Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90360) King Unique válasza tope (#90356) üzenetére


King Unique
titán

A lényeget azt pont lefelejtetted... Vagyis milyen bootolási mód szerint írtad ki a programokkal a telepítőket, melyik szerint akarsz telepíteni az adott hardvereken?

A Windows USB/DVD Download Tool amúgy eleve egy elavult program, az még anno Legacy (CSM) telepítéshez lett kitalálva. Annyit csinál, hogy NTFS-re formázza a pendrive-ot és aktívvá teszi a rajta lévő partíciót. Ellenben, ha UEFI mód szerint akarsz telepíteni, akkor ahhoz rendszerint eleve nem jó, mivel oda általában FAT32 kell. Egyes hardvereknél működik EFI módban az NTFS is, de a standard a FAT32. A Rufus esetében pedig magától értetődő, hogy Legacy telepítésnél az MBR-BIOS, UEFI-nél pedig a GPT-UEFI opciót kell használni. Ha ezek stimmelnek, illetve bootolásnál a megfelelő boot eszköz van kiválasztva, akkor márpedig bootolnia kell annak a Windows 10-es telepítőnek a pendrive-ról. Ha nem stimmelnek, akkor viszont nincsen min csodálkozni...

A másik válaszban említett megoldás pedig szintén működik, vagyis a felcsatolt Windows 10 ISO-fájl tartalmát a fájlkezelőben csak 1:1-ben át kell másolni a FAT32-re formázott pendrive-ra. Valamint hardvertől függően még szükség lehet a pendrive-on lévő partíció aktívként történő beállítására. De az utóbbira csak Legacy (CSM) módban lehet szükség, ellenben UEFI-nél már nem.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.