Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz vlevi #120099 üzenetére
Ez megint lehet szubjektív is, hogy szerinted mi nézett ki jobban a hetesen, szerintem meg nem feltétlen, nekem egyértelműen jobban bejön a W10 látványvilága, sokkal modernebb hatást kelt, kellemesebb számomra használni. A modern UI meg a W8-tól kezdve végre adott egy pluszt a hagyományos felületen kívül, a 10-esnél a blur effect meg szvsz pont hogy tetszetős tud lenni pl. a gépházban is, de akinek nem jön be, kikapcsolhatja.
Igen, vannak kivett elemek, de ott pl. a kezdőképernyőre történetesen ment W8.X-nél az össznépi hurrogás, az vélhetően azért lett megszüntetve. Viszont ott van helyette a teljes képernyős Start menü + tablet mód, ami eleve hasonló. Az UI meg szerencsére azért változott, megújult itt-ott és nem ugyanazt kell bámulni, mint a 1x éves rendszernél. Meg az a különbség a kettő között, hogy a W10-nél legalább folyamatosan vannak fejlesztések, ott legalább kísérleteznek, egy-egy új verzióban a felhasználói felület is változhat itt-ott, igazodhat az aktuális trendhez, ellenben a 7-esnél nem, azt 1x kiadták, aztán azóta is maradt ugyanolyan, megrekedt azon a szinten.
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! Kingston ssd 128 as, 6 éves, 97% os a vizsgálat alapján. Elkezdett 2-5 perc között felállni a rendszer, ez lehet a meghajtó hibája? Friss Windows 10, eredeti, Pro verzió. Vagy az új frissítés szarakodik? Köszi szépen
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz pontyos #120102 üzenetére
Ha friss telepítés, akkor ott a 2-5 perc sok, SSD-vel meg pláne. Maga a 97%-os kondíció SSD-knél normál esetben nem hiba, természetes csökkenés a használattól, írásmennyiségtől függően. Viszont attól még lehet vele gond, pláne ha már 6 éves és túl van a gyártói garanciaidőn is.
Ha van másik SSD kéznél, akkor ki lehetne próbálni arra átklónozni, vagy tisztán telepíteni a 2004-es Windows 10-et és azzal megnézni mit produkál ugyanabban a gépben. Ha azzal gyors ugyanaz a Windows 10-telepítés, akkor a régi SSD-vel lehet gond."Ha belerakok egy újat, kell bármit csinálni? Vagy 256 os be, win 10 fel és serial be. Alaplap csere esetén kell új kulcs ha jól tudom.?"
Telepíted rá megfelelően a Windows 10-et, vagy akár átklónozod a régi SSD-ről ezekre is odafigyelve, ha hardvermódosítás történt. Licenc, újraaktiválás ügyben meg lásd az egyes korábbi válaszokban leírtakat: [link], [link].
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
válasz King Unique #120105 üzenetére
Tökéletes, mindent kimerítő válasz! köszönöm szépen!
-
*Ropi*
félisten
Csak két dolgot szabott el a 2004-es frissítés: egy programot törölt mondván, hogy úgysem fog működni - de természetesen az újratelepítése óta is hibátlanul használható. A másik a hangkártyám, ami viszont azóta is néma.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
törölt tag
Sziasztok!
Aktiválatlan 1909-re felmegy MCT-vel VBox-ban a 2004 update? -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #119580 üzenetére
Visszatérve erre a kérdésre: szerencsére rosszul emlékeztem és már 2x2GB RAM van a gépben, tehát az tuti elég lenne. Viszont kibővíteném a Win10 vs Win7-es kérdésemet azzal, hogy játékok alatt melyikkel járnék jobban? Nyilván nem mai, hanem régebbi játékokról van szó, amik még futottak (elindultak) ezen a gépen. A VGA-hoz (9800GT) van Win10-es driver, valami 2016-os, ami azokhoz a játékokhoz biztos megfelelne.
(#119598) King Unique: Ezeket is tudtam persze, de nem lehet egyértelműen kiigazodni az infók között, mert van ami meg azt sugallja, hogy a Win10-nek csak valami elég régi verziója menne fel ezzel a procival és csak az NX, PAE, SSE2 nem lenne az újabbakhoz elég. Amit amúgy lecsekkoltam coreinfo-val és tudja mindet a proci.
-
vlevi
nagyúr
válasz SunMount3r #120109 üzenetére
NX, PAE, SSE2
Én úgy emlékszem, hogy ezek a követelmények nem a w10, hanem a w8.1 valamelyik frissítésénél jelentek meg. Illetve, mintha csak az NX lett volna az új követelmény.
De én korábban próbáltam w10-t telepíteni Core2duo E5400 CPU-ra, gond nélkül felment, meg a 64 bites is.Ha jól látom, T4300-rol van szó, és az Intel honlapja azt írja, ez a proci támogatja az NX-t, szóval hajrá :)
[link][ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz vlevi #120110 üzenetére
Nem a T4300-as egy másik gép és az a proci meg a PAE-t nem támogatja.
Amelyik gépről szó van az pedig E5200-as procis (újra lecsekkoltam, tehát nem pont az amit korábban írtam) és erre írtam is, hogy corefinfo-val már megnéztem és mind a 3-at tudja.
No mind1, ha meglesz az SSD hozzá akkor megpróbálom a legújabb Win10-el, csak kérdés hogy ha az nem megy fel, akkor melyik?
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Aktiválási problémám van
Az eszköz egy Wintel Pro W8 (box), amire elő volt telepítve a win10 home ...
A tegnapi nap gondoltam újratelepítem és felrakom rá a 2004-et (hash: 7ef1d734fe2aa12cc4c182416c6ff4ed), nem bootolva, hanem önmaga alól, mikor befejezett mindent jobb alul megjelent a szöveg hogy aktiválni kell
A hibaelhárító, vagy ha újra megadom a termékkulcsot nem segít.
slui 4 paranccsal azt írja telefonon nem aktiválhatóIlyenkor mit lehet ezzel kezdeni?
Offline módba volt használva (nem volt hozzáfűzve microsoft fiók).Előre is köszönöm a segítséget!
-
nagyúr
válasz *Ropi* #120107 üzenetére
kb. a 1909-es Build-tól kezdve az összes nagyobb frissítésnél kiabál a 8gadget progira, nyomok egy repair-t azt hibátlanul megy tovább.
Bár nekem nem törli, csak kilövi a progit.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
vlevi
nagyúr
válasz SunMount3r #120111 üzenetére
Videókártyád van?
Mert az én E5400-as gépemben egy Intel G41 chipsetbe integrált alaplapi VGA vezérlő volt, ami kábé a desktopot tudta elvinni, de már a 720p-s YT videók is beszaggattak vele, mert hardveres gyorsítás az kb sehol nem volt rajta.
És emiatt nagyjából használhatatlan manapság egy ilyen gép, mert a benne lévő 2 processzormagot teljes egészében felemészti az alap windows funkciók, a desktop, és a böngésző kiszolgálása. Nekem legalábbis ez volt a tapasztalatom. Legrosszabb Ubuntu Linuxxal volt, ott volt olyan, hogy hosszú másodpercekre megállt még az egérkurzor is. -
nagyúr
válasz worxland #120115 üzenetére
Ha te mondod.
A régebbi buildokra nem emlékeztem biztosan, így csak a tutit írtam be.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
detroitrw
addikt
válasz Pyttawrx #120119 üzenetére
Az ujonnan vasarolt termekre mar elore fel volt telepitve/aktivalva.
Evente mindig updateltem, a legutobb ugyan igy frissitett verzio az a 1904-es volt, azzal meg megmaradt aktivaltkent, de a tegnap felrakott frissites (2004) utan mar aktivalni kene ...
Termekkulcs nincs kulon hozza, azt anno kiolvastattam a nirsoft produkey-el onnan tudom.
De frissites utan a kulcs nem valtozott. -
HARDVERAPRÓD
-
Vhiktor
veterán
Arra van valakinek tippje, hogy mitől lehet, hogy hálózaton keresztül nézek filmet. A Zidoo X8 wifin keresztül kapcsolódik a hálózathoz és a pc winyóján lévő filmeket játszom le. Az a baj, hogyha nem mozgatom meg időnként a pc-s egeret, akkor elkezd akadni a film. Amint hozzányúlok az egérhez azonnal megszünik. Ha meg időközönként megmozgatom, akkor elő sem jön a probléma.
PC-n az energiabeállításoknál kikapcsoltam a winyó altatást(0-t írtam be), de ez nem segített a problémán.
Lehet a wifi kapcsolat a baj?
Vagy mitől lehet?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
detroitrw
addikt
válasz Pyttawrx #120125 üzenetére
Csak azert kerdezem mert eddig a desktop pc-ken mindig reklamalt nekem a win10 ha usb-rol telepitettem, hogy nem fogja elvegezni csak akkor ha gpt-re atvaltok. S ilyenkor az egesz vinyot at kell alakitani.
Ezert szoktam a rendszer alol inditani a telepitest, ha nem lehetseges a magan fajlokat valahova atmasolni.Az aktualis gep mbr-es
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz detroitrw #120127 üzenetére
Ez esetben MBR-es W10 telepítőt kell készíteni, akkor nem fog reklamálni.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
janesart
tag
Sziasztok, régóta küszködök azzal a problémával, hogy a hosszú Ő helyett Q betűt ír és ez nagyon zavaró és ez igaz a wordre, böngészŐre, bárhol ütöm le a billentyűzetet! van valakinek ötlete mitŐl lehet? Trust bluetooth os billentyűzetem, és egerem van. Próbálkoztam a billentyűzet típusának beállításával, a 101gombos sem jó. Vírusirtót is futtattam le a kasperskyn kívül, az sem oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz *Ropi* #120107 üzenetére
...És a Logitech egerem alkalmazása sem indul el már magától (az újratelepítése után sem), ami azért idegesítő, mert az átprogramozott gombjai csak úgy működnek és amíg kézzel el nem indítom, egy véletlen gombnyomás jól összekavarhat mindent.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Dumi86
senior tag
Sziasztok. Találkozott már valaki olyannal hogy egy régi kb 12 éves gépen amikor inditanám Bios után a telepitőt ilyen furcsán szét esős a kép, pl az elején ahogy pörögnek a pöttyök akkor mintha mellette még egy menne. Aztán ahogy bejön a telepítő akkor az egész képernyőn ott marad az egér helye ahogy mozgatom. Ezen a gépen most elinditottam a 1909 telepitőt ez neg jól megy. Valami változás lehet gondolom a telepítőben vagy nem tudom. Kb 1809óta csak ráfrissitettem a rendszert úgy jó volt. Mondjuk alapból nem ajánlotta még fel Update a 2004 et ezen a gépen.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
aktív tag
Gyerek internethasználat nyomon követését szeretném megoldani, de ne legyen feltűnően látható. Win10 Pro, 64 bit, admin userként. Egy laptopon megy, amely WIFI keresztül kapcsolódik a hálózatra.
Hogyan tudom logolni, milyen program fut? (Chrome böngészőben nyitott URL-ek és egyéb futtatott programok: Roblox, Minecraft)
Hogyan tudom ezt a logot látni másik gépről, telefonról? -
jas39
tag
Sziasztok, előre elnézést a full láma kérdés miatt. Vettem egy W10 Pro licencet, és nem tudom, hogy külön kell a prot letölteni vagy telepítés közben kell választani most csinálom először, Köszönöm!
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #120134 üzenetére
Attól fog készen állni, hogy idővel megoldja a driver kompatibilitás dolgokat a Microsoft, Nvidia, AMD és akkor már felajánlják a 2004-et.
Dumi86: hát 12 éves vason ne csodálkozz, ha a legfrissebb 2004 build nem 100%. A mostani modern drága saját Microsoft termék Surface gépeiken is visszatartják még.
-
janesart
tag
Sziasztok, régóta küszködök azzal a problémával, hogy a billentyűzet hosszú Ő helyett Q betűt ír és ez nagyon zavaró és ez igaz a wordre, böngészŐre, bárhol ütöm le a billentyűzetet! van valakinek ötlete mitŐl lehet? Trust bluetooth os billentyűzetem, és egerem van. Próbálkoztam a billentyűzet típusának beállításával, a 101gombos sem jó. Vírusirtót is futtattam le a kasperskyn kívül, az sem oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
válasz #86564352 #120139 üzenetére
Köszi hát ezt tudtam eddig is hogy nem mai ez a gép :) Viszont ettől még nem jöttem rá mi okozza az említett hibát. Amúgy már nincs visszatartás 2004nél. Nálam másik gépemen tegnap ajánlotta fel hogy készen áll a telepítésre
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
King Unique
titán
válasz detroitrw #120112 üzenetére
Ha az "önmaga alól" azt jelenti, hogy MCT-vel / frissítési segéddel / ISO-ból történt az upgrade 2004-es verzióra, akkor nyilván maradt a Home kiadás, ahol normál esetben utána is meg kellett volna maradni a Windows 10 aktivált állapotának. Feltéve, hogy normálisan lett aktiválva érvényes termékkulccsal / digitális licenccel / UEFI BIOS OEM termékkulccsal, mert ellenkező esetben nem meglepő, ha az upgrade kiütötte az "okosítást"... Amúgy az aktiválási hibakód nem derült ki, de az alapján többet lehetne tudni.
"A clean install megfelel annak, ha telepiteskor azt valasztom, hogy semmit se tartson meg"
Lényegében megfelelhet, de a standard clean install amúgy nem ez, hanem az, amit a másik válaszban linkeltek, meg amiről itt is volt szó nemrég. Bár akiknek az utóbbi nem megy, akkor valóban egyszerűbb az előbbi, vagy a gépházban az alaphelyzetbe állítás, ha ugyanazon verzió újratelepítése a cél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #120146 üzenetére
Erről tudnál nyilatkozni?
[link] -
King Unique
titán
válasz jas39 #120137 üzenetére
Volt már erről szó itt, hogy nem olyan, hogy csak Pro only W10 ISO, telepítő, mivel eleve többféle kiadást tartalmaz, amelyek közül lehet a telepítésnél választani. + Az aktiválásnál megadva a termékkulcsot is megadható, hogy melyik települjön, bár az aktiválás ráér akár a telepítés után is.
+ Ha már clean install, akkor másrészről itt az lenne a lényeg, hogy megfelelően legyen kivitelezve, lásd az iménti válaszban linkelt információkat, mert ez sem mindenkinek szokott menni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Drón topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Automata kávégépek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest