Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz szjoci #82797 üzenetére
Valaki regisztrált, aki egyébként itt van. Csak egyet felejt el. IP alapján csekkolható. Ha volt olyan lúzer, hogy arról a gépről regisztrált, amiről használja a régebbi regisztrációt...
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
runtastic
újonc
válasz Dottore #82764 üzenetére
Szerintem nem pont tőled várta a választ
Ha olvasod is a fórumot, nem csak az próbálod erőltetni, milyen komoly hozzáértő vagy (ezt mondjuk senki se tudja mire, csak úgy beestél ide aztán kontrázol mint akinek bizonyitási kényszere van), rájössz, pont Strezi az egyik legtapasztaltabb itt, nem egy kezdő bringás véleménye fogja megdobni a döntését. Runnernek pláne nem kéne osztanod eszet, hiszen mindenkit lepipál a tapasztalatával. Hogy a többieket ne emlitsem, Hasaggymeg, 603, stb. Te itt egy kezdőnek vagy betárazva mint sok újonc, tetszik vagy sem, ez van. Engem zavar, hogy bárki bármit kérdez, azonnal reflektálod, ráadásul sok esetben helytelenül. Egy épkézláb tekerést vagy tapasztalatról árulkodó történetet nem láttunk tőled. -
parkr
őstag
"Szeretem a feketét, de bringába nem vennék, ahogy motorba sem. A legnehezebben észlelhető mások számára."
mások nem a bringát veszik észre először, hanem azt aki rajta ül, akár t-rózsaszínben is
a "szép váz" meg mindenkinek más, mert ugye a szépség relatív..
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Dottore #82792 üzenetére
De ez nem feltététlen hátrány...Ha jó az a tag, sokáig nem kell cserélni.
Egy ilyen értékű bicajnál meg anyagilag nem lehet gond egy gyártótól vett új hátsó tag.(#82793) 6030D
Nincs kedvenc szín összeállításom. De olyan szép vázak vannak, amik szinte pompáznak. Vétek feketét venni. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
6030D
őstag
Erdőben az őznek mindegy, milyen színű a bringád, így is úgy is elb*sz.
Én is a fekete-fehér-piros vonalra voltam régen ráállva, de már nem bánom, hogy nem az lett, most meg már kimondottan tetszenek a kanári színek is. Kivéve a pink, lila meg a celeste.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Dottore
addikt
válasz Runner_fxr #82790 üzenetére
Legyen így.
zack
A boost nagyon jó dolog szerintem és nálam negatívum a speciális (érted speci... haha) hátsótagja. Csak olyat vehetsz bele.Bár asszem a problem solversnek van után gyártott máshoz is kompatibilissé tévő cucca, de azé nemá...
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Hasaggymeg #82786 üzenetére
Segítséget kért a választásban, majd ahogy olvastam tovább, láttam, hogy a Canyon lett. Én az új Speci mellett döntöttem volna.
Nekem szimpibb a felsőcsőhöz közelebbi hátsó tag, az azért védettebb hely.
Szeretem a feketét, de bringába nem vennék, ahogy motorba sem. A legnehezebben észlelhető mások számára.
A Speci se sokkal jobb ebből a szempontból, de talán a piros csíkkal egy fokkal.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Dottore #82770 üzenetére
Hát még ha megszokod az új bringát, megtalálod a stílusodnak megfelelő guminyomást, teló beállításokat. Meglátod, ugyan olyan faszán betakod a kanyarokba mint a 26"-ot.
Hasaggymeg: Minden szempontból jó ha van egy nagyobb hely. Ami volt a hazai bringaexpón, vicc. Pláne pedelecnek.
Strezi: Én 2015-ben voltam, akkor mintha csak aszfalt lett volna, de jó nagy. 2016-ban úgy láttam a felvételeken, hogy volt egy kis terep is.
-
Vasinger!
nagyúr
Tapasztaltabb kerékpárosokhoz egy kérdés:
Honnan tudom, hogy melyik teleszkóp a jobb?
Manitou M30 és Rock Shox Recon Silver között kéne dönteni valahogy.
Jól sejtem, hogy próba nélkül nehéz lenne bármilyen véleményt alkotni róla? Mennyire érdemes megbízni a tesztekben?
Szempontok
- Megbízhatóság: Ezt nyilván egy szervizes tudná megmondani, hogy mennyi baj volt 1-1 típussal
- Karbantarthatóság: Gyanítom, hogy a Reconhoz könnyebb lesz találni szerelőt és alkatrészt is.
- Mozgás: ?varsam:
Én kerékpárral együtt venném őket
[ Szerkesztve ]
-
-
krisz4b70
aktív tag
Na megvettem a hiányzó rózsát kormánycsapágyhoz viszont kisebb az átmérője a villanyaknál, simán bele esik.
Ez normális? Majd ha meghúzom szétfeszül vagy, hogy működik?
-
Strezi
őstag
válasz Runner_fxr #82773 üzenetére
Tavaj voltam kint, megtekertem egy pár pedelecet. Elég jó kis kör volt kint...
De, mintha csak a pedelec-eknek lett volna az a kör, ha jól emlékszem?! Vagy rajtam volt éppen pedelec szemüvegKöszi mindenkinek a tanácsokat, észrevételeket!
Boost jó lenne, de úgy látszik, fillérbaszó vagyok annyira hogy ne akarjak idei modellt venni emiatt
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Runner_fxr #82773 üzenetére
Pedelecnek aztán kellene hely,csak úgy száguldana a rengeteg mugli,talán még magamat is beleértve!
Meglepő,de a számok bizony nem olyan jók.Talán a tanyabájk bizniszbe lehetne belevágni leginkább."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #82766 üzenetére
Szerintem egyértelmű, hogy a kiállítók nem vásárt akarnak. Ez arról szól, hogy az emberek megismerhetik az új modelleket.
Az én véleményem az, hogy sokat dobna a vásárló kedven az, ha sokkal több kipróbálható bringa lenne. Magyarországon az össz bringás létszámot figyelembe véve, nagyon kevesen tapasztalták meg, hogy milyen egy tényleg jó bringa. Az szerintem önmagában kevés, hogy egy-egy bolt néha biztosít kipróbálási lehetőséget.
Ha nálunk is lennének komolyabb demo bringa készletek, amiket a gyártó küld és járnák az országot, biztos sokkal több ember kapna kedvet egy komolyabb bringára. Akár pedelec-re is.
De ez megint oda vezethető vissza, hogy nagyon alacsony a kereslet, ezáltal leszarnak a gyártók.
A bringaexpo-nak úgy lenne igazán értelme, ha valami normális tesztpálya is lenne. Mondjuk valami kis terepezős kör. És minden nevesebb kiállítónak lennének kipróbálható bringái. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Strezi #82763 üzenetére
Annyi átalakítás,csere meg kisf@szom volt azzal a használt Specivel,hogy én biztos rettegnék 2000 font fölötti vagyont kicsengetni érte.Lehet ráunt a fickó a sok garis cserére és eladja. Ilyen szinten már nem illik használtban gondolkodni,hacsak nem a hatodik bringád a garázsban.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
geotigris9
tag
-
Dottore
addikt
válasz Runner_fxr #82768 üzenetére
Igen a Boost nagyon jó és fontos szempont.
Még a nem prémium Radon is sokkal merevebb tőle. -
6030D
őstag
Szerintem az Enduro ronda.
Én Canyon Spectral greent vennék, te viszont a Stumpy-t fogod.De... anno a Sram fékeket annyira nem dicsérték, aztán volt egy széria, amitől viszont azt mondták, már jó. Esetleg ennek nézz utána a Canyon esetében.
Bár a Specin meg gondolom az M8000 van, ami valakinél működik, valakinél nem, így ugyanolyan lutri.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Runner_fxr
Ármester
Ha én lennék a helyedben, az biztos, hogy alap kitétel lenne a Boost tengely szabvány. Ha nem is használsz plusz-os külsőket, azért a szélesebb tengely mindenképpen nagyobb merevséget jelent. És az sem elképzelhetetlen, hogy bejönne a plusz-os méretű külső. Erre felé halad a fejlesztés.
A 29"-es méretet Enduro-ban annyira azért nem erőltetném, bár kétségtelenül nem rossz a Speci 29"-es geoja, ennek ellenére, inkább valami ilyesmit néznék Speciből: [link]
Esetleg Giant.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Topuka #82765 üzenetére
Ajánlj neki egy alu bétvint.
(#82751) Runner_fxr...értem én,hogy az új modelleket nem akciózhatják,de ha van igény rá elpuskázhatnák a beragadt darabjaikat egy füst alatt,így kielégítenék ezt az igényt is.Én sem hiszem az 5000 miatt lenne a balhé,benne van a pakliban,hogy az expo szarozott velük és besokalltak.Én még mindig látok fantáziát akár abban is,hogy a kiskereskedők is a csúcsmodelljeik kiállítása mellett legalább fényképes prospektuson felkínálják jóárasított régebbi modelljeiket és így mindenki jól járna.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Dottore
addikt
Bármit is mondunk nem fog segíteni. A válasz valahol megvan már benned csak felszínre kell hozni, Gyakorlati érvekkel csak nagy eltéréssel rendelkező dolgokat lehet kiválasztani, itt pedig az ízlés a mérvadó szerintem.
Amúgy Spectral. De nem akarom megindokolni
Mégis. Speciknél nekem nem tetszik, hogy csak saját hátsó taggal tudod használni.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Még mindig nem jutottam dűlőre melyik legyen:
vagy
vagy
A célzott felhasználás leginkább külföldi biciklistúrák, bike-parkok. Akinek van véleménye, szívesen veszem
Hétvégén mindenképpen megnézem a Speciket, Spectral viszont látatlanban lenne egy szintén L-es.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
geotigris9
tag
válasz carl18 #82756 üzenetére
Nem a kilométeren van a hangsúly, meg nem is az időn. Ha nem, hogy kimozdulj és mozogjál első sorban a természetben és ilyenkor ki tudjál kicsit kapcsolni. Persze urbanizált helyen is lehet tekerni, de ott lehet szmog, zaj, rohanó népek-stressz. Szóval erdőben szép helyen a legjobb karikázni. Idővel kialakul menyit mész, de ez sok minden függvénye, azért az a jó ha elég rendesen megizzadsz és elfáradsz a végére. Egy órás tekerésnek már elég jó a hatása,/értékelhető/ ha időben kéne megadni, magamból kiindulva.
A lényeg amit az elején írtam, hogy felpattanjál a bringára aztán indulj neki valamerre és rendszeresen.
(Télen főleg érdemes D vitamint is küldeni ami egyébként hormon. Off)[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
zoo8800
veterán
A Superior márkáról mi a vélemény?
Ezt találtamrip and tear, until it is done
-
Topuka
csendes tag
Sisakot keresgélek, Mavic Notch-ot használ valaki? Esetleg melyik webshopnál érdemes nézelődni k2-n kívül?
-
geotigris9
tag
válasz Hasaggymeg #82727 üzenetére
Erre Szívesen megtolnám ... a-vagy csak kiprobálnám.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Strezi #82754 üzenetére
A magyar bringás nagykerek egyébként tényleg nagyon éhesek. Talán a legdurvább a paul lange, ott kb annyiért adják a Shimano-t amennyiért a kiskerben kéne adni. Csak akkor adnak kedvezményt, ha irdatlan mennyiséget rendelsz, de az meg kb rád rohad.
Sokszor még egy magyar webshop-ból is olcsóbban tudsz rendelni, mint a magyar shimano nagykerben, ez azért elég vicces. És mindig a kerékpárboltosokon csattan, hogy ők drágák, meg lehúzósak, holott kb ők tehetnek a legkevesebbet erről az egészről. Csak valahogy a felszínen akarnak maradni.Én egyébként úgy vettem észre, hogy kisker szinten drágább a német és osztrák is mint a hazai. Viszont sokkal jobb akcióik vannak a kifutó termékekre.
A szerviz árakról meg jobb nem beszélni, 3-4 szerese a hazainak.A hazai vásárlónak a legrosszabb inkább a készlethiány, hogy ha van is a típusból, akkor se biztos, hogy lesz a méretében. Ezért sokan külföldi webshopokra kényszerülnek. Ami nyilván olcsóbb is, de cserébe macerásabb a garancia intézése.
Sok szempontból lehet vizsgálni, de a lényegi probléma mégiscsak a fizető képtelenség idehaza. Ez csak akkor változhat meg, ha elkezdünk felzárkózni bérekben, de úgy tűnik ez még nem mostanában lesz.
És ha lenne normális vásárló réteg, akkor többet rendelnének a boltok is, többet a nagykerek is, több lenne a kedvezmény nagykernek is, ez egy folyamat.6030D: A hóshow-n rengeteget volt a cég akinél dolgoztam. Egy időben nagyon pörgött. Ott az lett a gond, hogy elkezdte behozogatni egy csomó kiállító a külföldi használt szarokat, és egy piacot csináltak belőle, az lenyomta az árakat, így azok a kiállítók akik új termékeket vittek, már nem nagyon tudtak eladni. Amíg jól ment addig több teherautónyi Uvex téli terméket el tudtak adni pár nap alatt egy kis standon. Szóval megérte.
-
carl18
addikt
Üdv mindenkinek! Véleményt szeretnék kikérni, orvosom mondta depresszió stb problémákra jó a kerékpározás. Napi hány perc/km kéne mennem hogy hatásos legyen?
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
6030D
őstag
válasz Runner_fxr #82753 üzenetére
Most hirtelen nem tudom mikor volt a Hóshow (4 éve talán), de akkor a legkisebb stand volt 600e körül, csütörtöktől vasárnapig... a börze részen, használt cuccokkal... Arra bringából fért volna kb 3 db, plusz a pult.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Strezi
őstag
Kicsit kilóg a lóláb
Én pl. mostanában néztem árakat új, márkás brigákra. Kb. mindenhol jobb árakat kapok devizában, mint otthon forintban, a helyi kesker által adott max kedvezménnyel...
Szóval a nagykereknek lenne miből engedni
Runner & Hasaggymeg: Köszi a ruhás ajánlást!
Runner: Mennyi oldala is van ugyanannak az éremnek Kicsi a piac de sokan akarnak megélni belőle, cserében a vásárlóknak meg egyre drágább...
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Az a nagy büdös helyzet, hogy Németben vagy Ausztriában kb 1 nagyobb bolt ad el annyi bringát, mint nálunk kb az egész ország összes boltja. Magyarországon kb fele ennyi bringa bolt is elég lenne, főleg Budapesten, egyáltalán nem indokolt ennyi mint amennyi van.
Nem nagy biznisz ez idehaza.
Egyébként annyira nem drága a kiállítás, legalább is pár éve ennek a töredéke elég volt, úgy emlékszem, hogy 300 ezret fizettünk 13-ban meg 14-ben, akkor voltunk kint a Bergamont-al.Szerintem nem csengett az le, elég megnézni egy Eurobike-ot. Más azért online nézegetni a bringákat, meg egész más élőben megnézni, ráülni, kipróbálni stb.
Nálunk megy pöcsül az egész, és egyre kisebb a hazai piac.[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Simán nem érheti meg. Ezek a rendezvényeknek már csak a marketing a lényege, nem az, hogy elad valamit. Odamész, bámészkodsz, megfogdosod. De az emberek nagy része csak kimegy, bámészkodik, álmodozik (én is), majd hazamegy, és esetleg vesz utána egy 10.000 Ft alatti terméket valahol, meg meséli, hogy ült egy Slate-en, de biztos nem fog venni. Arról ne is beszéljünk, hogy az állványban kiállított bringa is tud érték csökkenni, mert piszkálják, nekimennek, felborul. Aztán mehet akciósnak.
A helypénzeket meg úgy kell elképzelni, hogy egy kis stand 1,5 milla, a nagyok 5 fölött kábé. Legyen egy bringán 100e Ft haszna (átlagban, tisztán), akkor egy átlag cégnek 20-30 bringát kellene eladnia, gyakorlatilag 3 nap alatt. Akkor van nullán. Ha ad rá 5000 Ft kedvezményt, akkor még 2-3-at el kell adni.
Ehhez jön még a logisztikai költség, hétvégi bérköltségek, kajáltatás.
Tehát ott vagyunk, hogy ha nem ad el 25 bringát minimum, akkor otthon is maradhatott volna. Vagy a boltban, amit ilyenkor bezár, ahol lehet, hogy eladott volna a hétvégén 5-6-ot. Az tiszta haszon.Lecsengett már ez az expós idő is, főleg itthon, ahol nincs tőke a vásárláshoz. Ott a fb, látod mit lehet megvenni, az arcodba tolják és célirányosan odamész. Régen azért mentek expózni, hogy képben legyenek az emberek a változásokkal.
Ja, és ugye megadóztatták a repipénzt is, amivel gondolom lehetett még játszani.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Hasaggymeg #82742 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez az 5000ft-os kedvezmény állna kizárólag a háttérben, pláne úgy, hogy nem minden modellre érvényes. Valami nyomós oka biztos van, hogy a kiállítók nagy része kihátrált.
Egyébként az nem lenne hülyeség, hogy a mozgásvilág tesztnappal egybevonni a kiállítást.
Vásárt azért is nehéz ebből a rendezvényből csinálni, mert sok olyan termék van, amit a gyártó küld a forgalmazónak, csak a kiállításra, tehát nem eladható egy kiállításon, csak bemutató darab.
Az meg elég fura lenne, hogy meghirdetik a vásárt, és akkor az emberek egy csomó mindent még sem vehetnének meg. Ismerve az embereket, menne az alkudozás össze vissza, meg a problémázás, hogy ez miért nem eladó, itt a pénz stb. Egy Eurobike sem vásár tudtommal, az csak a jövő évi termékek bemutatója, sok olyan termék van ott amiből elérhető darab majd a kiállítást követően csak hónapokkal lesz.Dottore:Persze, hogy érezni a különbséget, ez is a cél. De ha megszokod semmivel sem fogsz rosszabbul kanyarodni vele. Ha még 29"-ből is lehet viszonylag jól kanyarodó bringát csinálni, akkor úgy gondolom a jóval kisebb 27,5"-ből is lehet.
Ha megnézed a mai pályákat, semmivel sincs benne kevesebb kanyar mint a régebbiekben, még is gond nélkül abszolválja mindenki.
De itt tényleg zárjuk le, mert ez már csak szőrszál hasogatás, és úgy igazából tényleg nem sok értelme van.[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz Runner_fxr #82749 üzenetére
Semmi gond csak kezdett elveszni a lényeg úgy éreztem.
Pontosan azt mondom én is amit írtál. Azzal a különbséggel, hogy nem kicsit érezni. Problémám nekem nincs, ezt teljesen normálisnak tartom és ez így jó. Engem az lepett meg mennyire nyilvánvaló, mivel szkeptikus voltam. Most hagyjuk milyen gépem van, mert a környezetemben van más is amiket kipróbáltam, szóval ne menjünk el ebbe az irányba én voltam a hülye, hogy egy személyes történettel akartam megtámogatni az állításom.
Ott van véleménykülönbség köztünk, hogy szerinted nem nagyon érezni a különbséget, szerintem pedig igen.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Dottore #82731 üzenetére
Nem is az a cél, hogy megbántsuk egymást, csak beszélgetünk. Legalább is én ezt így gondolom.
Egyelőre nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy mihez képest érezted rosszabbnak a kanyarodást? Milyen bringád volt előtte? Ez szerintem egy lényeges kérdés. Illetve nem tudom mennyi 27,5"-ös bringát próbáltál életedben? Mert nyilván nem mind ugyan olyan.
Nyilván valóan a nagyobb kerék jobban átgördül az akadályokon, és gyorsabb, ez nem is kérdés.
Ha a 29"-ről azt mondod, gyorsabb, de lomhábban kanyarodik, abszolút igazat adok. Ugyanakkor a 27,5"-nél ezt ha lehet is érezni, csak nagyon minimálisan.
A problémád abból is adódhat, hogy új a bringa és még nem szoktál hozzá.zoo8800: Nem forradalmi előrelépés, de kicsit jobb. Most már úgy sem nagyon tud az ember mást venni, ha újat vesz, szóval érdemes elfogadni, hogy a mtb kerékméret már nem 26".
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz Tothgera30 #82747 üzenetére
Üdv!
Devizautalást kell indítani, meg lehet adni euro összeget is, és annyit vesz le a bank, ami az árfolyam alapján kell ehhez. Elvileg nem szokott országkikötés lenni tudtommal.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Tothgera30
Ármester
Salzkammergut Mountainbike Trophy-n történő részvételt fontolgatja innen valaki?
Másik kérdés. Utalás. Gondban vagyok. Hogy tudok netbankból utalni, úgy hogy forintban küldené az összeget, és elv. AT-s bankszámlára nem lehet. Akkor mehet random a Banki kapcsolatra?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
deny330
aktív tag
Srácok! Cube AMS 200k ért gyanús? Állítólag patika állapotú.
-
theballa32
tag
Sziasztok!Egy Kelly's Salamander 2010 mennyit érhet most szerintetek?Köszönöm a válaszokat.
-
zack
nagyúr
válasz Vasinger! #82739 üzenetére
Ha jól értem, nem tudnak kedvezményt adni a gyártók, még 5000ft-os kupon formájában se?
Érdekes. Most vagy ennyire minimális az árrés, amit kétlek, vagy ennyire "sz@rrágóak".
Ez egyébként így erősen kartelezés gyanús...[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Vasinger! #82739 üzenetére
Ez f@sza hiánypótlás részedről! Keresgéltem már,de nem találtam erről semmit...hát remélem még változik a helyzet,de így a levélre hagyatkozva a MKKSZ tűnik a hunyónak,lehet oda is kellene egy Hosszú Katinka.5000 forint az még egy jobb rollernél sem nagy engedmény,aztán meg ki tudja,lehet valami más húzódik meg a dolog mögött.Amúgy meg én is hiányoltam a kedvezményes vásárlás lehetőségét.
Szerk: Runner talán tudna ebben érdemit mondani,de nekem sántít ez a "gyártói ár" dolog is,mert egyértelműen sérti a piaci verseny elvét.Miért ne tudna jobb üzletpolitikával,takarosabb működéssel valaki alacsonyabb áron kereskedni bringákkal?![ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nekem ez fix menü volt...eddig? Azt sem bánom ha csak a kiskereskedők lesznek ott,megéri,hogy egy napon egyszerre az összes egy helyen legyen felhozatalával,csak legalább lennének elegen.Elkeserítő és kissé érthetetlen is számomra,hisz a kerékpárpiac jó tendenciákat mutat.
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #82734 üzenetére
És tavaly?
Mintha már a tavalyi is vacakabb lett volna, mint a tavalyelőtti...Viszont ezek alapján lehet, hogy én sem megyek el csak azért, hogy néhány prospektussal több landoljon a kukában...
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Hát ez durva lenne! ...valami nem kerek itt,hisz nézem a 2015-öst és ott hatvan fölötti kiállító volt!
-
samspade
csendes tag
válasz Vasinger! #82705 üzenetére
Mire gondolsz nagy márkák alatt? Az első mellékelt dokumentumon a hazai forgalmazók logói vannak. Pl. a Bikefun a Merida, a Hauser a Specialized, a Mali a Cannondale forgalmazója. Vagy ha a kiegészítőket és alkatrészeket nézem, akkor Bikefun: Northwave, Sigma, Ritchey és a Bryton; Hauser: Lezyne; Paul Lange: Shimano, Schwalbe, Cateye, Selle Italia; Pacific Cycles: Abus, BBB, Continental stb. stb. Plusz ugye azok a márkák, amik a második linken vannak. Persze nem tudok semmi konkrétumot, nem is voltam soha a bringa expón, csak következtetek. Furcsa lenne egy bringa expo, bringás márkák nélkül. Mondjuk a Cube úgy tudom tényleg nem vesz részt.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #82730 üzenetére
Akkor pár szösszenet, amit én olvastam eddig Bringaexpo témában.
- Ennyire nem lesz kint senki?
- Thommey Nagyjából Egyedül a KTM lesz kint a bringás forgalmazók közül, a többi max kisker lesz. Csak nem tudunk róluk, mert a jelentősebbek tudom, hogy nem lesznek kint...BM fórumon az egyik ridebike-os srác is írta, hogy ő is úgy tudja nem lesznek forgalmazók.
És a hivatalos ki lesz ott banner.
Nem sok bringanév van rajta.
22 stand, köztük önkormányzat és turistaegyesület is.Én nem bánnám, ha lenne, mert mennék, de lutrira kiadni ennyi pénzt... Akkor inkább benézek a nagyobb boltokba a környéken.
-
Dottore
addikt
válasz Runner_fxr #82710 üzenetére
Nézd ne rágjuk tovább ezt a témát, nem akarlak megbántani de ha valaki nem akarja megérteni mit mond a másik és mindig előhúzol valamit a kalapból, hogy igazolj valamit valamivel, akkor csak megyünk körbe körbe.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ShiTmano #82706 üzenetére
Mi vagy te,költő?!
(#82728) 6030D...nem hiszem csak ezek lennének a kiállításon,sőt,szinte kizártnak tartom! Amúgy meg azzal a magassarkúSSal te is kipróbálnád,az fix(i)!
-
K_Gabor
tag
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
6030D
őstag
válasz Tothgera30 #82716 üzenetére
Hihetetlen, hogy az emberek mennyi szemetet eldobálnak az erdőben.
Vasinger: mindenhol azt olvasni, hogy nem lesz jó. Én is mentem volna, de egy nagy céget meg pár kisboltot nem ér meg egy 10e Ft-os családi kirándulás. Bírom a Hungexpo-t, idővel mindent el tudnak baxni (pl. Hó-Show)
Hasaggymeg: arra azért ügyelj, hogy ne outi pedállal meg magassarkúban indulj, mert baj lesz.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #82725 üzenetére
Ha nagyon sok pénzem,de főleg nagyon sok időm lenne,meglehet kipróbálnám,mert hát tényleg más lehet és a változatosság gyönyörködtet,ugyebár.Így meg nem vonz,adott esetben sokkal inkább próbálnék egyéb "normálisabb" típusokat,mint össztelós,vagy országúti.
Amúgy te nem egy a városban fék nélkül, esztelen módon közlekedő hipszter vagy?"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
zoo8800
veterán
válasz geotigris9 #82722 üzenetére
Egy kicsit belegondolva, a 27,5-ös kerék átmérője - azonos 'ballonosságú' gumi esetén - 1 collal nagyobb, mint egy 26-os kerék (584 vs 559 mm felni átmérő). Vagyis a sugár 13, azaz tizenhárom mm-rel nagyobb. A kerék ugyanarra az agyra, ugyanolyan küllőkből, ugyanolyan keresztmetszetű, csak kicsit nagyobb átmérőjű felnire épül. Valahogy én ebben nem látom a forradalmi előrelépést... A 29-esnél már nagyobb a különbség, ott tényleg érezhető lehet a váltás.
rip and tear, until it is done
-
zoli03
őstag
válasz Hasaggymeg #82724 üzenetére
De egy igazi fixi váznak magasabban van a középcsapágy háza, úgyhogy ebből nemigazán lehet gond. Szerintem sokkal előbb hiszed azt, hogy le fog érni a pedál, minthogy valójában megtörténne.
Én szeretek fixivel tekerni, de nem a divat miatt (első fékem is van), egyszerűen tetszik, hogy más tekerni, máshogy kell beosztani az erődet, máshogy kell gondolkodni.
Azzal, hogy sokan egyenlővé teszik a fixiket a városban fék nélkül, esztelen módon közlekedő hipszeterekkel, azzal nem tudok mit csinálni. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #82702 üzenetére
Na látod erre a kanyaros dologra még nem is gondoltam soha! Bár soha nem próbáltam,biztos elesnék párszor amíg megszoknám mennyire lehet bedönteni még a pedál földet érése előtt . Amúgy meg szerintem is inkább a divat miatt felkapott,aztán utólag kitaláltak hozzá minden "előnyt" érvnek,hisz a szabadonfutó és a láb kényszeres örökmozgósságának kiküszöbölése lehetett az egyik legnagyobb újítás a kerékpározásban,most miért lenne újra előny?
(#82722) geotigris9...én ~30 év általános és 13 év intenzívebb bringázás után tértem át 29 colosra és a legmeghatározóbb érzés amit a nagy kerék adott az a biztonságérzet és könnyed akadályabszolválás.Bár lóháton nem ültem csak párszor,de nekem valamiért mindig olyan érzés,mert stabil és úgy érzed átmegy szinte mindenen,de legalábbis ott,ahol a 26" már biztos rég beragadt,megakadt volna.Lefele sem félsz,hogy átengedd gödrökön,gyökereken,köveken,felfele meg pláne jó,mikor pl. egész lassan kell nagy útegyenetlenségeken úgy átmenni,hogy a kormányra feküdve nem igazán tudod felkapkodni az elejét.Méretük ellenére meglepően mozgékonyak pl. ezek a 29-es Cube-ok.Talán a híresen rövid faruk miatt,ami amúgy "megrázóan" merevvé is teszi hátsójukat.
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
Akkor lehet magamból kiindulva hátrány egy 26 -s gép, ha bandá-val mennék csapatni és csak én lennék 26 -ssal és kicsit, de lemaradoznék esetleg.
Meg nyílván amit nem ismersz az nem hiányzik(nagyobb kerék) bár kétségtelen nem véletlen a nagyobb kerék méret térnyerése.
De nekem nem ezen múlik a csapatás, bringázás élménye, hogy most hirtelen ,,nem jó,, a 26 - s canga.
És csak a nagy kerék a jó, mert -igen lehet mindent össze vetve technikailag előnyösebb valamivel. Meg divat is lett nem fogom csak azért rögtön leváltani a 26- s kis Konámat. Nem vagyok az típus, ha van jobb okosabb,, .. Akkor dobd el, cseréld le a régit gyorsan. Persze ez az én magán véleményem. (Azért ne a divat a trend mondja már meg mit csináljak ... ezt az utolsót nem félre érteni.)[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
Ha a főbb alkatrészek (agyak, összes váltó, fékek, hajtókar) mind legalább xt felszereltségű lenne elfogathatóbb vétel lenne. A Fox tagok a legjobbak benne. 250 k lenne egy reális ár. Nem hiába van már fent egy ideje ..
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Talán még ez: [link]
-
zack
nagyúr
válasz Runner_fxr #82710 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy az év üzlete ez a KTM. Hirtelen ezt találtam, ami tetszett is, bár nem fully.
A Giant egyedül ami fully a felsoroltakból, de igazán az se dobogtatta meg a szivem.
Nehéz olyat találni, ami tetszik, megfelelő felszereltségű, reális áron adják, és korrekt állapotban van.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
deny330
aktív tag
válasz Runner_fxr #82679 üzenetére
Pont ez a baj, hogy értek hozzá. Pár apróságot megtanultam az elmúlt hetekben, de az csak karbantartásra. Ez persze hasznos, de így még nem tudok elmenni bicót venni egyedül. Mint mondtam, ha találok embert erre szívesen nézelődök a környéken - de nem várhatom el tőle se, hogy mindig ráérjen akkor, amikor én cangát nézni mennék. Talán pár tippet kérek. Nah mindegy, jövő témája, aztán ha lesz valami rendes cangám jelentem itt. Addig olvasgatok. Egész sokat megtudtam már tőletek. Anno a számítógépes topikban is így kezdtem.
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Runner_fxr #82715 üzenetére
Előző hsz-emben írtam, hogy újonnan is van olcsóbb. Alá is húztam. Pl. a Cube Race One amit Te is linkeltél.
Nem Te vontál le rossz következtetést, hanem Zack. Csak egyetértettem Veled.
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Tothgera30
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ShiTmano #82713 üzenetére
Akkor félreértettem, csak most itt használtakról beszélgettünk. De most te webshop-ra gondolsz vagy kiskerre? Mert azért ezt nem kéne összekeverni. A webshop mindig olcsóbb tud lenni, a kiskerben már más a helyzet, az külföldön sem olcsóbb, sőt, inkább drágább. Tudom jól, mert egy csomó terméket a német ajánlott kisker ár alatt kezdtük árulni, hogy egyáltalán esély legyen eladni.
Azt nem teljesen értem, hogy milyen messzemenő következtetést vontam én le?
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
válasz Runner_fxr #82712 üzenetére
Én újról beszéltem.
Szerintem is az a KTM botrány áron van fent. 5 és fél éves!, aluvázas, hátul nem átütős 420-ért vicc kategória. Zack megtalálta az év legrosszabb üzletét. Ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni.Amint linkelted, annyiért már használható fullyk is vannak.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ShiTmano #82707 üzenetére
Egyébként németben a használt is sok esetben drágább mint magyarba. Ez inkább a drágább bringáknál szembetűnő. Magyarországon néha nagyon lenyomja az árakat egy egy kétes beszerzésű darab, kurv@ olcsón, aztán onnantól mindenki azt hiszi, az a standard használt piaci ár.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Azért a 29" már nem egy újdonság. 2011 körül kezdték a gyártók felismerni a lehetőségeket benne.
És már ekkor is voltak jó vázak, nyilván nem a belépő kategóriákban.
5-6 éve is volt már jó 29"-es váz, én ezt úgy értettem, hogy mára már nagyjából szinte mindenki készít értelmes 29"-es vázakat, de az első 2-3 évben még könnyen bele lehetett futni egy rosszabb vázba 29" fronton.
Az KTM konkrétan, szerintem nem ér 420K-t, de egyébként fasza gép.Most gyorsan ránéztem az apróra.
Merida Big NIne Lite 1500 290k
Willier 503XN 29 295k
Giant Anthem X 29 375k
Új 17" 2016 Cube Race One 29er 295k
Full Carbon Hai-Bike Greed 9.4 299k
Szóval azért lehet böngészgetni.
Dottore: A radon azért közel sem prémium gyártó. Mihez képest kanyarodik rosszabbul? Milyen bringához viszonyítod? Lehet, hogy hosszabb a tengelytáv, de rövid a hátsó láncvilla, és hosszú az eleje, cserébe rövid a stucni (Mondraker forward geometry)). Merevebbek az alkatrészek. Szóval sok minden van itt ami beleszól, nem csak a kerék.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz ShiTmano #82707 üzenetére
Németből biztos nem fogok rendelni. Szeretem megnézni, kipróbálni. Kimenni ezért biztos nem fogok, mert drágább lesz a leves, mint a hús.
350k-ig néztem montikat, mielőtt a KTM-et megvettem. Ha cserélni akarom, 250-300k között simán eladom/beszámíttatom, mert szép. Az előző Scott fully-m 155k vettem. 175k-ért vitték el 1 évvel később. Listaára 420k volt.
Ha nem nyúlsz bele a fosba, még keresni is lehet vele egy kis aprót. De a 29" keményen túl van árazva, és 1-2 van ami jó vétel lehet. Fully mint a fehér holló...
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz Runner_fxr #82700 üzenetére
Egyrészt. Másrészt a mai DH gépek hosszú tengelytávval rendelkeznek plusz nagyobb kerékkel (forgási energia) és minkét tulajdonság rossz ha a kanyarodást nézed. Az van, hogy időben jobb ha stabilabb lefelé, egyszerűen átmennek ott ahol régen kanyarodtak. Sarkítok persze, de én (a magam hobbi módján természetesen) egészen pontosan így éltem meg.
Nálunk a Bakonyban van egy kis pálya és annak a vége annyira köves, hogy az utána lévő kanyart simán lehet venni mert nem tudsz gyors lenni annyira. Ellenben mikor először mentem a Radonnal, a köveket észre sem vettem, Úgy vágódtam a kanyarba, hogy majdnem elestem. Gyorsabb volt. Sokkal. Pedig rosszabb ahogy kanyarodik.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Runner_fxr #82700 üzenetére
Van itt azért egy komoly ellentmondás, ami bár leírva jól hangzik, 22-es csapdája.
Ha úgy van, ahogy írod, akkor 29"-ből frisset kell venni, max 1-2 éveset. Ezek lehet hogy már jók, de árban olyan összeget kóstálnak, amennyit nem szeretnék költeni.Ezt a KTM-et pl bevállalnám (bár nem fully), de még így is, hogy 5 éves, 420k.
Minőségben XT, SLX alá nem mennék, és a fully-ból se adnám lejjebb, természetesen minőségi rugóstagokkal. Ez 1-2 éves konstrukcióban szerintem minimum 5-600k használtan.
Ha öregebbet veszek, az meg lehet szenvedni fog a vázgeometriából adódó lomhasággal, szóval biztos jó a 29" de az igazán jó vételek jelenleg még 26"-27.5"-ben vannak. Majd ha lesz 2019-ben 2015-ös technika 29"-ben majd az lesz jó vétel..
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz IMIIKE1998 #82692 üzenetére
Hát nem sok hasonlóságot látok egy fitnesszel. Egész más tekerni, mint egy akármilyen szabadonfutóst. Egy sebességed van, síkon, hegynek fel és hegynek le is, nincs olyan, hogy megállítod a lábad, mert elfáradsz, nincs olyan, hogy kanyarban nem tekersz, egész máshogy érzed a biciklit. Karbantartani is egyszerűbb, alig van rajta alkatrész.
#82695 Crytec210: próbáld ki, addig ne alkoss róla véleményt. Valakinek bejön, valakinek nem.
-
ivana
Ármester
válasz IMIIKE1998 #82692 üzenetére
Egészségesebb, főleg rövid áttételel, télen is jobb ha mindig forgatsz (persze ha amúgy is mindig tekersz ez irreveláns). Illetve ha csúszós az út jobban kontrolálható. Kő egyszerű működés ami sose hagy cserben (kb. egy első féked van amire figyelni kell, ha az dobfék akkor nincs semmi ilyen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest