Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#168247) Qru válasza BigBlackDog (#168245) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Mostanában nem néztem mert vagy lejtőn álltam vagy meleg volt a motor. Lassan meglesz a 10k km vele. Ma tankoláskor ránéztem a hűtővízre melegen maxon volt szóval picit megint fogyott belőle, mert ugye hidegen egy ujjnyival töltöttem a max fölé a márkakeres ajánlás szerint. A fogyi viszont egész jó, full vegyesben kevés klímázással 6,86. Az már döfi. :K

Amúgy továbbra is utálom:
- eszi a hűtővizet a motor (márkaker: töltsem max fölé ujjnyival, akkor ritkábban kell rátölteni :W )
- lassú a fed. comp., a CarPlay néha megy néha nem, akár csak a pendrive-os zene lejátszás (azonos pen-ről)
- a start-stop akár 50 fokos olajhőfok alatt is már simán leállítja a motort (90-nél van üzemi hőfokon) és autópályás tempós haladáskor ha pl van egy torlódás és meg kell állni akkor is simán leállítja a motort 105+ fokos olajnál is (a turbó biztos szereti). Ezen kívül néha gombos indítást kér. Akkor veszíti el a fonalat és kér manuális indítást ha pont akkor engeded fel a féket és lépsz a gázra amikor éppen leállítja a motort. Ehhez egy kis rituálét kell elvégezned. Felengeded a féket mert indulnál, erre kiírja, hogy manuális indítás szükséges: ehhez D-ből P-be kell raknod az előválasztó kart, majd közben lépj rá a fékre újra (csak úgy indul ha féken állsz és P-ben vagy) megnyomod a gombot beröffen és végül P-ből tedd át D-be hogy indulhass.
- a start-stop már 6 km/h-nál leállítja a motort így ott már nincs kormányszervó ami eléggé zavaró tud lenni ha éppen nem egyenesen halad(na) az ember hanem változtatna a kanyarodás ívén.
- a klíma egyes beállításai csak menüből érhető el kényelmesen, pont a kikapcsolása pl (ha előttem egy koromgyáros dízel van, akkor inkább lekapcsolnám a szellőztetést, mert belső keringetésre állítva automatice kapcsolt klímát amit meg nem szeretek).
- lassú a parkradar időnként (már rég a falon állok amikor elkezd folyamatosan jelezni)
- az auto-hold emelkedőn elengedi az autót, mert összeveszik a hill holderrel. A hill holder egy idő után elengedi a kocsit, tehát ha a hill holder fogja és után kapcsolod be az auto holdot akkor ugyanúgy elengedi az autót. Már vagy 2x majdnem letaroltam a sorompót a mélygarázsfelhajtón emiatt.
- kanyarban úthibán elpattog a hátsókerék és csúszkál a bódé, pedig 2,2-2,8 bar-ig minden nyomást kipróbáltam már (a Conti nyári gumival is ezt csinálja de azzal kevésbé mint a téli Hankook-al).
- a DSG állóból induláskor random ránt egy nagyot (a 282 ezret futott B6-ban a 6 gangos nem csinált ilyet soha).
- ha lapozok a rádióadók között akkor reccsennek egyet a hangszórók
- a menüben nincs minden lefordítva magyarra (van ami angol, van ami cseh nyelvű maradt)
- BH ajtónál a kéder rögzítése elengedett (SK javítva ragasztóval de egy új autónál ez lol).
- a vezető oldalon a fékpedál mellett a gyári szövetborítás és a szigetelés ragasztója elengedett és lemállott a gyári szövetborítás és hangszigetelő réteg.
- a Lane assist néha hibát dob, még nem jöttem rá mitől. De csak pár percig tart, aztán újra használható.

Olyanokon már fent sem akadok, hogy az ACC magától nem indít, csak ha a gázra lépsz, a csomagtér ajtó gombbal nem csukható az utastérből csak nyitható, néhol a műanyagok botrány kopogósak, az ülés kicsit keményre van tömve, illetve a gyári huzat tejfölös pohárból van amire 2 perc alatt ráizzadsz nyáron, oldaltartása nem sok és nem elég hosszú az ülőlap ezért zsibbad a lábad egy hosszabb útnál.

Pozitívat is írok:
- hasznos extra a gyári naproló, mert a gyári (nem feláras) sötétítés önmagában nem elég
- már-már feleslegesen nagy a csomagtartó
- egész keveset eszik most, hogy már be lett járatva

Skoda Superb 2.0 TDI SCR DSG 2019 FL

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.