Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#120064) King Unique válasza Studiossrác (#120063) üzenetére


King Unique
titán

Ha UEFI-s telepítés a cél, akkor értelemszerűen azt kell beállítani az UEFI BIOS-ban, tudatosan és megfelelően telepíteni, Rufus esetében annak megfelelően kiírni az ISO-t a pendrive, vagy egyéb módon/eszközzel elkészíteni a telepítési adathordozót, pl. az MCT-vel is lehet, stb. Az pedig kb. evidens, hogy a Rufus esetében a telepítéshez nyilván nem a Windows To Go kell, az másra való. UEFI-s telepítésnél a telepítési adathordozón (pendrive) meg attól is függ az FAT32 / NTFS használata, hogy mit támogat az UEFI BIOS, de amúgy a FAT16/32 a standard UEFI-nél.

A leírtak alapján tehát a telepítő bebootol pendrive-ról, csak kifagy. Viszont az nem derült k, hogy USB-s / egyéb csatlakozású-e az egér, ha USB-s akkor másik USB-portban próbáltad-e, UEFI BIOS erre vonatkozó beállításai stimmelnek-e (pl. Legacy USB Support, EHCI / XHCI Hand-off), szükség esetén frissítve volt-e a BIOS, nincs-e egyéb USB-s tárolóeszköz csatlakoztatva ami bezavarhat, pendrive biztosan jó-e, másik portban, másik pendrive-val ki volt-e próbálva a telepítés, stb.

Amúgy meg ha ennyire nem megy a clan install külön botolt telepítési adathordozóról, akkor meg kell kérni valakit hogy segítsen, vagy nem feltétlen kellene erőltetni, ott a gépházban az alaphelyzetbe állítás lehetősége a személyes fájlok megtartásával / minden elem eltávolításával, aztán kész... Már ha van a gépen, célmeghajtón W10, mert ha nincsen és az 1. telepítés lesz új gépre, akkor nyilván marad a clean install.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.