- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ismét.
Radeon kártyával olyan kellemetlenül könnyedén megy minden. Mintha én lettem volna a bal...fék, pedig nem.
A tempó is teljesen oké:
(valamiért hibásan detektálja az iGPU-t)
Még nem adtam fel az nVidiát sem. -
Érdekes. Inteles laptopot össze borítja, de a ROG AllyX simán kezelte a külső Radeont.
nV sehogy sem akar menni.
SSD írás a 240913850000 firrmware-el is ugyan olyan sz... gyenge. Próbáltam Kioxia SSD-t is, ugyan ez.
Írok az eladónak, hátha van valami ötlete.(Érdekes, hogy AllyX-en az 500-as Samsung PM9A1 3700MB/s-on olvasott, AM5 rendszeren 3100MB/s a max.
)
-
-
Most kipróbáltam másik két videókártyával:
GTX 1050 - Ezt sajnos csak riser-rel tudtam próbálni, mert a DVI port miatt nem fér be a házba és az enclosure-t macerás lenne kiszedni a házból, viszont a riser csak pcie 3.0-t támogat, ahogy a kártya is, de sose használtam még. Felismeri a kártyát rendesen, de driverezésnél hibára fut - szerintem ez csak a riser miatt lesz.
RX 480 - Ehhez nem kellett a riser - ezt is felismeri, driver is felment hiba nélkül (ennek más driver kell, mint a korábbi setupnak). -
-
Próbáltam több kábellel is, ugyan ez a helyzet. Itt valami FW lesz a probléma.
Ami bonyolítja a dolgot, hogy le kell szerelnem a backplateket, mert nem tudom beilleszteni a kábelt, ha a kártya csatlakoztatva van, ezért nem tudtam Radeon kártyával tesztelni, csak a 3080 Ti-al. -
-
Megérkezett, összeraktam, detektálta éééés... nem működik.
Mindenhol ugyan az hiba. Látja, driverezi, nem használja. Eszközkezelőben nem jelez problémát.
Kipróbáltam sima SSD házként is, impozáns 3600MB/s tempóval tud olvasni... és szerény 590MB/s-al hajlandó írni.
Próbáltam AMD-s gépen, USB4-el, ott volt a legtempósabb. Kipróbáltam 2 Inteles konfiggal, TB4-es kapcsolaton 2900MB/s volt a peak, de inkább alatta.
Nyakig merültem a Firmware rengetegbe, de még a legfrissebb, 2025-ös FW sem hozott semmilyen javulást.
Jelenleg annak is örülnék, ha legalább azt tudná, amire eredetileg kitalálták.
-
-
mepet
addikt
Szep munka!
-
-
-
Faja lett!
És végre valaki rendes laptoppal
Amúgy szerintem ne sajnáld, hogy USB csatis, ha pl. viszed is a gépet, akkor a belső NVMe port elég macera tud lenni@Bestx : "Itt valószínűleg a HP-nál lesz a nyűg BIOS szinten, ami erősen korlátozott beállításokkal rendelkezik, mivel ez nem performace laptop, hanem inkább az energiahatékonyság volt a cél."
Üzleti gép, prociból kérhető bele erősebb, mert pl. fejlesztők szoktak rajta virtuális gépeket futtatni, de nem egy workstation, na.
HP Zbook Fury pl. workstation, abban tud lenni rendes videochip, bár nem tudom, hogy inkább CAD-re valókkal lehet rendelni, vagy gamer kártyával is. -
válasz
DanielLong #16 üzenetére
Itt valószínűleg a HP-nál lesz a nyűg BIOS szinten, ami erősen korlátozott beállításokkal rendelkezik, mivel ez nem performace laptop, hanem inkább az energiahatékonyság volt a cél. Persze állítható valamilyen szinten, de a screenshotokon is látható, hogy egpu használata közben is 24W-on megy az igpu - ez a folyamatos maximum teljesítmény - de alap 800MHz-es órajelen. Biztosan lehetne még finomítani a teljesítményen (pl Universal X86 Tuning Utility egész jól enged babrálni az iGPU-val is), de ahhoz komolyabb mélységekre kellene menni, viszont ez a projekt nekem inkább hobbi szintű megvalósítás volt, mivel van mellette asztali gépem.
Ahogy eldiablo is írja, Z1 Extreme-nél nincs ilyen gond, pedig ott az iGPU - CPU is kb ugyan ez. -
No, meg is rendeltem:
Akkit érdekel, most van kupon, 20K felett még 2500Ft kedvezmény. Gyereknek is rendeltem valami vackot.
Kupn kód: 49SS06, de lehet beadja amúgy is az Ali.DanielLong, neki nem direktben van monitorra kötve a GPU, hanem még vissza is megy a jel a gépen. A Z1 Extreme kb. ugyan az az APU és ott nincs ilyen bottle neck.
-
-
válasz
DanielLong #14 üzenetére
Szia! Köszi, igen néztem (miután postoltam ezt a cikket), hogy van már fent hasonló témakörben írás, de elolvasva pont a két végét fogtuk meg a témának, nekem főként a modding/budget, neked a valós összehasonlítás pc-be és egpu-ként
Az észrevételem az, hogy nekem játékok alatt nagyon elvérzik a 7840U, főleg hogy a visszacsatolás miatt a 780M is folyamat maxon van hajtva és ez nagyon korlátozza. Egy hasonló tudású videókártyával még külső monitoron kíváncsi lennék egy tesztre. Persze annak a vételára sem lenne azonos, így már kérdéses mennyire lenne arányaiban költséghatékony az elérhető teljesítményhez képest. -
Szia! Jó cikk lett, nemrég én is készítettem egy eGPU cikket, jól össze lehet vetni az értékeket. Nem gondoltam, hogy 20ezerből kijön NVMe házzal az, ami egyébként dedikált eGPU lappal 60ezer. Így már sokkal olcsóbb egy USB4 kompatibilis setup.
Nálam az volt a konkluzió, hogy újabb játékokban a 3060Ti eGPU külső monitoron kb 2,5-szer gyorsabb, mint az integrált 780M. Ehhez képest nálad kb. 2-szer olyan gyors ez a "6700" eGPU belső monitoron, szóval ár-értékben sokkal jobb.
-
-
-
-
consono
nagyúr
Nem is gondoltam rá, hogy SSD házat így is lehet használni
Zseniális ötlet. Sajnos nekem csak 10 gigás az USB C, nem TB4, ellenben van szabad m2 slotom, lehet, hogy egy oculink megoldást majd kipróbálok...
-
Érdekes project, jó megvalósítással!
-
-
A leírásba nem akartam linkeket tenni, de ide beszúrom, ezeket használtam fel:
[USB4/TB3-4 NVMe Enclosure]
[NVMe PCI-E 4.0 x4 Adapter] -
-
Termék linkeknek biztos sokan örülnének.
Hieronymus, játéktól/alkalmazástól függ hogy mennyire élhető. Elég szűkös tud lenni az USB4.
-
Mentettem az oldalt.
Életképes kompromisszumnak tűnik az notebook és az asztali játékgép között.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 2025 - A nyár összes videojátékos eseménye
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest