Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#120751) _DiEGO_ válasza VGYke (#120748) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Mivel 2db SSD van a gépben, így nincs szükség a "Meghajtók töredezettségmentesítése"-re

Nem hogy nincs szükség, hanem szinte TILOS ! Csakis HDD-ket szabad.

De van más is ám megint: Súlyos hibára derült fény a Windows 10 May 2020 Update-ben, amely képes számottevően a csökkenteni a szilárdtest-meghajtók élettartamát ! Nem ez az eset van nálad ?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#120752) Imi1981


Imi1981
veterán

Ez a hiba ,hogy az ssd-t is töredezettségmentesíti akkor is fennáll ha nem a Windows saját töredezettségmentesítőjét használom? O&O defragot használom és alapból ezt nyitja meg ha rámegyek valamelyik hdd toredezetségmetesítésre . A Windows saját töredezettségmentesítőjét meg sem nyitja .

(#120753) zolee001 válasza zsolt_64 (#120740) üzenetére


zolee001
őstag

Magában az alkalmazásban állitsd be,hogy melyik kimeneten müködjön

(#120754) King Unique válasza VGYke (#120748) üzenetére


King Unique
titán

Itt röviden arról van szó, hogy a 2004-es verziónál a meghajtóoptimalizáló jelenleg (vsz hamarosan javítva lesz) nem menti a státuszt és a futtatás idejét, ezért szükség esetén gyakrabban futtatja az optimalizálást. Ahol Windows 8 óta SSD-knél az optimalizálás = TRIM futtatása, ha manuálisan elindítod, akkor látszik is, hogy trimmelés történik ilyenkor, vagyis az utóbbival nincsen semmi gond. Ami esetleg problémás lehet egy másik cikk alapján az az, hogy állítólag havi egyszer futhat valami intelligens defrag is, ami állítólag nem teljesen egyenlő a HDD-knél lévő standard töredezettségmentesítéssel, ami most az előbbi hiba miatt elvileg gyakrabban lefuthat. De azért tönkrevágni az SSD-t nyilván nem fogja, pláne nem rövidebb távon, max. esetleg hosszabb távon lehet gond a + írás, de amennyit kibírnak manapság az SSD-k (akár TBW többszöröse, több 100 TB / több PB), még úgy sem feltétlen. Meg az az állapot nem végleges, vsz előbb-utóbb javítva lesz, mint már említve volt.

A PortableBaseLayer meg amúgy a Windows SandBox szolgáltatáshoz tartozó virtuális meghajtó.

[ Szerkesztve ]

(#120755) Teodor52 válasza King Unique (#120738) üzenetére


Teodor52
senior tag

Olvastam korábban a 2004-el kapcsolatos anomáliákat, de reménykedtem, hogy azon kevés felhasználók közé tartozhatok, akiknél rendben fut a 2004-es win10 és letöltés közben, azért rá rá olvastgattam egyes tapasztalatokra és végül úgy döntöttem hirtelen, hogy állj, inkább ne! :(

Telepíteném a júniusi összesítőt, ha muszáj, de ha nem akkor, kivárom a júl.20-at!?

"De ha esetedben a júniusit már elkezdte telepíteni és közben szakítottad meg, akkor lehet kavarodás"

A frissítési előzményeket megtekintve nincs bejegyzés, hogy a júniusi összesítő telepítése sikertelen.

20-án talál összesítőt, vajon ismét rákérdez illetve felajánlja a 2004-es funkció frissítést vagy autómatikusan folytatja a telepítését és akkor, hogy lehet majd újra megállítani úgy, hogy a júliusi frissítés lefusson?

(#120756) Cs1csó válasza _DiEGO_ (#120751) üzenetére


Cs1csó
félisten

A defragmentálás HDD-n azt jelenti, hogy az egymáshoz tartozó adatokat "közel" pakolja egymáshoz ezáltal az elérése az adatoknak gyorsabb lesz.
Erre SSD esetén nincs szükség mert nincs mozgó alkatrész és nincs fizikailag távoli vagy közeli hely fogalom amit értelmezni kell mivel akármelyik cella akármelyik részén lévő adatot azonnal el tudja érni.
TEHÁT ha egy SSD-n töredezettségmentesítés történik az nem jelent mást csak hogy itt is egyfajta sorrendbe rendezi az adatokat ez önmagában nem probléma ami a probléma, hogy eközben egy csomó felesleges írást végez és ez rövidíti a cellák élettartamát.

Az utóbb időben az AIDA64 segítségével rendszeresen nézem az SSD-m (120GB-os Samsung EVO 850-es) írott adatmennyiség TBW változását és a kondícióját: jelentem mindkettő SZINTE változatlan, tehát se a kondíció nem csökkent se az írott adatmennyiség nem változott számottevően.

Ebből levonható a következtetés: a 2004-es build sem fogja elrontani az SSD-ket. + ami fontosabb a sok vészmadár számára is, nem "defragmentál" vagy ha igen akkor ahogy írták ez max egy rövid nem klasszikus defrag, amit a HDD-k számára tartogat a rendszer.

(#120757) vlevi válasza VGYke (#120748) üzenetére


vlevi
nagyúr

Sokat értékeztünk erről az elmúlt napokban, keress rá a hozzászólásaimra. Csinál a w10 defragot az SSD-n, nem pont azt, amit egy HDD esetében, de az, hogy nem jegyzi be az utolsó futás idejét, az gáz. Ez a fajta defrag, amennyire én kibogarásztam a nem hivatalos cikkekből, nem az SSD fizikai tartalmat defragmentalja (ezt nem is tudja, mert az SSD FW ezt teljesen másképpen kezeli, nincs is fizikai helye egy fülének. Illetve van, a flash memóriában, de azt csak a fw hazudja a win-nek, hogy ez egy HDD-hez hasnlo fizikai hely.
Szóval az SSD eseten a defrag csak a file rendszer töredezettséget szünteti meg, mert egy bizonyos szintű szét szórtság már nem tesz jót az NTFS-nek.
Ha kézzel megfuttatod, akkor odaírja, hogy futott, de legközelebb elindítod a lemez karbantartót, akkor megint az szerepel majd, hogy sosem futott meg.

[ Szerkesztve ]

(#120758) VGYke válasza King Unique (#120754) üzenetére


VGYke
addikt

Köszönöm mindenkinek a választ!
Eszemben sincs az SSD-t töredezettség mentesíteni, pontosan a megjelent 2004 hiba hírek miatt néztem rá a töredezettség mentesítésre, amikor felbukkant a számomra eddig ismeretlen PortableBaseLaye.
SandBox: Köszönöm az infót! Soha nem használtam a "homokozót", de ezek szerint elérkezett az idő, hogy illik megismerkedni vele. Is :D

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#120759) vlevi válasza VGYke (#120758) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ja, másik mellékhatása a win 10 2004 defrag bugnak, hogy HDD-re is kiküldi a TRIMM parancsot, ami persze szinten baromság.

(#120760) allein


allein
addikt

Sziasztok. Adott kettő Dell P2417H monitor, dell dokkoló. Azt szeretném, hogy az asztalon lévő ikonok a bal oldali monitoron jelenjenek meg, képernyő beállításokon belül ha megcserélem a két monitor helyét akkor egy pillanatra felvillanak az ikonok a bal oldali monitoron, de nem maradnak meg. Ugyanúgy a jobb oldalon láthatók. Hiába cserélem meg a kábelek helyét a dokkolóban.

Végső megoldás a monitorok helycseréje :U

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#120761) Csupingo válasza allein (#120760) üzenetére


Csupingo
veterán

Ha azt állítod be elsődlegesnek, akkor nem azon lesznek az ikonok is?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#120762) King Unique válasza Teodor52 (#120755) üzenetére


King Unique
titán

Itt ilyenkor el kell dönteni, hogy most kipróbálod a 2004-et, vagy sem. Ha igen és esetleg gond van, akkor is van lehetőség a gépházban 10 napig visszaállni az előző verzióra, + ott van a mentés-visszaállítás lehetősége is. Valamint ha csak választható frissítésként ajánlja fel a Windows Update, akkor az ugye csak opcionális, azaz nem feltétlen kell letölteni és telepíteni, ha nem akarod. :N

Ha most célirányosan szüneteltetve van nálad a frissítés, akkor nyilván nem kell nekiállni frissítéseket telepíteni, meg ugye akkor mégis minek szüneteltetted. Az, hogy 20-án majd előreláthatólag mi történhet, lásd az előző válaszban leírtakat.

[ Szerkesztve ]

(#120763) allein válasza Csupingo (#120761) üzenetére


allein
addikt

Sajnos nem. Az ikonok felvillanak egy pillanatra a bal oldali monitoron. Ezután ugyanúgy a bal oldali monitoron vannak az ikonok.

Ezt korábban úgy oldottam meg, hogy megcseréltem a monitorokat :K de mivel a baloldali monitort többet használom ezért több üzemóra van benne. Ezért most megcserélném de úgy néz ki nem jön össze.

Hdmi to dp kábeleket használok, lehet ez valamilyen módon bezvar?

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#120764) _DiEGO_ válasza Cs1csó (#120756) üzenetére


_DiEGO_
őstag

aztaaa :)) nemmondod :Y

(#120765) Kiskokó válasza allein (#120763) üzenetére


Kiskokó
veterán

Helló

Én nem értek hozzá, nekem régen volt ilyen hibám... több Windowson is elkisért stb.
Én úgy oldottam, meg hogy kétszer kell egymás után csinálni. Tehát átrakod elsődlegesre, vissza, majd megint elsődlegesre. nekem másodjára mindig ott maradtak az ikonok, míg elsőre mindig csak felvillant és vissza ment az elsőre.

ne kérdezd, anomália...

[ Szerkesztve ]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#120766) allein válasza Kiskokó (#120765) üzenetére


allein
addikt

Nem működik, miközben felvillanak az ikonok a bal oldali monitoron, addig a jobbról nem tűnnek el az ikonok. Megpróblom holnap dp-dp kábellal.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#120767) BogyóBP


BogyóBP
addikt

Sziasztok. Valahogy le lehet tiltani a Windows 10 ben azt hogy legujabb windowst is lehúzza az update? Ezt azért kérdezem mert nagyon nem tetszik a frissitett windows több zavaró gonddal is találkoztam még a legujabb verzióban is és szeretném visszarakni a 1809 októberi verziót amivel elégedett voltam. Mindezt majd UEFI módba akarom telepíteni rufus al GPT re formázott pendrive ról. Az alaplapot már átállítottam ehhez megfelelően de a fenti kérdés miatt még nem tértem vissza a dologra. Várom az ötleteket.

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#120768) haxiboy válasza BogyóBP (#120767) üzenetére


haxiboy
veterán

Le lehet tiltani a windows frissítéseket, de nem ajánlott.
A 1809 2020. novemberben már nem támogatott.

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#120769) BogyóBP válasza haxiboy (#120768) üzenetére


BogyóBP
addikt

Nem hiszem el hogy nem lehet egy normális windowst felrakni. A 1809 től felfele nekem az összes windows világosabb képet ad és pont annyi a többlet hogy már fájjon tőle a szemem. Probáltam a fényerőt levenni de akkor nem látni semmit és életlen lesz a kép. Most akkor mit tegyek? Már 5x újrahúztam a wint és a VGA driverekkel is probálkoztam, biost is frissitettem de semmi javulás. Van egy laptopom arra is felraktam ezt a windowst de érdekes modon ott nem bántja a szemem pedig látni hogy a kép világosabb... :W Éjszakákat töltöttem a nyomozzásal hátha találok megoldást de semmi. Az ilyen F.lux programok meg sárgított üzemmód stb nem érdekel.

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#120770) haxiboy válasza BogyóBP (#120769) üzenetére


haxiboy
veterán

Ott driver problémád lesz, valószínű nincs a teljes RGB beállítva? HDMI-n használod a monitort?

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#120771) pubwart


pubwart
aktív tag

Sziasztok.

Segítségeteket kérném.

Az történt velem, hogy tegnap kikapcsoltam az asztali gépemet, minden OK. Majd ma bekapcsoltam és láttam kérte a jelszót - nem szokta úgy van beállítva, beütöttem és egy teljesen új profile-t load-olt be, mintha most jelentkeztem volna be először, minden totál szűz beállítással.

Néztem a user-ek között ott van a régi profilom - egy folderben, minden ott van, de nem tudok oda bejelentkezni.

Valami ötlet hogyan lehetne "visszamenni"?

A neten vannak sok regedites töröld ki ezt meg azt, de nem akarok nekifogni - itteni konzultáció nélkül, nehogy nagyobb baj legyen.

Köszönöm

Where you go how is up to you

(#120772) andor80


andor80
senior tag

Sziasztok dobot szeretnék felvenni .Sajnos az egyik hagkártyám csak 8 sávos nekem 10 kell.
A windows 10 ben még mindfig limitálva van ,hogy egyidőben csak egy hangkártya mehet?.
Köszi

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#120773) Cs1csó válasza _DiEGO_ (#120764) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ó szívesen, szeretek FÉNYT gyújtani a MÉRHETETLEN sötétségben! ;]

Mindentől függetlenül VÉRLÁZÍTÓ, hogy egy ilyen tudott, ISMERT hibával mégis kiadták. Kezd nekem is a TKM tele lenni velük.

(#120774) wolfman


wolfman
veterán

Sziasztok! Laptopommal egy hete még tudtam netezni telefonomról HotSpot-al. Tegnap bekapcsoltam, akkor megkaptam a legutóbbi win frissítést (PCmre is megjött pár napja) és most egy istenért se akar rácsatlakozni a telefonra. Tegnap valahogy sikerült napközben 1 óra szarakodás után, majd estére megint nem látta a telefonom (vagy látja de nem lehet csatlakozni). Ma dolgoznék, de egyszerűen semmi.
Biztos hogy a windoes baszta szét a frissítéssel, de nem lehetne valahogy ezt orvosolni?

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#120775) movax válasza wolfman (#120774) üzenetére


movax
őstag

Lehet, hogy frissült a hálókártya drivere, próbálj meg egy rollbacket. Ilyen szarakodások esetében érdemes beállítani a rendszert, hogy a jól működő drivereket ne frissítse, kicsit fennebb van leírás, hogyan. Egy jól működő driver nem tud még jobban működni, ugye, olyan sok értelme nincs a folyamatos frissítésnek. (Nekem soha, egyetlen telefonommal, egyetlen gépemmel sem fordult elő, hogy ne tudtam volna csatlakoztatni).

[ Szerkesztve ]

(#120776) Lauda


Lauda
félisten

A 2004-ben ez a töredezettségmentesítés/trim stb. tényleg problémás? Addig akkor nem frissítenék, míg rendbe nem teszik.

(#120777) mpo válasza Lauda (#120776) üzenetére


mpo
veterán

Optimalizálásnál (Kiválasztás) kivettem a C:-nél a pipát, mert SSD.
Ennyi.

Ha érted, akkor már elavult.

(#120778) Lauda válasza mpo (#120777) üzenetére


Lauda
félisten

:R

Nálam most így néz ki 1909-en:

Nem nyúltam hozzá, úgy van, ahogy a win beállította magának. :F

(#120779) Cs1csó válasza Lauda (#120776) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 mpo
Egyszerűen vedd ki a pipát, jobb a békesség, én hagytam alapon szoktam figyelni az TBW értéket és a kondíciót semmi változás úgyhogy nem aggódom, 5 éves 120GB-os SSD ha megpurcan veszek egy újat. (csóró vagyok tehát nem az anyagi lehetőségeimet fitogtattam csa tényleg nem extrém tétel egy 5-10 év közötti már SSD-t cserélni ami már megszolgálta az árát.
Tény, hogy van gond, megnéztem, a HDD-n is szeretett volna a rendszer egy TRIM-et lefutattni, de ugye ezt nem engedte a lemez és hibakóddal le is állt ezt pár naponta szokta csinálni ahogy nézem de csak egy LOG lesz belőle.

AZ már bajosabb ha az SSD-n akar defragmentálni, én láttam már ezt lefutni, sőt manuálisan is kattintottam már rá és ahogy nézem ez SSD-k esetén nem a szokásos defrag valami módosított írták itt hogy nem a lemezt hanem a csak az NTFS fájszerkezetett defragmentálja tehát azt ahogy az adatokat el lehet érni.

Megígérem, ha lesz valami kondíció romlás vagy látványos TBW növekedés azt megírom. DE elég az ha kiveszed az automatizmust és esetleg havonta csinálsz egy manuális futtatást.

(#120780) mpo válasza Lauda (#120778) üzenetére


mpo
veterán

Írtam, hogy Kiválasztás.
Akit meg zavar, az ütemezett futtatás, az azt is kikapcsolhatja.

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#120781) wolfman válasza movax (#120775) üzenetére


wolfman
veterán

Próbáltam már mindent, csak a windoes újratelepítést nem. Ez szarakodik itt folyton. Eddig a driver törlés, újraindítás segített, mostmár ez se. USB kábellel megosztva az internetet se látja megfelelően a telefonomat. Mindenféle internetelérés most hibás.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#120782) Kiskokó válasza Kiskokó (#120749) üzenetére


Kiskokó
veterán

Neki kezdtem újra, driver letöröl, eszközöknél kitöröl stb

Megint az van mint eddig, NEM LÉP BE ABBA TETVES Logitech fiókba, csak tölt és tölt.

Most már azt csinálja, hogy 10 másodpercenként megugrik az egész windows kép és egy pillantra kijön a töltés karika és szar.......... és ugrál és nemjó és szar...... ezt a kurva 3 sor 6 részből tudtam lierni mert megakad az irás ahogy ez a egci Logitech pprogram miatt ugrál az egész windows...
WIN REINSTALL ?

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#120783) Lauda válasza Cs1csó (#120779) üzenetére


Lauda
félisten

(#120779) csicso82 , (#120780) mpo

Köszönöm! :R ;)

(#120784) mpo válasza Kiskokó (#120782) üzenetére


mpo
veterán

Vidd át a másik gépről a drivert, ha van rá mód.
Addig meg állítsd be sima egérnek.

Ha érted, akkor már elavult.

(#120785) Kiskokó válasza mpo (#120784) üzenetére


Kiskokó
veterán

A régi gép egy win7, az nem játszik.
Ezen az újon van csak 2004.

Most nagy nehezen nem is értem hogy és miért de most bejelentkezett a profilba.
De persze a gombok vagy működnek vagy nem, de legalább már nem ugrál a kép.

egszerűen felfoghataltan ez az egész, a csuklóm már lehet megrepedt... eddig annyira jutottam

AZt se értem hogy ennek a logitech programank futnia kéne mindig nem? a feladatkezelőben ott is van hogy fut, de ha rámegyek a program inditására akkor meg rákrédez hogy elindítja ?

Lassan nem érdkel és ujra rakom a wint 2004 nélkül vagy é nnem tudom, de most itt elegem lett az egészből. Remélem ne mtört el a csuklóm.

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#120786) Doky586 válasza Kiskokó (#120785) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Na ezért használok csak standard egeret (amihez semmilyen extra driver nem kell és a pénztárnál még visszajárót is kapok az 5eFt-os bankjegyből).

(#120787) zorzy4


zorzy4
őstag

Sziasztok! Az új 2004 frissítésnél mit jelent, hogy számítógépe nem áll készen? Lenovo x220 2.gen i5, 8gb ram. Sokkal gyengébbekre felment.

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#120788) mpo válasza zorzy4 (#120787) üzenetére


mpo
veterán

Mert biztos van benne olyan HW elem, amire még tesztelni kell a drivert.

Ha érted, akkor már elavult.

(#120789) Pyttawrx válasza zorzy4 (#120787) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Nekem bios frissítés oldotta meg dellnél. :)

(#120790) krealon válasza zorzy4 (#120787) üzenetére


krealon
veterán

A gepedben levo valamelyik hardveres vagy szoftveres komponenssel kapcsolatban mar erkezett vissza hibajelentes.

Ha be akarsz allni beta tesztelonek (ingyen dolgozni a microsoftnak), akkor kenyszeritheted a telepitest.

(#120791) zorzy4 válasza krealon (#120790) üzenetére


zorzy4
őstag

Nem, volt semmi. Probléma nélkül működik a gép. Másnál is hallottam ilyet. Valami olyat hámoztam ki az angol segítségből, hogy folyamatosan optimalizálják a frissítést a különböző hardverekhez. Lehetséges ez, mint a telefonoknál?

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#120792) Male válasza Kiskokó (#120785) üzenetére


Male
nagyúr

Nem kéne rákérdeznie a winnek, hogy elindítod-e... ott valami hülye védelem lehet, ami akadályozza a futását.
Próbáld meg logi fiók nélkül használni, hátha úgy jó...

(#120793) Teodor52 válasza King Unique (#120762) üzenetére


Teodor52
senior tag

Köszi szépen a segítséget!

(#120794) #86564352 válasza Kiskokó (#120785) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ha az egérnek van memóriája, oda el lehet menteni a gomb, DPI, profil beállításokat. Én úgy használom, a Logitech Options nem fut külön. Ha nincs on-board memory, akkor kell a program. Anélkül csak mezei buta egér.

2004-re kár volt sietni, mert olvasni mindenféle hibát: bluetooth, storage spaces RAW-t csinál, printer gondok, SSD TRIM probléma, VGA kompatibilitás... (lehet még a Logitech se készült fel rá)

(#120795) BogyóBP válasza haxiboy (#120770) üzenetére


BogyóBP
addikt

Dehogy driver gond. 15 fele drivert kipróbáltam már és mindig ugyanaz. Display porton megy a jel.

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#120796) ZsoAce


ZsoAce
tag

Mennyi idő amíg frissít 2004-re? Sohasem frissítettem még, mindig tiszta telepítést csináltam. Szinte semmi program nem volt telepítve, nemrég húztam újra a gépet. Már egy órája kerekezik, és még 28%-nál jár. Igaz jó régi ez a gépem, csak tartalékjátékos.

[ Szerkesztve ]

(#120797) pontyos


pontyos
senior tag

Hello, Pro kontra olvasni a gyors rendszerindításról ssd esetén, ami az energiagazdálkodás menüben alapban pipálva van. Létezhet ellenjavaslat ellene?
Volt ahol negatívként állították, hogy nem áll le teljesen stb "rendszer jellegű dolgok nem változnak"

(#120798) RoyBatty válasza pontyos (#120797) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Alapban nincs ellenjavaslat, az utóbbi években gyártott SSD-k élettartamát nem befolyásolja jelentősen. Vannak viszont olyan eszközök (nekem pl. volt olyan USB-s webkamerám, amely egy idő után már nem éledt újra a következő teljes újraindításig), amelyek rosszul tűrik a gyors leállítást-indítást, érdemes olyankor kikapcsolni.

(#120799) xeon forever


xeon forever
addikt

Most kezd korvonalazodni, hogy a Dell sem vedte magat az oprendszerrel, de, UEFI system az elso Pcie slotban levo nvme Pcie SSD halalakor a windows upgrade utan megolte az alaplapot. Konkretan a raw file system Esete all fent Ami miatt megdoglott az alaplap...Nem hiszem El ha nem elem at. 1909-ig semmi baj nem volt.
#plus a lapomhoz tartozo utolso bios is gany, Dell recovery Meg sem mozdul, mivel kene neki a boot disk Amin az UEFI adatok tarolodtak Ami nincs tobbe, elem kivetel/bios reset nem segit.

Akinek Dell Precision ws van az szerintem nvme SSD boot disk-re NE tegye fel a frissitest.

Vettem egy masik lapot clean reinstallal nem volt semmi baj legacy mode-ban. UEFI-t nem merem bekapcsolni mert valoszinu kinyirja a masik lapot is.

Csak ugy mondom. Dell semmilyen nemu(foleg bu7_i)garanci@'T nem ervenyesit oprendszerre, ha nem o adta.

Ui. Dell. Ha megy akkor megy, ha lejart a gari akkor semmi mas eselye nincs az embernek, mint pot alkatresszel cserelni Ami megdoglott#ok nem segitenek vegyel masikat ha tudsz alapon...Szakszerviz nuku, refurbished only from USA.

[ Szerkesztve ]

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#120800) hhgygy


hhgygy
senior tag

Az aláírásomban lévő Dell típuson WIn 10 pro 1909 verzió friss egy napos telepítés, alvásból képtelen vagyok feléleszteni, kizárólag a bekapcsológombra reagál, de azzal is csak hosszan nyomva kikapcsolni lehet.
Mivel próbálkozzak? (USB wake up már engedélyezve van)

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.