Hirdetés
- Meggyi001: A kérdés...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
meoindil
aktív tag
Sziasztok!
Rakuten Viki (Viki.com nem előfizetéses) esetén van lehetőség a magyar felirat letöltésére is?
Ha megadom az epizód linkjét kiírja hogy "[INFO] van felirat", de nem tölti le és nem is kérdez rá a letöltésre. -
sheriff80
csendes tag
Sziasztok!
Frissítésnél ez most mi?:
Enter password (will not be echoed): -
zsoltyy
tag
Sziasztok.
Teljesen új vagyok ezen a téren, viszont szeretnék pár filmet leszedni a YT-ról, ami DRM-es. A kölcsönzési díjat kifizetem természetesen, de szeretnék néhány videót lementeni. Van erre valami egyszerű lehetőség? -
Danecay
addikt
válasz
Hege1234
üzenetére
Köszi!
ebben a menüben rögzítettem, de a manuálisan beadott m3u8-as limk-el. mondjuk így sokkal egyszerűbb ahogy írtad. Magamtól nem is biztos, hogy rájöttem volna, mert számomra érdekes, hogy pl. amíg az m5 élőnek médiaklikkes címe van, mint ahogy a mintában is szemléltetve van, addig az me Sport-nak nem, miközben én úgy tudtam, vagy gondolom, hogy az is a Médiaklikk része. Végül is a https://m4sport.hu/elo is az m3u8-as linket nyitja meg, de nem tudtam, hogy elég neki megadni az oldal címét. Mindegy! Nem rég használom így, eddig a YettelTV-s stream-et rögzítettem, ahhoz voltam szokva
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy van e esetleg valami változás a Mediaklikk-nél, azon belül is az M4 Sport elérésénél vagy csak én bénázok?

Valójában csak az élő linket akarom kinyerni, hogybe tudjamadni a DRM Dec-nek, és legutóbb ehhez a mediaklikk_elo_v1.4-et használtam, de most nem nyílik meg. Próbáltam az https://onlinestream.live oldalról kimásolni az M3U8 linket, de arra is hibát dob a VLC és a MP is.
https://c201-node61cdn.connectmedia.hu/150104/53f04c076ba71f3e399aecefc0991b6d/690dd781/index.m3u8
Én csinálok rosszul valamit? -
Hege1234
addikt
cocka
próbáld ki akkor úgy ahogy írtam
(csak ne legyen már letöltve, mert akkor az úgy nem fog működni)
kép
(a kép csalóka lehet a link után nincsen space csak a legutolsó sorban)a hibaüzenet megjelenése után egyszerűen kvázi elveszted a konzolt, mert nem tudsz beleírni semmit
az a rész ott bonyolult
eleve ellenőrizni kell, hogy ki kell kérni a robottól a felvételt
vagy már szalagon van, de mégse elérhető... stb
+ van egy random 500-as szerver error is ami néha előjön, amikor olyan kedve vancigam
wine az nincs mert az a windows-os alkalmazásokhoz van
a macera a két rendszer közötti különbségek elszeparálása és "szinkronba" hozatalával van... -
cocka
veterán
válasz
internetezoo
üzenetére
Rosszabb, el se indul, mert amikor indulnia kéne, hibaüzenetet nyom. Az a python ablak, amibe a hibaüzenet kerül meg ott marad és nem lehet visszalépni a linkkérő részhez, tehát jobb híján csak az ablak bezárása és az újranyitása opció.
Ez nem minden linknél van így, de mondjuk az esetek kb. 15%-ában belefutsz egy ilyen hibaüzenetbe. Nem tudom, hogy más szolgáltatóknál mi a helyzet, de régebbről rémlik, mintha az RTL-nél is lett volna ilyen.
-
cocka
veterán
válasz
Hege1234
üzenetére
és amikor kéri a linket
beilleszted azt a halmot a szövegszerkesztőbőlJó, de hogy illeszti be? Alapból, ha átmásoltam egy enter karaktert, akkor már entert se kellett nyomni.
Ebből következően én feltételezem, hogy a program nem vizsgálgatja, hogy mi jön az első enter után. -
cocka
veterán
válasz
Hege1234
üzenetére
Kedvencem, hogy néha szerverhibával leáll és olyankor ismételni kell a letöltést.
De ez nyilván nem a program hibája! Max. annyiban, hogy a hibaüzenet megjelenése után egyszerűen kvázi elveszted a konzolt, mert nem tudsz beleírni semmit, ami visszatérne egy megszakítással az adott folyamatban a linkbekéréshez. -
Hege1234
addikt
navánál egy input van és az csak a linket kéri be
az ilyen menüknél te is tudsz ilyesmit csinálnikigyűjtöd pl. egy szövegszerkesztőbe a linkeket egymás alá
az utolsó sorba teszel egy space-t
és akkor a legutolsó linken is elindul
(különben csak vár, hogy üss egy entert)kijelölöd az összeset és amikor kéri a linket
beilleszted azt a halmot a szövegszerkesztőbőlkonkrétan a kérdésedre
egy ilyesmit hozzáadhatok:Downloads/info/NAVA/linkek.txt
1 - Egy linket adok meg.
2 - A txt fájlban vannak a linkek.
írd ide a számot: 2 -
cocka
veterán
válasz
Hege1234
üzenetére
Hello!
Olyan lesz esetleg valaha, hogy nem netről szedeget listát, hanem egy szövegfájl linkjein megy végig sorban, hogy ne egyesével kelljen a linkeket hozzáadogatni?
Naváról van szó, tehát egyik sorozatnak sincs komplett oldala, hogy automatikusan a megfelelő urleket töltse listafájlba.Nem tudom ismered-e a DownThemAll böngésző addont. Na ott is lehet importálni linkeket szövegfájlból és nemcsak a weboldal elemeit töltheted le. De az inkább csak könnyen elérhető webelemek letöltésére való, nem kifejezetten videoletöltő.
-
Hege1234
addikt
-
válasz
pinnacle
üzenetére
"azt hittem minél nagyobb a bitráta, annál jobb lesz a minőség"
Jól hitted, mert azonos kodek esetén ez igaz is. De egy újabb, korszerűbb kodek alacsonyabb bitrátán is hozhatja ugyanazt, vagy jobb minőséget. Amit írnak, leginkább sávszélesség-takarékosságról szól:
"Az újabb kodekek jobb tömörítéssel rendelkeznek = alacsonyabb bitráta = kevesebb sávszélességet használnak = kímélik a környezetet." -
pinnacle
nagyúr
Érdekes, azt hittem minél nagyobb a bitráta, annál jobb lesz a minőség, de nem így van.
Ugyanazon a felbontáson az alacsonyabb bitráta jobb! A YouTube kifejezetten ugyanazt a minőséget célozza meg , függetlenül a kodektől. A régebbi kodekek csak azért rendelkeznek magasabb bitrátával, mert kevésbé hatékonyak. A YouTube-on nem kapsz jobb minőséget pusztán a magasabb bitráta kiválasztásával. Az újabb kodekek jobb tömörítéssel rendelkeznek = alacsonyabb bitráta = kevesebb sávszélességet használnak = kímélik a környezetet. Ez egy funkció, nem hiba. A legújabb kodeket kell használnod, amely simán működik az eszközödön, nem a legkevésbé hatékonyat. Az AVC általában rendelkezik a legmagasabb bitrátával. Ez rossz, nem jó.
nfsu17 hol tudom a YT-on állítani? Én csak felbontást találok. -
nfsu17
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
a YT oldalon (PC), a beállítások alatt egy minimális szinten tudod állítani az AV1 ügyét.
Letöltéskor meg lehet mindegyiket (vagy ami elérhető) letölteni, te döntesz.Most látom a SmarTube az AV01-et ajánlja.
Ideális esetben a wifid sebessége bőven sok a YT-hoz.
A boxod meg tök új, tudja hw-esen az AV1-et (reméljük a smarttube is).
Tehát nem is lehetne baj a lejátszással.
-
dhn
csendes tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Az újabb kodekekkel ugyanazon minőséget kisebb bitrátával is el lehet érni, de semmi sincs ingyen, ez jórészt azon az áron történik, hogy a kikódoláshoz nagyobb számítási teljesítmény kell.
A dolog másik vége, a kis tömörítésű vagy tömörítetlen hatalmas adatfolyam is okozhat problémát, ha a rendszer valamelyik eleme nem bírja követni az iramot, ilyenkor ez jellemzően nem a processzor.Én inkább a régi avc kodeket javasolnám a kevesebb fps-el, és a "Képkockasebesség" nevű feljavítást is kikapcsolnám és a felbontás váltását is meg az fps javítást is, ez mind erőforrást igényel. A veremről nem tudok mit mondani, próbálgatni kell. De előfordulhat, hogy muszáj a felbontást csökkenteni, ha máshogy nem megy.
-
pinnacle
nagyúr
SmartTube-on melyik lehet a legjobb beállítás YouTube-hoz, melyik a legjobb kodek? FHD TV, HDR nem kell, ki is van kapcsolva Xiaomi Box 3rd Gen-en. Az a probléma, hogy néha csak "karikázik" a képernyőn és 720p, 1080p kijelzés között ugrál. Sebesség megfelelő, valószínűleg nem az gond. Pillanatok alatt 30mp a buffer, közepes beállítás mellett.
-
trexxx1
csendes tag
Kipróbáltam a Voxat, nagyon korrektül működik. Esetleg lehetne valahogy letölthetővé tenni az ebookokat is tőlük?
-
internetezoo
senior tag
válasz
üzenabakusz
üzenetére
Másik lehetőség:
https://chromewebstore.google.com/detail/the-stream-detector/iakkmkmhhckcmoiibcfjnooibphlobak
Beállításban: N-M3U8DL-RE, kiegészítve: -mt -M format=mkv:muxer=mkvmerge parancsal majd url copy és cmd ablakba berakod. -
Hege1234
addikt
válasz
üzenabakusz
üzenetére
-
üzenabakusz
tag
De fura! Letöltöttem egy videót a Youtube-ról a VDH-val és rákerült egy nagy QR kód. Láttatok már ilyet?
Ez vajon mitől függhet? A Youtube , a videó feltöltője vagy a VDH tette rá? -
dhn
csendes tag
Hát, igen, de a hang meg a kép az eleve két különböző dolog, legtöbbször nem is egyforma hosszúak. És még az is elképzelhető, hogy az audacity vág le a végéből valamennyi frame-nyi anyagot. De az is lehet, hogy a konténerbe pakolás során vágódik le valamennyi, ami szintén függhet a konténerbe pakoló programtól is, attól hogyan kezeli a kodeket. De változó framerate-ből (a másik válaszban véletlenül bitrátát írtam) nem lesz konstans egy konténerbe átpakolástól, ott egyszerűen rossz adatot jelenít meg.
-
dhn
csendes tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Ez a LosslessCut úgy látszik ebben az esetben valamiért nem működik jól. Itt csak arra figyelmeztet, hogy az átlagos képrissítés nem ugyanakkora minden szeletben, ami egy változó képfrissítésű videó részleteinél természetes, ettől még össze lehet fűzni normálisan, ha amúgy minden tulajdonsága ugyanaz. Ezt valamiért nem tudja megcsinálni, van ilyen. Nem tudja jól kezelni ezt a kodeket vagy bármi mást. De annak legalább akkor lehet örülni, hogy az avidemux meg tudja csinálni jól.
-
dhn
csendes tag
Tessék, itt van ugyanaz a videó mov, mp4, mkv konténerben, mediainfoval megnézve.
Még a mov változó bitrátája (28-30) is eltűnt, mkv-nál konstans 29.970 lett, mp4-nél meg 30 és nincs meghatározva, hogy konstans vagy változó-e.
Az időtartam sem ugyanannyi mindenhol.
https://pastebin.com/tp1vPU6J -
Bozek
nagyúr
A kb. 60 és amit az előbb írtál, hogy 60, az nem ugyanaz.
Amúgy meg nehéz megmondani, hogy mit csinál a videóval a ffmpeg vagy az MKVToolNix, amikor átalakítod. Csináltam egy tesztet, de nem a Mediainfo-s adatokra hagyatkoztam. Az MP4-nél és az MKV-nál is betöltöttem a hangot Audacity-be. És az sem marad ugyanolyan hosszú, bár minimális az eltérés. A felső az MP4, az alsó pedig az MKV.
Itt pedig már a te gondolatmeneted bukik meg, hogy ugyanaz van mind a kettőben. Ezért írtam azt, hogy nem a Mediainfo kiolvasásával van a gond. Sokkal inkább valami történik az átalakítás során, ami miatt látszólag ugyanaz van a kettőben, de valójában mégse.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi Bozek, dhn!
Én már mindent 4K/60fps-ben veszek fel. Jobb minőségű a videó, mint az FHD-s videókamerámmal. TV-m még FHD-s, volt pár 4K-s TV-m, de a régi SD, FHD felvételeim jobban néznek ki FHD-s TV-n. Viszont hosszútávon úgy is 4K-s TV-m lesz, ezért jobb már abban felvenni.
Nagyon jó ez a behúzós Avidemux ötlet,
nem is értem miért rejtegetik, LosslessCut eleve így működik. Viszont úgy néz ki, az Avidemuxal legjobb az összeillesztés. Régi problémám, hogy az összeillesztett fájlok PC-n tökéletesek, de Androidos média boxokkal, egy pillanatra, mindig elsötétül a felvétel. Csak az Avidemuxal nincs ez. Lehet a különböző képkockaszámú klippek összeillesztése miatt (LosslessCut jelzi is a problémát) van ez, amit a Kodi nem tud kezelni, de az Avidemux megoldotta. -
dhn
csendes tag
Hogyne írná már! Írja, hogy változó, és mivel változó, és egyetlen jellemző értéke van odaírva (kiszámolva), az értelemszerűen az átlagos értéke. Ami 60-ra jön ki kb., mert úgy volt megadva kódoláskor, hogy annyira jöjjön ki kb. Az mp4-nél ki is részletezi, hogy 55-től 75-ig megy, átlag 60. Vagy 54-től, ha úgy jobban tetszik.
Ezt hogy lehet máshogy érteni?Az egész gondolatmeneted megbukik ott, hogy valószínűleg ugyanaz a videó van mindkettőben, tehát tartalomban nincs különbség, csak a konténerformátumok különbsége miatt az értékek kiolvasásában, összesítésében, számolásában. Ha meg nem ugyanaz a videó van benne, akkor nincs túl sok értelme az összehasonlítgatásnak.
Ha nem hiszed, akkor csináld utána, rakj bele egy videót különböző konténerekbe és nézesd meg mediainfoval, hogy mit ír róluk!
-
Bozek
nagyúr
"Mindkettőre azt írja, hogy 60 frame/secundumos átlagsebességű változó sebességű videó van benne"
Ezt sehol se írja. Azt írja, hogy 59,94, illetve 59,73 fps-es változó sebességű videó van benne.
"képes valami gondolom kis bugyutább számítás alapján kiszámolni, hogy min. 60, max. 75 a képkockák sebessége"
Csak a képen pont nem 60 a min., hanem csak 54,545. Szóval nem "Móricka-számítás". Bár valahol te láttad a 60 fps-t is, amit más nem.

De jó, fogadjuk el, a Mediainfo hasraütésszerűen ír ki mindent.

"Ezeket az 1 másodperc, meg 59,94 vs. 59.73 fps, ezeket nem kell komolyan venni"
Épp hogy nem kerekítési eltérés, mert hát a kerekítésnek szabályai vannak, azt még a Mediainfo se hágja át. Eláruljam, miért rövidebb a videó? Pont a képkockasebesség miatt. Ha van 100 képkockád, és 25 fps-el rakod össze, akkor az 4 másodperc. Ha 20 fps-el, akkor 5 másodperc. Ha a két képen látnánk a képkockák számát is, akkor ott lenne, hogy alapvetően ugyanannyi.
-
dhn
csendes tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Hát, most utánaolvastam és az újabb verziókból kivették az auto-append funkciót, mert igazából csak darabolt stream fájlokkal működött tökéletesen, máskülönben képkocka-eldobás előfordulhatott. Ami egyébként valamennyire természetes is, hogy esetleg B-framek elvesznek ilyenkor, amikre nincs megfelelő hivatkozás. Ha ez témaváltáskor van, akkor nem nagyon lehet észrevenni. De ha gép darabolja (és nem stream-be menti), amit nem érdekel mikor van a képen témaváltás, és ilyen videókat akarunk utána összerakni, akkor ott tényleg lehetnek ugrások.
Szóval kikapcsolták, de egyébként ha sorba rendezed a fájlkezelőben, mindet kijelölöd és az elsőnél fogva az egérrel beledobod az avidemux ablakába, akkor most is megcsinálja. Fontos, hogy a legelső fájlt fogjuk meg az egérrel, mert ott fogja kezdeni az összerakást, ahol megfogtuk, aztán ha a végére ér, utána kapcsolja az első fájlokat. Ez ilyen alap windows viselkedés, nem az avidemux csinálja, ez így van a windowsban.
Mp4 és mkv különbségről annyit, hogy ugyanaz van mindkettőben, a csatolt képeden is látszik, hogy nincs nagyobb képkockasebesség az mp4-ben. Mindkettőre azt írja, hogy 60 frame/secundumos átlagsebességű változó sebességű videó van benne. Az mp4-nél képes valami gondolom kis bugyutább számítás alapján kiszámolni, hogy min. 60, max. 75 a képkockák sebessége, ezt szerintem nem kell túl komolyan venni, ehhez komolyabb elemzés kellene. Az mkv-nál legalább nem ír ilyen számítást, az a biztos. De ezt inkább a telefontól kellene megkérdezni, hogy hogyan is kódolja pontosan a videót, mert ha igaz, hogy változó sebességgel és 60-as átlaggal, akkor gyakorlatilag biztos, hogy vannak 60-nál lassabb részek és 60- nál gyorsabbak. De ez a videó tartalmától is függ, mert ha nincsenek benne álló- vagy lassan mozgó részek, hanem gyorsan ugráló az egész, akkor még akár igaz is lehet amit ír a mediainfo, hogy nem nagyon esik be 60 alá. De én erre nem vennék mérget, ez csak ilyen Móricka-számítása szerint van.
Az viszont lehetséges, hogy te az mp4 konténerbe tett videót gördülékenyebbnek látod, mert főleg ilyen nagyobb felbontású és nagyobb adatsebességű videó lejátszásánál előfordulhat, hogy az mp4 konténert jobban, könnyebben le tudja játszani az adott lejátszóprogram, mint az mkv-t. Az 1080p- korszak kezdetén, amikor még nem igazán volt az ilyen videók lejátszásához elég erős gépem, nálam is előfordult ilyen, hogy egyik konténerben azonnal megakadt, a másikban meg le tudta játszani. Egy másik lejátszó meg nem bírta egyikben sem.
Ezeket az 1 másodperc, meg 59,94 vs. 59.73 fps, ezeket nem kell komolyan venni, gondolom ugyanaz a fájl van mindkét esetben a konténerekben. Az egyiknél így számolja a mediainfo, a másiknál amúgy, ezek ilyen kerekítési, számítási minimális eltérések.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Úgy, hogy a telefon változó képkockasebességgel rögzít. Az pedig pont azt jelenti, hogy nem fix 60 fps, hanem hol gyorsabb, hol lassabb. A kép alapján az MP4 1 másodperccel rövidebb, szóval ott simán jöhet az a minimális különbség (59,94 vs. 59.73).
1080p-nél nekem se fix 240 fps a 240 fps, de nem érdekel. 4K-ba meg nem néztem, ott "csak" 60 fps van, de felesleges akkora videó nekem, a magas bitráta miatt az 1080p se rosszabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- AZONNAL JÁTSZHATÓ Battlefield 6! CSAK 20E Ft.
- Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezt hogy lehet máshogy érteni?