Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109104) King Unique válasza jozsi252 (#109100) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván igen. Viszont ha az innen letölthető MCT-vel csinálod, akkor az csak max. 32 GB-ig tudja FAT32-re particionálni és formázni a pendrive-ot, a lemezterület többi része unallocated lesz (példa). De attól még lehet rá másik partíciót létrehozni - amit a W10 támogat - , sőt az MCT-nél alapvetően kötetet (partíciót) lehet kiválasztani, vagyis csak az egyiket megadni telepítési/létrehozási célnak.

Vagy ott a Rufus, azzal letölteni és/vagy kiírni a már letöltött ISO-t, annál nincsen a FAT32-re vonatkozóan olyan korlát, mint az MCT-nél. Valamint a Rufus tud UEFI-NTFS szerinti kiírást (pl. standard ISO-nál 4+ GB install.wim) és telepítést is, de ahhoz szükség lehet a Secure Boot kikapcsolására. Viszont ha támogatja a gép UEFI-nél az NTFS-t, akkor az előbbi nélkül is működni fog.

Vagy csak simán felcsatolni a fájlkezelőben a W10 ISO-fájlt és a tartalmát 1:1-ben rámásolni a FAT32-re formázott pendrive-ra, legacy/CSM telepítéshez szükség esetén aktívvá tenni a rajta lévő partíciót, lásd az előbb linkelt hozzászólásban leírtakat. Ha gyárilag FAT32 fájlrendszerű a pendrive, akkor a formázáshoz sem kell külön program (pl. FAT32 Format), mert amúgy a Windows 10 beépített eszközei az MCT-hez hasonlóan csak 32 GB-ig támogatják.

Vagy ha támogatja a géped UEFI-ben NTFS fájlrendszerű pendrive-ról is a Windows-telepítő bootolását, akkor a fájlkezelőben NTFS-re formázni a pendrive-ot és szintén az előbbi fájlkezelős másolást használni. Ha csak legacy/CSM telepítés a cél, akkor viszont nem téma az NTFS UEFI támogatás.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.