Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Lehetőséget keresek win 10 alatt a caps lock és a num lock kiiktatására (szoftveresen). Egyszerűen csak kikapcsolva akarom őket hagyni, mert folyton zavaró, ha valamikor a caps-re nyomok szövegszerkesztés közben (gyakorlatilag sosem írok nagybetűkkel), vagy a num lock-ra (a numerikus oldalt csak kurzorvezérlésre használom, soha semmi másra).
Amit eddig találtam, az sharp keyyel átállítani a caps / num billentyűket semleges funkciókra, és registry-ben beállítani a rendszer indításkori állapotot. Azzal gyakorlatilag lekapcsoltam, és megakadályoztam a visszakapcsolást.
Ha van esetleg registry turkálás + key redefine mentes lehetőség is, pld valami alkalmazás, ami tartósan X állapotba kényszeríti azokat a key állapotokat, érdekelne. Elegánsabb megoldás lenne.
Köszönöm.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
norba69
senior tag
válasz spileraaa #119647 üzenetére
Neked RavenRidge procid van.
A 3.60 és a 3.90 biosnál ezt írja sárgával:
*ASRock do NOT recommend updating this BIOS if Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU is being used on your system.
Megpróbálhatod visszaflashelni a 3.50-et, a két nem javasoltnál nem írja azt, amit ennél, és az elődöknél:
*** User will not able to flash previous BIOS once upgrading to this BIOS version. -
spileraaa
senior tag
válasz norba69 #119655 üzenetére
mióta ez a beállítást megcsináltam nincs fagyás (kb 50 perce )
azt meddig majd idővel kiderülha nem lesz kék halál maradhat a 3.90 -es is?
vagy jobb hószútavon a 3.50 -re vissza állítani?[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
szasanyi
félisten
válasz t72killer #119660 üzenetére
Nálam nem csak az utóbbi időben csinálja. Csak most elégeltem meg mert a Chrome-ban rosszabb a képminőség. Megjeleníti a Netflix főoldalát hibátlanul, de amint rákattintok bármelyik videóra azonnal elszáll a rendszer a képen látható hibaüzenettel.
Csöves: köszi az elírásöm kiigazítását, rögtön megoldódott a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
-
RoyBatty
aktív tag
válasz King Unique #119650 üzenetére
Na de miért nem a telepítésre megadott 1 darab partícióból csippenti le a 2 rendszerpartíciónak szükséges minimális részt? Ezt mindenféle 3rd party toolok simán meg tudják csinálni. Érthetetlen számomra, hogy miért ezt a megoldást választották.
-
-szabi-
őstag
Hi
Ping használatához kellene segítség.ping -t www.bix.hu > D:\1\pingtest.txt
Ha ezt használom a logfájl tartalmazza a statisztikát, de nincs időbélyeg.
Powershell használatakor:Ping.exe -t bix.hu | ForEach {"{0} - {1}" -f (Get-Date),$_}
Ebben az esetben nincs logfájl, de van időbélyeg és statisztika.Ping.exe -t bix.hu | ForEach {"{0} - {1}" -f (Get-Date),$_} > D:\1\pingtest.txt
Ha így használom van logfájl és időbélyeg, de nincs statisztika.Össze lehet ezt rakni úgy, hogy legyen logfájl, időbélyeg és statisztika is?
üdv
szabi -
Geth
veterán
válasz RoyBatty #119671 üzenetére
Technikailag most is ezt csinálja amikor üres disk-et adsz meg és nincs más OS a képben: ha megadsz egy méretet, ekkora rész lesz leválasztva a diskből minden partícióra, és maga a systemdrive kisebb lesz, mint a megadott méret.
Meglévő partíciókat lehetőleg ne módosítgasson, nem ez a feladataHa nagyon akarod, most is megoldható előre partícionálással: én is DISM-el telepítek setup.exe helyett, nem kell 3rd party tool.
-
törölt tag
válasz szasanyi #119670 üzenetére
Nem. Chrome és Firefox azt hiszem még 1080p sincs. 4K minőséghez biztos, hogy Edge vagy a Netflix app kell. HEVC támogatás telepítve van?
-
Joker88
őstag
nektek nem szórakozik az új frissítésű W10 az USB-s wifi adapterrel? Nekem alig akar felcsatlakozni, ha fel is megy a WiFI-re,alig van net..
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Brekkk
senior tag
Az alábbi 2 service automatikus indításon van.
- Function discovery Provider Host
- Function discovery Resource publication.Az mitől van, hogy elvileg futnak ezek a service-ok, de mégsem működnek. (Nem látom a saját gépet a hálón, illetve más sem látja ezt a gépet.)
Ha kézzel leállítom és újraindítom ezeket, akkor megjelenik mindenhol a gépem a hálózatban.Ez mitől lehet?
-
adika4444
addikt
válasz coco2 #119653 üzenetére
Hali!
Az AutoHotkey Registry mókolás nélkül, egy folyamatosan futó programmal oldja meg a problémát. Lehet vele .exe binárist csinálni az AHK szkriptből, azt meg be lehet rakni az indítópultba. Én amúgy jobban preferálom a (Sharpkeys által is végzett) Registry-s megoldást, ugyanis az AHK nem fogja el teljesen a gombot, pl. ha CTRL-lel nyomod együtt, akkor eredeti funkcióját csinálja, viszont a másik megoldás az tényleg úgy írja át a gombot, hogy úgy funkcionál, mint ha gyárilag az lenne.
üdv, adika4444
-
DS39
nagyúr
válasz -szabi- #119672 üzenetére
Hello!
Én kipróbáltam ezeket, és az utolsó esetben is van statisztika a logban, ha nem használod a -t kapcsolót. Pl:
2020.05.31. 11:27:07 -
2020.05.31. 11:27:07 - Pinging bix.hu [193.239.149.210] with 32 bytes of data:
2020.05.31. 11:27:07 - Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=5ms TTL=56
2020.05.31. 11:27:08 - Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=4ms TTL=56
2020.05.31. 11:27:09 - Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=4ms TTL=56
2020.05.31. 11:27:10 - Reply from 193.239.149.210: bytes=32 time=4ms TTL=56
2020.05.31. 11:27:10 -
2020.05.31. 11:27:10 - Ping statistics for 193.239.149.210:
2020.05.31. 11:27:10 - Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
2020.05.31. 11:27:10 - Approximate round trip times in milli-seconds:
2020.05.31. 11:27:10 - Minimum = 4ms, Maximum = 5ms, Average = 4msNa most a -t kapcsolóval szerintem az a gond, hogy azzal folyamatosan fog menni, addig míg nem szakítod meg Ctrl-C-vel. Ilyenkor lesz a kimentés vége hiányos.
Ha több pingelést szeretnél, mint az alap 4, akkor használd ezt a kapcsolód:
-n 200
(200 ping után lép ki)[ Szerkesztve ]
-
ates2
senior tag
Valaki meg tudja azt mondani,hogyan lehet az,hogy win10 home 64bit boltban 30e-ről indul viszont hardverapron van 10-ért ?
Gondoltam nincs,szállítás,nincs dvd,nincs több országon átküldés stb ezért olcsóbb hardverapron,mert csak egy key. -
-
ates2
senior tag
válasz Winnie The P #119686 üzenetére
OK, akkor vissza keresek,sorry
-
nyikszi
őstag
-
moseras
tag
válasz -szabi- #119683 üzenetére
Hello,
WSL is jó ?
trap "" INT; ping bix.hu | while read pong; do echo "$(date '+%Y-%m-%d %H:%M:%S'): $pong"; done
Ezt Ctrl+C-vel is megszakíthatod, akkor is kiírja a statisztikát.
Ha jól értem a leírások alapján, az a probléma, hogy Win alatt a pipe-ot is megszakítja a Ctrl+C, és mikor a ping észreveszi a Ctrl+C-t, akkor az általa kiírt statisztika már nem megy át a pipe-on.
A fenti megoldás WSL alatt megoldja ezt, de nem tudom powershell alatt miként kell kezelni ezt a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Na meg lett eltűnt még hiányzó tárhelyem másik része is a WinSxS mappa van felduzzadva 7,16gb-re.Találtam leírást,hogyan lehetne törölni a nem fontos dolgokat belőle de nem sikerült.Valaki tudna segíteni,hogyan lehetne kipucolni a mappát?
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
King Unique
titán
válasz RoyBatty #119671 üzenetére
Akkor most megfordítjuk: miért kell a telepítésnél előre és fixen particionálni a célmeghajtót, amikor pl. egy HDD/SSD gyárilag is eleve particionálatlan; miért nem lehet szükség esetén törölni a felhasználónak a célmeghajtót, miért kellene a telepítőnek a felhasználó által létrehozott partíciót okvetlenül módosítani; miért áll neki telepíteni az, aki nem tud megfelelően telepíteni és miért nem a gépházas alaphelyzetbe állítást használja; + miért nem a Microsoftot kérdezed a saját szoftverük működéséről?
Egyébként meg tud zsugorítani a Windows particionáló eszköze is meglévő partíciót és abból lecsippenteni részt a rendszer számára fenntartott partícióknak, de csak utána tudja azokat létrehozni, azaz a C után lennének, ellenben az ütközik BIOS/MBR és UEFI/GPT telepítésnél is az alapértelmezett elrendezéssel.
-
DS39
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz Lauda #119695 üzenetére
A filléres az definíció szerint "szürke", uis azért filléres, mert a nagy tételben vett volume licenszet több embernek adják el, mint amennyire a volume szól. Ha "csak" 2x annyinak, akkor valszleg semmi gond nem lesz vele, de ha 10x annyinak, már lehet h újratelepítés után nem aktiválódik.
A munkahelyemen szoktak adni a céges officeból 10€-ért: ez tuti el van számolva-könyvelve és nem "folyik túl" a cég által vett mondjuk 8-10e licenszmennyiségen. Szval 10€ alatti áraknál már gyanakodnék. 2-3€-s "dealeket" meg egyenesen kerülném - bár lehet 1x kipróbálok egyet szerencse forgandó címszó alatt...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
RoyBatty
aktív tag
válasz King Unique #119694 üzenetére
Csak kíváncsi voltam, hogy valaki itt tudja-e a választ, a Microsoft válaszát ismerem (így működik és kész, nem "bug" hanem "feature")
Nekem azzal semmi bajom nincs, ha ilyen esetekben szólna a telepítő, hogy másik drive-ra is pakol partíciókat, nekem azzal van a bajom, hogy suttyomban bármilyen jelzés nélkül teszi ezt, későbbi problémákat okozva ezzel (mondjuk kicseréli valaki az adattárolásra hasznát HDD-jét és meglepődve tapasztalja, hogy nem bootol a Windowsa). -
Ablakos
őstag
Bekapcsoltam a Gépházban a Kézbesítésoptimalizálást. Az asztali gépek mind megkapták már a 2004 frissítést, de a laptopok nem. Kell valamilyen speciális beállítás, hogy működjön ez a frissítés belső hálós gépek között?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest