- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardlex
kezdő
válasz
Csupingo #157262 üzenetére
Üdv, és köszönöm a választ!
"A jelenleg el nem érhető beállítások módosítása" menü minden lehetséges opcióját kipróbáltam már, nem reagál semmire.
Megpróbálom a BIOS-t, ha nem megy, újrahúzom clean installal az egész rendszert, úgyis ráfér már.Kezdek biztos lenni benne, hogy valamelyik update szúrta el, mert régóta úgy használtam, hogy ha otthagytam a gépet, tíz perc múlva szépen elment aludni, s akár egérpöccre, akár billentyűre, vagy bekapcs. gombra pillanatokon belül tudtam folytatni.
Üdv, minden jót, s mégegyszer köszönöm!
-
válasz
Csupingo #156720 üzenetére
És a többiek.
Úgy néz ki jó lett.
Délelőtt 11 körül nekiugrottam.
Ez egy netet is osztó pc, lanon jön a net és wifin szórja tovább a helyiségbe.
A hotspot bekapcsolása automatiku, de késleltetve van 2 percet.
És amikor bekapcsolja a hotspotot, akkor utána pár másodpercen belül kékhalál.
Letiltottam az Intel wifi kártyát és ment rendesen.
Az Intel wireless driver Microsoftos volt, leszedtem az Intel oldaláról a kártyáét és telepítettem.
Hotspottal is megy jelenleg dél óta, nem halt még meg 1x se.
Bizakodok hogy ez volt.
Csak azt nem értem fél évig elment ezzel a driverrel, tegnaptól meg meghalt...?
Néztem updatet, Dec.15. azaz 3 napja volt valami frissítése utoljára. A hiba meg tegnaptól jelentkezett. -
efi99
őstag
válasz
Csupingo #156705 üzenetére
Vagy a legújabbat ?
Az MS oldalán és amúgy az alaplapgyártók oldalán is, egyáltalán nem feltétlen a legfrissebb driverek vannak fent, főleg ha régebbi már a cucc. Sőt konkrétan, ha onnan (MS) ajánlott valamit a Windows, a gyártói oldalon már mindig volt frissebb is, szóval ki is kapcsoltam inkább a ...ba, és leszedem magam. -
-
válasz
Csupingo #156645 üzenetére
Kopiztam mert nem pötyögök ennyit:
"A gyors rendszerindítás lényegében a hibernáláshoz hasonlóan működik azonban csak a rendszer fájlok kerülnek hibernálásra. A hibernálás során minden szükséges rendszerfájl egyetlen fájlba kerül elhelyezésre, így bekapcsolásnál a Windows sokkal gyorsabban képes beolvasni ezeket a fájlokat, mintha a merevlemezről (vagy egyéb meghajtóról, pl. SSD-ről) kellene több helyről összeszednie több ezer fájlt. Így a Windows gyorsabban betölthet. Fontos, hogy ez csak a rendszerfájlokra vonatkozik."
Azaz semmi nem történik ha kirántod a lába alól a talajt, mivel felhasználói folyamatokat nem menti, valamint ez nem a ramban tárolódik hanem a lemezen.
Alvásban ugyanez = teljes adatvesztés esetlegesen nyitott programoknál, viszont:
Hibrid alvás is van úgyhogy ez nem is olyan egyszerű témakör.
Az biztos hogy ma a vihargyors ssd-k korában nem sok nyereség van a gyors rendszerindítással. -
Fviktor89
csendes tag
válasz
Csupingo #155617 üzenetére
A memóriák A2 és B2 slotban vannak, elvileg így kellene menjen dual channel módban, de CPU-Z-ben megnézve nem írja, hogy abban menne. Bios az a legfrissebb. Kábelek azok amiket az alaplappal kaptam, elvileg újak. Az SSD-t HDD sentinel-el néztem az kiválónak írja minden paraméterét. Köszi.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Csupingo #155495 üzenetére
Paraméterekkel kéne futtatnom teminálban és látni az üzeneteit is, nem csak sima indítás kell.
Mikor simán beírom az alkalmazás nevét + paraméterek akkor ez jön:
fptw64.exe : The term 'fptw64.exe' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable progr
am. Check the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ fptw64.exe -d backup.rom
+ ~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (fptw64.exe:String) [], CommandNotFoundException
+ FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException... pedig Terminal-os "dir"-re kilistázza, és ott is van a helyi könyvtárban!
-
TomMusic
őstag
válasz
Csupingo #155333 üzenetére
Sajnos tőlem messzi van a gép, de én telepítettem még másfél éve. 2db SSD van benne, egy SAMSUNG 250GB 970 EVO Plus M.2 PCIe és egy WD 1TB Blue SA510 SATA 3 2.5". A BIOS-ban a fast boot disabled volt, most az be lett kapcsolva, de ugyanaz a helyzet.
A windowsban be van kapcsolva most is a gyors rendszerindítás?
Még áll, nem számol vissza?
Ezek nem tudom mik.
Csak egy oprendszer bejegyzés van. Az időkorlát 30 másodperc, de az nálam is annyi, nem is lehet 0-ra beállítani. Az biztos nem gond. -
satibi
csendes tag
válasz
Csupingo #155060 üzenetére
Csak szeretnék egy feedbacket adni, hogy nagyon nagy segítség volt ez a hozzászólás, köszönöm szépen! Már kb 10+ drivert letöltöttem a kérdezőéhez hasonló probléma miatt, feladtam és jöttem ide kérdezni. Akkor futottam bele a témába. Féllaikus vagyok, ezt az ahci-re váltást sehol sem írták (külföldi fórumokat dobott be a gugli, sokat olvastam utána).
-
-
Daffchy
őstag
válasz
Csupingo #155053 üzenetére
Aha, MS oldaláról töltöttem és csináltam a pendrive-ot.
A gyári MS progival (nem tudom most hirtelen mi a neve), mindig azzal szoktam.
Akkor win alatt töröljem az NVME partciót és próbáljam úgy?
Anno annyit szoptam ezzel a GPT vagy mi a t*kkel ezért is gondoltam előre megformázom... -
Daffchy
őstag
válasz
Csupingo #155051 üzenetére
Nem volt még rajta semmi, tegnap vettem és raktam össze a gépet, próbaképp sata ssd-re raktam wint, hogy lássam minden megy rendben (komplett gép lett összerakva).
SATA SSD-n minden szép és jó, win, tesztek, minden lefut.
- Utána beraktam az új NVME ssd-t, windowsban megformáztam.
- Kikapcs.
- SATA SSD lehúz és pendrive-ról próbáltam felrakni a WIN 10-et.
- És utána egy 2 órás próbálkozás az összes féle fajta driverrel meg bios beállítással. -
Daffchy
őstag
válasz
Csupingo #155049 üzenetére
Az IRST drivert minden formában próbáltam már és nem látszik sajnos.
A tárolóhelyes dolog viszont elképzelhető, hazaérek azt megnézem.
Köszönöm szépen a tippet.
Az a 120-on pár megás valami az mi lehet egyébként? Az NVME SSD-n kívül nincs semmi a gépre dugva, cache memory vagy mi az? -
-
fradi81
veterán
válasz
Csupingo #154628 üzenetére
dvi, alap gagyi driverrel jó csak ott nincs rendes felbontás, driver telepítés után keresi a jelet aztán ennyi, alapból is ez volt a baja a gépnek amiért meg kellett nézzem, kábel is cserélve lett újra. Legrosszabb esetbe mehet még bele valami egyszerű win10 komp. vga kártya.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Csupingo #154413 üzenetére
Köszi azt is kerestem, de nem tudtam, hogy az Apache ... lenne az, így simán elnéztem mellette.
Mégy annyit, hogy szerintetek melyik a jobb választás az openoffice vagy a libreoffice fölöslegesen nem töltögetnék le, régen az utóbbit mondták jobbnak a gyakoribb frissítések miatt, az OO állítólag elég elhanyagolt volt.
-
CsabaSteel
aktív tag
válasz
Csupingo #154255 üzenetére
Hali!
Csináltam NTFS-re is Fat32-re is rufussal.
De csináltam azt is, hogy leszedtem a media creation tools-t és ott usb-re telepítettem a windows 10-et.
Ilyen a bios beállításom.
Launch CSM - Enabled
Boot Device Control - UEFI and Legacy OPROM
Boot Network Devices - Legacy Only
Boot from storage Devices - Legacy Only
Boot from PCI-E Expansion Devices - Legacy Only -
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Csupingo #154176 üzenetére
Nem tudok létrehozni, mert valami AMD EULA-t kellene elfogadnom, amit nem tudok legörgetni az elfogadás gombig 640x480-ban (ti. nincs scroll bar), csökkentett módban meg nem indul el a szoftver, mert másik drivert tölt be. Szóval jól beszopatott az AMD, hogy nem tervezték minden felbontáson működőnek a szoftverüket. Próbáltam megkérdezni, hogy csak billentyűzettel esetleg el tudom e fogadni valahogy az EULA-t látatlanban, de senki nem próbálja ki nekem. Ami biztos, hogy a TAB nem működik, a SPACE+ENTER sem igazán. Más ötletem nincs. Mármint még ezt ajánlották: [link]
-
-
carr
őstag
-
kona005
senior tag
válasz
Csupingo #153608 üzenetére
Sajnos nem jó, ugyanaz a probléma.
#153610King Unique: nem jó így sem, MCT vel letöltötte és felmasolta nekem egy 8GB pendrivera úgy mintha én masoltam volna fel ISO fajlból de ugyan úgy nem bootol róla , Windows logó bejön kis karika megy alul pár percig aztan betölti a régi windowst.
Windowsbol és BOOT menüből is probáltam. (SHIFT+Ujraindítás) -
UserX
addikt
válasz
Csupingo #153575 üzenetére
Szia! Nincs:
Ja, az aksi halott!!!Cs1csó: Január elején telepítettem újra, 22H2-vel. A frissítések naprakészek! Most egy Windows Boot eszközt eszkábálok, ha nincs megoldás, akkor lesz tiszta telepítés, talán keresek régebbi verziót
... Ha úgy sem, akkor 8.1 vagy LINUX...
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Csupingo #153436 üzenetére
Alapból fordított. A kamera programban már. És ezt a képet veszi fel a zoom. Sehol sincs fordítási lehetőség. Ezzel a programmal csináljuk a csoportos tornát, és zavaró, ha a képem fordított. A friss Lenovo programok-driverek vannak fenn, a gép kb 4-5 éves de a drágább fajtából, irodai és nem multimédiás
-
adrew66
csendes tag
válasz
Csupingo #153392 üzenetére
Táp:
be quiet pure power 12 m 10000w
vga:
asus rog rtx 4080bar off es 4g decod off proba volt.
power management biosbol off volt
bios legfrissebb
ddu val ha letorlom a drivert akkor amig a windows vissza nem rakja fasza amint fel rakja fagyasilletve ha deiverben atkapcsolom a 3d beallitasban az energiagazdasag modot maximalis teljesitmeny preferalasara akkor x16 on is szepen megy.
van valami aspm vagy micsoda azt is kilottem.
fast boot kilove -
-
válasz
Csupingo #152273 üzenetére
Erre felesleges Linux Mintet tenni, max. csipketerítőt meg egy vázát.
Írta hogy semmi baja a winnel, ugyanennyire semmi baja nem lesz egy linuxszal se amíg rá nem nyit egy böngészőt Yt. Fb. egyebekkel. Nem az os eszi a procit hanem a böngi.
Nem tudom a szerencsétlen E450 mennyire van ellátva natív utsításkészlettek különféle mostani videoformátumok és egyéb webes utasítások terén.
Ha semennyire akkor izomból kellene kikódolnia és rányomni a videokártyára, ebbe bele fog szakadni.
Ezokból pl egy nudli Atom Z8... Cherrytrail, ami tényleg a legalja, 6W tdp-vel, simán viszi a YT. FHD-t mert ismeri a H265-öt és társait alapból, nem kell neki ezzel számolgatni. -
-
sicc_innen
tag
válasz
Csupingo #152192 üzenetére
Köszönöm a gyors választ - vasárnap ellenére is!
A PC-n van egy régebbi Win8.1 oprendszer, mellé (egy másik meghajtóra) pár hónapja raktam egy Win10-et is, mivel az év végével megszűnik pl. a Steam támogatása is Win8.x alá. Viszont van progi, amihez még nem találtam megoldás W10-re. Egy ideig szeretném még a két Win-t használni. A rendszerválasztó bootmenü nem jött elő a W10 telepítése után, tehát BIOS-ból váltogattam. Gépindításkor mindig a legutoljára beállított oprendszert töltötte be automatikusan. (Ez még belefért.)
A Linux live(?) próbái után mindez eltűnt. Így minden bekapcsolás után az F12-vel kell kiválasztani az aktuális meghajtót a kívánt oprendszer függvényében.
Olvastam, valahogy elő lehet hozni az elágazó Win (8.1 v. 10) bootmenüt. Ezt lenne jó elérni.
Linux nem lenne rajta, az csak próba volt. -
-
fradi81
veterán
válasz
Csupingo #152099 üzenetére
Nincs semmi ilyesmi. Legalábbis nem tudok róla. Ami más mint szokott hogy ott volt a frissítési lehetőség 11-re, most rányomtam hogy maradok a windows 10-nél, na majd kiderül.
-
-
válasz
Csupingo #150581 üzenetére
Persze, nalam ennel kicsit gyengebb konfigon, ha ezek melle bejon meg a telemetria csoda, meg a Defender Antimalware akkor hideg boot utan 2-3 pecig egeret se nem tudok mozditani. Lenyugszik es utana fenysebesseggel hasit a rendszer.
Gondolom 16 magra 4 darab raid-0 nvme ssd-re meg 32 G ramos gepekre terveztek hogy minden ilyen task nem a hatterbe fut hanem elegansan felzabal minden forrast.
-
stahlhelm79
csendes tag
válasz
Csupingo #150577 üzenetére
vírusnak nem látom nyomát. Win tűzfal be van kapcsolva. a felsorolt task-ok (Edge, Java, Miscrosoft OneClick, stb) végigmennek frissítés után keresve, de majd meglesem melyik az, aminél kifagy (az egy a "System" ha jól emléxem)
nem akarok újra telepíteni, ha csak nagyon nem muszáj... -
zodo
nagyúr
válasz
Csupingo #150378 üzenetére
Köszönöm!
Nem létszükséglet a betűjel, inkább meghajtó elnevezéseket használók.
Hibernálás, alvó állapot vagy hibrid alvás Ki vagy Soha amit elsőre beállítók, monitor ami lekapcsolhat 20 perc tétlenség után.
Lapozófájl-ra nem emlékeztem de megnéztem, fixen a "C"-nek van csak adva, többieken nincs. -
sz.j
nagyúr
válasz
Csupingo #150094 üzenetére
"A képekből annyira nem jön át,.... rózsaszín beütést..."
Elnézést ha a színt pontatlanul határoztam meg, de nem tudom egyértelműen meghatározni az mert szerintem "kevert" szín (sárgás-rózsaszín vagy milyen ...???)
A monitor nem okozhatja az elszíneződést, mert ha azt a képet ami a gépen elszíneződött valamelyik weboldalon mézem meg (pl. itt a ph-n), akkor nincs elszíneződés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest