszerbe és örökre letiltja és wannacry célpont lesz.

"De továbbra is csak azt tudod mantrázni papagáj módra, hogy havi 2-3 db összesítő, meg évi 2 build upgrade..."

Lásd előző, ez nem mantra hanem ez egy tény. Ha már szakmai topik, ez az alapértelmezett MS módszer! És nem az amit mesélsz hogy így meg úgy lehet halasztgatni. Ennyit írtam amire te hazudtad, hogy: "Szóval pláne nem kell bemesélni az egész Windows 10-es platformra általánosítva, hogy évente kötelező jelleggel 2x kell új főverzióra váltani, mert így egész egyszerűen nem igaz" én sehol nem beszéltem kötelező jellegről, hanem arról az alapértelmezett módszer évi 2 build megáldva havi 2-3 összegzővel és ennyi. Mesélsz összevissza el nem hangzott dolgokról.

Kérdeztem egyébként tőled konkrétan, ha olyan nagy szakmai topikozás érveddel esel nekem, hogy áruld el nekem földi halandónak mi nem várhatott a mostani log szerint július óta létező MS Intune bugjavítással a következő normál frissítésig, ahelyett patch tuesday utáni hétfőn kinyomták most azonnal hétfőn? Nem válaszoltál rá.

"Viszont még az sem állja meg a helyét, mert ha ad a rendszer, vagy akár egy külső program lehetőséget a frissítések a konfigurálásra, akkor az már a felhasználó baja, ha nem használja ki, nem képes elolvasni."

Azt ugye tudod amire most vered magad, hogy halasztási lehetőségek, aktív órák azok az ún. hőzöngők miatt kerültek be, mert eredetileg jóval szigorúbb és zavaróbb volt a Microsoft megoldása? És a Home miatt még mindig joggal lehet kritizálni. Azt tudod, hogy az átlaguser nem búj topikokat, nem vadász 3rd party programokat és még a beépített opciók közelébe is ritkán megy, hanem használja úgy ahogy MS alapértelmezetten csinálja?
Nagyon kényelmes user errorral elintézned. (és még mindig nem az a gond te ilyen user alkalmazkodjon a géphez fajta vagy, hanem hogy kötekszel és rúgózol a másképpen gondolkozókkal)

Leírtam nem mindenkinek van gyors nete, SSD-je, Pro-ja, sokáig tart a disk clean-up stb. ami szerintem valós érv ezekkel 2-3 havi update-restart zavaró lehet, te csak legyintettél rá. Ha már szakmai topik és konkrétumok. Még mindig a külső programokat hajtogatod, kutyát nem érdekel ha nem fogod fel, mert a többszáz millió átlaguser nem foglalkozik azzal a win shutup progi mit tud szabályozni. Hasonló téma mint amikor régebben megjegyeztem nagyon szar MS részéről egy build frissítés után nem írja ki milyen beállítást állítottak el, milyen funkciót vettek el stb. Az átlagember ott sem fórumokat bújni, hogy megtudja kockák közt köztudott pl. a fast startup visszakapcsolódik ilyenkor és egyebek, csak azt látja problémát okozott adott esetben és anyázik hogy hiszen ő már kikapcsolta.

"Az meg a másik, hogy a Home usereknél sem mindenki kizárólag csak Home kiadást használ, hanem bizony van aki Pro-t, vagy akár annál magasabb rendűt. Sőt, otthoni usereknél az sem ritka, hogy a legfullosabb kiadást rakják fel nemcsak Windows-ból, hanem akár Office-ból is. Szóval ez az állításod megint megdőlt és nem tudod általánosítani..."

Mi a fenéről beszélsz? Ha azt gondolnád valamiért én nem állítottam minden home user csak Home verziót használ, vagy nem tudom miért emlegetsz most ilyen nyilvánvaló dolgot. Azért a többség bizonyára Home-t használ mivel az olcsóbb a Pronál és a Mediamarkt polcról levett laptopon többnyire az van. Megint kitaláltál magadnak el nem hangzott baromságot, nem is értem most Pronál magasabb rendűvel mire akarsz utalni, a Vérpistikék otthon használt LTSB Enterprise verzióra? Hát az aztán óriási minta...

"Ráadásul már olyan hazugságokkal megtoldva, hogy hetente jön ki több összesítő frissítés, ami általánosan nyilván nem igaz."

Azt írtam havi 2-3-nál előfordul egy hét alatt kettőre jön ki a lépés ami extrán zavaró lehet. Pont hogy te hazudozol nekem tulajdonítva el nem hangzott dolgokat. Kétszer is megjegyeztem tőlem rendben téged nem zavar, te fordítva képtelen vagy elfogadni hogy mást zavarhat és kötekszel velem folyamatosan. Dobálod a szemforgatós smiley-kat, vergődsz tied legyen az utolsó szó "úgyhogy erről ennyit" dumákkal, a másik érvekkel alátámasztott álláspontjára csak annyit mondasz picsogás. Ennyit a vitakultúrádról. Neked lehet évi 3-4 build és havi 4-5 összegző se lenne probléma, nálam havi 2 a határ. Ennyit jegyeztem meg, az egész problémázást és kötekedést te indítottad és folytattad.

"Attól, hogy most kivételesen éppen úgy jött ki a lépés, hogy nem egy egész hét után tegnap adták ki és nem ma a havi másodikat, még nem ez a jellemző és eddig korábban sem így volt."

Nem jellemző? Nézzük a tényeket: 12 db jött eddig a 1803-hoz, ebből már háromszor volt ami egy hét alatt kettő kiadott frissítés történet:
jún. 5. és jún. 12.
júl. 10. és júl. 16.
szept. 11. és 17.

valamint ha úgy nézem máj. 23. és jún. 26. közt gyakorlatilag durván egy hónap időtartamra 4 db, aztán júl. 10. és aug. 14. közti gyakorlatilag durván egy hónap időtartamra szint 4 db, aztán most aug. 30-tól megint tartunk már 3 darabnál.

Érdekes a 1511-nél még tudták úgy csinálni átlag havi egy frissítés, ezt az érvet figyelmen kívül hagytad, mert nem illik a régen is így volt dumádba, pont arról beszélek régen havi egyről mára havi min. kettő update-restart már, olykor három is.

"Az pedig továbbra is röhejes, hogy a havi max. 2-3 db összesítő frissítésen és azok utáni restarton megy a picsogás... Akkor lehetne, ha hetente lenne ennyi, meg havonta 12-13 db. De nagyon nem ez a helyzet!"

Az a röhejes nem fogod fel hiába írom, teljesen szubjektív hogy neked havi 2-3 nem sok. Másnak ugyanúgy szubjektíven lehet zavaró. Kapizsgálod? Én elfogadom neked nem probléma, te itt veszekszel velem mert nem tudod felfogni nem mindenki gondolkozik úgy ahogy te.

"akkor lehet írni a Microsoftnak, de gyanítom az már nem fog menni, csak a hőzöngés itt a topikban..."

Mert ugye a Feedback rendszer olyan nagyszerű, ugye? Pusztába kiáltott szó, ha egyáltalán redditen vagy máshol követed az insider program és feedback hub állapotát. A hőzöngést pedig te csinálod folyamatosan.

Most ismét kérlek olyan egyszerű dolgokra:

én elfogadom te ilyen user hibája ha nem olvas utána és user alkalmazkodjon a géphez álláspontot képviseled, cserébe te is fogadd el nem mindenki így gondolkozik és erre nem kell sértődött hisztit kezdeni minden alkalommal amikor kritizálják a Microsoftot

ha nem tetszik a véleményem nem muszáj kényszeresen vitát kezdened, lovagolnod a témán, nem én szóltam hozzád, miután belémkötsz fárasztóan elvárod hagyjam magam?

nem a te kis szemétdombod a topik, hát milyen szánalmas dedós érv az már előadod számolgatod a topikban hányan helyeseltek neked, kicsit nézz körül a nagyvilágban az összes tech oldalon, fórumokon, redditen a Win10 egyik legnagyobb kritikája a frissítési módszer. Nem véletlenül engedett az MS a kezdeti szigorból, amikor még normális aktív órák lehetőség se volt. Csak lassan már aktív hetek opció kéne!

Mi azon a "hőzöngés", hogy a Home verzióba is kellene jobb lehetőségeket adni. Példának én a havi egyszer muszáj állandó időpontban lehetőséget vetettem fel, és hogy max. havi két frissítéssel oldják már meg ahogy korábban sikerült. Ami nem releváns tömegeknek javítás az várhat. Pronál is annyi telemetria van, ha látják dolgozik egy program pl. időigényes renderelés akkor ne erőszakoskodjon a WU hiába aktív órákon kívül van és éjjelre otthagyott gép reggel ne azzal fogadja az embert ment a meló a levesbe.
Mi azon a hőzöngés, ha úgyis folyton csúsznak ígéretekkel és úgy kell összekaparni a marketinganyagba az újdonságokat, akkor talán elgondolkodtató elég lenne évi egy build is, de az jól alaposan tesztelve? És akkor talán nem kellene hozzá havi 2-3 patch. Félnek az emberek éppen mit ront el egy Win frissítés, mikor bootol fekete képernyőbe, legutóbb a 1803 debütálása nem volt túl fényes, 3-4 patch után nézett ki úgy ahogy eleve ki kellett volna adni. (pl. emlékszem két széleskörű problémára bizonyos Intel SSD és Avast-AVG miatti kékhalálok)

(#85899) Ba cy lus: ezzel teljesen egyetértek, sokkal jobb a Win10 frissítése a Win7-nél, háttérben lehet szedni helyi hálózaton elosztva, lehet már sávszélességet is szabályozni, gyorsabb az előkészítés és telepítés folyamata, build után nagyjából feltakarít maga után (windows.old) sokkal jobb egy ISO telepítés után egy összegző és máris naprakész vagy ahelyett 7-nél nulláról várni gyűjtsön össze 30-40 frissítést. A Win7 és 8 témát King keverte ide, én arról beszéltem a Windows 10-en belül a 1511 verziónál még átlag havi egy frissítéssel meg tudták oldani, ma már 1803-nál ott tartunk havi 2-3 patch van kiadva és ez zavaró lehet. Ami egy vélemény, nem kell egyetérteni vele, de nekem esni se muszáj. :)

(#85916) movax: akarod mondani Win10 használati útmutató, mert tudtommal MacOS, Linux, ChromeOS rendszereket nem kell havi háromszor update-restartolni és heti egészségügyi restartolni

(#85917) bzoley: ilyet itt ne mondj, mindjárt megkapod náluk mindig minden jó, soha semmi probléma :) (sarkítottam!)

(#85922) mpo: ez jól hangzik, ennyi erővel lehetne hetente három is :) lehetőleg mindig mosogatógép ki-bepakolása idejére időzítve, igazi Microsoft Smart Home feature, build frissítésből pedig negyedévente egy az se sok ennyi erővel

(#85930) #86564352 válasza MaxxDamage (#85928) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ilyen esetekben nyomozás helyett időtakarékosabb megoldás a rendszer alaphelyzetbe állítása fájlok megtartásával, akár a gépházból indítod el vagy letöltött ISO-ból pendrive telepítő és Windows alól futtatva helyben frissíteni. ("in place upgrade") Ez általában helyrehozza az elromolt profilt. Természetesen külső biztonsági mentés ajánlott adatokról.

(#85931) MaxxDamage válasza #86564352 (#85930) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

:R
"a rendszer alaphelyzetbe állítása fájlok megtartásával" mit takar? :B
C meghajtó (az SSD) és van még 2 db 3TB HDD-m, (ezeken történik majd bármilyen változás adatokat tekintve vagy minden marad a régi rajtuk?)

MD
L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#85932) Cs1csó válasza MaxxDamage (#85928) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem feltétlen kell ennyire drasztikusnak lenni ha van egy pendrive-od akkor arra csinálsz egy windows telepítőt lehetőleg az a windows verzió legyen rajta ami most is a gépeden van és arról lehet csinálni egy rendszer javítást.

Általában az ilyen rendszermahinálások csak a rendszer meghajtót érintik a többi adat particióhoz vagy meghajtóhoz nem nyúl a windows.

(#85933) #86564352 válasza MaxxDamage (#85931) üzenetére


#86564352
törölt tag

Csináltam már ilyen, a C-n kívül többihez nem nyúl. Egyébként akár le is húzhatod azokat addig. A C rendszeren is csak annyit csinál épít magának egy friss rendszert kihúzza a régi szőnyeget, beteszi az újat, fájlokat közben költözteti maradnak úgy, programokat lehet újra kell tenni. Ha most fejből jól írtam le a folyamatot kb. így néz ki. Pendrive-ról ráfrissítés tényleg mintha csak a WU frissítene, fájlok programok maradnak. Gyakorlatilag mint amikor egy build frissítés érkezik, felhasználói adatok ugyanúgy marad minden a helyén, csak a rendszer cserélődik, ugyanúgy keletkezik windows.old mappa amiben a régi rendszerfájlok ottmaradnak, idővel magától eltakarítja ezt is.

99% teljesen magától értetődő folyamat és nem okoz bajt, az 1% ördög nem alszik miatt szokásos tanács jó ha kéznél van egy pendrive telepítő és egyébként is jó ha van biztonsági mentés adatokról. Biztosan nem állíthatom, azt hiszem a kézzel indított pendrive in place upgrade talán gyorsabb mint a gépházból indított automatikus alaphelyzetbe állítás.

Illetve még lehet próbálkozni az automatikus hibajavítással is, ha az idő nem számít vagy sikerül a hibajavítás vagy nem. Én amikor sok gond van és nem akarok nyomozni és időm sincs hibajavítózni, akkor nyomok egy ilyen alaphelyzetbe állítást inkább adatok megtartásával, mert nem kell bébiszittelni.

[ Szerkesztve ]

(#85934) MaxxDamage válasza Cs1csó (#85932) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Van PenDrive-n 1803 -as Win 10 -m (erről telepítettem)
Winben az eszközt csatlakoztattam, megnyílt az intéző / drive és semmi kép (fehérség) "megfagyott" (ez sok mindennel van így mostanság) csak tudnám ez mitől van... alap dolgokra használom/használtam a gépet csak.. :U

Gépház/frissítés és biztonság/helyreállítás rész alatt a "gép alaphelyzetbe állítása" (amivel indítsam?)

MD
L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#85935) #86564352 válasza MaxxDamage (#85934) üzenetére


#86564352
törölt tag

Még ötlet lehet új felhasználói fiókot csinálni és átköltözni, ha a jelenlegi profil ennyire korrupt lett kifagy mindenre.

(#85936) MaxxDamage válasza #86564352 (#85935) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

1 kérdés volna még.
"minden elem eltávolítása" ---> ezzel csak a C-n törlődik minden file/beállítás/program, stb ? (ha a D és E meghajtó sértetlen marad, már állok is neki) :K

MD
L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#85937) bobalazs válasza MaxxDamage (#85936) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Vaze a D és E meghajtó win 98 óta sértetlen marad...

(#85938) King Unique válasza #86564352 (#85929) üzenetére


King Unique
titán

Az a dedós hiszti, ami te művelsz... :U Azt pedig egyértelműen látszik, hogy nagyon nem tudod elengedni a témát és nagyon nem tetszik, hogy szokás szerint megint többen nem értettek egyet veled és rácáfoltak a hülyeségeidre.... Az pedig echte röhejes, hogy még még te emlegetsz itt litániát, holott amit most idegányoltál, az már lassan azon is túlmegy... :DDD Ráadásul most már a visszaidézgetős verzió megy, hogy próbálj valami fogást találni, ami eddig sem nagyon ment...

A hazudozás és a mellébeszélés az pedig látom megint jól megy... :U Már ott nem stimmel az állításod, hogy a korábbi hsz-edre a válaszban nem volt semmi vita, pusztán csak a tények lettek megemlítve. Az pedig nem tetszett, hogy valaki rácáfolt és ebben már nekiálltál személyeskedni... Az pedig megint külön röhejes és nonszensz, hogy még azt mered írni, hogy bezzeg megindokoltál mindent és másik meg semmit, hanem csak mellébeszél. Hát az a nagy helyzet, hogy válójában nem nagyon indokoltál meg semmit és csak arra futotta, hogy kigyűjtsd, hogy xy hónapban éppen 2, vagy 3 db összesítő frissítés volt-e + megtoldva a mondvacsinált hisztivel... :D

Az a terelés és a mellébeszélés a javából, amikor már azzal jössz, hogy az átlagos user szerinted nem fog semmit csinálni, nem fog semmit beállítani még akkor sem, ha közvetlenül kínál rá lehetőséget a rendszer...Ami általánosítva egyrészt nem igaz, másrészt akik ilyenek, az szimpla user error, nem a Windowsra kell fogni. Arról az nem tehet, ha egyes userek nem képesek még olvasni és szöveget értlemezni, meg párat kattintani sem. Szóval ez gondolatmeneted megint zsákutca... :D

A havi minőségi és az éves funkciófrissítések számát illetően pedig megint hiába próbálsz mellébeszélni és bizonygatni a nem létező igazadat... Világosan le volt írva, hogy mi a helyzet és az évi 2 build upgrade sem kötelező köszönhetően a ilyen-olyan halasztási lehetőségeknek és egyes kiadásoknál a megnövekedett támogatási időnek. Szóval utólag már hiába magyarázkodsz és hazudozol, már megint nincs igazad... Na meg továbbra is csak ezt az MS Intune patch-et tudod mantrázni papagáj módra, mert te biztosan jobban tudod a Microsoftnál, hogy mikor kell kiadni egy-egy frissítést... :U Érdekes módon nekem nem okozott különösebb fennakadást a telepítése, de nemrég más is leírta, hogy neki szintén nem.

Amit ehhez írtál, itt megint csak papagáj módra ismétled önmagad és megint csak az átlag useres példával tudsz jönni. Viszont megint felesleges, mert már le volt írva, hogy miért is nem stimmel. És bizony user error, ha valaki felhasználóként alapvető dolgok beállítása sem képes, hiába akarod megmagyarázni megint az ellenkezőjét...
Az pedig szintén le volt már írva, hogy ha ennyire nem sikerült felfogni, hogy egy max. pár-néhány 100 MB-os havi összesítő frissítés letöltéséhez nem kell extra gyors internet, hiába próbálod ezt is megint bemesélni... Ráadásul a legutóbbi KB446218 amúgy sem volt fajsúlyos és mind a letöltése, mind a telepítése hamar megvolt. SSD-vel nyilván gyorsabb, de HDD is alapon is képzeld megoldható és HDD és HDD között is van különbség teljesítményben. De persze ezt is jobban tudod, avagy lehet mégsem... :DDD Az pedig szimpla mellébeszélés, amikor az átlagos usereket azzal próbáltad általánosítani, hogy kb. mindegyik Home kiadást használ, holott ez nem igaz és előzőleg már le volt írva, hogy miért. Perzse utólag már szokás szerint letagadod és hazudozol megint összevissza...

Amikor azt írod, hogy "havi 2-3-nál előfordul egy hét alatt kettőre jön ki a lépés" akkor az megint nem úgy van ám... Aki normál ütemben frissíti a rendszert, annál a hónap 2. keddje, meg utána + 1/2 hét után a következő szintén általában keddenként. Plusz attól függően, hogy havonta hány db van. Aki ritkán, az meg egyből letudhat akár többet is és nem lesz további x db frissítés pluszba. Most amúgy kivételesen hétfőn jött, de itt is majdnem eltelt 1 hét és nem a múlt héten jött ki az összesítő frissítés. Azzal pedig úgy látszik megint nem vagy tisztában, hogy van aki egy-egy frissítést később kap meg, pár napos csúszással. Vagy van amikor a szokásos patch kedd utáni további összesítőket fel sem ajánlja a WU és úgy kell a katalógusból manuálisan letölteni és telepíteni. Szóval a havi 2-3 már csak az utóbbi miatt sem feltétlen lesz meg mindenkinél automatikusan... Az pedig megint elég érdekes, ha azt állítod a június 5. és június 12. között nem telt el 1 hét. Mi van, ennyire nem megy a számolás...? :D Az pedig megint bizarr, amikor azzal jössz már 4 db összesítő frissítés van, de 2 hónap alapból számolod... :DDD Azt pedig hiába mantrázod megint papagáj módra, hogy kinek mi a zavaró, mert ebben a topikban ennél a kis eszmecserénél a többség veled ellentétben nem picsogott a havi 2-3 db összesítő frissítés miatt most sem... Amit a linkelt hozzászólásban már leírt kulturált módon, erre nekiesel és teszed a gúnyos megjegyzéseket csak azért, mert nem tetszik a véleménye és ellentmondott az állításainak... :U Nem is tudom kinek nem sikerül itt felfogni itt a dolgokat...

Amiket a végére összehordtál, az pedig megint elég szánalmas és itt-ott ráadásul szimpla hazugság... Ha már megszabod, hogy kinek az ízéje ez a topik és ki mit írhat, akkor azért magadat se felejtsd már ki! Az pedig ugye milyen érdekes, hogy rendre írogatod a kis cinikus fikázásaidat és rendre többen nem értened vele egyet, avagy éppen rácáfolnak a pontatlan és helyenként valótlan állításaidra... Majd aztán rendre neked áll feljebb és elkezdesz személyeskedni, meg írogatni a litániákat, ráadásul már nem kis fáziskésessel is... Ha csak erre futja, akkor felesleges itt írogatnod a litániát és szétoffolnod, összeszemetelned a topikot. Meg nekem aztán hiába írod, engem ilyen semmitmondó és gyenge érvekkel nem tudsz meggyőzni és vsz akadnak még, akiket szintén nem... :U Az pedig említve volt párszor, ha ennyire nem tetszik a rendszer, akkor nem kötelező használni, van más Windows-verzió is. De persze aztán végül mindig jött a mellébeszélés, hogy azért mégiscsak marad a Windows 10. Milyen érdekes ez is... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#85939) MaxxDamage válasza bobalazs (#85937) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Jólvan na!
Csak egy kérdés volt!
Win98-al több tapasztalatom volt, mint a Win10-el van...itt mindenre van külön beállítás és talán még bonyolultabb is....

MD
L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#85940) bobalazs válasza MaxxDamage (#85939) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Ugyan már kollega, poénnak szántam.
Elég okos már ez a cucc, szinte kiveszi az irányitást a kezed alól!
Tudom ja, elég ismeretlen a müködése, de szerencsére már nincsenek kezdeti bugok se.
Mindenesetre érdemes lenne macrium reflectel csinálni mentést időszakosan, minden nagy frissités után, megéri.

(#85941) MaxxDamage válasza bobalazs (#85940) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

macrium reflectel van komplett mentésem.
Van 128-as SSD-m (szabad) , megpróbálom arra feldobni. /vagy-vagy/

MD
L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#85942) ritkaság


ritkaság
tag

Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy melyik win10 a legkisebb hardver igényű? :F :R

(#85943) Geth válasza ritkaság (#85942) üzenetére


Geth
addikt

Windows 10 IoT :DDD

A "normál" gépekre szánt SKU-k között nincs számottevő különbség.
A 64 bites változatoknak kicsit nagyobb háttértár/memória (a 32 bitesekhez képest).

[ Szerkesztve ]

(#85944) movax válasza #86564352 (#85929) üzenetére


movax
őstag

"akarod mondani Win10 használati útmutató, mert tudtommal MacOS, Linux, ChromeOS rendszereket nem kell havi háromszor update-restartolni és heti egészségügyi restartolni"

Hát, a népszerűbb linuxokra jön rendesen az update. Pl. az átlagfelhasználók számára legbarátságosabb Mintre hetente érkezik valami és ugye itt a szoftverfrissítések is így jönnek (pl. Firefox), amiket erősen ajánlott feltenni. És elő kell hozni a frissítéskezelőt (ami jelez egyébként, de nem automatikus), be kell írni a root-jelszót, és még nyomogatni pár gombot. Szóval ez is rettentő fáradságos.

(#85945) ritkaság válasza Geth (#85943) üzenetére


ritkaság
tag

Bocs, ha hülyeséget kérdezek. Butított verzió nincs. Régebben a fanok csináltak ilyesmiket. :R :Y

(#85946) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Mitől van az, hogy ha betöltök egy linuxot, majd visszatérek a windowsra az óra átállítódik (konkrétan időt nyer nekem :D ).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#85947) Sub-ZeRo válasza ArthurShelby (#85946) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Mert az egyik a helyi időt nézi, a másik nem.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#85948) ArthurShelby válasza Sub-ZeRo (#85947) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Pontosabban?
És mi a megoldás rá?

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#85949) Geth válasza ArthurShelby (#85948) üzenetére


Geth
addikt

Google-t ismered?
Nálam a "linux and windows time difference" kifejezésre (idézőjel nélkül) első találat.

(#85950) ArthurShelby válasza Geth (#85949) üzenetére


ArthurShelby
addikt

De ismerem, csak nem gondoltam, hogy itt olyan választ kapok, ami után még google-zni kell.
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!

(Anno valaki mondta itt, hogy ha mindig googliznánk, akkor erre a fórumra sem lenne szükség. Egyébként meg valahol le kell írni, hogy megtalálja a google, és az sem baj, ha magyarul megvan ;) )

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.