- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Megnéztem az R 9 Nanot Oculinken is, nem gyorsabb, mint az USB4 eGPU, sőt egy PIC 3.0 és gépen a176x slotba dugva sem tudott többet. Tény, nem mai darab,
-
kenand
veterán
-
kenand
veterán
Na csak összejött nekem is Aubox i9 13900HK és jó öreg hacket Radeon Mi 8 (R9 nano)
16x PCI3 így nem a legjobb
(kicsit gyengébb, mint a AMD 250), de Windows alatt is megy
-
kenand
veterán
Én eGPu projektem csúszik, USB4 már megy végre, ha lesz időm nekiugrok majd.
Érdekes az AMD Bc 250 Superpositionban kb ennyit tud, Furmarkban jóval kevesebbet 5100
(Linuxot futtat csak, így ezt a kettőt tudom)
-
Bestx
csendes tag
-
kenand
veterán
Köszönöm az írást
Pont jól jött vettem egy kis gépet írták hogy Oculinket támogat, de sajna amit küldtek még sem volt (2 változat van
)
DIY Thunderboard drága, vagy nem túl jó, ennyiért én is kipróbálom majd. -
eldiablo
addikt
Ismét.
Radeon kártyával olyan kellemetlenül könnyedén megy minden. Mintha én lettem volna a bal...fék, pedig nem.
A tempó is teljesen oké:
(valamiért hibásan detektálja az iGPU-t)
Még nem adtam fel az nVidiát sem. -
eldiablo
addikt
Próbáltam több kábellel is, ugyan ez a helyzet. Itt valami FW lesz a probléma.
Ami bonyolítja a dolgot, hogy le kell szerelnem a backplateket, mert nem tudom beilleszteni a kábelt, ha a kártya csatlakoztatva van, ezért nem tudtam Radeon kártyával tesztelni, csak a 3080 Ti-al. -
Bestx
csendes tag
-
eldiablo
addikt
Megérkezett, összeraktam, detektálta éééés... nem működik.
Mindenhol ugyan az hiba. Látja, driverezi, nem használja. Eszközkezelőben nem jelez problémát.
Kipróbáltam sima SSD házként is, impozáns 3600MB/s tempóval tud olvasni... és szerény 590MB/s-al hajlandó írni.
Próbáltam AMD-s gépen, USB4-el, ott volt a legtempósabb. Kipróbáltam 2 Inteles konfiggal, TB4-es kapcsolaton 2900MB/s volt a peak, de inkább alatta.
Nyakig merültem a Firmware rengetegbe, de még a legfrissebb, 2025-ös FW sem hozott semmilyen javulást.
Jelenleg annak is örülnék, ha legalább azt tudná, amire eredetileg kitalálták.

-
hcl
titán
-
Bestx
csendes tag
-
eldiablo
addikt
-
hcl
titán
Faja lett!
És végre valaki rendes laptoppal 
Amúgy szerintem ne sajnáld, hogy USB csatis, ha pl. viszed is a gépet, akkor a belső NVMe port elég macera tud lenni
@Bestx : "Itt valószínűleg a HP-nál lesz a nyűg BIOS szinten, ami erősen korlátozott beállításokkal rendelkezik, mivel ez nem performace laptop, hanem inkább az energiahatékonyság volt a cél."
Üzleti gép, prociból kérhető bele erősebb, mert pl. fejlesztők szoktak rajta virtuális gépeket futtatni, de nem egy workstation, na.
HP Zbook Fury pl. workstation, abban tud lenni rendes videochip, bár nem tudom, hogy inkább CAD-re valókkal lehet rendelni, vagy gamer kártyával is. -
eldiablo
addikt
No, meg is rendeltem:

Akkit érdekel, most van kupon, 20K felett még 2500Ft kedvezmény. Gyereknek is rendeltem valami vackot.
Kupn kód: 49SS06, de lehet beadja amúgy is az Ali.DanielLong, neki nem direktben van monitorra kötve a GPU, hanem még vissza is megy a jel a gépen. A Z1 Extreme kb. ugyan az az APU és ott nincs ilyen bottle neck.
-
DanielLong
senior tag
-
eldiablo
addikt
-
consono
nagyúr
Nem is gondoltam rá, hogy SSD házat így is lehet használni
Zseniális ötlet. Sajnos nekem csak 10 gigás az USB C, nem TB4, ellenben van szabad m2 slotom, lehet, hogy egy oculink megoldást majd kipróbálok... -
eldiablo
addikt
-
bobalazs
nagyúr
Érdekes project, jó megvalósítással!
-
Bestx
csendes tag
-
eldiablo
addikt
-
Bestx
csendes tag
A leírásba nem akartam linkeket tenni, de ide beszúrom, ezeket használtam fel:
[USB4/TB3-4 NVMe Enclosure]
[NVMe PCI-E 4.0 x4 Adapter] -
Hieronymus
veterán
-
eldiablo
addikt
Termék linkeknek biztos sokan örülnének.
Hieronymus, játéktól/alkalmazástól függ hogy mennyire élhető. Elég szűkös tud lenni az USB4.
-
Hieronymus
veterán
Mentettem az oldalt.
Életképes kompromisszumnak tűnik az notebook és az asztali játékgép között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- TP-LINK routerek
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Diablo IV
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)