Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz bocsi22 #120049 üzenetére
Mármint ha erre gondolsz, akkor az nem hiba és nem is újdonság, nem a 2004-es verzió óta van, hanem már korábbról. + Ha valakinek annyira az kell, akkor opcionálisan az előbb szemléltetett registry-s módszerrel kikapcsolható.
Ha nem az előbbi, hanem a fantom meghajtó, akkor az sem újdonság, ahol első körben pl. a Windows újraindítása javasolt.
Ha egyik előbbi sem, akkor meg nem fogok tovább találgatni, hanem leszel szíves pontosan leírni, akár screenshottal szemléltetni, hogy pontosan mire gondolsz, sőt eleve így kellett volna kezdeni, mert ez itt nem a telejósda.[ Szerkesztve ]
-
bocsi22
csendes tag
válasz King Unique #120055 üzenetére
köszönöm
igen ez a szemléltetett jelenség!!
a registry-s módszerrel sikerült megoldani. -
Ablakos
őstag
válasz King Unique #120052 üzenetére
"mert ez itt nem a telejósda"
Hááát.. (fél)Isteni szinten talán nem elrugaszkodott elvárás a jósolási tudás.[ Szerkesztve ]
-
Dot
őstag
Megtaláltam a ludast elvileg.
Elvileg ő állítja el:
Először letiltottam majd kitöröltem a taskot innen, de visszarakja magát.
Ezt az progit indítja: "C:\WINDOWS\System32\ibmpmsvc.exe -PnPTask
"
Ez része a windows-nak?
Nem Lenovo/IBM-es a gépem, igaz a laptopom Thinkpad, de nemigazán értem hogy települhetett.élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Kupszi
aktív tag
Nos , sajnos a 2004 update valahogy nemcsípi az AMD konfigokat, ennek okán a Gigabyte ezt közölte :
Dear customer,
Thank you for emailing GIGABYTE.
We would like to help you with your technical inquiry.
Sorry we still not have the corrospond drivers availble for Windows 10 2004.
Please wait for the update about the drivers.Bár szerintem nem illesztőprogram hiba lehet a fagyásaim oka, bármi is van a 1909 visszakerülve minden probléma elszáll. Most kezdem azt hinni elhamarkodott volt most ez a frissítés.
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
lanszelot
addikt
Hello,
Kérlek segítsetek.
Beállítottam a háttérképnek egy mappát, és hogy naponta cserélje.
De nem naponta cseréli, hanem random, naponta 2-3 szor.
Átállítottam 6 órára, majd vissza állítottam, hogy hátha, de akkor se naponta cseréli.
Miért?
/jpg, háttérképek full hd mind, ez a felbontás a kijelzőn is
Win10pro-m van /eredeti/ tehát legfrissebb, automatikusan frissít.
Kb 1,5 hónapja vettem a gépet, tehát akkor lett felrakva, MS oldal iso-jából./ -
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
Képtelen vagyok a windows 10-et pendriveról telepíteni. Leírom mit csináltam, + képekkel illusztrálom.
A biosban ezeket a beállításokat használom:
Itt esetleg nem gond, hogy a bios mode Legacy?
Ezen a képen látszódik, hogy a bios mode selectet átállítottam uefire. A boot optionből pedig mindent kitöröltem, csak a pendriverot hagytam bent.
A pendriveot látja is a bios.
Próbáltam így is, mármint, hogy így elindítom a telepítőt, illetve próbáltam úgy is, hogy a betöltéskor nyomtam az f11-et és a boot optionben beállítottam ugyanezt (tehát, hogy bootoljon pendriveról)A hiba jelenség egyébként ugyanaz. Bepootol a telepítő, bejön a kék windows ablak, rá kellene mennem a telepítés gombra, de amint megmozdítom az egeret, lefagy a gép.
Magát a windowst rufussal írtam ki pendrivera, méghozzá az alábbi beállításokkal:
Rufussal kapcsolatban több kérdésem lenne. Jó így az uefi beállítás? Plusz fontos, hogy másik gépre szeretném telepíteni a windowst, ezért például nem tudom, hogy a kép tulajdonságai (alapértelmezett windows telepítés), jó-e, vagy esetleg legyen windows to go. Azért maradtam az alapértelmezett windows telepítésnél, mert azt olvastam, hogy uefi telepítéshez fat32 fájlrendszer kell.
A windows telepítőt innen szedtem le:
[link] , méghozzá az MS eszköz által töltöttem le az iso filet.
Hátha számít: az alaplap típusa msi b360 gaming plus.
Nagyon hálás lennék ha tudnátok segíteni, mert már órák óta kínlódok a dologgal, és egyszerűen képtelen vagyok rájönni a megoldásra. -
King Unique
titán
válasz Studiossrác #120063 üzenetére
Ha UEFI-s telepítés a cél, akkor értelemszerűen azt kell beállítani az UEFI BIOS-ban, tudatosan és megfelelően telepíteni, Rufus esetében annak megfelelően kiírni az ISO-t a pendrive, vagy egyéb módon/eszközzel elkészíteni a telepítési adathordozót, pl. az MCT-vel is lehet, stb. Az pedig kb. evidens, hogy a Rufus esetében a telepítéshez nyilván nem a Windows To Go kell, az másra való. UEFI-s telepítésnél a telepítési adathordozón (pendrive) meg attól is függ az FAT32 / NTFS használata, hogy mit támogat az UEFI BIOS, de amúgy a FAT16/32 a standard UEFI-nél.
A leírtak alapján tehát a telepítő bebootol pendrive-ról, csak kifagy. Viszont az nem derült k, hogy USB-s / egyéb csatlakozású-e az egér, ha USB-s akkor másik USB-portban próbáltad-e, UEFI BIOS erre vonatkozó beállításai stimmelnek-e (pl. Legacy USB Support, EHCI / XHCI Hand-off), szükség esetén frissítve volt-e a BIOS, nincs-e egyéb USB-s tárolóeszköz csatlakoztatva ami bezavarhat, pendrive biztosan jó-e, másik portban, másik pendrive-val ki volt-e próbálva a telepítés, stb.
Amúgy meg ha ennyire nem megy a clan install külön botolt telepítési adathordozóról, akkor meg kell kérni valakit hogy segítsen, vagy nem feltétlen kellene erőltetni, ott a gépházban az alaphelyzetbe állítás lehetősége a személyes fájlok megtartásával / minden elem eltávolításával, aztán kész... Már ha van a gépen, célmeghajtón W10, mert ha nincsen és az 1. telepítés lesz új gépre, akkor nyilván marad a clean install.
[ Szerkesztve ]
-
Studiossrác
aktív tag
válasz King Unique #120064 üzenetére
Az a baj, hogy gépet cseréltem és a régi rendszer nem bootol be. Ha bebootolna, gépházból telepíteném újra.
Viszont a válaszodat olvasva továbbra sem értem, hol hibáztam. Tudnál esetleg egy kicsit részletesebben segíteni? Úgy gondolom, hogy a képek alapján 1 hozzáértő könnyen megoldja a problémámat.
Tehát: rufussal gpt-uefi beállításokat használtam. Fat32 formátummal. Biosban beállítottam bios modeon belül az uefi-t, majd a bootnál uefi módban bootoltattam a pendriveról.
Örülnék ha tudna valaki segíteni, mivel nem ártana hétvégén dolgoznom a gépen, viszont képtelen vagyok windowst varázsolni a gépre.
Szerk: most látom, hogy szerkesztettél. Tehát: usb-s egeret használnék, amit igen, próbáltam másik usb portban. (Ahogy a telepítő pendriveot is).
Egyéb beállításokkal nem foglalkoztam, tehát legacy usb supportra rá sem néztem, EHCI / XHCI Hand-off-ra sem. Ezekkel mit csináljak? Egyéb usb-s adattároló nincs a gépre dugva. Másik pendrive nincsen kéznél, azzal megnézem holnap.
Egyébként nem ragaszkodom ehhez az uefihez, egyáltalán van ennek haszna? Mert ha fel tudnám dobni a régi módon a windowst, amikor csak simán az MS programjával kiírattam pendrivera a telepítőt, nekem az is nagyon jó lenne. Kivéve ha ez az uefi telepítés annyira hasznos, hogy megéri nekem.[ Szerkesztve ]
-
Studiossrác
aktív tag
válasz Studiossrác #120065 üzenetére
Közben ezeket találtam:
- Usb contorrel: enabled
- XHCI Hand-off: enabled
- Legacy usb support: enabled -
King Unique
titán
válasz Studiossrác #120065 üzenetére
Attól hogy hardvert cserélsz, még nem feltétlen kell minden esetben újratelepíteni a W10-et, sőt akár a licenc, az aktivált állapot is megtartható, lásd egy másik válaszban leírtakat. Persze ehhez pl. a korábbi Windows-telepítés megtartásához az sem árt, amiről pl. ebben a hozzászólásban van szó, ahol ha esetedben nem stimmelnek a régi-új alaplap arra vonatkozó beállításai (pl. IDE/AHCI | CSM/UEFI), akkor nem meglepő, ha nem bootol a Windows 10...
Az előző válaszban le vannak írva a telepítéshez szükséges információk, viszont a 2 .bekezdésben felvetett kérdésekre a válasz továbbra sem ismert, azokról nem írtál semmit. Meg itt ha bebootol UEFI módban pendrive-ról a telepítő, akkor az a része oké, ha kifagy közben, akkor ott a hiba, annak okát kellene kideríteni, megszüntetni, lásd az előző válasz 2. bekezdésében leírtakat. + Ha van a gépben ODD, akkor másik opció optikai lemezről (DVD) megpróbálni a telepítést, de lehet akár még helyi lemezről indítva is, nem feltétlen szükséges a pendrive.
"Mert ha fel tudnám dobni a régi módon a windowst, amikor csak simán az MS programjával kiírattam pendrivera a telepítőt, nekem az is nagyon jó lenne."
Ha itt az MCT-re célzol, akkor az azzal késíztett telepítési adathordozó bootolható CSM és UEFI módban egyaránt, ha esetleg újdonság lenne. Az, hogy melyik szerint történjen a telepítés, lásd a tudatos telepítésnél leírtakat, vagyis a megfelelő boot mód beállítása és/vagy boot eszköz kiválasztása.
Az UEFI-s telepítés egyes előnyeiről meg nemrég itt a topikban is volt szó. Illetve modern hardver és modern OS párosításnál adja, magát és nem feltétlen kell a Legacy/CSM módot erőltetni, amiről szintén.[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz Studiossrác #120066 üzenetére
Szia! Az USB beállításokban BIOS ha(?) van lehetőség tedd vissza 2.0-ra és olyan (nem kék) "likba" tedd a pendrive-ot. Valószínűleg nem tud bekapcsolt 3.0-val működni driver nélkül a telepítő.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! DELL 5584 laptopom BIOS-ából hogy tudom törölni az előző Windows serial kulcsot? Felrakok egy másik Windows-t és anélkül, hogy beírnám a sorozatszámot, már aktiválva van a Windows. Hiába írom be telepítés után az új kulcsot, bár elfogadja, de mégis az előző alapján van aktiválva. Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
xy.zsolt
őstag
Van mód a bootolás gyorsítására külső programok nélkül? SSD-t használok, de jelentősen lassult idén a rendszer felállása....45mp-ről 1perc40mp-re
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Doky586
nagyúr
válasz Studiossrác #120066 üzenetére
Mâr ott elrontod hogy piszkálod (össze vissza) a bios beállításait. [link]
A másik: egy vadi új gépről van szó amin még soha semmilyen oprendszer nem futott..?
Ott lehet hardweres hiba is (nincs rendesen bedugva a ram v vga).Anubis_9: mások inkább arra panaszkodnak hogy miért nem aktiválódik..
Inkább örülj.[ Szerkesztve ]
-
Black_Raven
veterán
válasz Studiossrác #120063 üzenetére
Szia! Csináld úgy ahogy a @Doky586 linkelte a folyamatot. Sztem nem jó a Rufus Formázási beállitása.
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
törölt tag
válasz lanszelot #120076 üzenetére
Régen is ilyen összevissza volt, emlékszem erre a problémára. Plusz a váltás is elég zavaró darabos volt számomra, (Win10-ben fos általában a legtöbb animáció) szóval gyorsan letettem erről és 1 db fix háttérre váltottam. Esetleg még próbálkozhatsz a "Dynamic Theme" programmal, sokkal jobb a gyári megoldásnál.
-
törölt tag
Microsoft, we need to talk about the Microsoft Store on Windows 10
Naiv cikkírók, pusztába kiáltott szó. Az Áruház egy fos öt éve, akkor mit várhatnánk még tőlük. Nem foglalkozik vele a Microsoft, nem érdekli a fejlesztőket, nem érdekli a felhasználókat. Média tartalmakra és játékra különösen fos. Reménytelen.
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Fájlmegosztásban kérek segítséget.
Van egy külső HDD a gépre kötve USB-vel, aminek a tartalmát osztanám meg a belső hálózaton.
Akár a meghajtó nevére, akár a benne lévő megosztandó mappára kattintok, nem sikerül a megosztást végrehajtani.
Létrehoztam egy helyi felhasználót jelszóval, hogy azzal kelljen belépni, és az férhessen hozzá a mappához (ne pedig mindenki jelszó nélkül).
Tulajdonságok / biztonság - Megosztás és Speciális megosztás, beállítottam a felhasználó nevét, írás joggal, de nem lehet a hálózaton látni a mappát.
A gépet nem lehet a hálózaton látni, pedig a Vezérlőpultban a Hálózati és megosztási központban a Speciális megosztási beállítások alatt minden menüpontban bekapcsoltam a Hálózatfelderítést.
\\gépnév\megosztott-mappa
így betallózom a gépet én nem érni el, és a legtöbb gépen nem is látszik a gép neve a Hálózatokban.
Nem tudom mi a gond, kérem segítsetek.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz #86564352 #120078 üzenetére
Természetesen.
Látszik rajta, hogy az egész még akkor kezdődött, amikor a Windows Phone-al próbálkoztak. Az egész Metro, Modern UI, majd UWP-re átkeresztelt dolog ehhez kapcsolódik.
Értem én, hogy telefonra kellett egy keretrendszer, mert ott mégsem lehet a 30-40 éves Winapi-ra fejleszteni, de a Windows Phone kimúlt, desktopra pedig senkit sem érdekelt az UWP felület, és az áruházuk se nagyon.
Volt pár próbálkozás, tulajdonképpen ma is ugyanazok az alkalmazások vannak fenn a store-ban, amit a Win8 megjelenésekor kezdeti lendülettel írtak a fejlesztők, de azóta alig valami.
Látszólag az UWP alól is kezd kihátrálni a Microsoft, mert ugyebár itt vannak az élő csempék, amikről az a hír járja, hogy meg fognak szűnni. Megintcsak arról van szó, hogy a Windowsos telefon nyitóképernyőjén ezek még akár működőképesek is lehettek volna, de desktopon a startképernyő nem létezik, a startmenüben meg olyan rövid ideig tartózkodik az ember, hogy értelmetlen az élő csempéről beszélni.
xBox talán, ahol más a helyzet, de azt meg nem hiszem, hogy ilyesmire használnák az xBox tulajdonosok.Amikor bedurvulok, akkor eszembe szokott jutni olyan dolog, hogy a Microsoft kidobhatná az elmúlt 7-8 évet, és wisszatérhetne a 7-es Windowshoz
De ilyet nem írok, mert letiltanak innen. Persze, vannak dolgok, amiket betettek a 10-esbe, és hasznos.
Paint3D, pl
És biztos sok olyan dolog is van, amit én (és az átlagfelhasználók nagy része) nem használ, nem is tudja, hogy van.
Amíg a melóhelyen 7-es volt, itthon pedig 10-es, valamiért sosem volt olyan érzésem a melós gépen, hogy valami hiányzik, és az otthoni gépen sem éreztem sosem olyat, hogy hű, ez mennyivel jobban működik 10-es alatt, 7esen. -
King Unique
titán
válasz Anubis_9 #120070 üzenetére
Sehogy, meg nem is ez a módja, ha másik Windows 10-kiadást akarsz telepíteni és aktiválni.
Ha Home kiadáshoz van UEFI BIOS OEM Key, ellenben Pro kiadást akarsz telepíteni, akkor ott a EI.cfg and PID.txt módszer, azzal megoldható.
Másik a lehetőség a közvetlen upgrade pl. a gépházban másik termékkulcs megadásával, vagy egyéb módon, lásd a frissítés a Windows 10 Home kiadásról a Windows 10 Pro kiadásra cikkben leírtakat. -
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #120071 üzenetére
Hát talán pl. nem kellene összevissza telepíteni mindenféle programokat, azok folyamatait a rendszerrel automatikusan indulóra beállítva hagyni, aztán akkor vsz hamarabb állna fel a Windows... Mert amúgy a majd 2 perc SSD-vel nyilván sok, ahol gondolom nem maga a bootolás tart addig (ez extrém lenne), hanem összesen, illetve a bootolás + bejelentkezés után a rendszer felállása.
Amúgy meg ki tudja, hogy esetedben esetlegesen hogyan van szétcseszve a rendszer, ha más nem megy, akkor ott van a gépházban az alaphelyzetbe állítás lehetősége a személyes fájlok megtartásával / minden elem eltávolításával, + MCT-vel / ISO-ból az in-place upgrade, ahol a telepített programok is megtarthatók, ha az utóbbi a cél. -
King Unique
titán
válasz Black_Raven #120075 üzenetére
Ha eleve UEFI-s telepítést akar, akkor nyilván jó a Rufus azon beállítása, nem világos mégis honnan jött az, hogy nem jó... Az MBR-BIOS sémánál eleve NTFS-re formázza a pendrive-ot, ami UEFI-s telepítésnél max. akkor használható, ha támogatja az NTFS-t az UEFI BIOS, ha nem, akkor viszont nem. Ellenben a GPT-UEFI sémánál eleve FAT32-re formázza a pendrive-ot, ami nyilván oké UEFI-s telepítéshez.
-
King Unique
titán
válasz vlevi #120081 üzenetére
Hát a W7-hez inkább ne térjenek vissza, meg az az idejétmúlt, 1X éves, Vistából csent gejl, aerós dizájn nekem aztán nagyon nem hiányzik. Meg amúgy sincs miről beszélni, mert szerencsére nyilván nem fognak. + Már a W8.X is sokkal letisztultabb és kellemesebb volt számomra használni, ahogyan a modern W10-et meg főleg. Meg hál' istennek már a melós gépeken is W10 van egy ideje, nem az avítt 7-est kell bámulni. Ahol az utóbbinak számomra konkrétan kb. semmilyen előnye nincsen, inkább csak hiányosságai, hátrányai és pont az volt a fura, amikor a modern W10 után a régi 7-es elé kellett visszaülni. De szerencsére már ez is megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen, hogy próbáltok segíteni. Rengeteget próbálkoztam, sajnos nem sikerült továbbra sem feltelepíteni a Windowst.
Igen, új a hardver. Proci nem az, alaplap + memória igen. Azért gondolom, hogy én rontok el valamit, mert innen az apróról vettem a gépet 1 fórumtársunktól, aki ugyanilyen konfigot adott el másnak is. Az illető aki megvette, ugyanebbe a problémába nézett bele mint én. Ez az egyik ok. A másik ok az, hogy tegnap feltelepítettem a pendriveomra 1 live Linuxot, ami hibátlanul bebootolt.
Amikor először próbáltam felrakni a Windowst, akkor Doky586 által leírtak szerint próbálkoztam. És simán lefagyott a gép. Volt amikor eljutottam a kulcs nélkül szeretném telepíteni menüpontig, de legkésőbb ott lefagyott a telepítő. A legtöbbször ettől függetlenül akkor fagyott le, amikor megmozdítottam az egeret (szóval kapásból amikor bejön a kék képernyő és leokéznám az első menüpontot). Most azt csináltam, hogy a biost visszaállítottam a gyári állapotba, és mindent Doky586 által bemutatottak szerint csináltam, viszont egyből lefagyott a telepítő.
Amivel még próbálkoztam este: usb-s dvd olvasóról való telepítés. Régebbi gépemen szándékosan kipróbáltam, gond nélkül települt róla... Ezen a konfigon, az sem működik.
Bármit csinálok lefagy a telepítő. Mint írtam szinte mindig kapásból az elején (amikor bejön a kék képernyő), néha viszont eljutok a kulcs nélkül szeretném telepíteni menüpontig. Onnantól se kép, se hang. Megáll az egér, és kész.
Nincs valami ötletetek? Én is erősen gondolkozom a hardver problémán, viszont ezzel az a bajom, hogy egyrészt más is ugyanezzel a problémával szembesült és neki sikerült megoldania, másrészt pedig a Linux live hibátlanul működik a gépen.
Usb3 kérdése merült fel. Anélkül is próbáltam, sőt az alaplapi usb használtalával is. Előlapit is próbáltam. Mindig ugyanez a fagyás, bármit is csinálok.
Hétfőn igyekszem felvenni a másik sráccal a kapcsolatot (ha addig nem oldódik meg), viszont hétvégén nem szeretném ismeretlenül zavarni, ezért ha bárkinek bármi ötlete van, kérlek írjátok le. Egyszerűen tanácstalan vagyok. -
Studiossrác
aktív tag
Kicsúsztam a szerkesztésből, sorry.
Ami elsőre feltűnt, az az, hogy amikor elkezdi betölteni a Windows telepítőt, csíkozódik a kép.
Ez normális? Kapásból még az első telepítésnél nagyon nem tetszett ez, de mivel mondta az eladó, hogy más is belefutott ebbe a problémába + mert ezek után kivétel nélkül bejön a kék képernyő, azaz tovább lép a gép, ezért nem foglalkoztam eddig ezzel.
Most viszont eszembe jutott, hogy fontos rész lehet ez is. Ez másnál is ilyen? -
King Unique
titán
válasz Studiossrác #120086 üzenetére
"az apróról vettem a gépet 1 fórumtársunktól, aki ugyanilyen konfigot adott el másnak is. Az illető aki megvette, ugyanebbe a problémába nézett bele mint én."
Ja, hát akkor lehet konzultálni kellene a kedves eladóval, hogy esetlegesen mégis miféle szemetet sózott rád, meg a másik taggal, hogyan kell bűvölni, hogy normálisan működjön... + Ellenőrizni az egyes hardverelemeket (pl. RAM, VGA), mert azok hibája miatt is lehet gond.
A Linux Live egy dolog, az többnyire a RAM-ból fut, meg attól hogy bebootolt, az még nem egyenlő azzal, mintha gond nélkül fel is települt volna arról a rendszer.
-
Studiossrác
aktív tag
válasz Studiossrác #120087 üzenetére
Nemsokára hívom az eladót.
Erre viszont tudna valaki válaszolni? Ez normális jelenség? -
Csupingo
veterán
válasz Studiossrác #120089 üzenetére
Ilyet produkálhat vga hibánál, vga kábel hibánál is. Telepítés közbeni lefagyást pedig memóriahibánál. Úgy már nézted, hogy a vga-t kiveszed és a proci igp-vel használod?
Az is lehet, hogy egy alaplapi bios frissítés helyrerázná. Bios reset volt már?
(Memóriákat kivenni, visszatenni, csak eggyel próbálni, sata kábeleket kihúzni, visszakötni, stb.)Amúgy még normális jelenség is lehet, gyakran látni ilyen hibás képet bios előtt, után, miközben a gép hibátlanul üzemel.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
HARDVERAPRÓD
Szia. Nem nem normális. Ritkán látni ilyet. Mozgasd át a ramokat, vga, Vga kabel, ha utánna is fennáll, akkor hiba van.
-
semetka
őstag
Ha 0x8007025d hibakóddal leáll a win telepítés akkor mi lehet a gondd? SSD hiba vagy PD-re rosszul ment fel a win?
Annyi a történet hogy tesóm laptopja pár napja nem indul, nem bírja magát javítani, sőt csökkentett módban sem indul. Próbáljuk újrahúzni de ez a hibaüzenet jön==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Ablakos
őstag
Nekem a jó minőségű, de hosszú kábel (10méter HDMI ) okozott ilyen betöltéskori hibát. Sajnos csak rövidebb kábellel szünt meg a hiba.
-
King Unique
titán
válasz Studiossrác #120092 üzenetére
A BIOS frissítése már a legelső válaszban említve volt, azt hittem azon már túl vagy, de ezek szerint csak most sikerült eljutni odáig. A telepítés amúgy végül UEFI szerinti lett, vagy CSM?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Studiossrác #120092 üzenetére
Szuper. Egy bios upd csodakra is képes
-
semetka
őstag
válasz King Unique #120096 üzenetére
Köszi, bevált az utolsó.
Egyik RAM-ot kivettük és megy.
Ha előbb próbáljuk ezt akkor még windows-t se kéne telepíteni, mert tuti elindult volna==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
vlevi
nagyúr
válasz King Unique #120085 üzenetére
Nekem nem volt bajom az aero felülettel.
Természetesen most csak a UI felől közelítem meg a dolgot, mert, hogy belül rengeteget változott, azt nem vitatom, és nagy részének az előnyeit biztosan eszre sem vesszük, csak használjuk, anélkül, hogy feltűnne.
De pl nálam a font renderelés, ami nagyon nem tetszik, az UWP felületen nagyon látványosan randa, szálkás vacak, de az alap segoe ui is jobban nézett ki hetesen, mint most. És ez nem csak régi szép emlék, képernyő mentéseket elnézve látszik.
Az, pedig, hogy az UWP letisztult-e, vagy igénytelenül semmilyen, az már egyéni ízlés kérdése. De próbáljak cukrozni a kutyaszart ezzel a szín átmenetes blur-os hatterrel, hat, szerintem úgy meg rosszabb :)Az előbbi cikkre reagálva, viszont nagyon sok olyan dolog is van, amit bevezettek, aztán eltűnik. Ilyen volt a w8 start képernyője, a sets, az élő csempék, és lehet folytatni a sort. Kísérleteznék, de nagyon nem jón be nekik a UI megújítása.
-
Studiossrác
aktív tag
válasz King Unique #120095 üzenetére
Uefi szerinti lett a telepítés.
Azért nem túl bonyolult dolog ez, utólag elsőre is jól csináltam. Nah, de mindegy.
Köszönöm szépen a segítségedet. Az az igazság, hogy sok információt tettél be, persze érthető okokból, én sem írnám le kismillió embernek ugyanazt a helyedben.Viszont annyira le voltam/vagyok maradva ezen a téren, hogy elsőre sok volt az információ. Plusz ugye elindultam az uefi/bios telepítés felé, ezért fel sem tűnt a bios frissítés lehetősége. Pedig elsőre pont arra gondoltam én is, hogy talán azzal kellene kezdenem. Sokat próbálkoztam a leírásaid alapján is, googleztam is rengeteget, igaz eredményre nem igazán vezetett. Ha most olvasom el a linkeket amiket küldtél, már nagyon is érthető számomra is. Úgyhogy ha más nem, erre jó volt a dolog . Még egyszer köszönöm szépen a segítségedet .
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest