Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#206822) rasotamas


rasotamas
veterán

Mobilgarázsokról van valakinek tapasztalata? 3 kocsit szeretnénk eltárolni, 1-1,35 millió közt szánnánk rá. A faárak az egekben, vas féltetőre kértün árajánlatot, 800 a vasváz plusz hullámlemez tető, munkadíj nélkül, és az még csak tető. nem zárt.
Általában autónként 3 méterrelszámolnak, nekünk azonban csak 8,5 méter széles az öntött betonplacc (és 6 méter hosszú).

A másik gond, hogy azt írták vízszintes betonra kell tenni, nekünk a 6 méteren van 3-4 centi lejtése hogy ne álljon meg rajta a víz.
A probléma kiküszöböléséra az alábbi ötleteink támadtak:
- hozzábetonozni fél métert balra (bár a szegélykö miatt hülyén nézne ki, amiből ráadásul a lejtés miatt le is kéne szedni valahogy. A szomszéd sem biztos, hogy örülne neki.
- egyedi méretet kérni, elvileg a 3 felfelé nyíló ajtó szélessége önmagában 837 centi
- a másik oldalt 1 méteres járda van, ha csak a 2 bal oldali garázs lenne rendes garázs (6m), a jobb szélső megmaradhatna csak tetőnek (3,5m) és mehete a járda fölé, így a kertbe vezető kiskapu is használható maradna (ha valamilyen járművel áta kellene menni, rotakapa, akármi)
Ezesetben a 6 méter helyett 5,8-5,9 mély lehetne a garázs maximum, mert belelógna a lépcső, és a járdán is sokat kellene igazítani, mert pont hogy hátrafele lejt, elől a lépcsőnél vannak egy síkban a betonplaccal.

Kinek melyik gyártónál van tapasztalata? Azt már olvastam, hogy mindenképp horganyzottat és lehetőleg ne szögvas hanem zártszelvényvázasat kérjünk, barna famintásra gondoltam fölfele nyíló ajtókkal, hátralejtő lenne a legolcsóbb és eresz sem kéne, kétoldalra lejtő szebb de alapból is drágáb plusz még kéne eresz.
Azt nem tudom, hogy a kocsik közt szabad az átjárás, nincs semmi, vagy van 1-2 oszlop?
Illetve hogy néz ki a szellőzés, hőmérséklet, pára? Szigetelni szabad-e? pl tető alá 5 centi hungarocell hogy a nap ne melegítse úgy. A réseket ami a fal lemezek aljá és a beton közt illetve a fal lemezek és a tető közt van szabadon kell hagyni hogy szellőzzön, vagy ki lehet szilózni?

https://tinyurl.com/rasoapro

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.