Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#171503) #89309696 válasza szimi57 (#171446) üzenetére


#89309696
törölt tag

A tartályból leszívás és új feltöltés csak akkor jó, ha olyan országban laksz ahol mérik a forráspontot műszakin (pl. Szlovákia, Ausztria) és valamire való tisztességes magyarként ki akarod játszani a rendszert.

Egyébként csak ártasz vele. Valamennyi lejut a féknyergekig, sőt nem tartom kizártnak, hogy mind, mert más a sűrűségük, az újban még nincs víz. Viszont nagy a kockázata annak, hogy ez a koktél, főleg ha már többször el volt játszva, nagyobb instabilitással és kárral jár, lerakódás, feloldódás, korrózió stb., mint egy érintetlen gyári 15 éves töltet.

Egy fiatal autón fékfolyadékot cserélni nem nagy cucc, ha ki volt 2-4 évente cserélve akkor lerakódás sincs, nem kell gép se hozzá, a sima átpumpálós bőven jó a moderneknél is. Ezeket el is szokták vállalni általában a szerelők.

A gond az átlag 15-20 éves kocsikkal van. Ha még gyári töltet vagy csak a gariidejében volt egyszer cserélve. Ha volt cserélve egy ilyenben is rendszeresen akkor el szokták vállalni vagy ha nem akkor se történik baj, mert már kibírja élete végéig azt a pár évet. Itt már a csavarok berohadva, beletörnek, kijön a menet, nem biztonságos a kézi csere, lerakódás maradhat benne vagy valamit elkezd feloldani, korrózió indulhat be stb., munkahengerek ereszteni kezdhetnek az új folyadéktól stb. Épp ezért nem vállalják el a szerelők se, mert ezek nagy eséllyel nem fél órás munkák, nem 5 ezer pénzbe kerülnek és nagyon alaposnak kell lenni, kellenek a gépek is hozzá. Ha nem úgy csinálja gond lehet belőle. Így pedig jobb ha marad benne a gyári töltet ami 15 évig stabil volt, azaz utolsó pár évében még az lesz.
Nem jó, de nem is tragikus. Nem támogatom én se ezt a hozzáállást, pusztán csak levezetem elvi síkon miért van így nagyjából.
Én csak az agyatlan évi, kétévi csere ellen vagyok, mert utálom a felesleges munkát és a félig se elhasznált dolgok kidobálását.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.