- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhydas99
senior tag
Lattam YT videokat ahol abszolut minosegi es esztetikai igrasnak neveztek a 9a lapos iPhoneszeru keretet a 8a-val szemben.
Hat fogtam kezben mindkettot.
Barki barmit mond, a 8a komfortosabb, jobb a fogasa mert a hatlap kicsit ivelten jon a keret fele, megkonnyitve a fogast.
A 9a meg csakugy mint a Samsung S24/25, iPhoneok fogasban rosszabbak erezhetoen... -
Bzs77
tag
Igen egy lekerekített oldalú telót sokkal kényelmesebb fogni ha nagyobb akkor is. Van egy 1 gen iphone se-m amiről azt hittem milyen tuti lesz használni. Nem így volt hiába nagyon kicsi ,az élei miatt kényemetlen volt tokban is. Zsebben meg azért ,mert nem éreztem,hogy ott van,állandóan tapogattam a megvan-e.😁
-
Lmh
őstag
Régóta vártam egy olyan pixelt, aminek eltűnik a kamera kiállása. Ez a teló kinézetre, minőségre majdnem tökéletes nekem. Nagyon tetszik a nagy káva is, a sok félrenyomás és egyéb idegesítő dolgok miatt amiket a keskeny káva hoz magával.
Videók alapján abszolút úgy gondoltam, hogy ez lesz fél év múlva a tuti telóm, amit aztán 5-7 évig fogok használni vagy amíg csak lehet.
DE, tegnap elmentem, megtapogattam és hát basszus nekem ez már túl nagy, robusztus volt, nem állt olyan jól kézre élőben, én pedig egy kompakt telót szeretnék.
Érdekes módon élőben a kiálló kamerák dacára is jobban tetszett a 8a. Mind méretben, mind kényelemben. Sajnos a sima 8-ast nem tudtam még a kezembe fogni, pedig papíron azt néztem ki a 9a előtt ha úgy alakulna hogy sürgősen kell telót vennem. -
mhydas99
senior tag
Most neztem, erdekes modon szepen megemelte az Alza a 8a arat, laza 20 ezerrel. Ahelyett hogy olcsobb lenne mar igy egy evesen
Terelgetik az embereket a 9a fele... -
-
dave987
aktív tag
Ilyen ocsmány kameraelhelyezést rég láttam…
-
-
Black83
tag
Sziasztok!
Telekomnal esélyes, hogy kapható lesz a készülék a közel jövőben ? -
cs.zs.
veterán
Srácok,
ne legyetek már óvodások..!
Lassan eljutunk oda, hogy kinek az anyukája erősebb -
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Drakmusz #149 üzenetére
Igen. Mint ahogy itt is eldiskurálunk a telefonokról, így munkahelyen meg barátok között is szoktunk.
Sőt, még további olyan lelketlen használati tárgyakról is, mint autó (tudom, sokaknak ez nem egyszerű használati tárgy, de nekem igen), pizzasütő vagy dagasztógép.
Bár nem értem ez hogy jön ide... -
pengwin
addikt
Nagyon szépen köszönöm a tesztet!
Ez egy nagyon kerek, összeszedett írás lett, le a kalappal! -
kbyte1024
veterán
Mindenki állj!!!! Most nézem......akkora az arcom wazze nem férnek a tükörbe
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Drakmusz #139 üzenetére
Ami neked jelentéktelen szarság, másnak lehet, hogy nem az.
Nekem pl sosem fájt még a fejem kijelzővillogástól, így én valószínűleg nem vagyok érzékeny rá, mégis megértem, ha valakinek ez igenis számít.
Nekem pedig a káva, ami számít, mert ilyen játéktelefon kinézetű cuccért, tuti nem adnék pénzt, pedig az egyéb tulajdonságai miatt akár még érdekes is lehetne.
De azért jó, hogy jöttél, és ideböffentettél egy "ilyen jelentéktelen sz.rság"-ot. -
haruspex
aktív tag
Ez a legszarabb szöveg, tényleg tessék jobbat csinálni... Szóval ne reklamáljak, ha szarr az étel az étteremben, ha hamis a koncert, rosszul dolgozik a szaki, hanem csináljam jobban. Persze nyilván azért fizetek egy szakembernek, vagy cégnek.
Az hogy ez egy belépő - kozepkategóriás telefon felsőkat áron, sokaknak szúrja szemét, nem kell bedurcizni
-
giroud199
senior tag
-
Teagol
aktív tag
Hagyjuk már ezt a káva dolgot! Megveszed, befóliázod, körberakod vattával, veszel hozzá tokot, azt papírba csomagolod, azt beteszed egy másik tokba. Nem látod a kávát.
Utána pofára ejted és sírsz, hogy megrepedt az üveg hátlap. (Kolléganőm).
Én nem értem ezt az állandó fikázást egyik oldalon sem. Ha nem tetszik, lehet jobbat készíteni. Létre lehet hozni egy új Nothingot.Aki használt már Nexust, vagy Pixelt, tudja miért szerethető. Pont.
-
janeszgol
félisten
-
Teagol
aktív tag
Ha fel tudod mérni, mire fogod használni a telefonodat, racionális döntést tudsz hozni.
Az én felhasználói szokásaimnak pl elég lenne egy moto edge 60 fusion, de a méret és a hosszú támogatás miatt csak a pixel "a" felel meg.Most kezd kevés lenni a snapi 625/4GB őskövület (android one).
Nyílván mindenki fel tudja mérni, mire van szüksége. Ja nem!
"Olyan Megapixes telefont szeretnék oftos csomagban." (Amikor jöttek be a megapixeles kamerák és eltartott egy ideig, mire kiderült hogy az oftos a 0 FT-os, csak így tudta leolvasni a paraszt a plakátról. És ebből nem egy volt! -
giroud199
senior tag
Fele annyi… 120hz hiánya annyira nem feltűnő iOS alatt ,de mindegy
akiket ismerek 16e felhasználók között ,egyik sem céges ….9a t ugyanúgy vehetnének ,de ilyen kavaval ,már az XR is égő volt
A pixel termékek kb hónapok alatt veszítenek drasztikusan az értékükből …ez a durva ,nem évekről beszélünk
end off -
cs.zs.
veterán
válasz
giroud199 #129 üzenetére
Általános használati/műszaki cikkeknél, amit gyakorta cserélünk, nem létezik értéktartás. Sem egy TV-nél, sem egy mosógépnél, sem egy telefonnál.
Használati értéke van neki, de az nem piaci érték.
Engem pl tökéletesen kiszolgál a 4/64 GB-os Redmi 9T. Mennyiért tudnám eladni? 5000 Ft-ért?
Megjelenésekor 570.000 Ft volt (!!) a 128 GB-os iPhone 14Pro. Igen, akkor vettük mi is. Értéktartás? khmm... -
Bazsi84
aktív tag
válasz
giroud199 #129 üzenetére
Igen,általában mindig az nem kell az apple telefonokba ami nincs benne...Nekem totál mindegy ha kifolyik a szemed a 60hz-től a 16e-n.A felső polcos hardver meg aztán tényleg kell a céges mobilba vagy az állandóan telefonon szerkesztett 4k videókhoz,(...),esetleg az apple ai-hoz(🤣🤣🤣)Tartja az értékét,mert szerencsére a csordaszellem erős.Más embernek meg bőven jó lesz jobb ár/érték arányú teló feleennyiért.
-
giroud199
senior tag
válasz
hombre[EU] #29 üzenetére
A hatalmas kavakra gondolsz? 120hz nagy kunszt…
ott legalább van egy felső polcos hardver ,míg itt egy gyenge közepesde lehet magatoknak bizonygatni, az ertektartasrol ne is beszéljük ,ami szánalmasan gyenge a pixel vonalon.
-
cs.zs.
veterán
válasz
kbyte1024 #121 üzenetére
Olyanunk is van,
és igen, aki korábban kötötte, annak olcsóbb mint aki most köti.
1 db 2 éves van, meg 1 db friss. [kép]
(a 2023-as ennyi lenne most: [kép] )Ha mégrégebben kötötted, mégjobb ára lehet.
Netfone-nál viszont értelmetlenül szar ára van a telefonoknak, akkor is ha már több éve előfizető vagyok. Ők rámentek a 3 leggyakoribbra, Apple, Samsung, Xiaomi, de nem adják olcsón.
Google Pixel nincs. -
mhydas99
senior tag
-
Teagol
aktív tag
Írtátok a garanciát.
Még Nexus 5x-nél gond volt az alaplapokkal, szó nélkül cserélték.
Most a 7a akkuja, szerintem korrektül állnak hozzá.
Volt valakinek gondja, vagy nagyon macera a pixelek javíttatása itthon? -
Teagol
aktív tag
Digit meg most emelik majd 4500 ft-ra, 30 GB adat, 200 perc, utána is korrekt percdíj. Nálam simán elmegy a yt, autóban hallgatom, sokat járok vidékre. Most csináltam egy összehasonlító táblázatot a többi szolgáltatóval, nem érdemes váltanom. Céges kártyámon korlátlan beszélgetés van, arra nem használom.
De természetesen nincs náluk esim.Miért kell kihagyni a 2db fizikai kártya, 1 esim lehetőségét? Nem fért bele a káváktól?
-
cs.zs.
veterán
"...előfizetés: a hozzá tartozó "korlátlan" csomaggal
24hónap x 25490Ft ..."
Ez nekem azért fura, mert épp a Yettel által mindenki számára elérhető a kedvezoflotta.hu, bárki regisztrálhat 2 perc alatt, és megrendelheti a korlátlan beszélgetés + korlátlan adat csomagot (BUMM tarifa) 9.630.- Ft-ért, [kép] ráadásul hűségidő nélkül. De tényleg mindenki/bárki, nem kell hozzá vállalkozói adószám, meg semmi extra.
Aki pedig már legalább 6 hónapja előfizető (és további 2 évet bevállal), az kaphat telefont is ezen az áron, [kép] [kép]
és akkor közelébe sem megyünk az általad kiszámolt 869.750. Ft-nak.
De persze, sajna biztosan vannak, akik arra a jó drágára is rákattintanak. -
sub71
aktív tag
Tényleg, a 128GB verziót linkeltem, bocsi. Bár nekem a 256-os is "csak" 884€.
Akkor ugyanazt mondjuk. Pont azért tettem oda az összehasonlítást, mert szerintem nem érdemes szolgáltatónál venni a készüléket+előfizetést ( persze,biztos vannak kivételek), és én is egy kis hazánkban élérhető csomagra írtam a 6500Ft havidíjat... -
mhydas99
senior tag
Igen, en is ezt irtam, hogy Magyarorszagon is fokent a szolgaltatoi ertekesites porog es kulfoldon is.
Sok oka van, hogy miert, specifikusan Magyarorszagon azert, mert eleg sok embernek nincs penze egyosszegben kifizetni a keszulek arat. Persze sok helyen van kamatmentes reszlet vagy kedvezo kamatozasu, de attol meg ez megy.
Illetve akkor fel kell turni az internetet a joaru keszulekert, megnezni hogy megbizhato-e a bolt illetve a garancia stb. Aztan meg pluszban elofizetest vagy kartyas csomagot nezni, ott gereblyezni az ajanlatok kozt stb...
Egyszerubb es gyorsabb, ha a szolgaltatotol veszik meg. De csak csekely wsetben jon ki jobban ugy az ara, mint fuggetlenpiaci aron a keszulek+ csomag, 2 evre.
Ezt irtam.
Ha valaki fog egy papirt meg egy tollat es kiszamolja, mennyire jon ki egy jobb telefon akar csak egy kozepes elpfizetessel 2 evre, akkor sokkot kap.
Na ez az, amiben a kulfoldi szolgaltatok jobbak.
Illetve kint rengeteg 3rd party (MVMO) szolgaltato illetve viszontelado ceg epult ki, toluk eri meg a legjobban vasarolni, mint ahogy lentebb is irtam.
Plusz Magyarorszag kisebb piac, MVMO-k jobbara eltuntek, az a kemeny 3 szolgaltato pedig nagyon hasonlo arakat kinal, nem mondom hogy kartelleznek, de leszamitva 1-2 vasarlocsalogato akciot, nagyjabol egy arban vannak a csomagjaik, ami megkerdojelezi a valodi piaci versenyt.
De Magyarorszagon (is) nagy ur a penz, es ha valaki mondjuk egy 300 ezres telefonra vagyik, akkor inkabb kihozza szolgaltatotol havi 35 ezerert csomaggal egyutt 2 evre, mert ugy van vele azt meg ki tudja fizetni. Csak ne gondoljon bele, hogy a vege 2 ev alatt 850 ezer lesz... -
Bog
HÁZIGAZDA
Ehhez képest az egész régióban nálunk markánsan a legmagasabb a szolgáltatói értékesítés aránya az összes készülékeladás tekintetében. Ezért küzd minden kisebb gyártó, hogy bekerüljön a kínálatba, aki bejut, annak onnantól jóval könnyebb. Tipikusan ez volt a stratégiája az újramelegített Honor márkának, open marketen horror árakon voltak a cuccok, operátoroknál olcsóbban, de mint azt lentebb valaki betette, a Samsung is ezt játssza a midrange szegmensben. Mert itthon ebből van eladás.
A Realme, a Nothing és a ZTE folyamatosan ott kopogtatnak az operátorok ajtaján, de az operátoroknak sem éri meg mindent a kínálatban tartani, tök nagy a logisztikai költsége. -
cs.zs.
veterán
-
mhydas99
senior tag
Ez mindig is igy volt Magyarorszagon, hogy az uzleti ugyfelek nyomott aru tarifait a civil elofizetokkel fizettetik meg.
Arrol nem beszelve, hogy a szolgaltatok panaszkodtak Covid utan is, hogy miszaj inflaciokoveto dijazast alkalmazniuk, mert a vallalkozasuk kiadasai folyamatosan novekszwnek es mar alig wri meg nekik, mikozben rekordnyeresegeket ertek el az wlmult evekben... -
sub71
aktív tag
válasz
johnny500 #98 üzenetére
Egy konkrét példa:Pixel 9pro 256gb
Yettel:
Itt elvileg kapsz 212ezer Ft kedvezmény, ha egy bizonyos csomagot választasz 2 évre
készülék: 257990Ft
előfizetés: a hozzá tartozó "korlátlan" csomaggal
24hónap x 25490Ft = 611760Ft
Összesen: 869750Ft
Amazon:
készülék:763€x400= 305200Ft
előfizetés: Flottás "korlátlan" csomaggal
24hónap x 6500Ft= 156000Ft
Összesen: 485500Ft
....Azért van különbség rendesen.... -
mhydas99
senior tag
válasz
johnny500 #98 üzenetére
Ha el kulfoldon ismerosod, akkor szolsz neki, elotte megnezed a kiszemelt telot a neten, ajanlatokat az adott orszagban es megveteted vele. Aztan vagy hazakuldi (bar akkor lehet rajta vam), vagy ha hazalatogat akkor csak berakja a kezipoggyaszaba es elhozza neked. Problem solved.
Vagy ha kilatogatsz par napra kulfoldre varost nezni mondjuk, akkor azalatt te is megveheted magadnak a telot. Be a csomagjaid koze es itt is vagy. -
mhydas99
senior tag
válasz
janeszgol #93 üzenetére
Pelda:
Angliaban fuggetlenul vennel egy telefont 800 fontert barhol.
Szolgaltatotol ugyanazt a telefont elhozod 2 ev huseggel, 100 GB nettel (van korlatlan is, azzal kb. 1500 forinttal dragabb havonta), korlatlan sms-sel es korlatlan hivassal az inflaciokoveto emelest is beleszamitva 850 fontert, bar en akkor raszanok 2 orat es megnezem a szolgaltatoi ajanlatokat, igy egyszer sem vettem elofizetessel telefont dragabban, mint ha fuggetlenul vettem volna (beleertve persze a csomag koltsegeit is 2 evre). Ez kb. atlagos ar amit irtam, de igy van kint. Es persze ha valamelyik masik, de szinten jo szolgaltatonal van jo ajanlat, akkor atportolok a szamommal. De az elmult 5 evben az sem kellett pl. -
janeszgol
félisten
válasz
kbyte1024 #92 üzenetére
Régen nagyon jó készülékkedvezmények voltak. Ma már nincs, viszont a Yettel azért szokott jókat adni, de sem a Telekom, sem a One nem erőlteti meg magát.
Egy dologról szól ma a szolgáltatói telefonvásárlás hazánkban(ez fontos, hogy hazánkban!), hogy ha minimum fél éve problémamentes előfizető vagy, akkor előleg nélkül, banki hitelminősítés nélkül tudsz részletre vásárolni. Amikor erre fordult rá a szolgáltatói piac, akkor az emberek nem vettem kevesebb telefont a szolgáltatótól, így úgy gondolták, hogy elfogadták az emberek, és kialakult a win-win szituáció. A szolgáltatónak jó, mert keres a telefonon is vagy nem bukik akkorát, és jó a felhasználónak is az előbb leírtak miatt. -
-
janeszgol
félisten
Ezt nem értem. Előfizetés akkor is kell, ha egy összegben megveszed open marketből.
Illetve külföldön is vesznek hozzá előfizut. Németországban is a telefonok kétharmada szolgáltatótól megy úgy tudom.
Tehát idehaza és külföldön is van előfizu meg van telefonrészlet. És mindkét helyen hosszabbítják.
Nem értem azt a különbséget, amiről írtál. -
-
cs.zs.
veterán
Ez előfordul, és be is lehet szopni, de nem általános.
Legutóbbi hűségemmel (2023 karácsony, hamarosan lejár) a meglévő otthoni internet szolgáltatásomra írtam alá további 2 évet. Tehát nem mindenre, hanem csak 1 db dologra.
Lakás internet úgyis kell.
Az internet szolgáltatás ára onnantól havi 500 Ft-tal drágább lett, és ezzel együtt is kevesebbért hoztam haza részletekre az 55" LG Oled TV-t, mintha akkor bárhol máshol vettem volna.
-
mhydas99
senior tag
válasz
janeszgol #82 üzenetére
Magyarorszagon is ugy hozzak ki a legtobb telefont, mint kb. minden fejlettebb orszagban igen.
Csak azt mondom, hogy Magyarorszagon megveszed a keszuleket meg a tarifacsomagot (mondjuk minimum kozepeset) es 2 ev husegee maris a telefon piaci erteken duplajat fizeted ki osszesen kb.
Na ez mas nyugati orszagban nem igy van. Megveszed a telot meg egy jo nagy csomagot 2 evre, es a hiseg lejartakor kicsivel fizetsz csak tobbet, mint a telefon piaci erteke vasarlaskor. Oriasi kulonbseg. Egyszeruen nem eri meg nem szolgaltatotol venni. -
muszi0521
aktív tag
A szolgáltatoknál várható?
-
Fred23
nagyúr
válasz
janeszgol #76 üzenetére
S24 legnagyobb hátránya számomra az elméletileg gyengécske akku. De majd most, hogy ténylegesen is van már egy itthon, meglátom, mire elég, milyen felhasználás mellett mennyit bír ki.
Saját új telóm még mindig nincs. A Xiaomi 15-öt szeretném bezsákolni a mostani áránál olcsóbban. Akkor venném meg drágábban is, ha megpusztulna a Mate 20 Pro. De az bírja.
-
janeszgol
félisten
Bog szerint 70-75%, Legendd szerint 81% a szolgaltatonal eladott telefonok aranya hazankban. Persze nem a Pixele.
Es igen draga ez a telo. 200k alatt lenne a helye. 300-ert Pixel 9 van, ami szebb, jobb anyaghasznalatu, sokkal jobb kameraval van szerelve. Ja es a kijelzoje is jobb. -
mhydas99
senior tag
Kulfoldon a tobbseg elofizetessel hozza ki a telefont, ami a csomaggal egyutt olcsobb, mint fuggetlenul csak a telefon. (Nem minden orszagban)
Magyarorszagon pont forditva van.
De mindegy is, nyilvan a penz mindenkinek szamit es mindenki olyat vesz, amilyet akar.
Az aron valo rugozas azt takarja, hogy a konkurenciahoz kepest ennek eros az ara, mert a kamerakat leszamitva kb. ugyanaz, mint az edge 60 fusion es ez a problema.
Edge 40 es 40 neo kozt azert nem keves kulonbseg volt anno, kezdve a procival, ami joval erosebb volt peldaul.. -
Bazsi84
aktív tag
De ez is csak egy olyan országban téma,ahol a legmenőbb mobil kell,még ha egyhavi fizud is,vagy a bmw/merci/audi hármas parkol a panel előtt,mert nekem olyan auto kell ami 10 evnyi fizum,de meg kell mutatni..magyarorszag igy szeretlek.Kulfoldon megveszed ezt a pixelt 2-3 napi fizudbol es leszarod mennyibe kerult.
-
sub71
aktív tag
Az, hogy valakinek nem tetszik ez a mobil, az teljesen normális.DE. Az "ennyi pénzért vannak jobb mobilok, legalább ilyen jó (vagy még jobb) kamerával " típusú hozzászólásokat nem tudom hova tenni. A DXOMARK tesztoldalon a Pixel 9a kamerája a 33. helyen áll, az előtte levő telefonok átlagára több mint duplája ennek, ráadásuk a hazai szolgáltatóknál is kapható mobilok közül majdnem csak iPhone és Pixel modellek vannak előtte....
-
mhydas99
senior tag
Azert az S24 inkabb tobb dologban jobb, mint nem.
Erosebb proci, gyorsabb vezetekes es anelkuli toltes, forditott toltes, jobb video, zoomkamera es a OneUI az elhetobb egy atlagembernek. A vanilla Droid kisse szaraz es fapad, de tudom hogy amitt is sokan szeretik inkabb a Pixelt. -
Fred23
nagyúr
Feleségemnek ma vettem egy S24-et olcsóbban, mint ez a Pixel 9a. Kár, hogy azzal nem veti össze a teszt a Pixel 9a-t, mert szerintem az az egyik legfőbb versenytársa. Ebben az egyik, abban a másik jobb, de egy szint, kinek ez, kinek amaz jön be jobban.
-
cs.zs.
veterán
Nem, ez nem az.
A PWM a fényerőcsökkentés egyik módja (az olcsóbb/egyszerűbb) , de a keletkező vibrálást az emberek egy része észreveszi, van aki csak fejfájás által, és fogalma sinccs hogy mitől.
Megoldás 1. Nagyobb frekvencia használata, pl a Honor telefonok rendre több-ezres értéket hangoztatnak (aztán vagy igaz, vagy nem)
Megoldás 2. Vibrálásmentes DC-dimming használata.Ha megveszel egy Asus Zenbook laptopot Oled kijelzővel, a normál fényerő gombjai (F-sor valamekyik gombjai) PWM fénycsökkentést alkalmaznak, de ha ez zavar, a MyAsus menüben ott van a Flicker-Free DC-dimming fénycsökkentés.
Ha egy LG Oled TV-t veszel, hangsúlyos, hogy már nincs PWM. Kizárólag DC-dimming van, hogy senkinek ne okozzon fejfájást, bárki egész nap nézhesse.
.... na és akkor ezek után itt van a legdrágább legjobb telefon, a csúcsok-csúcsa, és a legszarabb fényerő szabályozást használják.
Persze, persze, van aki nem veszi észre, ez is igaz.Ennyi.
-
Bass
addikt
Nem de már utána olvastam ,ha minden igaz az érintés érzékenysége? Nem foglalkoztam ilyen értékekkel ,sőt az AnTuTu pontok sem foglalkoztatnak csal h a rendszer legyen gördülékeny,120hz és jo kamera ezért csábít a pixel 9a de ahogy itt olvasom problémák vannak vele pedig az a kamera sziget és az 5100-as akku nagyon szimpi ,de így lehet h pixel 9 lesz a nord 2 utódja
-
johnny500
tag
válasz
elfelejtette #64 üzenetére
És csak 0.3"-al volt kisebb a kijelző. Vicc, hogy vissza felé fejlődünk.
-
cs.zs.
veterán
válasz
elfelejtette #62 üzenetére
LG Q60 van itthon. Betört kijelzővel, hibátlan belsővel és akkuval. Imádtam. Nem dobtam ki.
-
thomeef
őstag
Amúgy azt miért nem említitek egyik pixelnél sem hogy a kijelzője az egész piac legszarabb pwm dimmingjével rendelkezik a maga kis 240hz-ével? Tudom hogy nem mindenkit érint, de akkor is hátrány.
-
cs.zs.
veterán
válasz
johnny500 #55 üzenetére
Tiszta sor, hogy kinek ez jön be, kinek az.
Leginkább a kis mérete miatt hoztam szóba.
Ez itt [kép] [kép] napi szinten kézbe van véve, és a kis vékony-könnyű házával mindenkit elvarázsol a nagy tepsik között. Általános telefonnak még mindig sokkal jobb, a tartalomfogyasztás az, amihez nagyobb képernyő kell.
-
-
-
Pár hét alatt beesik 200 alá, és egyből best buy vétellé válik. Be lehet szerezni GSM-ből is, ugyanúgy 2 év gyári garit ad a Google, amennyiben EU-s készülék.
A B-Telnél már most 210k Ft.
A vastag káva és az alacsony PWM zavar, így nem ezt választjuk a barátnőmnek, mint kompaktabb telefont, de ezeket leszámítva egy jó készülék. -
Dare2Live
félisten
btw amiért ez a készülék jelenleg nem jó vétel az szerintem az, hogy 257ért van Pixel 8 pro alzán.
-
Ganzer
aktív tag
Arról van esetleg valakinek infója hogy Yettel-hez mikor kerül be ez a teló?
-
elfelejtette
veterán
"ami evekkel ezelott 5 colos kijelzos bolt, a vastag keretek miatt ma siman 6 col lenne"
Sokan írják ezt, de a kis méretű modellre vágyó (esetlegesen kis kezű) embereknek ez nem jelent segítséget. Még az LG Q6 5,5"-os kijelzője is jó lenne, és pont azért volt az is jobb, mint a mostani 6"-os teli kijelzős telefonok, mert ott volt alul-felül a káva!!!
Ott fogásváltás nélkül el lehetett érni a kijelző tetejét és alját, amit egy 6"-os teli kijelzős telefonnál már nem tudsz megtenni, se a navigációs gombokat, se az értesítési sávot nem lehet elérni, illetve erősen szubjektíven kb. 70-72mm szélesség fölött már konkrétan a kijelző túlsó szélét sem éred el... -
haruspex
aktív tag
-
janeszgol
félisten
válasz
Fuxosbömis #19 üzenetére
Ennek a telónak nem járna plecsni. Semmilyen.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #17 üzenetére
Az 5" manapság kicsi lenne.
Tartalomfogyasztás van. Mindegy hogy Youtube, vagy tiktok, vagy email oda-vissza, az 5" kijelző mindhez túl kicsi. [kép] [kép] (a keret itt most mindegy, most csak a nettó kijelzőről beszélek)
Ha a teljes méretet nézzük, a Sony 6,1" 21:9 arányú megoldása továbbra is szuper, kezes méret. -
ddaydome
senior tag
Nekem akkor tetszik ez a készülék, ha olcsóbb lesz. Szerintem irreàlisan dràga. Egy Xiaomi 14t jobb vétel és lényegesen olcsóbb is.
-
mhydas99
senior tag
Ha meg varsz, addigra a sima 9 lesz jo aron ami azert jobb. Felteve ha Pixelben gondolkodsz.
Abban is modositott Exynos van, illetve Samsung modem, igy ha azok nem zavarnak, akkor arban mar jobban jarhatsz egy S24-gyel is. Az is kibir 1 napot normal hasznalattal.
Gondolom a kisebb meret nalad szempont. -
hombre[EU]
veterán
€499-ért vettem anyámnak a kauflandtól, százassal volt olcsóbb,mint a kiszemelt 16e...és ezen van rendes kijelző.
illetve ezzel a kamera+software pakkal nem tud még ő sem rossz képet lőni -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
mhydas99
senior tag
Mert vekony kavaju oled kijelzoknel az elektronika megoldasa problemasabb es dragabb. Vastagabb keret az bizony olcsobb. Es ez nem topkategorias, csak kozep.
Amugy eloben egyaltalan nem durva a keret, fotokon csunyabb, plusz ha masszivabb tokban van akkor plane nem zavaro.
Viszont kijelzovedo uveg erosen ajanlott ra, mert a GG3-mal szerelt kijelzok gyorsabban tornek, mint az iPhoneok -
mhydas99
senior tag
A 8a egy kivalo telefon 170 ezerert. Sokkal jobb a fogasa is, mint a mostani lekerekites nelkuli hazaknak.
A 8a lekerekitese hasonlo a Samsung S21-S23-ban hasznaltehoz. A 9a meg inkabb az S24-S25 iPhoneszeru tombkerettel rendelkezik.
S21-emet kenyelmesebb fogni es tartani, mint az S24-et.
Es 8a is volt a kezemben nem egyszer, az is kenyelmes.
9a biztos rosszabb es elesebb is a tenyerben. -
mhydas99
senior tag
válasz
Az 5 col mar kicsi lenne. Nekem is, pedig en is szeretem az apro telefonokat. Es azt se feledd, hogy ami evekkel ezelott 5 colos kijelzos bolt, a vastag keretek miatt ma siman 6 col lenne. Szoval egy 2016-os 5 colos es egy 2024-es 6.2 colos telefon fizikai meretei majdnem megegyeznek.
-
johnny500
tag
válasz
S szériás Samsung vagy Iphone marad. De azok is 6 coll felett már.
-
zkosaras
aktív tag
Köszi a tesztet, szerintem jól értékelte Bone a telót. A külföldi médiákban nagyon szárolják pedig közel sem annyira nagy szám. Ezen az áron (jogosan sokszor felemlegetett negyed millió) nálunk teljesen felejtős. Tök jó hogy mire hivatalosan eljutottak hozzánk a Pixel-ek így elszáltak az árak. Majd mikor kijön a 10a jó vétel lesz.
-
kbyte1024
veterán
Tudom már sokan írták de tényleg nagyok a kávák,pedig nem szoktam nézni de ez olyan egyből szemetszúrós
a vas is lehetne bikább ennyi pénzért. Szerintem nem nagy durranás a teló.
-
ParmaBoy
tag
Káva... nem értem miert kell ennyire éreztetni, hogy olcsóbb modell. Samsung után szabadon.
-
Draun01
tag
Akinek ez túl nagy, meg túl sok a káva a OnePlus 13T jó kis alternatíva lesz, habár tuti drágábban.
-
Fuxosbömis
tag
Kiváló telefon. Meglepett, hogy nem ajánlott plecsnit kapott.
-
Teagol
aktív tag
válasz
Káva nélkül nem lenne ez olyan nagy.
Én is a mérete és a hosszú támogatása miatt fogok 8a-t venni. -
Necroman_Mk2
őstag
"6,3”-en a telefon az apróbb készülékek sorát gyarapítja..."
(Sóhaj) Nekem ez már nagynak számít. Miért nem lehet ismét 5" telókat kapni normális hardverrel, csak ilyen 6 feletti tepsiket?
-
tms+
aktív tag
nekem is tetszik ez a dizájn, szeretem a Pixelek színeit, és a hátlap is Pixeles, de mégse áll ki az a kamera annyira. igen, a káva azért valamivel lehetne vékonyabb, de ebben a Pixelek sosem voltak úttörők
a legtöbb embernek mindennapi használatra elég ez a telefon, az más kérdés, hogy húzós a nyitóára forintban
-
tamas1992
csendes tag
Én kíváncsiságból most vettem használtan egy Pixel 5-öt. Mindig is érdekelt a Pixel csak sosem tudtam venni. Főleg a hátlapi "rendes" ujjlenyomatolvasóra vagyok kíváncsi. 😁
-
consono
nagyúr
Kövezzen meg bárki, nem tudom miért, de nekem tetszik ez a telefon. Engem még a keret sem zavar.
-
mhydas99
senior tag
Azert erdemes lett volna a tesztben megemliteni, hogy vilagszerte egyre tobb vevo panaszkodik az ujraindulas/bootloop problemakra, ami ezt a tipust erinti, nem is kis mertekben.
-
feloman
aktív tag
A tesztben ez van írva: "(1 x 1,31 GHz Cortex-X4 + 3 x 2,6 GHz Cortey-A720 + 4 x 1,9 GHz Cortex-A520, Mali-G715MP7 GPU)"
A GSMarena oldalán ezt találtam a processzorrol:
"Octa-core (1x3.1 GHz Cortex-X4 & 3x2.6 GHz Cortex-A720 & 4x1.9 GHz Cortex-A520)" -
pietrrr
aktív tag
Ezekkel a szolid kávákkal legalább annyira jól néz ki, mint egy kisgyerekeknek való játéktelefon
-
Silenzio
addikt
"1/73”-ről 1/2" -> Bocs, de az 1/1.73.
-
janeszgol
félisten
Zseniális a cím. A teló elmegy. Az SoC vérszegény ennyiért már, a kamerát én nem látom annyira jónak. Viszont nézegettem összehasonlító videókat a 8a-val, és nem látom azt a fene nagy különbséget a kettő között, mint amit a spec papíron mutatna.
-
Permet Elek
senior tag
Kár, hogy kimaradt a PDAF a széleslátóból.
-
atosan
veterán
Köszi a tesztet. Mindig szemezgettem a Google telefonokkal, egyszer majd úgy is beruházok egyre.
-
ldave
félisten
Köszi a bemutatót. Pixel 6a tulajként szívesen váltanék, de a nyitó ár nagyon magas lett a korábbiakhoz képest, azt még 450 euróért vettem 2022-ben, ez meg most 550€.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Drágán nyit, de fejlődött a kvázi-középkategóriás Google referencia.
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest